Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2019 május 08 szerda - 12:19:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Bradács Józsefné 2019. május 07-én ünnepelte 90. születésnapját Abonyban. A jeles évfordulón a városvezetés részéről Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr is felkereste a szépkorú Marika nénit, hogy jókívánságaikat tolmácsolják. 

   Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot, továbbá egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek neki.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Marika nénit, és további jó egészséget kívánunk neki!   
 
Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 május 07 kedd - 14:43:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Ünnepélyes keretek között adták át a mai napon az új Abonyi Kormányablakot az Polgármesteri Hivatal épületében.
 
   Az átadó ünnepségen részt vett Romhányiné dr. Balogh Edit Abony város polgármestere, Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Földi László, a térség országgyűlési képviselője és Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja.

   A Ceglédi Járási Hivatal Abonyi Kirendeltségének fél éven tartó átalakítási munkálatait követően ma már egy tágas, modern és korszerű épületrészt bocsátottak az ügyfelek rendelkezésére. 2019. május 08-tól a régi, kedves ügyintézők megújult környezetben várják Önöket a megszokott ügyfélfogadási időben.

Bővebb beszámoló hamarosan!   

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

A képre kattintva megnézheti, hogyan néz ki új Abonyi Kormányablak és milyen volt az átadó ünnepség!


Olvasd tovább...
2019 május 07 kedd - 14:04:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra április 29-én a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes versengés sokéves hagyományait.

   Az egykori  „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat neve megújult, koncepciója azonban változatlan. A hírt Dr. Horváth Ildikó államtitkár - a zsűri elnöke -  jelentette be a pályázat budapesti sajtótájékoztatóján.

   Az elmúlt években 8 esztendő alatt több mint 1600 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük 160-an vehették át „Az év praxisa a Kárpát medencében „kitüntető elismerést, amit idén „ A nemzet háziorvosa” váltott fel. A hosszú évek hagyományaival büszkélkedő pályázatra 2018-ban majd 300 ajánlás érkezett. A kiírók szeretnék, ha a médiában nemcsak az jelenne meg, hogy a betegeiket elhanyagoló orvosok és nővérek a magyar egészségügy szereplői, hanem az is, hogy a hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek vannak többen! A pályázat idén is az emberséges és szakmailag is elhivatott gyógyítókra, a példaértékű háziorvos-beteg kapcsolatokra, a felnőtt és gyermek háziorvosok kitartó, szolgálatkész munkájára szeretné irányítani a szélesebb nyilvánosság figyelmét, határon innen és határon túl. 


Olvasd tovább...
2019 május 07 kedd - 12:41:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2019. május 4-től 2019. május 12-ig Kaba és Hajdúszoboszló állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A módosított menetrend ide kattintva tekinthető meg.

   Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2019. május 13-tól 2019. május 26-ig Budapest-Keletiben végzett karbantartási munkák miatt a 100a Budapest – Cegléd – Szolnok vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A módosított menetrend ide kattintva tekinthető meg.
 
KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET  
NON-PROFIT KFT SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG  
KÖZPONTI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA


Olvasd tovább...
2019 május 06 hétfő - 11:55:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Kinizsi Pál Gimnáziumból az idei évben két végzős osztály - Tamasi Gyopárka osztályfőnök nyelvi előkészítős osztálya és Szendrei-Juhász Ágnes osztályfőnök négy évfolyamos gimnáziumi osztálya búcsúzott el és kezdte meg az érettségi vizsgákat.

   A nyelvi előkészítő osztály 60 %-a középfokú komplex nyelvvizsgát is visz magával az érettségit követően. A végzős tanulók nagy része egyetemen, főiskolán tanul majd tovább - tudtuk meg Kavecsánkiné Pál Erika igazgatónőtől.
 
   A 2019. május 03-án megtartott ballagási ünnepély meghívott vendégei voltak Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály főosztályvezetője, Mádi Lajos alezredes és Schleisz-Bognár Péter, a Ceglédi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2019 május 03 péntek - 07:42:28     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Vidd be kedvenced a munkahelyre! - ezzel a felhívással indul május 6-án a tizenhatodik Bringázz a munkába! kampány.

   A kampány célja, hogy megmutassa, milyen könnyen, gyorsan és szabadon lehet közlekedni - akár munkába is járni - bringával, és ezzel növelje a kerékpározók számát a mindennapokban. Szeretnénk, ha minél többen ülnének nyeregbe azok közül is, akik eddig más módokon jártak be a munkahelyükre. Ezért a munkába bringázók között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Reggelizz velünk!

A Magyar Kerékpárosklub által 2007 óta megszervezett esemény tavaszi felvonása (lesz majd őszi is) ezúttal is bringásreggelikkel indul, országszerte háromtucatnyi helyszínen. A központi nyitóesemény várhatóan a budapesti Kálvin téren lesz május 6-án reggel, ezen a finom péksüteményeken kívül programok is lesznek. Hamarosan megtudhatod azt is, hogy milyenek.

Töltsd le az applikációt!

Ahhoz, hogy részt vegyél a számos nyereménnyel kecsegtető (Lásd alább!) játékban, mindössze annyit kell tenned, hogy szervezel egy 2-4 fős csapatot, utána letöltitek a Bike Citizens applikációt, és a kampány indulásakor, május 6-án az appon belül regisztrálsz a "Bringázz a munkába!" játékba. Innentől nincs más dolgod, mint hogy a játék ideje alatt (május 6. és 31. között) méred a kerékpárral megtett hétköznapi utazásaidat. Utána már csak a nyereményekre kell várj.


Olvasd tovább...
2019 május 03 péntek - 07:32:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a középfokú köznevelési intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2019/2020. tanévre.

Pályázati feltételek

   Pályázatot azok a roma származású fiatalok nyújthatnak be, akik középfokú köznevelési intézmények nappali tagozatán első, második vagy harmadik évfolyamán tanulnak, évismétlésre semmilyen tantárgyból nem kötelezettek, és a pályázat benyújtásának évében elért, év végi tanulmányi átlageredményük legalább 3,00. A pályázónak a fentiek mellett a pályázat benyújtásakor az alábbi feltételeknek kell eleget tennie:

a) magyar állampolgárság;
b) magyarországi lakóhely;
c) büntetlen előélet;
d) valamely rendészeti szakközépiskolába vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára való, a középfokú köznevelési intézmény elvégzését követő jelentkezés, a hivatásos szolgálati jogviszony létesítéséhez szükséges tanulmányi és vizsgakötelezettségek teljesítésének, valamint ezt követően a hivatásos szolgálati jogviszony létesítésének vállalása;
e) szakiskolai tanulók esetében az érettségi megszerzésének és a tanulmányok ennek megfelelő – a szakiskolai tanulmányok befejezését követő tanévben történő – folytatásának vállalása;
f) kifogástalan életvitel és jó hírnév a pályázó vonatkozásában; a pályázó hozzátartozóinak és a vele egy háztartásban élőknek az életvitele a szolgálat törvényes és befolyástól mentes ellátását nem veszélyezteti;
g) egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság, az alkalmasság pályázat elbírálása során történő, valamint a támogatás időtartama alatti megállapításához szükséges vizsgálatok írásban történő vállalása;
h) írásbeli hozzájárulás a pályázat benyújtása során a megyei/fővárosi Rendőr-főkapitányság rendelkezésére bocsátott személyes – köztük különleges – adatoknak a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítése érdekében a Rendőrség által biztosított támogatási rendszer létrehozásáról, valamint a rendőri szervek ezzel kapcsolatos feladatairól szóló ORFK utasításban foglaltak szerinti kezeléséhez, valamint ahhoz, hogy e követelményeknek való megfelelés megállapítása érdekében a pályázó lakó- és családi körülményeit, továbbá a korábbi büntetéseire vonatkozó adatokat előzetesen és a támogatásiszerződés hatályának tartama alatt a Rendőrség bármikor megvizsgálhatja;
i) írásbeli nyilatkozat roma származásról.


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 11:58:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfeleink!  

Tájékoztatom Önöket, hogy technikai okokból a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Abonyi Kirendeltségén a Hatósági Osztály, valamint a Gyámügyi és Igazságügyi Osztály ügyfélfogadása 2019. május 06-án, hétfőn szünetel.

Ezen a napon ügyeiket a Ceglédi Járási Hivatalban (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.) intézhetik.   

2019. május 08. napjától az Abonyi Önkormányzat épületében, a felújított kirendeltségen (2740 Abony, Kossuth tér 1.) a megszokott ügyfélfogadási rendben várjuk ügyfeleinket.

Szíves megértésüket köszönjük!

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k. 
járási hivatalvezető

Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal
2019 május 02 csütörtök - 09:07:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Választópolgárok!

Magyarország Köztársasági Elnöke 2019. május 26. napjára (vasárnap) tűzte ki az Európai Parlament tagjainak választását.   

Magyarország Alaptörvénye értelmében az Európai Parlament tagjainak választásán választójogosult: az a magyar állampolgár, aki - Magyarországon él, magyarországi lakcímmel rendelkezik, vagy - Magyarországon él, bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, és regisztrációs kérelme alapján szerepel a központi névjegyzéken, vagy - külföldön él, az Európai Unió területén kívüli lakóhellyel rendelkezik, és regisztrációs kérelme alapján szerepel a központi névjegyzéken, valamint az Európai Unió más tagállamának állampolgára, ha Magyarországon él, magyarországi lakcímmel rendelkezik, és kérelme alapján szerepel a névjegyzékben az EP tagjainak választásán.   Nem rendelkezik választójoggal az, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága miatt a bíróság a választójogból kizárt. Nem választható az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgára, ha az állampolgársága szerinti állam jogszabálya, bírósági vagy hatósági döntése alapján hazájában kizárták e jog gyakorlásából.  


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 08:17:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Monori Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akit egy hónap alatt öt esetben értek tetten ittas vezetésen Monoron és környékén.

   A bűnügy vádlottja, egy pilisi férfi 2019. január elején a személygépkocsijával úgy közlekedett Pilis utcáin, hogy előtte ivott. A rendőrök megállították, igazoltatták, majd előállították a Monori Rendőrkapitányságra, ahol az alkalmazott légalkohol mérő készülék adatai alapján nyomozás indult vele szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt. A férfi jogosítványát nem tudták elvenni, mert az ellene korábban ittas vezetések miatt indult eljárások következtében a vádlottnak nem volt vezetői engedélye. A rendőri intézkedéstől és a büntetőeljárás megindulásától függetlenül a férfi a következő hetekben ismét többször vezetett ittasan. Négy esetben a rendőrök tetten érték, amikor a személygépkocsijával Monoron, Abonyban és Pilisen úgy közlekedett, hogy előtte alkoholt fogyasztott.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 184 185 186
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények