Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 március 25 hétfő - 17:03:49     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2019. március 25-31. között) a BENU Patika az ügyeletes gyógyszertár.

   Ügyeleti feladatait hétköznap 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00- 22.00-ig látja el.   

Információk: Csontos Patika


Olvasd tovább...
2019 március 25 hétfő - 17:03:44     Sporthírek      Hozzászólás0

   Miután szombaton III. osztályú serdülő csapatunk (Abonyi KC - Ráckeve VKSK 40:22 (19:9) és III. osztályú ifjúsági csapatunk (Abonyi KC - PP Kiskunfélegyházi HTK 38:17 (18:8) is győzelemmel jött le a parkettáról, vasárnap legifjabb játékosaink is önfeledten utaztak haza Dabasról.

   Ez már az első mérkőzésen megmutatkozott ahol igen gyorsan a maguk javára fordították a fiúk a mérkőzést. Nem is vettek vissza és 9-3-as félidei vezetés után mondhatni még nagyobb fokozatra kapcsoltak és magabiztosan nyertek 27-7 arányban a Gyáli BKSE csapata ellen. Második mérkőzésüket a Csömöri SSZN KFT csapata ellen játszották a fiúk. Gyakorlatilag mintha az első mérkőzést lekopírozták volna. Az első perctől magukhoz ragadták a vezetést és meggyőzően, magabiztosan tudtak játszani és érvényesíteni az akaratukat.

14-9-es félidő után 33-10 arányban nyerték meg a mérkőzést.


Olvasd tovább...
2019 március 25 hétfő - 16:53:48     Városi rendezvények      Hozzászólás0

  
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2019 március 25 hétfő - 16:33:26     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Tisztelettel meghívom a 2019. március 28-án (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.   

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester   
 


Olvasd tovább...
2019 március 25 hétfő - 12:01:50     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   Száraz aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mellett vasárnap délután Cegléd és Abony között. Helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, mert egyszerre egy időben, de különálló helyszíneken égett a növényzet.

   A lángokat a ceglédi, nagykátai, monori, szolnoki hivatásos és a farmosi, tápiószelei, jászalsószentgyörgyi, boldogházai önkéntes tűzoltók oltották el, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. A tűzoltás ideje alatt szünetelt a vasúti forgalom a két település között - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd

Még több helyszínen készült fotóért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2019 március 25 hétfő - 11:53:49     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
MTI

   Fokozott ellenőrzésbe kezd a rendőrség a vonatokon és a vasútállomásokon - közölték a police.hu-n hétfőn.

   A Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált ellenőrzés kedden 7 órakor kezdődik és 24 órán át tart. Az akció célja a személyszállító vonatokon, vasútállomásokon és környékükön elkövetett jogsértések megelőzése, valamint az ellenük történő hatékony fellépés, a csomagok ellenőrzése a szerelvényeken, illetve a pályaudvarokon - áll a közleményben.


Olvasd tovább...
2019 március 24 vasárnap - 16:58:53     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
A tűz miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a vasúti közlekedésben Szolnok és Cegléd között.

   Nádas és az aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mentén vasárnap délután Abony térségében. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását. A munkálatok ideje alatt a vasúti közlekedésben forgalomkorlátozásra kell számítani a Szolnok és Cegléd közötti vonalon - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

A MÁVINFORM közölte: Vasárnap délután a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalszakaszon Cegléd és Szolnok állomás között több helyen avar- és bozóttűz ütött ki, ezért a katasztrófavédelem leállította a vonatközlekedést. A záhonyi vonal távolsági vonatai kerülő útirányon, Újszász érintésével közlekednek. Cegléd és Szolnok között pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat.
 


Olvasd tovább...
2019 március 22 péntek - 15:51:45     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   2019. március 1-jétől András Hunor Lehel rendőr főhadnagy vette át az Abonyi Rendőrőrs vezetését. Gulyás Pál r. alezredes, - városunk korábbi őrsparancsnoka - négy év után más településen folytatja munkáját.

   András Hunor Lehel Tiszakécskén él feleségével és két gyermekével. Rendőri hivatását járőrként kezdte a Tiszakécskei Rendőrőrsön, majd körzeti megbízottként folytatta. Levelező szakon elvégezte az akkor még Rendőrtiszti Főiskolát, majd nyomozó tiszt lett belőle. Ezt követte az egyetemi mesterképzés, mely után körzeti megbízotti csoportvezetőként működött tovább. 2017. január 1-jétől a Jászkarajenői Rendőrőrs őrsparancsnoka volt egészen az új megbízásáig.

   Az elkövetett bűncselekmények gyakorisága évről évre csökken Abonyban és a hozzá tartozó településeken, Újszilváson és Tápiószőlősön, de igaz ez a járásra is, ahol szintén mérsékeltebbek a számadatok. A rendőr főhadnagy konkrét célokkal és tervekkel látott neki új feladatkörének. Igazi kihívásnak érzi, hogy a jelenlegi kedvező közbiztonsági helyzetet fenntartsák, de nem titkolt szándéka az sem, hogy a lehetőségekhez mérten tovább faragjanak a bűnelkövetések számából, amelyhez sok munka és szerencse is kell véleménye szerint.


Olvasd tovább...
2019 március 22 péntek - 10:13:26     Sporthírek      Hozzászólás0

   2019. március 16-án, Egerben a diák II. kötöttfogású Országos Bajnokságon Donkó Lehel 32 kg-ban bronzérmet nyert. Lehel három magabiztos győzelemmel és egy vereséggel érte el ezt a szép eredményt. Baksa Bálint, Bajtai Gergő, Flammer Benedek jutott még be az országos döntőbe, ahol most nem sikerült pontszerző helyen végezniük.
 
   2019. március 09-én, Somogyjádon serdülő női minősítő versenyen Terék Gerda 46 kg-ban I. helyen végzett. Gerda ezzel a győzelmével nagy lépést tett, hogy magyar válogatottként a Serdülő Európa Bajnokságon képviselhesse hazánkat. Terék Fruzsina 66 kg-ban III. helyen végzett, Baksa Bence 85 kg-ban V. helyezést ért el. Habony Levente, Pásztor Róbert, Szabó Levente, Csepregi Miklós most nem ért el helyezést.
 
Az Abony.hu-nak beszámolt Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője.   
 
Gratulálunk a versenyzőknek!
 
Abony.hu


Olvasd tovább...
2019 március 22 péntek - 09:39:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az előzetesen meghirdetett időponttól eltérően,

2019. március 28. csütörtök helyett 
2019. március 26-án, kedden 
10:00 – 14:00 óráig, 
Abonyban a Művelődési Ház udvarán (2740 Abony, Kálvin u. 1.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban: 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ügyfélfogadás dátuma és időtartama a kedvezőtlen időjárásra tekintettel változhat!


Olvasd tovább...
2019 március 22 péntek - 09:35:19     Sporthírek      Hozzászólás0

   A Lurkó Focimánia által a szászbereki új csarnokban rendezett 6 csapatos tornán minden mérkőzésen győzött csapatunk. A döntő kivételével minden mérkőzés 1-0-ás győzelemmel zárult.

   A döntőben elért 2-0 már szinte "sima ügy volt". A győzelem kulcsa nem a látványos játék volt, hanem a győzni akarás, és a fegyelmezett védekezés. Ennek köszönhető, hogy kapott gól nélkül tudtuk megnyerni a tornát. Mindig volt valaki, aki az utolsó pillanatban megakadályozta az ellenfelet a gólszerzésben, illetve berúgta a győztes gólt.

A legjobb mezőnyjátékos különdíját Huszka Sándor érdemelte ki, aki a fentiekben jeleskedett.   

A csapat tagjai: Szandi Imre, Szabó Levente, Huszka Sándor, Molnár Milán, Mihály Kristóf, Nagy Barnabás, Mészáros Benedek, Tóth Bence, Pnishi Leon   

Gratulálok a csapat teljesítményéhez!   

Barna Attila beszámolója


Olvasd tovább...
2019 március 21 csütörtök - 11:33:40     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Az E.ON Zrt. tájékoztatása alapján áramszünet várható Abonyban    

2019. március 28-án,  
08:00-14:00 óra között 

a lentebb részletezett utcákban.   

A tervezett áramszünetekről a lakosság és közület is megkapja az értesítést a fogyasztási helyeiknek megfelelően.   

Az esetleges kellemetlenségek miatt a szolgáltató elnézésüket és türelmüket kéri!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 435 436 437
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények