Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2009 április 23 csütörtök - 05:49:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre.
2009 április 22 szerda - 13:42:19     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Abony Város Polgármesteri Hivatal Jegyzője
tájékoztatja
az Abony - Fegyvernek közötti M4-es gyorsforgalmi úttal
határos ingatlanok tulajdonosait,
az M4-es gyorsforgalmi út
Abony - Fegyvernek közötti szakasz és az új Tisza-híd
környezeti hatásvizsgálati eljárása során 2009. március 18.
 napján Szolnokon megtartott közmeghallgatásról készült
jegyzőkönyv megtekinthető hivatalunkban.

Bővebb tájékoztatás kérhető a Hatósági és Építésügyi
Osztályon ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.00 - 18.00,
szerda: 8.00 – 16.00, péntek: 8.00 – 12.00 óráig), vagy a
360-049-es telefonszámon.

Továbbá a közmeghallgatásról készült jegyzőkönyv megtekinthető ITT.
2009 április 21 kedd - 12:07:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre. Fotók: Korbély Csabáné, Fajkáné Hviszt Zsuzsanna

Azoknak, akik a kulturális életben „otthon” vannak, már nem is újdonság, hogy a Költészet Napja Abonyban összekapcsolódik a városi szavalóversennyel.

A rendszerváltás előtt létrehozott verseny nemcsak József Attila emlékének megőrzésére, hanem a költészet fontosságára hívja fel a figyelmet.

Jelentőségét emeli, hogy tudtunkkal a környező települések, városok egyike sem tud felmutatni ilyen hosszú időn át megtartott és magas színvonalú rendezvényt. Van ennél egy sokkal fontosabb tény is: az élet bizonyította, - hogy a versenyen szereplő gyermekek nagy része sosem szakadt el a versektől, valamilyen formában még ma is kapcsolatban van azokkal.

Ez mutatja számunkra, hogy nem dolgozunk hiába. A mai nagyon komor és anyagias világban még nagyobb szükség van a szépre, a lélek megtisztulására, ami a versek által valósul meg.


Olvasd tovább...
2009 április 16 csütörtök - 09:17:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 április 09 csütörtök - 16:46:31     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
     

    FELHÍVÁS

a Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lappal (NYENYI) kapcsolatos 2009-ben esedékes adatszolgáltatás teljesítésére


a teljes felhívás letölthető innen.2009 április 09 csütörtök - 15:04:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az FGSZ Földgázszállító Zrt. az Abony gázátadó állomáson karbantartási munkálatokat fog végezni, ezért ABONY településen

2009. 07. 08. 8:00 órától 2009. 07. 08. 18:00 óráig a gázszolgáltatás szünetel!

A fenti időtartam alatt a gázvételezés szüneteltetésének biztosítása érdekében kérjük a gázmérő előtti főelzárót szíveskedjenek zárt állapotban tartani.

A gázszolgáltatás problémamentes újraindíthatóságának érdekében a Zrt. szakembereinek meg kell győződni ezen elzárók zárt állapotáról, amit ellenőrizni fognak.

A karbantartási munkák miatt elrendelt gázszünetért szíves megértésüket kérjük, a gázszolgáltatás zökkenőmentes újraindításához nyújtott segítségüket megköszönjük.

Rendellenesség esetén hibajelentést a(z) 56/503-200-as telefonszámon tehetnek a TIGÁZ DSO Kft. Szolnoki Üzeménél, vagy a központi diszpécser szolgálatnál a 80/300-300-as telefonszámon.

Tigáz Zrt.
2009 április 09 csütörtök - 14:37:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0Abony Város Polgármesteri Hivatala értesíti a város Lakosságát, hogy a Csillag Zsigmond utca a Szelei út Dobó István utca közötti szakaszán a Vak Bottyán utca irányába az egyirányú forgalmi rend került bevezetésre. Az intézkedés a Szelei út reggeli csúcsforgalmának csökkentése érdekében történt.
A forgalmi rend változásra tekintettel kérjük a közlekedésben résztvevők fokozott figyelmét!
Olvasd tovább...
2009 április 06 hétfő - 15:11:39     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

T Á J É K O Z T A T Ó


A Központi Statisztikai Hivatal Népességstatisztikai főosztálya Abony város teljes közigazgatási területét 2009. évi Országos Adatgyűjtési Program (OSAP) keretében a lakosság körében az alábbi rendszeres adatfelvételek végrehajtását rendelte el:

2153 OSAP számú Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel (havi gyakoriságú)
1539 OSAP számú unkaerő-felmérés (havi gyakoriságú)
1942 OSAP számú A lakosság utazási szokásai (negyedéves gyakoriságú)


Olvasd tovább...
2009 április 06 hétfő - 14:48:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Oldal:  1 2 3 ... 176 177 178 179 180 181
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények