Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2016 május 30 hétfő - 15:44:43     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Május utolsó vasárnapján az abonyi lakosság is lerótta tiszteletét a Hősök előtt, azon a napon, amikor a háborúkban elesett magyar katonák előtt tiszteleg az ország.

Az emlékezésen Pintérné Simon Szabina, a Művelődési Ház vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Balogh Zsolt Tamás előadásában az abonyi kötődésű Hargitai Lajos Hősök napjára című versét is meghallgathattuk. A megemlékezést az a kiállítás tette teljessé, amit Markó Ferenc a 20. századi katonai emléktárgyaiból rendezett be a Kultúra Háza aulájában. A tárlat megnyitása előtt a történelem iránti szeretetéről és a gyűjtemény kialakulásáról beszélt lapunknak.

A kiállítás megnyitó és a megemlékezés pillanatai a képre kattintva tekinthetők meg. Fotó és szöveg: Darányi Erika


Olvasd tovább...
2016 május 30 hétfő - 11:13:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Május 31. a társaságiadó-bevallás és az elektronikus beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal május 10. után Ügyfélkapun át értesíti azokat a cégeket, amelyek korábban már késve vagy egyáltalán nem adták be a kötelező iratokat.

Az egyszeres, illetve a kettős könyvvitelt vezető adózóknak a 2015-re vonatkozó társaságiadó-bevallást a 1529-es nyomtatványon 2016. május 31-ig kell benyújtaniuk. Az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva) vagy a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adózást (kiva) először választóknak a 1571-es bevallást kell benyújtaniuk. A határidő ebben az esetben a mérlegforduló napját követő ötödik hónap utolsó napja.


Olvasd tovább...
2016 május 30 hétfő - 09:41:41     Sporthírek      Hozzászólás0

molnar_birkozas_abony.jpg
Május utolsó hétvégéjén rendezték meg a felnőtt birkózó szabadfogású országos bajnokságot, és a kadet női rangsorverseny válogatót Budapesten, ahol az abonyi Molnár József és Molnár Nikoletta is győzelemmel zárta a napot.

Józsi 61 kg-ban magyar bajnok, Niki pedig 46 kg-ban lett súlycsoportjának első helyezettje. Ma már mindketten a Csepeli Birkózó Club igazolt versenyzői, amely eredményei okán idén a 2015. évi felnőtt NB I-es csapatbajnokság serlegét is átvehette.

Szívből gratulálunk!

Darányi Erika
2016 május 30 hétfő - 08:24:41     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

A fiatalok szórakozási kultúrájáról, az alkohol- és drogfogyasztási szokásaikról tájékozódhattunk pénteken a rend őreitől, ahol az is felmerült, hogyan segíthetnek a helyi vendéglátóhelyek a tinédzserek konszolidáltabb szórakozásra való nevelésében. Az Abonyi Rendőrőrs 2016. május 27-én közös gondolkodásra hívta a szórakozóhelyek tulajdonosait és az érdeklődő lakosságot a Művelődési Ház kamaratermébe. A meghirdetett lakossági fórumon a szórakozóhelyek és a közbiztonság kapcsolatára helyezték a hangsúlyt, de más témában is kérdezhettek a résztvevők.

Segíthetnek a szórakozóhelyek is

Török Csaba r. alezredes, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője a fiatalok szórakozási szokásaival kapcsolatban elsősorban a köznyugalmat sértő problémák megoldására hívta fel a figyelmet, amelyet véleménye szerint a rendőrség a szórakozóhelyek tulajdonosaival és a lakosság javaslataival együtt tudna pozitív irányba előmozdítani. Az egyik legnagyobb probléma a mértéktelen alkoholfogyasztás, melynek kezelésében a vendéglátóhelyek vezetőinek segítségét kérte. – Az alkoholfogyasztással összefüggésben több ízben történnek olyan bűncselekmények, amelyekben a rendőröknek intézkedni kell. A szórakozóhelyek vezetőinek lehet szerepe abban, hogy a jogsértéseket megelőzhessék. Beszélni kell a problémákról, hogy az eljárások megelőzhetők legyenek – emelte ki a bajok forrását a kapitányságvezető.

Kukkantsanak bele a fórum pillanataiba a képre kattintva. Szilágyi Tamás képriportja


Olvasd tovább...
2016 május 30 hétfő - 08:00:12     Sporthírek      Hozzászólás0

abony_torna_akrobatika_2016.jpgAz akrobaták tavaszi szezonja a BASE Bajnoksággal (május 14.) és a BASE Start Kupával (május 27.) fejeződött be. Sajnos a szezon végére elég sok betegünk lett, de a talpon maradt egységeink így is nagyon szépen helytálltak. A versenyek végeztével sem pihenünk, számos bemutatónk van a nyáron is, amelyből egy rendkívül látványos tornaünnepélyen már túlvagyunk. Reméljük a második félévet is hasonlóan eredményesen zárjuk – tájékoztatta lapunkat Szalinka Szilvia edző.

Eredmények:

BASE Bajnokság
Gyermek leány hármas: Ádám Barbara- Benyus Fruzsina- Nagy Karina 5. hely
School Class leány hármas: Bajtai Evelin- Bata Brigitta- Speckner Anna 3. hely
Serdülő II leány páros: Szabados Brigitta- Kormos Kata 4. hely
Serdülő II leány hármas: Méri Zsanett- Vágó Luca- Mucsi Noémi 2. hely

abony_torna_akrobatika_arany_2016.jpg

BASE Start Kupa Gyermek
II. leány hármas: Antal Fruzsina- Somodi Kincső- Kiss Dorottya 1. hely


Gratulálunk!

Darányi Erika
2016 május 28 szombat - 12:23:49     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Képgaléria a fotóra kattintva! (Képriport: Darányi Erika)
2016 május 27 péntek - 20:30:35     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A Művelődési Házból jelentjük: Markó Ferenc saját és meghívott vendége gyűjteményéből berendezte a Kultúra Háza auláját. Hogy miért tette? Vasárnap délután, amikor a világháborúban harcoló magyar Hősökre emlékezünk a Főtéren, az első és második világháborús katonai emléktárgyakból tárlat nyílik az intézményben. Markó Ferencet, - aki szívén viseli a háborús hősök felkutatását, a kiállítás részleteiről kérdeztük.

- A tábori levelező laptól kezdve a díszített löveghüvelyig mindent láthatnak az érdeklődők,  amit a magyar katonák emlékül a szeretteiknek hazaküldtek – mondja Markó Ferenc a kiállítással kapcsolatos érdeklődésünkre. – Vendégem is lesz, Tóth Péter, aki a második világháború utáni időszakot és a Magyar Néphadsereg katonáinak néhány emléktárgyát tárja a nyilvánosság elé. Nagyon sok tárgyat a méhtelepről szerzek be, olyan különleges darabokat, amelyek az átlagembernek csak kidobott kacatok, de ha ezek eltűnnek az olvasztóban, párjuk sem lesz – teszi hozzá.


Olvasd tovább...
2016 május 27 péntek - 16:49:20     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Fél éve működik új telephelyén a Komáromigép. Utánajártunk, mi történt az elmúlt hónapokban a mezőgazdasági gépgyártó vállalkozás háza táján. A kereskedelmi vezető, Komáromi Attila fogadott és kalauzolt végig bennünket a Vasút dűlőben található telephelyen, ahol beavatott minket a gyártási folyamatokba is, az alapanyagoktól egészen a késztermékig. Izgalmas utazás részesei voltunk, melynek gyümölcseit arassák le Önök!

A Komáromigépet 30 év mezőgazdasági gépgyártásban eltöltött szakmai tapasztalatra építve Komáromi Béla hozta létre 1999-ben. A kezdetben nehézségekkel küzdő vállalkozás gyorsan a fejlődés útjára lépett. Kialakultak a főbb gyártmányok, melyek mára hazai piacvezetők lettek, úgy mint a szárzúzó, a szalmaszecskázó, a soros műtrágyázó, a mikrogranulátumszóró és a többszörös díjjal kitüntetett sorközművelő kultivátor.

A riport során készített fotók a képre kattintva nézhetők meg.

Riport: Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás


Olvasd tovább...
2016 május 27 péntek - 13:20:56     Városi rendezvények      Hozzászólás0


2016. július 1-2. között rendezik meg az idei Abonyi Lovas Napokat éjszakai és nappali fogathajtás versenyszámokkal. Jandácsik István, az Abonyi Lovas Klub elnöke egy korábbi interjúban mesélt az előkészületekről:
 
- Az éjszakai fogathajtó verseny lebonyolítása mindig nehezebb. Kb. 25 fogat várható éjszaka, és 40-45 nappal. Idén a szűkösebb költségvetésünk miatt nem lesz díjugratás – tájékoztatott a részletekről.


A rendezvényhez szponzorok támogatását is szívesen veszik.

Az esemény főszervezőjével, Jandácsik Istvánnal készített korábbi interjúnkat ide kattintva is elolvashatja.


Nagyításhoz klikk a plakátra!
2016 május 27 péntek - 11:07:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Jajj, úgy élvezem én az abonyi strandot!
Igazi strandidő lesz a hétvégén, így aki már elő meri venni a bikinit, ne habozzon, inkább az abonyi strandfürdő vizében mártózzon! Öt medence közül választhatnak a vizek szerelmesei, ahol kedvükre úszkálhatnak a térség lakói által is igen népszerű, jó minőségű vízben, de csobbanhatnak az igazi ásványvizes termálmedencében is. Ha ott járnak, ne hagyják ki a merülő medencével ellátott finn szauna páratlan élményét. Júniustól hosszított nyitva tartással és éjszakai fürdővel várják a vendégeket a tavalyi árakon!

Mi is kipróbáltuk, ajánljuk!


Olvasd tovább...
2016 május 27 péntek - 10:38:23     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Adunk két tippet, hogyan gyűjtsön egyszerűen szelektíven!

1. lépés: Nincs szelektív kukám, de szeretnék környezettudatosan, szelektíven gyűjteni, és a kommunális hulladékgyűjtőbe nem szeretném beletenni a pet palackokat és a reklámanyagokat. Máris megyek és ingyenesen átveszem a kukát az ABOKOM Nonprofit Kft. Tamási Áron út 2. szám alatti telephelyén, hiszen megtudtam, hogy minden háztartásnak  jár egy darab! Mikor lehet menni érte? Hétfőtől péntekig: 8-16 óráig, szerdán: 8-19 óráig.

Már nem kell a szelektív hulladékokat a gyűjtőszigetekre elvinnem, mert házhoz jönnek érte! Csak arra kell figyelnem, hogy az NHSZ által küldött tájékoztatóban szereplő szállítási napokon reggel 7 óráig kitegyem a kukát, ünnepnapokon is.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 225 226 227
Hírkategóriák
Közérdekű információk


 
  
A Hét Fotója:
Abonyi Pünkösdölő
(Fotó: Szilágyi Tamás)
Programajánló

*****
 *****

*****
***** 
 *****

*****
Bérelhető kisbusz az ABOKOM-tól:
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif**********


*****
tolnato.JPG
*****
Generál Kontakt logó-01.jpg
*****
ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények