Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 december 15 péntek - 19:25:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület ebben az évben hetedik alkalommal szervezi hagyományteremtő szándékkal az ünnepi műsorral egybekötött adventi gyertyagyújtást.

Az idei második adventi gyertyagyújtás előtti reggelen szomorúan és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a koszorún elhelyezett rózsaszín gyertya hiányzott, éjszakai időszakban eltulajdonították. Szerencsére az Abonyi Rendőrőrs ügyeletes körzeti megbízottai megtalálták a sárba eldobott kettétört, kanócától megszabadított gyertyát és a tettest is.

Köszönjük a város lakossága és az Adventi ünnepkör tisztelői nevében az Abonyi Rendőrőrs 2017 december 8-án éjszakai járőrszolgálatot teljesítő dolgozóinak éberségét! Nekik köszönhetően tudtuk a visszahelyezett és gyorsan rendbetett gyertyával az ünnepséget zavartalanul megtartani.

Kérjük a lakosságot, hogy közösen vigyázzunk az Adventi ünnepkör koszorújára és gyertyáira.

Abony, 2017. december 14.

Varga Sándorné
Egyesületi Elnök
2017 december 15 péntek - 12:55:45     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nav-12.jpgAkinek még nincs, érdemes Ügyfélkaput nyitnia, mert a regisztráció csak pár percig tart, de annál több előnnyel jár. Ehhez személyazonosító igazolványra és aktív e-mail címre van szükség. Ügyfélkapun sok más mellett az adóügyek is egyszerűbben, kényelmesebben intézhetők.

Jövőre is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) állítja össze a vállalkozási tevékenységet nem végző magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a rendelkezésre álló munkáltatói, kifizetői adatok alapján. Az elkészített adóbevallási tervezet az Ügyfélkapun keresztül gyorsan, kényelmesen megtekinthető.


Olvasd tovább...
2017 december 13 szerda - 16:14:08     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

egedi_jozsef_103_eves_abony_abony_1.jpgNagy örömmel fogadta a látogatókat otthonában Egedi József, aki a mai napon ünnepli 103. születésnapját. Az ismerősök, rokonok tortákkal és sok-sok jókívánsággal kedveskedtek a szépkorúnak. 

A köszöntők között volt Józsi bácsi háziorvosa Dr. Gráf Zsuzsanna is, aki minden évben egy születésnapi torta kíséretében felkeresi az ünnepeltet a jeles napon. A szépkorú nem csak a doktornő legkorosabb páciense, de Abony legidősebb embere is, ezért különösen vigyáznak rá.

Örömmel adunk hírt róla, hogy a születésnapos korához képest jó egészségnek örvend, melyet háziorvosa is megerősített lapunknak:
- Józsi bácsi rendkívüli fizikai állapotban van, nagyon „legényes” - osztotta meg pozitív tapasztalatait Dr. Gráf Zsuzsanna a látogatás után. - Vannak napok, amikor magányosnak érzi magát, máskor viszont hegyeket tudna megmozgatni. Jóízűen elbeszélgettünk - tette hozzá.


Olvasd tovább...
2017 december 12 kedd - 14:27:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Szombat délutánonként Roma Táncházzá alakul át a Kultúra Háza egyik szakköri helyisége, ahol a táncolni vágyó gyerekek családias légkörben sajátíthatják el a cigánytánc hagyományait. Az Abony Fiataljai, Jókedvű Cigánygyerekei névre keresztelt közösséget Raffael Jánosné Aranka, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese hívta életre, miután a jó mozgású gyerekek és felnőttek részéről több igény mutatkozott erre a hétvégi kikapcsolódásra.

A rendhagyó kezdeményezés mellé a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és Abony Város Önkormányzata is odaállt. Két évvel ezelőtt Abony Csillagai néven zenekart is alapítottak.

A képre kattintva megtekintheti, milyen hangulatban telnek a próbák a Roma Táncházban.


Olvasd tovább...
2017 december 11 hétfő - 19:53:08     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Ünnepi fénybe öltözött a város - Idén egy csodaszép ezüstfenyő díszíti a Kossuth teret

November 28-án megérkezett Abony város csodaszép karácsonyfája a Kossuth térre, amely Szerző Ernő abonyi lakos felajánlása nyomán egy több mint tízméteres ezüstfenyő.

Idén hét fenyőfa-felajánlás érkezett - tudtuk meg Feketéné Farkas Ildikó városi kertésztől, valamennyi nagyon szép és formás volt, ezért nagyon nehéz volt egyetlen egyet kiválasztani.

A fenyőfa szállítását Eckbauer József fuvarozási vállalkozó és Bugyi László végezte. A fa felállításában az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban dolgozók működtek közre. November 29-én Rátóti Péter kosaras autójával a közmunka-programban dolgozók feldíszítették a fenyőfát, majd a 40-es főút kandelábereire is felhelyezték az ünnepi fényeket. Az ünnepi dizájnt Diós-Nagy Katalin álmodta meg.

Képgalérinkban felelevenítjük az ünnepi készülődés pillanatait.


Olvasd tovább...
2017 december 08 péntek - 07:25:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 december 08 péntek - 07:16:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
"Véradónak lenni jó!"

Véradás lesz Abonyban a Kultúra Házában 2017. december 13-án (szerda) 9:00-14:00 óra között.  

A Vöröskereszt Szervezete várja a régi véradókat és azokat, akik először jelentkeznek véradásra. TAJ kártya és /ha van/ véradó igazolvány legyen a véradónál.

A Vöröskereszt köszöni a Gedi-Press Reklámstúdiónak a véradások térítésmentes hirdetését.
2017 december 06 szerda - 11:49:44     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony_palyazati_felhivas_allaslehetoseg_abony.hu_2017.jpgTisztelt Abonyi Lakosság!

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. november 30-i ülésén 207/2017. (XI. 30.) számú határozatával

IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el

az Abonyi Polgármesteri Hivatalban 2017. december 21-től 2017. december 31. napjáig. 

Az igazgatási szünet alatt ügyeleti rendszer működik.

Az igazgatási szünet utáni első ügyfélfogadási nap: 2018. január 03. (szerda) 08:00-16:00 óráig.  

Abony, 2017. december 06.

Tisztelettel:
dr. Balogh Pál s. k.
jegyző


2017 december 05 kedd - 14:48:45     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Kedden délután fél kettőkor Pilis és Vecsés között egy Szegedre tartó InterCity elgázolt egy tiltott helyen átkelő ismeretlen személyt, aki a baleset következtében életét vesztette.

A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik segítenek a vonat körülbelül kétszáz utasának átszállni a mentesítő vasúti járatra. A hatósági helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon lassabban közlekednek a vonatok. A Budapest–Cegléd–Szolnok és a szegedi vonalon egyes vonatok várhatóan 20-40 perces késéssel közlekedhetnek.
 
A kialakult helyzet miatt az utasok elnézését és türelmét kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM, Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2017 december 04 hétfő - 11:35:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Véradók napja alkalmából ünnepséget rendeztek a véradók és a véradásszervezők számára 2017. november 28-án, Abonyban. A megjelenteket Pető Istvánné véradásszervező köszöntötte.

Oklevéllel, emlékéremmel tüntették ki többszörös, jubiláló véradókat, melyeket ajándékok kíséretében adtak át az ünnepeltek részére.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 150 151 152
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények