Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2011 március 11 péntek - 10:35:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a lakosságot aPolgármesteri Hivatal ünnepi ügyfélfogadási rendjéről

Tályékoztató

2011.március 14. hétfő
ZÁRVA

2011. március 16. szerda
8.00-18.00

2011. március 17. csütörtök
Nincs ügyfélfogadás

2011. március 18. péntek
8.00-12.00

2011. március 19. szombat
8.00-11.00


Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatala
2011 március 09 szerda - 11:55:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

NAV

Felfüggesztheti-e az adóhatóság annak az adózónak az adószámát, aki a számviteli beszámolót elektronikus úton nem helyezi letétbe?

Igen. Az adózónak be kell nyújtania a beszámolót, kötelező könyvvizsgálat esetén a független könyvvizsgálói jelentést, az adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozatot, a közzétételi költségtérítés megfizetéséről szóló igazolást, valamint az elektronikus űrlapot.

Hogyan kell a számviteli beszámolót benyújtani?

Az EB (elektronikus beszámoló) jelű elektronikus űrlap az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapjáról tölthető le (www.kim.gov.hu), és a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer (www.magyarorszag.hu) útján nyújtható be.


Olvasd tovább...
2011 március 02 szerda - 13:30:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Áprilisi adózási határidők

NAV


Április 12., kedd

A kifizető, munkáltató eddig vallja be és fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót. Szintén eddig fizeti meg a járulékokat: az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci- és a nyugdíjjárulékot, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, a korkedvezmény-biztosítási járulékot, az EKHO-t, a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 0/10/20 % járulékot.   Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig vallja be és fizeti meg az egészségügyi szolgáltatási járulékot. (1158 és 1108)

A biztosított őstermelők is a 1158-as számú adóbevallást adják be elektronikus úton a negyedévente fizetendő járulékaikról.

Az egyéni vállalkozó április 12-ig fizeti be az előleget, akár az általános szabályok szerint, akár átalányadóval adózik. Az evás vállalkozások is most fizetik be a negyedéves előleget.Olvasd tovább...
2011 március 02 szerda - 12:48:54     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

E-On

Gallyazás miatt áramszünet várható a következő utcákban

(maximum 30 perces áramszünetek)
2011. március 9-én 8-12 óráig

Körte utca, Mária Terézia utca, Magtár utca, Kiss Ernő utca, Lázár Vilmos utca, Kosztolányi Dezső utca, Balassi Bálint utca
Apponyi Albert utca és környéke2011. március 9-én 12-18 óráig

Piac és területe
Somogyi Imre Általános Iskola és környéke2011. március 10-én 8-12 óráig

Kölcsey Ferenc utca, Bicskei út, Szemere Bertalan utca, Simonfi Kálmán utca, Bihari János utca, Jósika Miklós utca, Tomori Pál utca, Csokonai utca, András utca, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca, Mária utca, Bem út
Harkányi Frigyes utca, Szelei út, Antos János utca és környékük

E.ON
2011 február 02 szerda - 06:46:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

NAV

Márciusi adózási határidők


Március 14., hétfő

A kifizető, munkáltató eddig vallja be és fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót. Szintén eddig fizeti meg a járulékokat: az egészségbiztosítási-, a munkaerőpiaci- és a nyugdíjjárulékot, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, a korkedvezmény-biztosítási járulékot, az EKHO-t, a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 0/10/20 % járulékot.   Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig vallja be és fizeti meg az egészségügyi szolgáltatási járulékot. (1158 és 1108)Olvasd tovább...
2011 január 06 csütörtök - 14:06:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2011 január 05 szerda - 08:48:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Szakrendelések     Háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok, szakrendelések rendelési ideje, helye és telefonszámai Letöltés  
2011 január 03 hétfő - 07:45:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2010 december 11 szombat - 07:39:53     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Játszóház a Karitász szervezésében

Karitasz

A Karitász abonyi csoportja december 4-én Játszóházba hívta a kicsiket és nagyokat. Így utólag elmondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült ez a délután is. Nagy örömünkre alig fértünk el a plébánia helyiségében, közel 30-an jöttek el. A gyermekek készíthettek:

- gipszből készített mécses tartót festhettek, gyurmából gyertyatartót,
- Foltvarrósok segítségével varrhattak karácsonyfát, tűpárnát,
- karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékkísérőt készítettek.

Minden munkájukat a program végén haza is vihették.

Aki megéhezett, megszomjazott András atya által készített finom teával csillapíthatta szomját hozzá finom zsíros kenyeret fogyaszthatott hagymával.

Az idő múltával a gyerekek már többször kérdezgették, mikor lesz a meglepetés? A meglepetést, a Mikulást, pedig énekszóval vártuk. Az énekszótól zengett a terem. A meglepetés nem is váratott sokáig magára, hiszen megérkezett a Mikulás, zsákjában sok-sok finomsággal és mindenki számára egy-egy csoki mikulással.

Karitász Abonyi csoportja
2010 december 01 szerda - 13:27:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

APEH
Decemberi adózási határidők

December 13., hétfő
A kifizető, munkáltató eddig fizeti meg
”¢ az általa levont személyi jövedelemadót vagy szja előleget,
”¢ a járulékokat: az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci járulékot, a nyugdíjjárulékot, a fizetendő tb-járulékot,
”¢ az egészségügyi szolgáltatási járulékot,
”¢ a START-kártyák valamelyikével rendelkező foglalkoztatott után a 10/20/ % járulékot,
”¢ az egyszerűsíztett fogalakoztatás napi 500/1000 Ft közterhét,
”¢ a háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díjat.  

A fenti befizetések bevallás párjai kifizetőnél a 1008-as, egyszerűsített foglalkoztatás esetén a 1008E, illetve egyéni vállalkozónál saját magáról a 1058-as számú bevallások.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 153 154 155 ... 174 175 176
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények