Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2019 június 26 szerda - 09:23:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

csi3836.jpgA folyamatosan épülő M4 gyorsforgalmi út egy újabb, közel tizenegy kilométeres szakaszát adták át hivatalosan is a járműforgalomnak kedden (június 25.). A 311. számú főúti csomóponttól, a Ceglédet elkerülő szakasztól Ceglédbercel felé nyugatra 4,8, Abony irányába, keletre pedig 6 kilométerrel bővült a 2x2 sávos autóút. Dr. Mosóczi László, az Informatikai és Technológiai Minisztérium közlekedés-politikáért felelős államtitkára beszédében kihangsúlyozta, ütemterv szerint, ám rohamléptékkel épül a négysávos gyorsforgalmi út Budapest és a román határ között. Az államtitkár elmondta, mintegy 3200 milliárd forintból jelentős útfejlesztési program zajlik az országban, ennek az összegnek több mint hatvan százalékát a magyar költségvetés biztosítja. Földi László, a térség országgyűlési képviselője jelezte, hogy a kiszámíthatóbb és biztonságosabb közlekedés előnyei és a főváros közelségéből adódó lehetőségek mellett a környező települések lakói harmonikusabb, nyugodtabb környezetben élhetnek, hiszen csökken a légszennyezés és a zajterhelés is. Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója elmagyarázta, hogy a két szakasz között elhelyezkedő ceglédi körforgalom munkálatai nem érnek véget a nyáron. Annak átadása szeptemberben várható. Arról is szólt, hogy az Üllő–Cegléd között fennmaradó harminc kilométer az idei év végére készül el, a Cegléd–Abony szakasz további tizenegy kilométere pedig 2020 nyarára – számolt be az esemébyről Mészáros Géza, a szoljon.hu munkatársa.
Az átadó ünnepségen részt vett Abony város alpolgármestere, Dévainé Kazinczy Sára is. Kiemelte az útépítésben részt vevő munkások emberfeletti érdemét, akik a nagy nyári kánikulában is helytállnak.
 
Forrás: szoljon.hu
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 június 25 kedd - 16:10:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abonyiak_abonyert2019.jpg„Abonyiak Abonyért” Alapítvány Kuratóriumától

Tisztelt Abonyiak!
Kedves Barátaink!
 
Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében végzett tevékenységükkel elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén.
A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma dönt. A díjak 2019-ben az augusztus 20-i városi ünnepség keretében kerülnek átadásra.
Szeretnénk, ha ebben az évben is minél többen, minél szélesebb körben élnének a javaslattétel lehetőségével, ezért kérjük a díjazottak személyére vonatkozó ajánlásaikat.
Az indítványokról várhatóan 2019. július 16-án dönt a Kuratórium, ezért a javaslatokat (indoklással alátámasztva) 2019. július 15-én 12.00. óráig juttassák el
 - személyesen vagy postai úton a Kultúra Házába (Abony, Kálvin út 1.), vagy
- elektronikus úton a petozsolt.abony@gmail.com e-mail címre.
Köszönjük segítő közreműködésüket!
 
Abony, 2019. június 25.
Tisztelettel:
Abonyiak Abonyért Alapítvány Kuratóriuma
2019 június 14 péntek - 14:29:35     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

isf-combat-games-sajtotajekoztato3.jpgJúnius 16-21. között kerül Budapesten megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) Combat Games Iskolai Küzdősport Világbajnokság. A rangos esemény keretén belül négy sportágban: birkózásban, judoban, karatéban, valamint taekwondóban versengenek majd a 13–18 éves sportolók. A húsz országból mintegy négyszáz fiatal versenyző érkezik a versenyre, köztük mintegy ötven magyar tehetséggel is, akiknek szurkolhatunk. Az esemény nagykövetei Barka Emese Európa-bajnok birkózó és Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok birkózó.
Az ISF Combat Games fővédnökei dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, védnökei Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, továbbá Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke.
Abony egyik büszkesége, Terék Fruzsina, az Abonyi Birkózó Club kiváló versenyzője a női szakágban 66 kg-os súlycsoportban képviselő országunkat! Fruzsina idén már bizonyított a nemzetközi szőnyegen. 2019. május 18-án Horvátországban a serdülő női nemzetközi versenyen 66 kg-ban bronzérmes lett. Abony városa egy emberként szorít neki ehhez a sikerhez is!
Egy másik abonyi érdekeltségű versenyző is részt vesz a megmérettetésen. Komáromi Viktor korábban a településünk birkózó csapatát erősítette, most a Ceglédi VSE versenyzője. Ő szabadfogásban indul 68 kg-os súlycsoportban. Kívánjuk neki is, hogy szép eredménnyel gazdagítsa Magyarország sporteredményeit!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Lőrinczy Attila vezetőedző
Cikk: Jandácsik Pál
Forrás, fotó: mdsz.hu
2019 június 14 péntek - 09:49:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

dsc00148.jpgOtthonában köszöntötte a városvezetés Barta Károly Lajos bácsit, aki június 8-án töltötte be 90. életévét.
Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony is meglátogatta és felköszöntötte az ünnepeltet, valamint átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.
Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Lajos bácsit, és további jó egészséget kívánunk neki!

Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 június 07 péntek - 12:45:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

pnksd2019.jpg
 
Nagyításhoz kattintson a képre!
2019 június 04 kedd - 10:56:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

bus-306856_960_720.pngTájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2019. június 9-én (vasárnap) a Kossuth téren megrendezendő programok miatt
  • az Abony-Szolnok között közlekedő buszok a Somogyi Imre Általános Iskola elől,
  • az Abony-Abony Vasútállomás-Cegléd útvonalon közlekedő buszok a Szilágyi Erzsébet utcából indulnak és oda érkeznek.
2019. június 9-én 14.00-tól a Kossuth tér Sportcsarnok előtti szakaszán, továbbá a Művelődési Ház melletti és előtti útszakaszon a gépjárműforgalom szünetel.
Kérjük, hogy a Szilágyi Erzsébet utat használják közlekedésre!
Megértésüket köszönjük!

Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely
Varga István Városi Sportcsarnok
2019 május 31 péntek - 18:29:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Abony.hu fotók: Székely Szilárd


Olvasd tovább...
2019 május 31 péntek - 14:40:35     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy légi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony Város Önkormányzat illetékességi területén.
Időpont: 2019. június 3-án napnyugtát megelőző 1,5 órával (18:00-20:00 óra között)
Tartaléknapok: 2019. június 4-5.
A gyérítés kivitelezője a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium, amely földi és légi biológiai, illetve kémiai módszerekkel végzi el a feladatot. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, az a környezetre, a melegvérű állatokra, az emberre nincs káros hatással. A készítmény a méhekre viszont veszélyes lehet, ezért Abony Város honlapjának nevében is kérjük a méhészeket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.

Jandácsik Pál
Fotó: pixnio.com
2019 május 24 péntek - 07:28:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete 2019. május 16-án Üllőn tartotta tisztújító küldött közgyűlését.

   A tisztújító közgyűlésre azért volt szükség, mivel Dr. Chikán Csaba a MEOSZ alapító elnöke, a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének társelnöke, nyugalmazott közjegyző türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegséget követően 2019. január 2-án elhunyt. Január 25-én helyezték végső nyugalomra a váci alsóvárosi temetőben. 2019. február 5-én érhette volna meg a 76. születésnapját és dr. Beer Miklós püspök az alapító elnökre emlékezve gyászmisét tartott Vácon. Majd 2019. május 25-én, Budapesten is gyászmisén emlékeznek meg az alapítóról. Személyében a fogyatékos emberek egy erős érdekvédőt veszítettek el, akinek munkásságát a békességre, egymás elfogadtatásra és az összetartozásra való folyamatos törekvés jellemezte.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 185 186 187
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények