Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2010 szeptember 06 hétfő - 09:25:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
APEH

Októberi adózási határidőkOktóber 12., kedd:

”¢ A kifizető, munkáltató által levont személyi jövedelemadó és a tb-járulékok, a korkedvezmény-biztosítási járulék, az egészségügyi szolgáltatási járulék, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO), a START-járulékok, az egyszerűsített foglalkoztatás közterhének, valamint a háztartási munka regisztrációs díjának befizetése
 
”¢ Az egyéni vállalkozó által benyújtandó 1058-as számú, és a kifizető, munkáltató által benyújtandó 1008-as számú bevallás-adatszolgáltatás, egyszerűsített foglalkoztatás esetén a 1008E, amelyek a magánszemélyek személyi jövedelemadó és járulékkötelezettségeiről, bejelentendő adatairól szólnak


Olvasd tovább...
2010 szeptember 02 csütörtök - 06:15:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0E-On


Abony címerTisztelt Lakosok, Tisztelt Földtulajdonosok!

Az EON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt felszólítása alapján kérjük, hogy az ingatlanaikon a kis és középfeszültségű vezetékek alatt a fák gallyazását szíveskedjenek soron kívül elvégezni, vagy elvégeztetni a város bel és külterületein!
 


Olvasd tovább...
2010 augusztus 31 kedd - 13:18:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


OMSZ
és az

Ügyeleti Szolgáltató (Scandeus) Kft.

tájékoztatója


Az Országos Mentőszolgálat és az Ügyeleti Szolgáltató (Scandeus Kft.) tájékoztatja Önöket a központi orvosi ügyelet irányítási rendszerének változásáról.

2010. szeptember 1-jétől az Ügyeleti Szolgáltató (Scandeus Kft.) és az Országos Mentőszolgálat a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében ügyeleti irányításra együttműködési szerződést kötött.
 


Olvasd tovább...
2010 augusztus 30 hétfő - 08:37:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 

TájékoztatóTájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2010. szeptember 3-án (pénteken) az Okmányirodában technikai okok miatt az ügyfélfogadás szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Abony Város
Polgármesteri Hivatala
2010 augusztus 02 hétfő - 10:32:53     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Nyudíj

Az alábbiakban a Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság felhívása olvasható!

A Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság (KMRNYI) felhívja a foglalkoztatók, egyéni vállalkozók, őstermelők figyelmét, hogy a 2009. évi nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatás határideje 2010. április 30-án lejárt.

Aki ezt a kötelező adatszolgáltatást eddig az időpontig elmulasztotta, kötelezettségét – többek között a biztosított foglalkoztatottak érdekében – haladéktalanul szíveskedjék pótolni!Az adatszolgáltatást továbbra is elmulasztókat az Igazgatóság levélben fogja felszólítani a kötelezettségük teljesítésére.

Az ügyfélszolgálataink várják jelentkezésüket!Olvasd tovább...
2010 július 23 péntek - 09:36:09     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Áramszünet információ  

A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében 2010. augusztus 18-án és 25-én, naponta 8.00 órától várhatóan 16.00 óráig Abonyban, a Homok u. 1-27., 2-20/a. sz. alatt, a Knézich és Mónus utcákban áramszünet lesz.  

A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében 2010. augusztus 17-én 8.00 órától várhatóan 16.00 óráig és augusztus 25-én 8.00 órától várhatóan 12.30 óráig Abonyban, a Szolnoki úton a Bajtárs és Nyári P. u. között, a Nyári P. u. 1-5., 2-18. sz. alatt, a Temető úton a 7. számtól végig, a Nép utcában áramszünet lesz.    

A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében 2010. augusztus 25-én 8.00 órától várhatóan 12.30 óráig Abonyban, a Nyári P. u. 7-33., 18/a-30. sz. alatt, a Kodály u. 48-62., 33-41/b. sz. alatt áramszünet lesz.
 
A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt kérjük megértését! A tervezett üzemszünetekről internetes oldalunkon tájékozódhat:www.eon-hungaria.com.

E-On
2010 július 23 péntek - 09:31:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Áramszünet információ  

Tisztelt Ügyfelünk!Folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése.A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében

2010. augusztus 24-én és 26-án, naponta 8.00 órától várhatóan 16.00 óráig

Abonyban, a Körte, Szamóca, Szeder, Szőlő utcákban áramszünet lesz.

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt kérjük megértését!
A tervezett üzemszünetekről internetes oldalunkon tájékozódhat:www.eon-hungaria.com.

E-On
2010 július 20 kedd - 11:06:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


E-On


Az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózatokon, és a tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszülség-mentesítése.


A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében

2010. augusztus 4-én, 5-én és 6-án, naponta 8.00 órától
várhatóan 16.30 óráig Abonyban, a Mária Terézia úton, a Mikes és Dembinszky u. között, a Dembinszky u. Mária Terázia u. felőli végén, a Rózsás dűlőben áramszünet lesz.

Figyelem! A csempeboltot és a vákuumgépházat csak 5-én érinti az áramszünet.

2010. augusztus 6-án 8.00 órától várhatóan 16.30 óráig Abonyban, a Dembinszky, Illyás, Hold utcákban áramszünet lesz.

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt kérjük megértését!

A tervezett üzemszünetekről internetes oldalunkon tájékozódhat: www.eon-hungaria.com


2010 július 05 hétfő - 09:38:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
APEH

Augusztusi adózási határidők


 
 
Augusztus 12., csütörtök:

”¢ A kifizető, munkáltató által levont személyi jövedelemadó és a tb-járulékok, a korkedvezmény-biztosítási járulék, az egészségügyi szolgáltatási járulék, az egészségügyi hozzájárulás, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO) bevallása és befizetése

”¢ az egyéni vállalkozó által benyújtandó 1058-as számú, és a kifizető, munkáltató (foglalkoztató) által benyújtandó 1008-as számú bevallás-adatszolgáltatás, amelyek a magánszemélyek fenti személyi jövedelemadó és járulékkötelezettségeiről, bejelentendő adatairól szólnak


Olvasd tovább...
2010 július 05 hétfő - 08:47:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
Pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS  

Abony Város Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottsága (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Munkácsy út 9. szám alatti 63 m2 alapterületű 2 szoba, 1 konyha, 1 előszoba, 1 fürdőszoba, 1 udvari lomkamra helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 161 162 163 ... 179 180 181
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények