Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2011 március 19 szombat - 07:34:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

NAV

Áfával trükközött a cukros nagykereskedő


Különösen nagy értékre, folytatólagosan elkövetett adócsalás, magánokirat-hamisítás és számvitel rendjének megsértése alapos gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága egy cukorkereskedelemmel foglalkozó társasággal szemben. A budapesti székhelyű Kft. saját gyártású „számlákkal” és több mint 127 millió forint áfa eltitkolásával próbált nyerészkedni.

A NAV vámszakmai területének jelzése alapján indult adóhatósági ellenőrzés során kiderült, hogy az adózó jelentős értékű kristálycukor szabadforgalomba helyezését indítványozta egy EU tagállamban, ugyanakkor az értékesítést terhelő adót annak ellenére sem vallotta be, hogy a számlákat kiállította és azok ellenértékét a vevő – a ténylegesen megvalósult gazdasági események tükrében – ki is egyenlítette.

Az ügy további érdekessége, hogy az adóvizsgálat során a revizorok olyan számlákra bukkantak, amelyek állítólagos kibocsátói az adózóval tényleges gazdasági kapcsolatban nem álltak, sem a Kft-t, sem annak ügyvezetőjét nem ismerték, számlatömbös, vagy teljesen más formátumú számlát használnak, sőt akadt olyan is közöttük, amely a vizsgált időszakban gazdasági tevékenységet egyáltalán nem végzett, így számlát sem állított ki. Ezen fiktív bizonylatokról – amelyekről a cukros nagykereskedő nyilatkozni sem volt hajlandó – az is megállapítható volt, hogy egyazon számlázó programmal generálták őket.

A vizsgálat eredményeként az adóigazgatás több mint 127 millió forint adóhiányt tárt fel, és feljelentést tett a NAV Bűnügyi Igazgatóságánál.


 Nemzeti Adó- és Vámhivatal                        
 Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága                                
2011 március 19 szombat - 07:19:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Felhívás
Továbbra is várom a Delikátos zacskókat, kódokat!


2011-ben újabb nyolc település lakói nyerhetnek összefogásukkal egy-egy vadonatúj játszóteret. Szeretném, ha az egyik ABONY-ban épülne meg.

Ez egy lehetőség, hogy városunk egy új játszótérrel gyarapodjon, és ezt nem szabad kihagyni! Mindannyiunk érdeke, hogy településünkön a gyerekek biztonságos, kulturált környezetben tölthessék szabadidejüket.

Szeretném kérni a háziasszonyokat, hogy az üres Delikát8 termék csomagolását juttassa vissza a boltokba, illetve az eddigi gyűjtőpontokba (óvodák, iskolák, könyvtár, stb.), vagy hozzám, a Zeneiskolába. Ne vesszen el egy delikátos zacskó/kód sem!

A delikátos kódok gyűjtésének határideje: 2011. május 15.

Eddigi segítségüket megköszönöm és mindenkit biztatok a további GYŰJTÉS-re!


Köszönettel:

Csizmadia Mihályné
06-30-454-0456


2011. március 18-án az alábbi táblázat található a www.delikat.hu oldalon. letöltés

Nagy örömömre szolgál, hogy ABONY az első helyen van. Jelenleg 179 település van játékban.
2011 március 17 csütörtök - 12:50:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Kinizsis Diákok

A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt, középiskoláknak meghirdetett Társadalmi Szolidaritás (TÁRS) pályázati programjában sikeresen pályázott.

„ A 2011. év az Önkéntesség Európai Éve, ennek a szellemében valósítjuk meg legújabb pályázatunkat”

2011 tavaszán TÁRsadalmi Szolidaritási programot szervezünk önkéntes kinizsisek foglalkoztatásával. Iskolánkkal együttműködik a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja, valamint a Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület.


Az elnyert támogatás összegének – 300.000 Ft - felhasználásával az önkéntes munkára felkészítő foglalkozásokat tartunk, műsorokat szervezünk idősek részére (nőnapi, húsvéti, anyák napi ünnepség) életútinterjúkat készítünk. Külsős mentor közreműködésével megbeszéljük, hogy a segítséget igénylők, az életüket elmesélő idősek mire hívják fel a diákok figyelmét, a velük folytatandó beszélgetések milyen élményhez juttatják tanulóinkat. Tudatosítjuk a fiatalokban az idősek iránti odafigyelés szükségességét, a generációs együttélést, a toleranciát. Ezzel az iskola felkészül arra a lehetséges kormányzati szándékra, hogy az érettségihez való jutás feltétele lesz a középiskolai évek alatt elvégzett önkéntes helyi szolgálat.
2011 március 11 péntek - 10:35:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a lakosságot aPolgármesteri Hivatal ünnepi ügyfélfogadási rendjéről

Tályékoztató

2011.március 14. hétfő
ZÁRVA

2011. március 16. szerda
8.00-18.00

2011. március 17. csütörtök
Nincs ügyfélfogadás

2011. március 18. péntek
8.00-12.00

2011. március 19. szombat
8.00-11.00


Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatala
2011 március 09 szerda - 11:55:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

NAV

Felfüggesztheti-e az adóhatóság annak az adózónak az adószámát, aki a számviteli beszámolót elektronikus úton nem helyezi letétbe?

Igen. Az adózónak be kell nyújtania a beszámolót, kötelező könyvvizsgálat esetén a független könyvvizsgálói jelentést, az adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozatot, a közzétételi költségtérítés megfizetéséről szóló igazolást, valamint az elektronikus űrlapot.

Hogyan kell a számviteli beszámolót benyújtani?

Az EB (elektronikus beszámoló) jelű elektronikus űrlap az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapjáról tölthető le (www.kim.gov.hu), és a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer (www.magyarorszag.hu) útján nyújtható be.


Olvasd tovább...
2011 március 02 szerda - 13:30:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Áprilisi adózási határidők

NAV


Április 12., kedd

A kifizető, munkáltató eddig vallja be és fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót. Szintén eddig fizeti meg a járulékokat: az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci- és a nyugdíjjárulékot, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, a korkedvezmény-biztosítási járulékot, az EKHO-t, a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 0/10/20 % járulékot.   Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig vallja be és fizeti meg az egészségügyi szolgáltatási járulékot. (1158 és 1108)

A biztosított őstermelők is a 1158-as számú adóbevallást adják be elektronikus úton a negyedévente fizetendő járulékaikról.

Az egyéni vállalkozó április 12-ig fizeti be az előleget, akár az általános szabályok szerint, akár átalányadóval adózik. Az evás vállalkozások is most fizetik be a negyedéves előleget.Olvasd tovább...
2011 március 02 szerda - 12:48:54     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

E-On

Gallyazás miatt áramszünet várható a következő utcákban

(maximum 30 perces áramszünetek)
2011. március 9-én 8-12 óráig

Körte utca, Mária Terézia utca, Magtár utca, Kiss Ernő utca, Lázár Vilmos utca, Kosztolányi Dezső utca, Balassi Bálint utca
Apponyi Albert utca és környéke2011. március 9-én 12-18 óráig

Piac és területe
Somogyi Imre Általános Iskola és környéke2011. március 10-én 8-12 óráig

Kölcsey Ferenc utca, Bicskei út, Szemere Bertalan utca, Simonfi Kálmán utca, Bihari János utca, Jósika Miklós utca, Tomori Pál utca, Csokonai utca, András utca, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca, Mária utca, Bem út
Harkányi Frigyes utca, Szelei út, Antos János utca és környékük

E.ON
2011 február 02 szerda - 06:46:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

NAV

Márciusi adózási határidők


Március 14., hétfő

A kifizető, munkáltató eddig vallja be és fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót. Szintén eddig fizeti meg a járulékokat: az egészségbiztosítási-, a munkaerőpiaci- és a nyugdíjjárulékot, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, a korkedvezmény-biztosítási járulékot, az EKHO-t, a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 0/10/20 % járulékot.   Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig vallja be és fizeti meg az egészségügyi szolgáltatási járulékot. (1158 és 1108)Olvasd tovább...
2011 január 06 csütörtök - 14:06:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2011 január 05 szerda - 08:48:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Szakrendelések     Háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok, szakrendelések rendelési ideje, helye és telefonszámai Letöltés  
Oldal:  1 2 3 ... 158 159 160 ... 179 180 181
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények