Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 október 20 szombat - 07:10:49     Sporthírek      Hozzászólás0
Nem sikerült a bemutatkozás Molnár Józsinak

molnar_jozsef_budapesti_birkozo_vilagbajnoksag_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Sajnos megszületett a budapesti birkózó-világbajnokság második magyar veresége a nyitónapon, 2018. október 20-án. Veréb István veresége után a 61 kilogrammos Molnár Józsefet a hétszeres Afrika-bajnok, kétszeres olimpikon szenegáli Adama Diatta 10-2 arányban múlta felül a selejtezőben.

   Józsi végig nagy iramot diktált, folyamatosan fárasztotta ellenfelét, de sajnos hibákat is vétett, ami az ellenfél malmára hajtotta a vizet.
 
Molnár Józsi nehéznek értékelte a bemutatkozást a hazai környezetben, szeretett volna bizonyítani családjának, rokonainak is, akik jelen voltak a versenyen. 

- Tudtam, hogy a szenegáli jobb birkózó, és kellemetlen ellenfél lesz. Sikerült kiismernie, a hibáimból rögtön tudott kontrázni és élt is a lehetőséggel. Megpróbáltam mindent, de a második menettől kicsit szétesett a mozgásom, és hibáztam, amit kihasznált az ellenfél. Nagyon nagy stressz volt bennem, amikor a szenegáli elment 8 ponttal, és tudtam, hogy ezt behozni másfél perc alatt majdhogynem lehetetlen lenne - nyilatkozta a selejtező után az abonyi származású magyar bajnok.
 
Még több fotó a képre kattintva!


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz