Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2019 október 16 szerda - 14:49:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg.jpg

A Pest MRFK Vezetője rendészeti szakterületre PÁLYÁZATOT hirdet járőrtárs beosztás betöltésére!

Pályázati követelmények:
- betöltött 18. életév,
- büntetlen előélet,
- cselekvőképesség,
- magyar állampolgárság,
- állandó belföldi lakóhely,
- érettségi bizonyítvány
- fizikai, pszichológiai, egészségügyi alkalmasság,
- pályaalkalmassági elbeszélgetés eredményes minősítése,
- kifogástalan életvitel, illetve hozzájárulás annak a szolgálati viszony létesítése előtti, valamint a szolgálati viszony fennállása alatti ellenőrzéséhez.

A felvételt nyert pályázók 5 hónapos időtartamú iskolarendszeren kívüli moduláris képzésben vesznek részt. A képzés várhatóan 2020. február 17-én indul az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban. A képzést követő sikeres vizsga esetén őr-járőrtárs rész-szakképesítést szereznek.

Bérezés:
- a képzés első két hónapjában a modulzáró vizsgáig bruttó 195.000 Ft/hó munkabér, - a modulzáró vizsga sikeres letételét követően, a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 201.000 Ft/hó alapilletmény és egyéb pótlék (nyelvpótlék, éjszakai, készenléti pótlék), valamint juttatás (cafetéria, lakhatási támogatás, ruhapénz, munkába járás költségtérítés, egyéb utazási és mobiltelefon tarifacsomag kedvezmények).

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást a Ceglédi Rendőrkapitányság hivatalvezetője, vagy személyügyi előadója ad a 0653/310-066-os telefonszámon, valamint személyesen a Ceglédi Rendőrkapitányságon hivatali munkaidőben. 

A toborzók elérhetők továbbá személyesen az alábbi helyeken és időpontokban:
- Albertirsai Rendőrőrsön 2019. november 05-én 9-11 óra között 
- Abonyi Rendőrőrsön 2019. november 06-án 8-10 óra között
- Jászkarajenői Rendőrőrsön 2019. november 06-án 10:30-12 óra között.

A pályázatra jelentkezés határideje: 2019. november 30.
2019 szeptember 27 péntek - 14:38:07     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

gyujtogato.png2019. július 28-án vasárnap éjjel az Abokom Tamási Áron utcai telephelyén több robbanás történt, miután egy ismeretlen elkövető egy égésgyorsító anyagot tartalmazó üveget dobott a helyszínre. Ennek következtében a színben tárolt traktorok és teherautó, valamint hozzátartozó adapterek leégtek. Tetemes, több mint harminc millió forintos anyagi kár keletkezett ezzel. A Ceglédi Rendőrfőkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.
Augusztus közepén ugyancsak történt egy ehhez hasonló incidens, amely következtében szerencsére nem történt anyagi kár.
Ezen a héten több olyan személyt is őrizetbe vett a nyomozóhatóság, akik összefüggésbe hozhatók voltak a cselekménysorozattal, majd végül egy személynél előterjesztést tett a Ceglédi Járási Ügyészségnek az előzetes letartóztatás elrendelésére.
A bíróság harminc napra elrendelte a feltételezett elkövető letartóztatását, ez azonban nem jogerős, mert az illető fellebbezést nyújtott be.
 
Dr. Göblyös Péter, a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyészének beszámolóját IDE kattintva megtekinthetik!
 
Forrás: CRK, Ceglédi Városi Televízió
 
2019 szeptember 26 csütörtök - 07:50:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg.jpgKerítésnek ütközött egy kisteherautó csütörtökre (szeptember 26.) virradóra Abonyban, az Alkotás utcában. - áll a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivőjének a tájékoztatásában. - Az ütközés következtében a kerítés bedőlt, az autó forgalmi akadályt okozott. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt.


2019 szeptember 22 vasárnap - 12:01:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

dscn5685.jpgHatvan darab nagyméretű körbála, valamint hatvan darab kisebb szalmabála kapott lángra még pénteken este (szeptember 20.) Abony külterületén - áll a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivőjének a tájékoztatásában. - A lángokat szombat reggelre sikerült eloltani a ceglédi hivatásos tűzoltóknak. A tűz száz négyzetméteren égett, épületeket nem veszélyeztetett.

Fotó: PMKI Cegléd HTP
2019 augusztus 12 hétfő - 16:43:01     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg.jpgGyújtogatási kísérlet történt augusztus 12-én éjszaka, amelyről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószóvivő-helyettese a következő tájékoztatást közölte:
A rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint, 2019. augusztus 12-én 0 óra 50 perc körüli időben egy abonyi telephely egyik ajtaját ismeretlen személy meggyújtotta. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás jelenlegi szakaszában egyéb információt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nem ad!

2019 július 18 csütörtök - 16:02:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kerkpros_jrrszolglat.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Kerékpáros járőrszolgálatot indított 2018. év turisztikai időszakában. A tavalyi évben kizárólag Cegléden végeztek ilyen tevekénységet, az idén viszont bővült a szolgálat, így a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén is megjelennek a szolgálati kerékpárokkal.
2019. július 17-én Abony Városban tartottak kerékpáros akciót. A kerékpáros járőrszolgálat célja elsősorban a gyalogosok és kerékpárosok védelme, hiszen ők a legkiszolgáltatottabbak egy balesetben. Nagyon fontos tudatosítani a gyalogosokban és a kerékpárral közlekedőkben, hogy a KRESZ szabályainak betartásával sok baleset elkerülhető, vagyis ők is felelősek a saját és mások épségéért. Az a cél, hogy az emberek lássák: a kerékpáros rendőrök betartják a közlekedési szabályokat, és ezzel követendő példát mutassanak minden kerékpárral közlekedőnek.
A leggyakrabban előforduló szabálysértések közzé tartozott a járdán történő kerékpározás, illetve a  kijelölt gyalogos átkelőhelyen kerékpárral való áthaladás. A gyalogosok védelme érdekében az Abonyi Rendőrőrssel közösen kiemelt figyelmet fordítottak azon járművezetőkkel szemben, akik a kijelölt gyalogos átkelőhelyen nem adtak elsőbbséget a gyalogosok részére.
A nyári szezon ideje alatt, amíg az időjárás ezt lehetővé teszi, a kerékpáros járőrszolgálat folytatódik, mely során Abony Városban is lehet számítani a kétkeréken közlekedő rendőrökre.
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Kapás Béla, rendőr főhadnagy
(A Nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 július 04 csütörtök - 15:32:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg.jpg
Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse a 47 éves abonyi nő, és társa a 31 éves abonyi férfi ellen.
Abony város térfigyelő kamerája rögzítette amint 2019.07.03-án 10.30 óra körüli időben Abony MÁV állomás kerékpártárolójából egy férfi és egy nő lakatlefeszítés módszerével eltulajdonítanak egy női vázas kerékpárt.
Az Abonyi Rendőrőrs beosztottai a kamerafelvétel alapján beazonosították az elkövetőket akiket lakásukon 2019.07.03-án 11.15 órakor elfogtak és az Abonyi Rendőrőrsre előállítottak. A bejelentett lakcímükön megtartott kutatás során megtalálásra és lefoglalásra került a bűncselekmény elkövetéséből származó kerékpár.
A két elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki, a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését elismerték.
 
Az abony.hu-nak beszámolt: András Hunor Lehel r.fhdgy.
2019 június 24 hétfő - 09:08:42     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

 1_hrlevl_2019_page-0001.jpg
(Nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 június 13 csütörtök - 09:32:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

pickpocketproof-clothing-hero-1400x500.jpgEgy diák számára nincs is szebb annál a napnál, mint mikor vége az iskolának. A nyári szünet alatt is számos veszély leselkedhet ránk.
Kedves Szülők, kedves Gyerekek néhány jó tanács a nyárra.
- Megszokott, hogy mindent kiposztolunk a közösségi oldalakra. Amennyiben nyaralásra megy a család, a nyaralási képeket ne a nyaralás alatt töltsd fel, hanem akkor, ha nyaralásról hazatértél.
- „Jaj, úgy élvezem én a strandot”, de csak akkor, ha az összes értékünk megmarad. Vigyázzunk értékeinkre a strandon, ne hagyjuk őrizetlenül személyes holmijainkat!
- Kirándulás, strandolás alkalmával csak annyi készpénzt tartsunk magunknál, ami feltétlenül szükséges.
- Telefon nélkül egy lépést sem??! A nyári fürdőzések alkalmával nem célszerű magunkkal vinni telefonunk, ha mégis, akkor béreljünk szekrényt, ha van erre mód.
- Ha nyaralni megyünk, kérjük meg szomszédjainkat, hogy vigyázzanak ingatlanunkra, fordított esetben mi is tegyük ugyanezt.
- Lassan itt a forróság, ha elmegyünk otthonról, csukjuk be a nyílászárókat, ne adjunk esélyt az elkövetőknek. A nyári meleg éjszakákon is, csak úgy aludjunk nyitott ablaknál, ha az nem az utcára nyílik.
- Világosítsuk fel a gyermekeinket, ha egyedül tartózkodnak otthon, kit értesítsenek baj esetén, mivel otthon is történhet baleset.

Kellemes időtöltést kíván a Ceglédi Rendőrkapitányság.
2019 június 06 csütörtök - 11:48:36     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

pmrfk_lead_2_754.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrsön indult eljárás lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 19 éves tápiószőlősi férfi ellen, aki a nyomozás adatai szerint 2019. május 26-án napközben egy tápiószőlősi ingatlan garázsából ellopott egy robogót.
A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét azonosították, majd 2019. május 30-án elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók megállapították, hogy a férfi a lopott motort egy tápiószentmártoni férfinak adta tovább, aki kábítószergyanús anyagot adott át részére fizetség fejében.
Az orgazdánál megtartott kutatás során a rendőrök megtalálták a lopott robogót szétszerelt állapotban, továbbá különböző kábítószergyanús anyagokat, valamint azok porciózásához szükséges tárgyakat is találtak.

drug.png

A rendőrök az 57 éves tápiószentmártoni férfit előállítását követően új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. május 31-én elrendelt.
A robogó ellopásával gyanúsított 19 éves férfi az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.
 
Forrás: police.hu
Oldal:  1 2 3 ... 31 32 33
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények