Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2012 április 16 hétfő - 12:36:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyolcadik alkalommal tartja meg hagyományos országos szemétgyűjtő akcióját 2012. április 23-án. A Föld Napja alkalmából szervezett eseményre ismét több ezer önkéntes jelentkezését várja a társaság. A rendezvény az elmúlt öt évben az ország legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi mozgalmává nőtte ki magát.

Szemétszedés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyolcadik alkalommal szervez országos szemétszedési akciót az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózat és környezetének megtisztítására. Idén április 23-án, hétfőn rendezi meg szokásos tavaszi szemétszedési akcióját a társaság.    
 
Szemétgyűjtési akció célja, hogy a fiatalabb generációnak is természetessé váljon a környezet megóvása. Az akció megszervezésével a társaság hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az a több ezer - többségében – fiatalember, akik részt vesznek a szemétgyűjtésben, később jobban odafigyeljenek szűkebb és tágabb környezetük megóvására. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. éppen ezért várja az egyénileg és csoportosan jelentkezőket, egyúttal számítunk az önkormányzatok, civil szervezetek, iskolák és baráti társaságok csatlakozására is.


Olvasd tovább...
2012 április 13 péntek - 09:50:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Lakosság!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Kálvin út gázelosztó vezeték kiváltás kivitelezési munkálatai 2012. április 16-án kezdődnek. A munkálatok előre láthatólag 2012. április 30-ig tart.

A Kálvin út az Arany János úti kereszteződésig a gépjármű forgalom elöl lezárásra kerül. Fokozott figyelmüket kérjük a munkálatok ideje alatt a balesetmentes közlekedés érdekében.

Kérjük a megértésüket és szíves türelmüket.

Köszönettel Abony Város Önkormányzata
2012 április 05 csütörtök - 06:50:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Pályázat
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSAbony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony, Károly Róbert utca 2750 hrsz. alatti kivett beépítetlen terület művelési ágú ingatlant.
A földterület nagysága: 1 ha 3868 m2

A pályázati kiírás átvehető:       2012. április 5-től – 2012. május 31-ig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).


A pályázati ajánlat benyújtásának időpontja: 2012. június 06.-án 11 óra.


Olvasd tovább...
2012 április 04 szerda - 12:25:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

MÁV

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja a Lakosságot, hogy 2012.04.16-án 0:00 órától 2012.05.21-én 24:00 óráig pályafelújítási munkák miatt a vonatok módosított menetrend alapján közlekednek.  

HIRDETMÉNY LETÖLTÉSE
2012 április 04 szerda - 12:05:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Somogyi iskola

Az Apáczai Kiadó ebben a tanévben másodszor indított levelezős komplex tehetséggondozó tanulmányi versenyt első osztályosok részére. Iskolánkból egy csapat a ,,MANÓCSKÁK” csapata vett részt a versengésben.

A csapat tagjai :      
Kiss Dana Flóra     1.t.
Fekete Tibor       1.t.
Micskó Milán         1.t.
Az országos döntőre a három fordulóban szerzett pontjaik és a pontos munkájuknak köszönhetően jutottak be. Közel 300 csapatból 31 iskola versenyzői voltak ott az országos döntőn. A verseny témája – Szülőföldünk – Magyarország volt.

Kis csapatunk szoros versenyben a nagyon szép 15. helyet szerezte meg. Gratulálunk!

Köszönöm tanítványaim kitartó, szorgos munkáját és szüleik támogató segítségét!


Halasiné Tóth Katalin
tanító néni

2012 április 04 szerda - 11:32:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Kéményseprő

Értesítjük, hogy az 51/1999. (XII.25) BM rendelettel módosított 27/1996. (X.30) BM rendelet 3-7. §-a értelmében előírt kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás körébe tartozó feladatokat – a települési Önkormányzat közigazgatási határain belül -   2010. március 31-től   Magyar Kémény Kft. alkalmazottjai látják el.
Abony településén alkalmazottaink   2012. ÁPRILIS 05-től –MÁJUS 15-ig folyamatos munkavégzéssel látják el a szolgáltatást.


Olvasd tovább...
2012 április 03 kedd - 14:02:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Pályázat
Abony Város Önkormányzata
                           
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet
Pingvines Óvoda és Bölcsőde

intézményvezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására.


Olvasd tovább...
2012 március 27 kedd - 10:49:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tisztelt Civil Szervezet!

A Let”™s Colour Magyarország Egyesület nevében keressük.

2012-ben ismét leszámolunk a szürkeséggel!

Pályázatot hirdetünk közösségi terek – külső és belső – újrafestésére.Mi adjuk a festéket és a profi látványt, a pályázók biztosítják a felületet és a közösséget, amely élhetőbbé teszi majd saját környezetét.

Látva a 2011-es, első hazai program iránti óriási érdeklődést és azt a példaértékű összefogást, amelyet a pályázók – önkormányzatok, civilek, intézemények - bemutattak, úgy döntöttünk, nem elégedhetünk meg ennyivel. A nyertesek Tés (Veszprém megye), Sopron, Budakalász és Magyarcsanád voltak.

Így tehát a Let”™s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve 2012-ben ismét útjára indítja a projektet.

Célunk továbbra is változatlan:  színt vinni az emberek életébe.  Színessé szeretnénk varázsolni a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, vagy akár egy elhanyagolt, lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről.
Tiszta versengést és színes falakat kívánunk mindenkinek!

A pályázati kiírást a http://letscolour.hu/aszf oldalon találják meg.
Kérjük, kövessenek minket a Facebookon, ahol mindig aktuális információkat találnak a pályázatról: http://www.facebook.com/LetsColourHU

Tisztelettel,
A Let”™s Colour Magyarország Egyesület
2012 március 19 hétfő - 10:16:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztató
Elkészült Abony Város Közoktatási Esélyegyenlőségi Helyzetelemzés és Intézkedési Terve, melyről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 21/2012. (I.30.) számú határozatával döntött.

A program elfogadását megelőzően, a véleménynyilvánítás lehetőségének biztosítása érdekében 2012. március 24-ig (szombat) várja Abony Város Önkormányzata az esetleges észrevételeket, javaslatokat a következő email címre :abony@abony.hu .
2012 március 12 hétfő - 15:39:54     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Országos tűzgyújtási tilalom


Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. március 11-től átmeneti időre.
Magyarország erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani.  A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint  a parlag- és gazégetésre is.

A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.  Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)
Oldal:  1 2 3 ... 128 129 130 ... 157 158 159
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények