Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 október 30 kedd - 15:52:25     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A fűtési szezon beköszöntével megjelentek a csaló tűzifaárusok Abonyban is - hívja fel a lakosság figyelmét honlapunk hasábjain Gulyás Pál r. alezredes.

   Az őrsparancsnok arra kér mindenkit, hogy körültekintően járjanak el a tüzelőanyag beszerzésekor. A legtöbb esetben jóhiszeműségük miatt az idősek esnek a csalók áldozatául.

   Gulyás Pál azt javasolja, hogy ha a tűzifa vásárlásakor gyanús jeleket észlelnek, vagy nem biztosak benne, hogy az eladó megbízható-e, nyugodtan hívják ki a járőröket, akik ellenőrzik az árusok személyét. Hivatalosan működő faárusoktól több dokumentumot is kell kapnia a vásárlónak, például szállítólevelet - hangsúlyozza az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka, aki szerint olyan kereskedőktől célszerű vásárolni, akit már korábbról ismerünk.

   A csalók jelenlegi módszere az, hogy erdei m3-ben hirdetik a fát, majd sokkal kevesebb m3-t szállítanak ki, mint amiről a megrendelés szólt. A leleményes árusok közkedvelt járművei a nyitott vagy ponyvás Mercedes kisteherautók, amivel a hajnali órákban, még sötétben végzik a kiszállítást.

Járőr mobiltelefon: 06-30-277-31-85  
Abonyi  Rendőrőrs: 06-53-505-860 
Ceglédi Rendőrkapitányság: 06-53-310-066 


Olvasd tovább...

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz