Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2010 május 21 péntek - 11:19:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Városháza
M e g h í v ó

Tisztelettel meghívom
   
2010. május 27-én (csütörtök) du. 16.00 órakor  

tartandó Képviselő-testületi ülésére.  


Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.
2010 május 14 péntek - 09:58:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

Az Egészségügyi Centrum közbeszerzési eljárásával kapcsolatos hiteles tájékoztatás érdekében az alábbi dokumentumokat tesszük közzé:  


Romhányiné dr. Balogh Edit

Polgármester
2010 május 11 kedd - 08:41:42     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
Védelmi igazgatási felkészítésnek és gyakorlatnak adott otthont Abony Város május 06-án.
 
Tűzoltó
 
Tekintse meg a védelmi igazgatási felkészítés napján készült fotókat a fenti képre kattintva.
 
A rendezvényen 28 település meghívott vezetői (polgármesterek, jegyzők) előadásokat hallgattak meg, ill. bemutatókat néztek meg. A résztvevők egy ilyen esemény kapcsán végzendő- polgármesteri, jegyzői, rendőrségi, népegészségügyi, állat egészségügyi, polgári védelmi – feladatokat tekintették át.
 


Olvasd tovább...
2010 május 07 péntek - 10:38:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
Városháza

M e g h á v é


Tisztelettel meghávom  
2010. május 10-én (hétfő) du. 17.00 érakor  

tartandé Képviselő-testület rendkávüli ülésére.  


Az ülés helye:
Polgármesteri Hivatal Dászterme.A meghávé letölthető pdf formátumban.
2010 május 05 szerda - 13:10:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
Tájékoztatás

TÁJÉKOZTATÁS

 
 
A Ceglédi Körzeti Földhivatal tájékoztatása szerint:
 
Aki termőföldet használ, és annak területe –a földrészletek számátél függetlenül az egy hektárt meghaladja, az 1994. évi LV. törvény 25/B § (2) bekezdése alapján köteles a használatot annak megkezdésétől számátott harminc napon belül a földhivatalhoz nyilvántartásba vétel céljábél bejelenteni. A bejelentés saját tulajdonú termőföld   használatakor földhasználati bejelentési lapon, haszonbérlet esetén pedig a szerződésbenyújtásával történik. A földhasználé a használatban bekövetkezett változásokat 30 napon belül köteles az ingatlanügyi hatésághoz bejelenteni.
 
A bejelentést elmulaszté földhasználét az ingatlanügyi hatéság bársággal sújtja, aminek mértéke a termőföld ingatlan-nyilvántartás szerinti AK értékének ezerszerese, azzal, hogy nem lehet kevesebb a behajthaté köztartozás minimális összegénél. A meg nem fizetett bárság adék médjára behajtandé köztartozás.
2010 május 05 szerda - 11:45:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
APEH

Van-e még arra lehetőségem, hogy az adéhatéságtél kérjem személyi jövedelemadé bevallásom elkészátését?


A magánszemélyeknek a 2009. adéév vonatkozásában is lehetőségük volt arra, hogy a személyi jövedelemadé bevallási kötelezettségüket az önadézás keretén belül az állami adéhatéság közreműködésével elkészátett egyszerűsátett bevallással teljesátsék. Akik élni kávántak ezzel a lehetőséggel, a bevallási egységcsomagban megkapott egyszerű kérdésekből állé nyilatkozatot kellett kitölteniük, és aláárva február 15-ig visszaküldeniük az adéhatéságnak.
 
A február 15-ig visszaküldött nyilatkozatok és az adéhatéságnál rendelkezésre állé adatok alapján az APEH elkészátette a bevallási ajánlatot, melyet április 30-ig kézhez kaptak az adézék. A február 15-ei határidő jogvesztő, ágy ha Ön nem élt ezzel a lehetőséggel, vagyis nem nyilatkozott arrél, hogy az adéhatéságot kéri fel az adébevallása elkészátésére, abban az esetben a 2009. évről történő személyi jövedelemadé bevallás esetében erre nincs médja, hanem ezirányú kötelezettségüket a 0953 számú személyi jövedelemadé bevallás benyújtásával teljesáthetik, melynek benyújtási határideje 2010. május 20.


Olvasd tovább...
2010 május 04 kedd - 06:53:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
APEH

Az APEH-tól kértem, hogy készítsék el a bevallásomat. Megérkezett az ajánlatuk, de azon a nyugdíjam összege nem szerepel, pedig a nyilatkozaton jelöltem, hogy nyugdíjat is kapok.


 
 
Ha a kapott bevallási ajánlat valamely jövedelmét – például a nyugdíjat - nem tartalmazza, akkor azt az ajánlaton az „adózó javítása” sorba be kell írni. Ezt követően - május 20-ig -   a bevallási ajánlatot aláírva kell visszaküldeni az adóhatóságnak. Az APEH az adózói javítás figyelembe vételével újraszámítja a jövedelmet, és az adófizetési kötelezettséget, melyről az tértivevényes értesítést küld. Az esetleges adófizetési kötelezettséget ennek kézhezvételétől számított 30 napon belül kell megfizetni


Olvasd tovább...
2010 április 27 kedd - 05:31:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
„Abonyiak Abonyért”
Alapítvány

Kuratóriumának Elnökétől

2740 Abony, Kossuth tér 1.
   


Tisztelt Abonyiak!

Kedves Barátaim!


Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében kifejtett munkájukkal elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén.

A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma dönt és a díjak az „Abonyi Pünkösdölő” rendezvénysorozat keretében kerülnek átadásra.


Olvasd tovább...
2010 április 23 péntek - 07:39:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
VÉRADÁS   -   ÉLETMENTÉS    


 „Amikor eljön az az óra,
élet-halál egyszer harcba száll,
ilyenkor az a legfontosabb,
ha a drága vércsepp készen vár.

A véradók különlegesek,
nem kell hozzá külön tudomány,
azért élnek, hogy segítsenek,
hogy élet győzze le a halált.”

 
  Véradás


A 2010. évi ütemtervnek megfelelően április 20-án véradás volt Abonyban.   Évek óta a Zeneiskola ad helyet ennek a nagyon fontos „adakozásnak” a lebonyolításához. A Véradók most is jöttek, 9 és 14 óra között folyamatos volt az érkezésük.
Nagy öröm számunkra, hogy a hívó szóra jönnek és életet mentenek. Mentettek a fenti napon is, szinte azonnal.

Az történt ugyanis, hogy a véradás során telefonhívás érkezett, melyszerint egy nagyon ritka vércsoportú beteg műtétjéhez volt szükség vérre azonnal.

Az egészségügy jelenlévő Dolgozói jelezték, hogy a telefonhívás idején adott vért a közel 30-szoros véradó, Speckner Nándor, aki azonos vércsoportú  a műtétre váróval. Felemelő érzés volt látni a jelenlévők meghatottságát, örömét, azt, hogy ott és akkor  biztosítva volt, hogy a vérhiány nem lesz akadálya a beteg gyógyulásának.


Olvasd tovább...
2010 április 20 kedd - 12:55:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

TESCO
A Tesco áruház PR szakértőjétől az alábbi tájékoztatást kaptuk az abonyi Tesco áruházzal kapcsolatban:

Az Abonyi Noteszben 2010. április 8-án megjelent információkkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást szeretnénk adni: folyamatosan, jól halad az abonyi Tesco áruház kivitelezése, a vállalati tervekben szereplő ez év augusztusi nyitás jelenleg tarthatónak tűnik.
Nyár végétől a háromezer négyzetméter eladó-területű áruház mintegy húszezer féle termékkel várja a vásárlókat. A január végén megkezdett munkálatok folyamatosan zajlanak, jelenleg az épület vasbeton-szerkezetkész és a parkolóval együtt várhatóan júliusra teljesen elkészül.
A tervek szerint júniusban a Tesco elkészül a 40-es főút sávszélesítésével és a kerékpárúttal is, mely által egy jobb minőségű és biztonságosabb útszakaszt adnak át a forgalomnak. A cég mindegyik áruháza esetében fontosnak tartja a környezetbarát és energiatakarékos technológiák alkalmazását, így természetesen itt is számos ilyen megoldást épít be, például az úgynevezett hidrobank-rendszert, amely a kereskedelmi hűtés során keletkezett hőt visszanyeri és ezáltal meleg vizet állít elő.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 157 158 159 ... 174 175 176
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények