Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2016 február 10 szerda - 13:08:37     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
„Adj vért, megmented három ember életét!”

Abonyban, február 9-én kihelyezett véradó napot tartottak a Kultúra Házában. A hirdetéseknek és a személyes leveleknek köszönhetően sokan jöttek a hívó szóra. Szükség is volt rá, mert ha azt mondom vér, arról valamennyiünknek az ÉLET jut az eszébe. Ezen alkalommal is sor került irányított véradásra, egy ceglédi beteg családjának tagjai jöttek személyesen vért adni, de szükség volt még további 0 negatív véradókra is. Januárban műtéthez volt irányított véradásunk. Mindkét betegnek gyógyulást kívánunk. Összesen 77 véradó jelentkezett, közülük hárman nem adhattak vért valamilyen oknál fogva, de bíztak benne mindhárman, hogy a legközelebbi véradásig elhárul az akadály. A jelentkezők közül tízen először jöttek, sok volt a fiatal és a régi véradó is.   Köszönjük, hogy kulturált körülmények között tudtuk fogadni a véradókat. 
 
Köszönet továbbá a Gedipress Reklámstúdiónak a Kincskeresőben a véradó nap térítésmentes hirdetését, és a reklámújságnak köszönhetően Ceglédről, Törtelről és Kőröstetétlenről is minden alkalommal van néhány véradó.   
 
Legközelebbi véradás Abonyban 2016. május 10-én 9-14 óra között lesz ismételten a Kultúra Házában.   
 
Pető Istvánné 
véradás szervező
2016 február 10 szerda - 08:13:26     Sporthírek      Hozzászólás0

2016. február 07-én, immár 17-dik alkalommal rendezte meg a Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezete a „ SZEGFŰ KUPA” elnevezésű kispályás labdarúgó tornáját, - abonyi csapatok részvételével -  a Városi Sportcsarnokban. Idén is népszerű volt a rendezvény, hiszen Habony István az MSZP városi szervezete elnökének, tornát megnyitó szavai után a benevezett 12 csapat, 4 csoportban küzdött meg egymással. Színvonalas, rendkívül sportszerű, kiegyensúlyozott mérkőzések során alakult ki a csoportok végeredménye, ahonnan a csoportgyőztesek jutottak az elődöntőbe.  


Olvasd tovább...
2016 február 09 kedd - 21:57:08     Hivatali hírek      Hozzászólás0

2016. január 30-án nyílt meg a V-227 Abonyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület 38. Egyesületi Galamb-, Díszbaromfi- és Díszmadár illetve a 36. Díszposta fajtaklub kiállítása Abonyban, a Varga István Városi Sportcsarnokban. A kétnapos kiállítást az Abonyi Lajos Művelődési Ház egyik legrégebbi szakkörének köszönhetjük, akik már több mint 30 esztendeje évről-évre megszervezik ezt a neves rendezvényt. Az eseményen megemlékeztek Barna Pálról is, az Abonyi Galambtenyésző Egyesület korábbi tagjáról, aki 2015. november 17-én hunyt el. Barna Pál 1978-tól az egyesület alapító tagja volt, és a pénztárosi pozíciót töltötte be. Gyermekkora óta rajongott az állatokért, különösen a galambokért. Szép sikereket ért el először a King, majd a Magyar szarka galambjaival, de a legnagyobb eredményeket mégis a Csepeli hófehér galambjaival szerezte. Aranykoszorús mestertenyésztő cím tulajdonosa lett, több országos kiállítás győztese. Halálával nemcsak az egyesületet, hanem az egész tenyésztő társaságot nagy veszteség érte. Ezen kiváló kiállítás alkalmával tisztelegtek előtte hazai és külföldi tenyésztő társai, barátai, amelyet ezúton is köszönnek az egyesületi- és családtagok.
 
Cikk: Darányi Erika

A képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg. Fotó: Szilágyi Tamás


Olvasd tovább...
2016 február 09 kedd - 21:01:16     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2016 február 09 kedd - 20:15:39     Sporthírek      Hozzászólás0

2016. február 6-án az abonyi Varga István Városi Sportcsarnok adott otthont a Nagy Gábor Emléktornának, ahol a női kézilabda csapatunk mérkőzött meg a győzelemért. A torna legjobb abonyi játékosa Csáki Edina lett.

Eredmények:
I. Ceglédi Kék Cápák
II. Abonyi KC
III. Euronovex Tápiószele SE
IV. Szolnok
 
Darányi Erika
A galéria a fotóra kattintva tekinthető meg. Fotó: Speckner Ákos
2016 február 08 hétfő - 21:40:29     Sporthírek      Hozzászólás0

- Nagy örömmel jelentjük be, hogy megállapodás született a B-D Motorsport Kft. és a Tóth Motorsport Egyesület között – tájékoztatta lapunkat Tóth Sándor, az egyesület elnöke.
 
A 2016-os szezonban ifj. Tóth Sándor egy a számos Világ- és Európa bajnoki címet felmutató OTK Group által fejlesztett, Benkő Ádám és csapata által felkészített EXPRIT Noesis MY15 – Rotax Max Evo gokarttal fog harcba szállni a Mezőhegyi Gokart Kupa futamain.


Olvasd tovább...
2016 február 08 hétfő - 21:07:02     Sporthírek      Hozzászólás0

Molnár Nikoletta, a 2015. esztendő „Abony város sportolója” kitüntetettje idén először mérette meg magát, az ausztriai Wolfurtban. Niki a nemzetközi versenyen kadet kategóriában, a 46 kg-osok között lett első, sőt még a csapatpontversenyen is az élen sikerült végezniük a magyaroknak.
 
Abony Város Önkormányzata nevében gratulálunk a kitűnő eredményhez!
 
Darányi Erika
 
Fotó: Magyar Birkózó Szövetség honlapja
2016 február 07 vasárnap - 23:10:22     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Herédi János a nyelvi előkészítő osztály osztályfőnöke lesz. Matematika-fizika szakos pedagógusként több éve eredményes pedagógiai munkát folytat. Intézményünkben több alkalommal osztályfőnöki munkát is vállalt. Oktató-nevelő munkája sokszínű. Sok-sok segítségnyújtással, következetesen neveli tanítványait. Több tanulója kiemelkedő eredményt ért el, tanítványai közül egyetemekre, főiskolákra járnak, mérnöki, közgazdasági, tanári pályát választva. Jelenlegi diákjai közül kiemelkedik Al-Taji Petra, aki a Pest Megyei Matematika Versenyen rendszeresen, igen jó eredménnyel vesz részt a tanár úr felkészítésének köszönhetően. Szívesen viszi tanítványait kirándulni, a Hanák-Kolos és a Téli Mátra túra szervezése is az ő nevéhez fűződik iskolánkban. Az önkéntesség területén szintén megmutatja tehetségét és munkabírását. Pályázati keretek között kollégái segítségével több kerti padot épített, amit mi csak „madáretetőnek” nevezünk. Várja azokat a jó képességű, szorgalmas diákokat, akik szeretnek jó tanulók lenni és jó tanulmányi eredményeket elérni.
 
Vigh Krisztián a négy évfolyamos gimnáziumi osztály osztályfőnöke lesz, testnevelés és közgazdaság szakos pedagógus. Az elmúlt években többféle feladatot látott el iskolánkban, szaktárgyaiból választott tantárgyként érettségi vizsgákon is számot adtak tanítványai. Az egészséges életmód, a napi rendszerességű mozgás elkötelezettje. Diákjainak szívesen szervez és tart délutáni crossfit edzéseket, melyek igen népszerűek. A katonai alapismeretek tantárgy kiegészítéseként a katonai testnevelés szakkör is fő színhelye a megfelelő erőnlét és kondíció megszerzésének. A jövő tanévtől ezen a szakterületen is magasabb óraszámban találkozik a tanulókkal. Várja a jól tanuló, jól sportoló diákokat, akik eredményesen tanulnak, és aktív közreműködői lesznek az iskolai sportágaknak.
 
Kavecsánszkiné Pál Erika
igazgató
Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola
2016 február 07 vasárnap - 22:38:38     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Az idei tanévben sokkal nagyobb létszámban jelentkeztek tanulók az abonyi gimibe a központi írásbeli felvételire, mint az elmúlt években. Iskolánk tanárai szeptember óta rendszeresen készítették fel a felvételire az abonyi nyolcadikosokat péntek délutánonként matematika és magyar tantárgyból. Nem kis elszántság és kitartás kellett a diákok részéről, hiszen egy-egy fárasztó hét után ültek be a gimi padjaiba.
Az általános iskolai tanáraik által tartott előkészítő foglalkozások mellett azért is volt javasolt és a hasznos a gimis előkészítő, mert azok a pedagógusok tartották, akik rendszeresen részt vesznek a felvételi feladatlapok javításában.
Hiszen így volt alkalmunk elmondani azokat a tapasztalatokat, amik segíthették a diákok munkáját.
A beszámoló folytatódik -->
 


Olvasd tovább...
2016 február 07 vasárnap - 19:40:17     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Idén is megrendezte hagyományos Évköszöntő Hangversenyét az Abonyi Fúvószenekari Egyesület a Gyulai iskola aulájában. A január 30-i zenei program felölelte a fúvósirodalom valamennyi műfaját: a koncertindulóktól, a fúvószenekari műveken keresztül, a könnyed, szórakoztató dallamokig. Az Arany diplomás koncertfúvósok zenei bevezetőjében, Erkel, Verdi, Dvorák és Brahms népszerű, klasszikus darabjaiból kaptunk ízelítőt. A program második részében a mazsorett szekció következett. A nagy létszámú utánpótlás csapat „kis mazsik”, id. Johann Strauss Radetzky idulójával és egy hagyományos magyar történelmi indulóra – Stricl József: IV. Honvéd kerület indulója- készült koreográfiával mutatkozott be. Majd a nagy lányok produkciója és a tüzes- pattogó ritmusú zene, már-már igazi latin forgatagot varázsolt a késő januári estébe. A koreográfiák és a mazsorettek felkészítése Gulykáné Gál Erzsébet munkája, az est zenei vezetője Varga Gábor karmester volt. Köszönjük, remek élmény volt a teltházas hangverseny. A 2016-os évre további jó munkát és sok sikert kívánunk az Abonyi Fúvószenekari Egyesületnek.
 
Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület köszöni Abony Város Önkormányzata, a Taverna Pizzéria és Söröző, a Cultur Café, valamint a Háry Söröző támogatását.
 
Cikk: Darányi Erika
Fotó: Polyák Attila
2016 február 06 szombat - 09:25:25     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A beiskolázás egyik állomása, hogy  nyílt foglalkozásokat tartunk. Január 19-én Feke Miklósné, január 26-án Tajthiné Fehér Erzsébet és Szabó Linda, február 2-án Pál-Szabó Andrea fogadta az óvodásokat és a szülőket. Nagy örömünkre szolgál, hogy sok érdeklődő él a lehetőséggel, és látogatja a foglalkozásokat. Továbbra is nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt, február 16-án Zima Márta, március 1-jén Gémesné Nánási Beáta foglalkozására.
 
Somogyi Imre Általános Iskola
 
Nagyításért kattintson a képre!Oldal:  1 2 3 ... 200 201 202
Hírkategóriák
Közérdekű információk

 
 
 
A Hét Fotója:
Györe Pál szobra a Múzeum előtt
(Fotó: Szilágyi Tamás)
Programajánló

*****
*****
*****
*****
****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG
Generál Kontakt logó-01.jpg
ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények
Videók