Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 november 30 péntek - 14:50:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Retkes Béláné a mai napon, 2018. november 30-án ünnepli 90. születésnapját.

   A kerek évfordulón a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr is meglátogatta a szeretetteljes családi körben ünneplő, szépkorú Annuska nénit, hogy jókívánságaikat tolmácsolják számára.

   Az ünnepeltnek egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek, és átadták részére a Magyarország miniszterelnöke kézjegyével ellátott emléklapot is.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Annuska nénit, és további jó egészséget, boldogságot kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 november 30 péntek - 09:22:12     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Folytatódott az „Ültess fát a jövőnek, unokáinknak” program Abonyban

   A Városunk Fejlődéséért Egyesület fásítási programot hirdetett meg és indított 2015. évben a Mikes-tó környezetének szépítéséért.

   Ezen környezetvédelmi program keretében elültetett facsemetékkel három év alatt egy szép, élhető fásított zöld „tó környezet” jött létre, amely így még alkalmasabb városi rendezvények megtartására, tó környéki sétára, kikapcsolódásra.
 
   Egyesületünk a fásítási program folytatásaként faültetést szervezett 2018. november 23-ra a Tamási Áron útra /az ABOKOM telephely mögötti területre/. A faültetést megelőzően tájékoztató szórólapot jutattunk el a Tamási úti lakosokhoz, melyben kértük a csatlakozásukat és segítségüket a fák elültetéséhez.


Olvasd tovább...
2018 november 28 szerda - 17:07:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

kerekpartarolo-abonyban-abonyi-abony-abony.hu-2018.jpg   Október 1-jétől a vasútállomásra kerékpárral érkezők az ABOKOM Kft. Tamási Áron út 2. szám alatti, 0-24 óráig őrzött telephelyén is elhelyezhetik kétkerekűjüket.

- A kezdeményezés igen népszerű a lakosság körében, egyre többen veszik igénybe az új szolgáltatást - árulta el lapunk megkeresésére Gáspár Csaba, az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A fedett tárolókban természetesen további kerékpárok elhelyezésére is van még lehetőség.

Az elhelyezés, őrzés díja: 1.800,-Ft/hó
Alkalmankénti elhelyezés: 200,-Ft/alkalom/nap.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 november 28 szerda - 15:36:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Ünnepre készül a város

   Egyre közelebb kerülünk a karácsonyi ünnepkörhöz, melyet Abony városában is nagy előkészületek előznek meg.

   Minden évben, november végén kezdetét veszi a településközpont feldíszítése. Az ünnepre való hangolódást fenyőfával, fényfüzérekkel, adventi koszorúval és karácsonyváró programokkal teszik teljessé a településen. A dekorációk kihelyezését ezúttal is az ABOKOM és a közmunka-program dolgozói végezték nagy odaadással és gondossággal. Szerda reggel felkerültek a hópelyhes fényfüzérek a kandeláberekre a 40-es főút mentén, a központban. Majd egy csodaszép, közel 10 méteres, erdélyi fajtájú ezüstfenyő érkezett a Kossuth térre, melynek biztonságos szállítását rendőreink biztosították.

   A különleges fenyőfa, amely idén megérdemelten viselheti az Abony város karácsonyfája címet, Juhász Istvánné felajánlása nyomán, a Kasza utca 4. szám alól „költözött” a Főtérre, hogy az ünnep közeledtét hirdesse. Az előző évekhez hasonlóan idén is több fenyőfa-felajánlás érkezett a Városházára, de ezúttal a forma és az esztétikum mellett a praktikusság volt a döntő érv. Bár a fenyőfa kivágása megnehezítette a szakemberek dolgát, mert előbb a belelógó kábelvezetéket le kellett választani, a probléma az alapos szervezéssel és összehangolt munkával hamar megoldódott. A fenyőfa felállítását követően a díszek és a fényfüzérek is felkerültek a fenyőfára, melyet sötétedés után már teljes pompájában láthatunk majd.

Az ünnepi készülődésről készült fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 november 27 kedd - 08:19:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V.19.) NGM rendeletének 2.§ e) és f) pontja alapján 2018. december 1. (szombat) és 2018. december 15. (szombat) munkanap, illetve 2018. december 24. (hétfő) és 2018. december 31. (hétfő) pihenőnap.

   Fentiek értelmében a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának valamennyi osztályán az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul:

2018. november 30-án, pénteken és 2018. december 14-én, pénteken is hétfői ügyfélfogadási rend szerint, továbbá 2018. december 1-jén szombaton és 2018. december 15-én szombaton is pénteki ügyfélfogadási rend szerint.

A települési ügysegédek ügyfélfogadási rendje nem változik, a szokásos ügyfélfogadási időben várjuk ügyfeleinket.

Magdáné dr. Rostás Boglárka
mb. járási hivatalvezető s.k.
Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal
2018 november 26 hétfő - 09:32:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. december 1-jén az Abonyi Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket köszönjük!

Abony, 2018. november 26.

Tisztelettel: dr. Nagy Péter
                           jegyző


Olvasd tovább...
2018 november 23 péntek - 10:48:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Laboratóriumi kísérleteket, virtuális hegesztő gépet és közlekedési szimulátort is kipróbálhattak ma az iskolások Abonyban. A Műszaki Szakképzési Centrum szervezésében ma a Somogyi Imre Általános Iskolában tartottak pályaorientációs napot.

   A folyékony nitrogén felrobbantotta a lufit. Ez csak egy azon érdekes kísérletek közül, melyekben részt vehettek ma az abonyi Somogyi Imre Iskola tanulói. Fontos, hogy a gyerekeknek legyen áttekintésük a foglalkozásokról, különféle szakmákban rejlő karrierlehetőségekről. 

„Még nem döntöttem el, hogy mi szeretnék lenni, mert nagyon érdekel a színészet és a kémia is.” - mondta Mayer Blanka Zsuzsanna. 

„Olyan különleges, hogy különböző anyagokat összekevernek és egy másik anyagot állítanak el vele és nagyon izgalmas.” - mondta Török Julianna Eszter. 

A képre kattintva megtekinthető a rendezvény video összefoglalója.


Olvasd tovább...
2018 november 22 csütörtök - 08:18:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatjuk a november 1-jén jogerős határozattal rendelkező rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat, hogy a természetbeni juttatás – Erzsébet utalványátvétele az alábbiak szerint történik:

A szülő neve alapján ABC szerint:
A - H-ig: 2018. november 26. hétfő 13.00-18.00 óráig
I - Sz-ig: 2018. november 28. szerda 8.00-11.00 óráig és 13.00-15.00 óráig
T - Zs-ig: 2018. november 30. péntek 8.00-11.00 óráig

A saját jogán rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult nagykorú személyre is a fentiek vonatkoznak.

Az utalványok átvétele a Polgármesteri Hivatal pénztárában történik, sorszám húzása kötelező!

Kérjük, a folyamatos átadás-átvétel biztosítása érdekében az időpontokat szíveskedjenek betartani!

Együttműködésüket köszönjük!

Abonyi Polgármesteri Hivatal


Olvasd tovább...
2018 november 20 kedd - 20:51:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Nyilvános meghívó közreadásával hívjuk és várjuk
 
- az Abonyi KID FC játékosait, edzőit és szakvezetőit,
- a Pintér és Társa Kispályás Labdarúgó Bajnokság csapatainak játékosait,
- a Senior Labdarúgó Bajnokság csapatainak játékosait, valamint a város
- veterán labdarúgóit
 
a december 4-én (kedden) 18.00 órakor az Abonyi Kultúra Házában megrendezésre kerülő II. Városi Focigálára.
 
A részvételi szándékot kérjük, hogy Molnár Károly, vagy Pető Zsolt szervezőnél jelezzék.
 
Az est programját a meghívóban olvashatják.

Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 november 20 kedd - 14:18:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a Statek Kft. bevonásával Abony településen kötelező  adatszolgáltatáson alapuló  mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

A felvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve: 2219 Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2018. 

   Az összeírók november 26-a és december 15-e között keresik fel a mintába került, a webes önkitöltéssel nem élő háztartásokat. Az összeírási munkát a Statek Kft. által megbízott, ún. igazoló lappal ellátott kérdezőbiztosok végzik. Az Önök településén a kérdezőbiztosok neve: Barta Józsefné, Egresi Diána, Kozmáné Baranyai Éva, Jandácsik Pálné, Kovácsné Gulyás Zsuzsanna.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 174 175 176
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények