Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2009 október 27 kedd - 16:44:10     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


A "Lehetőségeink Fő Tere - Kossuth tér környezetrendezése Abonyban"
(I. ütem)
 

című projekt 2008 márciusában vette kezdetét, amikor Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázott a Főtér környezetrendezésére. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2008 novemberében támogatásra érdemesnek ítélte a projektet és 88 349 633 Ft támogatási összeget nyújtott Abony városa számára. Ezt követően a Képviselő-testület a közbeszerzési eljárást lebonyolította, melynek keretében kiválasztásra került a Főtér projekt kivitelezője, az Abony Kossuth tér rekonstrukció 2009. Konzorcium, amely a Lián Kft-ből és a Mátraközmű Kft-ből jött létre. A szerződéskötésre 2009 júliusában került sor. Ezt követően kezdődhetett meg a Főtér rekonstrukciója. A munkálatok befejezésének határideje 2009. október 31.

Az „Abony Város belterületi kapcsolatainak javítása az élhetőbb település megvalósítása érdekében” elnevezésű pályázat keretén belül, a Csiky Gergely, Vasvári Pál, Magyar Benigna, Blaskovics és Táncsics Mihály utcák megépítésére 128 297 639 Ft támogatást nyert Abony Város Önkormányzata 2009 februárjában. A pályázatot 2008 augusztusában nyújtotta be a Képviselő-testület. A nyertes pályázat kihirdetését követően közbeszerzési eljárás lefolytatására került sor, melynek nyertese a Magyar Aszfalt Kft. lett. A szerződéskötésre 2009 augusztusában került sor. A munkálatok befejezésének határideje 2009. szeptember 30-a volt. Mind a két nyertes pályázatot Palotai Sándor írta meg. (A fent említett öt út mellett idén az Apponyi és a Szabadság utca is felújításra került.)
 
 
2009. október 17-én, szombaton került megrendezésre a "Lehetőségeink Fő Tere - Kossuth tér környezetrendezése Abonyban" (I. ütem) elnevezésű és az „Abony Város belterületi kapcsolatainak javítása az élhetőbb település megvalósítása érdekében” c. projektek átadó ünnepsége. Az időjárás kedvezett mind a kulturális programokra, kikapcsolódásra vágyó lakosságnak, mind a szervezőknek. Az ünnepély délután 13 órakor vette kezdetét. Az Újszászi út elején Jandácsik István, az abonyi Lovas Klub elnöke segítőkészségének köszönhetően 8 db feldíszített lovas fogat gyülekezett, hogy az Újszászi út végére, a Magyar Benigna utca kereszteződéséhez szállítsa a fúvószenekart, a majoretteket, a Kéknefelejcs Népdalkört és az érdeklődő vendégeket. Parti Mihály városi képviselő motoros csapata felvonulásának is szem- ill. fültanúi lehettünk. Délután 14 órakor a Magyar Benigna utca átadására került sor. Csiza Zsoltné Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja és Murvainé Kovács Rita városi képviselő állófogadással várták az érkező vendégeket; süteménnyel, forralt borral, kávéval kedveskedtek. Az Abonyi Ifjúsági Fúvószenekar által felcsendült a Himnusz. Aki az Újszászi úton járt ezen a délutánon, igazi fesztiváli kavalkádnak lehetett részese, melyet az Abonyi Kéknefelejcs Népdalkör szüreti felvonulása is feledhetetlenné tett.

Olvasd tovább...
2009 október 27 kedd - 13:39:11     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 október 27 kedd - 13:07:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

A munkaterület átadás-átvétele 2009. szeptember 1-jén volt. Az alépítményi munkákat szeptember 07-én megkezdték. Az önkormányzat részéről igényként fogalmazódott meg az október közepén történő befejezés, amely ellen a kivitelezők nem zárkóztak el. Az elmúlt időszakban elkészültek az alépítményi, világítási, kerítésépítési munkálatok. A műfű letelepítésért felelős vállalkozó leszállította a homokot és a gumi granulátumot, a műfű terítése jó idő esetén a napokban megtörténik. Ezt követően vehetik birtokba a futballt szerető lakosok a pályát.
 
A műszaki ellenőr a Spányi&Jakab Beruházásszervező és Lebonyolító Kft. részéről Rózsahegyi József okl. építészmérnök műszaki ellenőr, aki 2009. szeptember 1-jétől hetente egy alkalommal ellenőrzi a kivitelezést, folyamatosan tájékoztatva az önkormányzatot a munkálatokról.
 
A megvalósítandó pálya műszaki megvalósítási feladata, négy fő műszaki egységre bomlik.
 
Alpokút Kft. Alépítmény Németh és Társa Kft. Műfű Colas Sportpálya Építő 2007 Közös Vállalkozás Kerítés Sebők&Sebők Zrt. Világítás
 
ÖTM támogatás: 2  000  000 Ft. A beruházás összege 21.006.000 Ft
2009 október 21 szerda - 13:13:27     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009. október 17-én 14.00 órakor átadásra került az "Abony Város belterületi kapcsolatainak javítása az élhetőbb település megvalósítása érdekében" című KMOP-2.1.1/B-08-2008-0053 jelű pályázat   keretében felújított 5 utca: a Vasvári Pál , Csiky Gergely, Táncsics Mihály , Blaskovics , Magyar Benigna utca. A képre kattintva megtekintheti az átadó ünnepségről készült képgalériát.
2009 október 21 szerda - 12:05:28     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Választópolgárok!
Tisztelt Helyi Szervezetek!  

Abony Város Önkormányzata tájékoztatja a város lakosságát, hogy  
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2009. október 29-én (csütörtök) du. 18.00 órakor
 KÖZMEGHALLGATÁST   tart,

Abony város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Dísztermében.
 

A közmeghallgatás során a választópolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdéseket tehetnek fel a képviselő-testületnek, és elmondhatják javaslataikat.   Tisztelettel várjuk a település választópolgárait és a helyi szervezetek képviselőit.                                                                                                                                                                    

Abony Város Önkormányzata
2009 október 20 kedd - 13:38:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
2009 október 20 kedd - 11:09:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

2009. 10.17”¦ Egy újabb fontos dátum városunk életében. Elkészült a város főtere, amely meghatározza városunk központjának arculatát. Természetesen sokban különbözik a régi parktól, melyet több évtizeden át megszoktunk. A múló idő azonban mindent megváltoztat, így volt ez régen is, és ma is. Szükség van egy olyan helyre, amely – mint be is bizonyosodott – „lehetőséget” ad egy nagy városi rendezvény megtartására anélkül, hogy valakinek a virágágyásban kelljen állnia. Ezért is kapta a „Lehetőségeink Fő-tere” elnevezést.

Amint eljön a tavasz, és az elültetett kis magoknak lehetőségük lesz kizöldülni, megtölteni a számukra kijelölt helyet, mi is megszokjuk az újat, nem elfeledve, emlékezetünkben megőrizve a régit. Addigra talán az is el fog dőlni, hogy lesz-e a főtér másik felén, a zeneiskola helyén, új közösségi ház, könyvtár és zeneiskola melyre ismét beadjuk pályázatunkat. Reménykedjünk!


Olvasd tovább...
2009 október 19 hétfő - 12:59:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Nyílt Napot tart az APEH - Október 28.
Mi ismerjük Önt, ismerjen meg Ön is minket!


Országos Nyílt Napot tart az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal október 28-án, Bezerédj István születésének évfordulóján. Az állami adóhatóság mindennapi munkájának bemutatásával is az a hivatal fő célja, hogy a hatósági tevékenység mellett erősítse a szolgáltató jellegéről kialakult képet és ezáltal is javuljon az adózási hajlandóság, közelebb kerüljön az ügyfelekhez formálva a hatóságról kialakult véleményt, szemléletet. Az ország valamennyi megyeszékhelyén – a fővárosban a honlapunkon feltüntetett helyszínen - október 28-án, délelőtt 930-tól délután 16 óráig fogadja a látogatókat az APEH.Olvasd tovább...
2009 október 12 hétfő - 12:21:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0


Tisztelt Lakosság!


Abony Város Önkormányzata tájékoztatja a Lakosságot, hogy az Abonyi MÁV állomás területén a Baross Gábor u. 2. szám alatt (az állomás magasrakodójának területén) ideiglenes parkolási lehetőség nyílt az utazók részére.

Romhányiné Dr. Balogh Edit
Polgármester
2009 október 08 csütörtök - 11:40:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Az idén másodszor került megrendezésre az Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottsága által rendezett Egészségügyi nap, a tavalyi évhez hasonlóan, most is ingyenes szűrésekkel egybekötve. A rendezvény színhelye a Városi Sportcsarnok volt. Már fél órával a rendezvény kezdete előtt gyülekeztek a szűrésre az érdeklődő lakosok. Ez így volt az elmúlt évben is, pedig most egész nap, 9-16 óráig tartott a rendezvény.Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 186 187 188 ... 194 195 196
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények