Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 május 09 kedd - 11:09:20     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Az „Abony Város Díszpolgára” cím adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének az “Abony Város Díszpolgára” cím alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 22/1995. (XI. 07.) sz. rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek 1. § (1) bekezdése szerint:
 
„A díszpolgári cím
1.§.
 
Abony Város Díszpolgára cím annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki Abony Városa érdekében kifejtett kiemelkedő jelentőségű tevékenységével vagy egész életművével olyan általános elismerést szerzett, amely egyértelműen hozzájárult a település fejlődéséhez, értékei megóvásához, polgárai életkörülményeinek javulásához, a város jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató ember magatartása miatt egyébként személye vagy annak emléke köztiszteletben áll.”


Olvasd tovább...
2017 május 05 péntek - 10:03:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

balogh_ferenc_zsigmond_90_eves_szepkoru_abony_abony.hu_2017.jpgBalogh Ferenc Zsigmond 2017. május 4-én családja körében ünnepelte 90 születésnapját Abonyban. A jeles évforduló alkalmából Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony és Kelemen Tibor aljegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte a szépkorú Feri bácsit. A születésnaposnak átadták az Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait tartalmazó emléklapot, tortával és borral is kedveskedtek neki. 
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Feri bácsit és jó egészséget kívánunk neki!
 
Darányi Erika


Olvasd tovább...
2017 május 04 csütörtök - 11:00:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nav_abony.hu_2016.jpgSokan felkeresték már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy megnézzék, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását. Legegyszerűbben ezt, ügyfélkapus jelszóval a nav.gov.hu oldalról elérhető új felületen lehet. Ügyfélkaput nyitni még mindig nem késő.
 
Akik netán elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy akár a felajánlásban, azoknak segítenek a NAV rövid tájékoztató videói, amelyek az alábbi linkeken elérhetőek: https://youtu.be/9zrjle9WwY8; https://youtu.be/u43MErkaajk; https://youtu.be/bb46HhZdcHMhttps://youtu.be/0GJGXvpwIHs; https://youtu.be/MUNiRj3fTig.


Olvasd tovább...
2017 május 04 csütörtök - 08:44:45     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Közvilágítással kapcsolatos hibabejelentés az alábbi telefonszámokon és e-mail címeken tehető meg:
 
Tel./Fax: +36-56/342-851 * E-mail: promex@chello.hu
Szakaszhiba bejelentés esetén (INGYENES szám): 06/80-210-310 2×3-as gomb
Tel.: +36-53/360-135/142-es mellék
Fax: +36-53/360-064
 
 
 
2017 május 03 szerda - 19:20:19     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

power_karate_iii_ratot_kupa_sikerek_abony_abony.hu_2017.jpgÁprilis 30-án Vácrátóton jártak a Power Karate SE versenyzői. Ezúttal sem kirándulni mentek, hanem versenyezni. A III. Rátót kupán 33 klubból több mint 250 karatéka mérette meg magát, ahonnan a Power Karate egysége most sem tért haza üres kézzel.
 
Eredmények:
Hasznos Orsolya 2. hely
Mucsi Róbert 3. hely
Mertz Ádám 3. hely
Horvàth Béla 1. és egy 3. hely
Nagy Dominik 1. hely
Rafael Krisztiàn 1. hely
Rafael Ádám 2. hely
Csajbók Attila 2. hely
Dankó Gabriella 3. hely
 
Gratulálunk!
 
DE
2017 május 03 szerda - 12:57:13     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Jandácsik Pál Állatok maszkabálja című regénye is részt vesz a Libri Aranykönyv 2017 szavazáson, melyet az olvasók a szórakoztató irodalom kategória 562 könyve közül bejutatták 2017. év legjobb 50 könyve közé. A szavazás újraindult, a tét immár a TOP10-be kerülés, melyhez még sok-sok szavazatra van szükség. 
 
Szavazni május 15-ig lehet a következő linkre kattintva:
 
Szavazás menete: A honlap jobb felső sarkában a "Listaoldal" gombra kattintva kell rákeresni a szerző nevére és a voksot leadni. A szavazáshoz csak egy e-mail címet kell megadni. A szavazók egy nyereményjátékban is részt vesznek, így már ezért is érdemes voksolni.
 
Szavazzon Ön is Jandácsik Pál könyvére, hogy a fiatal abonyi író könyve elnyerhesse a Libri Aranykönyv 2017 címet!
 
Darányi Erika
2017 május 02 kedd - 08:15:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abonyi_naplo_2017_2_szam.png
Kapható a szokásos árusítóhelyeken!
 
Jáger Zsolt, Pingvines Óvoda, Magyar Vegyesker, Csontos Patika, Háry bolt, Király Gyuláné Zöldség-gyümölcs bolt, Közeli-kis bolt, Radák úti élelmiszer bolt, Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Abonyi Györgyné, Kis ABC, GRA-FITT Papír, Írószer, Cserép úti drogéria, Rozsnyai és BENU gyógyszertár, Somogyi Imre Általános Iskola, Gyöngyszemek Óvodája, Méhecske ABC, Művelődési Ház és Könyvtár, Sándor Józsefné
 
Nagyításért kattintson a fotóra!2017 április 27 csütörtök - 13:47:25     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nfm_logo.jpgA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva „KÖZÖS ÚT, KÖZÖS JÖVŐ!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.
 
Az idei téma a „tiszta, közösségi és intelligens mobilitás”, mely a közösségi mobilitási megoldásokat népszerűsíti, kiemelve a tisztább közlekedési módok előnyeit. Az intelligens közlekedési technológiák a megosztást is segíthetik. A program keretében a lakosságot arra ösztönzik, hogy használják ki a közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségeket.


Olvasd tovább...
2017 április 27 csütörtök - 13:28:41     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

A fizetendő személyi jövedelemadóra és egészségügyi hozzájárulásra, ha összegük nem több mint 200 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22.
 
A részletfizetés lehetőségét nem zárja ki a NAV által készített adóbevallási tervezet. A legfeljebb hat havi, pótlékmentes részletfizetést az ügyfélkapuval hozzáférhető online felületen, a bevallási tervezet módosításával, vagy a NAV által küldött tervezethez csatolt kiegészítő nyilatkozaton lehet kérni. A kedvező lehetőség feltétele, hogy a még fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összege ne haladja meg a kétszázezer forintot. A kedvezménnyel azok élhetnek, akik nem vállalkozók és nem kötelezettek áfafizetésre. Aki a 16SZJA nyomtatványon teljesíti bevallási kötelezettségét, ugyanúgy kérheti a részletfizetést a bevallás „C” lapján, az (A) mező kitöltésével.


Olvasd tovább...
2017 április 24 hétfő - 18:35:16     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

jandacsik_pal_libri_abony_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Jandácsik Pál "Állatok maszkabálja" című könyve is bekerült a Libri Aranykönyv 2017 díj esélyesei közé a szórakoztató irodalom kategóriában. A díj elnyeréséhez minél több közönségszavazatra van szükség.
 
Szavazni a következő oldalra kattintva lehet:

Szavazás menete:
A honlap jobb felső sarkában a "Listaoldal" gombra kattintva kell rákeresni a szerző nevére és a voksot leadni. A szavazáshoz csak egy e-mail címet kell megadni. A szavazók egy nyereményjátékban is részt vesznek, így már ezért is érdemes voksolni.
 
Szavazzon Ön is Jandácsik Pál könyvére, hogy a fiatal abonyi író könyve is bekerülhessen a legjobbak közé. DE
 
Nagyításért kattintson a képekre!
 
Kapcsolódó hírek:
Oldal:  1 2 3 4 ... 132 133 134
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények