Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 november 20 kedd - 14:08:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Véradásra várják Abony lakóit!

   A Magyar Vöröskereszt ceglédi szervezete és a Városunk Fejlődéséért Egyesület véradásra hívja a lakosságot 2018. november 28-án, 09:00-12:00 óra között az abonyi Kultúra Házába (Abony, Kálvin u. 1.).

   Beteg embertársaink nevében  szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Kérjük, hogy a személyi igazolványt, a TAJ kártyát és a véradó igazolványt hozzák magukkal. Vért adhat, aki nem szenved ismert fertőző betegségben, illetve az aktuális állapota véradásra alkalmas. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak esetében évente öt, míg nők esetében évente három vérvétel engedélyezett, a két vérvétel között pedig legalább 56 napnak kell eltelnie. Fontos, hogy véradás előtt megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon a véradó, emellett ügyeljen arra, hogy ne éhgyomorral érkezzen a véradásra.


Olvasd tovább...
2018 november 19 hétfő - 17:23:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Megújulunk! A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület, számos együttműködő szervezettel közösen, „A mi Európánk” című sikeres vetélkedősorozat folytatásaként a 2018/2019. tanévben magyarországi és határon túli magyar középiskolások számára meghirdeti a „Hétköznapok Európája” című vetélkedőt. 

   Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket Európáról és térségünk Európában betöltött szerepéről, múltjáról, jelenéről. Célunk az is, hogy otthonosan mozogjanak a hétköznapi élet fontos témáiban, ügyeiben. Szeretnénk alkalmat adni arra, hogy a résztvevők értelmes kortárs kapcsolatokat alakíthassanak ki, fejleszthessék egyéni és csapatjátékos készségeiket. 

   A változatos témák arra sarkallják a fiatalokat, hogy minél eredményesebben tájékozódjanak a neten, gyakorolják a felelősségteljes munkamegosztás technikáit, ügyesen működjenek együtt. Ismerjék meg jobban Európa országainak kultúráját, földrajzát, népszokásait, nevezetességeit, ünnepeit, gasztronómiáját. Legyen alkalmuk megemlékezni az I. világháború befejezésének centenáriumáról, valamint Magyarország EU tagságának közelgő 15. évfordulója kapcsán gyarapíthassák általános EU-s ismereteiket. Méltányolják az épített és természeti környezet értékeit és tájékozódjanak arról, hogy hogyan lehet ezeket védeni.


Olvasd tovább...
2018 november 19 hétfő - 11:29:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az E-ON Tiszántúli Zrt. tájékoztatása alapján, korszerűsítés miatt áramszünet várható Abonyban, az alábbi időpontban a következő utcákban:    

2018. november 26-án 08:00-16:00 óráig

Semmelweis Ignác utca (óvoda kivételével), Tószegi út 23-51, 46-58, Tulipán utca, Hunor utca, Reform utca, Gábor Áron utca 11-16, 18, Alkotás utca 1-4, Ady Endre utca 14-15, 17.   

Az esetleges kellemetlenségek miatt elnézésüket és türelmüket kéri a szolgáltató!   

Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2018 november 19 hétfő - 11:09:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

   Technikai okok miatt megváltozik az Otthon Melege Program utolsó fordulójának időpontja, így a Budapesten és Pest megyében élők november 21-én 16.30 és 20.30 között adhatják be pályázataikat a korábban tervezett november 19-i időpont helyett - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

   A változás oka, hogy a közép-magyarországi régióban hétfőn is áramszünettel járó karbantartási munkálatokat végez az ELMŰ-ÉMÁSZ, ezért vannak olyan területei a régiónak, ahol az adott időszakban a pályázók nem tudják használni számítógépeiket. A pályázatbeadást azért tették át egy későbbi időpontra, hogy senkit ne érjen hátrány.


Olvasd tovább...
2018 november 19 hétfő - 09:23:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2018. november 22. napján  10:00-14:00 óráig, az abonyi Művelődési Ház udvarán  (2740 Abony, Kálvin u. 1.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban:

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ügyfélfogadás dátuma és időtartama a kedvezőtlen időjárásra tekintettel változhat!

Személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés
• személyazonosító igazolvány (eSZIG) ügyintézés;
• útlevél ügyintézés;
• vezetői engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés;
• elveszett, eltulajdonított személyi okmányok pótlása, megrongálódott személyi okmányok cseréje;
• parkolási igazolvány ügyintézés (kérelmek átvétele);
• lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés;
• NEK adatlap (regisztráció);


Olvasd tovább...
2018 november 16 péntek - 16:38:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Idén februárban, egy téli napon, gyermekeitől, feleségétől több száz kilométerre írta meg az abonyi édesapa annak a mesekönyvnek az első versszakát, amelyet ma már minden este együtt forgatnak kezükben. Fekete Gábor feleségével, Erikával egy hároméves kisfiút és egy hatéves kislányt nevel nagy szeretetben, Abonyban. Az egyébként építőiparban dolgozó apuka lapunknak mesélt arról, hogyan érte utol a meseírás gondolata. INTERJÚ

- Három évig a családomtól messze, külföldön dolgoztam, és természetesen nagyon hiányoztak a gyermekeim. Munka közben is sokat gondoltam rájuk, nagyon bántott, hogy nem tudok velük eleget együtt lenni és foglalkozni. Amikor itthon voltam, gyakran olvastam föl mesét nekik. Minden este boldogan ültem le a lányom mellé, és az általa kitalált állatokkal és szereplőkkel mindig újabbnál újabb történeteket gyártottam - valahonnan innen indult a mesekönyv története, bár Gábor elárulja, már korábban is írt verseket, igaz többnyire más témájúakat.


Olvasd tovább...
2018 november 15 csütörtök - 15:26:34     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Kamion és két személygépkocsi ütközött össze csütörtökön délután a 4-es főút és a 401-es út kereszteződésében, Abony közelében.

   Az ütközés következtében egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotók a képre kattintva!
Fotó: BM OKF Médiaszerver/PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2018 november 15 csütörtök - 11:24:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Gyermekkora óta papnak készült Torma Joel, aki Abonyban nőtt fel. Már egészen fiatalon belekóstolt a katolikus egyházi életbe, idén június közepe óta pedig gyakorló papként szolgál a Váci Egyházmegyében.

   Nagy szeretettel fogadták az abonyi emberek, amikor nyáron a Szent István templomban újmisét celebrált.  Joel atya elmeséli, milyen indíttatásból választotta a lelkipásztori foglalkozást, és beszámol az elmúlt hónapok frissen szerzett tapasztalatairól is. INTERJÚ

- Információim szerint jelenleg nem Abonyban élsz. Tervezed-e, hogy Abonyba visszatérsz?   

Torma Joel: Jelenleg Vácon élek, és a Váci Egyházmegye Főtemploma plébániájában vagyok gyakorló pap. Arról, hogy egy lelkipásztor hol gyakorolja hivatását, az egyházmegye főpásztora rendelkezik. Alapvetően nem szoktak egy papot visszahelyezni oda, ahonnan származik. Ennek több oka is van, köztük az egyik a gyónással kapcsolatos, amely a vallásgyakorlatban nagyon fontos. Úgy gondolják, hogy a hívek egy olyan paphoz nem szívesen mennek gyónni, akit ismernek, könnyebben megnyílnak egy idegennek. Sajnos manapság ritkán jutok haza Abonyba, de amikor időm engedi, ellátogatok.


Olvasd tovább...
2018 november 14 szerda - 08:55:26     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A szolnoki Felső Szandai rét Bevásárlóközpont területén 2018. október 27. - 2019. március 27. közötti időszakban a korcsolyázók számára rendelkezésre áll a Szolnok Jégsport Kft. üzemeltetett jégpálya.
 
   A Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával a Szolnok Orcas Hockey Club munkanapokon 8.00-15.00 között korisuli programot indít. Ennek keretében a klub biztosítja a korcsolyaoktatási segédeszközöket és a minősített korcsolyaoktatókat. A program keretében biztosítani szeretnénk a szolnoki és a környező települések oktatási és nevelési intézményei számára, hogy a gyermekek megtanulhassanak korcsolyázni és lehetőséget kapjanak egy számukra új sportág megismerésére.


Olvasd tovább...
2018 november 12 hétfő - 12:35:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 

2018. november 15. napján 10:00 – 14:00 óráig, 
az Abonyi Lajos Művelődési Ház udvarán (2740 Abony, Kálvin u. 1.)

lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban: 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ügyfélfogadás dátuma és időtartama a kedvezőtlen időjárásra tekintettel változhat!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 174 175 176
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények