Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Hivatali hírek'
2018 szeptember 28 péntek - 16:38:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

viragos_abonyert_palyazat_eredmenyhirdetes_abonyban_abonyi_abony_abonyhu_2018_8.jpg   Abony Város Önkormányzata idén már ötödik ízben hirdette meg a lakosság körében egyre népszerűbb „Virágos Abonyért” felhívást, melyre ezúttal is szép számmal érkeztek pályázati anyagok a Polgármesteri Hivatalba.

   A pályázat célja az abonyi polgárok ösztönzése közvetlen lakókörnyezetük gondozására, az ingatlanok előtti közterületek karbantartására, virágok- és zöldnövények telepítésére. A felhívás összhangban áll az önkormányzat virágosításra, a zöldnövények ápolására és a köztisztaságra való törekvéseivel. Örömmel állapítható meg, hogy az elképzelés nyitott fülekre talált az abonyi emberek körében, ezért a jövőben, az évről évre közzétett felhívással igyekszik az önkormányzat még szélesebb körben megszólítani a lakosságot. A helyhatóság minden évben „Virágos Abonyért” kitüntető címek adományozásával, kommunális adómentességgel és „Virágos Abonyért cím birtokosa” feliratú tábla átadásával jutalmazza az abonyi polgárok környezetszépítő tevékenységeit.

A képekre kattintva megelevenednek a díjátadó legszebb pillanatai.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 25 kedd - 12:34:46     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

   Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a hétvégén hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad.

A hidegebb időjárás miatt több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

Az alábbi tanácsok figyelembevételével mind a kéménytüzek, mind a szén-monoxid mérgezések elkerülhetőek:
 
  • A fűtőeszköz és a kémény kialakítását és karbantartását bízzák szakemberre, a házilag barkácsolt berendezések életveszélyesek lehetnek.
  • Évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. A lerakódott por és szennyeződés nemcsak rontja a fűtés hatékonyságát, hanem balesetekhez is vezethet.
  • A családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, az állampolgár által foglalt időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. A http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat linken lehet időpontot foglalni. Ha valaki a telefonos ügyintézést választja, hívja a 1818-as telefonszámot, majd a 9-es és az 1-es nyomógomb benyomásával eléri a kéményseprőipari ügyfélszolgálatot.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 25 kedd - 11:31:37     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

burkolatjavitasi_munkak_abonyban_abonyi_nagykorosi_ut_abony_abony.hu_2018.jpg   Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 4611 j. Abony - Nagykőrös összekötő út 0+135 – 0+735 km szelvényei közötti szakaszon (Abony, Nagykőrösi út) burkolatjavítási munkálatokat végez sebességkorlátozás és félpályás jelzőőrös forgalomirányítás mellett az alábbi időpontokban:

  - aszfalt kopóréteg marása 2018.09.27. – Csütörtök,

  - aszfalt kopóréteg terítése, tömörítése 2018.10.01. – Hétfő.

A javítási munka pontos megkezdésének, illetve befejezésének időpontjáról a www.utinform.hu elérhetőségen tájékozódhatnak.

A munka elvégzésének ideje alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Pest Megyei Igazgatóság

Abony Város Önkormányzata

A javítási munkák pontos helyszínének megtekintéséhez kattintson a térképre!


2018 szeptember 21 péntek - 16:04:28     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

szepkoru_koszontese_katona_rozalia_csopi_neni1_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Barátnői, volt kolléganői és jó ismerősei lepték meg otthonában Katona Rozáliát - vagy ahogy a városban mindenki ismeri -, Csöpi nénit 90. születésnapja alkalmából.

   Az ünnepeltet a városvezetés részéről Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr is meglátogatta, hogy jókívánságaikat tolmácsolják a szépkorú hölgynek. Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot, valamint egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek neki. Csöpi nénit nem csak ilyenkor veszi körbe népes és harsány társaság, barátnőivel gyakran összejönnek beszélgetni, társasjátékozni és ilyenkor a kártya is sűrűn előkerül.

   Katona Rozália, Csöpi néni 1928. szeptember 20-án született Abonyban, és itt végezte iskolai tanulmányait is. 1948-ban, 70 évvel ezelőtt szerezte tanítói oklevelét a budapesti Állami Leánylíceum és Tanítóképző Intézetben. Az idei Városi Pedagógusnapi-ünnepség keretében vehette át a rubindiplomát tartalmazó díszoklevelet, melyet az  Eötvös Loránd Tudományegyetem Dékáni Hivatala állított ki számára.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 20 csütörtök - 17:48:07     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

orzott-kerekpartorolo_vasutallomas_kozeleben_abonyban-abonyi-abony-abony.hu-2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a vasútállomásra kerékpárral érkezők 2018. október 01. napjától az ABOKOM Kft. Tamási Áron utca 2. szám alatti őrzött telephelyén elhelyezhetik kerékpárjaikat.
 
Az elhelyezés, őrzés díja: 1.800,-Ft/hó
Alkalmankénti elhelyezés: 200,-Ft/alkalom/nap.
 
ABOKOM Nonprofit Kft.

A fotó illusztráció!


2018 szeptember 19 szerda - 16:51:51     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
„Adj vért, megmented három ember életét” - Véradási tájékoztató

veradas_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A Magyar Vöröskereszt kihelyezett véradó napot tart 2018. szeptember 29-én /szombat/ 11-15 óra között a Kultúra Házában.

   Várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. A személyi igazolványt, a TAJ kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.

   Vért adhat, aki nem szenved ismert fertőző betegségben, illetve az aktuális állapota véradásra alkalmas. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak esetében évente öt, míg nők esetében évente három vérvétel engedélyezett, a két vérvétel között pedig legalább 56 napnak kell eltelnie.

   Fontos, hogy véradás előtt megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon a véradó, emellett ügyeljen arra, hogy ne éhgyomorral érkezzen a véradásra. A véradáson lehetőség van a véradások számának ellenőrzésére is. Akinek van elektronikus elérhetősége, kérem jelezze a abonyivoroskereszt@gmail.com címre.

Kérjük jöjjön a véradásra, ezzel segítve a betegek gyógyulását.

Pető Istvánné
véradás-szervező


2018 szeptember 17 hétfő - 11:10:24     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
Emlékeztető II.

sajtokozlemeny-teli-rezsicsokkentes1-abonyban-abonyi-abony-abony.hu-2018.jpg   Abony Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről. 

   Mint ismeretes, a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők korábban nem részesültek a 12.000.- Ft-os állami támogatásban.

sajtokozlemeny-teli-rezsicsokkentes2-abonyban-abonyi-abony-abony.hu-2018.jpg   A 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

   Az érintettek a támogatási igényüket az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztályánál jelenthetik be a mellékelt nyomtatványon ügyfélfogadási időben. (A nyomtatvány átvehető személyesen, nyomtatott formában is a Polgármesteri Hivatalban!)

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 15 szombat - 05:59:15     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

szkita-temetot-taltaltak_cegled_abony-kozott_abony_abonyi-abonyban_abony.hu_2018.jpg   "Szkíta temetőt találtak Cegléd és Abony között egy régészeti feltárás során. Eddig két sírhelyet tudtak azonosítani, most ezeken dolgoznak a szakemberek. A csontvázak mellett találtak ékszert és egy vaskést is" - írja a ctv.hu.

   "Ezek az eszközök vélhetően az akkori kor hite szerint a túlvilágra való utat segítették. Nagy erőkkel végzik az M4-es út szélesítését megelőző régészeti feltárásokat, az út mentén több helyen is dolgoznak a szakemberek. Abony határában például egy szkíta temetőre bukkantak az archeológusok."

Patay Róbert, régész, Gödöllői Régészeti Látványraktár és Múzeumpedagógiai Foglalkoztató: "Itt ezen a részen a meglévő út nyomvonalában 2003 és 2005 között már dolgoztak a kollégáink, akkor egy 162 síros szkíta temetőt tártak fel és ennek a temetőnek valószínűleg a délnyugati részét találtuk meg. Jelen pillanatban két sírt tudtunk azonosítani, ezeken dolgozunk, folyik a bontásuk és a dokumentálásuk.”

A képre kattintva videó nyílik!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 14 péntek - 11:16:04     Hivatali hírek     Hozzászólás 0
MTI

A 112-es egységes segélyhívó rendszer hívásfogadó központja Szombathelyen 2018. szeptember 14-én.   A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem arra kéri az embereket, hogy csak tényleges veszély esetén hívják a 112-es segélykérő vonalat. Erről közösen tartott sajtótájékoztatót a három szervezet pénteken Budapesten.

   Azért hívják fel erre a figyelmet, mert a 112-es számra évente érkező mintegy ötmillió hívás közül négymillió nem igényel beavatkozást - ez az arány már öt éve változatlan -, a fals hívások viszont a valóban beavatkozást igénylő helyzetek kezelésétől vonják el a kapacitást - hangzott el.

   A sajtótájékoztatón bemutattak egy kisfilmet, amelyben az egyik bejelentő fára repült madarakhoz, a másik egy elromlott bojlerhez riasztja a tűzoltókat, egy harmadik pedig azért kér segítséget, mert elfelejtette a telefonja PIN-kódját. Annak alátámasztására, hogy ezek mennyire valós helyzetek, Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője lejátszott néhány, a 112-re érkező hívásról készült felvételt. Ezeken például fára szorult kismókus miatt, illetve bódé tetején rekedt papucs miatt kértek segítséget. 
A szóvivő elmondta, terveik között szerepel, hogy a 112-es segélyhívó használatát tudatosító foglalkozásokat tartanak a közoktatási intézményekben is.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 14 péntek - 10:17:46     Hivatali hírek     Hozzászólás 0

szepkoru_koszontese_foldi_laszlone_90_eves_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   90. születésnapja alkalmából, otthonában köszöntötte a városvezetés Földi Lászlónét 2018. szeptember 13-án.

   A jeles napon Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg a szépkorú Borbála nénit.

   Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot, továbbá egy tortával és csokor virággal kedveskedtek neki.

   Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Földi Lászlónét, és további jó egészséget kívánunk neki családja körében! 

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képre!
 

Oldal:  1 2 3 4 ... 170 171 172
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények