Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2016 július 28 csütörtök - 13:43:40     Hivatali hírek      Hozzászólás0

augusztus_szelektiv_kuka_abony_2016.jpg Mint ismeretes, az NHSZ négyhetente szállítja el a szelektív hulladékokat az abonyi háztartásokból, ezért augusztusban erre kétszer is sor kerül.   Az első szállítási időszak augusztus 1-5. között lesz, a második pedig augusztus 29-szeptember 2. között.
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy akik még nem vették át a sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edényüket, még mindig megtehetik ingyenesen az ABOKOM Nonprofit Kft. Tamási Áron út 2. sz. alatti telephelyén nyitvatartási időben. Azoknál a háztartásoknál, ahol több szelektív hulladék képződik, és a kuka hamar megtelik, az erre a célra rendszeresített sárga zsákokban is gyűjthetik a hulladékokat. Ezeket szintén ingyenesen az ABOKOM telephelyén lehet kérni. A sárga fedelű edényt és a sárga zsákokat a szelektív szállítási napokon kell kihelyezni.  

Fontos:
Ne felejtsék el, hogy az edényeket reggel 7 óráig kell kihelyezni, a gyűjtőjárat reggel 7 órától este 22 óráig szállítja el a hulladékokat. 
 
Hová tegyem az üvegeket? Az ABOKOM Tamási Áron úti telephelyén, a gyűjtőkben elhelyezhető nyitva tartási időben.
 
ABOKOM Nonprofit Kft. nyitvatartási idő: Abony, Tamási Áron út 2.
Hétfő-kedd: 08:00-16:00
Szerda: 08:00:19:00
Csütörtök-péntek: 08:00-16:00  

Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás    
2016 július 27 szerda - 19:29:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

veradas_abony_2016.jpg2016. július 26-án zajlott le az idei harmadik kihelyezett véradás Abonyban, a Kultúra Házában.

- Ismét nagy volt a segíteni akarás az abonyi lakosság részéről, amelyet az is bizonyít, hogy 62 véradó jelent meg, és nagyon örvendetes, hogy hatan először adtak vért – tájékoztatott Pető Istvánné.

A véradáson jelentkezők 10.000.-Ft-os üdülési támogatást kaptak. A Magyar Vöröskereszt Szervezet Cegléd-Nagykőrösi körzete köszönetét fejezi ki a véradóknak.

A legközelebbi véradás 2016. december 13-án lesz Abonyban.

Darányi Erika
2016 július 27 szerda - 09:04:04     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpg
Értesítjük Önöket, hogy a Türr I. u. 6. sz. előtt csőtörés történt. A javítási munkák ideje alatt átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Ceglédi út elején a 36. számig, illetve a Türr I. utca teljes hosszában 8.30 és 12.00 óra között – adta hírül a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága.

A szolgáltató megértésüket és türelmüket kéri.


                                                                     
2016 július 26 kedd - 17:10:57     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_strandkezi_abony_szolnok_abadszalok_2016.jpgVezetőségünknek és a játékosainknak sem a pihenésről szól nyári időszak, hiszen az előző évad lezárása zajlik, a következő évad előkészületein dolgozunk, játékosaink pedig strandkézi bajnokságokon szerepelnek. Ha nyár, akkor felhagyva a teremkézilabdával, mindenki, aki teheti szabadtéren, homokon, kellemes környezetben is kipróbálja játéktudását. Csapataink már hagyományosan, több éve vesznek részt a Szolnokon és Abádszalókon megrendezendő több fordulós strandkézi bajnokságokon, ahol a sikerek sem maradnak el. Szép számban képviseltetjük magunkat a sportág ezen ágában is, ahol a junior és felnőtt csapattagok is egyaránt örömmel neveznek egy-egy hétvégén.

Fotógaléria a képra kattintva.


Olvasd tovább...
2016 július 26 kedd - 16:34:00     Sporthírek      Hozzászólás0

ugyeskez_kezilabda_utanpotlas_nyari_edzes_abony_2016.jpgJúlius 25-én megkezdődtek az U12-es lány és fiú csapataink felkészülési edzései. Korosztályos fiataljaink a jövő héten 5 napos edzőtáborban vesznek részt Balatonrendesen, ezért a héten két edzéssel hangolódnak a nyári alapozás komolyabb terhelésére. Egy lazább, de azért mozgalmas edzéssel telt el az első tréning, mely ezúttal csupán 1 óra hossza volt a városi sportpályán. Érezhető volt a játékosokon, hogy a nyár eddigi részében igen sokat pihentek, kicsit „ólomlábakon” mozogtak, de mondhatom, hogy ez ilyenkor természetes, hiszen az első alakalom volt. A jövő héttől már komoly munka vár rájuk, napi 3 edzéssel telik majd az edzőtábor. Persze több közös, csapatépítő program is része lesz a tábornak és a megfelelő mennyiségű pihenőidő sem marad el.   Kisebb korcsoportunk, azaz a U7-es lány és fiú csapataink is megkezdik hamarosan a felkészülést, 3 napos táborral, augusztus 17-től Abonyban. Hamarosan a népes kis kézilabda családunktól lesz hangos a megújult  Varga István Városi Sportcsarnok.

Hajrá ÜgyesKéz!!!

Az abony.hu-nak beszámolt: Bárány József elnök, utánpótlás edző

Fotógaléria az edzséről a képre kattintva érhető el.
2016 július 26 kedd - 06:59:35     Hivatali hírek      Hozzászólás0

jenes_virag_abony_europa_bajnoksag_szervatultetett_2016.jpgAz idei évben kilencedik alkalommal rendezték meg a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságát, ezúttal Finnország adott otthont az eseménynek július 10-17-ig, melyen 24 országból közel 500 szervátültetett sportoló érkezett. A magyar szervátültetett válogatott 45 sportolóból állt: 26 vese-, 10 máj-, 3 kombinált vese+májtranszplantált sportoló, két tüdő-, és négy csontvelőátültetett sportoló mellett 3 művesekezelt sportoló került be a 2016-os válogatott csapatba. A magyar szervátültetett válogatottban hét gyermek is ott volt a Trappancs Egyesület versenyzői közül. Közöttük az abonyi Jenes Virág, aki 14 éves és cisztás fibrózis alapbetegsége miatt 2009 óta tüdőátültetett – számolt be az önkormányzatnak Feszt Tímea Diána, a Trappancs Egyesület elnöke.


Olvasd tovább...
2016 július 25 hétfő - 18:46:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0

birkozas_vargajanos_mtipetrovitslaszlo_vagott_640x480.jpgAz olimpiai aranyérmes, kétszeres világ- és Európa-bajnok Varga János is tagja lesz a birkózók Hall of Fame-jének.

A 78 esztendős sportember Kozma István, Polyák Imre és Kocsis Ferenc után a negyedik magyar versenyzőként kerül be a bírkózó hirességek csarnokába.
Varga Jánost a tervek szerint a riói olimpia alatt iktatták volna be a birkózók Hall of Fame-jébe. Mexikóváros 57 kg-os kötöttfogású bajnoka azonban egészségi állapota miatt, orvosi tanácsra nem vállalkozik az utazásra. Az elismerést Németh Szilárd, a szövetség elnöke veszi majd át - írja a mob.hu. Tovább a cikkre -->

Szívből gratulálunk és jó egészséget kívánunk Jani bácsinak!

Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság
Fotó: MTI/Petrovits László
2016 július 24 vasárnap - 10:03:12     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Az abonyi Nosztalgiakórus csodálatos nyári koncertet adott 2016. július 23-án a Szent István római katolikus templomban.
A képgaléria megtekinthető a fotóra kattintva. Szilágyi Tamás képriportja.
2016 július 22 péntek - 15:48:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Közlekedők!

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2016. augusztus 01/02-től augusztus 04/05-ig éjszakánként, 2016. augusztus 05/06-án éjszaka, 2016. augusztus 08/09-től augusztus 10/11-ig éjszakánként és 2016. augusztus 11/12-től augusztus 12/13 éjszakánként  Üllő - Albertirsa állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kattintson ide a hirdetmény megtekintéséhez.
2016 július 22 péntek - 15:09:00     Hivatali hírek      Hozzászólás0

juhasz_julianna_miss_europe_continental_hungary_abony_2016.jpgA múlt hétvégén rendezték meg az Európa szépe választás magyarországi döntőjét, azaz a Miss Europe Continental Hungary 2016 szépségversenyt, ahol a második udvarhölgy, az abonyi Juhász Julianna 3. helyezett lett. Tavaly ugyanezt a címet Fehérvári Dóra ceglédi szépségkirálynő nyerte el. Az előkelő 3. helyezéssel Juhász Julianna képviseli hazánkat novemberben az olaszországi Perugiaban megrendezésre kerülő Európa szépe választáson – számolt be az abony.hu-nak Kovács Nóra, Miss Europe Continental Hungary Event Manager.

Juhász Julianna 25 éves, abonyi. Jelenleg végzős hallgató a Semmelweis Egyetem egészségügyi szervező szakán, és a Tisztifőorvosi Hivatalnál tölti gyakorlatát. Mellette hostess és modell munkákkal foglalkozik, szeptembertől pedig színészképzésbe kezd.  Hét éves kora óta zongorázik és két éve gitáron is tanul. Szeret énekelni, túrázni, idegen nyelveket tanulni. A versennyel az a célja, hogy minél több tapasztalatot és élményt szerezhessen.


Olvasd tovább...
2016 július 22 péntek - 13:00:08     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Nagyításért kattintson a képre!
2016 július 22 péntek - 12:50:09     Városi rendezvények      Hozzászólás0

nosztalgiakorus_koncert_abony_2016.jpgEzen a hétvégén sem maradunk kikapcsolódás nélkül Abonyban! Az abonyi Nosztalgiakórus már gőzerővel készül a szombat esti nyári koncertjére. 
 
A hangverseny előtt néhány kulisszatitkot is elárultak: Mendelssohn, Caccini, Mozart, Gounod, Karai és Ifj. Somorjai műveiből hallhatnak majd csodaszép műveket a kedves vendégek.

A Nosztalgiakórus tagjai 2016. július 23-án 18 órára szeretettel várják a zenekedvelőket a a Szent István Római Katolikus Templomba.
 
Ne maradjon otthon!
 
Darányi Erika
Oldal:  1 2 3 ... 238 239 240
Hírkategóriák
Közérdekű információk


  
A Hét Fotója:
Felavatták a megújult gyógyszertárat
(Fotó: Szilágyi Tamás)
Programajánló


*****
*****

*****

*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif*****


*****


*****

*****
tolnato.JPG
*****
Generál Kontakt logó-01.jpg
*****
ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények