Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 december 10 hétfő - 08:59:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. december 15-én (szombaton)

az Abonyi Polgármesteri Hivatalban

az ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket köszönjük!

Abony, 2018. december 10.
dr. Nagy Péter s.k.
jegyző
Abonyi Polgármesteri Hivatal 


Olvasd tovább...
2018 december 06 csütörtök - 17:53:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Egy nappal ezelőtt örömteli és megtisztelő kötelezettségnek tett eleget a városvezetés, amikor egy újabb szépkorú polgárt köszönthetett városunkban. Maxin Gizella 2018. december 05-én töltötte be 90. életévét.

   A jeles alkalomból Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg otthonában a szépkorú hölgyet, hogy az önkormányzat és a lakosság nevében felköszöntsék, és a jókívánságokat közvetítsék.

   Természetesen ezúttal sem érkeztek üres kézzel a köszöntők, az ünnepeltnek egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek, és átadták számára a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Gizi nénit, és további jó egészséget, boldogságot kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 18:20:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abonyi Polgármesteri Hivatal
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. • (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

Abonyi Polgármesteri Hivatal 
titkársági ügyintéző
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony                       

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 17:58:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tisztelettel meghívom a Ceglédi Tankerületi Központ és a Ceglédi Szakképzési Centrum által szervezett Tankerületi Szabadegyetem című rendezvénysorozat következő előadására, melynek előadója Ókovács Szilveszter lesz.

Az előadás címe: Az opera, avagy miért fontos egy műfajnak, hogy ne legyen olcsó?
Helyszín: 2700 Cegléd, Malom tér 3. Hidvégi Lajos terem
Időpont: 2018. december 11. 18:00 óra
 
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tekintettel az érdeklődők várhatóan magas számára, tisztelettel kérjük, hogy amennyiben részt kíván venni az eseményen, az alábbi linken szíveskedjen jelezni részvételi szándékát, így tudjuk biztosítani az ülőhelyeket.
 
 
Nagy örömmel vesszük, ha jelenlétével megtiszteli rendezvényünket.

                     Fodor Gábor                                 Buncsák Gábor
               tankerületi igazgató                                főigazgató
2018 december 02 vasárnap - 09:35:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

   Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és hat megyére figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

   Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapestre, valamint Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

   Azt írták: estétől, késő estétől (jellemzően éjfél környékén vagy azt követően) az északi, északkeleti országrészben több helyen valószínű kisebb mennyiségű (pár tized milliméternyi) ónos eső. Az északi határvidéken eleinte inkább még kisebb havazás valószínű - tették hozzá.

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás


Olvasd tovább...
2018 november 30 péntek - 14:50:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Retkes Béláné a mai napon, 2018. november 30-án ünnepli 90. születésnapját.

   A kerek évfordulón a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr is meglátogatta a szeretetteljes családi körben ünneplő, szépkorú Annuska nénit, hogy jókívánságaikat tolmácsolják számára.

   Az ünnepeltnek egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek, és átadták részére a Magyarország miniszterelnöke kézjegyével ellátott emléklapot is.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Annuska nénit, és további jó egészséget, boldogságot kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 november 30 péntek - 09:22:12     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Folytatódott az „Ültess fát a jövőnek, unokáinknak” program Abonyban

   A Városunk Fejlődéséért Egyesület fásítási programot hirdetett meg és indított 2015. évben a Mikes-tó környezetének szépítéséért.

   Ezen környezetvédelmi program keretében elültetett facsemetékkel három év alatt egy szép, élhető fásított zöld „tó környezet” jött létre, amely így még alkalmasabb városi rendezvények megtartására, tó környéki sétára, kikapcsolódásra.
 
   Egyesületünk a fásítási program folytatásaként faültetést szervezett 2018. november 23-ra a Tamási Áron útra /az ABOKOM telephely mögötti területre/. A faültetést megelőzően tájékoztató szórólapot jutattunk el a Tamási úti lakosokhoz, melyben kértük a csatlakozásukat és segítségüket a fák elültetéséhez.


Olvasd tovább...
2018 november 28 szerda - 17:07:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

kerekpartarolo-abonyban-abonyi-abony-abony.hu-2018.jpg   Október 1-jétől a vasútállomásra kerékpárral érkezők az ABOKOM Kft. Tamási Áron út 2. szám alatti, 0-24 óráig őrzött telephelyén is elhelyezhetik kétkerekűjüket.

- A kezdeményezés igen népszerű a lakosság körében, egyre többen veszik igénybe az új szolgáltatást - árulta el lapunk megkeresésére Gáspár Csaba, az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A fedett tárolókban természetesen további kerékpárok elhelyezésére is van még lehetőség.

Az elhelyezés, őrzés díja: 1.800,-Ft/hó
Alkalmankénti elhelyezés: 200,-Ft/alkalom/nap.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 november 28 szerda - 15:36:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Ünnepre készül a város

   Egyre közelebb kerülünk a karácsonyi ünnepkörhöz, melyet Abony városában is nagy előkészületek előznek meg.

   Minden évben, november végén kezdetét veszi a településközpont feldíszítése. Az ünnepre való hangolódást fenyőfával, fényfüzérekkel, adventi koszorúval és karácsonyváró programokkal teszik teljessé a településen. A dekorációk kihelyezését ezúttal is az ABOKOM és a közmunka-program dolgozói végezték nagy odaadással és gondossággal. Szerda reggel felkerültek a hópelyhes fényfüzérek a kandeláberekre a 40-es főút mentén, a központban. Majd egy csodaszép, közel 10 méteres, erdélyi fajtájú ezüstfenyő érkezett a Kossuth térre, melynek biztonságos szállítását rendőreink biztosították.

   A különleges fenyőfa, amely idén megérdemelten viselheti az Abony város karácsonyfája címet, Juhász Istvánné felajánlása nyomán, a Kasza utca 4. szám alól „költözött” a Főtérre, hogy az ünnep közeledtét hirdesse. Az előző évekhez hasonlóan idén is több fenyőfa-felajánlás érkezett a Városházára, de ezúttal a forma és az esztétikum mellett a praktikusság volt a döntő érv. Bár a fenyőfa kivágása megnehezítette a szakemberek dolgát, mert előbb a belelógó kábelvezetéket le kellett választani, a probléma az alapos szervezéssel és összehangolt munkával hamar megoldódott. A fenyőfa felállítását követően a díszek és a fényfüzérek is felkerültek a fenyőfára, melyet sötétedés után már teljes pompájában láthatunk majd.

Az ünnepi készülődésről készült fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 november 27 kedd - 08:19:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V.19.) NGM rendeletének 2.§ e) és f) pontja alapján 2018. december 1. (szombat) és 2018. december 15. (szombat) munkanap, illetve 2018. december 24. (hétfő) és 2018. december 31. (hétfő) pihenőnap.

   Fentiek értelmében a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának valamennyi osztályán az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul:

2018. november 30-án, pénteken és 2018. december 14-én, pénteken is hétfői ügyfélfogadási rend szerint, továbbá 2018. december 1-jén szombaton és 2018. december 15-én szombaton is pénteki ügyfélfogadási rend szerint.

A települési ügysegédek ügyfélfogadási rendje nem változik, a szokásos ügyfélfogadási időben várjuk ügyfeleinket.

Magdáné dr. Rostás Boglárka
mb. járási hivatalvezető s.k.
Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal
Oldal:  1 2 3 ... 174 175 176
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények