Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2014 január 07 kedd - 10:10:33     Hírek      Hozzászólás0

Közvilágítással kapcsolatos hibabejelentés az alábbi telefonszámom és email címen tehető meg:
telefonszám: 06/40-980-030
email: -Email-
2013 július 31 szerda - 17:11:47     Hírek      Hozzászólás0

A 2014. évi általános országgyűlési választásokon alkalmazásra kerülő szavazókörök teljes listája, valamint a lista kialakításáról szóló 1/2013.(VII.29) HVI. számú határozat felkerült a weboldalra!

A teljes határozatot itt tudja megtekinteni.

A szavazókörök listáját itt tudja megtekinteni.
2014 április 24 csütörtök - 15:04:47     Meghívók      Hozzászólás0

2014 április 24 csütörtök - 14:57:04     Meghívók      Hozzászólás0

2014 április 24 csütörtök - 14:55:06     Meghívók      Hozzászólás0

2014 április 24 csütörtök - 10:21:14     Hírek      Hozzászólás0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2014. május 02-től 2014. május 31-ig Szajol - Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A módosított menetrendet itt tekintheti meg.
2014 április 23 szerda - 12:32:52     Hírek      Hozzászólás0

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy 2014. május 10. napján az Abonyi Polgármesteri Hivatal zárva tart.
2014 április 23 szerda - 10:01:54     Hírek      Hozzászólás0
Romokban a romkocsmák adózási fegyelme

A taxisok 100%-a bukott és romokban a romkocsmák adózási fegyelme is. Ezt tapasztalta a NAV a fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzésen. Az online pénztárgépekre is kiterjedő célirányos akcióban több millió forint bírságot szabott ki, egy kocsmát pedig be is zárat a NAV.

A nagy erőkkel fellépő adóellenőrök és pénzügyőrök kifejezetten a pesti éjszakai élet olyan vállalkozásait vették célba, amelyeknél feltételezhető volt a tényleges forgalom és bevétel eltitkolás. Ez be is igazolódott a személyszállító vállalkozások ellenőrzésekor, amikor ugyanis a revizorok a repülőtérre rendeltek taxit és onnan a főváros különböző területeire vitették magukat, egyetlen egy esetben sem kaptak bizonylatot a kifizetett fuvardíjért.
A népszerű romkocsmák és zenés-táncos szórakozóhelyek adózási hajlandósága sem mutatott kedvezőbb képet. Az ellenőrök azokat a vendéglátóhelyeket keresték fel amelyek még mindig nem rendelkeznek beüzemelt online pénztárgéppel, vagy a NAV-hoz érkező forgalmi adatok mennyisége és összege felvetette a szabályszegés gyanúját. A revizorok ott is ellenőriztek, ahol az adatok az éjszakai forgalomnövekedés ellenére közel azonosak voltak a nappali és az esti órákban.
Az online adatforgalom elemzésekor felmerült gyanút a helyszínen tapasztaltak beigazolták. Valamennyi vállalkozásról bebizonyosodott, hogy forgalmának csupán a töredékét rögzíti a pénztárgépbe, nyugtát egy sem adott a bevételről és minden helyszínen volt olyan alkalmazott akit késve jelentettek be.
Pedig a jogsértők sokat kockáztatnak, hiszen a NAV milliós nagyságrendű bírsággal és üzletbezárással szankcionálja a szabályszegést, sőt nem is áll meg itt, hanem utólagos adóellenőrzéssel tüzetesebben is megvizsgálja az érintett vállalkozásokat.
A fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzésben – melyre továbbra is számítani lehet – több millió forint bírságot szabott ki, egy kocsmát pedig 30 napra be is zárat a NAV.Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága
2014 április 22 kedd - 17:33:09     Hírek      Hozzászólás0
„Adj vért, megmented három ember életét”

A Magyar Vöröskereszt  
kihelyezett véradó napot tart 2014.április 29.-én  9-14 óra között a KULTÚRA HÁZÁBAN                                           
/Abony Kálvin J. u. 1. Kossuth-tér felőli bejárat /       

Várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket.  

A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.   
Vért adhat, aki nem szenved ismert fertőző betegségben, illetve az aktuális állapota véradásra alkalmas.
Férfiak esetében évente öt, míg nők esetében évente három vérvétel engedélyezett, a két vérvétel között pedig legalább 56 napnak kell eltelnie. Fontos, hogy véradás előtt megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon a véradó, emellett ügyeljen arra, hogy ne éhgyomorral érkezzen a véradásra.  
Kérjük jöjjön  a véradásra, ezzel segítve a betegek gyógyulását.  

Városunk Fejlődéséért Egyesület                              
2014 április 16 szerda - 11:52:28     Hírek      Hozzászólás0
A „söralátét” a legegyszerűbb

A személyijövedelemadó-bevallás legegyszerűbb módja az adónyilatkozat, amit sokan csak „söralátét-bevallásként” emlegetnek. Ezt – egyéb törvényi feltételek megléte mellett – akkor lehet választani, ha a munkáltatók által levont adó, adóelőleg, és a ténylegesen fizetendő adó különbözete nem több ezer forintnál.

A 1353ADÓNYILATKOZAT nyomtatványon a személyes adatokon túl mindössze három sort kell kitölteni:
- a magánszemély családi kedvezménnyel nem csökkentett összevont adóalapjának és valamennyi, bevallási kötelezettséggel járó külön adózó jövedelmének együttes összegét,
- a jövedelmet terhelő személyijövedelemadó-kötelezettség összegét,
- a munkáltató/kifizető által levont személyi jövedelemadó és adóelőleg együttes összegét.

Érdemes tanulmányozni a munkáltatótól év elején kapott 13M30-as igazolást, mert azon az is szerepel, hogy az adózó jogosult-e az adónyilatkozat benyújtására. Ebben az esetben az igazolás adatait csak át kell másolni az adónyilatkozat megfelelő soraiba.
Függetlenül attól, hogy esetleg az összes – munkáltatótól, kifizetőtől kapott – igazoláson az szerepel, hogy az adózó adónyilatkozat beadására jogosult, lehetséges, hogy a kapott igazolásokat együttesen értékelve adónyilatkozattal mégsem teljesítheti adóbevallási kötelezettségét. Erről bővebben a nyomtatvány hátoldalán található, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető kitöltési útmutatóból lehet tájékozódni.

Az adónyilatkozat (1353ADÓNYILATKOZAT) a NAV bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról is letölthető. A kitöltő- és ellenőrző programmal elkészített adónyilatkozat az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan is beküldhető, vagy kinyomtatva, postán is továbbítható a NAV-hoz.

Az adónyilatkozat benyújtásának határideje 2014. május 20, de elkerülheti az ügyfélszolgálatokon és a postán ilyenkor szokásos sorban állást az, aki a bevallással nem várja meg a határidőt.


Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága
Oldal:  1 2 3 ... 115 116 117
Hírkategóriák
 Sport
Abonyról

Abonyi Fúvószenekari Egyesület

Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények