Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 április 07 szombat - 09:53:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

   Szombaton és vasárnap is nyitva lesznek a kormányablakok és az okmányirodák, a pénteki nyitva tartást pedig meghosszabbították, hogy az országgyűlési választással összefüggésben segítsék a személyazonosságot igazoló okmányok megújítását, kiváltását, cseréjét és pótlását; mindhárom nap reggel héttől este hét óráig várják az ügyfeleket - olvasható a kormányablakok honlapján.

   A meghosszabbított nyitva tartással a névjegyzékben szereplő választópolgárok választási részvételét szeretnék segíteni - írták.


Olvasd tovább...
2018 április 05 csütörtök - 12:12:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, emiatt az elmúlt napokban egyre több helyen gyulladt meg az aljnövényzet.

   A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek. Csak a tegnapi napon közel tíz esetben kellett Pest megyében ilyen jellegű eseteknél a tűzoltóknak beavatkozni.

   A szabadtéri tüzek szinte mindegyikét emberi gondatlanság, felelőtlenség okozza, pedig sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket és a levegő tisztaságát. Szabadtéri tűzgyújtás előtt az alábbiakkal kell tisztában lenni:


Olvasd tovább...
2018 április 05 csütörtök - 07:33:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

blasko_sandorszobrasz_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyban élő Blaskó Sándor már a családját is „megfertőzte”: közös kiállításukat ezúttal a debreceni Tímárházban tekinthetik meg az érdeklődők.
 
Blaskó Sándor 1963-ban Vácott született, a Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán tanult, mestere Kő Pál volt. Abonyban él családjával egy tanyán, és szobrászattal keresi kenyerét. Kedves anyaga a fa és az agyag, műveinek többsége festett kerámia-, illetve faszobor. Fő feladatának tartja a magyar lélek és szellem felmutatását. Számára az a legfontosabb, hogy a kiállítás látogatói ne pusztán a munkák szépségében gyönyörködjenek, hanem megértsék, amit általuk közölni szeretne. Mint vallja:

„szobrászatomban az eredendő, tiszta művészetre törekszem. Az ősi magyar hitvilágot igyekszem megérteni s képileg pontosan kifejezni.” 


Olvasd tovább...
2018 április 01 vasárnap - 16:01:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2018 március 30 péntek - 09:53:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Nagyításért kattintson a képre!

2018 március 28 szerda - 10:08:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
A rendezvénnyel Biró Zsoltot támogatják a szervezők!

Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 március 28 szerda - 09:42:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

allasborze_cegleden_abony_abony.hu_2018.jpgA VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 „ÚT A MUNKAERŐPIACRA” PROJEKT keretében, a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya

2018. április 26-án (csütörtökön) 9:00 órától 12:00 óráig
a Kossuth Művelődési Központ „B” épületében
(2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a.)
ÁLLÁSBÖRZÉT szervez.

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK, AHOL AKÁR AZONNAL SZEMÉLYESEN IS MEGISMERHETI LEENDŐ MUNKÁLTATÓJÁT

HATÉKONYABB ELHELYEZKEDÉSE ÉRDEKÉBEN ÖNÉLETRAJZÁT HOZZA MAGÁVAL!

ÁLLÁSKERESÉS A VMP Virtuális Munkaerőpiaci Portálon

A VEKOP-8.1.1-15 PROJEKT TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEI ÁLLÁSKERESŐKNEK     

EURES-TANÁCSADÁS                                     
(KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÁS)                                               

ÖNÉLETRAJZÍRÁS

MUNKAERŐ-PIACI INFORMÁCIÓNYÚJTÁS
 
Sok sikert kívánunk az álláskereséshez!

Pest Megyei Kormányhivatal

2018 március 27 kedd - 09:17:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 ifj_toth_sandor_gokart_abonyi_abony.hu2018.jpg  Hétvégén rendezték a GTC Hungary versenysorozat idei első futamát. Az abonyi ifj. Tóth Sándor RotaxMax Senior - Aktív kategóriában indult, ahol sikerült megszereznie a pole pozíciót.

- Az elődöntőben az első helyről indulva sajnos Fodor Árpád remek rajtjával meg tudott előzni minket, így tartva a tempót a második helyen hoztuk be a gépet - értékelt Tóth Sándor, Sanci édesapja. - A döntőben így a második helyről kellett indulni, de egy remek versenyt futva itt is be tudtuk hozni második helyet! Remek volt látni, hogy az egész hétvégén egyre gyorsultunk, a Prokart Team Hungary remek munkájának köszönhetően erős versenyeket futottunk, sokat tanultunk, s kezdő bemutatkozásnak ez így nem volt rossz! Köszönjük Prokart Team Hungary, Törő István!

Gratulálunk! DE
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás


Olvasd tovább...
2018 március 27 kedd - 07:54:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nav-12.jpg   Legkényelmesebben a netes kitöltővel módosítható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített szja-bevallási tervezet, sőt a tavalyi bevallás önellenőrzése is ezen a felületen a leggyorsabb.
 
   Az áfa fizetésére kötelezettek és az őstermelők, bevallási tervezetüket a legegyszerűbben az e- SZJA felületen egészíthetik ki és módosíthatják, ezek nélkül a lépések nélkül az ő tervezetük nem válik automatikusan bevallássá május 22-én. A többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet számaival egyetért.
 
   Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni bankszámlaszámot vagy postacímet, attól függően, hogy az egyén miként szeretné megkapni az összeget.


Olvasd tovább...
2018 március 23 péntek - 10:35:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

ugyfelfogadas_szunetel_cegledi_jarasi_hivatal_husvet_abony.hu_2018.jpgTájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalában a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93.§ (1) pontja alapján

2018. március 30. (nagypéntek) és
2018. április 2. (húsvéthétfő)

az ügyfélfogadás szünetel.

Cegléd, 2018. március 23.

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k.
Hivatalvezető-helyettes
Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatala
Oldal:  1 2 3 ... 157 158 159
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények