Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2010 január 28 csütörtök - 12:43:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0INGYENES ÉRVIZSGÁLAT

A Ceglédi Kórházzal újból felvettük a kapcsolatot és felajánlottuk segítségünket, hogy Abonyban ismételten megszervezzük az ingyenes érvizsgálatot. Ilyen vizsgálatra az elmúlt év őszén két alkalommal került sor, melyre igen nagy volt az érdeklődés, sokan vették igénybe ezt a szolgáltatást. A Kórház lehetőségeitől függően szeretnénk ha ezek a vizsgálatok a jövőben is megtarthatóak lennének.

A következő ingyenes érvizsgálat időpontja: 2010. február 10.-én és 24.-én a Báthory u. 2. sz. alatt /a Zeneiskolával szemben/.

Jelentkezés és időpont egyeztetés érdekében kérem szíveskedjék hívni a 06/30-544-3662 számot.


Olvasd tovább...
2010 január 26 kedd - 06:52:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2010 január 18 hétfő - 08:41:44     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOKOK RÉSZÉRE

Hozzáadva: 2010-01-08 - Kategória: Kulturális, Pályázat
Aktuális: 2010-01-08 - 2010-03-31
"Zenei és vizuális nevelés"
Budaörsi kistérség és Pest megye


Olvasd tovább...
2010 január 18 hétfő - 08:36:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2010 január 12 kedd - 13:37:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Az olvasó kérdez – dr. Orbán Ildikó, az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága ügyfélkapcsolati főosztályvezetője válaszol


Kérdés: Azt hallottam, hogy 2010-ben a cukorbetegeknek nem jár a súlyos fogyatékosság kedvezménye. Igaz ez?


2010-től változott a szabályozás, így már nem jár a súlyos fogyatékosság adókedvezménye annak, akinek szövődmény nélküli II. típusú diabetese van. Erre a betegségre adókedvezmény utoljára 2009-ben vehető igénybe.


Olvasd tovább...
2010 január 12 kedd - 12:27:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0Hatósági állatorvosi ügyelet a Ceglédi Állategészségügyi Kerületben 2010. január-február-március


Nagyításért kattintson az alábbi képre

2010 január 06 szerda - 11:03:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

F E L H Í V Á S      

Ezúton értesítjük Abony város lakosságát, hogy a Ceglédi Körzeti Földhivatal tájékoztatása szerint 2010. január 1. után a tulajdoni lap kiadásával kapcsolatban az alábbi változások lépnek életbe:

1.       Megszűnik a papír alapú nem hiteles tulajdoni lap másolat kiadása.

2. A tulajdoni lapról az alábbi hiteles másolatok adhatók ki:
- teljes másolat: valamennyi bejegyzést tartalmazza szó szerint - szemle: a fennálló bejegyzéseket tartalmazza szó szerint.

3.     A papír alapú, hiteles tulajdoni lap másolat díja:     6.250,- Ft

4.   Az elektronikus dokumentumként                     szolgáltatott hiteles tulajdoni lap másolat díja: 3.600,- Ft

5. Az elektronikus dokumentumként szolgáltatott                     nem hiteles tulajdoni lap másolat díja: 1.000,- Ft

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kiadott tulajdoni lap stornózására a kiadást követően nincs lehetőség.

Kérjük, szíveskedjenek a pulttól való távozást megelőzően a kiadott tulajdoni lapot ellenőrizni!

Olvasd tovább...
2009 december 28 hétfő - 06:49:40     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
A KARITÁSZ abonyi csoportja az év minden napján segíti a rászorulókat: ruhaválogatással, nyári táborozással, beiskolázási segéllyel, karácsonyi csomaggal.


 
Egyre több az a család, akiknek a karácsony erőn felüli terhet jelent. Pedig van, ahol három, négy, vagy akár több gyermek számára kellene ünnepi hangulatot teremteni.


 
Nehéz körülmények között élő családok számára rendezett karácsonyi ünnepséget a Római Katolikus Templomban 2009. december 19-én délután 3 órai kezdettel. Ünnepi műsorral a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti iskolaegység diákjai kedveskedtek, Nyíriné Rózsa néni, Bárányné Margó néni és Somodi Mária tanítónők vezetésével. Minden szereplő gyermek egy kis ajándékot is kapott.
A rendezvényre 50 családot hívtunk meg, akik szeretetcsomagot vehettek át a Karitász abonyi csoportjától.
A csomagok elsősorban a hétköznapok során praktikus ajándékokat rejtettek. Így lisztet, zsírt, cukrot, rizst, sajtot, szaloncukrot, almát, mandarint, kakaót, teát, tésztaféléket, szalámit, margarint, fonott kalácsot, és az elmaradhatatlan bejglit. Valamint minden család kapott egy 1,5 m-es fenyőfát.


 
Ahhoz, hogy mi is segíteni tudjunk a családoknak az anyagi forrást adományokból, az őszi Szüreti Bál bevételéből, a Szent Antal perselyből és a Szent Erzsébet gyűjtésből fedeztük.
Segített még Szezám pékség, a Kiskunfélegyházi Pékség, a COOP ABC, Földi Gyula és a Városunk Fejlődéséért Egyesület.
Ezúton köszönjük minden adományozó egész évi hálás közreműködését, és kívánunk
 
SZERETETBEN GAZDAG KARÁCSONYT, ÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT ABONY VÁROS MINDEN LAKOSÁNAK.
2009 december 23 szerda - 09:33:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0Nagy örömmel tájékoztatjuk Abony város lakosságát és a Szapáry utca lakóit, hogy a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács 2009. december 11-i ülésén döntött arról, hogy a

Szapáry utca felújítására, aszfaltozására benyújtott pályázatot  

12.078.129,-Ft  
 
vissza nem térítendő

támogatásban részesíti.


Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester

Abony Város Önkormányzata

2009 december 15 kedd - 15:04:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Oldal:  1 2 3 ... 161 162 163 ... 174 175 176
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények