Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2014 április 24 csütörtök - 14:55:06     Meghívók      Hozzászólás0

2014 január 07 kedd - 10:10:33     Hírek      Hozzászólás0

Közvilágítással kapcsolatos hibabejelentés az alábbi telefonszámom és email címen tehető meg:
telefonszám: 06/40-980-030
email: -Email-
2014 augusztus 21 csütörtök - 10:05:15     Hírek      Hozzászólás0
M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom

2014. augusztus 28-án (csütörtökön) du. 14.00 órakor

tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A teljes meghívót és a napirendi pontokat itt tekintheti meg.
2014 augusztus 18 hétfő - 13:09:08     Hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk az   auguszus 1-jén jogerős határozattal rendelkező rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy a  természetbeni  juttatás Erzsébet utalvány – átvétele az alábbiak szerint történik:


A szülő neve alapján  ABC szerint
:           
A-H-ig
        2014. augusztus 25.  hétfő 13.00-17.00 óráig    
I-Sz-ig   
      2014. augusztus 27. szerda 8.00-11,30 és           13.00-     15.00  óráig
T – ZS- ig      
2014. augusztus 29. péntek 8,00-11,00 óráig.

A saját jogán rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult nagykorú személyre is a fentiek vonatkoznak.

Az utalványok átvétele a Polgármesteri Hivatal pénztárában történik, sorszám húzása kötelező!

Kérjük, a folyamatos átadás-átvétel biztosítása érdekében az időpontokat szíveskedjenek betartani!

Együttműködésüket köszönjük!
Abonyi Polgármesteri Hivatal
2014 augusztus 18 hétfő - 12:18:22     Meghívók      Hozzászólás0
M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom

2014. augusztus 18-án (hétfőn) du. 18.00 órakor

tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A teljes meghívót és a napirendi pontokat itt tekintheti meg.
2014 augusztus 18 hétfő - 12:15:23     Hírek      Hozzászólás0

2014 augusztus 18 hétfő - 11:40:54     Hírek      Hozzászólás0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2014. augusztus 26-30-ig 2014. szeptember 01-05-ig Szolnok - Kaba állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.  

2014. augusztus 31-én Vecsés – Ceglédbercel-Cserő és Szolnok – Kaba állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.


Szolnok-Kaba_08 26-3009 01-05Vecsés_Ceglédbercel-Cserő_Szolnok-Kaba_0831
2014 augusztus 18 hétfő - 09:34:02     Hírek      Hozzászólás0

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET AZ 2014. AUGUSZTUS 28-I ÜLÉSÉN
az utcanévről, a házszámtábláról, valamint a házszámozás szabályairól szóló rendeletet kíván alkotni.

A rendeletet itt olvashatja el.

A rendelettervezettel kapcsolatos lakossági észrevételeket az abony@abony.hu e-mail címre várjuk a közzétételtől számított 10 napon belül. "

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET AZ 2014. AUGUSZTUS 28-I ÜLÉSÉN
a helyi címer és zászló alapításáról és használatának  rendjéről, valamint az Abony városnév használatáról szóló rendeletet kíván alkotni.

A rendeletet itt olvashatja el.

A rendelettervezettel kapcsolatos lakossági észrevételeket az abony@abony.hu e-mail címre várjuk a közzétételtől számított 10 napon belül. "
2014 augusztus 13 szerda - 12:03:52     Hírek      Hozzászólás0
Három csapás a romkocsmákra

Nagyszabású összehangolt ellenőrzést hajtott végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban. Az elmúlt hét végén 32 frekventált vendéglátóhelyet látogattak meg egy időben a revizorok, és egy-egy helyszínre háromszor is visszatértek. A vizsgált vendéglátóhelyek online pénztárgépekbe beütött forgalma 30 százalékkal nőtt az előző hét péntekjéhez képest. A NAV visszatérően ellenőrzi a vállalkozásokat mindaddig, amíg az adózás tekintetében rend nem lesz a fővárosi vendéglátóhelyeken.

A péntekről szombatra virradó éjszakán 110 ellenőr szállta meg Budapest belső kerületeinek népszerű – köztük a legexkluzívabb – vendéglátóhelyeit, romkocsmáit. A 32 helyszín némelyikére háromszor is visszatértek, hogy valós képet kapjanak a vállalkozás adózási fegyelméről.
Bár a revizorok találtak olyan vendéglátóhelyet is, amelynél a többszöri ellenőrzés sem tárt fel szabálytalanságot, az éjszaka általános tapasztalata mégiscsak az, hogy a kiemelt ellenőrzésről szóló előzetes figyelemfelhívások ellenére a vendéglátósok 65 százaléka követett el valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeiről.
Az éjszaka előrehaladtával egyre gyakrabban maradt el a bizonylatadás a vásárolt ételekről, és még a legnevesebb helyek között is volt olyan, amely a második, harmadik ellenőrzésen megbukott. Az egyik romkocsma a második elmarasztaló kimenetelű ellenőrzés után szó szerint lehúzta a rolót. Több esetben feketefoglalkoztatásra is fény derült. Volt olyan hely, ahol a kiszolgálást végző, megrakott tálcákkal szlalomozó pincér letagadta, hogy alkalmazott lenne, mondván, csak bejött az utcáról segíteni.
Külön érdekesség, hogy az ellenőrzés estéjén a vizsgált vendéglátóhelyek online pénztárgépei az előző hét péntekjéhez képest mintegy 30 százalék bevételnövekedést regisztráltak.
Fontos, hogy a hagyományos pénztárgépek – néhány kivétellel – augusztus 31. után nem üzemeltethetők, és azokat az online pénztárgépek beállításával egyidejűleg az eladótérből is el kell távolítani.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága
2014 augusztus 13 szerda - 12:01:44     Hírek      Hozzászólás0

Oldal:  1 2 3 ... 121 122 123
Hírkategóriák
 Sport
Abonyról

Abonyi Fúvószenekari Egyesület

Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények