Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2015 április 30 csütörtök - 09:36:34     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tisztelt Felhasználóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Daköv Kft. Abonyi Üzemigazgatósága számlázási rendszerében megszűnik a pénzbeszedős fizetési mód. A számlázás alapját a szolgáltató által évente két alkalommal történő leolvasás, vagy a felhasználó által havonta bediktált mérőállás képezi. A tényleges mérőállás megállapításának hiányában az elfogyasztott vízmennyiséget a megelőző 365 nap összes fogyasztásából egy napra számított átlag fogyasztás alapján kell számolni. Számláját továbbra is havonta kapja készhez, vagy az Ön által havonta diktált vízfogyasztásról, vagy diktálás hiányában, átalánymennyiségről. A szolgáltató általi leolvasás után elszámoló számlát küldünk ki. 
 
Ez a rendelkezés 2015. május 1-jétől lép érvénybe. 
Díjfizetési lehetőségek: 
A lakossági fogyasztók az alábbi fizetési módok közül választhatnak: banki átutalás, postai csekk. 
 
Első lépésben az alábbi körzetben, utcákban szüntetik meg a készpénzbeszedési módot: részletek a képre kattintva.
2015 április 30 csütörtök - 09:19:38     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Az abonyi Művelődési Ház április 25-én, szombaton ismét megrendezte az ingyenes virág- és vetőmagbörzét, melyre a virágokat szerető, és kevésbé szerető emberek részvételére is számítottak. Tegyük virágosabbá környezetünket! – így szólt a Művelődési Ház felhívása. A rendezvény jelszava az volt, hogy semmit sem lehet értékesíteni, mindent csak cserélni, vagy ajándékozni szabad. A tavasz beköszöntével a természet és a virágok jutnak főszerephez, ezért szervezte meg az intézmény a börzét, elősegítve, hogy városunk, szűkebb környezetünk még szebb és színesebb legyen. A bazáron igen nagy volt a választék. A rendezvény idejére cifra virágokba borult a Főtér Kálvin úti szakasza, a virágtulajdonosok büszkén mutogatták hagyományos és különleges, nevelt „gyermekeiket”.


Olvasd tovább...
2015 április 29 szerda - 21:27:53     Sporthírek      Hozzászólás0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 29 szerda - 21:14:10     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Beszámoló az abonyi Csernus-estről

Hetek óta izgatottan vártam az előadást. Olvastam már Csernus könyveket, láttam jó néhány előadását. Tudtam, mire számíthatok. Fel voltam készülve a nyers, szókimondó stílusára, és sokakkal ellentétben, én nagyon szeretem ezt a fajta önkifejezési módot, hiszen az ő kemény szavai sokakat döbbentettek már rá arra, hogy mindig van kiút, helyes választás, döntés. Arra nem számítottam, hogy valakit felhív majd a színpadra. Mikor feltette a kérdést, hogy ki lesz a segítője az este folyamán, pár másodpercig elmélkedtem.


Olvasd tovább...
2015 április 29 szerda - 21:05:14     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 29 szerda - 20:58:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 29 szerda - 20:43:15     Sporthírek      Hozzászólás0

Idén két sakkverseny is megrendezésre került az abonyi Művelődési házban a Városi Rendezvényterv keretén belül. Február 28-án a közelmúltban elhunyt pedagógus-sakkozó Donát Lajos emlékére szervezett az Abonyi Sakk Egyesület egy ún. villámversenyt. Donát Lajos aktív részese volt a városi sakkéletnek mind versenyzőként, mind pedig szervezőként. Sok-sok éven keresztül egyéni versenyek szervezésével biztosított lehetőséget a sakkot kedvelőknek. Sakk iránti szeretetét középiskolás unokája Bognár Donát viszi tovább, aki tehetségét már több versenyen bizonyította. Az ifi sakkozó ezúttal óriási meglepetést okozott, amikor a nagypapája emlékére rendezett versenyen az A-csoportban a felnőttek között mesterjelölt erősségű sakkozókat megelőzve első lett! Az A-csoport további helyezettjei: 2. Károlyi Máté, 3. Tamás Mihály, 4. Lőrinczy László, 5. Molnár József, 6. Ézsiás István.
 


Olvasd tovább...
2015 április 28 kedd - 21:04:15     Intézményi hírek      Hozzászólás0

2015. 03. 31-én megrendezésre került az idei sportnap. Az osztályok csapatai ismét összemérték erejüket. Kézilabdában a nagyok arattak győzelmet: a 12. b osztály csapata. Fociban legyőzték a 9. ny osztály fiúi az összes csapatot. A 12. b osztály nem csak kézilabdában lett a legjobb, hanem röplabdában is. Viszont a tanárok is csapatot alkottak, a diákok kihívhatták őket egy röplabda meccsre. Rendőreink ismét részt vettek a sportnapon és a győztes csapat kihívhatta őket egy focimeccsre. Köszönjük a Gyulai Gaál Miklós Iskola, a Montágh Imre Iskola és az Újszilvási Iskola tanulóinak a részvételt.
 
Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola
2015 április 28 kedd - 20:52:25     Intézményi hírek      Hozzászólás0


A Kis Vakond Tanodája meghirdette a Vakond Vágta Matematika Csapatversenyt a 3-6. évfolyamon tanuló diákok számára. A verseny négy fordulót tartalmaz:  két levelezőst, egy iskolait és egy döntőt. A 3.m osztályból két csapattal neveztünk be a versenyre, és mindkét csapat bejutott az országos döntőbe. A verseny Nyíregyháza- Sóstófürdőn, a Kis Vakond Táborban került megrendezésre, és két napig tartott. Az első nap az ünnepélyes megnyitó után 15 órától 16 óráig oldották meg a nehéz logikai feladatokat.  A jó megoldásokért 30 pontot lehetett szerezni. A nap további részében foci, táblajáték, kiütő, csocsó bajnokság következett.


Olvasd tovább...
2015 április 27 hétfő - 20:47:41     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Folyamatos mérésekkel kell igazolni a tisztított szennyvíz megfelelőségét

Abony Város Önkormányzatának az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott, KEOP-1.2.0/09-11-2013-0006 azonosító számú „Abony Város szennyvíztisztító telepének korszerűsítése” című pályázata 2014-ben támogatásban részesült. A projekt nettó összköltsége:  351.350.000,-Ft, a megítélt támogatási összeg: 326.675.241,-Ft.
 
A szerkezetépítési és technológiai szerelési munkák befejezését követően 2014. december hónapban kezdődött meg a próbaüzem, melynek során biológiai tisztítással kezelik Abony, Törtel, és Kőröstetétlen településekről beérkezett nyers szennyvizet. A féléves időtartamú próbaüzem végzésének célja, hogy az üzemeltetés során előtérbe kerülő hibákat javítsák és a rendszert összehangolják A próbaüzemeltetést, a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága végzi közösen a kivitelezővel, a DTRT Vízépítő és Környezetgazdálkodási Kft.-vel.


Olvasd tovább...
2015 április 27 hétfő - 17:58:40     Kulturális hírek      Hozzászólás0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 27 hétfő - 17:04:13     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Az Ügyrendi és Közbiztonsági, valamint a Pénzügyi Bizottság az Abony Városi Polgárőrség tavalyi, és a 2015. évi támogatás lehetséges formájáról szóló előterjesztések megtárgyalása során javasolta a Képviselő-testületnek Közbiztonsági Alap létrehozását. Az Alap céljaként került megfogalmazásra, hogy biztosítsa az önkormányzat, a cégek, magánszemélyek, szervezetek, közbiztonsági célra szánt forrásai koncentrálását és célirányos felhasználását. A Polgármesteri Hivatal a rendelet-tervezetet előkészítette, melyet a Képviselő-testület 2015. március 29-i ülésén tárgyalt és fogadott el. A közbiztonsági alap létrehozásáról szóló 10/2015. (III. 30.) rendelet 2015. április 15. napján lépett hatályba. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 150 151 152
Hírkategóriák
Közérdekű információk

 
Aktuális hirdetmények, programok és meghívók...

 *****
***** 
***** 
 *****
*****
***** 
*****
***** 
*****
*****
***** 
***** 
*****
*****

 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények
Abonyról