Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2016 augusztus 09 kedd - 08:08:45     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a 2016. augusztus 1-jén jogerős határozattal rendelkező rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy a természetbeni juttatás Erzsébet utalvány – átvétele az alábbiak szerint történik:
 
A szülő neve alapján ABC szerint:

A-H-ig          2016. augusztus 26.  péntek  8.00-11.00 óráig
I-Sz-ig         2016. augusztus 29.  hétfő 13.00-15.00 óráig
T – ZS-ig     2016. augusztus 31. szerda 8.00-11.00 óráig és 13.00-15.00 óráig
 
A saját jogán rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult nagykorú személyre is a fentiek vonatkoznak. Az utalványok átvétele a Polgármesteri Hivatal pénztárában történik, sorszám húzása kötelező! Kérjük, a folyamatos átadás-átvétel biztosítása érdekében az időpontokat szíveskedjenek betartani!
 
Együttműködésüket köszönjük!
 
Abonyi Polgármesteri Hivatal
2016 június 07 kedd - 13:08:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0

mehek_darazsak_abony.jpgA nyári időszak beköszöntével egyre gyakrabban keresünk programokat a természetben és több időt töltünk a szabadban. Előfordulhat ilyenkor, hogy a megszokottól eltérő veszélyforrásokkal találjuk szemben magunkat. Az egyik ilyen veszélyt az olyan rovarok jelentik, amelyek csípése nemcsak fájdalmat, hanem – erre érzékenység esetén – akár komolyabb szövődményeket is okozhat - figyelmeztet a Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Magyarországon több olyan rovarral is találkozhatunk, amely csípése nagy fájdalommal és esetenként enyhe, ritkábban súlyos következményekkel jár. Közülük leggyakrabban a darazsak és a méhek keltenek riadalmat. Ezek a rovarok jellemzően csak akkor támadnak emberre, ha veszélyben érzik magukat, kaptárjukat vagy fészküket. A veszélyes helyzetek legjobb megelőzése, ha elkerüljük a fészket és nem ingereljük őket. A rovarokat vonzzák a szabadon hagyott ételek, cukros folyadékok, ezért a szabadban mindig csomagoljuk be vagy zárjuk el a magunkkal vitt élelmiszereket. Egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhető a baj, elkerülhető egy kellemetlen találkozás ezekkel az ízeltlábúakkal.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 25 csütörtök - 20:05:43     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
Forrás: Abonyi Kincskereső
2016 augusztus 25 csütörtök - 19:11:12     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

mozgaskorlatozottak_abonyi_szervezete_abony.hu2016.png
Mozgáskorlátozottak Egyesülete Abonyi Szervezeteként indultunk 1993 februárjában, majd 2003 januárjában Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesület Abonyi Szervezeteként folytatjuk munkánkat.
 
 
A szervezet főbb tevékenységei:
- segítségnyújtás, információgyűjtés a mozgássérült, fogyatékos embereknek (parkolási kártya, lakás akadálymentesítése, gépjármú szerzési támogatás, segédeszköz igénylés, kölcsönzés.
- szabadidős, kulturális közösségi programok, üdülések szervezése.
- megyei konferenciákon való részvétel a mozgáskorlátozott emberek problémáinak megvitatására.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 25 csütörtök - 15:56:08     Hivatali hírek      Hozzászólás0

rozsdaskft_abony_eger_kozteri_szobrok_scrap_art_abony.hu_2016.jpg2016. július 7-10. között tartották a XX. Egri Bikavér Ünnepet Egerben, ahol az abonyi Rozsdás Kft. köztéri tárgyait is megtekinthették az érdeklődők. Júniusban Szolnokon, a Tiszavirág Fesztiválon állították ki a szobrokat.
 
A köztéri alkalmatosságok igen nagy látványosságot nyújtanak, hiszen akár három méter magasak és három méter szélesek is lehetnek. A szobrok gyártását 2015-ben kezdte meg a vállalkozás. A tárgyak egyedisége nem csak extra méretükből adódik, különlegességük, hogy fémhulladékokból, környezetkímélő módon állítják elő azokat.
 
Nézze meg a képgalériát a fotóra kattintva.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 25 csütörtök - 15:14:06     Sporthírek      Hozzászólás0

Fogathajtó versenyt rendeztek Kunhegyesen, 2016. augusztus 21-én, ahol a C kategória kettes fogathajtó bajnokságban Molnár András, az Abonyi Lovas Klub versenyezője győzött.

Gratulálunk!

Darányi Erika

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás (A fotó az idei Abonyi Lovas Napokon készült)
2016 augusztus 25 csütörtök - 09:52:26     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

A mai Képviselő-testületi ülést délután 14 órától nyomon követheti élőben, on-line Abony város hivatalos honlapján, a www.abony.hu oldalon, a főoldalon. A közvetítés automatikusan elindul, szükség esetén frissítse az oldalt.
  
  
Darányi Erika
 
 
2016 augusztus 24 szerda - 12:14:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrök Magyarország egész területén 2016. augusztus 23. és 2016. augusztus 25. között a közúti forgalomban résztvevők sebességének ellenőrzését végzi – adta hírül a police.hu.
 
A TISPOL Speed európai szintű ellenőrzés keretében a rendőrök elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területen kívüli szakaszain, illetve a lakott területek közútjain érvényben lévő megengedett legnagyobb sebesség megtartását vizsgálják.
 
2016. augusztus 25-én (csütörtökön) 14:00-18:00 óra között kiemelt sebességellenőrzésre lehet számítani Abony belterületén – ez áll a rendőrség hivatalos honlapján közzétett sebességmérő vezénylési tervben.
 
Kérjük, hogy közlekedjenek körültekintőben, figyeljenek egymásra, és tartsák be a sebességhatárokat!
 
Darányi Erika
2016 augusztus 23 kedd - 16:29:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Mint ismeretes, az NHSZ négyhetente szállítja el a szelektív hulladékokat az abonyi háztartásokból, ezért augusztusban erre kétszer kerül sor. Az első szállítás már megtörtént, a második pedig augusztus 29-szeptember 2. között lesz.
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, akik még nem vették át a sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edényüket, továbbra is megtehetik ingyenesen az ABOKOM Nonprofit Kft. Tamási Áron út 2. sz. alatti telephelyén nyitvatartási időben. (Hétfő-kedd, csütörtök-péntek: 08:00-16:00, Szerda: 08:00:19:00). Azoknál a háztartásoknál, ahol több szelektív hulladék képződik, és a „kuka” hamar megtelik, az erre a célra rendszeresített sárga zsákokban is gyűjthetik a hulladékokat. Ezeket szintén ingyenesen az ABOKOM telephelyén lehet kérni. A sárga fedelű edényt és a sárga zsákokat a szelektív szállítási napokon kell kihelyezni.
 
Fontos: Ne felejtsék el, hogy az edényeket reggel 7 óráig kell kihelyezni, a gyűjtőjárat reggel 7 órától este 22 óráig szállítja el a hulladékokat.
   
Hová tegyem az üvegeket? Az ABOKOM Tamási Áron úti telephelyén, a gyűjtőkben elhelyezhető nyitvatartási időben. 

Darányi Erika
2016 augusztus 23 kedd - 13:21:21     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Különleges és példátlan gesztusnak lehettünk tanúi 2016. augusztus 11-én Abonyban, amikor Szigeti György néhai Abonyban élő nagyszüleinek, Dr. Révész Géza ügyvédnek és Dr. Révész Gézáné Roth Saroltának emléktáblákat, ún. botlatóköveket helyeztetett el.
 
A Budapesten élő Szigeti úr sok-sok év után jutott el Abonyba, arra a helyre, ahol gyermekkori nyarait töltötte. Megtiszteltetéstől és meghatottságtól vegyes érzések kerítették hatalmába, amikor látta, hogy Abony városa a főterén állított emléket az 1944-ben halálba hurcolt abonyi zsidó polgárok számára. Ekkor határozta el, hogy szeretett nagyszülei egykori háza, a Ceglédi út 3. szám elé egy-egy botlatőkövet rakat le a ház előtti járdába, melyeket Günter Demnig német szobrászművész tett le az önkormányzat hozzájárulásával. Az eseményen jelent volt Dr. Egedy Zsolt városi képviselő is.
 
Az eseményről készült képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg. (A fotón balra Günter Demnig, jobbra Szigeti György).


Olvasd tovább...
2016 augusztus 23 kedd - 12:49:48     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2016 augusztus 23 kedd - 09:21:09     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abony_szolnok_busz_menetrend_valtozas_abony.hu_2016_szeptember.jpgTisztelt Utasaink! 2016. szeptember 1-től Abony-Szolnok települések között új menetrendszerinti járatpárt közlekedtetünk munkanapokon, ezért a menetrend 18 óra után következőképpen módosul:
 
Abonyból Szolnokra indul:
18:45 minden nap (19:00 óra helyett)
19:45 új járat, csak munkanapokon
20:45 minden nap
 
Szolnokról Abonyba indul:
18:20 minden nap
19:15 új járat, csak munkanapokon
20:15 minden nap
22:40 minden nap
 
További hivatalos információ a www.kmkk.hu internetes oldalon érhető el.
 
Üdvözlettel,
Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ, Szolnok Helyközi Forgalmi Üzem
Fotó: iho.hu
Oldal:  1 2 3 ... 243 244 245
Hírkategóriák
Közérdekű információk


*****
Programajánló

 
*****
*****
*****
*****

*****
*****

**********
20161002_nepszavazas_hirdetmeny_abony_2016.jpg
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif*****


*****


*****

*****
tolnato.JPG
*****
Generál Kontakt logó-01.jpg
*****
ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények