Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 április 10 hétfő - 15:31:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

bihari_janos_zeneiskola_rezfuvos_hangverseny_abony_abony.hu_2017.jpgTiszafüreden rendezték meg a XX. Regionális Rézfúvósversenyt 2017. április 8-án, ahol a Bihari János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei is részt vettek.
 
Elért eredmények:
I. korcsoportban Vincze Réka III. hely,
II. korcsoportban Kelemen Ferenc Tamás és Petrucz Júlia II. hely,
III. korcsoportban Gulyás Petra II. hely,
VI. korcsoportban Koncsik Treczker Tibor Gábor I. hely,

Felkészítő tanárok: Dr. Gajdos István József és Petrucz György.

Szívből gratulálunk! DE
bihari_janos_zeneiskola_rezfuvos_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg
 
2017 április 10 hétfő - 15:05:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság!
 
A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet 2740 Abony, Kálvin János út 10. és 2740 Abony, Újszászi út 21-23. számú telephelyeken a felnőtt háziorvosi és gyermekorvosi ellátás, a fogorvosi ellátás, a védőnői ellátás és a járóbeteg szakellátás szünetel 2017. április 14. - 2017. április 17. között. Az ügyeleti ellátás zavartalan ebben az időszakban.
 
Az orvosi ügyelet, sürgősségi ellátás elérhetőségei:
Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet Abony, Újszászi u. 21-23.
Tel: 53/655-800
 
 
 
2017 április 10 hétfő - 11:50:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

www.abony.hu internetes oldalon található tartalom Abony Város Önkormányzatának szellemi tulajdonát képezi, a weboldalhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását a lentebb ismertetett nemzetközi és magyar jogszabályok védik.

Abony Város Önkormányzata fenntartja a weboldal felhasználásával, így bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő többszörözésével (másolás, anyagi hordozón való rögzítése), terjesztésével (nyilvánosság számára történő hozzáférhetővé tétel) kapcsolatos jogot, kivéve a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglalt szabad felhasználás eseteit.

Jogosulatlan a felhasználás különösen akkor, ha arra törvény, vagy az arra jogosult Abony Város Önkormányzata szerződéssel engedélyt nem ad, vagy ha a felhasználó jogosultságának határait túllépve használja fel a művet. A felhasználó köteles Abony Város Önkormányzatát a felhasználás módjáról, és mértékéről tájékoztatni.

Abony Város Önkormányzat előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos ismételten és rendszeresen az oldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy video anyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) másolása, újrahasznosítása, illetve feldolgozása online és nyomtatott formában egyaránt.


Olvasd tovább...
2017 április 10 hétfő - 11:02:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

sonka_husvet.jpgA húsvéti nagybevásárláskor érdemes átnézni a sonkák és a tojások jelölését, ezek alapján a vásárló tájékozódhat a termék típusáról és minőségéről, például a minőség-megőrzési időről, illetve hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a sonka - hívta fel a figyelmet az MTI-nek hétfőn eljuttatott közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

    A húsvéti sonka megnevezés a nyers sonkáknál, a hőkezelt sonkáknál és a parasztsonkáknál használható. A termékek neve a címkén olvasható: a nyers sonkák esetében a nyers sonka, a hőkezelt sonkáknál a főtt sonka vagy sült sonka megnevezéssel találkozhatnak a fogyasztók.


Olvasd tovább...
2017 április 10 hétfő - 07:20:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Ezen a héten (2017. április 10-16. között) a BENU Gyógyszertár az ügyeletes patika.
 
Ügyeleti idő:

Hétfőtől csütörtökig 18.00-22.00-ig
Péntek: munkaszüneti nap, ügyelet 08.00-22.00-ig
Szombat: nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet 22.00-ig
Húsvétvasárnap ügyelet 08.00-22.00-ig.
 
 
Jövő héten (2017. április 17-23. között) a ROZSNYAI Gyógyszertár lesz az ügyeletes.

Ügyeleti idő:
Húsvéthétfőn ügyelet 08.00-22.00-ig.
Keddtől nyitva tartás a megszokott rendben.
Keddtől péntekig ügyelet 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig.
 
A Csontos Patika ünnepi nyitvatartási és ügyeleti rendje:
Hétfőtől csütörtökig 08.00-17.30-ig tart nyitva. 
NAGYPÉNTEKEN, NAGYSZOMBATON, HÚSVÉTVASÁRNAP ÉS HÚSVÉTHÉTFŐN ZÁRVA.

A Patika dolgozói arra kérik a lakosokat, hogy az ünnepi készülődés során gondoskodjanak időben a gyógyszereikről.
 
Köszönjük az információkat a Csontos Patika dolgozóinak! Darányi Erika
2017 április 08 szombat - 17:48:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A fotógaléria a képre kattinva tekinthető meg. Darányi Erika képei
2017 április 06 csütörtök - 09:15:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Aki egyetért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített adóbevallási tervezettel, annak nincs további teendője. Május 22-e után ugyanis a bevallási tervezet hivatalos bevallásnak minősül majd, ha addig nem nyilatkozik másképp az adózó.
 
Lényeges, hogy mindenki nézze át a tervezetet, mert az adózók felelőssége, hogy jövedelmükről precíz bevallás készüljön, abból ne hiányozzon semmi. Az ügyfélkapuval rendelkezők már március közepétől elérik a NAV által készített szja-bevallási tervezetüket. Azoknak is elkezdte már a postázást az adóhivatal, akik március 16-ig kérték tervezetük megküldését papíron. Május 2-ig mindenkinek megérkezik majd ez a dokumentum.


Olvasd tovább...
2017 április 05 szerda - 07:12:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a szolnoki autóbusz-állomás (5000 Szolnok, Ady Endre út 15.) területén a javítási munkálatok idején 2017. április 20-tól várhatóan 2017. június 15-ig a következő változások várhatóak:

Az Abony irányából érkező regionális helyközi járatok utas kiszolgálása a Jubileum téri (Vasútállomás) ideiglenes helyközi autóbusz-állomáson történik! Ezen okból nem szükséges a bérletigazolványokat cserélni vagy módosítani. A Szolnok, autóbusz-állomásig kiállított igazolványok értelemszerűen a vasútállomásra értendők! A Szolnok, autóbusz-állomásig szóló bérletigazolványhoz ebben az időszakban váltható Szolnok, vasútállomásig érvényes bérlet.

Abony irányából a regionális helyközi járatok a jelenlegi útvonalon érik el a Jubileum téri vasútállomás előtti téren kialakított ideiglenes Jubileum téri (Vasútállomás) helyközi autóbusz-állomást. A Jubileum térről városi helyi járatokkal tovább lehet utazni a város más részeibe.


Olvasd tovább...
2017 április 05 szerda - 06:58:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje. Április 13-án a pénteki, 14-én a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én a vasárnapi, 18-án a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Tavaly a húsvét ideje alatt csaknem 540 ezren váltottak jegyet, ami egy szokásos hétvégéhez képest 13 százalékkal több utazást jelent. Idén a tavaszi szünet április 13-tól 18-ig tart, főként annak kezdetekor sok diák utazik majd lakóhelyére, ezért csúcsforgalom várható a pályaudvarokon.  A tavaszi szünet utolsó napján, kedden is sok utasra számít a vasúttársaság: ezen a napon a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvéthétfőinél is magasabb lehet.

A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-START az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja, a helyfoglalások alakulása alapján, a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat kapcsolnak.


Olvasd tovább...
2017 április 04 kedd - 17:13:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Április első hétvégéjén megkezdődtek a Pest Megyei Férfi Kézilabda 2016/17. bajnoki évad rájátszás mérkőzései.
 
A negyeddöntők első mérkőzésein junior csapatunk Albertirsa csapatával csapott össze, felnőtt alakulatunk pedig a Csömör KSK II. (B. csoport 4. helyezett) otthonában lépett pályára. A felnőtt mérkőzés miatt izgultunk jobban, hiszen nem ismertük ellenfelünket. Sajnos azonban junior csapatunk hagyta ott a pontokat Irsán, ugyanis 3 gólos vereséget szenvedtek (26:23).
 
Felnőtt csapatunk magabiztosan lépett pályára és végig irányította a mérkőzést. Ellenfelünk fiatal játékosai jól bírták az abonyi csapásokat, illetve hibáinkat is könyörtelenül kihasználták. Ez azonban nem volt elég a győzelmükhöz. A jól működő védőfalunk feladta a leckét, illetve kapusaink ezúttal is maradandót alkottak. Támadó játékunk változatos és ötletes volt, lövési százalékunk is magas volt. Mindenki a mérkőzés súlyának megfelelően lépett pályára és ez által mindenki hozzá is tudott tenni a 26:35 végeredményű mérkőzéshez.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 130 131 132
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények