Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 október 02 kedd - 12:13:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0
"Szép az élet, élni jó!"

   A Városunk Fejlődéséért Egyesület kilencedik alkalommal szervezte meg a mellrák megelőzése céljából a bátorító és figyelemkeltő sétát.

   A rendezvény célja a szűrésekre való felhívás a betegség megelőzése érdekében. Fontos, hogy azoknak a figyelmét is felhívjuk az elsősorban nőket érintő rákos megbetegedésre, akik nem gondolnak arra, hogy ők is érintetté válhatnak. Az Egyesületünk által szervezett rendezvény 2018. szeptember 29. napján közös sétával kezdődött a Főtérről az Abonyi Fúvószenekari Egyesület Mazsorett Csoportjának közreműködésével, érintve a Kálvin, Báthory és Jókai utakat, és vissza a Főtérre.

   A figyelemfelkeltő séta utáni program a Kultúra Házában műsorral és előadásokkal folytatódott. A résztvevőket Korbély Csabáné nyugalmazott Művelődési Ház igazgató köszöntötte. Köszöntőjébe  Horváth Piroska „A Kórkép” című, a rendezvényhez szívszorítóan kapcsolódó versét idézte. Az előadások előtt a Pingvines Óvoda és Bölcsőde „Csiga-biga” csoportja Tóth Tiborné és Molnár Márta óvónők felkészítésével adtak elő egy vidám és kellemes műsort. A rendezvény meghívott vendége volt Dr. Szabó Éva radiológus főorvos, Abony Város Díszpolgára és egyben a rendezvény Fővédnöke is, valamint Drávay Zorka a Szegedi Orvostudományi Egyetem III. éves hallgatója, aki abonyi kötődésű és abonyi gyökerekkel rendelkezik.

A fotókra kattintva képgaléria nyílik a rendezvény legjobb pillanatairól.


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz