Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 augusztus 29 kedd - 16:29:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

csontos_patika_ugyeletes_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017.08.28-09.03-ig) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Hetfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig.
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig.
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.

Csontos Patika


2017 augusztus 29 kedd - 15:20:17     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

gyulai_iskola_kalvin_uti_jarda_megujult_abony_abony.hu_2017.jpgMintegy két hét alatt újrabetonoztak két járdaszakaszt a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolánál: a Kálvin úti bejárat előtt 136 méteres, az udvaron pedig egy 12 méteres új betonjárdát használhatnak az iskolába járó gyerekek és felnőttek.

A felújítás az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. sikeres pályázata eredményeként valósult meg. A „Belterületi utak karbantartása” című mintaprogram biztosította a másfél méter szélességű járda építőanyag- és munkaerő szükségletét. A kb. 1 millió Ft értékű beruházást a közmunka-programban dolgozók mellett az önkormányzati cég szakemberei végezték, akik a kivitelezéshez szükséges gépekkel is rendelkeznek.

Tavaly, szintén pályázati forrásból az intézmény Luther Márton úti bejárata előtti gyalogút újult meg, mára viszont a Kálvin úti járda elkészülésével az épület kerítését körbevevő valamennyi járda kifogástalan állapotban várja az iskolába érkezőket.

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás 


2017 augusztus 29 kedd - 12:19:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

1,5 milliárd forint összegű támogatás érhető el az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjéhez.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. Ennek hatására nemcsak a lakossági energia-felhasználás hatékonysága javulhat, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is.
 
A programnak köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program mára már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította. A hazai lakóingatlanokban közel 3 millió korszerűtlen gázkonvektor működik. Mielőbbi cseréjük elősegítése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 80 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 26 szombat - 17:03:30     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

szepkoru_koszontese_bakos_palne_abony_abony.hu_2017.jpgCsaládja körében ünnepelte 90. születésnapját Bakos Pálné 2017. augusztus 15-én, Abonyban.

A kerek évfordulón Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Bendáné dr. Gáspár Anita titkárságvezető is felköszöntötte a szépkorút a szeretetteljes környezetben. Az ünneplés közepette átadták neki a Magyarország miniszterelnökének jókívánságait tartalmazó emléklapot, de születésnapi tortát és virágot is vittek a jó kedélyű születésnaposnak. 
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük, és jó egészséget kívánunk neki!
 
Darányi Erika

2017 augusztus 25 péntek - 13:49:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Veréb István (86 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) nem jutott vigaszágra, míg az abonyi Molnár József (61 kg) ott technikai tussal kikapott, így mindhárom magyar kiesett a párizsi birkózó-világbajnokság pénteki, első szabadfogású napján.

Molnár Józsefet az ellene a selejtezőben győztes orosz versenyző vitte a vigaszágra döntőbe kerülésével. A magyar sportoló a tavalyi világbajnok amerikai Logan Stieberrel került szembe a vigaszág első körében, ahonnan nem volt esélye továbbjutni. A meccsen a vb-címet Budapesten szerző tengerentúli szabadfogású rendre jól támadott lábra és négy perc alatt, 10-0-s technikai tussal nyert. Molnár a nap utolsó magyar érdekeltségű mérkőzését vívta, miután a Veréb István ellen győztes lengyel és a Ligeti Dánielt verő amerikai sem került döntőbe. A magyar csapatból egyedül Veréb tudott meccset nyerni a nap folyamán.

Gratulálunk Molnár Józsinak és a csapattársainak a tisztességes helytálláshoz, és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

MTI
Kiegészítette: Darányi Erika


Olvasd tovább...
2017 augusztus 24 csütörtök - 17:34:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

megkezdodott_pingvines_ovoda_tagintezmenyeinek_energetikai_korszerusitese_abony_abony_3.jpgElkezdődött a Bethlen Gábor úti óvodák korszerűsítése, miután az önkormányzat eredményesen pályázott az energetikai felújításukra. A Pingvines Óvoda főépületére és a „Garas-féle” tagintézményre kilenchónapnyi rekonstrukciós munka vár, melyet az abonyi Generál-Kontakt Bt. szakemberei végeznek.

Az intézmények 105 millió Ft-ból újulnak meg, melyből közel 78 millió Ft pályázati támogatásként érkezik az önkormányzati kasszába.

- A munkaterületet már hivatalosan is átvettük. Összesen 270 nap áll rendelkezésünkre, hogy a beruházást végrehajtsuk. Ha minden a tervek szerint alakul, még az idén befejezhetjük - magyarázta Krupincza Tibor, a kivitelezést végző cég ügyvezető igazgatója.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 24 csütörtök - 09:22:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a 2017. szeptemberi helyközi és a Szolnok városi helyi havi bérletek - az iskolakezdés elősegítése érdekében - már 2017. augusztus 28-án 0:00 órától érvényesek! 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a bérletvásárlást lehetőleg ne az utasforgalmi csúcsidőszakra, a tanítási időszaki munkanap reggelre ütemezzék, illetve ne várjanak az előző bérletük érvényességének lejártáig!

Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.
(KMKK Zrt.)

További információ:

2017 augusztus 22 kedd - 12:53:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

ugyeletes_patika_abony_abony.hu2017.jpgTájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. augusztus 21-27. között) a Rozsnyai Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika


2017 augusztus 18 péntek - 15:46:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Az abonyi polgárőrök az idei Tó partyra is konkrét feladatokkal, célokkal érkeztek. A rendezvény biztosításán túl egy izgalmas kutyás bemutatóval is készültek az eseményre. Nagy várakozás előzte meg a polgárőrség rendőrségi kutyás programját, melyet Csonka Zoltán, a Dunakeszi Polgárőr Egyesület tagja tartott a Murphyre keresztelt, kiképzett ebbel.

- A májusi tihanyi Félmaraton biztosításakor nagyon sok egyesülettel ismerkedtünk meg és kötöttünk barátságot. A szomszédos törteli egyesülettel és a tápiógyörgyeikkel is nagyon jó az együttműködésünk, ők segítettek a Tó Party biztosításában is - avat be a program apropójába Juhász Pálné, az abonyi polgárőrök vezetője.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 18 péntek - 14:21:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

piac_vasarcsarnok_zoldseg_gyumolcs_abony_abony_1.jpgFriss, minőségi és ár-érték arányban megfelelő portékákkal várják a vásárlókat az abonyi Piac-Vásárcsarnokban.

A nyár slágergyümölcse az árusok egyhangú szavazata alapján a görögdinnye, melynek kilóját egyre kedvezőbb áron lehet náluk megvásárolni. Ezen kívül az őszibarack, a sárgadinnye és a szilva is fogy, meg persze a zöldségek, mert levesbe való mindig kell - mutat friss és zamatos gyümölcseire Holló Tiborné, majd hozzáteszi: könnyebb lenne árulni, ha még többen jönnének be a csarnokba.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 144 145 146
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények