Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 július 04 szombat - 12:21:38     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az uniós áfaszabályok kijátszásával hozott forgalomba Szlovákiából származó tejet az a céghálózat, amelyet a NAV adóellenőrei göngyölítettek fel Budapesten. Az esetet feltáró adóigazgatóság feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál bűncselekmény gyanúja miatt.
 
Gyanúsan olcsó UHT tejet forgalmazó cégláncolatot derített fel a NAV a fővárosban. Az ügyletekben részt vevő társaságok közötti személyi összefonódások alapján egyértelmű, hogy a gazdasági kapcsolat eredeti célja a nagymértékű áfacsalás volt, amivel a haszonhúzók és az őket segítő társaságok jelentős kárt okoztak az állami költségvetésnek.


Olvasd tovább...
2015 július 04 szombat - 12:18:14     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

MSZP irodát avattak június 19-én délután Abonyban, ahol részt vett Márton Roland, a párt országos alelnöke is. A Nagykőrösi út – Kossuth Ferenc utca sarkán álló szolgáltatóházban található iroda előtt megtartott rövid megnyitó alkalmából Habony István, az abonyi pártszervezet elnöke üdvözölte a megjelenteket. Köszönetet mondott László Ferencnek, akinek támogatásával és segítségével bérelhetik az irodát, amely reményeik szerint az abonyi baloldali emberek találkozóhelyévé válik, ahol bárki számára elérhetővé válik majd a párt. Állandó ügyelet minden héten kedden és pénteken 14 órától lesz.


Olvasd tovább...
2015 július 03 péntek - 15:36:46     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Részletek a képre kattintva!
2015 július 03 péntek - 10:15:46     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az ÁNTSZ az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ - összes tényező számbavétele alapján készített - szakmai ajánlásait figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2015. július 4-én 00.00 órától 2015. július 8-án 24.00 óráig 3. fokú hőségriasztást adott ki.

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombattól az Északi-középhegység térségét leszámítva a napi átlaghőmérséklet mindenütt meghaladja a 25 Celsius-fokot. Vasárnap 27 Celsius-fok körüli értékek várhatók, a jövő hét első három napján néhol akár 30 fokos középhőmérsékletre is lehet számítani. A jelenlegi előrejelzések szerint szerdán este várható egy hidegfront, amely mérsékli a hőséget.
 
Főbb üzenetek a lakosság részére hőhullámok idején (Klikk ide a részletekért!)
2015 július 02 csütörtök - 16:25:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Abony város önkormányzata pályázati forrásból korszerűsítette elektronikus ügyintézését

Abony Város Önkormányzata, Csemő Község és Dánszentmiklós Község Önkormányzataival közösen, sikeresen pályázott a Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez kapcsolódó „Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése” c. konstrukcióra. A KMOP-4.7.1-13-2013-0006 azonosító számú, „Elektronikus közigazgatási infrastruktúra fejlesztése Abony, Dánszentmiklós és Csemő településeken” című pályázat 30.536.261 Ft támogatásban részesült. A támogatás mértéke, a projekt összköltségének 100%-a. 

Az önkormányzati „ASP” központ nagy teljesítményű és kapacitású, magas biztonságú, korszerű eszközökből kiépített IT központ útján szolgálja ki a településeket. Az „ASP” program keretében az önkormányzatok alkalmazottai, a tevékenységük végzéséhez szükséges ügyviteli és egyéb szoftvereket úgy veszik igénybe, hogy interneten keresztül kapcsolódnak a központi szolgáltatónál elhelyezett szerverekhez, az ezeken működő adatbázisokhoz és az adatokat kezelő programokhoz.


Olvasd tovább...
2015 június 30 kedd - 13:10:46     Kulturális hírek      Hozzászólás0

A tüzet csak a közönség összefogásával és az est végeztével lehetett eloltani. A tüzet, mint megtudtuk, az egy éves jubileumát 2015. június 6-án ünneplő Parázs Táncszínház okozta, akik tüzes, táncos jeleneteikkel lángra lobbantották a lelkes közönséget. Az elmúlt időszakról, a táncszínház tagjairól és a jövőbeli tervekről kérdeztük Schulzné Szűcs Éva koreográfust, a csoport vezetőjét. 

„Nagy öröm volt számunkra, hogy megrendezhettük ezt a műsort a csapat egy éves jubileumára. Úgy érzem, hogy hálás volt a közönség, nagyon sok tapsot kaptunk. A Sodrás Népzenei Együttes kísérte az énekeseket és táncosokat. Itt szeretném megköszönni a közreműködést a Nosztalgiakórusnak, a táncosoknak, Acsai Ferencnek, Bende Tibornak, Debreczeni-Bakos Melindának és Fajka Zsanettnek, hogy részt vettek a produkciónkban, és mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a műsorhoz. Nagyon megható volt számomra, hogy az előadás végén a táncszínház tagjai egy fotókból összeállított montázst adtak át számomra, amely azóta ott díszeleg a nappalim falán – mondta Schulzné Szűcs Éva az abony.hu-nak adott interjújában.
 
- Hogyan jött a Parázs Táncszínház ötlete?   
- S. Sz. É: A csoport 2014 júniusában alakult meg Acsai Ferencnek köszönhetően, aki felkért engem, hogy a 2014. októberi nótaműsorra két táncospárral készüljek fel. Igaz, hogy férfi hiánnyal küzdöttünk, de Lendvai Tamás csapattag örömmel elvállalta a szervezést, és további tagokat toborzott a műsorra. Elsőként Molnárné Csúti Bella, P. Tóth Erika és Mitus Ferenc csatlakoztak Tamáshoz. Az első nyilvános szereplésünk 2014. október 4-én volt. Egyáltalán nem volt tudatos a csapattagok szervezése, mára a csoportunk létszáma azonban kibővült, elérte a 16 főt, és két tiszteletbeli taggal is büszkélkedhetünk.


Olvasd tovább...
2015 június 29 hétfő - 09:38:51     Sporthírek      Hozzászólás0
Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság - Június 21. (7. forduló)

Június 21-én vasárnap játszották le a korábbiakban elmaradt Kéttorony – Öregfiúk mérkőzést, mely egyben a két fordulás öregfiúk bajnokság utolsó „tavaszi” meccse volt. A két csapat kiegyenlített küzdelmet vívott az első játékrészben, a második félidőben azonban a rutinos öregfiúk háromszor is kihasználták a kéttornyosok megingásait, így egyértelmű fölénnyel hozták el a három pontot.  
 
 
Az eredményeket a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 június 28 vasárnap - 16:48:28     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Szeretnénk olyan fiatalokat bemutatni a kedves Olvasóknak a következő időszakban, akik igazán példaértékűek kicsiny térségünkben! Ezen a héten az abonyi Fajka Zsanettet ismerhetik meg.Fajka Zsanett még csak 20. életévét töltötte április 17-én, viszont fiatal kora ellenére már egy kézműves vállalkozást is működtet egyik barátnőjével, emellett ének és színészi tehetségével is jó párszor elvarázsolta a közönséget.

- Mióta részese a zene az életednek?
- Már az első osztályt is zenei osztályban kezdtem Abonyban, a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában. Itt emelt óraszámban tanultam éneket és tagja voltam a kiskórusnak is, részt vettem népdaléneklő, mesemondó, versmondó versenyeken. Másodikos koromtól elkezdtem furulyázni, majd 2 év után hangszert váltottam és fuvolán zenéltem 6 évig, szintén Abonyban, a Bihari János Zeneiskolában. Általános iskola után, a szolnoki Tiszaparti Gimnázium ének szakára felvételiztem, itt tagja voltam a leánykarnak és a vegyes karnak is, akikkel számos kiemelkedő eredményt értünk el. Tehetségünket az országban és a határon kívül is megmutathattuk. Lehetőségünk nyílt Finnországban és Erdélyben is fellépni. A gimnáziumi éveim alatt a szolnoki Bartók Béla Zeneiskolába jártam 2 évig magánének szakra, Erdélyi Erzsébet tanárnőhöz, akinek nagyon sokat köszönhetek.


Olvasd tovább...
2015 június 25 csütörtök - 13:04:40     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz klikkeljen a plakátra!
2015 június 24 szerda - 16:53:55     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Pályázat Az Abonyi Polgármesteri Hivatal  a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján Pályázatot hirdet JOGÁSZ Munkakör betöltésére. 
 
A közszolgálati jogviszony időtartama: 
Határozatlan idejű közszolgálati jogviszony 
Foglalkoztatás jellege: 
Teljes munkaidő 
A munkavégzés helye:
 
Abony, Kossuth tér 1. 

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök: - az önkormányzat Képviselő-testülete és bizottságai jogszerű működésének biztosítása érdekében részvétel az üléseken, előterjesztések készítése, az előterjesztések előzetes jogi véleményezése, önkormányzati rendelettervezetek, belső szabályzatok, utasítások tervezeteinek elkészítése, a tervezetek jogi kontrollja, az önkormányzat és a hivatal szerződéseinek előkészítése, ellenőrzése, jogi szignálása, jogász-szakmai segítségnyújtás a hatósági területen dolgozó munkatársak számára. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 160 161 162
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Aktuális hirdetmények, programok és meghívók...

 
***** 
***** 
 *****
 *****
*****
 
***** 
 *****
*****
*****
*****

 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények
Abonyról