Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 október 06 kedd - 20:49:27     Sporthírek      Hozzászólás0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 06 kedd - 19:24:54     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Klikk a fotóra a galéria megtekintéséhez!
2015 október 06 kedd - 10:59:35     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Az augusztusi Képviselő-testületi ülésen Mészáros Lászlóné képviselő asszony jelezte a településen a „házaló kereskedelemmel” kapcsolatos problémákat és egy esetleges helyi szabályozás szükségességét. A Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Ügyek Osztálya a felvetést megvizsgálta, az előterjesztést elkészítette a Képviselő-testület szeptemberi soros ülésére. Az üzleten kívüli kereskedés fogalmát a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény (továbbiakban: Kereskedelmi törvény) határozza meg az alábbiak szerint: a kereskedő a termék forgalmazása céljából a vásárlónak – annak kifejezett kérése nélkül – a lakásán, munkahelyén vagy más tartózkodási helyén való felkeresésével, vagy az e célból szervezett utazás vagy rendezvény alkalmával folytatott kiskereskedelmi tevékenység.


Olvasd tovább...
2015 október 06 kedd - 10:35:06     Sporthírek      Hozzászólás0

Nagyításért kattintson a képre!
2015 október 06 kedd - 10:25:58     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületnek 13/2007. (IV.12.) önkormányzati rendeletének 4. sz. mellékletében meghatározott Abony Város Önkormányzata Vagyongazdálkodási liciteljárási szabályzata alapján egyfordulós, nyílt licit eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony belterület 5281 helyrajzi számú 4233 m2 nagyságú, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlant.
 
A legalacsonyabb ajánlati ár (limit ár): 296.000,- Ft. (bruttó)

A licit kiírás átvehető: 2015. szeptember 28. - 2015. október 30. ügyfélfogadási időben (ingyenesen).

A licit ajánlat benyújtásának időpontja: 2015. november 02. 1500 óráig

A licit kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye: Abony Város Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztály Abony, Kossuth tér 1. I. emelet 105. sz. szoba, 20. ügyfélpult


Olvasd tovább...
2015 október 06 kedd - 09:53:44     Meghívók      Hozzászólás0

Az egészségügyi szűrésen igénybe vehető vizsgálatok:
 
- hallásszűrés,
- szívstressz-mérés,
- vér-oxigén telítettség mérés.
 
A vizsgálatok csak együtt vehetők igénybe. A résztvevők száma korlátozott.
 
A szűrések előre kiadott sorszám alapján történnek, melyet hétköznap 8-17 óra között, a következő ingyenesen hívható ügyfélszolgálati telefonszámon igényelhet. Bejelentkezés: 06 80/ 20-44-89
 
Dátum: 2015. október 9.
Időpont: 13:00-17:00
Helyszín: Abony, Újszászi út 2. (Penny parkoló)
 
Pannon Halláscentrumok
2015 október 05 hétfő - 20:18:23     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Képviselő-testület 2015. szeptember 24-i ülésén döntött arról, hogy 2016-ban is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázathoz. Abony város vezetése kiemelt figyelmet szentel az országos és helyi céloknak, mely az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányait támogatja. A 2014/2015. tanévben az „A” és „B” típusú pályázatban összesen 63 fő részesült 3.000.000.-Ft összegű támogatásban. A Képviselő-testület 200/2015. (IX. 24.) számú határozatában rögzítette, hogy 3.000.000,-Ft összeggel csatlakozik a 2016. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, melyet a 2016. évi költségvetés terhére biztosít.  A pályázat során olyan hátrányos helyzetű, felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.


Olvasd tovább...
2015 október 05 hétfő - 11:53:48     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Utazóközönség! 2015. október 07-től 2015. október 17-ig és 2015. október 16-tól 2015. október 17-ig, illetve 2015. október 19-től 2015. november 17-ig a 80. sz. Budapest – Hatvan – Miskolc vonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 

Az okozott kényelmetlenségért szíves megértésüket kérjük!
 
 
Módosított menetrend: IDE kattintva!
2015 október 05 hétfő - 10:25:36     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Átlagosan tízből 8 szülő kérte gyermeke számára a térítésmentes oltást

2015. szeptember 11-ig kellett nyilatkozniuk a szülőknek arról, hogy a 7. osztályba járó leánygyermekük számára kérik-e az önkéntes, térítésmentes méhnyakrák elleni védőoltást. A védőoltás iránti érdeklődés az előző évhez hasonlóan nagy volt, a visszaérkezett nyilatkozatok alapján az érintettek több mint háromnegyede élni kíván a lehetőséggel. Az iskola-egészségügyi szolgálatoknál dolgozó védőnők végezték a védőoltások szervezését, akik az érintett szülőket/gondviselőket és az oltásra jogosult leányokat tájékoztatták az önkéntes térítésmentes méhnyakrák elleni védőoltás lehetőségéről és annak időpontjáról. A visszaérkezett nyilatkozatokat az iskolavédőnők begyűjtötték, összesítették az adatokat, és az oltást kérők számára megigényelték az Országos Szakmai Információs Rendszeren (OSZIR) keresztül az oltóanyagot.Az OSZIR-on keresztül beérkezett adatok alapján az Országos Epidemiológiai Központ elkészítette azt az összesítést, amelynek alapján az oltóanyag kiszállítása történik. Az adatokból kiderül, hogy a 44 ezer jogosult gyermek szülei közül közel 34 ezer kérte a térítésmentes védőoltást, ez országos átlagban közel 80 százalékot jelent.


Olvasd tovább...
2015 október 04 vasárnap - 20:54:06     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Kedvcsinálónak a legutóbbi találkozásunk után íródott élménybeszámolót tesszük közzé! Ne hagyják ki, ha tehetik, találkozzanak Schäffer Erzsébet, Pulitzer-díjas újságíróval, íróval. Érdemes!
 
Csak a belső csillogásukat őrizzék, őrizzék meg… Forgatom kezemben, nézem az arcát. Szeméből sugárzik valami különös, derűs erő, pont olyan, mint amikor itt volt a könyvtárban július 12-én. Az Ercsiről származó Pulitzer-, és Prima-Primissima díjas írónő, Schäffer Erzsébet volt a vendége a nyári író-olvasó találkozónak. Bőven benne voltunk a nyárban, könnyű ruhája, napbarnított bőre is erről árulkodott. Vonattal érkezett, feltűnéstől mentesen, egyszerűen.  Századszor is elolvasom az idézetet az emléklapon, amit tőle kaptunk, mert megérint és táplál. Ízlelgetem a szavakat. „Hiszek abban, hogy az ember eredendően jó. Hogy pajzsai, kerítései, leplei mögött ott van a kíváncsi, másikra figyelő, segítőkész lélek. Csak bezárkózunk. Féltjük magunkat. Mert megtapasztaltuk, hogy az ember védtelen, ha szeret. Csak azt felejtjük el, hogy a védtelenség hozadéka sokkal nagyobb, sokkal többet ad, mint ha ott maradunk elbarikádozva magunknak. Ezért hiszek abban, hogy az élet nevű társasjátékot legsikeresebben bizakodva, nyitott lélekkel lehet játszani. Akkor is, ha nem dobunk mindig hatost.” – olvasom rajta.


Olvasd tovább...
2015 október 04 vasárnap - 20:25:26     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2015 október 04 vasárnap - 20:15:01     Kulturális hírek      Hozzászólás0

 
A 2015. október 3-án megrendezett, XIII. Törteli Szüreti Fesztivál vendégei voltak az Abonyi Fúvósok és Mazsorettek.
 
Oldal:  1 2 3 ... 178 179 180
Hírkategóriák
Közérdekű információk

 
Aktuális hirdetmények, programok és meghívók...

 *****
***** 
***** 
***** 
 *****
 *****
 *****
***** 
***** 
*****
*****
 
*****
 *****
*****
*****
 *****
 *****
***** 
 *****
***** 
 *****
*****
 *****
 *****
*****

 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények
Abonyról