Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 24 kedd - 09:57:52     Sporthírek      Hozzászólás0

uszas_diakolimpia_pest_megye_abony_abony.hu_2017.jpg
2017. január 22-én Százhalombattán rendezték meg az Úszás Diákolimpia megyei döntőjét. Mind a hat korcsoportban számos versenyző állt a rajtkőre. Az első helyezettek továbbjutottak a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.
 
A Fergeteg Triatlon SE versenyezőinek eredményei:
 
II. kcs:
 
Szikszay Milán
50 gyors 10. hely 0:36,27
váltó (Kánya Kristóf, Szikszay Milán, Tóth Márton, Varga Kristóf) 4. hely


Olvasd tovább...
2017 január 24 kedd - 09:33:52     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.


Olvasd tovább...
2017 január 23 hétfő - 11:46:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzi a helyi önkormányzatok gazdálkodását, valamint értékeli az államháztartás számviteli rendjének betartását és a belső kontrollrendszer működését.
 
Miért volt szükség Abony gazdálkodásának ellenőrzésére?

A Magyar Nemzeti Bank három befektetési szolgáltató tevékenységi engedélyét 2015. első felében visszavonta és kezdeményezte a vállalkozások felszá­molását a működéssel kapcsolatos szabálytalanságok, hiányosságok miatt. Az ÁSZ korábbi évek ellenőrzési tapasztalatai alapján fennállt a lehetősége annak, hogy az önkormányzatok befektetési döntései, továbbá a döntések végre­hajtása és számviteli elszámolása nem voltak teljes mértékben szabálysze­rűek, és a kapcsolódó külső ellenőrzések és a belső kontrollrendszer sem működtek minden esetben megfelelően. Mindezek alapján az ÁSZ a befektetéssel érintett önkormányzatoknál (eddig 15 települést érintően, köztük Abonyban is) ellenőrzéseket folytatott le - áll a Képviselő-testület elé kerülő előterjesztésben.


Olvasd tovább...
2017 január 23 hétfő - 10:58:19     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgTeljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök. Frontálisan ütközött össze két jármű 2017. január 23-án 10 óra 10 perckor a 40-es főút 27700-as méterszelvényében.
 
A baleset következtében két személy megsérült. A helyszínelést a rendőrök teljes útlezárás mellett végzik. Cegléd és Abony térségében 2017. január 23-án a délelőtti órákban több baleset is történt. A térségben köd nehezíti a közlekedést, a 4-es főút és a 40-es főút az időjárási körülmények miatt csúszóssá vált. Kérjük a járművezetőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg járműveik sebességét! Vezessenek óvatosan! - írja a police.hu.


Olvasd tovább...
2017 január 22 vasárnap - 14:01:07     Hivatali hírek      Hozzászólás0

verona_buszbaleset_megemlekezes_abony.hu_2017.jpgA fővárosi Szinyei Merse Pál gimnázium tanulói, tanárai és kísérőik tartózkodtak azon a buszon, amely egy franciaországi sítáborból hazafelé tartva, pénteken éjféltájban balesetet szenvedett és kigyulladt Verona közelében, az A4-es autópályán.

Tizenhat súlyosan megégett holttestet emeltek ki a tűzoltók az autóbusz roncsai közül.
 
Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombat délután az MTI-vel.


Olvasd tovább...
2017 január 22 vasárnap - 09:16:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

cegledi_toldy_ferenc_korhaz_latogatasi_tilalom_abony.hu_2017.jpgIntézményünkben az országos influenzajárvány miatt 2017. január 20-tól részleges látogatási tilalmat rendeltem el az alábbi részlegeken/osztályokon:
 
- Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
- Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
- Központi Anaesth.-Intenzív Therápiás Osztály
- Kardiológiai Őrző
 
 
Ez alól kivételt képeznek:
- a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályon a gyermekét folyamatosan ápoló szülő (amennyiben influenzaszerű megbetegedésben nem szenved és megfelelő védőfelszerelést visel),
- Szülészet-Nőgyógyászati Osztály szülőszobáján az előre tervezett apásszülések abban az esetben, ha a szülésen résztvevő apa legalább 2 héttel a szülés előtt influenza elleni védőoltásban részesült, s erről orvosi igazolással rendelkezik, valamint a szülés időpontjában nem szenved felső létúti hurutos megbetegedésben.
 
Cegléd, 2017. január 19.
Tisztelettel:
Dr. Pusztai Dezső
főigazgató
Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet
2017 január 22 vasárnap - 09:13:38     Hivatali hírek      Hozzászólás0

magyar_kultura_napja_abony_abony.hu_2017.jpgMa van a magyar kultúra napja, ebből az alkalomból országszerte számos helyen rendeznek ünnepséget, díjakat adnak át, kiállításokat nyitnak.
 
Ezen a napon tartják az Együtt szaval a nemzet című rendezvényt és a Magyar Drámaíró Verseny döntőjét is. A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen ökumenikus istentiszteletet tartanak a református templomban. A megemlékezésen beszédet mond Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendező, a műsorban - a hagyományoknak megfelelően - Csikos Sándor színművész szavalja el a Himnuszt, majd a Debreceni Ady Endre Gimnázium Leánykarának műsorát hallgathatják meg a résztvevők.


Olvasd tovább...
2017 január 21 szombat - 09:13:40     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Végül megtartják a díszmadarak bemutatóját Abonyban

petrezselyem_sandor_abony_diszposta_fajtaklub_elnoke_nemzetkozi_galambkiallitas_abony.hu_2017.jpgNagy fejtörést okozott a szervezőknek, hogy megtartsák-e az évtizedek óta január végére szervezett nemzetközi galambkiállítást, ugyanis Magyarországon több megyében is felütötte fejét a madárinfluenza, amely megtizedelte a baromfi állományokat. Abonyban szerencsére nincs nyoma a betegségnek, így január 28-29-én (szombat-vasárnap) megtartják a rendezvényt, melyre szeretettel várják az érdeklődőket a Varga István Városi Sportcsarnokba.
 
- Vállaltunk egyfajta rizikót, de mivel ebben a térségben nem jelent meg a járvány, nincs akadálya, hogy megtartsuk a kiállítást. Természetesen szigorú ellenőrzéseken esnek át a kisállatok, mielőtt bemutatjuk őket, ezért semmilyen probléma nem fordulhat elő - tájékoztatott Petrezselyem Sándor, a díszposta fajtaklub elnöke, főszervező. 


Olvasd tovább...
2017 január 20 péntek - 10:45:12     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2017. január 26-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.
  
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
  
  
A Képviselő-testületi ülés közben 16:50-től 18:10-ig a Kultúra Házában a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott rendezvény lesz, ahol a Képviselő-testület átadja az "Abony Közművelődéséért" díjat. 
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
14 órától élő, online közvetítés lesz a honlapon.


Olvasd tovább...
2017 január 20 péntek - 10:16:53     Intézményi hírek      Hozzászólás0

felev_kozponti_irasbeli_vizsga_abony_abony.hu_2017.jpgJanuár 21-én, szombaton a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és a Somogyi Imre Általános Iskola végzős tanulói a központi írásbeli felvételi vizsga keretében adnak számot tudásukról.

Ma ér véget a 2016/17-es tanév első féléve a köznevelésben. A tanév rendje szerint az iskolák január 27-ig értesítik a tanulókat, illetőleg a kiskorú tanulók szüleit az első félévben elért tanulmányi eredményekről. A félév vége után indulnak a központi írásbeli felvételi vizsgák, ezeket január 21-én, szombaton tartják. 


Olvasd tovább...
2017 január 20 péntek - 07:42:17     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

kun_szebasztian_eltunt_abonyi_beteg_kisfiu_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság az állampolgárok segítségét kéri Kun Szebasztián János megtalálásához. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13020/484/2017. általános ügyszámon körözési eljárást folytat Kun Szebasztián János 12 éves abonyi kisfiú eltűnése miatt.
 
A jelenlegi adatok szerint a gyermek 2017. január 18-án a délutáni órákban az Abonyi Lakásotthonból engedély nélkül ismeretlen helyre távozott. Tartózkodási helye azóta ismeretlen. Kun Szebasztián János 150 cm magas, 65 kilogramm testsúlyú, zömök testalkatú, haja barna, rövidre nyírt. Szeme színe barna, arca ovális. Eltűnésekor piros felsőt és szürke nadrágot viselt, amelyen zöld csíkokból álló felirat látható.


Olvasd tovább...
2017 január 19 csütörtök - 18:14:15     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az idei télen nem ritka a mínusz 10-20 fok közé merészkedő hőmérséklet sem, amely nagy próbatétel elé állítja a rászoruló családokat, egyedül élő idős embereket Abonyban is.
 
A Humán Szolgáltató Központ, vagy ismertebb nevén Családsegítő Központ, az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Ügyek Osztálya, az Abonyi Rendőrőrs és az Abony Városi Polgárőrség is igyekszik segíti a nehéz helyzetben lévő helyi lakosokat, hogy a hideg, téli időjárást minél könnyebben átvészelhessék.
 
Az abonyi Humán Szolgáltató Központ szolgáltatásai közé tartozik a házi segítségnyújtás, az idősek klubja működtetése, a szociális étkeztetés, a támogató szolgálat, a közösségi ellátás pszichiátriai betegek részére, a család- és gyermekjóléti szolgálat. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 279 280 281
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények