Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 június 21 csütörtök - 14:55:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abonyi_varosi_termal_strandfurdo_azevfurdoje_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A Termalfurdo.hu honlap idén is elindította az „Az év fürdője” online szavazást, ahol különböző kategóriákban voksolhatunk kedvenc hazai fürdőinkre. A játékban az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő is részt vesz, mely a „A Helyiek Kedvenc Fürdője 2018" kategóriában várja a szavazatokat.

   Ha Ön is úgy gondolja, hogy a családias hangulatú, Abonyi Termál- és Strandfürdő megérdemelné, hogy elnyerje a fentiekben említett elismerést, szavazzon egyszerűen a lenti linkre kattintva (nem szükséges regisztrálni):

http://azevfurdoje.hu/szavazok/varosi-termalfurdo-abony-220

Eredményhirdetés: 2018. szeptember 5.


Olvasd tovább...
2018 június 21 csütörtök - 13:38:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

lehules_kanikula_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Mintegy 10 fokos lehűlés várható a hétvégén, néhol még napközben is csak 15 Celsius-fokig melegszik fel a levegő. Kezdetben sokfelé, majd helyenként várható csapadék, de a nap is kisüt majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

   Jelenleg még csaknem az egész országban hőség miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Emellett északkeleten és északnyugaton a heves zivatarok miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

   Pénteken kezdetben borult lesz az ég és sokfelé lesz eső, zápor, délkeleten akár zivatar. Kora délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A szél többfelé megerősödik, helyenként, illetve zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 21 fok között várható (a délkeleti megyékben lesz a melegebb). A legmagasabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul (az ország nagy részén reggel, délelőtt lesz a legmelegebb). Péntekre három északkeleti megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatarok veszélye miatt.

   Szombaton napos idő várható, csak helyenként alakulhat ki zápor, de több helyen erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. A nappali maximumok 17 és 23 fok között alakulnak. Vasárnap délelőtt több, délután kevesebb napsütés valószínű, helyenként eső, zápor is lehet. A minimumhőmérséklet 6 és 13, a maximumhőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.2018 június 21 csütörtök - 06:46:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

romhanyine_dr_balogh_edit__abony_varos_polgamestere_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
A képre kattintva megtekinthető a videó. Forrás: ctv.hu
 
2018 június 20 szerda - 11:24:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítés keretén belül, 2018. június 27-én légi, kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: 2018. június 28-29.

   A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Abony Város Önkormányzata

Darányi Erika
2018 június 19 kedd - 10:27:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

okj_s_kepzesek_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A Váci Egyházmegyéhez tartozó Váci Egyházmegyei Felnőttképzési Nonprofit Kft. 1 éves tevékenységét követően már közel 30 képzéssel várja a tanulni vágyók jelentkezését.

   OKJ képzéseink között megtalálhatóak a hagyományos agrár (pl.: aranykalászos gazda, parkgondozó) a gépi ismereteket oktató (pl.: mezőgazdasági gépész, motorfűrész kezelő), és az élelmiszeripari (pl.: savanyító, zöldség-és gyümölcsfeldolgozó) képzések.

   Ezen felül szervezetünk pedagógiai (pl.: gyógypedagógiai segítő munkatárs), hagyományos szociális (szociális gondozó és ápoló, szociális asszisztens), és gyermekgondozó (pl. kisgyermekgondozó, - nevelő, gyermek- és ifjúsági felügyelő) képzésekkel is rendelkezik, sőt nevelőszülő képzéseinken az idei évben közel 140-en szeretnék megszerezni a szükséges végzettséget.


Olvasd tovább...
2018 június 18 hétfő - 19:48:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2018. június 22-től 2018. július 2-ig Monor – Pilis állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a menetrendben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.   
 
   A Budapestről Ceglédig közlekedő zónázó vonatok 5 perccel később és hosszabb menetidővel közlekednek, a munkanapokon Szolnokig közlekedő zónázó vonatok pedig nem közlekednek a vágányzár időtartama alatt. 


Olvasd tovább...
2018 június 18 hétfő - 19:30:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. június 18-24. között) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig. 
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.   
 
Információk: Csontos Patika


 

2018 június 18 hétfő - 19:17:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy júniusban és júliusban az E.ON által végzett karbantartási munkák miatt az alábbi tervezett áramszünetek várhatók Abony bel- és külterületén:
 
2018. június 22-én 08:00-15:00 óra között 
 
Báthory István utca, Deák Ferenc utca, Hunyadi János utca 1 - 14, 11 - volt Nevelőotthon 11/a Vodafon, 16 - volt konzervgyár, Jókai Mór utca (volt konzervgyár területe is), Kálvin János utca 10, Strand, Pál utca 2 -, Rózsa utca, Víztorony területe Abokom, Pannon, Strand Szolnoki út 16 - 54, 17 - 59, Tószegi út 1 - 20, 15 - Ép Ip. Üzem


Olvasd tovább...
2018 június 15 péntek - 07:04:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


2018. július 16. napjától 2018. augusztus 17. napjáig

ítélkezési szünet lesz a Ceglédi Járásbíróságon
 
- tájékoztatta dr. Gesztesi Kinga, a Ceglédi Járásbíróság Elnöke dr. Nagy Pétert, az Abonyi Polgármesteri Hivatal Jegyzőjét.

Az ítélkezési szünet alatt a panasznap - hétfői napokon - 9 órától 12 óráig tart.
 
Az ügyfélcentrum félfogadási ideje a hét minden napján 9 órától 11 óráig tart. Keresetlevelet, beadványokat, egyéb iratokat ezen időtartam alatt lehet személyesen leadni. Ezt követően a bíróság előterében kihelyezett gyűjtőládába kell az iratokat elhelyezni.

Abonyi Polgármesteri Hivatal2018 június 14 csütörtök - 17:28:55     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
I. ABONYI SZÖKRÖN LACI BÁCSI ÚSZÓVERSENY - Városi Strandfürdő - Abony 2018. 06. 13.

szokron_laci_bacsi_uszoverseny_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Közel egy éve, hogy tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk Szökrön László úszóoktató, az MSZP által delegált városi önkormányzati képviselő.

   A mindenki által tisztelt, szeretett Laci bácsi, az elmúlt évtizedekben számtalan sok gyereket tanított meg az úszás alapjaira, imádott a gyerekekkel foglalkozni.

   Rá emlékezve, tiszteletére, a Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezete – Laci bácsi régi vágyát teljesítve – rendezte meg abonyi általános- és középiskolás diákok részére,  - remélhetőleg hagyományossá váló - úszóversenyét.

   Az idei verseny nagy érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott. Köszönet az iskolák vezetőinek, pedagógusainak az ötlet felkarolásáért, a testnevelő tanárok aktív, segítőkész közreműködéséért, Medvecky Editnek, a Fergeteg Triatlon SE vezetőjének, a lebonyolítás megszervezéséért.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 162 163 164
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények