Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2019 április 17 szerda - 12:40:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Készítette: Király Béláné

Fotó: Sívó-kúria hátsó homlokzata


Olvasd tovább...
2019 április 16 kedd - 10:36:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az abonyi Természetjárók Gerecsén túráztak a múlt szombaton. Meglátogatták Vértesszőlőst, de jártak a Málnás-ároknál, a Baji vadászháznál és Baj-Tóvároskertben is. 

   A láperdőbe, a Tatai Fényes Tanösvényre dongaút vezette a túrázókat. Ezen a helyen régen meleg vizű források törtek föl a földből, amelyek a szénbányászat hatására el is apadtak. A bányák bezárása után újra működni kezdtek a források, és a láperdőben a víz fölé cölöpökre  tanösvényt építettek, hogy a látványt bárki megcsodálhassa. Érdemes ellátogatni. A túrán 20 fő vett részt - tájékoztatta lapunkat Nagy Sándorné, az abonyi Természetjárók Köre vezetője.


Olvasd tovább...
2019 április 16 kedd - 09:05:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2019 április 15 hétfő - 12:49:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál

   Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események.

   Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.

   Évente számos hivatalos ügyben keressük fel a helyi önkormányzatot, a hivatali látogatások száma pedig tovább nő életünk nagy pillanatainál. Anyakönyvi kivonat kiállítása, gépjármű- és építményadó bejelentés, szociális támogatási kérelem benyújtása, szálláshely nyilvántartásba vétel, iparűzési adó bevallás és még sorolhatnánk azon tevékenységeket, melyek általánosan a személyes ügyintézések közé tartoznak és automatikusan a hosszú sorbanállás jut róla eszünkbe. Ez a kép azonban 2019-től teljesen megváltozik, mert az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül már egyre több ügyet elektronikusan is intézhetünk, amikor időnk engedi, akár a vasárnapi ebéd után is.


Olvasd tovább...
2019 április 15 hétfő - 12:29:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportja 2019. április 13-án rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa és a Ki a mester két keréken? elnevezésű, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét Budaörsön.
 
   A Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjére összesen 22 versenyzőt delegáltak a helyi rendőrkapitányságok, míg a Ki a mester két keréken? elnevezésű versenyen 16 tanuló mérhette össze tudását. Abonyból, a Somogyi Imre Általános Iskolából évek óta részt vesznek tanulók ezeken a versenyeken, ezúttal négy fő mérette meg magát.
 
   Az elméleti versenyszám – KRESZ elméleti tesztlap megoldása – leküzdését követően a gyerekek kerékpáros ügyességi pályán mérettették meg tudásukat, majd a forgalomban való kerékpározás következett. A versenyzők rádión keresztül kapták az utasítást, mikor, merre kell haladniuk, ugyanúgy mintha forgalmi vizsgán vettek volna részt.


Olvasd tovább...
2019 április 11 csütörtök - 09:01:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Közép-magyarországi diák területi szabadfogású bajnokságot 2019. április 7-én Mezőfalván rendezték meg. Az Abonyi Birkózó Club hét versenyzője jutott tovább az országos döntőbe. Donkó Lehel a legjobb vendég birkózónak járó különdíjat nyerte el.
 
Eredmények:

Diák II. korcsoport:
Donkó Lehel 32 kg I. hely, Bajtai Gergő 46 kg III. hely, Baksa Bálint 50 kg III. hely, Flammer Benedek 54 kg II. hely, Kemenczés Áron 63 kg III. hely, Danyi Márk 54 kg V. hely, Csáki Szabolcs 32 kg VII. hely, Czuczor Péter 29 kg VII. hely

Diák I. korcsoport:
Földi Krisztián 32 kg I. hely, Donkó Lehel 32 kg II. hely, Hajnal Gergő 76 kg IV. hely, Tóth Marcell 85 kg I. hely


Olvasd tovább...
2019 április 10 szerda - 14:52:55     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   2019. április 06-án rendezték meg Szolnokon a Pelikán Kupa Gasztronómiai kiállítás és versenyt, ahol az abonyi Szabados Ildikó és Székely Szilárd cukrászok is megmérették magukat különlegességeikkel.
 
   Ildikó artisztikában indult a versenyen, ahol nem édességet kellett készíteni. A fiatal cukrász a karamell világát választotta és egy hattyút alkotott, amely egy tavon pihen virágokkal és egy kis náddal.

   Szilárd felnőtt cukrász kategóriában minőségi, gyúrt sós teasüteményeit és az „Ébredő tavasz” elnevezésű karamell munkáját tárta a zsűri és az érdeklődők elé.

Mindketten lenyűgözték a zsűrit és ezüst minősítéssel zárták a napot.

A két fiatal a szolnoki Marcipán Cukrászda támogatásával vett részt a versenyen.  

Szívből gratulálunk!   

Darányi Erika

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2019 április 10 szerda - 10:05:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2019 április 10 szerda - 08:02:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2019. április 25-én (csütörtök) napján 10:00 – 14:00 óráig a Művelődési Ház udvarán (2740 Abony, Kálvin u. 1.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban:

Személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés
• személyazonosító igazolvány (eSZIG) ügyintézés;
• útlevél ügyintézés;
• vezetői engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés; 
• elveszett, eltulajdonított személyi okmányok pótlása, megrongálódott személyi okmányok cseréje;
• parkolási igazolvány ügyintézés (kérelmek átvétele);
• lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés;
• NEK adatlap (regisztráció);


Olvasd tovább...
2019 április 09 kedd - 13:01:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

  A szükségszerű karbantartási munkák végeztével, a kedvező időjárásra való tekintettel ezen a héten, várhatóan már a holnapi napon (április 10.) újra látogatható lesz a Kálvin úti városi játszótér.

- Az elmúlt időszakban több felújítást, karbantartást is végeztünk a játszótéren - árulta el érdeklődésünkre Gáspár Csaba, az ABOKOM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

- Többek között teljes egészében megújult a homokozó, a régi, elkorhadt fa tartóelemeket kicseréltük, és természetesen megtörtént a benne található homok teljes cseréje is - tette hozzá az ügyvezető. (a főképen még láthatók  a munkálatok nyomai) Ezen kívül a strand felőli kerítést is kijavították a szakemberek.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 182 183 184
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények