Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2011 június 14 kedd - 10:13:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Zeneiskola

A Bihari János Zeneiskola tanévzáró ünnepélyének időpontja: 2011. június 16-án 17 óra
 
 Helyszín: a zeneiskola udvara
 
 
Zeneiskola Vezetősége
2011 június 06 hétfő - 11:03:40     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Önkéntesen a tiszta Magyarországért      

Teszedd

Sikeresen zárult a május 21-i "TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért" hulladékgyűjtési akció, a városban. Magyarország történetének eddigi legnagyobb önkéntes akciójában 800 helyszínen mintegy 162 ezer önkéntes vett részt. A mozgalomban Abony város is részt vett civil személyekkel és helyi társadalmi szervezetekkel, sportegyesületekkel, alapítványokkal összefogva.

Szombat reggel 8 órakor gyülekeztek az önkéntes résztvevők az Önkormányzat előtt, hogy minél több eldobált szemetet gyűjtsenek össze. Összesen 156 résztvevő gyűjtögette a szétszórt szemetet Abonyban és vonzáskörzetében a vízparton, szántók, legelők mellett a városközpontban, mely végül több mint 100 zsák szemetet eredményezett egy délelőtt folyamán. A szükséges kesztyűket, szemetes zsákokat és láthatósági mellényeket az Önkormányzat biztosította, ezzel is hozzájárulva a kezdeményezéshez. Az összegyűjtött zsákok az Abokom Kft telephelyére lett szállítva melyeket a Remondis Kft juttatja el a feldolgozás helyszínére. Abony Város polgármestere Romhányiné dr. Balogh Edit mellett részt vett az önkéntes mozgalomban Parti Mihály alpolgármester, Murvainé Kovács Rita, Gulykáné Gál Erzsébet Képviselő - testületi tagok a Polgármesteri Hivatal dolgozói, P. Tóth Tibor (Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság), valamint a város társadalmi szervezetei közül az alábbi intézmények, egyesületek, mozgalmak: Abonyi Horgász Egyesület, Abonyi Fúvózenekari Egyesület, Óvodás Gyermekekért Alapítvány, Somogyi Imre Általános Iskola, , Kék Madár Egyesület, Coop Hungary Zrt dolgozói, Abonyi KID Footbal klub, Abonyi Kézilabda Klub férfi szakosztálya, POWER Karate Sportegyesület, Fergeteg Triatlon SE, Városi Sportcsarnok dolgozói.  
Ezen országos összefogásban résztvevők példamutatóan teljesítettek, melyet a Város vezetése ezúton szeretne megköszönni. Reméljük egy következő alkalommal még több ember csatlakozik ilyen, vagy ehhez hasonló kezdeményezéshez a tiszta Magyarországért.
2011 június 03 péntek - 10:11:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

M e g h í v ó

Városháza


Tisztelettel meghívom

2011. június 06-án (hétfő) du. 17.00 órakor

tartandó Képviselő-testület rendkívüli ülésére.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban
2011 május 11 szerda - 12:57:48     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Foltvarró kiállítás Abonyban

Kiállítás
 
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

Az abonyi Bihari János Zeneiskolában nyílt kiállítás a tápiószelei Folton-Folt Baráti Társaság abonyi képviselőinek munkáiból 2011. május 06-án, pénteken délután.
Azt alkotók; Dandárné Gönczöl Katalin, Juhász Istvánné, Kozmáné Földi Zsuzsa, Kókai Lászlóné és Ujszászi Lászlóné munkái, valamint Buchwald Erzsébet Abonyban élő porcelánfestő képei megtöltötték a hangversenyterem falait.
A kiállítást Bakosné Kocsi Judit igazgatónő nyitotta meg, aki néhány mondatban szólt a foltvarrás történetéről, valamint bemutatta Buchwald Erzsébetet, ill. a porcelánfestészetet. A megnyitót ünnepélyessé tették a Bihari János Zeneiskola zongorás és hegedűs növendékei. A szép számmal megjelent közönség között a megnyitó végén sorsolást tartottunk, ahol az alkotók kisebb-nagyobb saját készítésű munkáikat nyerhették meg. A csodálatos alkotások megtekintése után nagyon szép, gazdag élménnyel tértünk haza. Sok sikert kívánunk a kiállítóknak.

A kiállítás megtekinthető 2011. május 27-ig 9-18 óráig.

Buhwald Erzsébet porcelán képeit meg is lehet vásárolni!


Csizmadia Mihályné
2011 május 11 szerda - 12:17:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Zeneiskola
A Bihari János Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény értesíti a tisztelt szülőket, hogyintézményünk a

2011-2012-es tanévre az ÚJ NÖVENDÉKEK FELVÉTELIJÉT ÉS BEÍRATKOZÁSÁT

2011. május 16-án (hétfőn) és 17-én (kedden) 9-17 óráig tartjuk.

Kérjük a szülőket, hozzák magukkal gyermekeiket, valamint születési anyakönyvi kivonatukat.
Gyermekvédelmi támogatásban részesülő növendékek esetében a beiratkozáskor az arról szóló határozatot be kell mutatni. (Térítési díjat nekik nem kell fizetni.)

Zeneiskola Vezetősége
2011 május 10 kedd - 09:56:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Dr. Czira Szabolcs

Tájékoztatjuk

 a lakosságot, hogy Dr. Czira Szabolcs országgyűlési képviselő
fogadóórát tart

 2011. május 12. (csütörtök) 14:30 órától
a
 Polgármesteri Hivatalban.
Oldal:  1 2 3 ... 156 157 158 ... 179 180 181
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények