Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2011 szeptember 08 csütörtök - 13:22:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Köszönetnyilvánítás
Megújult a Corvin utca  

 
Köszönet
 
Makka Béla vállalkozó anyagi támogatásával és a Corvin utca lakói munkájának köszönhetően elkészült az utca burkolat felújítása. Abony Város Önkormányzata nevében ezúton fejezem ki köszönetemet a vállalkozónak és az utca lakóinak!
 
 
 
Romhányiné dr. Balogh Edit
 
Polgármester
2011 szeptember 02 péntek - 09:44:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2011 augusztus 26 péntek - 09:48:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Pályázat
Pályázati kiírás
Társadalmi szervezetek 2011. évi önkormányzati támogatására


Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki a társadalmi közérdeket megvalósító szervezetek támogatására.

Abony város közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező, legalább 1 éve működő, hivatalosan bejegyzett, és Abony városában tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezetek (sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, nonprofit szervezetek stb.) részére.

A támogatás a társadalmi szervezetek működési, fenntartási és fejlesztési kiadásaira, programok, rendezvények szervezésére, pályázati önrész biztosítására igényelhető.

A pályázat célja a városban működő sport, kulturális, közbiztonsági, egészségügyi és társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatása.

Az igénylés csak pályázati adatlapon nyújtható be 2 példányban zárt borítékban, Abony Város Önkormányzata Képviselő-testületének címezve.
A zárt borítékra kérjük ráírni „társadalmi szerveztek támogatása”.

A pályázati adatlap átvehető a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságán, vagy letölthető Abony város honlapjáról (www.abony.hu).

A pályázatok benyújtásának határideje:
Abony Város honlapján való megjelenést (2011. augusztus 26.) követő 15. nap: 2011. szeptember 10. (szeptember 12.)
Hiánypótlásra a pályázati határidő lejártát követő 3 napon belül van lehetőség.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 24 szerda - 12:00:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Pót-felvételi és beíratkozás a Zeneiskolában!

Zeneiskola

A Bihari János Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény értesíti a tisztelt szülőket, hogy

Intézményünk a 2011-2012-es tanévre az ÚJ NÖVENDÉKEK PÓT-FELVÉTELIJÉT ÉS BEÍRATKOZÁSÁT

2011. augusztus 29-től szeptember 9-ig 9-17 óráig tartjuk.


Kérjük a szülőket, hozzák magukkal gyermekeiket, valamint születési anyakönyvi kivonatukat.

Gyermekvédelmi támogatásban részesülő növendékek esetében a beiratkozáskor az arról szóló határozatot be kell mutatni. (Térítési díjat nekik nem kell fizetni.)

Zeneiskola Vezetősége
2011 augusztus 23 kedd - 13:57:28     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
NAV sajtóközlemény

NAV

Havi 100 millió forint eltitkolt bevétel miatt rejtették el
a 16 raklapnyi kontrollszalagot
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának és Járőr Igazgatóságának 20 fős ellenőri csoportja összehangolt vizsgálatot folytatott egy budapesti székhelyű élelmiszerkereskedőnél. A pincéből előkerült 16 raklapnyi pénztárgép-kontrollszalag alapján előzetesen mintegy havi 100 millió forintra becsülhető az adózó eltitkolt bevétele. A NAV azonnali átfogó vizsgálatot rendelt el.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 22 hétfő - 13:55:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Felhívás számlálóbiztosi feladatok ellátására


Felhívás

A 2011. évi népszámlálásról a 2009. évi CXXXIX. törvény rendelkezik. A törvény értelmében a Magyar Köztársaság területén 2011. október 1-jén 0 órakor fennálló állapot alapulvételével a természetes személyekről és a lakásokról nép-és lakásszámlálást kell tartani.

A népszámlálási adatfelvétel végrehajtásához szükség van számlálóbiztosokra. A számlálóbiztosok feladata hat elemből áll:


Olvasd tovább...
2011 augusztus 19 péntek - 06:36:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Újabb sikeres pályázati beruházás


Sikeres pályázat
 
A galéria megtekinthető a képre kattintva

Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Gyulai Gaál Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Somogyi Imre Általános iskolák az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programban kiírt energetikai hatékonyság fokozása pályázat keretében történt kivitelezési munkálatai a napokban befejeződtek.

Ez év januárjában az Energia Központ Nonprofit Kft 46.279.495 Ft. összegű támogatást ítélt meg a két iskola nyílászáróinak cseréjére valamint fűtéskorszerűsítésre, mely a gázkazánok és radiátor szelepek cseréjét jelenti. A beruházást két szolnoki vállalkozás nyerte el, a nyílászárók cseréjét a Tisza Thermo Bt, míg a fűtéskorszerűsítést Pallai Péter egyéni vállalkozó. A munkálatok június 14-én kezdődtek meg és augusztus 10-én fejeződtek be. Mindkét iskola esetében azonos, jelenleg a legkorszerűbb és leggazdaságosabb termékek kerültek beépítésre. A régi fa nyílászárók helyére TROCAL InnoNova profilrendszerű műanyag nyílászárók kerültek, amely Németországban a legkeresettebb és legjobb minőségű műanyag nyílászárók, míg a kazánok esetében a világ egyik legjobb gépészeti elemeit gyártó cég, a VIESSMANN Vitodens kazánjai kerültek beépítésre.
Ezen beruházással mindkét iskola téli költségvetése nagyban fog csökkenni az esztétikai megjelenés mellett, hiszen a régi ablakok felett már nagyon eljárt az idő és az új kazánok is gazdaságosabb üzemeltetést igényelnek, ami azt jelenti, hogy a téli hőveszteség elvégzett számítások alapján közel 50%-kal fog javulni.

Az elmúlt évben már mindkét iskolában történt pályázati beruházás, a Gyulai iskolában tetőfelújítás, valamint a Somogyi iskolában komplex akadálymentesítés történt, ezzel is korszerűsítve az 1900-as évek eleji építésű épületeket.

Reméljük, a szeptemberi becsengetést követően mind a diákok mind a pedagógusok és az abonyi lakosság megelégedettséggel veszik birtokba a megszépült iskolákat.


Abony Város Önkormányzata
2011 augusztus 17 szerda - 07:09:09     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztató

Térfigyelő

Az elmúlt időszakban Abony Város területén megszaporodtak mind az Önkormányzat, mind a lakosság tulajdonát képező tárgyak ismeretlen elkövetők általi rongálása, valamint eltulajdonítása.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Z-253/2011. (VII.14.) sz. határozatával döntött a Lehetőségeintk Fő tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című, KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázat részeként a térfigyelő rendszer kiépítése tárgyában indult közbeszerzési eljárás eredményének megállapításáról, melynek értelmében a Multi Alarm Zrt. lett a nyertes.

Abony Város Önkormányzata és a Multi Alarm Biztonságtechnikai, Fejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. között adásvételi-, karbantartási szerződés jött létre 2011. július 25.-vel.

A szerződés tárgya: Térfigyelő kamera rendszer beszerzése és kiépítése ( 17 db kamera ), ezt köbetően a kész, üzemképes rendszer Megrendelő részére rendelkezésre bocsátása és a Vállalkozó által vállalt jótállás időtartama alatti díjmentes karbantartás elvégzése az alábbiakban meghatározottak szerint.

- térfigyelő kamerák beszerzése, telepítése és üzembe helyezése
- rádiós átviteli úttal, mikorhullámú összekötettéssel, NHH engedéllyel rendelkező komplett hálózat teljes kialakítása ( rendszerelemek beszerzése, telepítése és hálózat üzembe helyezése)
- felügyeleti központ kialakítása Megrendelő székhelyén, 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám alatti fogadó épületben
- a szükséges tervdokumentációk elkészítése
- szükséges engedélyek beszerzése
- rendszer kialakításával összefüggő, valamennyi kapcsolódó tevékenység elvégzése

A Vállalkozó vállalja, hogy a meghatározott feladatokat legkésőbb 2011. október 28-ig hiánytalanul elvégzi.
2011 augusztus 17 szerda - 06:00:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

NAV
NAV sajtóközlemény

33 millió forint bevételt titkolt el a korszerű módszerekkel lebuktatott adózó
 
Újabb adócsalásra derített fényt a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága: a revizorok a hagyományos ellenőrzési eszközöket és a korszerű információtechnológiai módszereket együttesen alkalmazva fülelték le azt a vendéglátó-ipari tevékenységet folytató adózót, aki az elmúlt két évben összesen 33 millió forint bevételt titkolt el, és vont ki az adózás alól.
 


Olvasd tovább...
2011 augusztus 02 kedd - 08:37:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosok!
 
Az Önkormányzat a korábbi évek csapadékosabb időjárás következtében tervbe vette a városrész átfogó csapadékcsatornázását. Ennek első ütemeként készítette el a vízjogi létesítési engedélyezési tervet, a kritikusnak számító Abony belterület Kiss Ernő utca - Szolnoki út, Mária Terézia utca - Lázár Vilmos utca által határolt terület csapadékcsatornázására és tájrehabilitációjára. A terv a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon kapott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre.

Abony Város Önkormányzata beruházás megvalósításhoz KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jel alatt "Abony Város észak-keleti rész csapadékvíz-elvezetésének és gyűjtése" pályázatot nyújtott be az "Új Magyarország" Fejlesztési Terv Közép-maygarországi Operatív Program támogatási rendeszeréhez.

A beruházás augusztus elején a kivitelezés szakaszába lép, ennek keretében az úgynevezett "Mikes - lapos" kotrása kezdődik meg, amelynek hatására a tó körül átmeneti jelleggel nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom és esetleg nagyobb por kísérheti. A kitermelt iszap rövid szárítása esetlegesen a levegő illatanyagát ronthatja. A meder kialakítása - várhatóan - szeptember közepén befejeződik. Közben megkezdődik a nyomóvezeték lefektetése a Dembinszky utca valamint Mária Terézia út szakaszain, amit nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom, időszakosan forgalomkorlátozás kísérhet. A nyomóvezeték várhatóan szeptember végén készül el.
 
Kérjük a lakosság türelmét a munkálatuk ideje alatt.
Az első „csónakázó”
 
Tó
 
A Mikes – lapos kotrásának első fázisában az iszap kiemelése befejeződött. A kitermelt iszap szárítása folyamatban. Az iszap kitermelése után látszik a leendő belvíztározó sziluettje. A kivitelező munkatársai a tároló kontúrját valamint középvonalát mérték ki, amely képen látható úszó alkalmatossággal végeztek a parton elhelyezett lézeres szinterező segítségével. A kimérés után elkezdődött a csapadék víz tározó mélyítése.
Az iszap szárítás után elszállításra kerül a kijelölt tározóba. A szállítási munkálatok időszakosan és átmeneti jelleggel nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom és esetleg nagyobb por kísérheti. Továbbra is kérjük a lakosság szíves türelmét.


Elkezdődött – a „Mikes – lapos” kotrása


A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon adott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre az Abony Város észak-keleti városrész belvízrendezésére és táj-rehabilitációjára. Az engedélyezett vízi-létesítmények: belterületi csatornahálózat, belvíztározó, külterületi (K-1) csatorna, csapadékvíz átemelő.

Abony Város Önkormányzata beruházás megvalósításhoz KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jel alatt „Abony Város észak-keleti rész csapadékvíz-elvezetésének és gyűjtése” pályázatot nyújtott be az „Új Magyarország” Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez.

A terveknek megfelelően első ütemben megkezdődött az úgynevezett Mikes – lapos kotrása, amelynek első fázisa az iszap kitermelése. A kitermelt iszap rövid szárítása esetlegesen a levegő illatanyagát ronthatja. A szárítás után az iszap elszállításra kerül a tározóba. A szállítási munkálatok átmeneti jelleggel nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom és esetleg nagyobb por kísérheti. Ismételten kérjük a lakosság szíves türelmét.

Közben megkezdődött az átemelő szivattyú helyének kialakítása is.


Oldal:  1 2 3 ... 151 152 153 ... 176 177 178
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények