Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 május 30 szerda - 12:30:32     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Kézilabda Club férfi junior csapata az idei évben a Törökszentmiklósi KE ifjúsági csapatával karöltve indult két bajnokságban is, mégpedig az NB I/B-s ifjúsági és a Pest Megyei ifjúsági Bajnokságban TKE-Abonyi KC néven.

- A fiatalok egy igen megterhelő, de eredményes évadon vannak túl. A 2. osztályban 8 győzelemmel és 14 vereséggel a 9. helyen végeztek, a Pest Megyei Bajnokságban pedig a bronzérmet szerezték meg. Az alapszakaszban 19 győzelemmel és 5 vereséggel a 3. helyen jutottak tovább a rájátszás szakaszba, ahol a Domony KSE csapatától szenvedtek kétszer is vereséget, így a döntőbe jutás idén is elmaradt - értékelte a bajnoki idényt Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.

1. fotó: Járdány Vanda


Olvasd tovább...
2018 május 30 szerda - 11:39:12     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A Generál-Kontakt Bt. a tavalyi évben sikeresen pályázott a „Mikro- kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című felhívásra.

   A pozitív támogatási döntésnek köszönhetően 39,87 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az abonyi székhelyű vállalkozás. 2015-ben szintén pályázati forrásból építették meg az azóta már telephelyként szolgáló új csarnoképületüket a Mátyás király úton. A jelenlegi fejlesztés a cég működését és fejlődését biztosító csarnokbővítéssel megvalósuló telephelyfejlesztést célozza meg.


Olvasd tovább...
2018 május 30 szerda - 07:12:55     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tájékoztató a parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

Tisztelt Lakosság! A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége.

   A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki.

   Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy június 30-ával lejár a parlagfű-mentesítési türelmi idő. Ezt követően belterületen a jegyző, külterületen (az ingatlanügyi hatóság által helyszíni ellenőrzésről felvett jegyzőkönyv tartalma alapján) a növény- és talajvédelmi hatóság köteles hatósági eljárást indítani azokkal szemben, akik elmulasztották a parlagfű elleni védekezést.


Olvasd tovább...
2018 május 29 kedd - 06:40:03     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére.

   A magyarországi tüzek jelentős százaléka emberi tevékenység következtében keletkezik, ezért fontos, hogy mindenki megismerje és betartsa a szabadban történő tűzgyújtás alapvető szabályait. A tüzek keletkezéséhez és gyors terjedéséhez hozzájárulhat a száraz aljnövényzet, avar, és az erős szél is, amit a körültekintően végzett szabadban történő tűzgyújtás előtt figyelembe kell venni. A katasztrófavédelmi szervek kiemelt feladatként kezelik a vegetáció-tüzek megelőzését, az ezzel kapcsolatos figyelemfelhívást, tájékoztatást.


Olvasd tovább...
2018 május 28 hétfő - 11:47:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   A mammográfiás szűrővizsgálat a legjobb módszer az emlőrák korai felfedezésére, segítségével a kézzel még nem tapintható pici elváltozásokat is ki lehet mutatni. A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben két éve működik emlőszűrés.
 
   Működésünk alatt 14 000 behívólevelet küldtünk ki és közel 7 000 fő 46-65 év közötti nő emlőszűrését végeztük el. Ingyenes, szervezett (meghívólevéllel történő behívásos) vizsgálat 45-65 éves nők részére 2 évenkénti gyakorisággal.

   Az emlőszűrés célja a megelőzés, tehát a panasszal nem rendelkező nők vizsgálata. Az emlőszűrésre nem kell előjegyzési időpontot kérnie, a szűrőállomás küld meghívólevelet Önnek. Negatív eredmény esetén két év múlva fogjuk hasonló szűrővizsgálatra írásban behívni.


Olvasd tovább...
2018 május 28 hétfő - 10:27:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Tárgy: Abony Város településrendezési eszközei teljes közigazgatási területre vonatkozó felülvizsgálatának véleményezési szakaszához

Nagyításért kattintson a képre!   A tárgyban Abony Város Önkormányzata 16/2017. (I. 26.) KT. határozat 1. pontja szerinti döntésével eljárást indított.

   Az eljárásban – az elkészült véleményezési dokumentáció alapján – az önkormányzat településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 22/2017. (X. 2.) önkormányzati rendelet szerint Abony Város lakossága, érdekképviseleti, gazdasági, civil szervezetei és vallási közösségei (a továbbiakban: Partnerek) az eljárás jelen szakaszában a felülvizsgálat kapcsán tervezett módosításokról véleményt nyilváníthatnak, észrevételt tehetnek.

A Partnerek előterjesztéseiket személyesen a

Polgármesteri Hivatal Dísztermében
2018. június 6. 17:00-18:00-ig
Lakossági Fórum keretében tehetik meg.

   A Partnerek írásos előterjesztésüket – a Polgármesternek címezve – 2018. május 29-től 2018. június 14-ig adhatják le a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, vagy küldhetik meg a Polgármesteri Hivatalba postai levélben, vagy elektronikusan az abony@abony.hu címre.


Olvasd tovább...
2018 május 28 hétfő - 09:42:01     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Majdnem 5000-en élvezik a bringázás előnyeit, és tekernek a nyereményekért

bringazz_a_munkaba_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A Bringázz a munkába! kampányhoz az elmúlt két hét alatt már több, mint 4819-en csatlakoztatok, és élvezitek a bringázás előnyeit a mindennapokban.

   Regisztrációtokkal egy 4 millió forint összértékű nyereménysorsolásban is részt vesztek, több csapatot már díjaztunk is. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sokan részt vesztek, és természetesen a bringázás többi pozitív, számokban mérhető hatásának is. Eddig a kampányban 1767 cég dolgozóiként 1935 darab csapatban 223 215 km-t kerékpároztatok Magyarország egész területén, amivel ezeket a jó kis megtakarításokat értétek már el:

   - Pontosan ennyi energiát égettetek el: 4 017 804 kcal
   - Ennyi forintot takarítottatok meg a kerékpározással: 32 137 966 Ft
   - Nem utolsó sorban pedig ennyi kg CO2-t csökkentettek: 35 491 kg

   És akkor még nem is beszéltünk azokról a pozitív dolgokról, amiket a visszajelzéseiteik alapján kapunk. Többen is elmondtátok, hogy mennyire jó az a szabadságérzet, amit bringázás közben éreztek, a városon átsüvítve nem kell foglalkoznotok a dugókkal, a várakozással, igazából ezt az időt nem „egy dobozba zárva” töltitek.


Olvasd tovább...
2018 május 28 hétfő - 08:11:47     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

nav_logo.png   Csaknem 240 millió forint értékben foglalták le a NAV munkatársai egy vállalkozás árukészletét és üzemi berendezéseit, hogy megtérüljön a vállalkozás tartozása.

   Több igazgatóság összehangolt akciójában olyan vállalkozás került a NAV munkatársainak látókörébe, amely jelentős adó- és köztartozást halmozott fel. A gumitermékek gyártásával foglalkozó gazdálkodó árumozgásait fokozottan figyelték a NAV szakemberei. Amikor a szóban forgó vállalkozáshoz köthető kamion megérkezett az országba, a pénzügyőrök – az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerhez (EKÁER) kapcsolódó ellenőrzés keretében – a vállalkozás telephelyére kísérték azt. Mivel a tartozását nem tudta rendezni a vállalkozás, a NAV munkatársai árukészletet, valamint üzemi berendezéseket foglaltak le. A foglalás értéke meghaladja a 239 millió forintot, a tartozás teljes mértékben megtérül.

NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága


2018 május 23 szerda - 08:40:58     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

mezogazdasagi_adatfelvetel_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Abony település egy részén kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

   Az összeírók május 23-a és június 15-e között keresik fel háztartásokat. A felvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve: 2218 Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2018

   Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok végzik, az Önök településén név szerint: Barta Józsefné, Harmati Gyöngyi, Jandácsik Pálné, Kovácsné Gulyás Zsuzsa, Kozmáné Baranyai Éva.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 162 163 164
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények