Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 július 05 szerda - 07:40:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

gyaszhir_szokron_laszlo_varosi_kepviselo_abony_abony.hu_2017.jpg
 
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Szökrön László önkormányzati képviselő 2017. július 04. napján elhunyt.

Osztozunk a család fájdalmában.

Abony Város Önkormányzata
 
2017 július 05 szerda - 07:37:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

legi_szunyogirtas_szunyoggyerites_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítési program keretén belül 2017. július 07. napján légi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.
 
Tartaléknapok: 2017. július 08-09.
 
A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.


Olvasd tovább...
2017 július 04 kedd - 18:34:31     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

pestmegyeihirlap_1988_05_abony_abony.hu_2017.jpgAz alábbi írás a Pest Megyei Hírlap 1988. május 19-i számában jelent meg:
 
"Unokáink is mesélni fogják címmel, február első felében pályázatot hirdettünk olvasóinknak. Ebben arra kértük a vállalkozó szelleműeket, hogy írják le és küldjék el nekünk a lakóhelyükhöz kapcsolódó legendákat, furcsa történeteket, egy-egy földrajzi helyhez vagy híres emberhez kötődő, meseszerű mendemondákat - olyanokat, amelyeket jó lenne közkinccsé tenni, megmenteni az utókornak.

Örökre elmerült 

A Piócás tó helyén valamikor kastély állt. Ebben egy gazdag úr lakott, egyetlen leányával.  Kiszolgálta  őket  sok sok  cseléd  és  szolga.  Egy napon   a  leány  kint  játszott a kertben. Odalépett hozzá a környék tündére  szegény leánynak  öltözve, és alamizsnáért   könyörgött.  A   kisasszony szívtelenül  elkergette:
— Menj  innen!  Nem  adok semmit, te csúnya pióca!
A tündér megharagudott. Fölemelte  a  kezét,  és  abban  a pillanatban a kastélyból tó lett. Az  úr és a leánya pedig a sok cseléddel egyetemben mind piócává változott. Évek múlásával a tó   kiapadt, a piócák elpusztultak. A tó helyének és környékének a neve azonban még ma is Piócás.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 július 04 kedd - 13:00:54     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A tanév végén megkezdődnek a szabadidős elfoglaltságok, így a gyermekek, fiatalok üdültetése, táboroztatása is. Nagyon fontos, hogy a táborok megfelelő higiénés körülmények között, a felügyeletet gyakorló intézet tudtával működjenek, ezért felhívjuk a táborok szervezőinek figyelmét legfontosabb kötelezettségeikre. 
 
A jelenlegi jogi szabályozás szerint a tanuló ifjúság táboroztatása bejelentés köteles tevékenység, ami a 3-18 éves korosztály üdültetését, táboroztatását, szervezett foglalkoztatását jelenti.
 
A bejelentést a tábor nyitása előtt legalább 6 héttel kell írásban megtennie a tábor szervezőjének a tábor helye szerint illetékes intézetnél, a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályánál 2700, Cegléd, Kossuth tér 1. sz. alatt.


Olvasd tovább...
2017 július 04 kedd - 08:23:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

veradas_abony_2017.jpg
Magyarországon a biztonságos vérellátáshoz napi 1800 véradóra van szükség.

Adj vért a nyár folyamán, regisztráld a véradáson kapott kódot, és nyerj akár egyhetes, kétszemélyes tengerparti utazást az IBUSZ jóvoltából! Bővebb tájékoztató a http://www.veradas.hu/nyar  oldalon.

Nagyításért kattintson a képre!

2017 július 04 kedd - 07:18:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

mezogazdasagi_gepek_tuzei_abony_abony.hu_2017.jpgA mezőgazdasági betakarítási munkálatokkal elkezdődik az a tűzvédelem szempontjából veszélyeztetett időszak, ami évről évre nagy beavatkozó kapacitást köt le a tűzoltóságok körében. Tekintettel arra, hogy ebben az időszakban az évszakra jellemző hőmérséklet, a vegetáció nedvességtartalma, valamint a gépek okozta kockázat összeadódik, így jelentős méretű mezőgazdasági területeket, valamint jelentős számú mezőgazdasági gépeket érintő tűzesettel kell/lehet számolni.
 
Az elmúlt időszakban átlagosan százas nagyságrendű a mezőgazdasági gépekben keletkezett tűzesetek száma országos szinten. Ezeknek a tüzeknek egy része Pest megyében is jelentős feladatot jelentett a készenléti állomány számára. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a beavatkozások, valamint az esetleges tűzvizsgálati eljárások során nyert tapasztalatokat megosztotta a mezőgazdasági ágazat szereplőivel.  
 


Olvasd tovább...
2017 július 02 vasárnap - 18:53:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

hazhoz_meno_szelektiv_hulladekgyujtes_2017_julius_03-09_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 július 02 vasárnap - 15:26:54     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A tavasz kezdetével elkezdődik az őzek párzási időszaka, amely augusztus közepéig tart. A tapasztalatok szerint ekkor ugrásszerűen megnövekszik a közúti balesetek száma a vadak megváltozott mozgási területe és viselkedése miatt. Természetesen nem csak őzek szaladhatnak ki az úttestre, akár egy kisebb termetű vad - pl.: nyúl - is okozhat komoly anyagi kárt egy gépkocsiban. Még egy utunkat repülve keresztező fácán is képes a jármű szélvédőjét berepeszteni. A környezetünkben élő vadállatok a hajnali és a szürkületi órákban a legaktívabbak, ekkor fokozottan figyeljünk az utakon.

Tanácsok a balesetek elkerülése érdekében:
· Az egyik leghatásosabb módszer az ütközés elkerülésére a lassítás, a fokozott figyelem. Amennyiben lakott területen kívül 90 km/h helyett 80 km/h sebességgel közlekedik, hamarabb észlelhető a vad, a reakció idő rövidül.
· Ne hagyja, hogy közlekedés közben elvonja bármi a figyelmét. A gépjárművezetésre koncentráljon, kézben tartott mobiltelefonnal ne telefonáljon.
· Folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát, haladjon lassabban.
· Ha a vadállat már az úttesten van, adjon hosszú hangjelzést


Olvasd tovább...
2017 július 01 szombat - 06:27:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

dr_diogyori_gitta_cimzetes_fojegyzo_abony_cegled_abony.hu_2017.jpg"Címzetes főjegyzői címet kapott  dr. Diósgyőri Gitta, a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal abonyi származású jegyzője. Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A cím adományozására az illetékes megyei kormányhivatal javaslata után a miniszterelnök jogosult. Az Orbán Viktor által aláírt döntés szerint a címzetes főjegyzői cím július 1-től illeti meg a ceglédi jegyzőt és határozatlan időre szól."

Forrás: ctv.hu
Fotó: cegledinfo.hu2017 június 30 péntek - 11:39:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Az őszi árpa és a repce aratásával megkezdődött az idei aratási szezon az országban, a szakemberek a tavalyi rekordévinél alacsonyabb termésmennyiségre számítanak a nyári betakarítású növényeknél - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

Az aratási koordinációs bizottság idei elő ülését követően Czerván György elmondta: eddig országosan az őszi árpa termőterület 15 százalékán, 35 ezer hektáron végeztek a munkákkal. Elmondta, az idén 15-20 százalékkal alacsonyabb terméshozamra számítanak az árpánál, a repcénél és a búzánál is. A termésmennyiségek az utóbbi öt évi átlagot meghaladják majd - tette hozzá.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 137 138 139
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
 *****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények