Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2010 február 25 csütörtök - 10:20:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
INGYENES ÉRVIZSGÁLAT


 
 
vizsgálat

Nagy az érdeklődés az ingyenes érvizsgálatra. Mint arról már korábban írtam, a Ceglédi Kórház közreműködésével ingyenes érvizsgálatot hirdettünk. Nagyon sok a jelentkező, közel 300-an vették már igénybe ezt a lehetőséget és kb. ennyi azoknak a száma is, akik márciusra kaptak időpontot. A vizsgálatot Bodor Zoltánné Évike végzi, aki lelkiismeretesen naponta 10-12 órát dolgozik. Köszönjük a munkáját.
 

A nagy érdeklődésre tekintettel a vizsgálatok szervezését tovább folytatjuk, előjegyzést, időpont egyeztetést  a 06/30-544-3662 számon lehet kérni.
 
A vizsgálat helye: Abony Báthory u. 2. sz. alatt /a Zeneiskolával szemben/.


Olvasd tovább...
2010 február 17 szerda - 11:02:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Karitasz gyűjtés

A Karitasz abonyi csoportja segít abban, hogy a felesleg találkozzon a szükséglettel.

Sok kinőtt, már megunt, de jó állapotú ruha van a szekrényben, amit a tulajdonosa nem hord. Ha jó szívvel tudja másnak felajánlani, úgy azt behozhatja a Karitasz gyűjtőhelyre: (Nagykőrösi út 3.sz. - a zöldséges bolt melletti kapunál) vagy a helyi plébániára.
Természetesen nem lomtalanításra gondolunk, hanem olyan ruhákra, cipőkre, amelyiket a kedves adományozó is szívesen hordana.
Mosott, tiszta állapotban kérjük a ruhákat a csoporthoz eljuttatni,
mert csak a közvetlen kiosztásra van lehetőségünk, mosásra, vasalásra  rendszerint nincs megfelelő kapacitás.
 

A Karitasz csoport tagjai szeretettel várják:
  • az adományozókat/felajánlókat (telefonos érdeklődés/megbeszélés Ujszászi Lászlóné 53/361-377 vagy a 06/30/5258-168 telefonszámán)
  • a rászorulókat pedig minden héten 10-11 óra között.

  Karitasz abonyi csoportja
2010 február 17 szerda - 10:46:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Meghívó
2010 február 15 hétfő - 11:53:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Felhívás a Somogyi Iskola – Együtt a Gyermekekért Alapítvány támogatására!  

Kérjük Önöket, hogy amennyiben a befizetett személyi jövedelemadó 1 %-át alapítványunk részére kívánja felajánlani, úgy az adóbevallási csomagban található RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL nyomtatványnak „A kedvezményezett adószáma” rovatát az alábbiak szerint töltse ki:  

18664373-1-13  


Amennyiben Ön helyett a munkáltatója készíti el az adóbevallását, kérjük, hogy e rendelkező nyilatkozatot munkáltatója bérelszámolójának adja át. Nemes cselekedet lenne, ha ajánlani tudnák alapítványunkkal szimpatizáló barátaik, munkatársaik számára is, hogy a Somogyi Iskola – Együtt a Gyermekekért Alapítványt jelöljék meg kedvezményezettnek. Alapítványunk iránti lojalitását ezúton is megköszönjük.  


Üdvözlettel:
   


Csizmadia Mihályné
a kuratórium elnöke
2010 február 11 csütörtök - 13:17:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Ön kit látna szívesen az alábbi előadók közül az Abonyi Pünkösdölőn?

Szeretnénk, ha a 2010-es Pünkösdölő úgy jönne létre, hogy minél több ember igényét ki tudjuk elégíteni a kínálattal. Ezért arra gondoltunk, hogy néhány nevet kijelölünk azok közül, akik árban megfizethetőek lennének számunkra, és szavazást indítunk a témában.

Arra azonban szeretnénk felhívni a szavazók figyelmét, hogy a kapott lista csak irányadó, hiszen az előadók elfoglaltságától is függ a dolog. A szavazás kb. 3-4 hétig tart, mert az időpontokat időben le kell kötnünk!!!

Éljenek a lehetőséggel és szavazzanak!

Az alábbi linkre kattintva szavazhat:
http://mukomu.lapunk.hu/?modul=szavazas&a=65801

Rendezvény2010 február 11 csütörtök - 11:40:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
Zeneiskolai Hírek

Zeneiskola

 
 
Örömmel számolunk be, hogy a február 2-án Szentendrén megrendezett Országos Kürtverseny Területi Válogatóján
 
Dózsa László Péter                             56 ponttal
Polónyi Levente                                       52 ponttal
 

bejutott a X. Országos Zeneiskolai Kürtverseny döntőjébe, melyet 2010. március 12-14. között rendeznek meg Kisújszálláson.
 
A növendékek felkészítő tanára: Csáki Kálmán, zongorakísérőjük: Hévizi Györgyi tanárnő.


Olvasd tovább...
2010 február 08 hétfő - 09:09:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
Tájékoztató
TÁJÉKOZTATÓ lakossági
adatgyűjtésekről

A Központi Statisztikai Hivatal Debreceni Igazgatósága Abony településen a KSH elnöke által 2010. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez az alábbi tárgykörökben:  


-
        Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei

-         Időmérleg felvétel

-
        A lakosság utazási szokásai

-
        Felmérés a háztartások információs és kommunikációs technológiai (IKT) eszközök használatáról

-
        Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, havi naplóvezetés

-
        Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, havi naplóvezetéshez kapcsolódó éves kikérdezésOlvasd tovább...
2010 február 05 péntek - 08:03:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 

APEH

Február 12., péntek

A kifizető, munkáltató eddig vallja be és fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót. Szintén eddig fizeti meg a járulékokat: az egészségbiztosítási-, a munkaerőpiaci- és a nyugdíjjárulékot, a fizetendő társadalombiztosítási járulékot, a korkedvezmény-biztosítási járulékot, az EKHO-t, a START-kártyával rendelkező foglalkoztatott után a 0/10/20 % járulékot.   Az egyéni vállalkozó és a társas vállalkozó után a vállalkozás eddig vallja be és fizeti meg az egészségügyi szolgáltatási járulékot. (1058 és 1008)


Olvasd tovább...
2010 február 05 péntek - 07:58:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
 
 
APEH

A magánszemélyeknek ebben az évben is lehetőségük van arra, hogy a személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségüket az önadózás keretén belül az állami adóhatóság közreműködésével elkészített egyszerűsített bevallással teljesítsék.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 170 171 172 ... 184 185 186
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények