Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2019 május 02 csütörtök - 07:50:53     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfeleink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a PMKH Ceglédi Járási Hivatal   Abonyi Kormányablaka   2019. május 7-én, a 11:00 órakor kezdődő megnyitó ünnepséget követően fogadja az ügyfeleket a 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám alatt.         

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k.
járási hivatalvezető

Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal


Olvasd tovább...
2019 április 25 csütörtök - 06:02:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szemétgyűjtési akciót hirdetett a „Tiszta Magyarországért”.

   Az akcióra a Fenntarthatósági Témahét keretén belül került sor 2019. március 18 - március 24. között. A Városunk Fejlődéséért Egyesület negyedik alkalommal csatlakozott a felhíváshoz annak érdekében, hogy településünk közigazgatási területén megszűnjenek az illegális szemétlerakók.

- Az akciónk legfontosabb üzenete „Szép tiszta környezet”. A hulladékgyűjtés 2019. március 18. napjára lett meghirdetve. Ezen időponttól folyamatos volt egy hétig. A hulladékgyűjtésben résztvevőknek zsákokat és kesztyűt biztosítottunk - tájékoztatta az abony.hu-t Varga Sándorné, az egyesület elnöke.


Olvasd tovább...
2019 április 24 szerda - 14:34:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. ezúton értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy   2019. május 11-én (szombat) az Abonyi Piac-és Vásárcsarnok területén újra kinyit a „retro piac”! 

Várják az árusokat és vásárlókat!    

Abony.hu


Olvasd tovább...
2019 április 24 szerda - 14:20:38     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. megkezdte a közfoglalkoztatás során  ültetett és nevelt dísznövény- és zöldségpalánták árusítását délelőttönként a piaccsarnokban és a Baross Gábor úti fóliasátorban.

Nagy választékkal és kedvező árakkal várják a lakosságot.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 április 17 szerda - 12:40:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

 
Készítette: Király Béláné

Fotó: Sívó-kúria hátsó homlokzata


Olvasd tovább...
2019 április 16 kedd - 10:36:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az abonyi Természetjárók Gerecsén túráztak a múlt szombaton. Meglátogatták Vértesszőlőst, de jártak a Málnás-ároknál, a Baji vadászháznál és Baj-Tóvároskertben is. 

   A láperdőbe, a Tatai Fényes Tanösvényre dongaút vezette a túrázókat. Ezen a helyen régen meleg vizű források törtek föl a földből, amelyek a szénbányászat hatására el is apadtak. A bányák bezárása után újra működni kezdtek a források, és a láperdőben a víz fölé cölöpökre  tanösvényt építettek, hogy a látványt bárki megcsodálhassa. Érdemes ellátogatni. A túrán 20 fő vett részt - tájékoztatta lapunkat Nagy Sándorné, az abonyi Természetjárók Köre vezetője.


Olvasd tovább...
2019 április 16 kedd - 09:05:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2019 április 15 hétfő - 12:49:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál

   Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események.

   Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.

   Évente számos hivatalos ügyben keressük fel a helyi önkormányzatot, a hivatali látogatások száma pedig tovább nő életünk nagy pillanatainál. Anyakönyvi kivonat kiállítása, gépjármű- és építményadó bejelentés, szociális támogatási kérelem benyújtása, szálláshely nyilvántartásba vétel, iparűzési adó bevallás és még sorolhatnánk azon tevékenységeket, melyek általánosan a személyes ügyintézések közé tartoznak és automatikusan a hosszú sorbanállás jut róla eszünkbe. Ez a kép azonban 2019-től teljesen megváltozik, mert az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül már egyre több ügyet elektronikusan is intézhetünk, amikor időnk engedi, akár a vasárnapi ebéd után is.


Olvasd tovább...
2019 április 15 hétfő - 12:29:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportja 2019. április 13-án rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa és a Ki a mester két keréken? elnevezésű, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét Budaörsön.
 
   A Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjére összesen 22 versenyzőt delegáltak a helyi rendőrkapitányságok, míg a Ki a mester két keréken? elnevezésű versenyen 16 tanuló mérhette össze tudását. Abonyból, a Somogyi Imre Általános Iskolából évek óta részt vesznek tanulók ezeken a versenyeken, ezúttal négy fő mérette meg magát.
 
   Az elméleti versenyszám – KRESZ elméleti tesztlap megoldása – leküzdését követően a gyerekek kerékpáros ügyességi pályán mérettették meg tudásukat, majd a forgalomban való kerékpározás következett. A versenyzők rádión keresztül kapták az utasítást, mikor, merre kell haladniuk, ugyanúgy mintha forgalmi vizsgán vettek volna részt.


Olvasd tovább...
2019 április 11 csütörtök - 09:01:29     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Közép-magyarországi diák területi szabadfogású bajnokságot 2019. április 7-én Mezőfalván rendezték meg. Az Abonyi Birkózó Club hét versenyzője jutott tovább az országos döntőbe. Donkó Lehel a legjobb vendég birkózónak járó különdíjat nyerte el.
 
Eredmények:

Diák II. korcsoport:
Donkó Lehel 32 kg I. hely, Bajtai Gergő 46 kg III. hely, Baksa Bálint 50 kg III. hely, Flammer Benedek 54 kg II. hely, Kemenczés Áron 63 kg III. hely, Danyi Márk 54 kg V. hely, Csáki Szabolcs 32 kg VII. hely, Czuczor Péter 29 kg VII. hely

Diák I. korcsoport:
Földi Krisztián 32 kg I. hely, Donkó Lehel 32 kg II. hely, Hajnal Gergő 76 kg IV. hely, Tóth Marcell 85 kg I. hely


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 184 185 186
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények