Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2010 április 20 kedd - 12:55:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

TESCO
A Tesco áruház PR szakértőjétől az alábbi tájékoztatást kaptuk az abonyi Tesco áruházzal kapcsolatban:

Az Abonyi Noteszben 2010. április 8-án megjelent információkkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást szeretnénk adni: folyamatosan, jól halad az abonyi Tesco áruház kivitelezése, a vállalati tervekben szereplő ez év augusztusi nyitás jelenleg tarthatónak tűnik.
Nyár végétől a háromezer négyzetméter eladó-területű áruház mintegy húszezer féle termékkel várja a vásárlókat. A január végén megkezdett munkálatok folyamatosan zajlanak, jelenleg az épület vasbeton-szerkezetkész és a parkolóval együtt várhatóan júliusra teljesen elkészül.
A tervek szerint júniusban a Tesco elkészül a 40-es főút sávszélesítésével és a kerékpárúttal is, mely által egy jobb minőségű és biztonságosabb útszakaszt adnak át a forgalomnak. A cég mindegyik áruháza esetében fontosnak tartja a környezetbarát és energiatakarékos technológiák alkalmazását, így természetesen itt is számos ilyen megoldást épít be, például az úgynevezett hidrobank-rendszert, amely a kereskedelmi hűtés során keletkezett hőt visszanyeri és ezáltal meleg vizet állít elő.


Olvasd tovább...
2010 április 20 kedd - 12:38:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
APEH
Egyszerűsített bevallás  
Határidő előtt kézhez kapják az adózók az APEH ajánlatát    

A határidőhöz képest (árpilis 30-a) két héttel korábban kezdte meg kiküldeni az adóhatóság az egyszerűsített bevallási ajánlatokat az adózóknak. Az APEH-hoz majdnem 240 ezer érvényes nyilatkozat érkezett vissza a február 15-ei nyilatkozattételi határidőig, amelyben az adózók kérték, hogy az adóhatóság készítse el számukra a személyi jövedelemadó bevallásukra szolgáló ajánlatot az egyszerűsített bevallás keretében. A beérkezett 0953Ny nyilatkozatok feldolgozását követően eddig 220 723 magánszemély részére készítette el a bevallási ajánlatot az adóhatóság, amelyeket már a napokban postáz.(...)


A tájékoztató teljes terjedelemben letölthető az alábbi linken:
2010 április 20 kedd - 12:31:54     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
ORSZÁGOS HANGJEGYKÁRTYA VERSENY
Esztergom, 2010. április 10.
 
Zeneiskola

Zeneiskolánkat két növendék képviselte április 10-én Esztergomban, az Országos Hangjegykártya Versenyen.

I. korcsoportban                 Dózsa László Péter (Gyulai Iskola 4.b.)
II. korcsoportban
              Kun Orsolya (Gyulai Iskola 8.z.)Olvasd tovább...
2010 április 19 hétfő - 06:40:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tesco
Tájékoztatom a lakosságot, hogy Szűcs Zoltán, a Tesco építés projektmenedzserétől származó információ szerint az abonyi Tesco áruház építése nem áll le.

Az áruház nyitása 2010. augusztus 18-
án várható.

Romhányiné dr. Balogh Edit
Polgármester
2010 április 16 péntek - 09:26:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
ÚMFT

Európai színvonalú utak Pest megye déli részén
2010 április 16 péntek - 05:37:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Felhívás
2010 április 02 péntek - 05:42:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Ovi

Megújult a Montágh ovi játszóudvara. A törvényi előírásoknak megfelelően eu-konformmá lett.

Örömmel vették birtokba a gyerekek az igényes kivitelezésű, nagyon szép és biztonságos játszóhelyet.
Komplex mászóka, felújított játszóház és mérleghinta teszi szebbé a gyerekek napjait.

A gyerekek és valamennyi dolgozónk nevében megköszönjük a JÓ-CÉG KFT.-nek és ügyvezető igazgatójának Juhász Lászlónak a magas színvonalú munkát, a türelmet és a sok segítséget!


Ovi
2010 március 31 szerda - 07:02:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Rendelet
A szociális szolgáltatók és intézmények működésének engedélyezéséről szóló 321/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltató tevékenység engedélyezéséről, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi vállalkozói engedélyről szóló 320/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet 2. § (6) bekezdése alapján a fenntartók a működési engedély kiadása, módosítása és visszavonása iránti kérelmét a miniszter által e célra rendszeresített és a minisztérium, a működést engedélyező szervek honlapján, valamint a kormányzati portálon közétett adatlapon vagy elektronikus űrlapon nyújthatják be. Az adatlapok adattartalmát a kormányrendeletek mellékletei határozzák meg.
Olvasd tovább...
2010 március 30 kedd - 13:54:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A MÁV, a BKSZ és 13 Pest megyei település önkormányzatából álló konzorcium 2010 első félévéig 834 parkolóhelyet és 540 kerékpártárolót épít a 70., a 100a. és a 120a. számú vasútvonalak mentén.

Munkálatok

13 Pest megyei településen, Abonyban, Cegléden, Gyömrőn, Kismaroson, Nagykátán, Pilisen, Sülysápon, Szentmártonkátán, Sződligeten, Tápiószecsőn, Üllőn, Vecsésen és Verőcén   épül P+R, valamint B+R parkoló a vasútállomások közvetlen környezetében, melynek elsődleges célja a közösségi közlekedés erősítése Budapest agglomerációjában.
A vasúti közlekedés utasainak megtartása, valamint új utasok megnyerése, "átszoktatása" a vasútra elsősorban fejlesztésekkel érhetőek el.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 169 170 171 ... 185 186 187
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények