Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 július 28 kedd - 10:09:22     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Most kell kitenni a sárga zsákokat!

2015 júniusában megkezdődött a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Abony városában. A szolgáltató, NHSZ Szolnok Kft. minden hónap utolsó szerdai és csütörtöki napján szállítja el a szelektíven gyűjtött hulladékokat a háztartásokból. A hulladékgyűjtéshez szükséges sárga zsákokhoz az eddigiekben is ingyenesen lehetett hozzáférni, és erre a jövőben is lehetőség van az ABOKOM Nonprofit Kft. Tamási Áron út 2. szám alatti telephelyén. Tehát aki még nem vette át a sárga zsákokat, vagy már meg is töltötte őket, térítésmentesen veheti át a továbbiakat. Októberig továbbra is sárga zsákokban fogja elszállítani a szolgáltató a hulladékokat, majd 120 literes sárga gyűjtőedényt fognak kiosztani a lakosság részére.
 
A sárga zsákokat az alábbi időpontokban lehet átvenni a Tamási Áron út 2. szám alatt:
Hétfő-kedd: 8-16 óráig, Szerda: 8-19 óráig, Csütörtök-péntek: 8-16 óráig. 

Milyen hulladék kerülhet a sárga zsákba?
Szennyeződéstől mentes papír, műanyag, fém csomagolási hulladékok, szórólapok, újságok, papírdobozok, tisztára mosott tejes és üdítő italos kartondobozok, PET palackok, kimosott tisztító és mosogatószeres műanyag flakonok, dobozok, fém italos dobozok, tisztára mosott konzerves dobozok.
 
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy éljenek ezzel a térítésmentes lehetőséggel, amely plusz költséggel nem jár az Önök számára, de környezetünk védelme, annak szennyezettségének mérséklése szempontjából kiemelten fontos.   
 
Hogy melyik utcából pontosan mikor történik a szállítás, ide kattintva érhető el.   
 
Abony Város Önkormányzata 
Darányi Erika
2015 július 29 szerda - 15:27:48     Kulturális hírek      Hozzászólás0

A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola egyik tanulójának, Al-Taji Petrának nyílt kiállítása az intézmény emeletén, ahol Petra néhány festményét tekinthették meg a képzőművészet iránt érdeklődők. A kiállítást követően megkerestük az ifjú „festőnőt”, aki kissé meglepetten, de annál készségesebben válaszolt a feltett kérdéseimre. Petra még csak 9. osztályos tanuló, mégis határozott elképzelése van a jövőről. Matematika-kémia szakos tanárnak készül. Amikor a hobbijáról kérdeztem, elgondolkodott, hogy a tanulás hobbinak számít-e, mert a rajzoláson kívül még abban nagyon jó. Mindig meglepődnek, amikor azt mondja, hogy két kedvenc tantárgya van, a rajz és a matematika. Mint megtudom, „rajzos családból” származik. Legnagyobb mentora az apukája, aki régen szintén festegetett, és akit nagyon tehetségesnek tart. Édesapja már egészen kiskorában elkezdte e művészet felé terelni, szerinte miatta tart most ott, ahol tart. Bár nem szereti magát reklámozni, a kiállítást követően mégis kötélnek állt, hogy interjút készítsünk vele, azzal a céllal, hogy minél többen megismerhessék Abonyban őt és a művészetét, és nem titkolt szándékunk, hogy példát állítsunk vele.
 
- Hogyan és mikor kerültél közelebbi viszonyba a festészettel? 
- A festéssel csak pár éve kezdtem el foglalkozni, előtte főleg ceruzával vagy szénnel rajzoltam. Ennek az volt az oka, hogy a feketén és a fehéren kívül nem mertem más színhez nyúlni, túl nehéznek találtam. Aztán egyszer, kb. 3 éve apukám leültetett egy vászon elé és ecsetet adott a kezembe. Akkor festettem meg az első képemet. Azóta sokat fejlődtem, de még nagyon hosszú út áll előttem.


Olvasd tovább...
2015 július 29 szerda - 11:58:11     Sporthírek      Hozzászólás0

Huszonötödik alkalommal rendezték meg Nagyatádon a Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságot, ahol a versenyzőkre 3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és egy maratoni futás várt. Csomor Erika a Ferencvárosi Torna Club triatlon szakosztályának tagja 9:36:11-es idővel aranyérmes lett. Az úszást 0:59:37, a kerékpározást 4:58:50 és a futást 3:31:38-as idővel teljesítette. Erika fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen közel egy órával előzte meg a második helyen célba ért Jasmina Ilijas-t, akinek egyébként az eredménye az ob sorrendjébe nem számított bele.
 
Eredmények:
Nők
1. Csomor Erika (FTC) 9:36:11 óta
2. Farkas Erika (Footour SE) 11:11:31
3. Juhász Ágnes (Mogyi SE Baja) 11:13:06


Olvasd tovább...
2015 július 29 szerda - 10:18:42     Sporthírek      Hozzászólás0

Az Abony TAK a múlt héten nyolcadik alkalommal szervezte meg az immár szokásos július végi edzőtáborát. Az extrém meleg időjárás ellenére a lányok maradéktalanul kihasználták a lehetőséget, hogy versenytalajon edzhettek öt napig. Sajnos anyagi okok miatt ez az egyetlen lehetőségünk, hogy a versenykörülményekhez hasonló szituációban próbáljuk ki a gyakorlatokat és az új elemeket. A táborban 27 sportoló vett részt, közülük 21-en napi 2X3 órát edzettek és 1 órát úsztak, ami ekkora hőségben hatalmas teljesítmény, főleg hogy 6-18 éves korig minden korosztály jelen volt. A munkát a versenybíróink és a már egyetemista versenyzőink is segítették, közöttük Szuda Zsanett aki jelenleg a fővárosi Postás SE felnőtt egységében a jövő évi Kínában rendezendő Világbajnokságra készül.

Edzőként ez úton is szeretném megköszönni a sportolóknak a kitartó munkát, a szülőknek pedig a sok segítséget.

Szalinka Szilvia
Az edzőtáborban készült képeket a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 július 28 kedd - 22:16:40     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz klikkeljen a plakátra!
2015 július 28 kedd - 11:05:58     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2015 július 28 kedd - 10:27:53     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Idén is megrendezték a hagyományos, messze földön híres fogathajtó és díjugrató versenyt Abonyban 2015. július 3-5. között. A díjugratást idén 15., a fogathajtást pedig 10. alkalommal szervezte meg az Abonyi Lovas Klub. A rendezvény pénteken éjszakai fogathajtással kezdődött, ahol a kettes fogatok mérték össze ügyességüket az akadályhajtásban. Nem volt egyszerű dolguk, mert a sötétség mellett az éjszakai harmattal is meg kellett küzdeniük. Másnap a póni kettesfogatok, az egyes- és kettesfogatok álltak a rajt elé. Nekik a meleg okozott némi kellemetlenséget, de a versenyzők ekkor is jól megbirkóztak a feladatokkal. A rendezvény harmadik napja díjugratással folytatódott. Mint ahogy Jandácsik Istvántól, az Abonyi Lovas Klub elnökétől megtudtuk, a fogatható és díjugrató versenyen összesen 69 versenyző indult, akik az ország számos pontjáról érkeztek a két torony városába. A versenyzők alkalomhoz illő, elegáns ruhákban hajtották fogataikat, és lovaikat különböző módon díszítették. Az első három helyezett serleget, az első hat pedig díszszalagot vehetett át. A versenynapokon tombolát lehetett vásárolni. A főnyereményt, egy csikót a háromnapos verseny végén sorsolták ki, melyet a szerencsés véletlennek köszönhetően abonyi nyert meg. A verseny első napján meleg vacsorát, a másik két napon finom ebédet kaptak a résztvevők.
 
A galéria a képre kattintva elérhető!


Olvasd tovább...
2015 július 27 hétfő - 20:16:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Zsákai Béla életének 80. évében 2015. július 21-én elhunyt. Zsákai Béla a rendszerváltás óta folyamatosan önkormányzati képviselőként tevékenykedett településünkön. Tette munkáját az abonyi emberekért, Abonyért. Mindemellett kőfaragó mesterként dolgozott. Keze nyomát őrzi a Városkapu és a magyar Parlament is.
 
 
Társadalmi munkájáért, melyet szívvel-lélekkel végzett, „Abonyiak Abonyért” díjjal tüntették ki 2003-ban.
 
 
Zsákai Bélát 2015. július 28-án, kedden délelőtt fél 10-kor az abonyi Katolikus kistemetőben helyezik örök nyugalomra.
  
 
Abony Város Önkormányzata nevében őszinte részvétünket fejezzük ki Béla bácsi családjának.
2015 július 26 vasárnap - 21:14:45     Sporthírek      Hozzászólás0

A Karmazin Branch már negyedik alkalommal dolgozta végig a nyári Nemzetközi Edzőtábort, melyet idén június 29. és július 5. között rendeztek Balatonföldváron. A Shinkyokushin Harcművész Szövetség minden évben felkér több szakmailag elismert Mestert, hogy közösen alkossák meg, és közös elvekre egyszerűsítve adják át a rendkívül széles szakmai anyagot, tudást, tapasztalatot. A Táborban 250 fölötti létszám dolgozott az ország minden részéről. Egyre többen családjukkal közösen érkeztek, a Power Karate SE - Krupincza János sensei vezetésével - 16 fővel képviselte magát. A vezetőség 6 csoportra bontotta a tábort, külön a Bázis csoport, Instuktor, válogatott versenyzők, gyerekcsoportok stb. Napi 3 egymásra épülő edzést tartottak, melyek reggel 6-kor (1 órás), délelőtt 10-kor valamint délután 17-kor (2-2 órás) kezdődtek, és amelyeken rendszeresen részt vettünk. Közte szabad program volt, napi háromszori étkezéssel. 

A galéria a képre kattintva érhető el!


Olvasd tovább...
2015 július 26 vasárnap - 18:37:17     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2015. július 28-án (kedd) délután 16:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
A meghívó IDE kattintva tekinthető meg pdf formátumban.
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
2015 július 24 péntek - 14:35:11     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Légi felderítéssel is ellenőriznek a hatóságok

A Földművelésügyi Minisztérium rendelkezése alapján 2015. augusztus 10-11-én Pest megye teljes területét érintően légi (helikopteres) parlagfű felderítésre kerül sor. A felderítés célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék a hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén pollenjének levegőbe kerülése. Mindannyiunk számára köztudott, hogy a parlagfű pollenje az arra érzékenyeknél súlyos allergiás megbetegedést válthat ki, ezért a növény irtása, a földterületek fertőzöttségének eredményes visszaszorítása törvényileg előírt feladat. A parlagfű-pollenallergia kialakulásának megelőzése, a földterületek parlagfű fertőzöttségének visszaszorítása, embertársaink egészségének megóvása közös feladatunk.


Olvasd tovább...
2015 július 24 péntek - 14:30:42     Sporthírek      Hozzászólás0

Részletek a plakátra kattintva!
Oldal:  1 2 3 ... 165 166 167
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Aktuális hirdetmények, programok és meghívók...

***** 
***** 
*****
*****
 *****
*****
*****
*****

 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények
Abonyról