Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 október 02 szerda - 07:58:19     Kulturális hírek      Hozzászólás0

boldo_106.jpgA Rózsakert Nyugdíjas Klub tagjai több nagyszerű programban is részt vettek szeptemberben. A Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központjának munkatársai buszos kirándulást szerveztek 2019. szeptember 6-án a Rózsakert Nyugdíjas Klub és a Közösségi Ellátás ellátottjai számára.
"A kirándulás úti célja, Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény szervezésében immár tizedik alkalommal megrendezett Budapest és Pest megyei Idősek Találkozója volt. A rendezvényen színvonalas programokkal, finom ebéddel és családias hangulattal várták a vendégeket. A felejthetetlen élményekről Csonka András, Szandi, Pintér Tibor, Poór Péter és Csocsesz gondoskodott. A programot tombolahúzással zárták, ahol az egyik klubtagunk megnyerte a fődíjat. Jó hangulatban vidáman utaztunk haza, tartalmas napot töltöttünk együtt" - számoltak be a klub munkatársai.
A kirándulás mellett szeptember 19-én egy őszköszöntő rendezvényre is sor került.
"A hagyományokhoz híven vendégeink voltak az újszilvási Rozmaring Nyugdíjas Klub tagjai. Vendégeinket töltött káposztával és süteménnyel vártuk. Rendezvényünk zökkenőmentes lebonyolításáért külön köszönet illeti klub tagunkat, Papp Ferencné Babit. Napunk az elfogyasztott finomságokon túl önfeledt beszélgetésekkel, nosztalgiázással telt, ami mindenki számára nagy örömet okozott."
 
Az abony.hu-nak beszámoltak a Rózsakert Nyugdíjas Klub munkatársai.
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz