Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 október 18 csütörtök - 14:16:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

cegledi_jarasi_hivatal_ugyfelfogadasa_munkaszuneti_napok_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V.19.) NGM rendeletének 2.§ d) pontja alapján 2018. november 10. (szombat) munkanap, illetve 2018. november 2. (péntek) pihenőnap.

Fentiek értelmében a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának valamennyi osztályán az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul: 

2018. november 9-én, pénteken és 
2018. november 10-én, szombaton is 
pénteki ügyfélfogadási rend szerint.

A települési ügysegédek ügyfélfogadása is a fentiekhez igazodik azzal, hogy Jászkarajenőn és Kőröstetétlenen 2018. november 10-én, szombaton nem lesz ügyfélfogadás.

Cegléd, 2018. október 17.                                                                           

Magdáné dr. Rostás Boglárka
mb. járási hivatalvezető s.k.
Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal


2018 október 15 hétfő - 11:54:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

felhivas_onkentes_tartalekos_katonai_szolgalatra_2018.png
   „A honvédelem nemzeti ügy!” Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik tanulmányaik, vagy civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét!  

   Szereti a kihívásokat és szeretne tenni otthona és környezete biztonságáért? Kipróbálná a katonai szolgálatot? Jelentkezzen önkéntes tartalékos katonának!

   Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőkön nyugszik, akik veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy komoly segítséget nyújtsanak. A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja az önkéntes tartalékos rendszerét, amelynek új elemeként a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) szolgálati formát. Az ország valamennyi járásában, így a Ceglédi Járásban is megalakul a területi elven szervezett önkéntes tartalékos század. Célunk az, hogy szükség esetén helyben rendelkezésre álljon kiképzett, felkészített, alkalmazható erejével, hogy ne legyen olyan település, amely nem rendelkezik tartalékos katonával, kiképzett katonai erővel!

A hivatalos tájékoztatóért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 október 15 hétfő - 11:26:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abonyi_varoshaza_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II. 27.) sz. önkormányzati rendelet értelmében az alábbi helyi elismerések adományozására indokolással ellátott javaslatot tehet bármely abonyi választópolgár.*

"Abony Közművelődéséért"
"Abony Város Szociális Gondoskodásért"
"Abony Közbiztonságáért"
"Az Év Vállalkozója"
"Abony Sportjáért"
"Abony Város Sportolója"
"Jó tanuló, jó sportoló"

   Kérjük, hogy amennyiben javaslattal kíván élni a felsorolt kitüntetések adományozására vonatkozóan, úgy javaslatát 2018. október 31-én (szerda) 16.00 óráig szíveskedjen elküldeni az abony@abony.hu e-mail címre, vagy postai úton az Abonyi Polgármesteri Hivatal 2740 Abony, Kossuth tér 1. címre küldve, illetve javaslatát leadhatja személyesen is a Polgármesteri Hivatal Titkárságán.

Kérjük, hogy a javaslatát indoklással ellátva nyújtsa be, illetve jelölje meg, hogy mely kitüntetésre vonatkozik.


Olvasd tovább...
2018 október 12 péntek - 09:51:31     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Nyolc nap múlva, egészen pontosan 2018. október 20-án veszi kezdetét a budapesti birkózó világbajnokság a Papp László Sportarénában, amely október 28-ig tart.
 
   A szabadfogású (61 kg) kategória magyar versenyzője az abonyi származású, ám ma már kecskeméti színekben versenyző Molnár József lesz. Józsi - aki Abonyban nőtt fel, és itt kezdte birkózó pályafutását -, már a nyitónapon szőnyegre lép, hiszen ekkor bonyolítják le a szabadfogású 61, 74, 86 és 125 kilogrammosok mérkőzéseit, ahol Józsi mellett Gulyás Zsombor, Veréb István és Ligeti Dániel révén lesz érdekelt Magyarország.

   A “Kisiszap” becenévre hallgató 26 éves versenyző már gyakorlatilag nyolc éve az egyik legkisebb súlycsoportban képviseli Magyarország színeit a világversenyeken. Eleinte 60 kilóban ismerkedett a nemzetközi mezőnnyel, majd a riói olimpia idejében tett egy rövid kitekintőt az 57 kilogrammosok közé, azóta viszont már a 61 kilogrammosok között igyekszik megtalálni számításait.

Nagyításért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
2018 október 12 péntek - 08:33:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tájékoztató a fúrt/ásott kút létesítésének engedélyezéséről /kizárólag háztartási vízszükségletet kielégítő kút esetében/

   A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet 24. § (1) bekezdése szerint „A települési önkormányzat jegyzőjének engedélye szükséges 

a) olyan kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez, amely a következő feltételeket együttesen teljesíti:

aa) a vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről szóló kormányrendelet szerint kijelölt, kijelölés alatt álló, illetve előzetesen lehatárolt belső, külső és hidrogeológiai védőidom, védőterület, valamint karszt- vagy rétegvízkészlet igénybevétele, érintése nélkül, és legfeljebb 500 m3/év vízigénybevétellel kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel,

ab) épülettel vagy annak építésére jogosító hatósági határozattal, egyszerű bejelentéssel rendelkező ingatlanon van, és magánszemélyek részéről a házi ivóvízigény vagy a háztartási igények kielégítését szolgálja, és

ac) nem gazdasági célú vízigény;

b) az ab) pontban szereplő házi ivóvízigény kielégítését szolgáló kúthoz tartozó, víztisztítási feladatokat ellátó vízilétesítmény létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez;

c) az 500 m3/év mennyiséget meg nem haladó, kizárólag háztartási szennyvíz tisztítását és a tisztított szennyvíz elszikkasztását szolgáló vízilétesítmény létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez.”


Olvasd tovább...
2018 október 11 csütörtök - 07:41:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Vigyázzon sertésállományára!

afrikai_sertespestis_tajekoztato_kampany_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Az afrikai sertéspestist Magyarországon való első megjelenése óta kizárólag vaddisznókban jelentették.

   Azon külföldi országokban, ahol a sertéstartás megfelelő járványvédelmi biztonsága nem elég magas, ott a vaddisznó populációét a házisertés-állományok fertőződése hamarosan követte. Fentiek miatt nagyon fontos, hogy a hazai állattartók információval rendelkezzenek a jó sertéstartási gyakorlatról és meg tudják előzni a betegség átterjedését a házi sertésállományukra - hívja fel a figyelmet kampányában a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala.

Nagyításért kattintson a plakátra!


2018 október 10 szerda - 12:01:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

bursa-hungarica.jpg   A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

   Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. szeptember 27-i ülésén hozott határozatával kifejezte azon szándékát, hogy 3.000.000,-Ft összeggel csatlakozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi fordulójához.

„A” típusra azok pályázhatnak, akik: felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat. 


Olvasd tovább...
2018 október 09 kedd - 17:45:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V.19.) NGM rendeletének 2.§ c) pontja alapján 2018. október 13. (szombat) munkanap, illetve 2018. október 22. (hétfő) pihenőnap.

   Fentiek értelmében a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának valamennyi osztályán az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul:

2018. október 12-én pénteken hétfői ügyfélfogadási rend szerint, 
2018. október 13-án szombaton pénteki ügyfélfogadási rend szerint.

A települési ügysegédek ügyfélfogadása is a fentiekhez igazodik, az alábbi kivételekkel: 

Jászkarajenőn és Kőröstetétlenen a 2018. október 12-ei, pénteki ügyfélfogadási rend nem változik és 2018. október 13-án nem lesz ügyfélfogadás.
Dánszentmiklóson 2018. október 12-én pénteken nem lesz ügyfélfogadás, ügyfeleinket az Albertirsai Kirendeltségen várjuk.

Cegléd, 2018. október 05.                                                                                   

Magdáné dr. Rostás Boglárka                                                                 
mb. járási hivatalvezető s.k.


2018 október 09 kedd - 16:26:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

ne-gyujtsa_gyujtse-kampany-1.jpg   Konferenciával indította útjára szeptember tizenkettedikén „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

   Az élet védelméért és a környezet biztonságáért szervezett kampányra azért van szükség, mert a háztartási hulladék kezelésének problémái és az emberéleteket követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. A szakemberek célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy mindenféle hulladékot elégetnek, gyűjtsék azokat szelektíven.”

ne-gyujtsa_gyujtse-kampany-2.jpgA Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség lakossági fórumot szervez 2018. október 11-én 10:00 órától a Kirendeltség épületében (2700 Cegléd, Széchenyi út 24-26).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki többet szeretne tudni a témával kapcsolatban. 


Nagyításért kattintson a képekre!
 
2018 október 09 kedd - 16:16:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Abonyban a Vasút utca 16. szám alatt áll a település egyik legrégebbi, egészen pontosan a XVIII. századból származó épülete, mely a Csák család megrendelésére épült.

   A barokk stílusú, füzérdíszes, kővázás kapuzattal és az egyik oldalán megtört ívű, félköríves záródású oromfallal rendelkező magtár 1967 novembere óta az Abonyi Lajos Falumúzeumnak ad otthont. Az épület az 1980-as évek elején egy közel két évig húzódó felújításon esett át (Megjegyzés: 2014-2017. között is végeztek rajta felújításokat). 1983 augusztusa óta a múzeum a mai napig várja az elsősorban mezőgazdasági munkaeszközök, illetve az egykori céhek, illetve a kihalt mesterségekhez köthető tárgyak iránt érdeklődőket.

Fotó: Abony, 1954 - Fényképész Kisipari Szövetkezet Külső felvételi részleg, VÁTI / Lechner Fotótár


Oldal:  1 2 3 ... 170 171 172
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények