Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2019 december 13 péntek - 21:37:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Több alkalommal írtunk már arról, hogy az abonyi MÁV állomáson katasztrofális állapotok uralkodnak. Számos esetben drogosok, hajléktalanok lézengenek a területen. 

Rendszeresen rongálások történnek, a peronon lévő várók üvegeit többször betörték, és ezen kívül már tehervonat ponyvát is vágtak fel. Legutóbb egy hajléktalan vágta össze magát üveggel, és a mentő vitte el. A vér ott „díszelgett” a váróterem padlóján. Ahogyan arról beszámoltunk, Pető Zsolt polgármesternek is elege lett abból, ami a MÁV állomáson van, és december 18-án Budapestre utazik, hogy megbeszéljék a problémákat. 

Dr Egedy Zsolt már az előző ciklusban, augusztus hónapban jelezte a MÁV illetékese felé a problémákat, de erre még választ sem kapott. A közelmúltban Egedy Zsolt ismét írt a MÁV-nak ezúttal sikerrel járt. Áttörés lehet, mert azt ígérik, hogy jönnek Abonyba a vasútőrök, és kamerarendszer telepítésének lehetőségét is megvizsgálják. Így hát a közeljövőben már nem lesz annyira vidám a vasútállomás rongálóinak sorsa! Bármikor elkaphatják őket a vasúrőrök.
Dr Egedy Zsolt alpolgármester úrnak az alábbi levelet küldte a MÁV Illetékese:

Tisztelt Alpolgármester Úr! Tárgyi megkeresésükben foglaltakat munkatársaimmal megvizsgáltuk, mely alapján az alábbi tájékoztatást adjuk. Az állomási gondnoki rendszerünknek szerves része Abony állomás, de nem önálló szolgálati helyként, hanem a Cegléd Állomásfőnökségre rendszeresített állomási gondnok az Állomásfőnökséghez tartozó állomások és megállóhelyek között, így  heti egy alkalommal Abonyban is elvégzi azokat a feladatokat, melyet ebben a munkaköreben részükre megszabtunk. Önálló állomási gondnok foglakoztatására Abony állomáson foglakoztatási terveinkben finanszírozási lehetőségeink miatt nem szerepel. Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk saját őrző-védő szolgálattal már nem rendelkezik, azt szolgáltatásként egy központilag megkötött keretszerződés alapján rendeljük meg, így a folyamatos őrszolgálati jelenlétet nem tudjuk biztosítani, de intézkedtünk, hogy 2019. december 16-ától Cegléd állomásról a járőrszolgálat napi egyszer (változó időpontban) kb. 2 órai időtartamra átirányításra kerül Abony állomásra. Véleményünk szerint vélhetően hatásos eredményt egy kamerás megfigyelő rendszer kiépítése jelentene, melynek lehetőségét tovább vizsgáljuk. Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásul vételét. Üdvözlettel:  Kiss Gábor pályavasúti területi igazgató

LV

Képünk illusztráció
2019 december 12 csütörtök - 10:47:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Abony Város Önkormányzatának képviselő- testülete december 12-én csütörtökön képviselő- testületi ülést tart 15.30 órai kezdettel az Abonyi Lajos Művelődési Házban, melyen három napirendi pontot tárgyal a város vezetése. 

Ezt követően kerül sor az ünnepi képviselő- testületi ülésre, 16 órától. 16.30- kor fellép a Bihari János Ifjúsági Stúdió és a Melody Band. 17.30 perckor köszöntő és évértékelő következik, majd 18.00 órától sor kerül a Városi Kitüntető címek átadására.
2019 december 10 kedd - 18:40:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

December 10-én Pető Zsolt polgármester megbeszélést folytatott az Abonyi Üzleti Parkba betelepülni szándékozó vállalkozások képviselőivel.  


A városvezető írja közösségi oldalán: "Ma nagyon fontos és komoly, előre mutató megbeszélést folytattam az Abonyi Üzleti Parkkal kapcsolatban az oda betelepedni szándékozó vállalkozókkal. Az érdek közös! Én, és a helyi önkormányzat mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az elképzeléseink találkozzanak, és minél több vállalkozás népesítse be a területet, az abonyi munkavállalók nagy- nagy örömére! A cél az, hogy a vállalkozások megtalálják a számításaikat, és kedvező feltételek mellett dolgozhassanak az Abonyi Üzleti Parkban. Ennek érdekében a megbeszélés keretében sok kérdést tisztáztunk, hamarosan ismét találkozunk! Nekem Abony az első, mert szeretem Abonyt! Örülök, hogy vállalkozóink is ugyanígy gondolkodnak!"

A megbeszélésen, ahol az üzemeltető önkormányzati cég, az ABOKOM ügyvezetője, Gáspár Csaba valamint Pál Ildikó projektmenedzser, szóba került az igen elhanyagolt, és rossz állapotban lévő, üzleti parkhoz vezető Mátyás király út ügye is. Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy lobbizik azért, hogy teljesen újjáépítsék az utat, hogy az ipari objektum megközelíthetősége jó lehessen. Ez azonban olyan, mintegy félmilliárd forintos projekt, melyre nem adnak a régiónkban támogatást, nincsen rá pályázat. Ezért Pető zsolt kormányzati forrást szeretne kérni a Mátyás király útra, ennek érdekében már több fontos személyt megkeresett, többek közt térségünk országgyűlési képviselőjét is.

LV
2019 december 09 hétfő - 09:09:09     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfeleink!

 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Abonyi Polgármesteri Hivatalban 2019. december 14-én szombaton az ÜGYFÉLFOGADÁS SZÜNETEL!

Megértésüket köszönjük!
 
Abony, 2019. december 09.
 
Dr Gáspár Anita aljegyző
2019 december 08 vasárnap - 15:09:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Grandiózus programokkal várta a kicsiket és nagyokat is Abony városának Főtere. Minden hétvégére jut valamilyen érdekes műsor, amellyel a családok a karácsonyra hangolódhatnak. December 7-én Városunk Fejlődéséért Egyesület szervezésében Pető Zsolt polgármester közreműködésével nem csupán a második adventi gyertyát gyújtottuk meg, hanem a városi korcsolyapálya ünnepélyes átadása is megtörtént, amelyen korcsolyázó Mikulás osztogatott szaloncukrot a gyermekeknek. Fotó: Járdány Vanda települési képviselő, képgaléria IDE kattintva!

Az abonyi Kultúra Háza színháztermében a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola adott egy varázslatos koncertet, majd a Főtéren 18 órától Turi Lajos LUI fokozta a hangulatot, amit a Gríz zenekar járatott a csúcsra. Mindeközben forralt bor és egyéb adventi finomságok várták a látogatókat, akik a csípős hideget aligha érezték meg – hiszen mindenki jókedvűen táncolt. A karácsonyi díszekkel felöltöztetett Lada, illetve a Rozsdás Kft. gyönyörű fémszobrai ugyancsak megadták az ünnepi hangulatot. Pető Zsolt a megnyitó beszédében kihangsúlyozta a közösségépítést. 

Az emberekkel megtelt városközpont alátámasztotta, hogy rendkívül nagy az igény az ehhez hasonló szabadtéri rendezvényekre. A karácsonyvárás továbbra sem fog lankadni, ugyanis a következő hétvégén újabb programokkal gazdagodik a programnaptár. December 14-én az adventi gyertyagyújtást követően a somogyi és a gyulai iskola ugyancsak adventi koncertet ad, rákövetkező nap pedig a TRIÁSZ együttes zenéjétől fog dübörögni a Főtér. 


Jandácsik Pál
2019 december 05 csütörtök - 09:36:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfeleink! 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 

Ceglédi Járási Hivatal Ceglédi és Abonyi Kormányablakaiban (2700 Cegléd, Kossuth tér 1. - Városháza, 2700 Cegléd, Kölcsey tér 3. - Vasútállomás, 2740 Abony, Kossuth tér 1. - Városháza) 

2019. december 6-án (pénteken) 8:00-16:00 óráig 2019. december 7-én (szombaton) 8:00-14:00 óráig 

2019. december 13-án (pénteken) és 2019. december 14-én (szombaton) 8:00-14:00 óráig 

2019. december 31-én (kedden) 8:00-12:00 óráig tart az ügyfélfogadás. 

2019. december 24-27-ig, illetve 2020. január 1-én a Kormányablakok zárva tartanak. Megértésüket köszönjük! 

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.kEgyéb nyitvatartási rendek: 


Foglalkoztatási Osztály

Tisztelt Ügyfeleink!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a
Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (2700 Cegléd, Dózsa György utca 1.) 2019. december 6-án (pénteken) 8.30-15.00 óráig, 2019. december 7-én (szombaton) 8.30-13.00 óráig 2019. december 13-án (pénteken) 8.30-12.00 óráig, 2019. december 14-én (szombaton) 8.30-12.00 óráig tart az ügyfélfogadás.
Megértésüket köszönjük!
Cegléd, 2019. december 2. Ceglédi Járási Hivatal


Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály

Tisztelt Ügyfeleink!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályán (2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 1.) 2019. december 6-án (pénteken) 8.00-12.00 óráig, 2019. december 13-án (pénteken) 8.00-12.00 óráig, 2019. december 14-én (szombaton) 8.00-12.00 óráig tart az ügyfélfogadás, továbbá 2019. december 7-én (szombaton) nincs ügyfélfogadás.

Megértésüket köszönjük!
Cegléd, 2019. december 2. Ceglédi Járási HivatalHatósági, Építésügyi, Népegészségügyi, Gyámügyi és Igazságügyi Osztály

Tisztelt Ügyfeleink!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának Hatósági Osztályán (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.), Építésügyi Osztályán (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.), Népegészségügyi Osztályán (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.), Gyámügyi és Igazságügyi Osztályán (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.), 2019. december 6-án (pénteken) 8.00-12.00 óráig, 2019. december 13-án (pénteken) 8.00-12.00 óráig, 2019. december 14-én (szombaton) 8.00-12.00 óráig tart az ügyfélfogadás, továbbá 2019. december 7-én (szombaton) nincs ügyfélfogadás.
Megértésüket köszönjük!
Cegléd, 2019. december 2. Ceglédi Járási HivatalFöldhivatali Osztály

Tisztelt Ügyfeleink!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának Földhivatali Osztályán (2700 Cegléd, Kossuth tér 7.), 2019. december 6-án (pénteken) 8.00-12.00 óráig, 2019. december 13-án (pénteken) 8.00-12.00 óráig, 2019. december 14-én (szombaton) 8.00-12.00 óráig tart az ügyfélfogadás, továbbá 2019. december 7-én (szombaton) nincs ügyfélfogadás.

Megértésüket köszönjük!
Cegléd, 2019. december 2. Ceglédi Járási Hivatal
2019 december 02 hétfő - 16:52:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Tisztelt Ügyfeleink!
 
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Abonyi Polgármesteri Hivatalban 2019. december 7-én (szombaton) az ügyfélfogadás szünetel!
 
Megértésüket köszönjük!
 
 
                                                                                             2019.12.02.
 
 
 
                                                                                                           dr. Gáspár Anita aljegyző
 
2019 november 28 csütörtök - 12:55:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

_202361540131259.jpgTisztelt Abonyi Lakosok!
 
A téli időszak beköszöntével több rászoruló abonyi családnak nehéz megoldani a tartós meleget adó fűtést. Ezért kérjük Önöket, hogy amennyiben van a háztartásukban szükségtelen, de működőképes kályha,  jelezzék az abonyi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak, hogy el tudják juttatni azt a nélkülöző családok számára.
 
Elérhetőségeink:
Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
2740 Abony, Szilágyi Erzsébet út 3.
Telefon: 06-53-360-056; 06-70-386-6651; 06-70-386-6671
E-mail: csaladsegito.abony@gmail.com
 
Segítségüket köszönjük!
 
Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
2019 november 22 péntek - 17:06:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

75580267_3275635035811935_659677006383808512_n.jpgA mai napon (november 22.) a Trenkwalder állásbörzét tartott a művelődési ház emeleti szakköri termében! Az állásbörzét Abony Város Önkormányzata is támogatta.
A Trenkwalder legfőbb célkitűzése, hogy "összehozza az embereket a vállalatokkal" - ahogy olvasható a szlogenjükben is.
Emellett kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy felkészítse a leendő - még iskolapadot koptató - munkavállalókat is az álláskeresésre. Érdekes előadást tartottak a Kinizsi Pál Gimnázium diákjainak több turnusban figyelembe véve a pályaorientációs elképzeléseiket.

Cikk: Jandácsik Pál
Fotó: Járdány Vanda
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
Oldal:  1 2 3 ... 193 194 195
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények