Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 július 24 kedd - 13:04:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

vasutallomas_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A MÁV-START Zrt. tájékoztatta az Igazgatóságot, hogy 2018. július 28-tól 2018. július 29-ig Kőbánya-teher – Kőbánya-Kispest állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

   A pályakarbantartási munkák ideje alatt egyes vonatok Budapest-Nyugati – Kőbánya-Kispest állomások között nem közlekednek!


KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

Fotó: Antal Viktor

2018 július 24 kedd - 12:30:33     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Újra itt a nyár és a napsütés nem csak a szívünket melegítheti fel! Használjuk fel a nap nyújtotta energia lehetőségeket!

   Tisztában van vele, hogy ha a Földre érkező napsugarak teljes egészét felhasználhatnánk valamilyen módon, akkor az egy óra alatti napsütésből a Föld egy egész évi áramellátását biztosíthatnánk?

   Nem tudja milyen módon juthat hozzá az értékes napenergiához? Szolár rendszerekről szóló anyagunk segít Önnek tájékozódni, megismerheti belőle a napelem és a napkollektor működési elvét, továbbá a megvalósítást biztosító kamatmentes hitelről is informálódhat.

   A szolár rendszer telepítése előtt javasoljuk, hogy érdeklődjön az építéssel kapcsolatos helyi szabályokról az illetékes polgármesteri hivatalnál, tekintettel arra, hogy Pest megye számos településén a szolár rendszerek alkalmazásának településképi vonzata is van!


Pest Megyei Kormányhivatal


2018 július 24 kedd - 12:18:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
LEGYÉL HŐS!

onkentes_program_orszagos_mentoszolgalat_abony.hu_2018.jpgCsatlakozz hozzánk, ha

- 18-22 éves vagy, és
- befejezted középiskolai tanulmányaidat és
- nincs aktív tanuló/hallgatói jogviszonyod és
- nincs munkaviszonyod.

Mit kínálunk az önkéntes munka mellett?
- gyakorló mentőápoló képzés (OKJ 54 723 01) /ingyenes/
- szakmaspecifikus nyelvi képzés /ingyenes/
- karrier tanácsadás

Miért érdemes?
- 6 hónapig önkéntese lehetsz az OMSZ-nak, eddig finanszírozzuk képzésed költségeit is
- hordhatod a mentősök egyenruháját
- együttműködsz a mentésben
- motivációt kaphatsz pályaválasztásodhoz
- részvételedet pénzbeli jutalommal honoráljuk.

VÁRJUK JELENTKEZÉSED!

További információk: http://toborzas.mentok.hu

Országos Mentőszolgálat


2018 július 23 hétfő - 08:43:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nav-12.jpg   Csak az elmúlt két évben több mint huszonhétezer magánszemély és vállalkozás élt a lehetőséggel, és kérte felvételét a köztartozásmentes adózói adatbázisba (KOMA), köszönhetően a számos előnynek, amit a tagság nyújt.

   A KOMA-kérelem benyújtása ugyanis illetékmentes, az adatbázisban való szereplés pedig helyettesítheti a tartozásmentességről szóló nemleges adóigazolásokat, amelyekre egyes pályázatoknál, hitelkérelmeknél, vagy éppen a CSOK-igénylésnél szükség van. Hasznos lehet azon vállalkozásoknak is, akik üzleti partnereik felé szeretnék igazolni a pénzügyi megbízhatóságukat, hiszen a NAV honlapján található nyilvános adatbázisból bárki – előzetes regisztráció nélkül – lekérdezheti az éppen aktuális adatokat.

A köztartozásmentes adózói adatbázisban jelenleg már 164 828 adózó szerepel.


Olvasd tovább...
2018 július 14 szombat - 19:34:44     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 július 11 szerda - 14:10:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Magyarországon 2010. óta rendezik meg az Év Fája versenyt, melynek első helyezettje indulhat az Európai Év Fája szavazáson.

   Az Év Fája versenybe bárki nevezhet egy számára kedves fát egy történet és néhány fotó kíséretében. A fák közül zsűri választja ki a döntősöket, a jelölések számától és jellegétől függően minden évben 12-15 fát. A kiválasztottak vesznek részt a nyilvános döntőben, melyben a legtöbb közönségszavazatot kapó fa nyeri az Év Fája címet.

Az Év Fája cím mellett Hős Fa különdíjat adományoz a zsűri, illetve egy különdíjat ad át az Országos Erdészeti Egyesület. 

   Ceglédbercel idén tavasszal élt a lehetőséggel és a falu közepén magasodó, Pesti út fölé hajló amerikai kőrist benevezte a 2018. évi versenyre. A fa a falu és az áthaladók tetszés mellett elnyerte a zsűri támogatását is. A szakmai bizottság (mintegy 50 jelölt közül) a ceglédberceli fát is beválasztotta az idei döntős mezőnybe.


Olvasd tovább...
2018 július 10 kedd - 06:20:49     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

egyenlo_banasmod_hatosag_referensenek_augusztusi_ugyfelfogadasa_abony_abony.hu_2018.jpgForduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság Pest megyei ügyfélszolgálatához, ha

neme, életkora, bőrszíne vagy nemzetisége, vagyoni helyzete, egészségi állapota, szexuális irányultsága, nemi identitása, faji hovatartozása, vallási, vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, fogyatékossága, családi állapota, anyasága vagy apasága, vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri!

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.

Keresse fel Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását: 06 30/960-2657 eva.drszatmari@gmail.com


Olvasd tovább...
2018 július 09 hétfő - 12:33:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abonyi_varoshaza_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Ismételten tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. július 16. napjától 2018. július 27. napjáig igazgatási szünet lesz az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.
 
   Az igazgatási szünet ideje alatt a hivatal ügyeletet tart, ügyfélfogadás kizárólag halaszthatatlan, rendkívüli ügyekben történik.

Az igazgatási szünet előtti utolsó ügyfélfogadási nap: 2018. július 13. (péntek) 08.00-12.00 óráig.
 
Az igazgatási szünet utáni első ügyfélfogadási nap: 2018. július 30. (hétfő) 13.00-18.00 óráig.


Olvasd tovább...
2018 július 05 csütörtök - 13:56:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Igazi közösségi tér lett a Mikes-tó. Sportolás és kikapcsolódás helyszínéül is szívesen választják az abonyi emberek a rendezett, szép környezetben elterülő tavat. Sok szeretettel küldjük Kedves Olvasóinknak a Mikes-tóról és környékéről készített fotógalériánkat. DE

Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás

KLIKK a fotóra a képgalériáért!2018 július 04 szerda - 16:58:54     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi KiD FC U14-es labdarúgói a Pest Megyei Bajnokság I. osztályában minden találkozón diadalmaskodtak, és döntőt játszhattak Erdőkertesen, a Bajnokok Tornáján.

   Némedi Tivadar vezetőedzővel az elmúlt szezonról beszélgettünk.

Pest megyében szinte egyedülálló, hogy a fényes sikereket kizárólag abonyi játékosokkal éri el a helyi egyesület.

- Mi nem „vesszük” a játékosokat, hanem neveljük - fejti ki véleményét a tréner, majd hozzáteszi: - Azon túl, hogy kiváló játékosokat szeretnénk nevelni, nagyon fontos feladatunknak tartjuk, hogy nagyszerű embereket faragjunk ezekből a fiatalokból.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 166 167 168
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények