Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 május 28 csütörtök - 11:00:59     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

A megyei nagyvárosok után, a településen is befejeződtek a közvilágítás korszerűsítéséhez kapcsolódó munkálatok. A kivitelezés 2015. április 25-én kezdődött, és a tervezett határidő (2015. 05. 29.) előtt befejezte a kivitelező, ezért 2015. május 26-án megkezdődött a műszaki átadás-átvétel, és ebben a néhány napban üzemi próba is történik, melyet követően a kiviteli dokumentáció átadásával, a műszaki átadás-átvétel lezárásra kerül. A korszerűsítés során a lakosság részéről folyamatosan érkeztek visszajelzések az új közvilágításra vonatkozóan, ami azért is fontos, hogy a kivitelezés és a műszaki átadás-átvétel során minden hiba és probléma kiküszöbölhető legyen. Lakossági észrevétel érkezett arra vonatkozóan, hogy az új lámpatestek nem világítják meg olyan jól a járdákat, mint a korábbiak. A munkálatok végzése közben és annak befejezését követően Faragó Lajos műszaki ellenőr úr folyamatosan járta a várost, vizsgálva a lámpatesteket, és azok működését. A lakossági bejelentésekre reagálva a műszaki ellenőr urat kérdeztük az új, korszerű közvilágítással és a megvilágítással kapcsolatban. 

- Abony.hu: Miért nem világítja meg a járdát az új, LED-es lámpatest? 

Faragó Lajos: A régi lámpatestek igen nagy szórással és fényveszteséggel működtek. Kompakt fénycsöves és nátrium gőzös lámpatestek voltak korábban, melyeknek szerkezetükből adódóan a fényhasznosításuk alacsonyabb volt, mint a most felszerelteké, tehát nem csak oda világítottak, ahová kellett, hiszen azt szögezzük le, hogy a közvilágítás célja az útvilágítás. Elvárás, hogy a gépjárműforgalmú területeket a szabvány szerinti besorolásnak megfelelő világítással kell ellátni. Alapvetően nem a járda megvilágítása a feladata az új lámpatesteknek, viszont a régi lámpatestek a járda mellett sokszor a családi házak ablakába és az udvarra is bevilágítottak. Mivel az új LED-es berendezések kifejezetten csak az útra világítanak, ennél fogva a lakosság egy részének, aki megszokta, hogy kilépett az előkertbe, és világos volt, annak most kicsit más az érzete. 


Olvasd tovább...
2015 május 28 csütörtök - 18:59:36     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Abony város szennyvíztisztító telep korszerűsítéséhez kapcsolódó projektzáró rendezvényre

Abony Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a KEOP-1-2-0/09-11-2013-0006 azonosító számú „Abony Város szennyvíztisztító telepének korszerűsítése” című pályázat sajtó-nyilvános projektzáró rendezvényére.

A rendezvény időpontja: 
2015. június 04. (csütörtök), 09.30. óra

Program:
09.00. Vendégvárás Helyszín: Polgármesteri Hivatal, díszterem
09.30. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Földi László országgyűlési képviselő úr köszöntője
09.45. Sajtótájékoztató
10.30. Ünnepélyes átadás Helyszíne: 2740 Abony, külterület 089/2 Hrsz., szennyvíztisztító telep
10.40. A projekt bemutatása, Németh Zoltán projektmenedzser úr tájékoztatója Helyszíni bejárás, Nagy Róbert műszaki ellenőr úr tájékoztatója

 
Kedvezményezett: 
Abony Város Önkormányzata
 
A hivatalos meghívó IDE kattintva megtekinthető!
2015 május 28 csütörtök - 12:59:12     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

2015. 05. 28-án a Kecskeméti Városházán azon személyek, akik az oktatásban, egészségügyben, a közművelődés terén, a város védelmében, az ifjúság segítésében, összefogásában, sikereiben, a közigazgatásban és a sportban a legtöbbet nyújtották, díjakat vehettek át. 

A Közgyűlés Pintér Gábor rendőr alezredesnek -az Abonyi Rendőrőrs volt vezetőjének-  a szakterületén végzett kiemelkedő teljesítményéért az Év Kecskeméti Rendőre elismerő címet adományozta.

- Nagyon örülök a díjnak! Köszönöm szépen az abonyi lakosoknak is a gratulációt. Rettentően jóleső érzés, hogy vannak, akik nem felejtettek el és hogy ennyi év után is szeretettel gondolnak rám. - Nyilatkozta Pintér Gábor az abony.hu-nak.


Abony Város Önkormányzata nevében gratulálok a díjhoz, további jó munkát és egészséget kívánunk!

Darányi Erika
2015 május 27 szerda - 23:37:34     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Több mint 40 utca újult meg Abonyban

A végéhez közelednek a „Belterületi utcák burkolat-felújítási munkálatai 2014. évben” című, még a tavalyi évben megkezdett felújítások. A közbeszerzési eljárás tárgyát képező feladatok, a 42 utca útfelújítási munkálatai, aszfalt és járulékos munkái, valamint a kétrétegű bitumen itatás technológia és azok járulékos munkáit végezték el az érintett utcákban. 

2015. június 02-án (kedd) délelőtt 11 órakor veszi kezdetét az utcák műszaki átadás-átvételi eljárása, melyre tisztelettel hívjuk és várjuk a lakosságot.  
A fórum helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme, Abony 
 
Az egyeztetés célja, hogy a lakosság megelégedésére szolgáló utcák készüljenek. Az egyeztetés kizárólag a tárgyi munkálatokat érintő utcákra terjed ki, ezért kérjük Önöket, hogy a fórumon kérdéseiket, véleményüket kizárólag csak ezekre vonatkozóan tegyék meg. Észrevételeiket, a tapasztalt hibákat, a pozitív véleményeket megírhatják e-mailben is a Településfejlesztési Osztálynak címezve a telepulesfejlesztes@abony.hu e-mail címre, vagy elmondhatják telefonon, az 53/ 360-135/ 145-ös melléken. 
 
A projekt keretében felújításra került utcák a következők: Szövetkezet, Mátyás király, Degré Alajos, Táncsics Mihály (Radák K.-Szelei u. között), Antos János, Árpád, Aulich Lajos, Bajza József, Balassi Bálint, Bercsényi Miklós, Bezerédi Imre, Október 6., Dr. Hirn Márton, Eötvös József, Függetlenség, Imre, Harkányi Frigyes, Hunor, Homok u., Kossuth Lajos, Magtár, Mikes Kelemen vége, Munkás, Nép, Néphadsereg, Park, Prohászka, Szabadságharcos, Széchenyi István, Szeretet, Bodócs köz, Mártírok, Wesselényi Miklós, Tinódi Lantos Sebestyén, Török Ignác, Hermann Ottó, Vécsey Károly, Zrínyi Miklós, Kapisztrán János, Béke, Bicskei vége, Gárdonyi Géza.   
 
A fotóra kattintva megtekinthetők az elkészült utcákról készült képek (folyamatos feltöltés alatt)! 
 
Abony Város Önkormányzata
Darányi Erika
Fotó: Darányi Erika, Szilágyi Tamás
2015 május 27 szerda - 22:52:25     Sporthírek      Hozzászólás0

One multisportos atlétáim és csapattársaim invitálására, és unszolásának engedve úgy döntöttem, hogy 11 hónappal az utolsó versenyem után ismét rajthoz állok. Még nem álltam készen sem fizikailag sem egészségileg, de már nagyon hiányzott, és valahol el kell kezdeni. Első alkalommal jártam Puerto Penasco-ban a Mexikói öböl partján. Tipikus üdülőterület, az amerikaiak egyik kedvence, mert Kaliforniából és Arizonából is pár óra alatt megközelíthető autóval. 
 
Sprint és olimpiai távú futamok közül lehetett választani, így nem volt kérdés, hogy én a hosszabb távon indulok. Az óceán a szeles idő miatt elég hullámos volt, ezért két 500 m-es kört kellett teljesíteni, amit én elég könnyűre vettem, ennek ellenére nem sikerült rosszul, így 15:34-es idővel nyitottam a napot. 
 
A kerékpáros pálya 3 kör, kanyargós és gyenge minőségű úton volt. Ezt még tetőzte az is, hogy az első körben 300 sprint távos, majd még 200 olimpiai távos versenyzőt kellett kerülgetni, de szerencsére nem volt semmi probléma.


Olvasd tovább...
2015 május 27 szerda - 22:20:55     Hivatali hírek      Hozzászólás0
A Sulimoped programban résztvevő utolsó nyolc diák is eredményes forgalmi vizsgát tett 2015. május 19-én a Pest megyei Abonyban.

47 diák szerzett vezetői engedélyt. A Sulimoped programban résztvevő utolsó nyolc diák is eredményes forgalmi vizsgát tett 2015. május 19-én a Pest megyei Abonyban. Az idei tanévben a képzésen 50 diák vehetett részt.Az elmúlt iskolai évben 30 tanulónak volt lehetősége az ORFK-OBB jóvoltából térítésmentesen segédmotoros kerékpár vezetésére jogosultságot szerezni. A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a program végrehajtása során törekedett arra, hogy a képzést megkezdő valamennyi diák vezetői engedélyt szerezzen.Idén 47 tanuló fejezte be eredményesen a tanfolyamot. Az idei évben – a programsorozat kezdete óta először – az ORFK-OBB jóvoltából a tanfolyamot sikeresen teljesítő 30 tanuló egy egyhetes zánkai táborozásban részesül, mely szintén térítésmentes. 
 
Balesetmentes közlekedést kíván a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!
 
Forrás: Police.hu
2015 május 27 szerda - 21:54:39     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Anyák napi nótadélutánt szerveztek az édesanyák tiszteletére 2015. május 10-én a Művelődési Házban. Nagyon szép dolog, hogy Abonyban ügyelnek arra, hogy a nóta fennmaradjon, különös tekintettel a köztudottan nótakedvelő Acsai Ferenc, aki örömmel vesz részt nótaműsorok szervezésében, és közreműködik mások által szervezett műsorokban is. Köszönet illeti őket azért, hogy nem hagyják ezt a méltán fontos műfajt feledésbe merülni. A délután folyamán a Kultúra Háza színpadán fellépett Abonyi Magda, Acsai Edit, Acsai Ferenc, Bende Tibor, Dézsi Norbert, Murvai Julianna, P. Tóth Erika, Mácsai Árpád és Terjéki Kata. Billentyűn közreműködött Kozma Tamás. Varázslatos táncokkal közreműködött az abonyi Parázs Táncszínház. 
 
- Nagyon jól sikerült a műsor, egy kellemes délutánt sikerült összeállítanunk. Sok pozitív visszajelzést kaptunk. Szeretném az énekeseknek megköszönni, hogy eljöttek szerepelni. Elmondhatom, hogy mindenki a maximumot nyújtotta a képességeihez mérten. Újítottunk a műsor összeállítása során, ugyanis most nem csupán nóták hangoztak el, hanem régi, szép slágerek is. A műsor első része kimondottan nosztalgia dalokból állt. Mindenki repertoárjában szerepelt egy-egy édesanyához szóló dal is. 


Olvasd tovább...
2015 május 27 szerda - 21:15:43     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2015 május 27 szerda - 12:09:17     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola 7. évfolyamának 52 tanulója és 6 kísérő pedagógusa négy napos, élményekben gazdag erdélyi kiránduláson vett részt. Az utazást a "Határtalanul" pályázat keretében a Student Lines Diák Utazási Iroda szervezte és az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő finanszírozta. A pályázaton intézményünk 1,5 millió forintot nyert utazásra és szállásköltségre. Kirándulásunk során alkalmunk volt megismerni a határon túli magyarság mindennapi életét, a történelmi Magyarország jelentős városait, sorsdöntő történelmi események színhelyeit. Irodalmi és történelmi emlékeink felkutatása, megtekintése volt a célunk a négy napos túránk alatt.
 
Első utunk Nagyszalontára vezetett, ahol megkoszorúztuk az Arany János Emlékmúzeumot. Ellátogattunk a helyi általános iskolába és diákjaink bemutatták Arany János: Rózsa és Ibolya c. művéből készült zenés darabunkat. Következő megállónk Nagyvárad volt, ahol megtekintettük a magyar irodalmi nagyságok emlékhelyeit, a róluk készült szoborcsoportot. Késő délután Szovátára értünk és a Böjte Csaba által létrehozott árvaházban tanulóink megtapasztalhatták a másokon való segítés örömét, megismerhettek szomorú gyermeki sorsokat. Tanulóink, szüleik, kollegáink, az abonyi Karitász szervezet, Dr. Tóth Katalin és Dr. Imreh Zsuzsanna doktornők, az Abonett Kft. és az Önkormányzat jóvoltából sok ajándékot vittünk nekik, amit nagy örömmel és szeretettel fogadtak. Köszönjük a támogatást és a segítséget!
 
A fotóra kattintva megtekinthető a galéria!


Olvasd tovább...
2015 május 27 szerda - 10:30:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a XVII. Szőregi Rózsaünnepre, 2015. június 19-21 között. Az idei Rózsaünnep a megszokottnál is többet kínál. Természetesen most sem maradnak el a látványos programok: felvonulnak a rózsával díszített kocsik, megtekinthetők a rózsafajták és kompozíciók, mindenkit várnak az ünneplőbe öltözött, rózsakoszorús szőregi lányok és a helyszínen látogatható az a rózsaföld is, ahol a munka folyik, azaz ahol az Európai Unió által oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott híres szőregi rózsatövet termesztik. Az egész napos, gazdag programot minden este koncert zárja. Ami pedig újdonság: Szeged-Szőreg és a körülötte fekvő települések, Deszk, Kübekháza, Tiszasziget és Újszentiván nevezetességeinek, történelmi-kulturális értékeinek, gazdag néprajzának bemutatása. Ugyancsak az idén először rendezzük meg a Rózsa Félmaratont és a Rózsafutamot. Szakmai napon mutatjuk be az érdeklődő települések főkertészeinek és polgármestereinek a rózsanemesítés legújabb irányzatait, különös tekintettel a rózsa használhatóságára a közterületek díszítésében.


Olvasd tovább...
2015 május 27 szerda - 08:27:22     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Országos rajzpályázatot hirdet a Magyar Államkincstár, amelyen minden 6-14 év közötti gyermek részt vehet. A pályázat témája korosztályonként: 6-8 év: „KINCSTÁR, avagy a kincsek birodalma”; 9-11 év: „KINCSTÁR, avagy a zsebpénzek védelmezője”; 12-14 év: „KINCSTÁR, avagy a megtakarítások megbízható őrzője”. 

Beküldési határidő: 2015. július 1. 
Eredményhirdetés időpontja: 2015. július 31-én, amelyre a díjazottaknak a Magyar Államkincstár külön meghívót küld. 
 
A pályázaton mindenki egyénileg, 1 pályaművel vehet részt! Az alkotások A/4 –es méretben, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek. Az alkotás hátoldalán kérjük feltüntetni az alkotó nevét és életkorát, valamint a szülő nevét, telefonszámát és e-mail címét. Az elkészült alkotások leadhatóak a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáiban és állampapír értékesítési pontjain, valamint az országos rendezvények kincstári standjainál. Emellett az alkotások postai úton is beküldhetők a Magyar Államkincstár 1909 Budapest levelezési címre. A beérkezett alkotások a Magyar Államkincstárban kerülnek kiállításra, így azok visszaküldésére nincs mód.
 
Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 26 kedd - 19:05:13     Meghívók      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfelünk!
 
A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztálya 2015. 05. 28-án 9-12 óra között ÁLLÁSBÖRZÉT rendez a PMKH Ceglédi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályának (volt Munkaügyi Kirendeltség) épületében (2700 Cegléd, Dózsa György u. 1.) 
Álláslehetőségek közvetlenül a munkáltatóktól, ahol akár azonnal személyesen is megismerheti leendő munkáltatóját.   Kérjük, önéletrajzot is hozzon magával.   Lehetősége nyílik ingyenes szolgáltatásaink (EURES,-külföldi munkavállalással, VMP azaz Virtuális Munkaerőpiaci Portálon történő álláskereséssel,- valamint önéletrajz írásával kapcsolatos tanácsadás) igénybevételére. Bízunk benne, hogy aki felkeres minket, nem üres kézzel távozik, az álláskereséssel kapcsolatos problémáira nálunk sikerül megoldást találnia. Az épület akadálymentesített.
 
Sok sikert kívánunk az álláskereséshez!
 
Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztálya

Forrás: cegled.hu
Oldal:  1 2 3 ... 156 157 158
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Aktuális hirdetmények, programok és meghívók...

 *****
***** 
***** 
***** 
***** 
 *****
 *****
***** 
*****
 *****
 *****
 
*****
*****
*****

 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények
Abonyról