Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 október 09 kedd - 13:41:08     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 ksh_logo.gif  Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Abony településen 2018. október 12. és december 06. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja, hogy felmérje a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit. Az adatokra támaszkodva megalapozott számítások végezhetőek a magánbérleti szektor nagyságáról, gazdasági súlyáról.

   A Magyarországon felkeresendő 15 ezer cím kijelölését statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtottuk végre. A kérdezők 2018. október 12. és 2018. november 30. között, személyesen veszik fel a kapcsolatot a kijelölt címen élő adatszolgáltatókkal.

   Amennyiben az ott lakók piaci magánbérlőként élnek a címen, akkor kétféle módon válaszolhatják meg a kérdőívet:
1. személyes interjú keretében, a kérdezőnek válaszolva.
2. önállóan, az interneten elérhető elektronikus kérdőív kitöltésével. (A kérdőív a www.ksh.hu/lakberfelmeres oldalon érhető el, a belépéshez szükséges jelszót a kérdező adja át a címen élőknek.)


Olvasd tovább...
2018 október 09 kedd - 07:00:40     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

varoshaza_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpgTisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. október 13-án (szombaton) az Abonyi Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.
 
Megértésüket köszönjük!
 
Abony, 2018. október 8.
Tisztelettel:
 
dr. Nagy Péter s.k.
jegyző2018 október 09 kedd - 06:37:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 október 04 csütörtök - 07:34:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Emlékeztető III.

   Abony Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről. 

   Mint ismeretes, a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők korábban nem részesültek a 12.000.- Ft-os állami támogatásban.

   A 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

   Az érintettek a támogatási igényüket az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztályánál jelenthetik be a mellékelt nyomtatványon ügyfélfogadási időben. (A nyomtatvány átvehető személyesen, nyomtatott formában is a Polgármesteri Hivatalban!)

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 október 02 kedd - 12:13:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
"Szép az élet, élni jó!"

   A Városunk Fejlődéséért Egyesület kilencedik alkalommal szervezte meg a mellrák megelőzése céljából a bátorító és figyelemkeltő sétát.

   A rendezvény célja a szűrésekre való felhívás a betegség megelőzése érdekében. Fontos, hogy azoknak a figyelmét is felhívjuk az elsősorban nőket érintő rákos megbetegedésre, akik nem gondolnak arra, hogy ők is érintetté válhatnak. Az Egyesületünk által szervezett rendezvény 2018. szeptember 29. napján közös sétával kezdődött a Főtérről az Abonyi Fúvószenekari Egyesület Mazsorett Csoportjának közreműködésével, érintve a Kálvin, Báthory és Jókai utakat, és vissza a Főtérre.

   A figyelemfelkeltő séta utáni program a Kultúra Házában műsorral és előadásokkal folytatódott. A résztvevőket Korbély Csabáné nyugalmazott Művelődési Ház igazgató köszöntötte. Köszöntőjébe  Horváth Piroska „A Kórkép” című, a rendezvényhez szívszorítóan kapcsolódó versét idézte. Az előadások előtt a Pingvines Óvoda és Bölcsőde „Csiga-biga” csoportja Tóth Tiborné és Molnár Márta óvónők felkészítésével adtak elő egy vidám és kellemes műsort. A rendezvény meghívott vendége volt Dr. Szabó Éva radiológus főorvos, Abony Város Díszpolgára és egyben a rendezvény Fővédnöke is, valamint Drávay Zorka a Szegedi Orvostudományi Egyetem III. éves hallgatója, aki abonyi kötődésű és abonyi gyökerekkel rendelkezik.

A fotókra kattintva képgaléria nyílik a rendezvény legjobb pillanatairól.


Olvasd tovább...
2018 október 01 hétfő - 16:00:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nevnapozas_idosek_klubjaban_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában 2018. szeptember 19-én rendezték meg az Ilona, Mária, Klára nevű Klubtagok névnapi köszöntése.

   A hagyományokhoz híven részt vettek az ünnepségen az újszilvási Rozmaring Nyugdíjas Klub tagjai. Papp Ferencé Babi köszöntötte az ünnepelteket és Rózsásné Erzsikével közösen adták át a virágokat. Az ünnepeltek szendviccsel és apró süteménnyel készültek a vendéglátásra, ezt követően asztalra került a Babi által készített fenséges csokoládétorta. Jó hangulatú zenés-táncos délutánt töltöttek együtt az idősek, melyet tombolahúzással tettek színesebbé.

A cikket készítették az Idősek Klubja munkatársai.


2018 október 01 hétfő - 15:26:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet Számítógép: a mindennapi társ 11” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére, ASP, E-recept, E-napló kompatibilisasztali számítógépeket tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok által, illetve segíteni a meglévő elavult számítógépek és operációs rendszerek korszerűre váltását akár Intel Core i7-es, SSD meghajtót (gyorsabb indítást és működést biztosító eszközt) is tartalmazó számítógépekre, akár 3 év teljes körű garanciával.

Pályázati keret: Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft. és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt: www.oip.hu) kínálatából összeállított számítógépes szolgáltatáscsomagok. Figyelembe véve az ASP, az E-recept és az E-napló bevezetése miatti megnövekedett igényeket, az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 800 db számítógépes szolgáltatáscsomag érhető el, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybe vevők használatára is beállíthatóak (például oktatási célra, stb.)


Olvasd tovább...
2018 október 01 hétfő - 15:04:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   2018. szeptember 28-ától elköltözött a központi háziorvosi ügyelet (felnőtt és házi gyermekorvosi ellátás) a Cegléd, Kossuth F. u. 17. szám alól a Cegléd, Rákóczi út 51-55. szám alatti épület földszintjére (a Tömörkény Patika vasútállomáshoz közeli régi üzlete).

Telefonszám: 06-1/301-6969; 104; 112

Szóbeli tanácsadásra használható telefonszám: 06-20/983-9269 


2018 szeptember 28 péntek - 17:02:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az Idősek Klubja csapata buszkirándulás keretében, 2018. szeptember 07-én Mezőkövesd, Bogács, Noszvaj nevezetességeit látogatta meg.
 
   Mezőkövesden megtekintettük Takács István (1901-1985) festményeinek kiállítását. Laczkó Pető Mihály fergeteges tárlatvezetése által a művész teljes életművét megismerhettük. Képeinek témája a matyóföldi emberek mindennapjait jeleníti meg. Ezen kívül számos templom freskóját Ő festette, többek között azabonyi Szent István Katolikus Templom oltárképét is. A Matyó múzeum számos népművészeti remekkel kápráztatott el minket. Meglátogattuk Kis Jankó Bori szülőházát, valamint a mézeskalácsos házat is, mindkettő hagyományőrző színfoltja Mezőkövesdnek.
 
   Bogácson ellátogattunk a Babamúzeumba, ahol az alapító: Kovács Sándorné Manci néni fogadott bennünket. Egyéni humorával átszőtt, helyi nyelvjárását élvezettel hallgattuk. Elmondása szerint minden egyes babát saját kezűleg öltöztetett népviseletbe. Munkájáért állami kitüntetésben is részesült.

Fotógalériáért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 170 171 172
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények