Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2009 július 27 hétfő - 07:38:44     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Tisztelt Fogyasztóink!


Az ABOKOM Nonprofit Kft ezúton értesíti Önöket a 2009. július 18.-i vihar és áramszünet okozta helyileg felléphető vízminőséggel kapcsolatos problémákról:

2009. július 18.-án a vihar áramszünetet okozott és a hálózati szivattyúk újraindulásakor az úgynevezett express (vízmű és a víztorony közötti 300mm átmérőjű) vezeték kb. 2,5m hosszan megrepedt. Ennek következtében, – bár a javítás azonnal elkezdődött – a hálózatból és víztoronyból elfogyott a víz, amit részlegesen ugyan, de pótoltunk. A hibát 2009. július 19.-én 3 óra 11 percre sikerült elhárítani.  

A kiürült hálózat és víztorony, illetve a fent említett okok miatt a hálózat egyes részeiről a biofilm leszakadt és helyileg vízminőség gondokat okozhat.

 A leszakadt biofilmet hidraolikai úton (mosatással) folyamatosan távolítjuk el a rendszerből, aki helyileg ilyet tapasztal, hívjon bennünket az alább jelzett számokon.  

 KÉRJÜK SZÍVES MEGÉRTÉSÜKET!

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a 2009. július 17.-i önellenőrzés során vett vízmintáink a „megfelelő” (kifogás nélküli) volt, mind telepszám, féreg és THM vonatkozásában is.                      

A jelzett hibával, illetve a vízminőséggel kapcsolatban az alábbi számokon érhetnek el bennünket:  

Vízmű:                                           53/361-234
Vízmű mobil:                     30/768 3991  
Vízhálózati ügyelet: 30/546 8538    


 ABOKOM Nonprofit Kft
2009 július 10 péntek - 09:07:18     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2009. július 1-je után a szolgáltatásainkkal (víz, csatorna, hulladékkezelés) kapcsolatos késedelmes fizetések estén a törvény adta lehetőségeinkkel élve kamatot és a késedelemmel kapcsolatos levelezés költségét felszámítjuk.

KÉRJÜK TISZTELT ÜGYFELEINKET, HOGY A FELESLEGES KÖLTSÉGEK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN FOKOZOTT FIGYELEMMEL JÁRJANAK EL A FIZETÉSI HATÁRIDŐK BETARTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN!

Abokom Nonprofit Kft.

2009 július 07 kedd - 09:15:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Tisztelt Fogyasztó!

Ismételten felhívjuk figyelmüket, hogy az FGSZ Zrt, mint Rendszerirányítási engedélyes és a TIGÁZ DSO Kft. gázszünettel járó TMK munkálatokat fog végezni, ezért Abony, Újszász, Zagyvarékas, Szászberek, Szászberek-Alsó, Tölrtel, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Tiszavárkony-szőlő településeken

2009. július 8-án 8 órától 18-óráig

a gázszolgáltatást szüneteltetjük.


A fenti időtartam alatt a gázvételezés szüneteltetésének biztosítása érdekében kérjük a gázmérő előtti főelzárót szíveskedjenek zárt állapotban tartani.

A gázszolgáltatás problémamentes újraindíthatóságának érdekében szakembereinknek meg kell győződni ezen elzárók zárt állapotáról, amit ellenőrizni fognak.

A gázelosztó hálózaton történő munkák miatt elrendelt gázszünetért szíves megértésüket kérjük, a gázszolgáltatás zökkenőmentes újraindításához nyújtott segítségüket megköszönjük.

Rendellenesség esetén hibabejelentést az 56/503-200-as telefonszámon tehetnek a Szolnoki üzemünknél.

TIGÁZ-DSO Kft.
2009 május 19 kedd - 13:54:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

T Á J É K O Z T A T Ó

A 265/2008. (XI.6.) Korm. rendelet elrendelte a „Szőlőültetvény kataszter” által le nem fedett szőlőterületek/ültetvények 2009. évi összeírását az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program keretében. A feladat végrehajtását a Központi Statisztikai Hivatal végzi.
A feladat közvetlen megszervezését és az adatfelvétel irányítását az egész ország területére kiterjedő illetékességgel a KSH Szegedi Igazgatósága látja el.
Az adatgyűjtést – összhangban az Európai Unió Tanácsa 357/79/EGK rendeletében előírtakkal – reprezentatív megfigyelés keretében, 2009. június 1. és szeptember 30. közötti időszakban hajtják végre.
A kijelölt minta az ország valamennyi megyéjét és ezen belül 722 települést, többek között Abony Várost is érinti. Az összeírás terepi feladatait az ültetvény fekvése szerinti területen – a KSH Szegedi Igazgatósága által kibocsátott névre szóló igazolvánnyal rendelkező – kertészeti ismeretekben jártas és helyismerettel rendelkező szakemberek végzik.
Az adatfelvétel során az ültetvények használójának személyes jelenlétére nincs szükség.A fentiekről bővebb tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Építésügyi Osztályán kérhető.

Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
2009 május 13 szerda - 07:23:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 május 12 kedd - 08:30:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2008. évi helyi iparűzési adó bevallási határideje 2009. május 31. A bevalláshoz szükséges nyomtatvány letölthető innen pdf formátumban vagy személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, illetve az adócsoport 24-es irodájában.Vállalkozók nettó árbevételének a kiszámítása A

Kitöltési útmutató az A jelű laphoz

A vállalkozási szintű adóalap megosztása F

Kitöltési útmutató az "F" jelű kiegészítő laphoz

Nyilatkozat túlfizetésről G

Helyi iparűzési adóbevallás

Kitöltési útmutató a helyi iparűzés adóbevalláshoz

A helyi iparűzési adó beszedési számla száma: 11993609-06147486-10000049

Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatala

2009 április 27 hétfő - 15:51:57     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 április 24 péntek - 16:06:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

Szerda délelőtt az abonyi zeneiskolában hangszerbemutatót rendeztünk a nagycsoportos óvodások részére, akik készülnek az iskolába. Ezen a napon közel 250 óvodás látogattott el az intézménybe, ahol a zeneiskola tanárai és diákjai hangszerbemutatót tartottak a kicsiknek. A "toborzó" már hagyomány az iskolában, ezen a módon is igyekszünk az érdeklődést felkelteni a zene iránt.

2009 április 23 csütörtök - 05:49:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.
Oldal:  1 2 3 ... 175 176 177 ... 179 180 181
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények