Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 május 17 szerda - 18:22:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

csaladi_nap_punkos_bognar_gokart_klub_tamogatoi_rendezveny_ifj_toth_sandor_gokartos_vilagbajnoki_szereplesehez_abony_abony.hu_2017.jpgTámogatói rendezvény ifj. Tóth Sándor abonyi gokartos (KWC) világbajnoki szerepléséhez! 

Ideje: 2017. június 4. Pünkösd Vasárnap 10-19 óráig
Helye: Bognár Gokart Park 2712. Nyársapát, Iskola dűlő 20.
 
Programok:
10 órától:
- Főzőverseny, Fődíj: 2 fős Balatoni vitorlázás
- Chrisfit zenés bemutató és futóverseny
- Váradi Acro team, Halmi Kata Gymnastics, PIMIACRO
Ceglédi Református Iskola és Óvoda Torna Köre
 
12 órától:
- Juhász Kitti énekes előadása
- Dalma Dance Club bemutatója
- Power Karate S. E. bemutatója
- Abonyi TAK Tornászainak bemutatója
- Bimbó Brigitta színművész előadása
- „CsutkaZumba"


Olvasd tovább...
2017 május 17 szerda - 12:38:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

lukacs_istvan_szepkoru_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpgLukács István 2017. április 17-én ünnepelte 90. születésnapját Abonyban. A jeles alkalomból Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte. A szépkorú Pista bácsinak átadtak az Orbán Viktor jókívánságait tartalmazó emléklapot, egy üveg borral és tortával kedveskedtek neki.

Szívből köszöntjük Pista bácsit, és további jó egészséget kívánunk neki!

Darányi Erika2017 május 16 kedd - 10:29:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr. Ördög György gyermekorvos helyettesítési rendje 2017 júniusától megváltozik. Kérjük, figyeljék a rendelőben elhelyezett kiírásokat és rendelési időket.

Helyettesítés rendje:
2017. június: Dr. Homoki Ildikó
2017. július: Dr. Tóth Katalin
2017. augusztus: Dr. Imreh Zsuzsanna
2017 május 15 hétfő - 17:49:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Gabriella Abonyban nőtt fel, de néhány éve Budapesten él. Példaértékű élete miatt riportot készített vele az egyik legnevesebb női hetilap. Olvassák el elgondolkodtató történetét:

Kerekesszékben, látás nélkül, de tele energiával - Mészáros Gabriella élettörténete

Mészáros Gabriella - mint az átlag: dolgozik, tanul, energikus, jó humorú, táncolni jár, éli a harmincasok életét - valóban csupán három dologban más, mint a többség: kerekesszékhez kötött, nem lát, és a kortársainál több az energiája.

Az ajtó befelé nyílik, Gabi arrébb gurul, kedvesen invitál, jobb kezével megérinti Szemi nyakörvét, az okos eb tudja a dolgát, hátrál. Odabent tavaszillat és színorgia. A garzonlakás fiatalos, vidám, a falakon képek, a polcokon fotók, virágok, egy fonálfüzéren sárga pillangók lebegnek. A falhoz állított asztal mellé telepszünk, a szoba közepét Szemi, az öregedő, barátságos retriever uralja, figyelve a gazda minden mozdulatát. Mészáros Gabi pedig, aki csak fényt és árnyékokat lát, és egyetlen lépés megtételére sem képes, nevetve, csillogó szemmel, kirobbanó életkedvvel mesélni kezd. Hallgatjuk, nézem őt, és azt érzem, egy teljes életet élő ember ül előttem…


Olvasd tovább...
2017 május 15 hétfő - 13:35:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

somogyisok_a_hargitan_hatartalanul_abony_abony.hu_2017.jpgAz Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása jóvoltából, a Határtalanul program keretében, az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola 7. osztályos diákjai erdélyi körúton vettek részt április 23. és 26. között.
 
A pályázaton 1 877 000 Ft-ot nyertek az utazás és szállás költségeinek fedezésére. A projekt (HAT-16-01-0298) a „Székelyföld kincsei - Túra a sóvidéken” elnevezést kapta, mivel Abonyon át vezetett az egykori sóút.  
 
Hajnali indulás, zökkenőmentes határátlépés után, Nagyváradon találkoztunk idegenvezetőnkkel, Bálinth Zoltánnal, aki személyiségével magával ragadott bennünket. Humorával, érdekes történeteivel feledtette a sok buszozást. A Király-hágón átkelve értünk a történelmi Erdély területére. Utazásunk első helyszíne Bánffyhunyad volt, ahol megnéztük a református templomot, melynek kazettás mennyezete hasonló az abonyi református temploméhoz. Majd a Tordai-hasadék felé vettük utunkat, s alászálltunk a sóbánya földalatti birodalmába. Több mint száz méter mélységbe ereszkedtünk le, ahol megismerkedtünk a bánya történetével, a só egészségre gyakorolt hatásával, megtudtuk, hogyan alakultak ki a sócseppkövek. Az esti órákban érkeztünk meg a szállásunkra, ahol finom vacsora várt bennünket.


Olvasd tovább...
2017 május 15 hétfő - 13:17:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abonyi Polgármesteri Hivatal     
Gazdasági Osztályától
 
Tisztelt Szülők!

2017/2018-as nevelési évben biztosított gyermekétkeztetés igénybevételéhez a szülők részéről kitöltendő NYILATKOZATOT 2017. augusztus 25. napjáig az óvodában leadni szíveskedjenek.
 
Térítési díj kedvezményt kérők részéről a NYILATKOZAT kitöltése mellett szükséges a 328/2011.(XII.29.) Kormányrendelet 6. számú mellékletének kitöltése is.

Letölthető dokumentumok:
POLGÁRMESTERI HIVATAL
GAZDASÁGI OSZTÁLY

Fotó: szon.hu
2017 május 15 hétfő - 12:58:35     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abonyi Polgármesteri Hivatal     
Gazdasági Osztályától
 
Tisztelt Szülők!

2017/2018-as tanítási évben biztosított gyermekétkeztetés igénybevételéhez a szülők részéről kitöltendő NYILATKOZATOT
 
2017. június 12. napjáig (hétfő) az iskolában
2017. június 13. napjától 2017. augusztus 25. napjáig az Abonyi Polgármesteri Hivatal portáján leadni szíveskedjenek.
 
Térítési díj kedvezményt kérők részéről a NYILATKOZAT kitöltése mellett szükséges a 328/2011.(XII.29.) Kormányrendelet 8. számú mellékletének kitöltése is.
 
Letölthető dokumentumok:
POLGÁRMESTERI  HIVATAL
GAZDASÁGI  OSZTÁLY
 
Fotó: vecseshirek.hu
 
2017 május 15 hétfő - 12:31:44     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A szolgáltató tájékoztatása szerint karbantartás miatt áramszünet lesz az alábbi helyeken és időpontokban:

Május 19. 08:00-16:00 óra között
Külterület / szárító 0390/59 fogy hely / NOKIA bázis állomás, 4. sz főút 385 (sírköves), 4 sz. főút 9001Sashalom dűlő / Egész utca

Május 23. 08:00-16:00 óra között
Külterület / NOKIA bázis állomás, 4. sz. főút 385 (sírköves), 4. sz főút 9001 / szárító 0390/59 fogy hely / Sashalom dűlő / Egész utca

Május 24. 08:00-16:00 óra között Külterület / NOKIA bázis állomás, 4. sz. főút 385 (sírköves), 4. sz. főút 9001 / szárító 0390/59 fogy hely / Sashalom dűlő / Egész utca

Május 30. 08:30-13:00 óra között
Hunyadi János utca / 11 / 16 / Jókai Mór utca / 10 - 19 / Kálvin János utca / 10 / Rózsa utca / Egész utca
2017 május 10 szerda - 18:31:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

ecseri_kft_munkalehetoseg_cegled_abony.hu_2017.jpgAz Ecseri Kft. dinamikusan fejlődő, magyar tulajdonban lévő, ceglédi alumínium öntödéjébe, valamint a hozzá kapcsolódó üzemegységekbe, bővülés miatt keres
 
BETANÍTOTT GÉPKEZELŐI: öntőgépkezelő és forgácsoló gépkezelő
GYÁRTÁSKÖZI ELLENŐR,
GÉPI FORGÁCSOLÓ,
TARGONCÁS (raktárkezelő, olvasztár),
valamint GÉPBEÁLLÍTÓI (öntödei, forgácsoló) MUNKAKÖRBE munkatársakat, azonnali kezdéssel.
 
Szívesen fogadjuk azon női és férfi jelentkezőket, akik hosszú távon, stabil, megbízható munkahelyen,modern gépeken szeretnének dolgozni, versenyképes jövedelemért!


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 13:58:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony.hu_fotopalyazat_szelfizz_abonnyal_abony_mi_gy_szeretunk_abony.u_2017.jpgAbony város hivatalos honlapja, az Abony.hu online fotópályázatot hirdet „Abony - Mi így szeretünk!” címmel abonyi lakosok vagy abonyi gyökerekkel rendelkező, de nem itt élő, rendszeresen visszalátogató emberek számára.
 
Szelfizz kedvenc utcáddal, tereddel, padoddal, fáddal, edzőtermeddel, munkahelyeddel, nevezetességeddel, látnivalóddal vagy bármivel, ami kedves számodra településünkön, és küldd el nekünk azzal az üzenettel, hogy miért szereted azt a helyet, ahol fotózkodtál. A képből világosan ki kell derülnie, hogy a kép hol készült. A pályázat célja, hogy megmutassuk egymásnak és a térségben élőknek, hogy településünk szerethető, élhető kisváros, és érdemes hozzánk ellátogatni. Legyél online idegenvezető, mutasd meg a saját szemszögedből, miért jó Abonyban élni. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 132 133 134
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények