Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2016 szeptember 08 csütörtök - 20:25:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
 
2016. szeptemberi szállítási menetrend:
 
A legközelebbi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés ideje 2016. szeptember 26-30. között lesz.
2016 szeptember 26 hétfő - 11:38:34     Sporthírek      Hozzászólás0

Istenadta tehetség, aki meg sem állt 100-ig. 70 évesen az embernek ez még lépésből is sok, de 16 esztendősen gólból is kevés lehet. Balogh Krisztián, a KID FC-Abony labdarúgója legalábbis így van ezzel.
 
Az U16-os pontvadászatban 89, az U19-ben 11 találatig jutott Balogh Krisztián. Az annyi, mint 100 gól, összesen 43 bajnokin. – Tehát azt állítja, hogy elérhető a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája-győzelem is? – Meglesz mindkettő – mondta Balogh Krisztián, a nyolccsapatos U16-os bajnokságban a 3. helyen záró KID FC-Abony labdarúgója. Az interjú teljes terjedelmében ide kattintva is olvasható, forrás fociakobon.cafeblog.hu -->
 


Olvasd tovább...
2016 szeptember 26 hétfő - 07:39:53     Sporthírek      Hozzászólás0

varosi_senior_labdarugo_bajnoksag_abony_oszi_10_fordulo_2016.jpgAlsó- és felsőházi rangadókkal folytatódott a seniorok bajnoksága. Az élmezőny összecsapását a Trans Plast és a Bármikő vívta. A két csapat igazi bajnokesélyesként szállt csatába, melynek végén Válócziék vert helyzetből felállva szereztek egy pontot, vagy ha úgy tetszik vettek el két pontot Barna Csabiéktól. Nem kevésbé volt izgalmas a Gelbert és a Bercelóna találkozója. A berceliek kiváló formában kezdték az őszi szezont és Skultéti Laciék ellen is kiválóan kezdtek. A vendégek lendületét és veretlenségi sorozatát azonban megtörte Gattuso kiváló játéka, illetve Szabó Krisztián két szemfüles találata. A másik alsóházi rangadón a Kéttorony küzdött az Imperiállal. Mindkét együttes a három pontra hajtott, ennek ellenére a kapu előtt minden támadó játékos lába megremegett. A patt helyzetet végül Koncsik Joci oldotta meg egy szépségdíjas találattal, így a kéttornyosok Hegedűs Misiék elé léphettek a tabellán.
 
Kép forrás: Abonyi Kincskereső
2016 szeptember 25 vasárnap - 20:30:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_dunaujvaros_dontobe_jutottak_abony_2016.jpgOrszágos Csapat Bajnoki Döntőbe jutottak az Abonyi Birkózó Club fiataljai a 2016. szeptember 24-én Dunaújvárosban szabadfogásban megrendezett diák és serdülő korcsoport Területi Csapatbajnokságán.
 
Diák korcsoportban 6 csapat részvételével két csoportban folytak a küzdelmek. Tököl csapata ellen magabiztos győzelmet, míg a későbbi győztes Ceglédi VSE csapatától vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért óriási csatában sikerült legyőznünk a házigazda Dunaferr csapatát. Serdülő korcsoportban 4 csapat indult. Kiélezett küzdelemben 25-24 győztük le a házigazda Dunaferr csapatát, az Érdi Spartacus csapatával 25-25-ös döntetlent vívtunk, míg a Cegléd VSE csapatától kikaptunk – számolt be lapunknak Lőrinczy Attila, vezetőedző.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 24 szombat - 17:32:07     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Idén is színes programokkal várta az érdeklődőket a Városunk Fejlődéséért Egyesület a mellrák megelőzése céljából szervezett bátorító, figyelemfelkeltő séta alkalmából. Részletes beszámoló hamarosan. A fotóra kattintva Facebook galéria nyílik (nem kell regisztrálni) SPEKI és Darányi Erika képriportja
2016 szeptember 24 szombat - 11:18:15     Sporthírek      Hozzászólás0
Ezúttal kiakadt az eredményjelző férfi kéziseinktől

2016. szeptember 23-án, pénteken délután Tököl csapatait fogadták férfi kéziseink a Varga István Városi Sportcsarnokban, ahol könnyed mérkőzésekkel sikerült itthon tartaniuk a 4 pontot. 

Végeredmény:
 
Junior:
Abonyi KC - VSK Tököl: 31:20

Felnőtt: 
Abonyi KC - VSK Tököl: 51:14
 
Részletes beszámoló hamarosan!

Szívből gratulálunk az eredményekhez, és további sikeres felkészült kívánunk a bajnokságban!

Darányi Erika
Fotó: Speki
2016 szeptember 24 szombat - 10:45:55     Intézményi hírek      Hozzászólás0

mano_muzsika_gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_abony_2016.jpg2016. szeptember 15-én ismét útjára indultak a Manó Muzsika foglalkozások a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában, melyekre Reich Anikó tanárnő szeretettel várja azokat a nagycsoportos óvodásokat, akik sok-sok játékon keresztül szeretnének megismerkedni a hangok és ritmusok világával.
 
A foglalkozások időpontja: minden héten csütörtökön 16.15-től 16.45-ig, az iskola 3-as termében.
 
 
 
A részvétel INGYENES, és bármikor be lehet kapcsolódni!

A képre kattintva galéria nyílik.
2016 szeptember 23 péntek - 12:09:32     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2016. szeptember 29-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester
2016 szeptember 23 péntek - 11:51:00     Sporthírek      Hozzászólás0

ujszasz_varosi_futonap_2016.jpg2016. szeptember 18-án a Kastély Otthon parkjában rendezte a harminckettedik Újszászi Futónapot az ÚVVSE duatlon-triatlon szakosztálya.
 
Az őszi divatszínekbe: zöldbe, sárgába, barnába öltözött fák és bokrok között kanyargó ösvényeken kellemes napsütéses időben 21 település 192 futója teljesítette a távokat - írja Fehér János, Újszász város hivatalos honlapján. Tovább a teljes cikkre, ujszasz.hu  -->

A hazaiak mellett nagy létszámú csapattal indultak az abonyiak, az albertirsaiak, a jászberényiek és a martfűiek.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 23 péntek - 10:39:08     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

romhanyine_dr_balogh_edit_lakossagi_forum_abony.hu_2016.jpg„Ha a hétköznapokban nem is mindig vesszük észre, el kell ismerni, hogy Abony sokat fejlődött az elmúlt időszakban” - ez volt a jelenlévők többségének véleménye.
 
Lakossági fórum keretében ismertette városunk fejlesztési lehetőségeit Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony. Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan idén is az év második felére időzítette az előremutató fórumot, ahol értékelte a 2015-ben elért eredményeket, de beszélt a fejlődési elképzésekről és a valós, megoldásra váró problémákról is. Energikusan, céltudatosan, a tőle megszokott módon kezdte meg a plénum tájékoztatását a város polgármesterasszonya, majd a véleményeknek és az észrevételeknek is teret adott. Végül kötetlen beszélgetéssel folytatódott a jó hangulatú, bő két órás fórum.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 22 csütörtök - 08:02:02     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0
Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményei

A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményei abonyi lakásotthon gyermekfelügyelő munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő
A munkavégzés helye: Pest megye, Abony.
A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: A lakásotthonban élő gyermekek és fiatalok teljes körű ellátásának segítése, gondozása folyamatos, megszakítás nélküli munkarendben.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 22 csütörtök - 07:23:03     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

A Ceglédi Járási Ügyészség kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal az abonyi férfival szemben, aki Olaszországban több nőt prostituáltként dolgoztatott. Aki ellenszegült, azt durván bántalmazta.
 
A bűnügy vádlottja, egy abonyi férfi 2011-től az ismeretségébe tartozó nőket rábeszélte arra, hogy dolgozzanak prostituáltként Magyarországon és Olaszországban, és az így keresett pénzük jelentős részét adják át neki. Az egyik sértett másfél évig dolgozott Olaszországban prostituáltként. Ez idő alatt több mint 10 millió forintnak megfelelő eurót keresett, amit át kellett utalnia a férfinak. Amikor a nő haza akart jönni, vagy a férfi kevesellte a bevételt, a vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy elmondja a rokonainak, mivel foglalkozik, majd őt és a családját is megveri.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 250 251 252
Hírkategóriák
Közérdekű információk

*****
*****
*****
*****
Programajánló

 
*****
*****
 
*****
***** 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif*****


*****


*****

*****
tolnato.JPG
*****
Generál Kontakt logó-01.jpg
*****
ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények