Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2016 október 23 vasárnap - 16:38:09     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
2016 október 22 szombat - 08:25:30     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján Abony városa is ünnepséggel tisztelgett a Kultúra Háza színháztermében, ahol az emlékezőket Fajka Zsanett köszöntötte. A köszöntő után Turek Miklós színművész Faludy György életéről és költészetéről szóló monodrámáját hallgathatták meg az érdeklődők, amely az 1956-os Emlékbizottság megbízásából készített versszínházi oktatási sorozat része.
 


Olvasd tovább...
2016 szeptember 28 szerda - 13:28:19     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Rendőrségi ajánlás a mikrocenzus, más néven népesség-összeírás időszakára.

mikrocenzus egy népesség-összeírás, amely két népszámlálás között követi nyomon a társadalmi folyamatokat mintavételes felméréssel. Az idei mikrocenzusra 2016. október 1. – november 8. között kerül sor Abonyban is.


Miről ismerhető fel a számlálóbiztos?

Magyarország területén 2016. október 10. és november 08. közötti időben a mintába került címeket számlálóbiztos keresi fel. A számlálóbiztos magát számlálóbiztosi igazolvánnyal igazolja, amelyen szerepel a neve és az azonosítószáma.


Olvasd tovább...
2016 október 24 hétfő - 12:10:31     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Házhoz jönnek a rendőrök!

A CTKT Humán Szolgáltató Központja, az Abonyi Rendőrőrs és a Ceglédi Rendőrkapitányság szeretettel hívja és várja az érdeklődőket

2016. október 25-én (kedd) 09:00 órára
 
az Idősek Klubjába (Köztársaság u. 6.).
 
Érkezzen kerékpárral! 

Program:
- Ingyenes, nyílt kerékpár regisztráció
- Kiss Edit c. r. százados bűnmegelőzési előadása, különös figyelemmel a temetői bűnesetek megelőzésére
 
Az ingyenes kerékpár regisztráción és az előadáson kortól függetlenül, a lakosság részéről bárki részt vehet!
 
2016 október 24 hétfő - 10:09:27     Intézményi hírek      Hozzászólás0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_es_muveszi_iskola_abony_felso_tagozat_abony.hu_2016_msolata.jpgIskolaotthonos osztályként kerültünk a „NAGY” iskolába. Jó volt, hogy osztályfőnökünket már ismertük, hiszen negyedikes korunkban eljött hozzánk környezetismeret órát tartani.
 
Nyáron a balatoni Erzsébet táborban is ott volt velünk. Alig kezdtük el a tanévet, máris feladatot kaptunk. Az aradi vértanúk emlékére szervezett iskolai műsorban vettünk részt. Sokat készültünk, nagyon izgultunk. Osztályfőnökünk, Dudásné Zsuzsa néni átutazott velünk Ceglédre is a Kossuth Múzeumba, hogy többet tudjunk az eseményekről. Itt mesélt Kossuth Lajosról, Gyulai Gaál Miklósról, majd sétáltunk egy kicsit a városban, ahol éppen a „Toborzó rendezvény” volt. Nagyon jól éreztük magunkat. 


Olvasd tovább...
2016 október 24 hétfő - 09:42:53     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Meghívó
 
Tisztelettel meghívom a 2016. október 27-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
2016 október 24 hétfő - 09:31:18     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_abony_oko_jam_abony.hu_2016.jpgA Somogyi Imre Általános Iskola 5. éve rendezi meg a projektnapját, az ÖKO-JAM-et. A környezetvédelmet fő témaként körülölelő programot az idén szeptember 26-án, egy kellemes, enyhén szeles, de napsütéssel teli hétfői napon tartottuk.
 
A 2 hónapig tartó előkészületek után reggel 8 órakor indult el az iskola szinte összes diákja és tanárja, valamint a munkaközösségi dolgozók és a szülők a Radák úti iskolaegységből a 8 km-re található újszilvási Kalász-tanyára biciklivel. A kígyózó bringasor, amely közel 500 főt tett ki, csodálatos látványt nyújtott. Az Abony várostábla elhagyása után a lelkesedés még nagyobb volt a tanulóinkon, mert a fiatalabbak nem tudták, hogy mekkora út és milyen izgalmak várnak rájuk, az idősebb korosztály pedig már tisztában volt az élményekkel teli biciklitúrával, és a verseny is letisztult volt számukra. A 3. évfolyamtól a 8. évfolyamig a tanulók balesetmentesen tették meg az utat. Ebben hatalmas segítségünkre voltak Abony város rendőrei és polgárőrei, mivel ők biztosították a szabad közlekedésünket városon belül és kívül is.  


Olvasd tovább...
2016 október 24 hétfő - 08:18:26     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Mérlegképes könyvelő (a szak megjelölésével) végzettség szükséges az állás betöltéséhez. Kötött nappali 8 órás munkavégzés. Gyakorlat nem feltétel.

Jelentkezni lehet a 30/637-2664 telefonszámon.

E-mail: klb(kukac)pr(pont)hu
2016 október 23 vasárnap - 17:26:13     Sporthírek      Hozzászólás0

Az I. Nemzetközi kadet Ivan Frigic emlékversenyt 2016. október 10-23. között rendezték meg Szerbiában, Zomborban.
 
Az Ivan Frigic egykori olimpiai ezüstérmes birkózó és kiváló edző emléke előtt tisztelgő versenyen közel 140 magyar, görög, makedón, horvát, szerb, bosnyák és bolgár fiatal mérte összetudását.
 
Az Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzői szabadfogásban alábbi kiváló eredményeket érték el: 
 
Kiss Máté 69 kg I. hely
László Árpád 69 kg III. hely
Kunfalvi Bence 85 kg III. hely
László Márk 85 kg III. hely
 
***


Olvasd tovább...
2016 október 23 vasárnap - 15:16:47     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

Jandácsik Pál jelenleg az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely egyik munkatársa, de a környékbeli emberek ismerhetik az abonyi színházi életből is, hiszen a Bihari Színkör és Bihari Gyerekszínház tagjaként 2007-től több szerepet is megformált (pl. Róka – Pinokkió (2011), Ká – A dzsungel könyve (2012, 2013), Laborc – István, a király (2014), Pilátus – Jézus Krisztus Szupersztár (2015). Az írói út kezdetén áll most a közelmúltban kiadott könyvével.

HH: Mióta írsz, illetve ki vagy mi inspirált az írásra?

JP: Gyerekkorom óta írok. Már a beiskolázás előtt rajzolgattam a füzeteimbe történeteket, mint a legtöbb írójelölt.


Olvasd tovább...
2016 október 23 vasárnap - 15:03:34     Intézményi hírek      Hozzászólás0

2016. október 12-én, 5 csapat előzetes nevezése után minden csapat megjelent a kiírt időpontban. A sorsolás után elhangzott köszöntés felvezette a mérkőzéseket. Két kijelölt pályán minden mérkőzés 15 percig tartott.
 
A korrekt játékvezetés és nagyon sportszerű játék minden dicséretet megérdemelt (csúszós fű, néha csepegő eső). A mérkőzések szünetében az Abonyi DSE jóvoltából a tízórai mellé meleg teát kaptak a sportoló tanulók és az őket kísérő kollegák. Sérülés, baleset nem történt. Az eredményhirdetéssel jó hangulatban ért véget a sportrendezvény nem sokkal dél után. Szeretettel várjuk tavasszal is a megye csapatait! – számolt be Andrási István pedagógus, az Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola honlapján.
 
Fotó és szöveg: montagh.abony.hu
2016 október 23 vasárnap - 14:52:20     Intézményi hírek      Hozzászólás0

szivarvany_ovoda_osszefogas_eredmenye_abony_2016.jpg2016. október 8-án a Szivárvány Óvoda és Bölcsődében a szülők és az intézmény dolgozóinak összefogásával Környezetszépítő Családi Napot tartottak, melynek keretében betonozott kerékpártárolókat készítettek, téliesítették a virágoskertet és évelő virágokat ültettek.
 
Az elmúlt két hétben a két főbejárat kapuját újra cserélték, és a szivárvány minden színében pompáznak a kerékpártárolók, melynek festésében az óvodások is segédkeztek. Mutatjuk az összefogás látványos végeredményét, amely csupán a "kezdet", de nagyon jót tesz a lelkünknek.
 
Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás
 
Kapcsolódó hírek:

Oldal:  1 2 3 ... 257 258 259
Hírkategóriák
Közérdekű információk

 
 
Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif*****


*****


*****

*****
tolnato.JPG
*****
Generál Kontakt logó-01.jpg
*****
ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények