Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 november 03 péntek - 14:41:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Lakossági jelzések és bejelentések alapján az önkormányzat megkereséssel fordult az NHSZ Szolnok Kft. felé az alábbi kérdések tisztázása érdekében:
 
1. Nyitva tarthat-e az Abonyi Hulladékudvar hétvégén?
Lakossági igény merült fel az Abonyi Hulladékudvar lehetséges hétvégi nyitva tartására a zöldhulladékok elhelyezése érdekében. Az önkormányzat kérése alapján 2017. november 1-jétől minden hónap első szombatján 08:00-12:00 óra között nyitva tart az NHSZ által üzemeltetett Abonyi Hulladékudvar. Amennyiben az ügyfélforgalom indokoltnak tartja, a folyamatos szombat délelőtti nyitva tartást is bevezethetik.


Olvasd tovább...
2017 október 31 kedd - 09:18:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

egyenlo_banasmod_hatosag_novemberi_ugyfelfogadas_novemberi_ugyfelfogadas_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 október 30 hétfő - 12:15:44     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Egyre népszerűbb az internetes vásárlás, és egyre több az Európai Unión kívülről szállított küldemény is. Hogy a megrendelt áruk gyorsan és biztosan célba érjenek, elengedhetetlen a pontos adminisztráció.

A biztonságos rendeléshez nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes oldalának új információs felülete. A NAV tapasztalatai szerint egyre többen rendelnek valamilyen árut különböző internetes portálokon keresztül. Az áruszállításhoz legtöbben valamilyen postai szolgáltatót vesznek igénybe, a postaforgalomban érkező küldeményeket a Magyar Posta Zrt. kezeli.

Mielőtt valaki leadja internetes rendelését, fontos tájékozódnia az adó- és vámjogszabályokról, az esetlegesen fizetendő vámokról és egyéb közterhekről. Alapvető információ, hogy az árut az Európai Unió területéről vagy unión kívüli országból szállítják-e. 


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 10:36:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Minősítő hangversenyen vett részt az abonyi Andante Kamarakórus az Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztivál keretében, melyet 2017. október 21-én rendeztek meg Egerben.

A fesztiválon a hazai női énekkarok mellett külföldi kórusok is megmérették magukat. A rendkívül színes és erős mezőnyben a neves, szakmai zsűri Arany Dicsérettel minősítette az Andante Kamarakórust nőikar kategóriában.

Az abonyi kórus 2002-ben alakult a Bihari János Zeneiskola 50 éves évfordulója alkalmából, először csak egyszeri fellépésre. Később több kórustag kérésére újjászerveződött, és Nosztalgiakórus néven folytatták az öröméneklést. Négy évvel ezelőtt karnagyváltás történt: Reich Anikó, az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és AMI ének tanára és nagykórusának vezetője állt a kórus élére és fogta össze az énekkar felkészülését, valamint a koncertek szervezését.


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 08:59:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Eredmények: 

Rendőrőrs-SzPDSE: 7-1

Gól: Gór V, Petrezselyem T 2, Bálint Á, Földi A, Kapás B, Kósik G, Nagy I.

 A Rendőrök végig dominálva simán legyőzték a Bercelieket. Már csak egy mérkőzésre vannak a végső győzelemtől. Ha Gór Viktorék győznek a Pintér ellen, megvan a bajnoki cím!

Gelbert Eco Fc I-Imperiál: 1-5

Gól: Homoki M, Kállai I, Nagy D 2, Király Z, Kállai R. 

A Gelbert arra készült, hogy megállítja az Imperiál menetelését, de nem jól kezdtek és Kállai Pisti megszerezte a vezetést. Ezek után egy kicsit túlpörögtek a Gelbertes fiúk és még egy kiállítást is összeszedtek lerántásért Szabó K révén, akit ki is állítottak végleg szövegelésért. A két perc alatt nem kaptak gólt, de utána annál többet. 3:1-nél felcsillant a remény, de a nagy kitámadást kihasználták Nagy Daniék és sima 5-1 lett a vége. Így a Gelbert 1-nek elszálltak a reális bajnoki álmaik.


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 08:48:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten, 2017. október 30. és november 05. között a CSONTOS PATIKA az ügyeletes gyógyszertár. 

Hétfőn nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Kedden nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
SZERDÁN MUNKASZÜNETI NAP: ZÁRVA. Ügyelet 08.00-22.00-ig. 
Csütörtökön nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Pénteken nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. 
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig. 
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig. 

Forrás: Csontos Patika2017 október 26 csütörtök - 18:05:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Magánfőzés és bérfőzés keretében is lehetőség van pálinka előállításra, azonban a szabályok betartására mindkét esetben figyelni kell. 

Már a pálinkafőzés megkezdése előtt párlat adójegyet kell igényelnie annak, aki pálinkát akar házilag előállítani.Mind a bejelentett főzőkészülékek számában, mind pedig a kiadott adójegyek esetében Pest megye van az országos lista élén, így a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megyében található szeszfőzdéket. Párlat adójegyet az igényelhet, aki rendelkezik desztilláló berendezéssel és ezt a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak is bejelentette.


Olvasd tovább...
2017 október 26 csütörtök - 17:40:19     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Szombati napon fontos mérkőzések vártak csapatainkra, ugyanis annak a Dunakeszinek a csapatait fogadtuk, akik eddig veretlenül álltak a tabella elején. 

Az elmúlt bajnoki évadban elég szoros eredményű mérkőzéseket játszottunk, így tudtuk, hogy most is nehéz dolgunk lesz, hogy itthon tartsuk a pontokat. Sajnos ez azonban most nem teljesen így alakult. Ezúttal egy nagyarányú vereség és egy tekintélyes győzelem lett a két csapat közti mérleg.

Junior csapatunk - ugyan voltak hiányzók - igen csak tudása alatt teljesített ezen a mérkőzésen az elég jó játékerőt képviselő, 2016/17-es bajnokság döntőse, a VS Dunakeszi ifjúsági csapata ellen. A mérkőzés elején megmutatta ellenfelünk, hogy kikkel is állunk szemben. Az első játékrészben szinte két vállra fektették csapatunkat, akik a lefújásig csak rohantak az eredmény után. A 10-22-es félidőt követően 31:45 lett a mérkőzés végeredménye.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 október 26 csütörtök - 17:32:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet a 2018. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére. 

Jelentkezési határidő: 2017. november 15., 24 óra.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása. A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama tíz hónap, melyből hét hónapot Magyarországon, egy államigazgatási szervnél (a fővárosi és megyei kormányhivatalok kivételével), három hónapot pedig elsősorban valamely európai uniós ország közigazgatási szervénél töltenek.


Olvasd tovább...
2017 október 26 csütörtök - 17:10:42     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

cegled_uj_kormanyablak_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalában 2017. október 26-án átadásra került az új Kormányablak. Az ünnepségen részt vett Vetési Iván és Dr. Baltay Tímea a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. képviseletében és Dr. Wetzel Tamás miniszteri biztos.

Köszöntőt mondott Földi László országgyűlési képviselő, Takáts László polgármester, valamint Dr. Tarnai Richárd Pest megye Kormánymegbízottja.

Régi okmányiroda helyén került kialakításra az új, egységes arculatú Kormányablak, ahol a Ceglédi Járási Hivatal ügyintézői közel 1600 ügytípusban tudnak segítséget nyújtani az állampolgárok részére a korábban megszokott, hagyományos okmányirodai ügyintézések mellett.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 148 149 150
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények