Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 október 26 csütörtök - 11:39:02     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalában és kirendeltségein 2017. november 1-én az ügyfélfogadás szünetel.

Cegléd, 2017. október 25.

Dr. Wetzelné dr. Terbe-Szabó Csilla
hivatalvezető

2017 október 18 szerda - 06:26:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Idén is kérhető iskolás lányoknak a méhnyakrák elleni védőoltás - mondta az egészségügyért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Ónodi-Szűcs Zoltán közölte, hogy a kétadagos oltóanyag azoknak lesz ingyenes, akik betöltötték a 12. életévüket és szeptemberben kezdték meg az általános iskola 7. osztályát. Kitért arra, hogy az oltás nem kötelező, csak kérhető, de nagyfokú védelmet nyújt a méhnyakrák kialakulásáért felelős HPV (humán papilloma vírus) ellen. Hozzátette: a kormány igyekszik a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetni, a különböző szűréseken való részvétel azonban hullámzó volt az elmúlt években.


Olvasd tovább...
2017 október 17 kedd - 17:51:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Mikor lesz az idei őszi óraátállítás, mikor kezdődik a téli időszámítás?

oraatallitas.jpgA téli időszámítás kezdete 2017. október 29. Vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

Az óraátállítás története

Egyes források szerint az óratállítás ötletét már maga Benjamin Franklin is felvetette, de tervét nem sikerült kiviteleznie. A világon elsőként 1916-ban az USA vezette be a nyári időszámítást energiatakarékossági okok miatt. Ezt hamarosan átvette a Föld számos országa is, beleértve Magyarországot is. Nálunk nem alkalmazták folyamatosan, voltak olyan évek, amikor nem volt óraátállítás. A nyári időszámítást Európában az Unió 1997-ben szabályozta és egységesítette.


Olvasd tovább...
2017 október 14 szombat - 06:45:14     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel várok minden érdeklődőt a 

2017. október 24-én (kedd) 16.00 órakor
tartandó
LAKOSSÁGI FÓRUMRA.

A lakossági fórum témái
:

- Abony Város Településképi Arculati Kézkönyve
- Településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet
- Abony Város Településfejlesztési koncepciója

A lakossági fórum helyszíne
:
Abonyi Polgármesteri Hivatal Díszterme
Kérem Önöket, mondják el véleményüket és tegyék meg javaslatukat.

Tisztelettel: Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester   
2017 október 13 péntek - 11:56:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalában és kirendeltségein 2017. október 23-án (hétfő) az ügyfélfogadás szünetel. 
 
Cegléd, 2017. október 13.
 
Dr. Wetzelné dr.Terbe-Szabó Csilla s.k.
Hivatalvezető

2017 október 13 péntek - 08:35:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Meglepő eredményt tártak fel a kutatók az Abony közelében talált rézkori emberek maradványait vizsgálva

Az eddig ismert legkorábbi leprás megbetegedés csonttani tüneteit mutatták ki hazai, köztük ELTE-s kutatók a mai Abony közelében a rézkorban élt emberek maradványain. A kutatócsoport eredményei 2017. október 12-én láttak napvilágot a PLoS ONE folyóiratban.

Az elmúlt években egy 5700 évvel ezelőtt élt népcsoport életmódját és betegségeit vizsgálta egy hazai kutatócsoport. A mai Abony közelében az MTA BTK Régészeti Intézetének munkatársai egy olyan közösség települését tárták fel 2004 és 2008 között, mely a késő rézkor kezdetén, Kr. e. 3700-3600 körül élt itt. Az előkerült emberi maradványokat egy antropológusokból és régészekből álló hazai kutatócsoport elemezte az MTA BTK Régészeti Intézete (Köhler Kitti, Marton Tibor, Serlegi Gábor), az ELTE TTK Biológiai Intézet Embertani Tanszéke (Hajdu Tamás, Szeniczey Tamás), a Magyar Nemzeti Múzeum (Fábián Szilvia), és a Szegedi Tudományegyetem (Marcsik Antónia) munkatársainak együttműködésében. Az archeogenetikai vizsgálatokat a University College London kutatója, Helen D. Donoghue végezte el. Az antropológiai és paleopatológiai kutatást irányító Köhler Kitti és Hajdu Tamás vizsgálatai alapján a késő rézkori közösség egyik tagján a lepra jellegzetes csonttani tünetei figyelhetők meg.


Olvasd tovább...
2017 október 12 csütörtök - 12:54:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

oktober_23-i_megemlekezes_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 október 11 szerda - 10:39:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

szepkoru_koszontese_trepak_istvan_90_eves_abony_abony.hu_2017.jpg
Trepák István október 8-án ünnepelte 90. születésnapját Abonyban. A szép évforduló alkalmából a városvezetés részéről Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte az ünnepeltet otthonában.

A születésnapos szépkorúnak átadták a miniszterelnök jókívánságait tartalmazó emléklapot, továbbá egy tortával és egy üveg borral kedveskedtek neki.
Olvasd tovább...
2017 október 11 szerda - 09:50:44     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Szülői értekezlettel startolt a „Sulimoped” program Pest megyében

A „SuliMoped” program az ORFK-OBB jóvoltából a 2017-es és 2018-as tanévben, Pest megyében Abonyban, a Somogyi Imre Általános Iskolában folytatódik, amelyre azok a nyolcadik osztályos tanulók jelentkezhetek, akik a kiválasztási feltételeknek megfeleltek és teljesítették az előzetes gyakorlati és elméleti eljárás feladatait, valamint a pedagógusok és szüleik is támogatták részvételüket. Az idei tanévben az előzetes válogatókat követően 55 szerencsés fiatal vehet részt a programban.

A rendhagyó szülői értekezlet egyben az ünnepélyes megnyitó is volt, amelyen Nádházi Brigitta r. százados a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balestmegelőzési Csoport Vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket, majd ismertette a programot.


Olvasd tovább...
2017 október 10 kedd - 11:16:53     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség felvételi tájékoztatót tart beosztott tűzoltó/gépjárművezető beosztásba történő jelentkezéssel és a 2018. februárban induló TŰZOLTÓ II Moduláris képzésre történő beiskolázással kapcsolatban.

A felvételi tájékoztató helye: 2700 Cegléd, Széchenyi út 24-26.
Ideje: 2017. október 18-án 10:00 órától

A résztvevők tájékoztatást kapnak a jelentkezés módjáról és feltételeiről illetve az egészségügyi alkalmassági vizsgálatról.

Minden érdeklődő részvételére számítunk, akik elkötelezettek a hivatásos szolgálat teljesítése iránt.

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Fotó: infocegled.hu

Oldal:  1 2 3 4 ... 148 149 150
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények