Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2011 április 14 csütörtök - 11:04:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2011 április 14 csütörtök - 10:51:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Rendezvény
2011 április 08 péntek - 07:25:09     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Ungár Kúria


Örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy, Abony Város Önkormányzata az Ungár Kúria veszélyelhárítási és tetőfelújítási munkáira 5.000.000,-Ft támogatási összeget nyert a Nemzeti Kulturális Alaptól. Az önkormányzat az épület rekonstrukciójának első ütemeként - a héjazat hiányossága miatt - az egyre gyorsuló állagromlás megakadályozása érdekében szükséges halaszthatatlan beavatkozásokat tervezi megvalósítani. A tervezett beavatkozások eredményeként az épület további állagromlása megállítható.


Olvasd tovább...
2011 április 08 péntek - 07:10:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Felhívás

Zsinagóga


Örömmel tájékoztatjuk a lakosságot 5.000.000,- Ft támogatási összeget nyert a Nemzeti Kulturális Alapból az Abonyi Zsinagógáért Alapítvány az egykori Zsinagóga veszély-elhárítási, állagmegóvási munkálataira.

Tegyünk együtt a Zsinagóga megmentéséért!

Az Abonyi Zsinagógáért Alapítvány várja adományaikat az alábbi számlaszámra: CIB BANK 10700309-66227113-51100005

Adójuk 1 %-ával is tudnak segíteni, az alapítvány adószáma a következő: 18719136-2-13.

Köszönjük!
2011 április 04 hétfő - 08:42:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Fuvolaverseny


2011. március 10-én Dunakeszin Regionális Gitárversenyen a IV. korcsoportban Szeghő
Katalin képviselte iskolánkat. Felkészítő tanára: Melczer Zoltán.
Katinak ezúton is gratulálunk, és köszönjük a szép versenyprodukciót, illetve Melczer tanár úr felkészítő munkáját.2011. március 25-én került megrendezésre Szentendrén a VI. Megyei Fuvolaverseny.
A megmérettetésen iskolánkat két növendék képviselte: Brezvai Anna és Petrezselyem Eszter Zsófia.
Örömmel nyugtázhatjuk, hogy mindkét fuvolista palánta kategóriájukban magas pontszámot ért el, sőt PETREZSELYEM ESZTER ZSÓFIA      I. helyezéssel tért haza.
Nyereménye FON-TRADE vásárlási utalvány, a Művészetek Palotájába 2 db hangversenyjegy, valamint 2 db fuvola kotta.

Felkészítő tanáruk Tatár Csilla, zongorakísérő Polyákné Györe Éva tanárnő volt.

Sok szeretettel gratulálunk növendékeinknek, felkészítő tanáraiknak és a zongorakísérőnek.

Zeneiskola Vezetősége
2011 március 25 péntek - 10:14:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2011 március 24 csütörtök - 06:39:12     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Időpontváltozás!!

Meghívó


2011. március 25-én (pénteken) 15 órai kezdettel
előadást tart

Pintér Gábor alezredes, Abony város őrsparancsnoka

a Római Katolikus Plébánia Szent Imre Közösségi Házában.

Téma:      Biztonság, balesetvédelem

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az előadáson a részvétel ingyenes!


Horváth Zsuzsanna
szervező
2011 március 21 hétfő - 14:13:08     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

NAV
Ne rendelkezzen személyi jövedelemadójának 1 százalékával parlagfű”‘mentesítésre!


A 2011. évben benyújtott 1 százalékos rendelkező nyilatkozatokban nem lehet a parlagfű mentesítés feladatai költségvetési előirányzatot megjelölni.

Az összevont adóalap után személyi jövedelemadót fizető magánszemélyek minden évben rendelkezhetnek adójuk 1 + 1 százalékáról. Az egyik 1 százalékos összeget vagy egyházak, vagy kiemelt költségvetési előirányzatok számára lehet felajánlani. A 2011-ben megjelölhető költségvetési előirányzat kizárólag a Nemzeti Tehetség Program feladatai (technikai szám: 1823).

A 1053 számú személyi jövedelemadó bevallás nyomtatott kitöltési útmutatója szerint az 1 százalékos összeget a parlagfű mentesítés feladatainak támogatására is fel lehet ajánlani. Mivel a bevallások nyomdai előállítása (a benyújtott törvénytervezet figyelembevételével) már 2010. december 20-án megkezdődött, míg a 2011. évi kiemelt költségvetési előirányzatokat meghatározó jogszabályt, a 2011. évi költségvetésről szóló törvényt csak 2010. december 30-án hirdették ki, így azt az állami adóhatóság nem tudta a nyomtatvány kidolgozásakor figyelembe venni. A bevallás elektronikus úton elérhető kitöltési útmutatóját az állami adóhatóság időközben pontosította.

A személyi jövedelemadó 1 + 1 százalékáról elsősorban a bevallás, az egyszerűsített bevallás részét képező EGYSZA megnevezésű nyomtatványon lehet rendelkezni. Az adózóknak lehetősége van arra is, hogy a bevallástól elválóan, külön lezárt borítékban személyesen vagy postán, illetve külön elektronikus nyomtatványon juttassák el a rendelkező nyilatkozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Amennyiben valaki a bevallásában – érvénytelenül – a parlagfű mentesítés feladatai javára rendelkezett, megteheti, hogy a törvényi határidőig (2011. május 20.) új, a bevallástól elváló rendelkező nyilatkozatot nyújt be, melyben a Nemzeti Tehetség Program vagy valamely egyházi kedvezményezett részére rendelkezhet. Ebben az esetben az állami adóhatóság a második, érvényes nyilatkozatot teljesíteni fogja, feltéve, hogy a rendelkezés további törvényi feltételei teljesülnek. Természetesen ez az új nyilatkozat nem érinti a korábban, az adó másik 1 százalékára vonatkozó, valamely civil kedvezményezett javára tett érvényes nyilatkozatot.

Honyek Péter adószakmai szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
 Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
Oldal:  1 2 3 ... 157 158 159 ... 179 180 181
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények