Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 március 23 csütörtök - 19:20:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

diszkut_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Városháza mögötti Díszkút vezérlőegysége meghibásodott, ezért átmenetileg nem üzemel. A hiba kijavításáig kérjük szíves türelmüket.
 
Darányi Erika
Abonyi Polgármesteri Hivatal
 
 
 
 
 
2017 március 22 szerda - 20:02:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
A WWF Magyarország felhívása a Föld Órája Magyarország 2017 alkalmából

earth_hour_fb_cover_2017.jpgA WWF Magyarország az előző évek mintájára 2017. március 25-én ismét megtartja a Föld Órája kezdeményezést.
 
Ezen a napon, helyi idő szerint 20:30 és 21:30 között a világ 178 országának több mint 7000 települése, az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében, egy órára lekapcsolja épületei díszkivilágítását.
 
Fővárosunk 2009 óta minden évben csatlakozik, és évente 70-100 között van azon önkormányzatok száma, akik fényeiket lekapcsolják.
 
WWF Magyarország Alapítvány 
 
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy saját fényeik lekapcsolásával csatlakozzanak a mozgalomhoz! DE
2017 március 22 szerda - 18:30:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer indult el az OTH/ÁNTSZ égisze alatt „ Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, amelyben keresik a tavalyi év  év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát határon innen és határon túl.
 
Eddig több mint félszáz jelölés érkezett - Szolnokról, Kétegyházáról, Mátraderecskéről, Kecskemétről, Pusztaföldvárról, Makóról, Gyuláról, Tatáról, Budapestről, Balatonszabadiból, Körösladányból, Diósjenőről, Gyöngyösről, Nádudvarról, Keszthelyről és Székelyudvarhelyről, Mádéfalváról, valamint Csíkszeredáról és a Kárpátaljáról - a pályázat ajánló oldalára. 
 
Az elmúlt években hat esztendő alatt több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében.


Olvasd tovább...
2017 március 22 szerda - 15:10:54     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük.
 
Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását akár a nav.gov.hu oldalról elérhető felületen ügyfélkapus jelszóval, akár papíralapon vagy a NAV bármely ügyfélszolgálatán. Az első visszajelzések szerint a rendszer könnyen kezelhető, a NAV által összeállított tervezetek a legtöbbek tavaly megszerzett jövedelmeit és kedvezményeit pontosan rögzíti. Előfordulhat azonban olyan adat, év közbeni változás, számításba vehető kedvezmény, amellyel a NAV, információ hiányában nem számolhatott, ezért célszerű a lehető leghamarabb átnézni az szja-bevallási tervezetek számait.


Olvasd tovább...
2017 március 20 hétfő - 09:27:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Értesítünk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. március 20-26. között) a Benu Gyógyszertár az ügyeletes patika.
 
Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.
 
Forrás: Csontos Patika Facebook oldala
 
 
 
 
 
2017 március 16 csütörtök - 13:38:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

voros_rokak_veszettseg_elleni_immunizalasa_abony_abony.hu_2017.jpgA vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása a csalétek vakcina kiszórásának időpontja, amely Pest megyében meghatározott területeken (az időjárás függvényében) 2017. április 03-06. közötti időpontra tervezett. A vakcinázás kezdetétől számított 21 napig, azaz 2017. április 23-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el Dr. Gál László járási főállatorvos.
 
Az elrendelt járványügyi intézkedésben érintett települések: Abony, Albertirsa, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Dánszentmiklós, Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Kocsér, Mikebuda, Nagykőrös, Nyársapát, Tápiószőlős, Törtel, Újszilvás.


Olvasd tovább...
2017 március 14 kedd - 15:49:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Újra látogathatók a betegek a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán. Dr. Pusztai Dezső főigazgató az influenzajárvány miatt 2017. január 20-tól elrendelt részleges látogatási tilalmat 2017. március 14-től visszavonta.
2017 március 14 kedd - 11:44:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Eddig 53 ezren kérték Pest megyében a NAV-tól, hogy postázza adóbevallási tervezetüket. Az ügyfélkapuval rendelkezőknek ezt nem kell kérniük, ők március 16-tól online elérhetik szja-bevallási tervezetüket, akár okostelefonról is.
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal – a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatok alapján – idén mintegy 3,8 millió adózónak elkészíti szja-bevallási tervezetét. A bevallási tervezet postázását eddig több mint 33 ezren kértek sms-ben, és 11ezret is meghaladja a NAV honlapján jelentkezők száma. Március 16. után az igénylés már csak személyesen nyújtható be a NAV ügyfélszolgálatain, de aki május 22-ig nyit ügyfélkaput, ugyancsak megtekintheti elektronikusan bevallási tervezetét. Az online felületen március 16-tól jóváhagyható, módosítható a tervezet, és itt is lehet rendelkezni az adó 1+1%-ról is. Lényeges, hogy mindenki nézze meg ügyfélkapuval hozzáférhető, vagy a postán küldött, esetleg az ügyfélszolgálaton kikérhető tervezetet, mert az adózó felelőssége, hogy pontos legyen a bevallás. Amiről a NAV év közben nem kapott adatot, azzal a jövedelemmel a tervezetet ki kell egészíteni, akár papíralapon, akár az online felületen.
 
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága
További információ: 
Salgó Attila
Tel.: 06-70/491-2907 ł E-mail: pest.sajto@nav.gov.hu
2017 március 14 kedd - 08:57:09     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Nagyításért KLIKK a képre!
2017 március 12 vasárnap - 19:24:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

veradas_2017_marcius_17_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításhoz klikk a felhívásra!
Oldal:  1 2 3 ... 126 127 128
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények