Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2017 június 30 péntek - 11:21:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Júliustól megkezdődik a parlagfüves területek ellenőrzése, a jogsértés esetén kiszabható növényvédelmi bírság a fertőzött terület nagyságától függően 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjed - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteki közleményében.

A tájékoztatás szerint azokkal szemben, akik június 30-ig nem gondoskodtak a használatukban lévő ingatlan parlagfű-mentesítéséről, hatósági eljárás indítható. A mentesítési kötelezettség mindenkire és gyakorlatilag minden területre vonatkozik, beleértve a mezőgazdasági növényekkel hasznosított külterületi szántóföldeket, rét-legelőket, ültetvényeket, erdőtelepítéseket, út menti és közterületeket, belterületi kiskerteket, játszótereket, parkokat, illetve az építési területeket.


Olvasd tovább...
2017 június 29 csütörtök - 08:18:12     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nav-12.jpgJúnius 30-áig meg kell nyitniuk ügyfélkapus tárhelyüket azoknak, akik csak jövedéki engedéllyel működhetnek. Az elektronikusan érkezett új engedélyeket feltétlenül le kell tölteni.

Az új jövedéki szabályozás szerint ahhoz, hogy a jövedéki típusú engedélyesek tevékenységüket július 1-je után is folyamatosan végezhessék, az engedélyeket meg kell újítani. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már megküldte az adózók nyilatkozatában megjelölt értesítési tárhelyre az új engedélyeket, amiket minden jövedéki engedélyes gazdálkodónak át kell vennie és le kell töltenie, hogy július 1-je után is problémamentesen végezhesse engedélyhez kötött tevékenységét.

Felhívjuk az érintett ügyfeleket, hogy folyamatos működésük érdekében az elektronikus átvételt, letöltést határidőben tegyék meg!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
2017 június 29 csütörtök - 06:48:28     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. június 29-én, 14:00 órától tartja soron következő ülését, melyet nyomon követhet élőben, online Abony város hivatalos honlapján, a www.abony.hu főoldalán.
 
A közvetítés automatikusan elindul, ha szükséges frissítse az oldalt.
 
 
 
 
 
2017 június 27 kedd - 15:44:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

hosegriasztas_ii_foku_meghosszabbitas_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
 
2017 június 23 péntek - 14:50:52     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Az abonyi származású, ma már Tiszakécskén élő Halápi Sándorról nemrégiben televíziós portré készült. 
 
Halápi Sándor a Duna World Televízió felkérésének tett eleget, akik riportot forgattak az elmúlt 48 évi sport pályafutásáról. Az örömhírt Sándor személyesen osztotta meg velünk, hogy tudassuk az abony.hu olvasóival is: „Abony kiemelkedő szerepet tölt be az életemben, hiszen ott indult a sport karrierem. A forgatás alatt is nagyon fontosnak tartottam, hogy az abonyi múltamat megemlítsem - fogalmazott az abonyi gyökerekkel rendelkező velocipéd világbajnok.
 
A Halápi Sándort bemutató műsor az alábbi időpontokban és csatornákon lesz látható:
2017. június 24. (szombat) - 10:35 - Duna World
2017. június 25. (vasárnap) - 18:50 - Duna World
2017. június 26. (hétfő) - 06:45 - Duna World
2017. június 26. (hétfő) - 14:15 - Duna World
2017. június 30. (péntek) - 07:50 - DUNA Televízió
2017. június 30. (péntek) - 15:30 - Duna World
 
Gratulálunk Sándornak, és további sok sikert kívánunk!
 
Szerző: Darányi Erika
 
2017 június 22 csütörtök - 06:50:22     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Négy napig tartó, II. fokú hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvos, az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján: szerda éjféltől vasárnap éjfélig (június 22–26. között) tartós kánikulára számíthatunk, és legalább három napon át 27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet.
 
Bár a kánikulát zivatarok enyhíthetik, a következő napokban nőhet a hőmérséklet: szerda délután például 33 fokot is mértek az ország déli térségében, Szegeden és Pécsen is - csütörtökön pedig már 34 fokra számíthatunk a régióban.
 
Napközben Európa-szerte a hazaihoz hasonló vagy még nagyobb hőség tombolt: az MTI összefoglalója szerint Franciaországban a hőhullám elérhette a 37 fokos rekordértéket, Spanyolország déli vidékén pedig 40-42 fokot is mérnek. Londonban akár 34 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála szerdán, ezzel a brit fővárosban a szerdai lehet a legforróbb júniusi nap 1976 óta.


Olvasd tovább...
2017 június 21 szerda - 18:12:19     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

somogyi_imre_altalanos_iskola_8_b_osztaly_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattinson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 21 szerda - 16:38:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

Másodfokú hőségriasztást ad ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár csütörtökön 0 órától jövő hétfőn 24 óráig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, Szentes Tamás azért döntött így a tárca szakmai ajánlásait figyelembe véve, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható az elkövetkező napokban. Az Emmi országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkársága értesítette a megyei kormánymegbízottakat a hőségriadóról, egyúttal kérte őket, hogy tájékoztassák az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatókat és megyei védelmi bizottságokat is. Jelenleg nincs szükség további intézkedésekre - hangsúlyozták.


Olvasd tovább...
2017 június 21 szerda - 11:36:43     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
- 2017. július 1. Tápiógyörgye, Strandfürdő -

tapio_menti_fuvoszenekari_talalkozo_tapiogyorgye_abony_abony.hu_2017.jpgTápiógyörgyén a helyi zeneoktatás, zeneiskola története a 60-as, 70-es évekre nyúlik vissza. A rendszerváltás előtti években alakult úttörő zenekar jó alapokat szolgáltatott ahhoz, hogy a Tápiógyörgyei Ifjúsági Fúvószenekar mai kinézetével 1990-től napjainkig is folyamatosan működhessen.

Elsősorban az együttes fennmaradása és a település zenei hagyományainak megőrzése érdekében alapították meg 2000-ben a Tápiógyörgyei Ifjú Fúvósokért Egyesületet. Ezen civil szervezet azonban nemcsak a zenekar támogatását, hanem a település zenei-kulturális programjainak szervezését, fenntartását is céljául tűzte ki. Ezt olyannyira fontosnak tartották az alapítók, hogy az egyesület alapszabályában is fő célként állították fel egy helyi zenei-zenekari találkozó megszervezését, és lehetőség szerint hagyománnyá alakítását.

Az I. Tápió-menti Fúvószenekari Találkozó 2015 júniusában Nagykátán került megrendezésre 4 zenekar részvételével. Ez a rendezvény már jó kiindulópont volt az ideihez, amelynek megszervezéséhez több helyről is sikerült támogatást szerezni. Egyrészt a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott nyertes pályázatból; másrészt a programot jelentős mértékben támogatja Tápiógyörgye Község Önkormányzata, mind anyagi, mind személyi segítséggel. És természetesen az egyesület is hozzáteszi a szükséges erőforrásokat.


Olvasd tovább...
2017 június 20 kedd - 16:38:36     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

tuzgyujtasi_tilalom_magyarorszag_teljes_terulete_2017_marcius_abony_abony.hu.jpgTűzgyújtási tilalmat rendeltek el 2017. június 20-án (kedd) Magyarország teljes területére, így Pest megyére is! A tűzgyújtási tilalom elrendelése és annak visszavonása függ a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától.
 
Fontos tudnivalók a tűzgyújtási tilalomról, a tűzgyújtás szabályairól
 
A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatók. Fokozott tűzveszély esetén az erdészeti hatóság, illetve az erdőgazdálkodásért felelős miniszter rendelheti el a tűzgyújtási tilalmat, például a katasztrófavédelem kezdeményezésére. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 137 138 139
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
 
 *****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények