Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2014 január 07 kedd - 10:10:33     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Közvilágítással kapcsolatos hibabejelentés az alábbi telefonszámom és email címen tehető meg:

Telefon: +36-56/342-851
Fax: +36-56/342-851
E-mail: promex@chello.hu

valamint

Telefon: +36-53/360-832
Fax: +36-53/360-832
E-mail: telepulesfejlesztes@abony.hu
2015 január 30 péntek - 09:24:57     Sporthírek      Hozzászólás0

2015 január 29 csütörtök - 09:25:57     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az elvégzett hulladékszállítási, gyűjtési feladatokról negyedévente, havi bontásban 3 db számlát állít ki, amely számlák egy borítékban kerülnek postázásra. A számlák megfizetése készpénz átutalási megbízással (sárga csekk), vagy csoportos beszedési megbízással teljesíthető.

Amennyiben Ön csoportos beszedési megbízást kíván kezdeményezni, úgy szíveskedjen felkeresni pénzintézetét a számlán szereplő partner azonosítója megadásával.

A csoportos beszedési megbízáshoz szükséges adatok:

Jogosult: NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.
Számlavezető bank: OTP Bank Nyrt.
Bankszámlaszám: 11745004-20132682
GIRO azonosító: A24999069

Kérjük, csoportos beszedési megbízásaikkal kizárólag azután keressék fel számlavezető bankjukat, miután az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft-től megkapták az első számlát, amely minden ügyfelünk részére csekkes befizetési lehetőséget fog biztosítani. Kérjük csoportos beszedési megbízás megadásakor ezen a számlán található ügyfélkódra legyenek szívesek hivatkozni.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy kizárólag az edényzetben elhelyezett hulladékot szállítjuk el. A többlet hulladék elszállítására alkalmas 110 literes hulladékgyűjtő zsák megvásárolható az ABOKOM Nonprofit Kft.-nél, az Abony Vasút út 15. szám alatt. A zsákokat az edényzetek mellett helyezhetik el, valamint az Abonyban működő hulladékudvarnál (2740 Abony, Buzgánydűlő 20.) kihelyezett gyűjtőkonténerben adhatják le a lakosok. A külterületi ingatlantulajdonosok is ezen módszerrel vehetik igénybe Társaságunk szolgáltatását.

Kérdéseikkel, problémáikkal kapcsolatban keressék bizalommal ügyfélszolgálatunkat!

ABOKOM Nonprofit Kft.
H-2740 Abony, Vasút út 15.
Telefon: (+36 53) 562-070 * Fax:(+36 53) 360-217
-Email-


Szolnok - Belvárosi Ügyfélközpont:
H-5000 Szolnok, Kossuth tér 9. (Polgármesteri Hivatal épülete)
Telefon:(+36 56) 503-569
Fax: (+36 56) 343-198


Szolnok Ügyfélszolgálat

H-5000 Szolnok, József Attila út 85.
Telefon: 56/511-430, 56/511-440
hulladek.szolnok@nhsz.huhttp://www.nhszszolnok.hu/?menu_id=69&hir_id=153
2015 január 28 szerda - 15:00:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Előnyben a köztartozásmentes adózók

Akik január végéig kérik, hogy bekerüljenek a köztartozásmentes adózói adatbázisba, azoknak nem kell kockázati biztosítékot fizetniük a március 1-je után – a próbaüzem lejártát követően – élesben működő Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerben. Érdemes tehát még a héten kérni a felvételt a NAV-tól.

A kockázatos termékek és élelmiszerek közúti fuvarozásakor a NAV csak akkor ad ki EKÁER számot, ha az adózó kifizette a kockázati biztosítékot. Ez alól azonban mentesülnek azok, akik a következő feltételek mindegyikének megfelelnek:
- legalább két éve működnek és
- szerepelnek a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisban, valamint
- a bejelentés időpontjában nem állnak adószám-felfüggesztés hatálya alatt.

A köztartozásmentes adózói adatbázisba történő felvételt illetékmentesen, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül a KOMA nyomtatványon kell kérni. A köztartozásmentes adózói adatbázis a NAV honlapján érhető el és azon adózók főbb adatait tartalmazza, amelyek az alábbi feltételek mindegyikének megfelelnek:
a) a közzétételt megelőző hónap utolsó napján nincs a NAV-nál nyilvántartott nettó adótartozásuk, valamint köztartozásuk;
b) nincs behajthatatlanság címén nyilvántartott, de el nem évült adótartozásuk;
c) nyilatkozatuk alapján a közzétételt megelőző hónap utolsó napjáig esedékes bevallási és befizetési kötelezettségüknek maradéktalanul eleget tesznek;
d) adószámukat nem függesztették fel;
e) nem állnak csődeljárás, végelszámolás illetve felszámolási eljárás alatt;
f) csoportos adóalanyként nincs áfatartozásuk;
g) adófizetésre nem kötelezettek.


Az adatbázisba legkorábban a KOMA kérelem benyújtása utáni hónap 10. napján lehet. Az adatbázis tagjainál a NAV folyamatosan vizsgálja a mentesség feltételeit, és ha valamelyiknek már nem tesz eleget az adózó, akkor EKÁER számot kizárólag az általános szabályok szerint, azaz biztosíték nyújtásával igényelhet.

Aki még nem szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban, de a biztosítékadási kötelezettség alóli mentesség további feltételeinek megfelel, január 31-ig benyújtott KOMA kérelme alapján 2015. február 10-től jelenik meg a nyilvántartásban. Érdemes szem előtt tartani, hogy a nyomtatvány februári benyújtása esetén az érintett adózó leghamarabb március 10-től kerülhet be az adatbázisba.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
2015 január 27 kedd - 15:22:30     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0Tisztelettel meghívom 2015. január 29-én du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testüelti ülésre.
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.

A meghívó teljes tartalma IDE kattintva nyitható meg.
2015 január 27 kedd - 15:18:08     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Szja-bevallás – első teendők

Bár a magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallásának határideje, azaz május 20-a még messze van, már most érdemes átgondolni, milyen módon számolunk el a tavaly megszerzett jövedelmünkről. Amennyiben munkáltatónkra bízzuk a bevallás elkészítését, erről már február 2-ig írásban nyilatkoznunk is kell.

A munkáltatóknak, kifizetőknek február 2-ig kell kiadniuk azt az összesített igazolást, amely tartalmazza a foglalkoztatottnak 2014-ben kifizetett juttatásokat, a levont adóelőleget, járulékokat, a figyelembe vett családi adókedvezményt, illetve a folyósított társadalombiztosítási ellátásokat. Ezt az igazolást gondosan meg kell őriznünk, mert ez lesz a bevallásunk alapja.

Magánszemélyként – ha nem vagyunk egyéni vállalkozók vagy áfafizetésre kötelezettek – az idén is négyféle módon adhatunk számot a tavaly megszerzett adóköteles jövedelmünkről és annak személyi jövedelemadójáról:
- munkáltatói adómegállapítással,
- az adóhatóság közreműködésével egyszerűsített bevallással,
- adónyilatkozattal,
- teljes, vagy csökkentett adattartalmú szja-bevallással.
(Ha nem tudjuk melyiket választhatjuk, a 06-40/42-42-42-es számot tárcsázva segítséget kérhetünk a NAV-tól.)

Amennyiben a munkáltatónkra bízzuk az adómegállapítás elkészítését – és ezt maga a munkáltató is vállalja –, erről február 2-ig írásban kell nyilatkoznunk. Az ehhez szükséges nyomtatványt (14NY29) a munkáltató adja, nekünk dolgozóknak pedig március 20-ig kell átadnunk az adómegállapításhoz szükséges igazolásokat.
Fontos, hogy arról is nyilatkoznunk kell, ha nem kérjük a munkáltatói adómegállapítást. Ennek határideje szintén február 2.

Ugyan a munkáltató nem köteles vállalni az elszámolás elkészítését, ebben az esetben azonban erről – továbbá az adónyilatkozat és az egyszerűsített bevallás választásának lehetőségéről – tájékoztatnia kell a dolgozókat.

További, részletes információ és segítség a oldalon (az SZJA rovatban), valamint a NAV ügyfélszolgálatain és a fenti telefonszámon érhető el.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága
2015 január 26 hétfő - 09:47:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Méltó helyen köszöntötte és ünnepelte Abony városa a Magyar Kultúra Napját, a kultúra abonyi központjában, a Művelődési Házban. E jeles eseményünk Kölcsey Ferenc nevéhez kapcsolódik, aki 1823. január 22-én fejezte be nemzeti himnuszunk kéziratát. A költő és munkássága, valamint a kézirat megszületése előtt tisztelegve 1989 óta ezt a dátumot a Magyar Kultúra Napjaként ünnepeljük. Ez már történelem, de a kultúra ünneplése sohasem megy ki a divatból, sohasem volt még ennyire aktuális, mint a mai világunkban, amikor az értéktelen dolgok felerősödtek, az emberi kapcsolok meglazultak.
Január 21-én az abonyi Művelődési Ház épületét átjárta a kultúra. Pintérné Simon Szabina, az összevont intézmény igazgatója nyitotta meg a rendezvényt, majd Jancsovicsné Bakosi Mária ceglédi születésű festőművész „Szép magyar és hangulatos tájak” című képeiből nyílt kiállítás, akit előbb pénzügyi területre sodort az élet, majd az építészet, és a művészetek felé fordult. Utazásai során meglátta a szépet, a megörökíteni valót, melyekből már egy galériányi képet összegyűjtött, amit a lakosság nagy örömére településünkön is bemutatott. A délután folyamán az Europen Operett művészei vendégszerepeltek a Kultúra háza színpadán, színvonalas műsorukat csodás magyar dalokból és versekből állították össze.
A Művelődési Ház és Könyvtár dolgozói számtalan kulturális programmal kedveskednek a lakosságnak, melyben az iskolák, óvodák, intézmények, a társadalmi, és civil szervezetek is szívesen és aktívan részt vállalnak. Az új épületegyüttessel új kapuk nyílnak meg a kulturális rendezvények végtelen tárháza előtt. Abony kulturális élete színes, és folyamatosan fejlődik.

Jancsovicsné Bakosi Mária festőművész „Szép magyar és hangulatos tájak” című kiállítása február közepéig tekinthető meg a Művelődési Házban.A fotó címe: Tanyai csendélet

Forrás: http://www.festomuvesz.hu/bakosimaria/

Darányi Erika
2015 január 23 péntek - 10:14:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0Abony Város Önkormányzata a tavalyi évben pályázatot nyújtott be 100 %-os vissza nem térítendő támogatásra a Széchenyi 2020 keretében, melynek támogatásáról 2014. december végén kapott értesítést az önkormányzat. „A közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Abony Városában” című KEOP-5.5.0/K/14-2014-0017 jelű pályázatot a Környezet és Energia Operatív Program Irányító hatóság vezetője 189 919 229 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A közvilágítás átalakítása azért vált feltétlenül szükségessé, mert a város területén lévő mintegy 2249 db közvilágítási lámpatest élettartama végéhez közeledik, fogyasztásuk és karbantartási igényük megsokszorozódott. Az energiafelhasználás igen jelentős, mert évente mintegy 4000 h-t üzemelnek, éves kihasználtságuk így több mint 45 %. A pályázat kivitelezése során a korszerűtlen, elavult nátrium és kompakt fénycsöves lámpatestek cseréje történik meg LED-es közvilágítási berendezésekre. A korszerűsítés 52,83 % villamos energia megtakarítást, és a karbantartási költségek jelentős csökkenését eredményezi. A LED-es lámpatestek nem csak esztétikusak, de energia- és költséghatékonyak, élettartamuk jelentősen meghaladja a megtérülési időt.

A meglévő közvilágítás energia felhasználása települési önkormányzati szinten a legmagasabb, évente átlagosan 566.716 kWh, így a pályázat megvalósulásával ezen a területen érhető el a legnagyobb energia megtakarítás és költségcsökkenés is. A rekonstrukció éves szinten 13,501 millió Ft költségmegtakarítást és 1,592 ezer Ft karbantartási költségcsökkenést eredményez. Jelenleg a megvalósulással kapcsolatos szerződések előkészítése van folyamatban, melyet a január 29-i rendes ülésen tárgyal a Képviselő-testület. A kivitelezési munkálatok februárban kezdődnek meg.

Abony Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a megfelelő szabvány szerinti, jó látási komfortot biztosító, üzembiztos, alacsony karbantartási igényű lámpatestek felszerelésére, mellyel a közvilágítási problémák megszüntethetők.

A projekt kezdete: 2015. február közepe Várható befejezése: 2015. május 29.

Darányi Erika
2015 január 15 csütörtök - 21:08:04     Sporthírek      Hozzászólás0

Labdapattogás, zsúfolt lelátók - ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a Városi Sportcsarnokot az elmúlt hétvégén. 

20 csapat adta le nevezését, az abonyi Városi Sportcsarnokban (21 éves hagyományt követve) január 9-11 között megrendezett teremtornára.  

A 20 csapat 5 db négyes csoportba nyert besorolást. A csoportokban körmérkőzést követően az első két helyezett jutott tovább.
Olvasd tovább...
2015 január 14 szerda - 09:46:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A praktikus tanácsokat az alábbi hivatkozásokra kattintva tudja megtekinteni!

Jó tanácsok téli kiránduláshoz.

Rendkívüli téli időjárás veszélyei.
2015 január 14 szerda - 09:40:11     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbi időpontokban Abonyban

Áramszünet
lesz: 2015. 01. 26.-án, 09 órától 12 óráig

az alábbi utcákban
: Harkányi Frigyes u.13-29 és 14-30 szám között, teljes Antos János u., teljes Szabadságharcos u., teljes Wekerle Sándor u., teljes Kosztolányi Dezső u., Kemény Zsigmond 1-4 szám között, Radák Katalin u. 33-87 és 24-82 szám között, Táncsics Mihály u. 21-29 és a szemközti oldalon található fogyasztási helyeken áramszünet lesz.

A tervezett üzemszünetekről az E-ON internetes oldalán on-line naprakészen tájékozódhat.

Oldal:  1 2 3 ... 132 133 134
Hírkategóriák
Abonyról

Abonyi Fúvószenekari Egyesület

Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények