Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 március 26 csütörtök - 10:58:46     Kulturális hírek      Hozzászólás0

2015. március 13-án reggel ünnepélyes állománygyűlés keretében intézményünk tanulói Lamos Imre dandártábornok úr meghívására ünnepi műsort adtak a MH 86. Helikopter Bázis művelődési házában. Együttműködésünk 2014 októbere óta tart, melynek során több iskolai eseményen képviseli magát a támogató alakulat, Mádi Lajos alezredes úr irányításával. Délután pedig a Kultúra Házában tartottuk meg ünnepségünket, iskolai keretek között. A műsor betanítója Mészáros Bernadett tanárnő volt.
 
Galéria a képre kattintva tekinthető meg.
 
Forrás: Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola honlapja
2015 március 26 csütörtök - 10:53:38     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Iskolánk tanulói közösségi szolgálat keretében az idén is adtak műsort az Idősek klubjában az idős hölgyeknek. Köszöntőt Szabados László tanár úr mondott, melyben a nőket méltatta, majd tanulóink versekkel kedveskedtek a klub tagjainak. Galéria a képre kattintva tekinthető meg.

Forrás: Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola honlapja


2015 március 26 csütörtök - 10:16:06     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2015 március 26 csütörtök - 10:13:35     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattints a képre!
2015 március 26 csütörtök - 10:05:38     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2015 március 26 csütörtök - 09:56:26     Sporthírek      Hozzászólás0
Mérkőzést játszottak a szivacskézilabdás fiúk!

A hétfői edzésnapon lejátszotta idei, első edzőmérkőzését az abonyi utánpótlás, fiú szivacskézilabda csapatunk. Ellenfelünk az NB. I-es CEGLÉDI KKSE utánpótlás csapata volt. Bárány József edző értékelése:
„Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést és nehezen vettük fel a ritmust az első játékrészben. Támadásban voltunk inkább hasznosabbak, védekezésünk egy kicsit szétszórt volt. Sokszor megtalálta ellenfelünk a beállóst, aki tiszta helyzetből tudott ziccert lőni, de a kapuban Nagy Dominik rendre hárítani tudta ezeket a ziccereket. Az első játékrész második felében már rendezettebb volt a játék, több könnyű gólt is sikerült lőnünk, indításból. A félidő 14:9-es hazai vezetéssel zárult.


Olvasd tovább...
2015 március 25 szerda - 14:19:39     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom 2015. március 26-án du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testüelti ülésre.

 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.


A meghívó teljes tartalma IDE kattintva nyitható meg.
2015 március 24 kedd - 12:54:30     Sporthírek      Hozzászólás0
A szezon második hazai mérkőzésén a Dunaújvárosi AC csapatait fogadtuk ellenfélként a Városi Sportcsarnokban

Ősszel, felnőtt csapatunk két ponttal tért haza a DAC otthonából, ahol egy szinte tökéletes játékkal múltuk felül ellenfelünket. Ezen a szombaton, annak ellenére, hogy még a hazai pálya is mellettünk állt a „szinte tökéletes játék” messze elmaradt. A mérkőzés nagy részére igaz, hogy hiányzott a koncentráció. Védekezésben az alapvető hibákat vétettük. Nem volt összezárás a védőfalban, nem segítettünk be a társunknak, nem léptünk ki megfelelően a dunaújvárosi lövőkre. Támadásban többször rosszul és rossz helyre passzoltunk, ami miatt meghiúsultak gólszerzéseink. Lövőhelyzetet rendre megteremtették támadójátékosaink, de képtelenek voltunk betalálni a kapuba és passzivitást mutatott a lövő játékunk is. Ezzel ellentétben a DAC átlövői megtalálták a labda útját a kapuba, ahol kapusaink sem kellő hatékonysággal védtek. Ennek ellenére az első félidő izgalmas mérkőzést hozott. A 7. percben, 5:5 állásnál érezhető volt és látszódott is a csapaton, hogy nem úgy megy a szekér, ahogy kellene. Szükség is volt a hazai időkérésre. 5:8 majd 8:11-es eredmény után, a 20. perctől sikerült egy kis fölényt kiharcolni, mikor is 10:14-es állást fordított meg csapatunk 16:14-re (27. perc). A félidő előtt viszont, még sikerült egyenlíteni a Dunaújvárosnak (17:17). 
 
A galériát a fotóra kattintva tekinthetik meg!


Olvasd tovább...
2015 március 23 hétfő - 20:29:18     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Megvannak a közönségjelölt díjazottak - a 2014-es Astellas-díj – Az év orvosa pályázaton a betegtörténettel felterjesztett orvosok, valamint a kórházi osztályok nemes versengésében egyaránt eredmény született. Míg az egyéni jelöltekről az internetes szavazás során a nagyközönség, a csoportos felterjesztettek rangsoráról a díjalapítókból álló zsűri döntött. Az idei legjobbak elismeréseiket 2015. március 27-én, az Astellas Díjátadó Gálán ünnepélyes keretek között vehetik majd át. 


Itt szeretnénk megköszönni a jelölők, a szavazók és természetesen valamennyi jelölt közreműködését, azt a temérdek szeretetet, amely a felterjesztésekben tapintható volt. Az Év orvosa pályázat eredményeiből most csak a közönségjelölteké válik nyilvánossá, hiszen a szakmai vonalon felterjesztett orvosok és csoportok rangsorát mi is csak a díjátadó napján ismerhetjük meg.
 
Forrás:
https://www.facebook.com/astellas.azevorvosa?pnref=story
 
Szívből gratulálunk Dr. Homoki Ildikónak!
Fotó: Szilágyi Tamás
2015 március 23 hétfő - 19:57:53     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Exkluzív interjú Tóth Tiborral, az állatkert vezetőjével

Március elején kezdődött meg az abonyi magánállatkert állatainak átköltöztetése új otthonukba, Felsőlajosra. Először a kétpúpú tevék, a lámák, a gyűrűsfarkú makik és a kecskék utaztak. Őket követték a fehér oroszlánok és a szibériai tigrisek. A felsőlajosi magánállatkert március 15-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.   Tóth Tibort, az abonyi magánállatkert vezetőjét az elmúlt 20 évről, és a felsőlajosi jövőről kérdeztük.   

- Közel 20 éve működik az állatkert Abonyban. Ebben a két évtizedben rengeteg munka van és rengeteg élmény. A Vadaspark ideális hely az állatok számára. Gyakorlatilag a nulláról kezdtétek az építkezést, az állatok helyének kialakítását. Hogyan tudnád összefoglalni az elmúlt 20 évet? Elölről kellett kezdenetek mindent Felsőlajoson? 

Tóth Tibor: Eszméletlen jó a kérdés. Nagyon jól meg van fogalmazva, mert ez az életünk, tényleg a nulláról kezdtük. Nemrégiben meghívtak Pestre előadást tartani, mint az első magánállatkert tulajdonost, és ott kettő óra hosszában meséltem ezekről a dolgokról. Az előadás végén néhány ember megkeresett, és azt mondták nekem, hogy ne sajnáljam Abonyt, engedjem el nyugodtan.
 
A képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg. Fotó: Szilágyi Tamás


Olvasd tovább...
2015 március 22 vasárnap - 17:30:22     Kulturális hírek      Hozzászólás0

2015. március 19-én mutatta be a Nagykőrösi Körszínház és Ifjúsági Stúdió Csehov klasszikus darabját, a Sirályt az abonyi Kultúra Háza dráma bérletének második előadásaként. Nem könnyű feladat elé állította a mű a művészeket. Kiss Zsolt és csapata hozta el az abonyi színpadra a dráma bérlet első produkcióját is, Moliére: Tartuffe című klasszikusát, ami valójában vígjáték volt, és számos nevetséges szituációval nevettette meg a közönséget a karikatúraszerű karaktereivel. Csehov drámája azonban – ami szintén érettségi tétel – nem vidám mű. Tartuffe nevetséges szereplőivel ellentétben a Sirály szimbolikus történetének középpontjában meg nem értett, félreértett, megkeseredett, szeretni képtelen, de szeretetre vágyó (anti)hősök állnak. A társulat nagyszerűen vitte színre a drámát. A Tartuffe után a Nagykőrösi Körszínház és Ifjúsági Stúdió művészei új arcukat mutatták meg az abonyi publikumnak, ami igazi színészi bravúr.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 143 144 145
Hírkategóriák
Közérdekű információk

 
Aktuális hirdetmények, programok és meghívók...

*****
*****
*****
 *****
*****
*****
*****

 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények
Abonyról