Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2019 október 18 péntek - 15:49:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

imgp1332_msolata.jpgOktóber 18-án, a délelőtti órákban adta át hivatalát Romhányiné dr. Balogh Edit az új polgármesternek: Pető Zsoltnak.
Az átadáson részt vett dr. Schilling Tamásné törvényességi felügyeleti szakügyintéző a Pest Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztályának megbízásából, illetve Dr. Nagy Péter jegyző és Dr. Gáspár Anita aljegyző.
Dr. Schilling Tamásné nyugtázta, hogy Ceglédbercel elvesztett egy jó jegyzőt, de Abony nyert egy jó polgármestert. A leköszönő polgármester, Romhányiné dr. Balogh Edit ugyancsak meghatottan nyilatkozott:
Köszönöm Abony lakosságának a választás eredményét. Ez egy elégtétel a számomra. Lelkiismeret-furdalás nélkül adom át a polgármesteri széket Pető Zsoltnak. Kívánok neki és a csapatának jó egészséget és jó munkát. Remélem, hogy Abony tovább fog fejlődni, gyarapodni, és végre béke lesz a városban.
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 október 18 péntek - 11:27:35     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpgTisztelettel meghívom a 2019. október 28-án (hétfő) du. 14.00 órakor tartandó Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének alakuló ülésre.

Az ülés helye: Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely színházterme
(Abony, Kálvin u. 1.)

Pető Zsolt
polgármester
 
2019 október 18 péntek - 06:19:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

imgp1271.jpgEgy város mindennapi életében az utak nagyon fontos szerepet töltenek be. Egy jó minőségű út a közlekedés során természetes, ezzel szemben egy rossz, elavult kivitelezés rengeteg fejfájást okoz mindenkinek. A képviselő-testület kiemelten fontosnak tekinti a kátyús utak felszámolását, ezért örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Belügyminisztérium 30 millió forintos támogatást biztosít tizenegy abonyi utca felújítására.

Eltűnnek a kátyúk az Alkotás, Újvilág, Alkotmány, Szegfű, Ibolya, Koszta József, Czuczor Gergely, Irányi Dániel, Juhász Gyula, Kiss Ernő és a Tamási Áron utca hosszabb szakaszáról, ahol így sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés. Ezen kívül a Bajtárs utcán, a Szolnoki út mindkét oldalán végzünk felújítási munkálatokat itatásos, mart aszfalt technológiával 2020-ban.

Pető Zsolt
Polgármester

Fotó: Jandácsik Pál
2019 október 16 szerda - 11:28:54     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

imgp1238.jpgPető Zsolt, a Városunk Fejlődéséért Egyesület jelöltje lett Abony város új polgármestere az önkormányzati választások után. Abonyban a megjelent választópolgárok száma egyébként is nagyon magas volt – az országos átlaghoz képest. 11696 főből 5656 élt a választójoggal, ebből 5598 érvényes szavazatot vetettek össze a szavazóbizottságok tagjai. Összesen 3872-en szavaztak bizalmat Pető Zsoltnak – vagyis a szavazatok 69, 17%-át tudhatja magáénak. Nem csak ő aratott látványos győzelmet, hanem a Városunk Fejlődéséért Egyesület valamennyi képviselőjelöltje (Kovács László, Kókai-Dudinszky Anna Mónika, Korbély Csabáné, Járdány Vanda, Mészáros László János, Krupincza János, Czagány Zsolt, Dr. Egedy Zsolt Mihály), akik mind a nyolc választórkörzetben egytől egyig a listák első helyein végeztek.
A Városunk Fejlődéséért Egyesület egy nagyon mozgalmas kampány időszakon van túl. – Az egész kampány során mi diktáltuk a tempót – magyarázta Pető Zsolt. – Programokkal, ötletekkel rukkoltunk elő, beszélgettünk az emberekkel a város közös jövőjéről az utcafórumokon. Valamennyi kommunikációs csatornát felhasználtunk: nyomtatott sajtót, plakátokat, a közösségi médiát. Fontosnak tartottam, hogy hiteles párbeszédet folytassunk a lakossággal, ehhez pedig olyan hiteles szakemberekre is szükségem volt, akik szívvel-lélekkel, töretlen tenni akarással „fel akarják rázni” Abonyt. Vagyis a sikeres kampány nem egyedüli érdemem volt, hanem leginkább azért az abonyi csapaté, ami mellettem állt, akikkel vállvetve támogattuk egymást. Nagyon sokat beszélgettünk a kerek asztal körül a városról, de most, a kampány után, a választások után kezdődik az igazi munka. A jó hangulatot kell megőrizni. Nekünk, abonyiaknak, a képviselő-testület tagjainak a lakosság közreműködésével meg kell keresnünk azokat a közös gondolatokat, amiket végül együtt megvalósíthatunk. Mindenkinek az ötletére nyitottnak kell lenni, hiszen az én zsebemben sincs a bölcsek köve. De ahogy az igaz mondás is tartja, egy jó vezető nála okosabbakkal veszi körbe magát.
Pető Zsoltnak és csapatának számos közösségépítő ötlete van, amellyel tovább szeretné növelni a város pozitív hangulatát, illetve, ahogy fogalmazott, kutya kötelessége támogatni a civil kezdeményezéseket is. Akár a park erdőben is lehetne kialakítani szabadtéri színpadot, főzőhelyet, kültéri fitness pályát, esetleg játszóteret a kisgyermekes családoknak, ahol egy kényelmes délutánt el tudnak tölteni.
A vasárnapi eredmény után a felelősség mindenképpen hatalmas rajtunk. Az elkövetkezendő öt évben arra fogunk törekedni, hogy bebizonyítsuk: a „Szeretlek Abony” programot a mindennapokban, a kampány után is meg tudjuk valósítani. Szívből hiszem, hogy ez a program a közös nevezője lehet a városnak, és bízom benne, ha öt év múlva újra itt ülünk, és értékeljük ezt az időszakot, akkor elmondhatjuk, hogy egy hangulatos, modern várost tudtunk építeni. Nem ígérhetjük meg, hogy minden út aszfaltozott lesz, azt sem, hogy minden beruházás, amit most esetleg kíván a település, megvalósul, de mindenféleképpen abba az irányba köteleződtünk el, hogy a lakosság helyi igényeit nagyrészt kielégítsük, és az általunk is megfogalmazott, ésszerű elvárásoknak eleget tegyünk. Számos fejlesztés van tervükben, például piac előtti nyitott tér rendezése, az üzleti park betelepítése, a park erdő hasznosítása, a strandterülettel való előrelépés, a birkózó csarnok megvalósítása, de még lehetne sorolni az egyéb, jövőbeli beruházási terveket. Ezeket mind meg tudjuk valósítani. Szeretnénk, hogy a lakosság lássa, hogy a kampány során is megfogalmazott pozitív gondolatok napi szinten is megvalósíthatók. Szeretnénk a képviselő-testület és az önkormányzat munkáját is közelebb hozni az átlagemberek mindennapjaihoz, hiszen igazán nagy eredményeket csak közös erővel lehet elérni!

Cikk és fotó: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 október 13 vasárnap - 20:26:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

67576287_102607037760095_7245460518108921856_n.jpgA 2019. október 13-i önkormányzati választások szavazatai alapján Abony város új polgármestere Pető Zsolt, a Városunk Fejlődéséért Egyesület jelöltje lett!
A Városunk Fejlődéséért Egyesület a város valamennyi választókörzetében indított jelöltet. A jelöltek mind a nyolc körzetben nyertek!
 
1. választókörzet: Kovács László
2. választókörzet: Kókai-Dudinszky Anna Mónika
3. választókörzet: Korbély Csabáné
4. választókörzet: Járdány Vanda
5. választókörzet: Mészáros László
6. választókörzet: Krupincza János
7. választókörzet: Czagány Zsolt
8. választókörzet: Dr. Egedy Zsolt

Kompenzációs listás képviselők:
Dévainé Kazinczy Sára (FIDESZ-KDNP)
Szűcs Sándor (FIDESZ-KDNP)
Dr. Balangó László (FIDESZ-KDNP)
 
Az eredmények három nap után, a fellebbezési idő lejártával válnak jogerőssé!

Fotó: Járdány Vanda
2019 október 11 péntek - 23:37:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

tajekoztato_20191011.png
2019 október 11 péntek - 14:07:45     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

72043313_153188335896811_5254556031802933248_n.jpgAbony városban az Önkormányzat megbízásából a helyi közfoglalkoztatási feladatokat az Abokom Kft. látja el. Az önkormányzati tulajdonú földterületeken végzett növénytermesztési feladatok keretein belül gondozzák a levendula ültetvényt. Téli időszakban a levendula termés feldolgozása ad munkát a foglalkoztatottaknak. A kreatív kis csapat alkotóközösségének, a gondos kezek munkájának eredményeként jönnek létre a csodaszép termékek, melyek néhány kivétellel, szárított levendula virágzattal készülnek.
Termékkínálatuk folyamatosan bővül. A közkedvelt levendulamintás anyagok mellett szezonális újdonságok is találhatók a termékek között. Jelenleg nagyon népszerűek az őszi dekor termékek, de hamarosan karácsonyi kollekcióval jelentkeznek!
A termékek megrendelhetők a facebook oldalon keresztül, illetve személyesen megvásárolhatók az abonyi piacon hétfőtől péntekig 11:00 óráig.

71863890_153184375897207_966251282346016768_n.jpg

71734063_152679172614394_4215143701011234816_n.jpg
 
70246807_146354139913564_9156916918416834560_n.jpgAz abony.hu-nak beszámolt: Pál Ildikó
Képek: Abony Levendulavilág
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 október 11 péntek - 11:06:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

kormanyablak.pngTájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Polgármesteri Hivatal
2019. október 14-én (hétfő) igazgatási szünetet tart Dánszentmiklóson
ezért a Dózsa György út 100. szám alatt
az ügysegéd ügyfélfogadása szünetel.
Ezen a napon a Ceglédi Járási Hivatal Kossuth tér 1. szám alatti 
Hatósági Osztályán van lehetőség az ügyintézésre.
Ügyfélfogadási idő: 8:00-16:00
Köszönjük szíves megértésüket és türelmüket!
2019 október 08 kedd - 16:15:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

imgp0837_msolata.jpgSzeptember 29-én Zenei Világnap alkalmából megrendezésre kerülő estén különleges vendégeket köszönthettünk az abonyi Kultúra Háza színpadán: a Budapesti Operettszínház két tündöklő csillagát, Janza Katát és Szabó P. Szilvesztert.
Janza Kata EMerTon-díjas színésznő, musical énekes. Számos színdarabban mutatta már meg különböző arcait a nagyérdeműnek, így a teljesség igénye nélkül volt már Zárdafőnöknő az Apácashowban, az Elfújta a szélben Scarlett, illetve Belle is, játszott Elisabethet, Mária Magdolnát, Capuletnét, Marilyn Monroe-t, és lenyűgözte a nagyérdeműt a Manderley-ház eszelős Mrs. Danverseként is. Csupa különböző szerepek ezek, amelyekben egytől egyig megcsillogtatta színészi zsenialitását.
Karrierjét végig követte egy másik nagyszerű művész, a Jászai Mari-díjas Szabó Péter Szilveszter, aki számtalan alkalommal volt partnere a színpadon. Szabó P. Szilveszter az Elisabethben játszotta a Halált, a Jézus Krisztus Szupersztárban Heródes királyt, ő volt az őrjöngő Tybalt, a magányos, ám szeretetre vágyó Szörnyeteg, a Szentivánéji álom Oberonja és Manderley titokzatos ura, Maxim de Winter. Igazi musical hangulatot hoztak magukkal Abonyba.
A lázas készülődés közepette a két művész egy rövid interjúra is szakított időt, amelyben beszámoltak a munkájuk mellett arról is, hogy hogyan érzik magukat az Abonyhoz hasonló kisvárosok zenés estjein.
Janza Kata már többször is ellátogatott hozzánk: kétszer Dolhai Attilával, illetve két önálló műsorral a Kultúra Háza mesebérletének keretén belül, ahol gyermekdalokkal varázsolta el az apróságokat.
img_5220.jpgFantasztikus volt, hogy Szilvesztert úgy vezettem ma be ide (szerk.: Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely), hogy már jártam nálatok korábban – mosolygott Kata. – Beszámoltam neki az előző élményeimről: arról, hogy itt milyen jó a hangosítás, hogy ti milyen kedvesek vagytok, hogy mennyire vártok minket, hogy már sokadjára tiszteltek meg azzal, hogy meghívtatok. Ez is egy nagyon nagy dolog a számomra. Mondtam Szilveszternek, hogy itt biztos jól fogja magát érezni. Ez azért nagyon fontos, mert ő azon művészek közé tartozik, akik nem igazán szeretnek kilépni a komfortzónájukból. Szilveszter szereti, ha van egy zenekari árok közte és a nézők között, én viszont az a típus vagyok, aki el tud vonatkoztatni ettől. Sőt, kifejezetten szeretem, amikor a műsor interaktív, és beszélhetek a nézőkhöz. Ha Szilveszter érzi, hogy otthonosan mozgok valahol, akkor ő is sokkal hamarabb feloldódik. Nagyon szeretem a „helyi” közönségeket. Látom, hogy megadják a módját az alkalomnak, díszbe öltöztetett szívvel jönnek el ezekre az estékre, és szó szerint is kiöltözve, mintha színházba érkeznének. Nagyon klassz volt látni ezt az odaadást. Szilveszter: Katival már össze vagyunk nőve húsz éve. Kettőnk közt van a színház. Lehet, hogy túl misztikusnak vagy romantikusnak hangzik, de ha már tíz embernél többen néznek minket, már színházról beszélhetünk. Meg kell teremteni azt az előadói modort, azt a miliőt, amit át akarunk adni, beszélgetünk egymással nem csak a dalok között, hanem a dalokkal is. Megnyugtató, hogy nem egy idegen csajjal jövök fellépni, így a hely sem lesz idegen.
– Mennyire spontán a műsor? Egy forgatókönyv szerint halad a zenés est is?
img_5184.jpg– Csak az a vezérgondolat van „megírva”, amire felfűzzük a műsort – szögezi le Kata. – Jelen esetben az volt, hogy hogyan kezdődött Szilveszterrel a pályánk, miken mentünk keresztül együtt, miket játszottunk együtt, és hol teljesedett ki a karrierünk. Énekeltünk olyan darabokból, amikben most játszunk külön-külön, de előadtunk egy Rebecca blokkot is, amiben együtt szerepelünk. Tehát volt egy vezérszál, amin végig mentünk, de ami közte zajlik – az sosincs megbeszélve. Sok szabadságot kell hagyni egy ilyen koncerten, mert így lesz „akkor és most” élménye a közönségnek. A közönség érzi, hogy mi van előre megírva, és mi a „lerágott csont”. Szerintem az emberek arra kíváncsiak, ami „akkor és ott” születik meg a színpadon.
– Milyen sűrűn jártok vendégelőadásokra?
– Nekem ez az ötödik ebben a hónapban (szerk.: szeptember) – taglalja Szilveszter. – Ebből kettő Budapesten volt, a többi vidéken. Ez sok mindentől függ, mert rengeteget járok szinkronstúdiókba, Walt Disney mesékbe felénekelni, továbbá vannak felújító próbáim is, illetve a saját összeállított írásaim, jövőévi terveim.
– A színészet mellett írsz, szobrászkodsz és rendezel is. Honnan van ennyi energiád?
– Az embernek két lába van, mégis három pedált kell nyomnia egy autóban. Vezetés közben önkéntelenül nézzük a tájat, az embereket, a zebrán átmenő öregbácsit, aki emlékeztet a nagypapára, és észre sem veszed, hogy közben nyomod a gázt, mert ez egy tanult reflex, beidegződés. Amikor a piros lámpánál állok, akkor írok egy novellát, vagy egy verset, mert a „piros lámpánál állás” nem része a vezetésnek. Amikor egy-egy szerepet próbálok, rengeteg rigolyával szembesülök; olyannal, amit nem ért meg a zeneszerző, vagy a dramaturg sem. Ezeket kezdem el kifejteni. Abban hiszek, hogy a szobor ott van valahol a kő vagy a fa alatt, csak le kell fejteni róla a felesleget. Ez adja magát – nem tudok csak „egy üggyel foglalkozó ember” lenni. Kötelességemnek érzem kimondani azt, ami bennem van. Mindig azt a hitvallást követtem, hogy mindent ki kell mondani; akkor is, ha „rossz”.
img_5306.jpg– Mi is a „rossz”? Nagyon sok intrikus karaktert formáltál meg a színpadon. Mennyivel másabb egy negatív karaktert játszani, mint egy pozitívat?  Hogy rendezed el ezt a lelkedben?
 – Nincs negatív karakter. Maga Joker is megosztó. Már játszottam magát a Halált is, aki nem más, mint egy fekete ruhába bújt szerelmes férfi. A Mozartban Colloredo meg akarta fejteni a zsenialitást, azt, hogy hogyan születik meg valakiben a zene. Javert A nyomorultakban maga is a törvény rabja volt. Neki „igaza” volt abban a pillanatban. Nem hiszek abban, hogy bármi „eredendő” lenne. Az egyik vizsgafeladatom Lucifer volt Az ember tragédiájából. Neki is csak az volt a bűne, hogy fel mert tenni egy kérdést Istennek – hogy miért csináltad a teremtést. Ő sem gonoszságból kérdezte ezt, csak kíváncsiságból.
– Szeretnétek üzenni valamit az abonyi embereknek?
– Azt, hogy nagyon szépen köszönjük a szeretetüket és a kitartásukat, hogy mindig visszajönnek a koncertjeinkre – zárja az interjút Kata. –Ígérem, ha megszavazzák nekem hatodjára is a bizalmat, akkor a következő koncerten is új dalokkal fogok jönni, és olyan dolgokkal, amit esetleg még nem halottak tőlem. Szeretném, ha úgy mennének ki az emberek az ajtón, hogy „a Janza Kata most is tudott nekünk valami újat hozni”.  

Jandácsik Pál  
Fotók: Tóth Andrea, Borsányi János
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 október 08 kedd - 10:09:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

imgp1088.jpgAbony Városának rekreációs tevékenységei között előkelő helyen szerepel a sport. Számos kutatás támasztja alá annak jótékony hatását, mind a szervezetre és a mentális egészségre egyaránt. A testmozgás jót tesz a szívnek, segíti a súlycsökkentést, kiváló stresszoldással bír, de még az öregedést is késlelteti, és az alvászavarok leküzdésében szintén segítséget nyújt. A testmozgás minden életkorban ajánlott, különösen fontos a fejlődésben lévő szervezet számára, ezért elengedhetetlen, hogy a fiatalokkal is megszerettessük a mozgás örömét.
Abonyban számos sportegyesület működik. A helyi szabadidős választék mindenki örömére bővülni fog. Az Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt „Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Programban” való részvételre, amely a Kálvin utcai játszóteret, illetve a Mikes-tó területét érintette. Erről a döntésről a 47/2016. (VII.19.) számú Képviselő-testületi határozat szólt, amely arról is rendelkezett, hogy a Kálvin utcai játszótér esetében 200 méteres futókör kialakításához 4.445.000,-Ft összeg önerőt vállal.
Áprilisban a BMSK Zrt. (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.) értesítette az önkormányzatot a programmal kapcsolatos kérelem támogatásáról, amely értelmében Abonyban „D típusú” sportpark létesítése valósulhat meg a Városi Játszótér (Kálvin János utca 8. hrsz. 3305) területén. A „D” típusú sportparkok jellemzője, hogy minimum 150 m2 alapterülettel rendelkezik, minimálisan 15 eszköz kerül rá telepítésre, amelyek tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmasak.
A BMSK Zrt. arról is tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a sportparkok megvalósítására szolgáló későbbi források biztosításakor a még el nem bírált kérelmek is figyelembevételre kerülnek a fejlesztések meghatározása során, így a Mikes-tónál tervezett másik „D típusú” sportpark és a városi játszótérre tervezett 200 méteres futókör is.
A BMSK Zrt. 2019. április 26-án tartott helyszíni bejárást, ahol megállapították, hogy a terület- és helyigény megfelelő, 13x18 m szükség a kivitelezéshez, a tulajdonviszonyok rendezettek, a településképi rendeletbe illeszkedik a beruházás. A sportpark megvilágításánál javasolták a Solar megvilágítást. Az elkészülő sportpark akadálymentes megközelíthetőségét az önkormányzatnak kell majd biztosítania saját forrásaiból.
Október 9-én, a reggeli órákban, 8 órakor kezdődnek el a játszótéren a sportpark alépítményi munkálatai, illetve a sporteszközök is felszerelésre kerülnek várhatóan az október 28-ai héten. Ezért az októberi hónapban a játszóteret nem lehet használni, mivel munkaterület lesz.
Abony Város Önkormányzata a lakosság türelmét és megértését kéri. A kivitelezés végeztével egy olyan szép, sportparkkal kialakított terület kerül átadásra, amelyben remélhetőleg valamennyi pihenésre és testmozgásra vágyó lakos az örömét leli.
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál    
Oldal:  1 2 3 ... 191 192 193
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények