Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2016 december 09 péntek - 11:14:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Lesodródott az úttestről, egy út menti fának ütközött, majd kigyulladt egy személyautó péntek késő délelőtt Pest megyében, a 40-es főút Cegléd és Abony közötti szakaszán.
 
A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során a gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - olvasható a Katasztrófavédelem honlapján.
 
Az elhunyt személye és a kiégett autó típusa egyelőre még ismeretlen. A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya által jelenleg is tart a helyszínelés, a forgalmat a 4-es főútra terelik - tájékoztatott a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.
 
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy kerüljék el ezt az útszakaszt! Közlekedjenek körültetkintően, vigyázzanak magukra és egymásra! 
 
Darányi Erika
2016 december 09 péntek - 10:45:16     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Fenyőfadíszítésre invitáltuk a település óvodásait, iskolásait, családokat, baráti társaságokat, közösségeket és Abony valamennyi lakosát.

"Szeressük egymást gyerekek"
 
- A felhívásra nagy lelkesedéssel reagáltak a Somogyi Iskola 3. t osztályos gyermekei. Boldogan hozták el az iskolába a kis dobozkáikat és csomagolták fényes csomagoló papírral őket, ezzel segítve a Jézuskát a rengeteg fa feldíszítésében. A Télapó után úgy gondolták mindenképpen segíteni kell a kis Jézusnak is! A Város Karácsonyfájának díszítése közben egy kedves kis verset is elszavaltak - számolt be az abony.hu-nak Tóth Renáta tanító, testnevelő. 
 
Abony lakosságának békés boldog ünnepeket,  és egészségben gazdag új esztendőt kívánnak! 
 
Köszönjük szépen!
 
Darányi Erika
 
Kapcsolódó hírek:
2016 december 09 péntek - 07:16:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

December 16-ig még igényelhető a méhnyakrák elleni vakcina; a térítésmentes védőoltásra azok a lányok jogosultak, akik a 7. osztályba járnak - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t csütörtökön.
 
Az ÁNTSZ emlékeztetett, a kormány a hazai oltási rend erősítése érdekében 2014 szeptemberétől vezette be a 12. életévüket betöltött és az általános iskola 7. évfolyamát végző lánygyermekek számára a humán papilloma vírus (HPV) elleni kampányoltást, amelyet így igényelve térítésmentesen kapnak a lányok.
 
A szülőket az iskola-egészségügyi szolgálat segítségével szinte kivétel nélkül sikerült elérni - írták, a szülői nyilatkozatok 99,3 százaléka érkezett vissza a védőnőkhöz. Az országos program bevezetésének első évében a 46 ezer jogosult gyermek szülei közül 35 ezer kérte a védőoltást gyermekének, azaz az érintettek túlnyomó többsége, 77,5 százaléka élni kívánt a felkínált, térítésmentes oltás lehetőségével, a jogosultak további 5,6 százaléka pedig már korábban megkapta az oltást. 


Olvasd tovább...
2016 december 08 csütörtök - 11:02:11     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Hulladék kapott lángra mintegy ötven négyzetméteres területen szerda reggel Abony külterületén.
 
A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, személyi sérülés nem történt – számolt be lapunknak Csámpai  Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. 
 
Fotó: PMKI Cegléd HTP
2016 december 07 szerda - 18:28:09     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Juhász Julianna nyáron 3. helyezést ért el a Miss Europe Continental Hungary 2016 szépségversenyen, mellyel megszerezte a lehetőséget a novemberi Európa szépe versenyen való elinduláshoz. De mi történt vele július óta?
 
- A szépségverseny november 20-án lezajlott, de a helyzet sajnos elég szerencsétlenül alakult. A nemzetközi verseny helyszíne ugyanis pont abba a térségbe esett, ahol mostanában rendkívül gyakoriak voltak a földrengések (olaszországi Perugia), így veszélyes lett volna kiutazni, és személyes okok miatt is úgy döntöttem átadom a lehetőséget másnak. Végül Magyarországról nem indult senki, a másik két helyezett is visszalépett - számolt be Juhász Julianna az abony.hu-nak.
 
Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2016 december 07 szerda - 15:31:14     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgKét közlekedési baleset is történt Abonyban kedden és szerdán. Egy buszsofőr elmulasztotta az elsőbbségadást és elütött egy biciklist kedd este, egy hölgy pedig elaludt a volánnál szerda reggel. Életét a biztonsági öv mentette meg. Kedd este tehervonat gázolt el egy embert Cegléd és Abony között. 

Elmulasztotta az elsőbbségadást és elütötte a biciklist

Autóbusz ütött el egy kerékpárost december 6-án, délután az Újszászi út és a Bólyai út kereszteződésében.
 
Az autóbusz a Bólyai úton haladt, majd az Újszászi úti kereszteződéshez érve nem állt meg az elsőbbségadás táblánál, így a jó látási viszonyok között sem vette észre a balról érkező, szabályosan közlekedő biciklist, és nekifordult. Az ütközés következtében a kerékpáros 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 
A balesetben intézkedő Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők tartsák be a KRESZ szabályait, adják meg az elsőbbséget, hogy elkerülhetők legyenek a balesetek. Egyben kérik, hogy a kerékpárosok használják a megfelelő kivilágítást közlekedési eszközükön, lakott területen kívül pedig vegyék fel a láthatósági mellényt.


Olvasd tovább...
2016 december 07 szerda - 13:27:22     Sporthírek      Hozzászólás0

kelemen_laszlo_pest_megye_golkiralya_abony.hu_2016.jpgA Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága immáron ötödik alkalommal rendezte meg ünnepélyes keretek között a pesti Megyeháza Dísztermében „Gólkirályi Gála” elnevezésű rendezvényét, melyen a 2015/2016-os labdarúgó szezon legeredményesebb játékosait jutalmazta.
 
- A jeles rendezvényre két abonyi labdarúgónk is meghívást kapott. A KiD FC Abony U14 es csapatának támadója Kelemen László Dávid, (első fotón) aki az előző szezonban csapatával megnyerte a bajnokságot és Délkeleti csoport gólkirálya lett 45 találattal, illetve Balogh Krisztián (második fotón) a KiD FC Abony U16-os játékosa, aki a délkeleti csoportban 89 találatot jegyzett, csapatával a bronzérmet szerezte meg az előző kiírásban - számolt be az örömhírről az abony.hu-nak Boros Zsolt, a KiD FC utánpótlás edzője.
 
A gólkirályi címek megszerzéséhez természetesen Némedi Tivadar U14 és Boros Zsolt U16-os edzők kitartó munkája is elengedhetetlen volt, hogy a fiúk eljussanak idáig. Munkájukat ezúton is köszönjük!
balogh_krisztian_pest_megye_golkiralyai_abony.hu_2016.jpg
 
Gratulálunk Kelemen László Dávidnak és Balogh Krisztiánnak a gólkirályi címhez, és további eredményes munkát kívánunk nekik és a klub valamennyi tagjának!   
 
Darányi Erika
Fotók: MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Facebook oldala
 
A fotók nagyításához kattintson a képre!
 
2016 december 06 kedd - 15:24:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0

melyet idősek számára rendezünk. Mindenkit örömmel látunk, aki szívesen tölti el ezt a szombat délelőttöt velünk szeretetközösségben.
 
2016. december 17-én, szombaton 10 órakor ünnepi szentmise a templomban.
 
Majd 11:00 órakor a Szent Imre Közösségi Házban kezdődik a műsor, melyben közreműködnek:
• a Zeneiskola tanulói, Szelei úti óvodások
 
Kovács Ágnes és édesanyja által készített karácsonyi horgolt ajándékok (angyalka, harang, hópihe) vásárlására is lehetőség lesz. Kérjük, vásárlásával segítse őket!
 
A program befejezését kb. 13 órára tervezzük. Ételről, italról gondoskodunk, de szívesen vesszük, ha valaki hoz házi sütit.
 
A programra nem kell külön jelentkezni, mindenkit szeretettel várunk.
 
Akinek a közlekedés nehezére esik, egyedül nem tud jönni, szívesen megszervezzük az oda- és a haza jutást. Hívja el rokonát, ismerősét, szomszédját! 
 
Karitász abonyi csoportja
 
Nagyításért kattintson a képre!
2016 december 06 kedd - 13:53:40     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Nyert a Szivárvány Óvoda Kék csoportja a COOP Mikulás pályázatán

szivarvany_ovoda_kek_csoport_coop_mikulas_palyazat_nyertesei_abony_2016.jpgA történet úgy kezdődött, hogy a csoportunkba járó gyermekek szülei szorgalmasan gyűjtögették a Coop boltok márkatermékeiből kivágott emblémákat, ezzel segítve csoportunkat, hogy indulhassunk a Coop üzletlánc minden évben meghirdetett Mikulás pályázatán.
 
S mivel a szülők jóvoltából az emblémák egyre sokasodtak, így lehetőségünk vált eleget tenni a kiírás témájának is. A feladat ugyan nem volt mindennapi, miszerint Karácsonnyal, Mikulással kapcsolatos társasjátékot kellett készíteni, de elindította a fantáziánkat. Annál is inkább, mivel végre egy olyan játék megalkotásáról volt szó, amit együtt készíthetünk a gyerekekkel, saját kezűleg, és a játékszabályokat is mi határozhatjuk meg. Jöttek is a jobbnál jobb ötletek a társasjáték díszítésére és a szabályokra vonatkozóan is. Minden csoportunkba járó gyermek aktívan részt vett a játék elkészítésében.
 
Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2016 december 06 kedd - 12:47:33     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Tragédiához is vezethet a túlzott italozás

Az elmúlt hétvégén két ittas személy ügyében is kellett intézkedniük az abonyi járőröknek.
 
- Az egyik esetben egy erősen ittas, magatehetetlenül a kerékpárja mellett fekvő személyt találtak a kollégák Abonyban, akit a mentők azonnal kórházba szállítottak. A hideg idő miatt akár tragédiához is vezethetett volna a mértéktelen alkoholfogyasztásból származó öntudatlan állapot. A másik eset nem volt ennyire súlyos, értesítettük a hozzátartozókat, akik hazavitték az illuminált állapotban lévő családtagjukat – tájékoztatott Gulyás Pál r. alezredes, őrsparancsnok.


Olvasd tovább...
2016 december 05 hétfő - 16:00:22     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy ezen a héten (2016. december 5-11. között) a Benu Gyógyszertár az ügyeletes patika.
 
Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.
 
Forrás: Csontos Patika Facebook oldala
 
 
 
2016 december 05 hétfő - 15:36:24     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

jarasi_kozbiztonsgi_forum_romhanyine_dr_balogh_edit_gulyas_pal_abony_2016.jpgJárási közbiztonsági egyeztető fórumot tartottak a Ceglédi Rendőrkapitányságon november 30-án. A fórum célja, hogy a járás aktuális közbiztonsági helyzetéről a rendőrség közvetlenül kapjon visszajelzést a lakosságot képviselő szervezetek vezetőitől.
 
Az egyeztető fórumra a járásban működő önkormányzatok, a járási hivatal, egyházak, iskolák és a kisebbségi önkormányzat vezetőit hívták meg. A kapitányságvezető, Török Csaba beszámolt a Ceglédi Járás 2016-os esztendő első 10 hónapjának a közbiztonsági és közlekedésbiztonsági mutatóiról összevetve az előző évek adataival. Az eseményen részt vett Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka is.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 270 271 272
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 *****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények