Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2010 április 02 péntek - 05:42:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Ovi

Megújult a Montágh ovi játszóudvara. A törvényi előírásoknak megfelelően eu-konformmá lett.

Örömmel vették birtokba a gyerekek az igényes kivitelezésű, nagyon szép és biztonságos játszóhelyet.
Komplex mászóka, felújított játszóház és mérleghinta teszi szebbé a gyerekek napjait.

A gyerekek és valamennyi dolgozónk nevében megköszönjük a JÓ-CÉG KFT.-nek és ügyvezető igazgatójának Juhász Lászlónak a magas színvonalú munkát, a türelmet és a sok segítséget!


Ovi
2010 március 31 szerda - 07:02:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Rendelet
A szociális szolgáltatók és intézmények működésének engedélyezéséről szóló 321/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltató tevékenység engedélyezéséről, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi vállalkozói engedélyről szóló 320/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. § (6) bekezdése alapján a fenntartók a működési engedély kiadása, módosítása és visszavonása iránti kérelmét a miniszter által e célra rendszeresített és a minisztérium, a működést engedélyező szervek honlapján, valamint a kormányzati portálon közétett adatlapon vagy elektronikus űrlapon nyújthatják be. Az adatlapok adattartalmát a kormányrendeletek mellékletei határozzák meg.
Olvasd tovább...
2010 március 30 kedd - 13:54:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A MÁV, a BKSZ és 13 Pest megyei település önkormányzatából álló konzorcium 2010 első félévéig 834 parkolóhelyet és 540 kerékpártárolót épít a 70., a 100a. és a 120a. számú vasútvonalak mentén.

Munkálatok

13 Pest megyei településen, Abonyban, Cegléden, Gyömrőn, Kismaroson, Nagykátán, Pilisen, Sülysápon, Szentmártonkátán, Sződligeten, Tápiószecsőn, Üllőn, Vecsésen és Verőcén   épül P+R, valamint B+R parkoló a vasútállomások közvetlen környezetében, melynek elsődleges célja a közösségi közlekedés erősítése Budapest agglomerációjában.
A vasúti közlekedés utasainak megtartása, valamint új utasok megnyerése, "átszoktatása" a vasútra elsősorban fejlesztésekkel érhetőek el.


Olvasd tovább...
2010 március 26 péntek - 10:03:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
PÁLYÁZATI KIÍRÁS
 

Pályázat

Társadalmi szervezetek 2010. évi önkormányzati támogatására
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki a társadalmi közérdeket megvalósító szervezetek támogatására.

Abony város közigazgatási területén székhellyel és telephellyel rendelkező, működő, hivatalosan bejegyzett, és itt tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezetek (sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, nonprofit szervezetek) részére.

A támogatás a társadalmi szervezetek működési, fenntartási és fejlesztési kiadásaira igényelhető, többek között a különböző versenyeken történő részvételre, útiköltségre, versenybírói, játékvezetői költségek (díjak) támogatásra.

A pályázat célja a városban működő civil szervezetek működésének támogatása; a helyi társadalmi szervezetek, intézmények és közösségek kapcsolatának erősítése; események, rendezvények szervezése.


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 16:56:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatás
Abony Város Integrált Városfejlesztési Stratégiáját (IVS) a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium által kiadott "Városfejlesztési Kézikönyv" című módszertani útmutató második, 2009. január 28-i keltezésű kiadása alapján, annak teljes mértékben megfelelve dolgozta ki a Pa-Ku Consulting Bt. szakértői csoportja. A Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program támogatási feltételként szabja meg integrált városfejlesztési beavatkozások támogatására való pályázás esetén az IVS elkészítését, amely középtávon megalapozza a város fejlesztését.

Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testületi ülése a 417/2009. (XII.16.) sz. határozattal jóváhagyta az Integrált Városfejlesztési Stratégiát.


Az Integrált Városfejlesztési Stratégia egy olyan dokumentum, amely 10-15 éves távra meghatározza az adott város fő stratégiai irányvonalait, és az azonosított szükségletek alapján, a kijelölt célokat követve, meghatározza a tervezett fejlesztéseket.Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 08:11:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Városháza


M e g h í v ó


Tisztelettel meghívom

2010. március 25-én (csütörtök) du. 16.00 órakor

tartandó Képviselő-testületi ülésre.
   

 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme
2010 március 15 hétfő - 17:54:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi megemlékezés a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulájában vette kezdetét. A műsort a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanulói és tanárai adták. A műsort a koszorúzás követte, majd az ünneplők a Római Katolikus templomban folytatták a megemlékezést.

Megemlékezés


Fotó: Szilágyi Tamás

A fotógaléria megtekinthető ide kattintva:
http://mukomu.lapunk.hu/?modul=galeria&a=71533

2010 március 11 csütörtök - 06:50:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
APEH

Népszerű az Ügyfélkapu regisztráció az APEH-nál
  További ügyfélszolgálatok kapcsolódnak be az Ügyfélkapu regisztrációs rendszerbe


A jövőben az eddigieknél is több helyen, országosan 52 APEH ügyfélszolgálaton lesz lehetőségük az adózóknak arra, hogy Ügyfélkapu regisztrációt kezdeményezzenek. Az APEH-nál 2009. november 10-én bevezetett új szolgáltatás annyira népszerűnek bizonyult, hogy március elejétől újabb adóhatósági ügyfélszolgálatok kapcsolódnak be a regisztrációs rendszerbe.


Olvasd tovább...
2010 március 03 szerda - 14:29:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 

Tájékoztató
a gépjárműadó 2010. évi fontosabb változásairól


Tájékoztató


Az adó alapja:

- a személygépkocsik és a motorkerékpárok esetén az adó alapja továbbra is a gépjármű hatósági nyilvántartásban kW-ban kifejezett teljesítménye.
- az autóbusz, a nyerges vontató, lakókocsi és a lakópótkocsi esetén az önsúly, míg a tehergépjármű és pótkocsi esetén változatlanul az önsúly + raksúly 50 %-a.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 162 163 164 ... 177 178 179
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények