Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 augusztus 30 vasárnap - 22:32:54     Sporthírek      Hozzászólás0
Augusztus 28-án újabb edzőmérkőzést játszottunk, ezúttal a Rákóczifalva megyei csapatával.

Az elmúlt pár hetes felkészülési időszak és az előző két edzőmérkőzésből leszűrt „gondolatok” eredményei kezdenek meglátszani a kissé átalakult felnőtt gárdán. A kapus és belső - leginkább lövő - posztokon bátran mondhatjuk, hogy erősödtünk és reméljük, csak tovább fejlődünk. Irányító posztra is jut két olyan ember, aki egyedi játékával megfelelőn tudja mozgatni a csapatjátékot, magára vonni az ellenfél figyelmét és ki tudja szolgálni labdával csapattársait. Bal szélen továbbra is meggyőzőek vagyunk, viszont beállós és jobb szél poszton még dolgozni kell - ugyan érkeztek új játékosok -, hogy itt is ütőképesek legyünk. A mérkőzés 2x20 perce alatt jó kis iramban folyt a játék. Emiatt is és a szezon előtti formának köszönhetően mindkét oldalon sok-sok technikai hiba volt. Csapatunkban keressük egymást támadásban és védekezésben is, nincs még meg az összeszokottság. Ennek ellenére az első két harmadban a védőfalunk összeszedetten, masszívan és erőszakosan dolgozott. Támadásban már az egyszerű játékok viszonylag jól mentek, bár hiányzott belőlük a lendület és pontosság. Egyre több átlövés gólból vagyunk eredményesek. Edzőnk elképzeléseit is egyre eredményessebben tudjuk pályára vinni.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 29 szombat - 10:24:50     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

A 2015/2016-os tanévben is folytatódik Az iskola rendőre elnevezésű program, amelynek kampánya pénteken kezdődött meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB), valamint a budapesti Deák Diák Általános Iskola közös "tanévkezdési piknikjén". A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban megtartott ünnepségen Kiss Csaba rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára hangsúlyozta: nyolcadik alkalommal indítják el a programot, amelynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők felderítése és megszüntetése. A tanév során az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a jelentősebb iskolai rendezvényeken, a tanintézetekbe delegált rendőr nevét és elérhetőségét a programban részt vevő iskolákban plakáton teszik közzé. A 2015/2016-os tanévben 2900 oktatási intézményben mintegy 2200 rendőr kezdi meg iskolarendőri szolgálatát. Szeptemberben emellett az oktatás kezdetekor és befejezésekor a rendőrség és a polgárőrség is szolgálatot teljesít azoknak az oktatási intézményeknek a környékén, ahol ez közlekedésbiztonságilag indokolt. Kiemelt figyelmet fordítanak a gépkocsivezetők jogkövető magatartására, továbbá a biztonsági öv és a gyermekülés használatára.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 28 péntek - 11:43:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0

2015 júniusában megkezdődött a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Abony városában. A szolgáltató, NHSZ Szolnok Kft. minden hónap utolsó szerdai és csütörtöki napján szállítja el a szelektíven gyűjtött hulladékokat a háztartásokból.
 
A sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edény térítésmentesen átvehető az ABOKOM Nonprofit Kft. Tamási Áron út 2. szám alatti telephelyén hétfőtől-péntekig 8-16 óráigszerdai napokon 8-19 óráig. A sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edényben elhelyezhetők tiszta, szennyeződésmentes hulladékok: - papír-, fém-, műanyag hulladék, italos karton.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 27 csütörtök - 18:53:34     Sporthírek      Hozzászólás0

Véget ért a kadet-világbajnokság első női versenynapja   
A szarajevói kadet-világbajnokságon, augusztus 27-én Molnár Niki 43 kg-ban indult szabadfogású birkózásban. Nikinek a 17 induló közül sikerült a legjobb 8 közé birkóznia magát. Előbb egy japánnal, majd egy amerikai ellenféllel kellett megküzdenie az erős mezőnyben. - A mai verseny sorsolása nem volt kedvező Niki számára. Úgy gondolom, hogy Niki tisztességesen helytállt, de kétszer nem lehet csúcsformában teljesíteni. A 8 közé jutás után egy japán versenyzővel szemben maradt alul – így értékelte az abony.hu-nak Lőrinczy Attila edző, Niki mai szereplését. Niki legutóbb augusztus elején szerzett bronzérmet a szabadkai kadet-Eb-n.   

Molnár Józsi 20 társával együtt készül az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra   
Józsi augusztus 31-én utazik Las Vegasba, a birkózó világbajnokságra, ahol edzőtáboroznak majd. Józsira nagy megmérettetés vár, hiszen a vegasi vb egyben a riói olimpia kvalifikációs versenye is. Józsi jelenleg Ukrajnában edzőtáborozik, és gőzerővel készül a versenyre. 57 kg-ban indul szabadfogású birkózásban. Szeptember 11-én fog mérlegelni, és következő nap birkózik a világbajnokságon.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 27 csütörtök - 17:36:20     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását 2015. augusztus 29. (szombat) 00.00 órától szeptember 1. (kedd) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb levegő áramlik hazánk fölé, emiatt és a sok napsütésnek köszönhetően a napi középhőmérséklet szombattól keddig 25 Celsius-fok körül, illetve az Alföldön jellemzően e fölött alakul. A számítások szerint szerdán érkezik majd egy hidegfront, ami véget vet a hőségnek.
 
antsz.hu
2015 augusztus 27 csütörtök - 15:31:18     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

A DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága tájékoztatja Tisztelt Felhasználóit, hogy az Abony, Vasút út 15. szám alatti ügyfélszolgálati fiókiroda nyitvatartási rendje 2015. szeptember 01-től kezdődően, az alábbiak szerint módosul:                                                        
 
Hétfő: nincs ügyfélfogadás
Kedd: 8,00  -  15,30
Szerda: 10,00 -  18,00
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
Péntek: 8,00  - 12,00  
 
Mérőállás diktálást havonta, 01-től  25-ig várjuk:                                  
Telefonon: 53/562-070                                  
e-mail: uzemigazgatosag@dakov-abony.hu                                  
honlapunkon: www.dakov.hu 
 
Műszaki hibabejelentés ivóvízhálózat esetében: 06/30/546-8538, 06/30/768-3991 csatornahálózat esetében: 06/30/548-6302, 06/30/768-3978
 
Abony.hu
2015 augusztus 27 csütörtök - 15:14:28     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   
Részletek a plakátra kattintva!
2015 augusztus 27 csütörtök - 14:23:03     anyakönyvi hírek      Hozzászólás0

Többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első félévében, mint az elmúlt év hasonló időszakában - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-t. A jelentés szerint január-júniusban 44 167 gyermek született, ami 2 százalékos növekedés, ugyanakkor 68 483 ember halt meg, 7,8 százalékkal több, mint 2014 azonos időszakában. Mindez azt jelenti, hogy az idei első fél évben 24 316-tal csökkent a magyar lakosság száma, vagyis gyorsult a fogyás üteme. Annál is inkább, mert ez az érték 4069-cel magasabb az egy évvel korábbi hasonló adatnál - közölte a KSH. Jelentősen, 4,9 százalékkal nőtt 2014 első félévéhez képest a házasságkötések száma: 17 155 menyegző volt, ez a szám 805-tel haladta meg a bázisidőszak értékét. A születések és a halálozások száma mindegyik régióban emelkedett, az újszülötteké a Dél-Alföldön és a Nyugat-Dunántúlon nőtt a legnagyobb mértékben (5,1, illetve 4,0 százalékkal), az elhunytaké pedig a Közép-Dunántúlon és Közép-Magyarországon (12, illetve 9,3 százalékkal) - tartalmazza a KSH jelentése.

MTI
2015 augusztus 27 csütörtök - 13:27:47     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

A múlt heti hűvösebb, csapadékos időjárás után nem változott jelentősen a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, továbbra is az elsőfokú riasztás van érvényben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön az MTI-vel. A következő napokban azonban - a melegebb és szárazabb időjárás miatt - a parlagfű pollenkoncentrációjának emelkedésére lehet számítani. Kiemelték: elsőfokú riasztási szintnél a parlagfűre érzékenyek tünetei állandósulnak, illetve erősödnek. Így előfordulhat tüsszögés, nátha jellegű orrfolyás, enyhe fejfájás, könnyező szemek, torokviszketés, torokköszörülés, a szem fáradékonysága, általános fáradtságérzet. Az Országos Közegészségügyi Központ mérései szerint továbbra is a Dunántúlon intenzívebb a parlagfű virágzása. A legmagasabb pollenkoncentrációt a székesfehérvári, a kaposvári, a szekszárdi, a pécsi, továbbá a Duna-Tisza-közén a kecskeméti mérőállomás térségében észlelték (50-99 pollenszem légköbméterenként). Ezen felül még a Balatontól északra és a Nyírségben mértek magasabb értékeket. Budapesten, valamint a fővárostól északra, a Börzsöny és a Cserhát térségében viszont kifejezetten alacsony volt a levegőben a parlagfű pollenkoncentrációja.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 26 szerda - 23:17:17     Sporthírek      Hozzászólás0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 augusztus 26 szerda - 22:05:50     Sporthírek      Hozzászólás0

Talán röviden így lehetne jellemezni az Abonyi Kézilabda Klub férfi felnőtt csapatának keddi, Martfű elleni edzőmérkőzést. Egyértelműen látszott, hogy más tempót diktált a két csapat. A Martfű egy kicsit lassabb és statikusabb támadásokat épített fel. A mi csapatunk pedig egy dinamikusabb, pörgősebb kézilabdát játszott. Természetesen a helyzet kihasználások még mindig elmaradnak a várttól, de az iram már nem volt rossz. A védekezésben sem volt még meg a megfelelő összhang, de egyénileg mindenki jól dolgozott. Ez azzal is magyarázható, hogy ismét, jó pár felállást kipróbált Nagy Attila edző. Az első félidő végén 15-9 volt a mérkőzés állása a javunkra. A második játékrészben több lerohanás gólt sikerült szereznünk, de ezekben a helyzetekben is sok volt még a hiba, technika és helyzetkihasználás terén. A több könnyű gólnak köszönhetően az eredményt is sikerült növelnünk. Így a mérkőzés vége 24-14-lett az ABONYI KC javára. Pénteken ismét egy edzőmérkőzés vár a csapatra, Rákóczifalva ellen este 19-órától. Újabb lehetőség a bizonyításra és a hibák javítására. A szép számmal kilátogató közönségnek pedig nagy köszönet jár! Reméljük, már mindenki ki van éhezve a jó hangulatú kézilabda mérkőzésekre! 
  
Hajrá Abony!
2015 augusztus 26 szerda - 16:10:24     Sporthírek      Hozzászólás0

Szeretnénk olyan fiatalokat bemutatni a kedves Olvasóknak a következő időszakban, akik igazán példaértékűek kicsiny térségünkben! Ezen a héten Molnár Nikit ismerhetik meg.
 
Molnár Nikoletta 1999. március 18-án született. A mindössze 16 éves fiatal leányzóval a múlt heti lapszámunkban már találkozhattak. Niki a szabadkai kadet Európa-bajokságon női birkózás második napján bronzérmet nyert a 40 kilogrammosok között, ahol remek birkózással 7-4-re győzte le orosz ellenfelét.
 
- Hogyan kezdtél el birkózni?
- Szerintem nagyon aktív gyerek voltam, mindig pörögtem alig vártam, hogy menjek edzésekre. 7 évig sportakrobatikáztam, de van 2 birkózó bátyám, akikkel lejártam az edzéseikre. Nagyon megtetszett ez a sport és úgy döntöttem én is elkezdek birkózni. Meglepően nagyon könnyen ment, úgy csináltam a fogásokat már az első hetekben, mintha régóta birkóztam volna. A nagyobbik bátyám Svájcban birkózó edző, a kisebbik jelen pillanatban a felnőtt válogatott tagja. 
 
- Miért hagytad abba a sportakrobatikát?
- Azért hagytam abba, mert a birkózás és az akrobatika nem ment egyszerre, egy időben voltak az edzések és a versenyek is, így választanom kellett.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 170 171 172
Hírkategóriák
Közérdekű információk

 
Aktuális hirdetmények, programok és meghívók...

***** 
*****
 *****
***** 
***** 
***** 
***** 
*****
 *****
***** 
***** 
 *****
*****
*****

 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények
Abonyról