Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2011 január 05 szerda - 08:48:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Szakrendelések     Háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok, szakrendelések rendelési ideje, helye és telefonszámai Letöltés  
2011 január 03 hétfő - 07:45:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2010 december 11 szombat - 07:39:53     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Játszóház a Karitász szervezésében

Karitasz

A Karitász abonyi csoportja december 4-én Játszóházba hívta a kicsiket és nagyokat. Így utólag elmondhatjuk, hogy nagyon jól sikerült ez a délután is. Nagy örömünkre alig fértünk el a plébánia helyiségében, közel 30-an jöttek el. A gyermekek készíthettek:

- gipszből készített mécses tartót festhettek, gyurmából gyertyatartót,
- Foltvarrósok segítségével varrhattak karácsonyfát, tűpárnát,
- karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékkísérőt készítettek.

Minden munkájukat a program végén haza is vihették.

Aki megéhezett, megszomjazott András atya által készített finom teával csillapíthatta szomját hozzá finom zsíros kenyeret fogyaszthatott hagymával.

Az idő múltával a gyerekek már többször kérdezgették, mikor lesz a meglepetés? A meglepetést, a Mikulást, pedig énekszóval vártuk. Az énekszótól zengett a terem. A meglepetés nem is váratott sokáig magára, hiszen megérkezett a Mikulás, zsákjában sok-sok finomsággal és mindenki számára egy-egy csoki mikulással.

Karitász Abonyi csoportja
2010 december 01 szerda - 13:27:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

APEH
Decemberi adózási határidők

December 13., hétfő
A kifizető, munkáltató eddig fizeti meg
”¢ az általa levont személyi jövedelemadót vagy szja előleget,
”¢ a járulékokat: az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci járulékot, a nyugdíjjárulékot, a fizetendő tb-járulékot,
”¢ az egészségügyi szolgáltatási járulékot,
”¢ a START-kártyák valamelyikével rendelkező foglalkoztatott után a 10/20/ % járulékot,
”¢ az egyszerűsíztett fogalakoztatás napi 500/1000 Ft közterhét,
”¢ a háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díjat.  

A fenti befizetések bevallás párjai kifizetőnél a 1008-as, egyszerűsített foglalkoztatás esetén a 1008E, illetve egyéni vállalkozónál saját magáról a 1058-as számú bevallások.


Olvasd tovább...
2010 november 11 csütörtök - 07:44:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Városháza

Meghívó

Tisztelettel meghívom


2010. november 18-án (csütörtök) du. 17.00 órakor

tartandó Közmeghallgatásra.    

A közmeghallgatás helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 november 11 csütörtök - 07:20:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Városháza

Meghívó

Tisztelettel meghívom


2010. november 11-én (csütörtök) du. 18.00 órakor

tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésére.    

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

A meghívó letölthető pdf formátumban.
2010 október 25 hétfő - 15:26:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Véradás

Véradási tájékoztatóA Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kihelyezett véradó napot tart
 
2010. november 2.-án 9-14 óra között
a ZENEISKOLÁBAN.

Beteg embertársaink nevében szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér.
A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.


Pető Istvánné
Városunk Fejlődéséért Egyesület
2010 október 25 hétfő - 15:18:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Zeneiskola

2010. ERKEL-év


200 évvel ezelőtt született Erkel Ferenc, a magyar nemzeti opera megteremtője. Ez alkalomból megemlékezéseket tartanak országszerte.

A mi zeneiskolánk is többféleképpen ünnepli a nagy magyar zeneszerző munkásságát:

Beneveztünk egy Pest megyeiek számára kiírt Erkel vetélkedőre. A verseny október 4-én került megrendezésre Budakeszin, az Erkel Ferenc Művelődési Házban. Iskolánkból 2 csapat indult és készült fel Erkel életéből, zenei munkásságából.Két nagy közismert operája – Bánk bán és Hunyadi László – kiemelt témái voltak a versenynek. Mindkét opera történetét - valamint 10-10 zenei részletet - részletesen kellett tudniuk a gyerekeknek.


Olvasd tovább...
2010 október 21 csütörtök - 08:41:53     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tábor

Nagyításért kattintson a képre

2010 október 18 hétfő - 08:50:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatás

Az elmúlt évtized rendkívüli időjárása a település jelentős részében – a város földrajzi helyzetéből adódóan - komoly belvízkárokat okozott, amely veszélyezteti a lakosság, az intézmények és a vállalkozások vagyonát. A kertváros háztáji gazdaságai (veteményesek, állatállomány sérülékenysége miatt) részben, vagy teljes egészében kárt szenvedhetnek, amelyek az ott élő embereknek és családoknak komoly szociális és gazdasági kárt okozhatnak.

A belterületi csapadékvíz megfelelő elvezetésével ezek a veszélyek minimalizálódhatnak vagy megszűnhetnek. Éppen ezért, a további károkozások megelőzésére, Abony Város Önkormányzata megterveztette a város átfogó csapadékcsatornázását, azaz a belvíz-elvezető és csapadékvíz-elevető hálózat nagyarányú fejlesztését, rekonstrukcióját.
 
A fejlesztés első üteme - melyet az Abony Város északkeleti részének csapadékvíz-elvezetése és gyűjtése (KMOP-3.3.1/B-10-2010) című pályázat foglal magába - Abony Város egyik erősen belvíz sújtotta településrészén, a Kiss Ernő út - Szolnoki út – Mária Terézia utca – Lázár Vilmos utcák által határolt területen valósulna meg. Ennek keretei között sor kerülne mintegy 6900 méter csapadékcsatorna fejlesztésére, valamint egy 26000 m ³ belvíztározó és egy átemelő megépítésére.

Abony ÉK-i városrész belvízrendezése és tájrehabilitációja

Műszaki leírás


Csatornahálózat helyszínrajza

Ingatlanigénybevételi helyszínrajz
Oldal:  1 2 3 ... 159 160 161 ... 179 180 181
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények