Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 március 15 csütörtök - 17:16:42     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

 veradas_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg  Abonyban, a 2018. március 14-én a Vöröskereszt szervezésében megtartott véradásra 46 véradó jelentkezett. Sok volt a fiatal véradó, többek között a Kinizsi Pál Gimnáziumból is jött tanuló, aki először segített ily módon egy beteg, rászorulónak. Bízunk benne, hogy a jövőben többen is követik majd példáját, és osztálytársai, évfolyamtársai is vele érkeznek a következő véradásokra.

   A véradás fontosságát valamennyien érezzük. Szükség van rá, mert életet menthetünk vele. A szervezett véradásokon túl évente 5-6 alkalommal irányított véradást is szervezünk, mely irányítottan egy bizonyos embertársunk műtétjéhez, gyógyításához szükséges. Így volt ez néhány nappal ezelőtt is, amikor egy abonyi fiatalember műtétjéhez nyújtották karjukat véradóink. Köszönjük nekik. A beteget megműtötték, gyógyulást kívánunk neki, hogy mielőbb hazatérhessen családjához. Köszönjük a véradásokhoz nyújtott segítséget, a költségmentes hirdetést, a művelődési házban biztosított helyet, az önkéntes diákoknak az értesítések kézbesítését, az egészségügyi dolgozók és mindazok munkáját, akik segítségünkre voltak.   A következő véradás 2018. június 13-án lesz.

Az abony.hu-nak beszámolt Pető Istvánné, véradás-szervező.

A képre kattintva galéria nyílik!Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz