Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 szeptember 05 kedd - 17:01:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Abonyi krónika - Önálló rádióműsort készítenek a gimnazisták

kinizsi_radio_1970_abony_abony.hu_2017.jpgA magnetofon kapcsolója egyet kattan. Megindul a korong, és az alkalmi keverőasztal fölé hajoló diákarcokra egyszerre feszült figyelem ül. Minden szem, minden tekintet a sikló, barna szalagot pásztázza és várják a felcsendülő hangokat.
 
A készülék  hangszórójából halk zaj hallatszik, aztán egy ismerős akkord: „Sej, Nagy-abonyban csak két torony látszik..." Néhányszor még ismétlődik, majd a Rákóczi-induló hangzik fel. Az induló lassan halkul és egy leányhang jelentkezik:

„Itt a Kinizsi  Rádió! Megkezdjük iskolánk rádiójának műsorát. Adásunkat minden héten, szombaton 11 óra 05 perctől 11 óra 25 percig hallhatjátok. Műsorunkat híreinkkel kezdjük” — s az újabb összekötő zene után a közelgő szalagavatóról hallani.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 05 kedd - 14:19:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

2017. szeptember 09. (szombat) Péteri a piroson - 40 éves a Pest Megyei Piros Túramozgalom.

Indulás Abonyból, a Kinizsi Gimnázium elől 09:30-kor autóbusszal.
 
Programok:
Délelőtt kulturális műsorok, majd ebéd. Délután gyalogtúra a Gombai-tavaknál.

Érdeklődés és jelentkezés a Természetjárók Köre vezetőjénél, Nagy Sándornénál, az 20/341-2706-os telefonszámon.   
 


 
2017 szeptember 05 kedd - 14:07:46     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

varoshaza.jpgTisztelettel várok minden kedves érdeklődőt Abony Város Településképi Arculati Kézikönyve és Településképi rendelete tárgyában tartandó LAKOSSÁGI FÓRUMRA.

A fórum helye: Abonyi Polgármesteri Hivatal Díszterme
Ideje: 2017. szeptember 06. (szerda) 17.00 óra

Kérem Önöket, mondják el véleményüket, és tegyék meg javaslatukat.

Tisztelettel:
Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester

Kapcsolódó hírek:


2017 szeptember 05 kedd - 12:20:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Ismét csalók élnek vissza a Tigáz nevével, ezúttal gázkonvektorok uniós szabvány szerinti vezetékcseréjét ajánlják túlárazottan, elsősorban idősebb lakossági felhasználóknak, és erre előleget vesznek fel tőlük - hívta fel a figyelmet a Tigáz-DSO Kft. kedden.

A társaság közleményében hangsúlyozta: nem bíztak meg senkit, hogy ilyen tevékenységet végezzen. Munkatársaik, valamint megbízott külső vállalkozóik nem jogosultak készpénz átvételére, a társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekkel intézi. Felidézték azt is, hogy már nem először próbálkoznak a "trükkös szakemberek" az idén. A Tigáz dolgozói minden esetben arcképes, Tigáz arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig megbízólevelet állít ki a társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az az első lépés, hogy ezekkel a dokumentumokkal igazolják magukat - emelték ki.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 05 kedd - 10:00:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

szeptemberi_adozasi_hataridok_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Polgármesteri Hivatal Adóhatósága kipostázta a szeptemberben esedékes magánszemélyek kommunális adója, építményadó, a gépjárműadó és az iparűzési adó, valamint az egyéb nyilvántartott tartozásokat tartalmazó számlaegyenleg értesítőit (és a „csekkeket”) a lakosság részére.

A tájékoztatókban a fizetendő adón túl a fizetési határidő és a legfontosabb tudnivalók is szerepelnek.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 04 hétfő - 10:22:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség idén már hetedik alkalommal hirdette meg a TeSzedd önkéntes szemétgyűjtési akciót. A Városunk Fejlődéséért Egyesület csatlakozott a felhíváshoz azért, hogy Abony közigazgatási területén az illegális szemétlerakó-helyek megszűnjenek.

Az akció legfontosabb üzenete a "Tiszta terület látványa". Kérjük a lakosságot, aki teheti, és elkötelezett a környezet tisztasága iránt, mint önkéntes csatlakozzon a mozgalomhoz.

Abony Város Főterén
2017. szeptember 15-én 07:30-tól


Olvasd tovább...
2017 szeptember 01 péntek - 16:52:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

lakossagi_forum_telepuleskepi_arculati_kezikonyv_abony_abony_1.jpgLakossági fórum keretében mutatta be Abony város készülő Településképi Arculati Kézikönyvét Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Farkas Zsolt főépítész, 2017. augusztus 23-án.
 
A helyi lakosság aktív bevonásával minden településnek el kell készítenie a településképi rendeletét, és az azt megalapozó Településképi Arculati Kézikönyvet 2017. október 1-ig.


 
lakossagi_forum_telepuleskepi_arculati_kezikonyv_abony_abony_2.jpg
Célja, hogy a települési közösségek maguk döntsék el, hogy milyen települési környezetben szeretnének élni, hogyan őrizzék meg építészeti és természeti kultúrájukat, és hogyan fejlesszék azt, ezért a kézikönyv széles körű társadalmi bevonás mellett készül.
  
A következő lakossági fórumra 2017. szeptember 6-án, 17:00 órától kerül sor a Városháza Dísztermében, ahol várják a településképi arculati kézikönyvre és a településképi rendeletre vonatkozó lakossági véleményeket, javaslatokat. 
 
(A fájl nagy mérete miatt a letöltés több időt vehet igénybe.)
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

2017 szeptember 01 péntek - 11:47:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Balogh Tamás Zsolt, Juhász Kitti és Abonyi Kata is szerepel majd az "Én vagyok Szolnok" című musicalben, melyet szeptember 02-án, 20 órától mutatnak be a Szolnok Város napjához kapcsolódó rendezvényen, a Hild téren.

A színésznek készülő fiatalember a produkció főszerepét kapta meg, ő játsza majd Ádámot, aki a jobb megélhetés reményében külföldön vállal munkát, végül mégis hazatér szülővárosába, Szolnokra. Balogh Tamás gyakori szereplője az abonyi és szolnoki rendezvényeknek, előadásoknak. Nem véletlenül, hiszen dráma szakon érettségizett a megyei jogú városban. 

Az Ádám édesanyját alakító Juhász Kitti sem ismeretlen a közönség számára. Számtalan fellépése volt már Abonyban, de a Szolnok Hangja tehetségkutatón is felfigyeltek rá. A dráma tagozatot végzett Kitti állandó szereplője a Nagyabonyi Színkörnek is.

Abonyi Kata már egészen fiatalon elkezdett kacérkodni a színészettel és az énekléssel a Bihari Színkör és az Abonyi Musical Stúdió berkein belül. Természetesen most is számítanak rá a szervezők.

A musicalt Dósa Mátyás, a Szigligeti Színház színésze rendezi.

DE

2017 augusztus 31 csütörtök - 09:25:35     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság!

2017. augusztus 28-tól az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. Abony, Tamási Áron úti telephelye nem fogad be zöldhulladékot - erről tájékoztatta lapunkat Gáspár Csaba, az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A zöldhulladék befogadása eddig az időpontig is csak megtűrt állapot volt, melyre a továbbiakban nincs lehetőség - áll a közleményben.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 30 szerda - 09:39:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

pest_megyei_bekelteto_testulet_abony_abony.hu_2017.jpgÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy honlapunkról közvetlen kapcsolatfelvételre, panaszküldésre és tanácsadáskérésre van lehetőségük a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület felé.

A Pest Megyei Békéltető Testület (1119 Budapest, Etele út 5-61. II. em 240.) díjmentesen foglalkozik a fogyasztói jogviták alternatív rendezésével.


Abonyi Polgármesteri Hivatal
Oldal:  1 2 3 ... 144 145 146
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények