Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2009 december 03 csütörtök - 08:01:35     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

November 27-e a Véradók Napja. A Magyar Vöröskereszt jóvoltából ez az a nap az évben, amikor a társadalom minden felelős tagja legalább néhány percre, legalább egy gondolat erejéig köszönetét és tiszteletét fejezi ki a Véradóknak.

Abonyban is ezt tettük november 30-án, ahol a város véradóit köszöntöttük és a többszörös véradók részére kitüntetéseket adtunk át. Az ünnepelteket  a Pingvines óvoda nagycsoportosai énekkel, tánccal köszöntötték. Kedves kis műsor után jöttek a  köszöntő szavak:


Olvasd tovább...
2009 december 03 csütörtök - 07:53:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
A Ceglédi járásban elsőként Abonyban nyitotta meg kapuit az Öregek Napközi Otthona 1969. december 3-án. Emlékszem, amikor megkezdődött a Köztársaság u. 6. sz. alatti épületben a felújítási munka, és az otthon kialakítása. Az otthon megalakítását szívügyének tartotta Györe Pali bácsi és Szücs Laci bácsi is.  Velük együtt szerveztük a társadalmi munkásokat. Sokan jöttek, szívesen áldozták fel a szabadidejüket, a munkájukért nem kértek pénzt, csak köszönetet. Voltak, akik pénzzel segítették elő a sikert, annak érdekében, hogy a szükséges berendezéseket, edényeket stb. meg tudjuk vásárolni. Öröm volt látni, hogy  milyen gyorsan haladtak a munkával a serénykedő emberek. Balogh Józsefné Ilonkával jártuk a települést, felkerestük azokat az idős egyedül, vagy házastárssal élő embereket, akikről gondoltuk, hogy szívesen jönnének az Otthonba.


Olvasd tovább...
2009 december 02 szerda - 10:54:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


December 1-je és 21-e között lehet bejelentkezni az Eva tv. hatálya alá a 2010. évre

(tekintettel arra, hogy a benyújtásra nyitva álló határidő, 2009. december 20. munkaszüneti napra esik)
 

2009. december 1-je és december 21-e között dönthetnek az újonnan bejelentkezők a 2010. évre vonatkozóan az egyszerűsített vállalkozói adó (továbbiakban: eva) választásáról. Az Eva tv. hatálya alá való bejelentkezés a székhely szerint illetékes APEH regionális igazgatóságon tehető meg a 09T103, illetve a 09T203 számú adatbejelentő lapon. Az Eva tv. hatálya alá való bejelentkezésre, illetve az az alóli kijelentkezésre szolgáló adatalapok 2009. november 27–től letölthetőek az APEH honlapjáról (http://www.apeh.hu), valamint 2009. november 30-tól kaphatóak a kereskedelmi forgalomban.  


Olvasd tovább...
2009 december 01 kedd - 13:20:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


A Ceglédi Kórházból kerestek meg, melyszerint a szervezésünket kérték ahhoz, hogy Abonyban kihelyezett érvizsgálatot szeretnének tartani.  Nagy örömünkre szolgált a megkeresés. Első alkalommal a véradóknak adtunk lehetőséget, hogy megvizsgáltassák magukat. November 30-án volt vizsgálat, ahol 46-an jelentek meg, közülük többeknek javasolták, hogy háziorvosukat keressék meg, esetleges további vizsgálat céljából.  

A következő – ugyancsak ingyenes vizsgálat – december 7-én lesz a Báthory u. 2. sz. alatt /a Zeneiskolával szemben/. Előjegyzést a 06/30-544-3662 számon lehet kérni.


Olvasd tovább...
2009 november 25 szerda - 14:34:28     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 november 25 szerda - 14:32:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 november 25 szerda - 14:19:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tisztelettel meghívom  
2009. november 26-án (csütörtök) du. 14.00 órakor
tartandó Képviselő-testületi ülésre.  

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme


2009 november 25 szerda - 13:02:48     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 november 25 szerda - 12:34:48     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
A Főtér II. ütemének látványterve a képre kattintva megtekinthető!


2009 november 25 szerda - 12:22:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
A Közösségi Ház látványterveinek megtekintéséhez kattintson a képre!Oldal:  1 2 3 ... 174 175 176 ... 185 186 187
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények