Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2012 március 01 csütörtök - 13:49:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztató

Nagyításért kattintson a képre
2012 február 27 hétfő - 07:49:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Ivóvíz

Megkezdődött az ivóvízhálózat tisztítása, valamint az ivóvízminőség-javító technológiai épület próbaüzeme

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a KEOP – 1.3.0./2F/09 – 2009 – 007 kódszámú Ivóvíz-minőségjavító és ivóvízhálózat rekonstrukció pályázat kereteiben elkészült a vízmű-telep technológiai épülete. Megkezdődött a próbaüzem, valamint az ivóvízhálózat mosatására is sor kerül az elkövetkező két hónapban.


A munkafolyamatok a terveknek megfelelően zajlanak, amelynek során esetenként számítani kell átmeneti vízminőség romlással, elszíneződéssel, esetleg vízkorlátozással.

Vízmű


A mosatási munkálatok végeztével – várhatóan – június hónapban az ivóvízminőség javulását érezheti majd a Tisztel Lakosság.

Továbbra is kérjük a tisztelt lakosság szíves türelmét és együttműködését.Abony Város Önkormányzata
 
2012 február 27 hétfő - 07:42:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2012. 02. 27-én az alábbi helyeken áramszünet lesz:

Ceglédi út 2-20.sz.-ig, Degré Alajos úton, Dózsa Gy. út 2., 5, 6, SPAR Áruház, Eötvös J. út 2-10.sz.-ig, Kossuth F. út 1., Nagykőrösi út 39., 41., 43.,sz., Rádai út 1-11.sz.-ig, Széchenyi I. úton, Szilágyi E. úton és az üzletsorok is., Bocskai I. 5.sz., Imre úton, Szabolcska   út 1-6.sz.-ig, Nagykőrösi út 1-65.sz.-ig

   012.02.27 8 órától 15 óra 30 percig
2012 február 21 kedd - 07:10:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

MÁV
2012.02.29-én 0:00 órától 2012.04.15-én 24:00 óráig pályaépítési munkálatok miatt a vonatok módosított menetrend alapján közlekednek.  

Hirdetmény letöltése
2012 február 20 hétfő - 13:16:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Felhívás

 
A gyors olvadásra tekintettel felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a befagyott Mikes tó jegére rámenni életveszélyes és tilos!

Abony Város Önkormányzata
 
2012 február 15 szerda - 14:25:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Körbélyegző

Az Abony Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat "Kisebbségi Önkormányzat Abony" feliratú 32 mm átmérőjű számozatlan, kék színű, címeres körbélyegzője 2012. február 10-én elveszett.


A "Kisebbségi Önkormányzat Abony" feliratú 32 mm átmérőjű számozatlan, kék színű, címeres körbélyegző használata 2012. február 10. napjától érvénytelen.
2012 február 08 szerda - 09:35:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

TV műsor
2012 február 03 péntek - 07:44:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Felhívás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban nagy mennyiségű csapadék várható, ami előreláthatóan a hideg idő miatt tartósan meg is marad. Kérjük önöket, hogy fokozottan figyeljenek idős, egyedül élő rokonaikra, valamint lakókörnyezetükre, a felmerülő problémákat elsősorban öngondoskodással és összefogással próbálják megoldani, és ha ez nem sikerül, kérjenek segítséget a lentebb feltüntetett telefonszámok valamelyikén.

Kérjük, hogy az alábbiakra fokozottan figyeljenek:

- Képezzen tartalékot ivóvízből, tartós élelmiszerből és legyenek otthon alapvető gyógyszerei, kötszerek (csecsemők részére tápszer)

- szerezzen be szükség esetére tartalék tüzelőt, vagy alternatív fűtési lehetőséget

- víztelenítse a kerti csapokat, nehogy elfagyjanak a csövek és a víz elárassza ingatlanát

Esetleges hóvihar esetén:

- maradjon a lakásban, engedje le a redőnyöket, csukja be a spalettákat

- ha lakását a lehullott hó elzárja a külvilágtól a lentebb feltüntetett telefonszámon értesítse a hatóságot és készüljön fel arra, hogy esetlegesen hosszabb ideig kényszerül a lakásban maradásra.

- ne végezzen balesetveszélyes tevékenységet, mert rossz idő esetén előfordulhat, hogy a mentők sem tudják megközelíteni a lakását.

- lehetőség szerint fogyasszon magas energiatartalmú ételeket és meleg italokat.

- a hideg elleni védekezés céljából soha ne fogyasszon alkoholt, mert a kezdeti élénkítő hatása után csökkenti a helyzetfelismerő-, és ítélőképességét, fizikai teljesítőképességét fáradtságot okozhat, ami veszély esetén az életét is veszélyeztetheti.

Átmeneti áram és energia kimaradás esetére:


Olvasd tovább...
2012 február 01 szerda - 11:41:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Térfigyelő kamera

Tisztelt Lakosság!

2012. február 1-től Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala megkezdi a térfigyelő rendszer üzemeltetését. A térfigyelő rendszer kezelő-központja 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám alatt található, a Polgármesteri Hivatal épületében. A kezelő központban a Közterület-felügyelet diszpécserei látnak el 24 órás szolgálatot.

A diszpécser elérhetősége: +36-30-702-3985
Kérjük a diszpécsert csak indokolt esetben hívják!


A kamerák telepítési helyei a következők:


Olvasd tovább...
2012 január 16 hétfő - 16:09:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztató
Tisztelt abonyi Lakosok!

Abony Város településrendezési terveinek módosítása és felülvizsgálata (Településszerkezeti Terv, Szabályozási Terv és Helyi Építési Szabályzat) indul 2012 januárjával.
Az utolsó rendezési terv módosítás, 2007 óta eltelt időszak társadalmi-gazdasági változásai mellett a jogszabályi környezet változása miatt, továbbá településünk kiegyensúlyozott fejlődésének érdekében szükséges a – hatályos jogi szabályozásnak is megfelelő – településrendezési tervek módosítása, felülvizsgálata.
A 2007-ben Településfejlesztési koncepcióban és 2009-ben Integrált Városfejlesztési Stratégiában rögzített településfejlesztési elhatározások műszaki, jogi kereteit a településrendezési tervekben kell részletesen kidolgozni, illetve a korábban készült településrendezési tervek tartalmát a fejlesztési koncepcióban és stratégiában rögzített elképzelésekhez kell igazítani.
A társadalmi-gazdasági környezetben az utolsó településfejlesztési elhatározások óta bekövetkezett változások újabb településfejlesztési elképzelések, igények felmerüléséhez vezethettek, amik a most induló településrendezési terv felülvizsgálat és módosítás – koncepcióba és stratégiába illeszkedő – témái közé kerülhetnek.

2012. január 25-én (szerdán) 10:00 és 16:00 óra között a tervezési munkával megbízott Kiszelovics és Társa Kft. tervező mérnök munkatársaival fogadónapot tartunk a városi főépítész irodájában, majd azt követően várjuk a Városháza Dísztermében 17:00 órakor kezdődő fórumra.

Lehetőséget kívánunk biztosítani, hogy a felülvizsgálatra és módosításra kerülő településrendezési terveket befolyásoló terveiről, elképzeléseiről, érveiről, észrevételeiről, illetve véleményéről személyen is tájékoztathassa a városi főépítészt, a munkával megbízott tervezőt, valamint kérdéseire választ kapjon.

A hatályos településrendezési eszközökbe (Településfejlesztési koncepció, Integrált Városfejlesztési Stratégia, Településszerkezeti Terv, Szabályozási Terv és Helyi Építési Szabályzat) a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési és Üzemeltetési, valamint Hatósági és Építésügyi Osztályán, illetve a főépítészi fogadónapon a főépítészi irodán van betekintési lehetőség.

Településünk fejlődése érdekében nyújtott együttműködő segítségét megköszönöm!
Oldal:  1 2 3 ... 129 130 131 ... 157 158 159
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények