Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 07 szerda - 13:56:51     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_nyarsapat_orszagos_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. június 03-án rendezték meg Nyársapáton a kötöttfogású Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságot diák és serdülő korcsoportban.

A diák korcsoportban 6 csapat részvételével két csoportban folytak a küzdelmek. Tököl csapata ellen magabiztos győzelmet arattunk, míg Érd csapatától vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért óriási csatában sikerült legyőznünk a Dunaferr csapatát. Serdülő korcsoportban 5 csapat indult. A Sziget SC csapatától 25-20-es vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért kiélezett küzdelemben 25-24-re győztük le az Érdi Spartacus csapatát. Az Abonyi BC diák és serdülő csapata III. helyen végzett és ezzel mindkét korosztályban indulási jogot szerzett az országos döntőn való részvételhez.
 
Diák csapat tagjai: Földi Krisztián, Terék Gerda, Czene Mihály, Habony Levente, Tánczos Levente, Pásztor Róbert, Baksa Bence, Tóth Marcell.
Serdülő csapat: Czene Pál, Kozma Dániel, Holló Bence, Kovács Viktória, Terék Fruzsina, Döme János

Dicséret illeti a fiatalokat, akik szívvel-lélekkel küzdöttek a csapat továbbjutásáért!


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz