Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2019 november 13 szerda - 16:37:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

fiatal-vallalkozo.jpg2019-ben először vesz részt a Fiatal Vállalkozók Hete – Karrier&Üzleti Show-n kiállítóként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely tavaly indította el a kezdő vállalkozások támogatására hivatott Mentor Programját. A tapasztalatok szerint az új vállalkozók közül sokan nincsenek tisztában az adózási szabályokkal, ezért a mentorálás hat hónapja alatt személyre szabott segítséget kaphatnak.
 
November 18. és 22. között immár 12. alkalommal rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) a magyar gazdasági „utánpótlás-nevelés” fontos eseményét, a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az országos eseménysorozaton most először vesz részt kiállítóként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
 
A NAV munkatársai a Fiatal Vállalkozók Hetére kíváncsi érdeklődőknek egyebek mellett a Mentor Program adta lehetőségekről szolgálnak információval. Ennek lényege, hogy a mentorálás hat hónapja alatt személyre szabott segítséget kaphatnak az új adózók a kötelezettségekkel, kedvezményekkel, adózási formákkal kapcsolatban. A NAV emellett adózásról szóló fórumokat is szervez a kezdő vállalkozásoknak érdekes és hasznos előadásokkal.
 
A FIVOSZ népszerű országos rendezvénye hét vidéki helyszínen és Budapesten a Bálnában látogatható. Az ingyenes programsorozat izgalmas témákkal és ismert előadókkal várja az érdeklődőket. Az előadók között multinacionális vállalatok vezetői és évszázados magyar márkák jelennek meg látványos show-elemekkel tarkított előadásokon.
 
A FIVOSZ által szervezett eseménysorozat tavaly mintegy tízezer érdeklődőt vonzott. A program célja, hogy bemutassa a vállalkozói és üzleti létet, s ezzel fiatalok tömegét inspirálja vállalkozás indításra. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Még várják az érdeklődő fiatal vállalkozók jelentkezését a következő weboldalon: http://fiatalvallalkozokhete.hu/
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága
 
2019 november 11 hétfő - 15:17:06     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

mavlogo.pngA MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy
2019. november 16-tól 2019. november 17-ig Vecsés - Üllő állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100a. sz. Budapest-Nyugati - Szolnok vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Napközben egyes Z50-es zónázó vonatok nem közlekednek, helyettük Budapest-Nyugati és Cegléd között mindenhol megálló S50-es vonatok indulnak.
A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük, hogy az utasok ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért.
Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

 
KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
2019 november 07 csütörtök - 19:27:56     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

73515671_473718079904121_1867151437532758016_n.jpgA mai napon (november 7.) hat mart aszfaltos utca (Katona, Rózsa, Szent Margit, Károly Róbert, Mikszáth, Jólét) szemrevételezése történt, ahol jelen volt Pető Zsolt polgármester a polgármesteri hivatal dolgozóival, a képviselő-testület néhány tagjával és a kivitelező cég munkatársaival. A kivitelezéssel viszont nem voltak megelégedve, sajnos többnél hiányosságokat tapasztaltak. Ezért a műszaki átadás nem történt meg. Az önkormányzat tovább fog egyeztetni a céggel, hogy a munkálatok végeztével megfelelő minőségű út álljon a lakosok rendelkezésére.

Cikk: Jandácsik Pál
Fotó: Járdány Vanda
2019 november 05 kedd - 14:13:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

imgp1775.jpgA mai napon (november 5.) a város belterületén lévő belvíz elvezető csatornahálózat és a műtárgyak állapotának szemrevételezése történt. A bejárás során több munkálatot ellenőriztek. A Dózsa György és az Eötvös utca között szakasz kotrása elvégzésre került, a Dohányos-érnél kétszer is kaszáltak, illetve vegyszeres nádirtást végeztek. Belvízelvezető-csatorna épült ki a Piócás tótól a K1 csatornáig. A telepített átemelők működő képesek.
A műtárgyak tisztítása folyamatos, komolyabb problémákat nem fedeztek fel rajtuk. A munkálatok elvégzését az Abokom Közhasznú Nonprofit Kft. végezte el.
A bejáráson Huszár-Madarász Zsuzsanna tűzoltó alezredes, pv. felügyelő, Lifke József, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízügyi felügyelője, Szabados László, az Abokom K. N. Kft. munkatársa, Gáspár Csaba, az Abokom K. N. Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy Nóra településfejlesztési ügyintéző, Vincze István településfejlesztési osztályvezető és Árpás Fruzsina jegyzőkönyvvezető vett részt, majd a Polgármesteri Hivatal termében ültek össze, ahol megbeszélték a látottakat, illetve a további elvégzendő feladatokat.
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
2019 október 31 csütörtök - 15:16:19     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

imgp1717.jpgPető Zsolt polgármester a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról tárgyalt. A jelenlévők elmondták, hogy az Európai Unió és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával 30-50 fő rehabilitációs foglalkoztatása valósulhat meg a közeljövőben. A foglalkoztatás megszervezését a FŐKEFE Nonprofit Kft végezheti a minisztérium szakmai segítségével. A munkavállalók elsősorban papírtermékek összeállítását végzik majd. Az önkormányzat a minisztériummal és a FŐKEFE-vel együttműködésben közreműködik a munkavállalók toborzásában és a munkavégzésre alkalmas épület felkutatásában. Előre láthatólag a novemberi hónapban már az előkészítési feladatok is elvégzésre kerülnek.

Fotó: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 október 31 csütörtök - 14:16:48     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

forgalmi_rend.jpgTisztelt Lakosság!
 
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mindenszentek és a Halottak napi megemlékezés időtartamáig 2019. október 30. 8:00-november 4. 8:00 között a Szondi György utca egyirányúsítására a Szemere Bertalan út felől a Szelei út felé kerül sor, valamint a Temető utca a 40-es út felől a Nyári Pál utca felé kerül egyirányúsításra a mellékelt ábra szerint.
Fokozott figyelmet kérünk a temetők környékén megnövekedő forgalom miatt, továbbá kérjük a gépjárművel való parkolás során a kocsibejárók szabadon hagyását. Felhívjuk figyelmüket, hogy ügyeljenek értékeik és okmányaik megőrzésére.
 
Abony Város Önkormányzata
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
 
 
2019 október 29 kedd - 18:42:21     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpg

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740 Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező

Abony, Árpád utca 12. /1. szám alatti 66 m2 alapterületű
 
2 szoba, konyha, előszoba, kamra, fürdőszoba, WC helyiségekből álló összkomfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

A pályázati kiírás átvehető:
2019. október 30-tól 2019. november 18. 1000 óráig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).

A pályázat benyújtásának időpontja: 2019. november 18. 1200 óráig.

A bérleti díj: bruttó 42.570,- Ft/hó

A pályázati kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye:
Abony Város Polgármesteri Hivatal
Településfejlesztési Osztály
Abony, Kossuth tér 1. I. emelet 105. sz. szoba

Ajánlatok elbírálása:
A soron következő Képviselő-testületi ülésen.
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartja azon jogát, hogy érvényes ajánlat/ok esetén is az ajánlatot eredménytelennek minősítse.   Eredménytelenség megállapítása esetén Abony Város Önkormányzat polgármestere jogosult ismételten a pályázati felhívás kiírására.
A pályázat módjára, valamint a pályázati felhívásra vonatkozó egyéb információkat a pályázati kiírás tartalmazza.
 
Az ajánlatokat a kiírásban foglaltaknak megfelelően kell benyújtani.
Bővebb felvilágosítás az ajánlat benyújtásának helyén vagy az 53/360-135 telefonszámon kapható.


Abony Város Önkormányzat
Képviselő-testülete
2019 október 29 kedd - 18:29:59     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

dsc00171.jpgOtthonában köszöntötte a városvezetés a mai napon Retkes István Jánosnét, aki 90 éves lett!
Klárika nénit Pető Zsolt polgármester és Dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg, és köszöntötte fel, valamint átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.
Abony Város Önkormányzata nevében is szívből köszöntjük őt, és további jó egészséget kívánunk neki!

Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 október 28 hétfő - 19:33:50     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

imgp1705.jpgOktóber 28-án az abonyi Kultúra Háza színháztermében alakult meg Abony Város Önkormányzatának új képviselő-testülete. Nagyon nagyszámú érdeklődés övezte az eseményt. Körülbelül 250 látogató tette rajta tiszteletét.
Az alakuló ülésen a Helyi Választási Bizottság Elnöke ismertette először a választás eredményét. A képviselő-testület tagjai Kovács László, Kókai-Dudinszky Mónika Anna, Korbély Csabáné, Járdány Vanda, Mészáros László János, Krupincza János, Czagány Zsolt, Dr. Egedy Zsolt Mihály, Vincze Antal, Dévainé Kazinczy Sára, Szűcs Sándor lettek hivatalosan is az ünnepélyes eskütétel után.
Pető Zsolt köszöntötte a rendszerváltás utáni Abony két eddigi polgármesterét: Romhányiné dr. Balogh Editet és Dr. Gajdos Istvánt is, illetve ismertette programját. Kihangsúlyozta, hogy a választások eredményének tükrében hatalmas felelősség van az új testület vállán, illetve azt, hogy erősíteni szeretné az Önkormányzat és a lakosok közötti együttműködést.
Földi László országgyűlési képviselő ugyancsak köszöntötte az új polgármestert a képviselő-testülettel együtt, továbbá biztosította őket, hogy Abony továbbra is számíthat feltétlen támogatására, segítségére.

img_9352.jpg

A képviselő-testület szavazott az alpolgármester, illetve a bizottsági tagok személyéről is. Abonynak két alpolgármestere is lett Dr. Egedy Zsolt Mihály, illetve Kókai-Dudinszky Mónika Anna személyében.
Három bizottság állt föl. A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke Mészáros László lett, tagjai: Krupincza János, Korbély Csabáné, Szűcs Sándor, külső bizottsági tagjai: Varga Sándorné, Molnár Gábor, Kocsiné Tóth Valéria.
A Humánpolitikai Bizottság elnöke Korbély Csabáné lett, további tagjai: Krupincza János, Dévainé Kazinczy Sára, külső bizottsági tagjai: Kalászné Vámos Katalin, Deákné Orosz Zsuzsa.
A Városfejlesztési Bizottság elnöke Kovács László, további tagjai: Czagány Zsolt, Járdány Vanda, Vincze Antal, külső bizottsági tagja: Izsó Balázs.
Az alakuló képviselő-testületi ülés ünnepélyes hangulatáról a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, illetve Majercsik Lili gondoskodott.   
 
Cikk: Jandácsik Pál
Fotók: Jandácsik Pál és Borsányi János
(A facebook galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)
Oldal:  1 2 3 4 ... 194 195 196
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények