Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.18 Cs.

„Jó lesz felkészülni a jövőre”

Szakmák Palotájában járt a Somogyi Iskola

A Somogyi Imre Általános Iskola számára mindig is fontos volt diákjaik jövője.

Tudjuk, hogy minden tanuló számára nagy odafigyeléssel, az egyéni képességeit és érdeklődését figyelembe véve szükséges segíteni a továbbtanulást. Ez egy olyan mérföldkő a gyermekek életében, amely a családoknak is nagy fejtörést okozhat. Ebben a fontos döntésben, amely a későbbiekben komolyan befolyásolja a tanulók életét, segít az intézmény a lehető legtöbb eszközzel. Ezért örömmel fogadták a Pályaorientációt Támogató mesterprogramomat mind a tantestület, mind a szülők, mind a diákok. Fontos feladatnak tartom, hogy a gyerekeket minél hamarabb megismertessük a különböző iskolatípusokkal, szakmákkal, lehetőségeikkel, ezzel is támogatva, segítve a majdani továbbtanulásukat.

A Szolnoki Szakképzési Centrummal nagyon régóta jó kapcsolatot ápol az iskola.

A Centrum igyekszik mindig megújulni, alkalmazkodni az iskolák, a leendő tanulóik és a munkáltatók igényeihez, ezért létrehozták a „Szakmák Palotáját” Szolnokon.

Ez a közeli vármegyeszékhely minden évben sok diákot vonz iskolánkból. Ennek okán, erre az interaktív szakma- és iskolabemutató központban tartott programban, elsők között vettem részt az osztályommal a 7. a-val.

A helyszínen 3 csoportot alkotott minden osztályt, a hatékonyabb munka érdekében.

Az 1-es csoport számítógépeknél foglalt helyet, ahol egyénileg választhatta ki, nézhette meg, hallgathatta meg a számára érdekes szakmákat. A 2-es csoport a Centrum iskolái által oktatott szakmákat próbálhatta ki teljes valójában. Többek között a smikelést, az újraélesztést, a hegesztést, a vezetést szimulátor segítségével és az esztergálást. A 3-as csoport tagjai mindez alatt, egy csendes teremben a jövőről, az érdeklődési területeikről, a tanulásról és a lehetőségeikről beszélgettek szakember segítségével.

Az eleinte meglepett tanulók gyorsan felszabadultak és lelkesen kipróbáltak minden lehetőséget, amelyek többsége újdonság volt számukra.

A Szakmák Palotájában töltött két és fél óra gyorsan elröppent, a „Látogatási naplók” is elkészültek. Zárásként mindenki kedvére készíthetett egy fotót a Centrum két méteres kabala állatával, Zúzóval.

A tantestületből többen jelezték, hogy szívesen részt vennének egy ilyen programon, melyet szeretettel ajánlok, minden osztályfőnök számára, akik számára ez nagy segítség lehet, hogy támogassák a diákjaik továbbtanulását. Egyet értek a programra regisztrált kollégáimmal, akik szerint „jó lesz felkészülni a jövőre”.

Deme Judit

Mesterpedagógus

69 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak