Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 december 19 kedd - 13:18:58     Intézményi hírek      Hozzászólás0
„Betlehemi Jászol” pályázat

betlehemi_jaszol_palyazat_miniszteriumi_dij_gyulai_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgA Magyar Kézművesség Alapítvány 24. alkalommal hirdette meg a „Betlehemi Jászol” című pályázatát. A pályázatra lelkesen készültünk a népi játék szakkör tanulóival:

Agócs Boglárka, Bajtai Evelin, Benda Rézi, Bodor Lili, Donkó Édua, Habony Levente, Megyeri Benigna, Muhi aliz, Orbán Viktória, Palcsó Zsófia, Pánczél Szonja, Pánczél Zétény, S. Tóth Dorka, Szabó Réka, Varga  Tivadar, Vígh Viktória 6.b, Csizmadia Réka 6.z, Dávid László, Kengyel Levente, Varga Alexandra, Vincze Réka 5.z, Lajtos Gábor, Lőrinczy Mirella, Kóté Mariann 4.z osztályos tanulókkal. Nemezből és csuhéból készítettünk betlehemet. A kiállítás megnyitója a Budapesti Mezőgazdasági Múzeumban volt. Az ünnepélyes díjátadón szívet melengető műsoron vehettünk részt. A 24. „Betlehemi Jászol” kiállítás Minisztériumi Díjazottjai lettünk. Köszönetünket fejezzük ki a gyermekek munkájáért, a szülők és az Iskola támogatásáért, valamint Benő Nagy Réka nemezes segítségéért.

Budapest, 2017. december 17.

Áldott, Békés Ünnepeket kívánunk: Donkóné Kóródi Anna és Bakó Zsuzsanna tanító nénik

Gratulálunk!Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz