Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2014 január 07 kedd - 10:10:33     Hírek      Hozzászólás0

Közvilágítással kapcsolatos hibabejelentés az alábbi telefonszámom és email címen tehető meg:
telefonszám: 06/40-980-030
email: -Email-
2014 november 24 hétfő - 13:36:57     Hírek      Hozzászólás0Tisztelettel meghívom 2014. november 27-én du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testüelti ülésre.
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.

A meghívó teljes tartalma IDE kattintva nyitható meg.


2014 november 19 szerda - 13:38:44     Hírek      Hozzászólás0
„Adj vért, megmented három ember életét!”

Sikeres volt a november 18.-i véradó nap. Folyamatosan érkeztek a véradók, szinte megállás nélkül volt munkájuk az egészségügy dolgozóinak, a jelenlévő aktivistáknak.  Sok a fiatal véradó és most is voltak először jelentkezők. Voltak viszont,  akik valamilyen ok miatt nem adhattak vért, Őket Főorvos Úr  irányította  a háziorvoshoz, illetve ellátta jó tanáccsal. Három műtétre váró beteg is volt, aki a saját műtétjéhez  kérte a véradók segítségét. Volt, aki ismerősökkel, barátokkal érkezett, de volt olyan beteg is, akinek ott kerestük a megfelelő vércsoportú véradót. Mindhárom esetben meglett a szükséges vér-egység, a műtét ezen nem fog múlni. Kívánunk nekik a műtét után gyors gyógyulást és jó egészséget. Köszönjük a Művelődési Ház Igazgató Asszonyának, hogy kulturált körülmények között lehettünk, a Véradóknak, hogy jöttek, vért adtak és ezzel életet mentenek. Köszönjük továbbá az egészségügyi dolgozóknak, az aktivistáknak és mindazoknak  a munkáját, akiktől segítséget kaptunk.     
2014 november 17 hétfő - 17:55:15     Hírek      Hozzászólás0

2014 november 17 hétfő - 17:53:57     Hírek      Hozzászólás0
A szén-monoxid-érzékelő készülék fontos, életet menthet!

Az emberi érzékszervek számára „láthatatlan” szén-monoxid miatt 2014. október 29.-ig 35 esetben riasztották a Pest megyei katasztrófavédelem tűzoltó egységeit. A szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos káresemények következtében 48 ember szerzett különböző mértékű sérüléseket. Egységeink gyors beavatkozásának köszönhetően egy haláleset sem következett be.

A legtöbb szén-monoxiddal kapcsolatos káresemény Pest megyében a monori és váci katasztrófavédelmi kirendeltséghez tartozó tűzoltó-parancsnokságok működési területén történt, összesen tizenhét alkalommal. Az érdi tűzoltókat háromszor, a szigetszentmiklósi tűzoltókat négyszer, a ceglédi és nagykátai tűzoltókat hatszor, a gödöllőieket háromszor, a nagykőrösi és ráckevei önkéntes tűzoltókat pedig kétszer hívták segítségül szén-monoxid- mérgezés gyanúja miatt.

A szénmonoxid-mérgezés tünetei nem feltűnőek: fejfájás, szédülés, bágyadtság. Amikorra kezdenének feltűnővé válni a tünetek, rendszerint késő. Az ember cselekvésképtelenné válik. Ha van a közelben fűtőberendezés, legyünk gyanakvóak, főleg, ha a tünetek egyszerre több emberen jelentkeznek! Figyelmeztető jel lehet, ha párásságot, nem erős, de furcsa, szokatlan szagot érzünk. ( a szénmonoxid színtelen, szagtalan, csak a füstgáz egyéb összetevőit van esélyünk észlelni). A legnagyobb biztonságot a megfelelően alkalmazott szénmonoxid-érzékelő jelenti.


Olvasd tovább...
2014 november 17 hétfő - 17:51:46     Hírek      Hozzászólás0

A Járási Földhivatal november 20-án és 21-én karbantartási munkálatok miatt zárva tart!

Megértésüket köszönjük!
A teljes tájékoztatót itt tekintheti meg.
2014 november 17 hétfő - 17:49:11     Hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfeleink!    

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 1-jén a törvény erejénél fogva megszűnt a mező- és erdőgazdasági földekre, nem közeli hozzátartozók között, szerződéssel alapított haszonélvezeti jog, továbbá használat joga (a továbbiakban együtt: haszonélvezeti jog).

A földhivatalnak legkésőbb 2015. július 31-ig törölnie kell az ingatlan-nyilvántartásból valamennyi, a fenti előírás hatálya alá tartozó haszonélvezeti jogot.

A törlési kötelezettség nem terjed ki a közeli hozzátartozók között alapított haszonélvezeti jogra, ezért a törvény alapján a bejegyzett haszonélvezeti jogosultnak nyilatkozatot kell tennie arról, hogy a közte és haszonélvezetet engedő személy (tulajdonos, volt tulajdonos) között a szerződéskötés időpontjában a közeli hozzátartozói jogviszony fennállt-e, vagy sem.  

2014 októberében az érintetteket értesítettük nyilatkozattételi kötelezettségükről.


A nyilatkozatot a felhívás kézhezvételétől számított 15 napon belül, de legkésőbb 2014. december 31-ig lehet megtenni. Ezt követően a nyilatkozattételt elmulasztók haszonélvezeti joga törlésre fog kerülni.  

Az eljárás díjmentes.
 

Kérjük Önöket, hogy a megküldött formanyomtatványokat kitöltve, a hozzátartozói viszonyt igazoló eredeti okiratokkal együtt /egyenesági rokonok és testvérek esetén születési anyakönyvi kivonatok, házastársak esetén házassági anyakönyvi kivonat, más közeli hozzátartozói viszony esetén gyámhivatali határozat/ ügyfélfogadási időben nyújtsák be lehetőleg személyesen, vagy küldjék meg postai úton a felhívást kiadó földhivatalhoz. Az eredeti anyakönyvi kivonat és a gyámhivatali határozat személyes benyújtás esetén azonnal, postai előterjesztés esetén az eljárás lezárultát követően minden esetben visszajuttatásra fog kerülni a nyilatkozatot tevő részére.    


Pest Megyei Kormányhivatal Földhivatala
2014 november 17 hétfő - 09:22:05     Hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbi időpontokban Abonyban Áramszünet lesz

2014. 11. 26.-án, 27.-én, 28.-án 10 órától 16 óráig az alábbi utcákban
:
Szolnoki út páratlan olda 1-59 szám között,
valamint a Szolnoki út 7 szám alatt található Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola területén áramszünet lesz.


2014. 12. 04.-én 09 órától 15 óráig az alábbi utcákban:
Újszászi út 1/a-59 és 6-50/a szám között,
teljes Katona József u.,
teljes Gaál Miklós u.,
teljes Fadrusz u.,
teljes Kinizsi u.,
teljes Lenkey u.,
teljes Vörösmarty u.,
teljes Bólyai u.,
teljes Klapka György u.,
teljes Vasvári Pál u.,
Vak Bottyán u. 15-21 és 12/a-16 szám között,
valamint a Thököly u. 8 és 17 szám alatt található fogyasztási helyeken áramszünet lesz.A tervezett üzemszünetekről az E-ON internetes oldalán on-line naprakészen tájékozódhat.
2014 november 13 csütörtök - 14:27:04     Meghívók      Hozzászólás0

Oldal:  1 2 3 ... 128 129 130
Hírkategóriák
 Sport
Abonyról

Abonyi Fúvószenekari Egyesület

Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények