Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.05.12 Sze.

Újra intézményvezetői megbeszélés: Fókuszban a fejlesztések

Május 12-én Pető Zsolt polgármester dolgozószobájában tartott megbeszélést az Abony Város Önkormányzatához tartozó intézmények, és saját tulajdonú cégei vezetőinek.

A koronavírus járvány miatt ebben a körben személyesen már régen találkoztak a résztvevők. A szigorúbb szabályozások időtartama alatt online kommunikációval történt a munkavégzés.

A megbeszélésen az érintettek beszámoltak a jelenlegi legaktuálisabb feladataikról. Pető Zsolt polgármester tájékoztatást tartott az elmúlt időszak önkormányzati intézményi gazdálkodás adatairól. A városvezető megköszönte, hogy szinte minden intézmény maradéktalanul betartotta a kért takarékossági intézkedéseket, és ennek köszönhetően a gazdálkodásuk továbbra is stabil, csakúgy, mint a helyi önkormányzaté.

A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a városvezetés előtt álló legfontosabb feladatokról, illetve folyamatban lévő pályázatokról, és fejlesztésekről.

Többek közt útfejlesztési projektek, kúria felújítási program, intézmények energetikai korszerűsítése, intézményfelújítások, piac projekt, önkormányzati beruházások az Üzleti Park területén, új ipari övezet kialakítása, gimnázium bővítése, és vele együtt a Varga István Városi Sportcsarnok felújítása szerepel a tervekben.

Ezek előkészítése a polgármesteri beszámoló szerint jó ütemben halad, konkrét tervek készültek, illetve készülnek a fejlesztési elképzelések megvalósítására. Több projektben már a pályázat is elkészült és benyújtásra került. Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy az új uniós ciklusban több pályázati forrás megnyílik majd, Pest Megye külön régióként szerepel, miután levált Budapesttől. A városvezető bízik abban, hogy terveik pályázatos forrásból az elkövetkező években megvalósulnak.

A későbbiekben az egyes projektekről részletesen beszámolunk Önöknek!

Abony Sajtó

1098 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak