Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2009 november 17 kedd - 14:40:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 november 17 kedd - 13:16:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Nagyabonyiak” Nótaversenyben
Októberben a Szolnok TV országos amatőr nótaversenyt hirdetett. A TV csatornán, internetes oldalukon, rádióban és az újságok hasábjain buzdították a népet a részvételre. Hárman a Nagyabonyi Színkör tagjai közül, akiket a tisztelt közönség Koktél Trióként is ismerhet, szinte az utolsó pillanatban döntöttük el, hogy részt veszünk a megmérettetésen. Acsai Ferenc, Kovács Andor és jómagam, eldöntöttük, hogy közösen, egymást biztatva neki vágunk a megmérettetésnek!


Olvasd tovább...
2009 november 17 kedd - 12:04:35     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
„Nagyon mélyről, nagyon messziről
Üveghangon szól a hegedű.”

(Bőhm András)


Az abonyi Bihari János Zeneiskola AMI
Tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és Kedves családját  

 
Advent első vasárnapján 2009. november 29-én 17 órára  
Az Önkormányzat dísztermében tartandó
  Zenei Világnapi Koncertre.


Olvasd tovább...
2009 november 17 kedd - 07:22:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
ADVENTI ESTÉK
2009. december 1. – december 18.


ILLÉNYI KATICA
ének és hegedű Zongorán közreműködik: Bundzik István
Műsor:
Amazing: Grace – spirituálé,
Boulanger: Buntes Allerlei,
M.Legrend: Cherbourgi esernyők
és más ismert, népszerű dallamok
2009. december 1. (kedd) 19.00 óra
Megyeháza díszterme
Jegyár: 1.500,- ft
Nyugdíjas és diák: 1.000,- ftOlvasd tovább...
2009 november 12 csütörtök - 08:00:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy elkészült a piac- és üzletházfejlesztés tanulmányterve, melyet véleményezés céljából  közzéteszünk (a galéria a képre kattintva tekinthető meg).

Jelenleg a homlokzati díszítő elemek és a nyílászárók nem kerültek feltüntetésre. A tömbösített látványterv a Tisztelt Lakosság figyelembevételével még módosítható.Kérem Önöket, hogy észrevételeiket, véleményüket írásban szíveskedjenek eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságára, vagy elektronikus formában a polgarmester@abony.hu ill. abony@abony.hu e-mail címek valamelyikére.

Megtekinthető továbbá az emeleti alaprajz, melyen a lakások és a parkolók kerülnek kialakításra (nagyításhoz kattintson a képre):A  földszinti alaprajz az üzlethelyiségeket és a piaccsarnokot foglalja magában (nagyításhoz kattintson a képre!):


 


Olvasd tovább...
2009 november 10 kedd - 11:50:08     Hivatali hírek     Hozzászólás 0(A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!)

Bihari János (1764-1827)

Mózsi Ferenc, pedagógiai szakíró, tanár írja: „Nagyabony község valamelyik vályogviskójában született Bihari János 1764-ben. Nyomorral teli gyermekkorát Nagyabonyban, serdülő éveit Bőnyben (Győr-Sopron-Moson megye) töltötte. Koraérett ifjú volt, tizennyolc éves koréban már meg is nősült. Banyák Simonnak, a híres dunaszerdahelyi cimbalmosnak lányát, a szépséges Évát vette feleségül. Így került apósa bandájába Bihari és minden valószínűség szerint életének ebben az időszakában Dunaszerdahelyen válik igazán mesterévé hangszerének. Ezt bizonyítja az is, hogy csakhamar ő lesz a zenekar prímása. Apósa halála után harminchárom éves korában megalakítja kiváló zenészekből álló öttagú bandáját és bejárja vele az egész országot. Ezernyolcszázhuszonnégyben egy utazás alkalmával kocsija felborult, eltöri karját és ezzel derékba törik magasra ívelő pályája. ...A nagyabonyi, szerdahelyi, bősi lakosok, a nép dalai csengtek a fülében amikor muzsikált. Munkásságának értékét az adja meg, hogy megtalálta a kapcsolatot a nép dalaival...”
(A Hét, 1958.szeptember7.)


Olvasd tovább...
2009 november 09 hétfő - 15:10:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tájékoztató!


Abony Város Önkormányzata értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a Táncsics Mihály út, Blaskovics Sándor utca, Magyar Benigna út, Csiky Gergely út, Vasvári Pál út forgalomba helyezési engedélyét kérte a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól.

Az eljárás részeként a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársa, Székely Gábor Úr helyszíni szemlét tart 2009. november 11-én 10:30 órakor, Abony Polgármesteri Hivatal kistárgyaló teremében.

Abony, 2009. november 3.

Tisztelettel:

Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
2009 november 04 szerda - 08:27:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat   kihelyezett véradó napot tart
2009. november 10.-én  9-14 óra között a

ZENEISKOLÁBAN.  
Beteg embertársaink nevében   szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér. A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.    

Pető Istvánné véradás szervező
2009 november 03 kedd - 15:59:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

November 12., csütörtök:A kifizető, munkáltató eddig fizeti meg
”¢ az általa levont személyi jövedelemadót vagy szja előleget,
”¢ a járulékokat: az egészségbiztosítási- és nyugdíjjárulékot, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, a korkedvezmény-biztosítási járulékot, az egészségügyi szolgáltatási járulékot, az EKHO-t,
”¢ az egészségügyi hozzájárulást,
”¢ a munkaadói- és munkavállalói járulékot,
”¢ a START-kártyák valamelyikével rendelkező foglalkoztatott után a 0/15/25 % járulékot.  


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 128 129 130 ... 137 138 139
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
 *****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények