Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2010 február 08 hétfő - 09:09:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
Tájékoztató
TÁJÉKOZTATÓ lakossági
adatgyűjtésekről

A Központi Statisztikai Hivatal Debreceni Igazgatósága Abony településen a KSH elnöke által 2010. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez az alábbi tárgykörökben:  


-
        Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei

-         Időmérleg felvétel

-
        A lakosság utazási szokásai

-
        Felmérés a háztartások információs és kommunikációs technológiai (IKT) eszközök használatáról

-
        Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, havi naplóvezetés

-
        Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, havi naplóvezetéshez kapcsolódó éves kikérdezésOlvasd tovább...
2010 február 05 péntek - 08:03:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 

APEH

Február 12., péntek

A kifizető, munkáltató eddig vallja be és fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót. Szintén eddig fizeti meg a járulékokat: az egészségbiztosítási-, a munkaerőpiaci- és a nyugdíjjárulékot, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, a korkedvezmény-biztosítási járulékot, az EKHO-t, a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 0/10/20 % járulékot.   Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig vallja be és fizeti meg az egészségügyi szolgáltatási járulékot. (1058 és 1008)


Olvasd tovább...
2010 február 05 péntek - 07:58:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
APEH

A magánszemélyeknek ebben az évben is lehetőségük van arra, hogy a személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségüket az önadózás keretén belül az állami adóhatóság közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallással teljesítsék.


Olvasd tovább...
2010 február 01 hétfő - 13:49:46     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
APEH
 
Törölte az APEH a vagyonadó-kalkulátor adatait

 
 
Miután az Alkotmánybíróság keddi határozatában alkotmányellenesség miatt visszamenőleges hatállyal megsemmisítette az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvény lakóingatlanokra vonatkozó részeit, valamint a 242/2009. (X.29.) Kormányrendeletet, az APEH elnöke elrendelte az adóhatóság internetes oldalára kihelyezett vagyonadó-kalkulátort használókról rögzített adatok adatvédelmi szabályok szerinti megsemmisítését.

Az adatok megsemmisítése az AB határozat közzétételének napján, 2010. január 28-án megtörtént.   A nagy értékű lakóingatlan adójáról bevallást benyújtó adózók esetében az adóhatóság intézkedik a bevallás adatainak törléséről, az iratok megsemmisítéséről, és erről az érintetteket egyedileg tájékoztatja.    

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal  
2010 február 01 hétfő - 08:11:23     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSEK
KÖZVETÍTÉSÉNEK IDŐPONTJA


időpontok

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Képviselő-testületi ülések a Trió Tv műsorán a testületi ülést követő szombaton 10.00 órakor és vasárnap 16.00 órakor kerülnek közvetítésre.

2010 február 01 hétfő - 01:53:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
szelei.jpg

A kapcsolódó anyagot a képre kattintva lehet letölteni.
2010 január 28 csütörtök - 12:43:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0INGYENES ÉRVIZSGÁLAT

A Ceglédi Kórházzal újból felvettük a kapcsolatot és felajánlottuk segítségünket, hogy Abonyban ismételten megszervezzük az ingyenes érvizsgálatot. Ilyen vizsgálatra az elmúlt év őszén két alkalommal került sor, melyre igen nagy volt az érdeklődés, sokan vették igénybe ezt a szolgáltatást. A Kórház lehetőségeitől függően szeretnénk ha ezek a vizsgálatok a jövőben is megtarthatóak lennének.

A következő ingyenes érvizsgálat időpontja: 2010. február 10.-én és 24.-én a Báthory u. 2. sz. alatt /a Zeneiskolával szemben/.

Jelentkezés és időpont egyeztetés érdekében kérem szíveskedjék hívni a 06/30-544-3662 számot.


Olvasd tovább...
2010 január 26 kedd - 06:52:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2010 január 18 hétfő - 08:41:44     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOKOK RÉSZÉRE

Hozzáadva: 2010-01-08 - Kategória: Kulturális, Pályázat
Aktuális: 2010-01-08 - 2010-03-31
"Zenei és vizuális nevelés"
Budaörsi kistérség és Pest megye


Olvasd tovább...
2010 január 18 hétfő - 08:36:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Oldal:  1 2 3 ... 164 165 166 ... 177 178 179
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények