Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 június 07 csütörtök - 15:49:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Alig egy éve alkot egy párt a táncparketten az abonyi Kállai Ádám és a szomszédos megyeszékhelyen élő Komlós Lilian, ám sorra nyerik korosztályuk táncos megmérettetéseit.

   A két fiatal egymásra találása tavaly tavaszra datálódik, amikor a már évek óta ezt a mozgásformát űző, 11 esztendős Ádámnak új partnert keresett az édesanyja. Ekkor szemelték ki a 9 éves, igen jó mozgású Liliant, aki minden szempontból illik a rendkívüli ritmusérzékű fiú mellé. Azóta több kisebb-nagyobb versenyen indultak ebben a felállásban, és gyakran "pihentek" büszkén a dobogó legfelső fokán.

Az elmúlt hónapban két versenyre is felkészítették őket tanáraik, Püspöki Dávid és Püspöki-Markó Ágnes.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 június 04 hétfő - 10:25:48     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

„Abonyiak Abonyért” Alapítvány
Kuratóriumának Elnökétől

Tisztelt Abonyiak! Kedves Barátaim!

   Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében végzett tevékenységükkel elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén.

   A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma dönt. A díjak 2018-ban az augusztus 20-i városi ünnepség keretében kerülnek átadásra.


Olvasd tovább...
2018 június 04 hétfő - 08:48:28     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
„Adj vért, megmented három ember életét” - Véradási tájékoztató

veradas_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Magyar Vöröskereszt kihelyezett véradó napot tart Abonyban 2018. június hónapban két alkalommal:

2018. június 13-án /szerda/ 09-14 óra között
a Kultúra Házában, illetve

2018. június 27-én /szerda/ du. 14-16 óra között
a Pintér és Társa Kft. telephelyén /Abony Ceglédi út 61./

A személyi igazolványt, a TAJ kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal!

   Vért adhat, aki nem szenved ismert fertőző betegségben, illetve az aktuális állapota véradásra alkalmas. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak esetében évente öt, míg nők esetében évente három vérvétel engedélyezett, a két vérvétel között pedig legalább 56 napnak kell eltelnie.


Olvasd tovább...
2018 június 04 hétfő - 07:13:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

peto_istvanne_voroskereszt_kituntetes_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   
   A Magyar Vöröskereszt Országos Világnapi ünnepségén kapott gyémánt fokozatú kitüntetésemhez nagyok sok jókívánságot, gratulációt kaptam, melyet ezúton is tisztelettel köszönök mindenkinek.

Pető Istvánné


Kapcsolódó hírek:2018 június 04 hétfő - 07:01:42     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Otthonában köszöntötte a városvezetés 90. születésnapja alkalmából Skultéti Istvánnét, 2018. május 30-án.

   Erzsike néni éppen családja körében ünnepelte a jeles évfordulót, amikor Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr meglátogatta, hogy jókívánságaikat tolmácsolják a szépkorú hölgynek.

   Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnökének jókívánságait tartalmazó emléklapot, továbbá egy csokor virággal és egy tortával köszöntötték fel.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 június 01 péntek - 06:22:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

gazvezetek_szakitasok_pest_megyei_katasztrofavedelem_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Az elmúlt hetekben több esetben is riasztották a megyei tűzoltókat gázvezeték szakítás miatt. Csak ebben az évben a Pest Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóság tűzoltó egységeinek tizenöt esetnél kellett beavatkozniuk gázvezeték sérüléséből adódó káreseményeknél.
 
   A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen káresetek döntő többsége emberi mulasztásra vezethető vissza, például a földmunkát végzők nem kellő körültekintéssel járnak el. Leggyakrabban tehát géppel, illetve kézzel történő munkavégzés során sérül a gázvezeték, gyakori, hogy fűnyíróval vágják el a kiálló földgázcsonkot. Az ilyen balesetek mögött az előírások be nem tartása áll, hiszen a földmunkát végző cég vagy személy sokszor nem szerzi be a területre vonatkozó közműtérképet.

   Az ilyen hibák, mulasztások komoly következményekkel járhatnak, hiszen a sérült vezetékből kiáramló gáz rendkívül gyúlékony, robbanásveszélyes, gyakran szükség van a környéken élők kitelepítésére. Átlagosan 15-20 embernek kell ilyen eseteknél elhagynia otthonát, a beavatkozás 10-15 tűzoltót és három gépjárművet igényel, vagyis a gázvezeték-sérülés miatt keletkező károk felszámolása akár 100 ezer forintos plusz kiadást is jelenthet a riasztott tűzoltóság számára.


Olvasd tovább...
2018 május 30 szerda - 12:30:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Kézilabda Club férfi junior csapata az idei évben a Törökszentmiklósi KE ifjúsági csapatával karöltve indult két bajnokságban is, mégpedig az NB I/B-s ifjúsági és a Pest Megyei ifjúsági Bajnokságban TKE-Abonyi KC néven.

- A fiatalok egy igen megterhelő, de eredményes évadon vannak túl. A 2. osztályban 8 győzelemmel és 14 vereséggel a 9. helyen végeztek, a Pest Megyei Bajnokságban pedig a bronzérmet szerezték meg. Az alapszakaszban 19 győzelemmel és 5 vereséggel a 3. helyen jutottak tovább a rájátszás szakaszba, ahol a Domony KSE csapatától szenvedtek kétszer is vereséget, így a döntőbe jutás idén is elmaradt - értékelte a bajnoki idényt Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.

1. fotó: Járdány Vanda


Olvasd tovább...
2018 május 30 szerda - 11:39:12     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Generál-Kontakt Bt. a tavalyi évben sikeresen pályázott a „Mikro- kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című felhívásra.

   A pozitív támogatási döntésnek köszönhetően 39,87 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az abonyi székhelyű vállalkozás. 2015-ben szintén pályázati forrásból építették meg az azóta már telephelyként szolgáló új csarnoképületüket a Mátyás király úton. A jelenlegi fejlesztés a cég működését és fejlődését biztosító csarnokbővítéssel megvalósuló telephelyfejlesztést célozza meg.


Olvasd tovább...
2018 május 30 szerda - 07:12:55     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tájékoztató a parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

Tisztelt Lakosság! A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége.

   A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki.

   Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy június 30-ával lejár a parlagfű-mentesítési türelmi idő. Ezt követően belterületen a jegyző, külterületen (az ingatlanügyi hatóság által helyszíni ellenőrzésről felvett jegyzőkönyv tartalma alapján) a növény- és talajvédelmi hatóság köteles hatósági eljárást indítani azokkal szemben, akik elmulasztották a parlagfű elleni védekezést.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 161 162 163
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények