Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2009 május 13 szerda - 07:23:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 május 12 kedd - 08:30:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2008. évi helyi iparűzési adó bevallási határideje 2009. május 31. A bevalláshoz szükséges nyomtatvány letölthető innen pdf formátumban vagy személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, illetve az adócsoport 24-es irodájában.Vállalkozók nettó árbevételének a kiszámítása A

Kitöltési útmutató az A jelű laphoz

A vállalkozási szintű adóalap megosztása F

Kitöltési útmutató az "F" jelű kiegészítő laphoz

Nyilatkozat túlfizetésről G

Helyi iparűzési adóbevallás

Kitöltési útmutató a helyi iparűzés adóbevalláshoz

A helyi iparűzési adó beszedési számla száma: 11993609-06147486-10000049

Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatala

2009 április 27 hétfő - 15:51:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 április 24 péntek - 16:06:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

Szerda délelőtt az abonyi zeneiskolában hangszerbemutatót rendeztünk a nagycsoportos óvodások részére, akik készülnek az iskolába. Ezen a napon közel 250 óvodás látogattott el az intézménybe, ahol a zeneiskola tanárai és diákjai hangszerbemutatót tartottak a kicsiknek. A "toborzó" már hagyomány az iskolában, ezen a módon is igyekszünk az érdeklődést felkelteni a zene iránt.

2009 április 23 csütörtök - 05:49:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.
2009 április 22 szerda - 13:42:19     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Abony Város Polgármesteri Hivatal Jegyzője
tájékoztatja
az Abony - Fegyvernek közötti M4-es gyorsforgalmi úttal
határos ingatlanok tulajdonosait,
az M4-es gyorsforgalmi út
Abony - Fegyvernek közötti szakasz és az új Tisza-híd
környezeti hatásvizsgálati eljárása során 2009. március 18.
 napján Szolnokon megtartott közmeghallgatásról készült
jegyzőkönyv megtekinthető hivatalunkban.

Bővebb tájékoztatás kérhető a Hatósági és Építésügyi
Osztályon ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.00 - 18.00,
szerda: 8.00 – 16.00, péntek: 8.00 – 12.00 óráig), vagy a
360-049-es telefonszámon.

Továbbá a közmeghallgatásról készült jegyzőkönyv megtekinthető ITT.
2009 április 21 kedd - 12:07:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre. Fotók: Korbély Csabáné, Fajkáné Hviszt Zsuzsanna

Azoknak, akik a kulturális életben „otthon” vannak, már nem is újdonság, hogy a Költészet Napja Abonyban összekapcsolódik a városi szavalóversennyel.

A rendszerváltás előtt létrehozott verseny nemcsak József Attila emlékének megőrzésére, hanem a költészet fontosságára hívja fel a figyelmet.

Jelentőségét emeli, hogy tudtunkkal a környező települések, városok egyike sem tud felmutatni ilyen hosszú időn át megtartott és magas színvonalú rendezvényt. Van ennél egy sokkal fontosabb tény is: az élet bizonyította, - hogy a versenyen szereplő gyermekek nagy része sosem szakadt el a versektől, valamilyen formában még ma is kapcsolatban van azokkal.

Ez mutatja számunkra, hogy nem dolgozunk hiába. A mai nagyon komor és anyagias világban még nagyobb szükség van a szépre, a lélek megtisztulására, ami a versek által valósul meg.


Olvasd tovább...
2009 április 16 csütörtök - 09:17:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 április 09 csütörtök - 16:46:31     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
     

    FELHÍVÁS

a Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lappal (NYENYI) kapcsolatos 2009-ben esedékes adatszolgáltatás teljesítésére


a teljes felhívás letölthető innen.Oldal:  1 2 3 ... 172 173 174 ... 176 177 178
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények