Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2016 április 29 péntek - 18:34:22     Kulturális hírek      Hozzászólás0

szavai_roland_eletkepek.jpgProgramajánló - „Tárt kapukkal” várta vendégeit az Abonyból elszármazott Szávai Roland, aki április 29-én, délután a Kultúra Háza aulájában 33 festményét és grafikáját mutatta be a közönségnek. A realista művész fejlődésének fontosabb állomásait is végigkísérhetik az érdeklődők, ha megtekintik a különleges festmények szépségét. A kiállítást Dr. Gajdos István, Abony Város Díszpolgára nyitotta meg. Az eseményen a Bihari János Zeneiskola növendékei hegedűn közreműködtek Dóra Hajnalka tanárnő felkészítésével. Mivel mi nem tudunk festeni, így lefényképeztük és megírtuk Roland művészetének rövid történetét, akit egyik kedvenc festményével kaptunk lencsevégre. A műveket a teljesség igénye nélkül, kedvcsinálónak örökítettük meg. A kiállítás megtekinthető a Művelődési Ház nyitva tartási idejében. Nekünk nagyon tetszett!
 
Beszámolt: Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás
 
A megnyitóról készült galéria a fotóra kattintva érhető el.

Korábbi, Szávai Rolanddal készített interjúnk ide kattintva is elérhető.
2016 április 29 péntek - 15:42:50     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

A Pingvines és Gyöngyszemek Óvoda apróságai a miniatűr rendőrnap keretében megtekintették az Abonyi Rendőrőrs épületét, az előállító helyiséget, és a szolgálati járművet. Az utóbbi minden gyermeknek nagyon elnyerte a tetszését, szívesen be is pattantak az ülésekre. A rendőrségi betekintő napot 2016. április 28-án Kapás Béla r. törzszászlós és Bálint-Bóta Júlia r. főtörzsőrmester fogta össze. A délelőtt további részében közlekedési előadást hallhattak az ovisok, majd kerékpáros akadálypályán ügyességi vetélkedőn vettek részt. A legügyesebb apróságok láthatósági mellényt, színezőket, jelzőtáblákat kaptak ajándékba, melyekkel gyakorolhatják a közlekedési ismereteket. 

Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás
 
A képgaléria a fotóra kattintva megtekinthető.
2016 április 28 csütörtök - 20:09:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0

tiszta_terulet_latvanya.jpgTeSzedd Önkéntes szemétgyűjtési akció!
 
A Városunk Fejlődéséért Egyesület ebben az évben is csatlakozott az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által 2016.04.30. és 05.01. napokra hirdetett szemétgyűjtési akcióhoz. Az illegális szemétlerakó helyek megtisztítására az április 30-i, szombati napot jelöltük meg. Felhívást intéztünk az önkéntes csatlakozásra a városunkban működő intézményekhez, civil szervezetekhez, a képviselő-testület tagjaihoz.Figyelemfelhívó plakátokat készítettünk 40 példányban, melyeket a város forgalmas helyein, valamint az intézményekben, vállalkozások telephelyein függesztettünk ki. Az „Önkéntes szemétgyűjtési akcióról a felhívásunkat eljutattuk az abony.hu és a miabonyunk honlapokra, a Ceglédi Televíziónak, a Szolnok megyei Néplapnak, valamint a Kincskeresőbe az akció legfontosabb üzenetével „Tiszta Terület Látványa”.
 
Jelenlegi helyzet alapján 60 fő jelentkezett. Az akcióhoz szükséges zsákokat, kesztyűket, kötöző anyagokat átvettük.
A találkozás helye: Abony Város Főtere szombaton 7:30.
 
Várjuk az önkéntes csatlakozókat!
 
Abony, 2016. 04. 28.
 
Varga Sándorné
Egyesület Elnöke
2016 április 28 csütörtök - 12:23:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A mai Képviselő-testületi ülést délután 14 órától nyomon követheti élőben, on-line Abony város hivatalos honlapján, a www.abony.hu-n, a főoldalon.
 
 
A napirendi pontokat itt tekintheti meg.
 
 
Darányi Erika
2016 április 27 szerda - 10:29:33     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2016 április 27 szerda - 10:10:28     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2016 április 26 kedd - 12:52:27     Sporthírek      Hozzászólás0

Mostoha körülmények között, esős időben játszották le második fordulós mérkőzéseiket a seniorok. Mindezek ellenére már az első mérkőzés igazi rangadó hangulatban zajlott a tavalyi bajnok Bármikő és a trónkövetelő Öregfiúk között. Érdekesség, hogy egy évvel ezelőtt Balázs Karcsiék sima négy góllal taroltak, most azonban csak szenvedtek a Sulyok Pista irányításával sziporkázó öregekkel szemben. A Kéttoronynál továbbra is tart a Gedipress-es átok, amit hűen tükröz, hogy a tornyosok 2:1-es félidei vezetés után sem tudtak győzelemmel levonulni Gediék ellen. A Trans Plast és a Bercelona összecsapása igazi gólparádét hozott, ahol Farkas Misiék 9 góljára csak négyszer tudtak válaszolni a végig kitartóan küzdő ceglédberceli "öregek". A forduló záró mérkőzésén a Gelbert szoros csatában megismételte tavalyi győzelmét az Imperiál ellen. 


Olvasd tovább...
2016 április 26 kedd - 12:34:24     Sporthírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2016 április 25 hétfő - 15:39:40     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Az Abony.hu Szerkesztősége fotópályázatot hirdet „Abonyi anyák” címmel. A pályázatra olyan fotókat várunk, amelyek olyan pillanatokat, eseményeket örökítenek meg, melyeken abonyi édesanyák gyermeke/gyermekik körében szerepelnek. A fotózás történhet sportolás közben, állatkertben, egy-egy nevezetesség előtt, vagy otthon, a családi fészekben, a lényeg, hogy az Édesanya legyen a kép főszereplője. Kedves Édesanya! Nevezd be egy kedves, gyermekeddel/gyermekeiddel készült fotód a pályázatra! Kedves Gyermek! Küldj egy fotót, amelyen édesanyáddal együtt szerepeltek kettesben vagy a testvéreiddel együtt! Legyenek most a helyi Édesanyák a főszereplők.   

A pályázók köre: 
- Édesanyák 
- 14. életévüket betöltött gyermekek   

Fotóra vonatkozó kritériumok: 
- csak egy darab digitális fotóval lehet pályázni,
- legyen JPG formátumú (kiterjesztésű), 
- legyen legalább 800 képpont szélességű
- ne legyen 1 évnél régebben készült fotó, 
- nem lehet szkennelt fotó. 
 
Rossz minőségű fotót nem áll módunkban elfogadni (e-mailben/facebookon visszajelzést küldünk a fotó befogadásáról).   

Pályázat küldésére vonatkozó szabályok:


Olvasd tovább...
2016 április 25 hétfő - 10:52:44     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Palántavásárt tartanak Abonyban, a Baross Gábor úti fóliasátorban minden hétköznap és piacnapokon, a piacon. A fólia alatt nevelkedő virág-, konyhakerti-, fűszer- és levendulapalánták a közmunkaprogramban résztvevő dolgozók gondos kezei által gyarapodnak. Van köztük padlizsán, hagyma, fokhagyma, káposzta, kelkáposzta, zöldborsó, zöldbab, bazsalikom, zeller. A konyhakerti növények palántái három önkormányzati területre lesznek kiültetve; a Szeretet útra, a Károly Róbert útra és a Baross Gábor útra. A közfoglalkoztatás 2015-ben az ABOKOM Nonprofit Kft-hez került. A kft. célja, hogy a megtermelt termékek egy részét a közétkeztetés részére, más részét pedig a piacon értékesítsék. 
 
A fotóra kattintva megtekinthető a képgaléria!


Olvasd tovább...
2016 április 24 vasárnap - 15:48:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Nagyításhoz kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 ... 217 218 219
Hírkategóriák
Közérdekű információk

  
A Hét Fotója:
Hamarosan nyit a termálfürdő
(Fotó: Szilágyi Tamás)
Programajánló

***** 
 *****
 *****
 *****

*****
***** 
***** 
 *****
***** 
***** 
***** 
 *****

*****
winerunner.png
*****
Bérelhető kisbusz az ABOKOM-tól:
Bővülő vállalkozásaink

logo.giftolnato.JPG

Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények
Videók