Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 15 szerda - 08:02:01     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatokat hirdet sportcélú szervezetek, egyesületek, alapítványok illetve kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek számára.
 
A pályázatok célja: A városban működő sportcélú szervezetek, egyesületek, alapítványok illetve kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek támogatása
 
A pályázók köre: Abony város közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező, legalább 1 éve törvényesen működő, hivatalosan bejegyzett, és Abony városában tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek, illetve a városban működő kulturális, közbiztonsági, egészségügyi és társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatása.


Olvasd tovább...
2017 február 23 csütörtök - 19:19:34     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Az Abonyi Horgász Egyesületnél 2017-ben közösségi munkával indult a felkészülés a horgászszezonra.
 
2017. január 28-án, hajnalban mintegy 20 horgász gyülekezett a 30 hektáros vízterület partján, de nem halat fogni jöttek, hanem önkéntes munkában dolgozni. A társadalmi munka programja nád- és lékvágás volt… Részletek a videóban…
 
Az Abonyi Horgász Egyesületről készült riport 10 perc 10 másodperctől látható, ahol Molnár Károly elnök is ad interjút.
 
A videó a képre kattintva indul el.
2017 február 23 csütörtök - 18:54:47     Intézményi hírek      Hozzászólás0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_abony_szamitogep_eagle_ottawa_szolnok_rotary_club_abony.hu_2017.jpgAz EAGLE OTTAWA HUNGARY Kft. a Rotary Klub Szolnok-Tisza Egyesülete közreműködésével számítógépeket adományozott a Gyulai iskolának.
 
Az átadásra február 22-én, ünnepélyes keretek között került sor a Kultúra Házában. Az eszközöket Bodáné Molnár Júlia elnöktől vehette át az iskola igazgatója, Simon Gáborné.
 
Az intézmény köszönetét fejezi ki az adományozóknak az iskola nevelőtestülete, a tanulók és a szülők nevében. 
2017 február 23 csütörtök - 18:24:16     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A "Míg megnövök" Akkreditált Kiváló Tehetségpont az idén is megrendezte a Matekguru Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyt. 
 
A harmadik területi forduló február 3-án a Somogyi Imre Általános Iskolában került megrendezésre. Tíz igen nehéz logikai feladat megoldása várt a versenyen induló tanulókra. Ezen a versenyen nagyon fontos a csapatmunka. Tudni kell együttgondolkodni, el kell fogadni a társ véleményét, érvelni kell az általa jónak gondolt megoldás mellett.
 
Büszkén mondhatjuk, hogy az iskolánkból 6 csapat is ott lehet az országos döntőben:


Olvasd tovább...
2017 február 22 szerda - 09:03:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Hamis értesítéseket küldenek csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében, abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezhetnek meg - hívja fel a figyelmet az adóhatóság. Az elektronikus értesítésekben azt közlik, hogy a címzettnek túlfizetése keletkezett. Ezután egy online elérhető oldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot keltve, hogy kitöltésével visszaigényelhetik - a valójában egyáltalán nem létező - többletet. Az oldal hasonlít a hatóság honlapjára, ami a megtévesztést szolgálja, ráadásul bankszámlákra, bankkártyákra vonatkozó bizalmas adatokat is kér.
 
A NAV hangsúlyozza: soha nem küld ilyen módon értesítést, és soha nem kér bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. Kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről. Az adóhatóság azt kéri, aki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán, és semmiképpen se adja meg adatait a csalóknak, mert az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget. (MTI)
2017 február 22 szerda - 08:56:25     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A Gyöngyszemek óvoda, Szelei úti tagóvodájában idén is megrendezték a télűző farsangi mulatságot.
 
A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek és vettek részt az eseményen, ahol az óvó nénik meseelőadással is kedveskedtek Nekik. Az óvoda udvarán kiszebábot is égettek, ahol az összes kisgyermek a saját maga által készített „kiszebabát” dobta tűzbe, hogy - hangos lármázás, mondókázás közepette - végre elűzze a telet és megérkezhessen a várva-várt tavasz.
 
Az Abony.hu olvasóinak beszámolt Gyóni-Atkári Krisztina óvónő
 
A képgaléria a fotóra kattintva megtekinthető az Abony.hu Facebook oldalán!
2017 február 22 szerda - 08:30:34     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Nagyításért kattintson a plakátra!
2017 február 21 kedd - 17:26:16     Intézményi hírek      Hozzászólás0

farsang_szivarvany_ovoda_es_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpgA farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A Szivárvány Óvoda és Bölcsőde dolgozói és gyermekei minden évben nagy örömmel készülnek erre az időszakra.
 
- Egy hétig tartó témahét keretében dolgozzuk fel a farsangot, de a legfontosabb értéke a napoknak, hogy a GYERMEKEK JÓL ÉREZZÉK MAGUKAT! Folyamatosan díszítjük a csoportszobákat, folyosókat. Az érzelmi ráhangolódást segíti, hogy mindenhol bohócok, farsangi szemüvegek, álarcok jelzik az ünnepi készülődésünket - tudatta az abony.hu-val Kalászné Vámos Katalin, intézményvezető.
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik a farsangi mulatságról.


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 13:37:01     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. február 20-26. között) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig.
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.
 
Kérünk mindenkit, hogy az ügyeleti ellátást lehetőleg csak sürgős és indokolt esetben vegye igénybe.
 
Csontos Patika
2017 február 21 kedd - 13:23:18     Intézményi hírek      Hozzászólás0

farsangi_maszk_keszito_verseny_gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és MKH Maszk Készítő versenyt hirdetett, melyre a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola tanulói is lelkesen készültek szebbnél szebb munkákkal. A gyerekek nagyon sikeresen szerepeltek:
 
I. helyezés 3. ba osztály
II. helyezés 1. ba osztály
 
Információk: Gyulai iskola Facebook oldala 
 
 


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 13:11:43     Sporthírek      Hozzászólás0

fergeteg_triatlon_se_abony_futapest_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Fergeteg Triatlon SE versenyzői is részt vettek 2017. február 12-én Pomázon, a Futapest versenyen, ahol a következő eredmények születtek:
 
Nyekeczki Bence 6. helyezés
Nagy Olívia 1. helyezés
Nyekeczki Dániel 4. helyezés
Farkas Lilla 2. helyezés
Soós Fanni 1. helyezés
Major Gábor 2. helyezés
Király László 18. helyezés
Medveczky Edit 4. helyezés
Soós Gyula 7. helyezés
Böröcz Mária 2. helyezés

Fotó: Nyekeczki Béla
 
Forrás: Fergeteg Triatlon SE 
2017 február 21 kedd - 12:59:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpgAz egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A határidő február 27-én jár le, az elszámolás pedig – az eddig megszokottak szerint – a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető. 
 
Az egyéni vállalkozóknak – idén már a kiegészítő tevékenységet végző „nyugdíjas” egyéni vállalkozóknak is – elektronikusan, Ügyfélkapun át kell eljuttatniuk kész bevallásukat a NAV-hoz. Egyes áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek papíron is beadhatják az szja-bevallást, például, ha nem minősülnek munkáltatónak, kifizetőnek vagy nem kell áfaösszesítő jelentést benyújtaniuk.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 287 288 289
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 *****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények