Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 20 kedd - 14:50:57     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A Kinizsi Pál Gimnáziumban az idegen nyelv oktatására használt udvari „kis épület” tetejét újították fel, a Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskolában fűtéskorszerűsítési munkálatokat végeztek a Ceglédi Tankerületi Központ jóvoltából. 
 
Fodor Gábor, a Ceglédi Tankerület igazgatója a tanév vége előtt ellátogatott a tankerülethez tartozó valamennyi iskolába, értekezletet tartott a tantestületeknek, és betekintést nyert az intézményeknél megvalósult felújításokba.

- Amikor a tankerületi igazgató úr felmérte a felújítási igényeket, jeleztem, hogy az egyik legégetőbb feladat az udvari kis épület tetőszerkezetének javítása, miután a régi cserepek már eltöredeztek, és a tető folyamatosan beázott - számolt be Kavecsánkiné Pál Erika, a Kinizsi Pál Gimnázium igazgatója. Fodor Gábor úr maximálisan partner volt az iskolánkat érintő problémák orvoslásában. A tetőfelújítás mellett ígéretet kaptunk rá, hogy a főépületen is elvégeznek néhány karbantartási és javítási munkát, rendbe teszik az ereszt, az esőcsatornát és környékét, valamint a beázások miatt tönkrement ablakot kicserélik, és mindkét teremben kifestenek - tette hozzá.
 
A képre klikkelve galéria nyílik! 


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz