Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2009 április 09 csütörtök - 15:04:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az FGSZ Földgázszállító Zrt. az Abony gázátadó állomáson karbantartási munkálatokat fog végezni, ezért ABONY településen

2009. 07. 08. 8:00 órától 2009. 07. 08. 18:00 óráig a gázszolgáltatás szünetel!

A fenti időtartam alatt a gázvételezés szüneteltetésének biztosítása érdekében kérjük a gázmérő előtti főelzárót szíveskedjenek zárt állapotban tartani.

A gázszolgáltatás problémamentes újraindíthatóságának érdekében a Zrt. szakembereinek meg kell győződni ezen elzárók zárt állapotáról, amit ellenőrizni fognak.

A karbantartási munkák miatt elrendelt gázszünetért szíves megértésüket kérjük, a gázszolgáltatás zökkenőmentes újraindításához nyújtott segítségüket megköszönjük.

Rendellenesség esetén hibajelentést a(z) 56/503-200-as telefonszámon tehetnek a TIGÁZ DSO Kft. Szolnoki Üzeménél, vagy a központi diszpécser szolgálatnál a 80/300-300-as telefonszámon.

Tigáz Zrt.
2009 április 09 csütörtök - 14:37:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0Abony Város Polgármesteri Hivatala értesíti a város Lakosságát, hogy a Csillag Zsigmond utca a Szelei út Dobó István utca közötti szakaszán a Vak Bottyán utca irányába az egyirányú forgalmi rend került bevezetésre. Az intézkedés a Szelei út reggeli csúcsforgalmának csökkentése érdekében történt.
A forgalmi rend változásra tekintettel kérjük a közlekedésben résztvevők fokozott figyelmét!
Olvasd tovább...
2009 április 06 hétfő - 15:11:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

T Á J É K O Z T A T Ó


A Központi Statisztikai Hivatal Népességstatisztikai főosztálya Abony város teljes közigazgatási területét 2009. évi Országos Adatgyűjtési Program (OSAP) keretében a lakosság körében az alábbi rendszeres adatfelvételek végrehajtását rendelte el:

2153 OSAP számú Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel (havi gyakoriságú)
1539 OSAP számú unkaerő-felmérés (havi gyakoriságú)
1942 OSAP számú A lakosság utazási szokásai (negyedéves gyakoriságú)


Olvasd tovább...
2009 április 06 hétfő - 14:48:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 április 03 péntek - 09:00:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Polgármesteri Hivatal Jegyzője
értesíti
Abony város lakosságát, hogy 2009. március 31-én hatályba lépett
a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól szóló 358/2008. (XII.31.) számú Korm. rendelet.

A 2009. március 31-éig benyújtott kérelmek ügyében is a kistérség székhelye szerint illetékes települési önkormányzat, azaz Cegléd város Jegyzője jár el.
A telepengedélyezési eljárással kapcsolatosan a Hatósági és Építésügyi Osztály ad tájékoztatást ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.00 - 18.00, szerda: 8.00 – 16.00, péntek: 8.00 – 12.00 óráig), vagy a 360-049-es telefonszámon.
2009 április 01 szerda - 06:50:42     Hivatali hírek     Hozzászólás 0Pest Megye Közgyűlése nagyra becsüli a megyei települések környezetfejlesztési tevékenységét, az épített és a természetes környezet minőségének javítására és a település karakterének, építészeti értékeinek megőrzésére tett erőfeszítését.


Fentiek elismerésére 2009-ben is meghirdeti a

"Kulturált Települési Környzeteti Díj"
pályázatát,


valamint a megyében épülő színvonalas lakó- és középületek díjazására alapított

"Pest Megye Építészeti Nívódíj"
pályázatát.


A beadási határidő mindként pályázat esetében 2009. június 30.


Olvasd tovább...
2009 március 30 hétfő - 08:20:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0 Hüllő Kiállítás
 Díszkiállítási megnyitó
 A zsűrizés pillanatai
2009 március 27 péntek - 08:38:45     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
jatszo.jpg

A betonozás után, kb. három hét múlva, már a gumitéglákat ragasztják.
Az óvoda dolgozói, és a gyerekek is nagyon örülnek az új játékoknak.


Oldal:  1 2 3 ... 159 160 161 162 163 164
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények