Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2012 augusztus 07 kedd - 09:04:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
TISZTELT LAKOSSÁG!

2012. AUGUSZTUS 17-én (Pénteken) AZ OKMÁNYIRODA TECHNIKAI OKOK MIATT SZÜNETEL!
2012. AUGUSZTUS 21-én (Kedden) AZ OKMÁNYIRODA RÉGI HELYEN VÁRJA KEDVES ÜGYFELEIT!

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!
2012 augusztus 01 szerda - 07:47:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Hivatalosan is megalakult a HUNOR Mentőszervezet

A HUNOR Mentőszervezet tagjai július 15-én, a budai Várban tették le az ünnepélyes esküt a belügyminiszter előtt és átvették a tárca vezetője által adományozott csapatzászlót. Az ünnepségre Pintér Sándor belügyminiszter az országos katasztrófavédelmi főigazgató, Dr. Bakondi György tű. altábornagy kíséretében érkezett meg. A HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) Mentőszervezet voltaképpen a katasztrófavédelem belföldön és külföldön is bevethető, hivatásos tőzöltókbólverbuválódott elit alakulata. Csak a legkiválóbbak juthattak be, komoly pszichikai, fizikai és egészségügyi feltételeknek kellett megfelelniük. A Budapesten három órán belül, vidéken nyolc órán belül, külföldön pedig 48 órán belül beavatkozásra képes csapatot folyamatosan képezik, terhelik a jövőben is, annak érdekében, hogy minél összeszokottabban, összehangoltabban dolgozzanak a katasztrófák helyszínén.

A hivatalos ceremóniát követően a belügyminiszter mondott ünnepi beszédet. Pintér Sándor emlékeztetett arra, hogy a katasztrófavédelem nemzeti ügy, az ország biztonságáért mindenki felelős, a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend. A katsztrófavédelem egyik pillérét jelentő polgári védelem legjelentősebb feladata, tette hozzá Pintér Sándor, a lakosság életének megóvása, az életben maradás feltételeinek biztosítása. A most megalakult HUNOR is ezt tekinti alapfeladatnak.

A felsorakozott csapattagokhónapok óta készülnek leendő küldetésükre, a mai nappal pedig a HUNOR Mentőszervezet is belép a bátraknak abba az elitklubjába, amelyben a már csapatzászlóval rendelkező mentőszervezetek vannak, mondta Pintér Sándor. Felkészültségüket azonban bizonyítani kell, ez történik meg majd októberben, amikor az ENSZ szakértői előtt vizsgáznak.
2012 július 26 csütörtök - 08:23:42     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Háziorvos

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a felnőtt háziorvosi körzetek körzethatárai megváltoztak.
Az új körzetek utcajegyzéke megtekinthető az alábbi linken:


Háziorvosi körzetek
2012 július 18 szerda - 13:10:28     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2012 július 13 péntek - 09:43:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tájékoztató!

Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat!

Feloldotta az országos tűzgyújtási tilalmat az országos vidékfejlesztési miniszter. Az általános korlátozást július 5-én rendelte el a tárcavezető az erdőkre és a fás területek környékére a rendkívüli meleg, száraz időjárás miatt.

A megyei kormányhivatalok az erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg is hatályban lévő tűzgyújtási tilalmakatez a döntés nem érinti, így azok továbbra is érvényben vannak.

A tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani kizárólag a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben lehet. A tüzet tilos felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig mindig el kell oltani.

A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az avar- és gázégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a gyorsan terjedő tűz könnyen elérheti az erdőket illetve a lakott területeket, és súlyos károkat okozhat.

(Vidékfejlesztési Minisztérum Sajtóirodája)
2012 július 06 péntek - 10:38:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tűzgyújtási tilalom
Országos tűzgyújtási tilalom

 
Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2012. július 5-étől átmeneti időre.
Magyarország erdeiben a rendkívüli meleg, és a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

A miniszter felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.
A megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságainak tűzgyújtással kapcsolatos közleményei a NÉBIH oldalán elérhetők.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)
2012 július 04 szerda - 13:45:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Hőségriadó
 
III. fokú hőségriadó: meghosszabbítva!


Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai ajánlása alapján a 2012. június 30-án 00.00 órától 2012. július 04. 24.00 óráig elrendelt III. fokú hőségriadót 2012. július 9. 24.00 óráig  MEGHOSSZABBÍTJA. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még nagyrészt derült, száraz idő várható, majd estétől nyugaton zivatarok jelenhetnek meg. Szerdán a középső országrész kivételével mindenütt előfordulhat frissítő zápor, zivatar. A hét közepétől – főként az ország nyugati és északi részein – helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A jelenlegi előrejelzések szerint azonban a hétvégéig nem várható olyan markáns hidegfront, amely jelentős mértékben mérsékelné a meleget. A hét végéig az ország döntő részén továbbra is általában 27-30 fok között várható a napi középhőmérséklet (csupán a nyugati országrészben lehet esetleg 27 fok alatti – jellemzően 25-27 fok közötti –  napi átlaghőmérséklet).

Várható minimum és maximum hőmérsékletek:
 
       
július 4. szerda      19, 24 ºC      33, 38 ºC      Nyugat-Dunántúlon < 33 ºC          
július 5. csütörtök      18, 24 ºC      33, 38 ºC      Nyugaton < 33 ºC          
július 6. péntek      18, 24 ºC      32, 38 ºC                
július 7. szombat      18, 24 ºC      31, 37 ºC                
július 8. vasárnap      18, 24 ºC      30, 37 ºC                
július 9. hétfő      18, 24 ºC      30, 37 ºC      

       
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

További információk:
www.katasztrofavedelem.hu
www.antsz.hu

A hőségriasztás fokozatai, fontos tanácsok hőség idejére (video):
http://youtu.be/EXYGuZ3GBWE
 (megszólal: Dr. Páldy Anna, főigazgató helyettes, Országos Környezetegészségügyi Intézet)

Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat!
2012 július 02 hétfő - 15:08:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Hőségriasztás

Tájékoztató a lakosság részére

Az országos tisztifőorvos III. fokú hőségriasztást adott ki 2012. június 30. 00.00 órától július 04-én éjfélig az ország egész területére vonatkozóan. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet eléri a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket az üzletekben, valamint a Kostyán Andor Rendelőintézetben.

Abony, 2012. július 02.
2012 június 25 hétfő - 13:31:46     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatás ítélkezési szünetről

Ítélkezési szünet


A Ceglédi Városi Bíróságon 2012. június 16. napjától - 2012. augusztus 17. napjáig ítélkezési szünet lesz.


Az ítélkezési szünet alatt a panasznap hétfői napokon 9 órától   12 óráig tart.

A bűnjelek átvétele az ítélkezési szünet ideje alatt szünetel.

A polgári, a büntető és a végrehajtó iroda félfogadási ideje, - kedd kivételével - 9-től 11 óráig tart. Keresetlevelet, beadványokat, egyéb iratot ezen időtartam alatt lehet személyesen leadni.

Az ezt követő időpontban a főbejárathoz kihelyezett postaládába kell az iratokat bedobni.

Kedden félfogadás nincs.
 
2012 június 20 szerda - 14:06:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

KSH                                                                                                                                         Gyümölcs

Gyümölcsös ültetvények összeírása, 2012
Sajtó háttéranyag


FELHÍVÁS
Oldal:  1 2 3 ... 129 130 131 ... 161 162 163
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények