Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2009 november 25 szerda - 12:06:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Elkészült a  piac és üzletház komplett látványterve, mely a képre kattintva megtekinthető!
2009 november 25 szerda - 11:58:05     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

2009. november 25-én szerdán 18.00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Dísztermében lakossági fórumot tartunk, melynek célja a nagyléptékű városfejlesztés (piac, üzletház, Főtér, közösségi ház) terveinek széleskörű megismertetése és véleményeztetése.


Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!

Romhányiné dr. Balogh Edit
Polgármester
2009 november 25 szerda - 11:48:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Bankkártya használata az adóhatóság ügyfélszolgálatain
 


Mióta van lehetőség a bankkártyás fizetésre az APEH arra kijelölt ügyfélszolgálatain?

Ezzel a lehetőséggel már 2008. január 1-től élhetnek az ügyfelek, azonban a bankkártyás fizetés lehetősége még nem széleskörűen ismert az adózók körében.  
   
Hol lehet bankkártyával fizetni?

  Az adózó lakóhelyétől, székhelyétől függetlenül bármely központi ügyfélszolgálaton teljesíthet bankkártyás befizetést. Később a technikai és egyéb lehetőségek megteremtésével bővíteni szeretnénk a bankkártyát elfogadó kirendeltségek körét.

A bankkártyás fizetésre jelenleg kijelölt ügyfélszolgálatok a Közép-magyarországi Régió illetékességi területén:
IX. ker. Vaskapu utca 33-35. szám,
XIII. ker. Petneházy utca 6-8. szám,

XIV. ker. Gvadányi utca 69. szám és

XIII. ker. Kresz Géza utca 15. szám

alatti ügyfélszolgálati irodák


Kiemelt adóalanyok és kizárólagos illetékességű adózók számára:
 VII. ker. Dob utca 79-81. szám alatti ügyfélszolgálati iroda.


Olvasd tovább...
2009 november 25 szerda - 11:47:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
„Lezajlott a Szolnok Televízió "Van egy ház a Tisza parton " elnevezésű nótaversenyének harmadik elődöntője is. A verseny előtt a műsorvezetők bejelentették, hogy az előző elődöntőből a közönség kit juttatott tovább a döntőbe. A második elődöntőben versenyzőkre az előzőnél is többen szavaztak. 1398 érvényes voks érkezett. Ezek alapján most két versenyző mehetett tovább, csak a közönségszavazatokért éneklő Acsai Ferenc (889 db) és zsűri által az elődöntőbe juttatott Ábel Tibor (342 db).”
 
(Forrás: szolnoktv.hu)
2009 november 18 szerda - 10:31:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Szépek és finomak!


A képeken látható mézeskalácsot, valamint különféle karácsonyfadíszeket készítettek csoportunk tagjai.


A Karitasz abonyi csoportja
mindenkit szeretettel hív és vár

a már hagyományosnak mondható

karácsonyi vásárára.  
 
A vásár helye: Városi Önkormányzat aulája.
   
A vásár időpontja: 2009. november 29-én
az esti koncert előtt és után.  

A vásárból összegyűlt összeget az idősek, egyedülállók és rászorultak karácsonyi szeretetcsomagjára fordítjuk.
2009 november 17 kedd - 14:40:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 november 17 kedd - 13:16:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Nagyabonyiak” Nótaversenyben
Októberben a Szolnok TV országos amatőr nótaversenyt hirdetett. A TV csatornán, internetes oldalukon, rádióban és az újságok hasábjain buzdították a népet a részvételre. Hárman a Nagyabonyi Színkör tagjai közül, akiket a tisztelt közönség Koktél Trióként is ismerhet, szinte az utolsó pillanatban döntöttük el, hogy részt veszünk a megmérettetésen. Acsai Ferenc, Kovács Andor és jómagam, eldöntöttük, hogy közösen, egymást biztatva neki vágunk a megmérettetésnek!


Olvasd tovább...
2009 november 17 kedd - 12:04:35     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
„Nagyon mélyről, nagyon messziről
Üveghangon szól a hegedű.”

(Bőhm András)


Az abonyi Bihari János Zeneiskola AMI
Tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és Kedves családját  

 
Advent első vasárnapján 2009. november 29-én 17 órára  
Az Önkormányzat dísztermében tartandó
  Zenei Világnapi Koncertre.


Olvasd tovább...
2009 november 17 kedd - 07:22:00     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
ADVENTI ESTÉK
2009. december 1. – december 18.


ILLÉNYI KATICA
ének és hegedű Zongorán közreműködik: Bundzik István
Műsor:
Amazing: Grace – spirituálé,
Boulanger: Buntes Allerlei,
M.Legrend: Cherbourgi esernyők
és más ismert, népszerű dallamok
2009. december 1. (kedd) 19.00 óra
Megyeháza díszterme
Jegyár: 1.500,- ft
Nyugdíjas és diák: 1.000,- ftOlvasd tovább...
2009 november 12 csütörtök - 08:00:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy elkészült a piac- és üzletházfejlesztés tanulmányterve, melyet véleményezés céljából  közzéteszünk (a galéria a képre kattintva tekinthető meg).

Jelenleg a homlokzati díszítő elemek és a nyílászárók nem kerültek feltüntetésre. A tömbösített látványterv a Tisztelt Lakosság figyelembevételével még módosítható.Kérem Önöket, hogy észrevételeiket, véleményüket írásban szíveskedjenek eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságára, vagy elektronikus formában a polgarmester@abony.hu ill. abony@abony.hu e-mail címek valamelyikére.

Megtekinthető továbbá az emeleti alaprajz, melyen a lakások és a parkolók kerülnek kialakításra (nagyításhoz kattintson a képre):A  földszinti alaprajz az üzlethelyiségeket és a piaccsarnokot foglalja magában (nagyításhoz kattintson a képre!):


 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 175 176 177 ... 185 186 187
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények