Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 március 27 kedd - 08:14:59     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_nemzetkozi_verseny_abony_abony.hu_2018.jpg   2017 szeptembere óta köztudott, hogy az Abonyi Kézilabda Club megállapodást kötött a Törökszentmiklósi KE vezetésével.

   Ennek jóvoltából több abonyi játékosunk szerepet kaphatott magasabb osztályban, így az NBI/B-s junior bajnokságban, ahol 9 játékosunk szerepel meghatározó teljesítménnyel, valamint a serdülő másodosztályban, ahol jelenleg 1 játékosunkat versenyeztetjük. A közeljövőben három U12-es korosztályhoz tartozó játékosunk kap lehetőséget és szerepet, jövőhéten Horvátországban, ahol a Törökszentmiklósi KE U12-es csapatával vesznek részt egy öt napos nemzetközi tornán (INTERNATIONAL HANDBALL, FOOTBALL & TENNIS TOURNAMENT CROATIA TROPHY). A három játékos már korábban szerepelt TKE mezben egy felkészülési tornán (1. helyezés) és ott tették le névjegyüket fiataljaink. Az utóbbi időszakban már heti egy alkalommal a miklósi csapattal készülnek.

A három játékos név szerint: Bárány Máté, Jánny Dániel, Récsi Dávid.

Az Abonyi Kézilabda Club vezetősége nevében eredményes szereplést kívánunk nekik! Reméljük komoly tapasztalattal,rutinnal érkeznek majd haza Sok sikert fiúk!

Az Abony.hu-nak beszámolt az Abonyi Kézilabda Club.Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz