Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2009 október 20 kedd - 11:38:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 október 20 kedd - 09:09:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

2009. 10.17”¦ Egy újabb fontos dátum városunk életében. Elkészült a város főtere, amely meghatározza városunk központjának arculatát. Természetesen sokban különbözik a régi parktól, melyet több évtizeden át megszoktunk. A múló idő azonban mindent megváltoztat, így volt ez régen is, és ma is. Szükség van egy olyan helyre, amely – mint be is bizonyosodott – „lehetőséget” ad egy nagy városi rendezvény megtartására anélkül, hogy valakinek a virágágyásban kelljen állnia. Ezért is kapta a „Lehetőségeink Fő-tere” elnevezést.

Amint eljön a tavasz, és az elültetett kis magoknak lehetőségük lesz kizöldülni, megtölteni a számukra kijelölt helyet, mi is megszokjuk az újat, nem elfeledve, emlékezetünkben megőrizve a régit. Addigra talán az is el fog dőlni, hogy lesz-e a főtér másik felén, a zeneiskola helyén, új közösségi ház, könyvtár és zeneiskola melyre ismét beadjuk pályázatunkat. Reménykedjünk!


Olvasd tovább...
2009 október 19 hétfő - 10:59:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Nyílt Napot tart az APEH - Október 28.
Mi ismerjük Önt, ismerjen meg Ön is minket!


Országos Nyílt Napot tart az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal október 28-án, Bezerédj István születésének évfordulóján. Az állami adóhatóság mindennapi munkájának bemutatásával is az a hivatal fő célja, hogy a hatósági tevékenység mellett erősítse a szolgáltató jellegéről kialakult képet és ezáltal is javuljon az adózási hajlandóság, közelebb kerüljön az ügyfelekhez formálva a hatóságról kialakult véleményt, szemléletet. Az ország valamennyi megyeszékhelyén – a fővárosban a honlapunkon feltüntetett helyszínen - október 28-án, délelőtt 930-tól délután 16 óráig fogadja a látogatókat az APEH.Olvasd tovább...
2009 október 12 hétfő - 10:21:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Tisztelt Lakosság!


Abony Város Önkormányzata tájékoztatja a Lakosságot, hogy az Abonyi MÁV állomás területén a Baross Gábor u. 2. szám alatt (az állomás magasrakodójának területén) ideiglenes parkolási lehetőség nyílt az utazók részére.

Romhányiné Dr. Balogh Edit
Polgármester
2009 október 08 csütörtök - 09:40:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Az idén másodszor került megrendezésre az Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottsága által rendezett Egészségügyi nap, a tavalyi évhez hasonlóan, most is ingyenes szűrésekkel egybekötve. A rendezvény színhelye a Városi Sportcsarnok volt. Már fél órával a rendezvény kezdete előtt gyülekeztek a szűrésre az érdeklődő lakosok. Ez így volt az elmúlt évben is, pedig most egész nap, 9-16 óráig tartott a rendezvény.Olvasd tovább...
2009 október 07 szerda - 10:49:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Szolnok, Abony, Szajol és Rákóczifalva települések önkormányzatai „A települési szilárdhulladék-lerakókat érintő térségi szintű rekultivációs programok elvégzése” elnevezésű, KEOP 2.3.0.-1/F-2007-0009 kódszámú pályázati projekt megvalósítására létrehozták a települési szilárd hulladéklerakói rekultivációjának Önkormányzati Társulását.


Nagyításért kattintson a képre.


Olvasd tovább...
2009 október 06 kedd - 12:36:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


"Több mint egymilliárd uniós forint jut az Abony környéki mellékutak felújítására

Újabb négy mellékút felújítása indult meg Pest megye délkeleti részén, a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) égisze alatt, összesen 24 kilométeren. A beavatkozások összköltsége 1,47 milliárd forint, amit az Európai Regionális Fejlesztési Alap fedez" - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóközleményében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóközleménye teljes terjedelmében megtekinthető pdf formátumban ide kattintva.
2009 október 06 kedd - 07:54:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALÉPÍTÉSÜGYI FŐOSZTÁLY

Tájékoztatója


A Magyar Közlöny 139. számában megjelent az építési beruházások megvalósításának elősegítése érdekében egyes miniszteri renddeletek módosításáról szóló 25/2009. (IX. 30.) NFGM rendelet, amely 2009. október 1-vel módosítja az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról szóló 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendeletet.

A rendelet szerint változott az építési engedély köteles tevékenységek köre.

A módosítás a következő linken érhető el (a böngésző címsorába történő   bemásolással):

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk09139.pdf

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Területfejlesztési és Építésügyi Szakállamtitkársága létrehozott egy olyan szakmai portált, amely az építésügyet átfogó rendszerben mutatja be.

A honlap elérhetősége: http://www.e-epites.hu/


Budapest, 2009.október 5.

Szabóné Kovács Andrea
főosztályvezető

2009 október 05 hétfő - 15:56:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztató


Abony Város Önkormányzata az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 17/2007. (IV. 26.) sz. rendelet 11. § (2) bekezdés értelmében tájékoztatja lakosságot, hogy bérbe adható üres lakás jelenleg nincs, így pályázati kiírást nem áll módunkban közzétenni.

Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester

2009 október 05 hétfő - 15:49:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0Tisztelt Vállalkozók, Kereskedők, Szolgáltatók, Befektetők!
 

Kérem Önöket, jelezzék igényüket, amennyiben Abony város központjában a piac területén megépítendő üzletházban és piaccsarnokban üzlethelyiséget, irodát vagy lakást bérelnének, vagy vásárolnának.

A tervek elkészítéséhez szükséges az előzetes felmérés.

Jelentkezésüket 2009. október 22-én (csütörtök) déli 12:00 óráig a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályára, II. emelet 29-es szoba, illetve az alábbi e-mail címre: abony@abony.hu eljuttatni szíveskedjenek.


Romhányiné dr. Balogh Edit
Abony Város Önkormányzat
polgármestere


Oldal:  1 2 3 ... 170 171 172 ... 177 178 179
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények