Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2011 október 18 kedd - 13:41:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Arany Ovi

A Csigabiga és a Napocska csoport sajnos nem tudta birtokba venni szeptemberben az Arany János úti óvodát, ugyanis mint már arról korábban beszámoltunk az épület belső része felújítás alá kerül. Ennek elkészültével azonban reméljük, hogy annál nagyobb elégedettség tölti el a szülőket, az ott dolgozókat és persze az oda járó gyerekeket.
A szülők összefogásának köszönhetően a Trilak Festékgyártó Kft áprilisban az óvoda felújítására festékeket ajánlott fel. Ezeket felhasználva majd egy hónap munkát követően az épületbelső megszépült. Felületi kezelést követően a falak új, szép színes réteget kaptak, a nyílászárók újra lettek mázolva és a kerítés is új színt kapott, Skultéty Tibor és festőcsapatának jóvoltából. Lelkiismeretes munkájukat ezúton is köszönjük. Mint azt a mellékelt képek is mutatják nagy változás történt, amelynek itt volt már az ideje. Október 3-án már újra saját ovijukban kezdték a napot a Csigabiga és a Napocska csoportba járó gyerekek.

Köszönjük a közreműködést a szülőknek, a felajánlást pedig a Trilak Festékgyártó Kft-nek.

Abony Város Önkormányzata
2011 október 14 péntek - 07:08:09     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztató

A részletes tájékoztatás megtekintéséért kattintson a képre
2011 szeptember 20 kedd - 13:39:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Nemzeti Kuilturális Alap


Tisztelt Lakosság!

Abony Város Önkormányzata az Ungár Kúria veszélyelhárítási és tetőfelújítási munkáira a Nemzeti Kulturális Alaptól 5.000.000,-Ft támogatási összeget nyert.

Abony Város Önkormányzata és a Tolnátó Építőipari Szövetkezet között vállalkozási szerződés jött létre a fenti munkálatok elvégzésére. A vállalkozó a munka befejezésének határidejeként 2011. november 10-ét jelölte meg. Az aktualizált faanyagvédelmi szakvéleményt Varga Margit okl. faipari mérnök - faanyagvédelmi szakértő, a mérnöki feladatok ellátását a kivitelezés műszaki ellenőrzését Tomasovszki Tamás, továbbá a tervezői művezetést Bedekovich Éva építész tervező látja el.


Abony Város Önkormányzata
2011 szeptember 14 szerda - 11:07:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2011 szeptember 12 hétfő - 12:46:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

NAV
Plasztikázott bevételek
- próbavásárlással buktatta le a NAV az adócsaló plasztikai sebészt -A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága eljárást indított egy zsebre dolgozó plasztikai sebész ellen, akit a napokban egy gondosan előkészített ellenőrzés keretében, próbavásárlás során sikerült tetten érni. Az adóhatóság kifejezetten a luxusszolgáltatást nyújtók körében több hasonló jellegű vizsgálatra készül.


Az ellenőrzés előkészítése során a NAV egyik munkatársa egy szépészeti beavatkozásra jelentkezett be egy neves plasztikai sebészhez, aki a tervezett műtét napján 900 ezer forintot vett át a szépülni vágyó adóellenőr hölgytől, ám erről számlát nem adott. A revizorok a tettenérést követően felfedték kilétüket, majd – a betegjogok védelmének szem előtt tartása mellett – anonimizált adatgyűjtést végeztek a magánklinikát működtető cégnél annak érdekben, hogy az orvos tényleges betegforgalma és bevétele megállapítható legyen. Az eddigi adatok szerint a vizsgált plasztikai sebész az elmúlt 20 hónapban közel száz műtétet végzett. Az orvos tudatos jogsértő magatartására utal az a körülmény, hogy a rendelőjében nem is tartott számlatömböt.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 12:36:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Népszámlálás

A 2009. évi CXXXIX. törvény alapján Magyarország területén a 2011. október 1-jén   0 órakor fennálló állapot alapulvételével

NÉPSZÁMLÁLÁST

kell tartani, amelynek sikeres végrehajtásához kérjük a Tisztelt Lakosság együttműködését.

Az adatfelvételre
2011. október 1-je és október 31-e között

a településen található lakásokban, lakott üdülőkben, lakott egyéb lakóegységekben és a közösségi szálláshelyeken kerül sor. A népszámlálás során kérdőívet kell kitölteni a lakóhelyről és mindenkiről, aki ott életvitelszerűen él.

Az adatszolgáltató a népszámlálási kérdőívet kitöltheti önállóan interneten vagy papíron, valamint a számlálóbiztosnak válaszolva. Az internetes és a papír alapú önkitöltésre 2011. október 1. és 2011. október 16. között van lehetőség.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 12 hétfő - 12:20:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Fókuszban Magyarország

                                                                                                                                             
Októberben népszámlálás!
 


     A 2011. esztendőt a népszámlálás éveként is emlegetik majd a jövőben. Hazánk eddigi történetében összesen tizenöt ilyen jeles év akad, az első az 1869-es esztendő volt. Az idei a 15. a cenzusok sorában.
A mostanit megelőzően 2001-ben kértek hasonló, átfogó adatszolgáltatást az ország lakosságától. Az utóbbi évtizedben tehát az akkor kialakult kép volt az irányadó. Vajon hogy alakult a népesség száma, iskolázottsága, lakáshelyzete, milyen az ország gazdasági, egészségügyi, szociális, kulturális ellátottsága? Hol, milyen fejlesztések szükségesek? A törvény értelmében a 2011. október 1-jén 0 órakor fennálló helyzetet tükröző számok a következő esztendőkre – pontosabban a következő évtizedre adnak eligazítást. Az eddigi gyakorlat szerint ugyanis cenzust tízévenként tartanak hazánkban, annak végrehajtása a Központi Statisztikai Hivatal törvényből fakadó kötelessége.

Az időközönkénti népszámlálások végrehajtása a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) törvényből fakadó kötelessége.


Olvasd tovább...
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:46:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


MÁV hirdetmény
 
MÁV

Nagyításért kattonton a képre
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:36:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosság!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2011. szeptember 05.-én aláírásra került Abony Város Önkormányzat valamint a Triskell Épülettervező Kft. (tervező: Horváth Zoltán) és a Horizont 4 Tervező és Szolgáltató Kft. ( tervező: Tőrös Csaba) részéről az Abony Város „ Közösségi Háza – Komplex kulturális, oktatási, művészeti központ és Zeneiskola” valamint a „Piaccsarnok és fedett piac, üzletház és lakások” építése tárgyú KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 projekt, kiviteli tervezési munkáinak tárgyában a tervezői szerződés.

Aláírás

A szerződés értelmében a kiviteli tervdokumentáció teljesítési határideje a szerződéskötés napját követő 120. nap, azaz 2012. január 03.  Az elkészített kiviteli tervdokumentáció alapján Abony Város Önkormányzata nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztja a kivitelezőt. A kivitelezés várhatóan 2012. tavaszán elkezdődik.
 
Abony Város Önkormányzata
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:32:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2011-es év útfelújítás I. ütemének munkálatai nemrégiben befejeződtek. Mint azt már korábban hírül adtuk a beruházás költségét az Önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza, amely Abony Város legrosszabb állapotú utcáinak profilozására, padkázására, szikkasztóárkok kialakítására elegendő. Az utóbbi évek pályázati erőforrásból építetett aszfalt burkolatú utak mellett még nem történt beruházás az utak állagmegóvására
 
Munkálatok

 
A munkálatok során az utak gyalulását majd szükség szerint vasúti kővel történő szórást, egyengetést követőn a szikkasztóárkok ásása történik. Az árkok kialakítása feltétlen szükséges minden kialakítható helyen. A kivitelező és az Önkormányzat egyeztetést követően jelöli ki az utcákban az árkok helyét, hogy azok rendeltetésnek megfelelően funkcionáljanak.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 150 151 152 ... 176 177 178
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények