Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2011 augusztus 19 péntek - 06:36:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Újabb sikeres pályázati beruházás


Sikeres pályázat
 
A galéria megtekinthető a képre kattintva

Örömmel tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Gyulai Gaál Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Somogyi Imre Általános iskolák az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programban kiírt energetikai hatékonyság fokozása pályázat keretében történt kivitelezési munkálatai a napokban befejeződtek.

Ez év januárjában az Energia Központ Nonprofit Kft 46.279.495 Ft. összegű támogatást ítélt meg a két iskola nyílászáróinak cseréjére valamint fűtéskorszerűsítésre, mely a gázkazánok és radiátor szelepek cseréjét jelenti. A beruházást két szolnoki vállalkozás nyerte el, a nyílászárók cseréjét a Tisza Thermo Bt, míg a fűtéskorszerűsítést Pallai Péter egyéni vállalkozó. A munkálatok június 14-én kezdődtek meg és augusztus 10-én fejeződtek be. Mindkét iskola esetében azonos, jelenleg a legkorszerűbb és leggazdaságosabb termékek kerültek beépítésre. A régi fa nyílászárók helyére TROCAL InnoNova profilrendszerű műanyag nyílászárók kerültek, amely Németországban a legkeresettebb és legjobb minőségű műanyag nyílászárók, míg a kazánok esetében a világ egyik legjobb gépészeti elemeit gyártó cég, a VIESSMANN Vitodens kazánjai kerültek beépítésre.
Ezen beruházással mindkét iskola téli költségvetése nagyban fog csökkenni az esztétikai megjelenés mellett, hiszen a régi ablakok felett már nagyon eljárt az idő és az új kazánok is gazdaságosabb üzemeltetést igényelnek, ami azt jelenti, hogy a téli hőveszteség elvégzett számítások alapján közel 50%-kal fog javulni.

Az elmúlt évben már mindkét iskolában történt pályázati beruházás, a Gyulai iskolában tetőfelújítás, valamint a Somogyi iskolában komplex akadálymentesítés történt, ezzel is korszerűsítve az 1900-as évek eleji építésű épületeket.

Reméljük, a szeptemberi becsengetést követően mind a diákok mind a pedagógusok és az abonyi lakosság megelégedettséggel veszik birtokba a megszépült iskolákat.


Abony Város Önkormányzata
2011 augusztus 17 szerda - 07:09:09     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztató

Térfigyelő

Az elmúlt időszakban Abony Város területén megszaporodtak mind az Önkormányzat, mind a lakosság tulajdonát képező tárgyak ismeretlen elkövetők általi rongálása, valamint eltulajdonítása.

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Z-253/2011. (VII.14.) sz. határozatával döntött a Lehetőségeintk Fő tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című, KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázat részeként a térfigyelő rendszer kiépítése tárgyában indult közbeszerzési eljárás eredményének megállapításáról, melynek értelmében a Multi Alarm Zrt. lett a nyertes.

Abony Város Önkormányzata és a Multi Alarm Biztonságtechnikai, Fejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. között adásvételi-, karbantartási szerződés jött létre 2011. július 25.-vel.

A szerződés tárgya: Térfigyelő kamera rendszer beszerzése és kiépítése ( 17 db kamera ), ezt köbetően a kész, üzemképes rendszer Megrendelő részére rendelkezésre bocsátása és a Vállalkozó által vállalt jótállás időtartama alatti díjmentes karbantartás elvégzése az alábbiakban meghatározottak szerint.

- térfigyelő kamerák beszerzése, telepítése és üzembe helyezése
- rádiós átviteli úttal, mikorhullámú összekötettéssel, NHH engedéllyel rendelkező komplett hálózat teljes kialakítása ( rendszerelemek beszerzése, telepítése és hálózat üzembe helyezése)
- felügyeleti központ kialakítása Megrendelő székhelyén, 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám alatti fogadó épületben
- a szükséges tervdokumentációk elkészítése
- szükséges engedélyek beszerzése
- rendszer kialakításával összefüggő, valamennyi kapcsolódó tevékenység elvégzése

A Vállalkozó vállalja, hogy a meghatározott feladatokat legkésőbb 2011. október 28-ig hiánytalanul elvégzi.
2011 augusztus 17 szerda - 06:00:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

NAV
NAV sajtóközlemény

33 millió forint bevételt titkolt el a korszerű módszerekkel lebuktatott adózó
 
Újabb adócsalásra derített fényt a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága: a revizorok a hagyományos ellenőrzési eszközöket és a korszerű információtechnológiai módszereket együttesen alkalmazva fülelték le azt a vendéglátó-ipari tevékenységet folytató adózót, aki az elmúlt két évben összesen 33 millió forint bevételt titkolt el, és vont ki az adózás alól.
 


Olvasd tovább...
2011 augusztus 02 kedd - 08:37:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosok!
 
Az Önkormányzat a korábbi évek csapadékosabb időjárás következtében tervbe vette a városrész átfogó csapadékcsatornázását. Ennek első ütemeként készítette el a vízjogi létesítési engedélyezési tervet, a kritikusnak számító Abony belterület Kiss Ernő utca - Szolnoki út, Mária Terézia utca - Lázár Vilmos utca által határolt terület csapadékcsatornázására és tájrehabilitációjára. A terv a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon kapott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre.

Abony Város Önkormányzata beruházás megvalósításhoz KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jel alatt "Abony Város észak-keleti rész csapadékvíz-elvezetésének és gyűjtése" pályázatot nyújtott be az "Új Magyarország" Fejlesztési Terv Közép-maygarországi Operatív Program támogatási rendeszeréhez.

A beruházás augusztus elején a kivitelezés szakaszába lép, ennek keretében az úgynevezett "Mikes - lapos" kotrása kezdődik meg, amelynek hatására a tó körül átmeneti jelleggel nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom és esetleg nagyobb por kísérheti. A kitermelt iszap rövid szárítása esetlegesen a levegő illatanyagát ronthatja. A meder kialakítása - várhatóan - szeptember közepén befejeződik. Közben megkezdődik a nyomóvezeték lefektetése a Dembinszky utca valamint Mária Terézia út szakaszain, amit nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom, időszakosan forgalomkorlátozás kísérhet. A nyomóvezeték várhatóan szeptember végén készül el.
 
Kérjük a lakosság türelmét a munkálatuk ideje alatt.
Az első „csónakázó”
 
Tó
 
A Mikes – lapos kotrásának első fázisában az iszap kiemelése befejeződött. A kitermelt iszap szárítása folyamatban. Az iszap kitermelése után látszik a leendő belvíztározó sziluettje. A kivitelező munkatársai a tároló kontúrját valamint középvonalát mérték ki, amely képen látható úszó alkalmatossággal végeztek a parton elhelyezett lézeres szinterező segítségével. A kimérés után elkezdődött a csapadék víz tározó mélyítése.
Az iszap szárítás után elszállításra kerül a kijelölt tározóba. A szállítási munkálatok időszakosan és átmeneti jelleggel nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom és esetleg nagyobb por kísérheti. Továbbra is kérjük a lakosság szíves türelmét.


Elkezdődött – a „Mikes – lapos” kotrása


A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon adott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre az Abony Város észak-keleti városrész belvízrendezésére és táj-rehabilitációjára. Az engedélyezett vízi-létesítmények: belterületi csatornahálózat, belvíztározó, külterületi (K-1) csatorna, csapadékvíz átemelő.

Abony Város Önkormányzata beruházás megvalósításhoz KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jel alatt „Abony Város észak-keleti rész csapadékvíz-elvezetésének és gyűjtése” pályázatot nyújtott be az „Új Magyarország” Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez.

A terveknek megfelelően első ütemben megkezdődött az úgynevezett Mikes – lapos kotrása, amelynek első fázisa az iszap kitermelése. A kitermelt iszap rövid szárítása esetlegesen a levegő illatanyagát ronthatja. A szárítás után az iszap elszállításra kerül a tározóba. A szállítási munkálatok átmeneti jelleggel nagyobb zaj, nagyobb gépjármű forgalom és esetleg nagyobb por kísérheti. Ismételten kérjük a lakosság szíves türelmét.

Közben megkezdődött az átemelő szivattyú helyének kialakítása is.


2011 július 05 kedd - 12:13:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatás
Jászkun Volán ZRt.
Tisztelt Utazóközönség!

A Jászkun-Volán Zrt. a következő menetrendi módosítást közölte Abony Város Önkormányzatával:

A Jászkun-Volán Zrt. 2011. július 01-től nem közlekedteti iskolai előadási napokon a 16:10 órakor az Abony, Kossuth térről induló Szolnok irányába induló járatát.

Szíves megértésüket köszönik.
2011 június 20 hétfő - 11:04:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tűzoltóság  

 Tisztelt Lakosság!

A nyári betakarítási munkálatok kezdetével a ceglédi Tűzoltóparancsnokság a következőkre hívta fel a figyelmet:

  • A kalászos mezőgazdasági termények tűzkármentes betakarítása érdekében a fokozott figyelmet kérnénk a lakosságtól
  • Fokozott ellenőrzést kérnénk a betakarítást végzőktől. A tűzvédelmi és tűzrendészeti szabályok betartását.
  • Szükséges a géppark és kapcsolódó tűzvédelmi eszközök felülvizsgálata.
  • Felhívnánk a figyelmet a tűzveszélyes munka, eldobott égő dohány nemű fokozott veszélyére.

Eredményes és balesetmentes munkát Kívánunk!
2011 június 20 hétfő - 08:37:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2011 június 16 csütörtök - 07:32:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Ítélkezési szünet
Tájékoztatás ítélkezési szünetről


A Ceglédi Városi Bíróságon 2011. július 18. napjától - augusztus 19. napjáig ítélkezési szünet lesz.

Az ítélkezési szünet alatt a panasznap hétfői napokon 9 órától 12 óráig tart.
A bűnjelenk átvétele az ítélkezési szünet ideje alatt szünetel.

A polgári, büntető és a végrehajtói iroda félfogadási ideje - kedd kivételével - 9-11 óráig tart. Keresetlevelet, beadványokat, egyéb iratot ezen időtartam alatt lehet személyesen leadni.

Az ezt követő időpontban a főbejárathoz kihelyezett postaládába kell az iratokat bedobni.

Kedden félfogadás nincs.

2011 június 15 szerda - 12:43:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Rajzpályázat

Nagyításért kattintson a képre!

2011 június 15 szerda - 12:17:44     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Nyári ügyelet

A Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a nyári szünet ideje alatt a következő helyeken és időpontokban tart ügyeletet, a megjelölt napokon 8.30-11.30-ig:

Helyszínek:

Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és EGYMI
2740 Abony, Bicskei u. 2.      Tel: 06-53/360-133
Óvodai csoport

2740 Abony, Tószegi út 58.      Tel: 06-53/361-609

Nyári ügyelet letölthető pdf formátumban
Oldal:  1 2 3 ... 155 156 157 ... 179 180 181
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények