Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2019 március 27 szerda - 14:01:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse egy 47 éves abonyi nő, és társa, egy 31 éves abonyi férfi ellen.
 
   Abony város MÁV állomásán 2019. január hónapjától több kerékpárt tulajdonítottak el ismeretlen tettesek. Az elkövetett bűncselekmények módszere sorozatjellegre utalt.
 
   A nyomozás során az Abonyi Rendőrőrs körzeti megbízottai széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást és kihallgatást foganatosítottak, melyek során olyan tárgyi bizonyítékokat sikerült beszerezni, melynek alapján megállapítást nyert, hogy 3 db bűncselekményt egy helyi nő és férfi társa, részben együtt követték el. A felnőtt korú gyanúsítottakat az Abonyi Rendőrőrs beosztottjai 2019. március 20-án előállították az Abonyi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kerültek kihallgatásra. A terhükre rótt bűncselekmények elkövetését elismerték.
 
Lapunk információi szerint az önkormányzat által a vasútállomáson kiépített kamerarendszer segítette a rendőrök munkáját a felderítés során.

További sikeres bűnüldözést, felderítést kívánunk rendőreinknek!
 
Abony.hu


Olvasd tovább...
2019 március 25 hétfő - 12:01:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Száraz aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mellett vasárnap délután Cegléd és Abony között. Helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, mert egyszerre egy időben, de különálló helyszíneken égett a növényzet.

   A lángokat a ceglédi, nagykátai, monori, szolnoki hivatásos és a farmosi, tápiószelei, jászalsószentgyörgyi, boldogházai önkéntes tűzoltók oltották el, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. A tűzoltás ideje alatt szünetelt a vasúti forgalom a két település között - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd

Még több helyszínen készült fotóért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2019 március 25 hétfő - 11:53:49     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
MTI

   Fokozott ellenőrzésbe kezd a rendőrség a vonatokon és a vasútállomásokon - közölték a police.hu-n hétfőn.

   A Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált ellenőrzés kedden 7 órakor kezdődik és 24 órán át tart. Az akció célja a személyszállító vonatokon, vasútállomásokon és környékükön elkövetett jogsértések megelőzése, valamint az ellenük történő hatékony fellépés, a csomagok ellenőrzése a szerelvényeken, illetve a pályaudvarokon - áll a közleményben.


Olvasd tovább...
2019 március 24 vasárnap - 16:58:53     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A tűz miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a vasúti közlekedésben Szolnok és Cegléd között.

   Nádas és az aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mentén vasárnap délután Abony térségében. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását. A munkálatok ideje alatt a vasúti közlekedésben forgalomkorlátozásra kell számítani a Szolnok és Cegléd közötti vonalon - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

A MÁVINFORM közölte: Vasárnap délután a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalszakaszon Cegléd és Szolnok állomás között több helyen avar- és bozóttűz ütött ki, ezért a katasztrófavédelem leállította a vonatközlekedést. A záhonyi vonal távolsági vonatai kerülő útirányon, Újszász érintésével közlekednek. Cegléd és Szolnok között pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat.
 


Olvasd tovább...
2019 március 22 péntek - 15:51:45     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   2019. március 1-jétől András Hunor Lehel rendőr főhadnagy vette át az Abonyi Rendőrőrs vezetését. Gulyás Pál r. alezredes, - városunk korábbi őrsparancsnoka - négy év után más településen folytatja munkáját.

   András Hunor Lehel Tiszakécskén él feleségével és két gyermekével. Rendőri hivatását járőrként kezdte a Tiszakécskei Rendőrőrsön, majd körzeti megbízottként folytatta. Levelező szakon elvégezte az akkor még Rendőrtiszti Főiskolát, majd nyomozó tiszt lett belőle. Ezt követte az egyetemi mesterképzés, mely után körzeti megbízotti csoportvezetőként működött tovább. 2017. január 1-jétől a Jászkarajenői Rendőrőrs őrsparancsnoka volt egészen az új megbízásáig.

   Az elkövetett bűncselekmények gyakorisága évről évre csökken Abonyban és a hozzá tartozó településeken, Újszilváson és Tápiószőlősön, de igaz ez a járásra is, ahol szintén mérsékeltebbek a számadatok. A rendőr főhadnagy konkrét célokkal és tervekkel látott neki új feladatkörének. Igazi kihívásnak érzi, hogy a jelenlegi kedvező közbiztonsági helyzetet fenntartsák, de nem titkolt szándéka az sem, hogy a lehetőségekhez mérten tovább faragjanak a bűnelkövetések számából, amelyhez sok munka és szerencse is kell véleménye szerint.


Olvasd tovább...
2019 március 20 szerda - 14:38:58     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A Ceglédi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

   A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult eljárás rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 26 éves szolnoki férfi ellen.

   A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. november 15-én délelőtt a Szolnok felől Cegléd irányába közlekedő személyvonaton odament egy lányhoz, akivel beszélgetni kezdett. A férfi a beszélgetés során egy ollóval a sértettet megfenyegette, és pénzének átadására szólította fel, amelynek hatására a lány átadta a nála lévő készpénzét. A támadó ezt követően az abonyi vasútállomáson leszállt a vonatról, ahol az abonyi rendőrök a cselekményt követő egy órán belül elfogták, majd később kihallgatását követően őrizetbe vették.

   A gyanúsított letartóztatása mellett folyatott nyomozás vizsgálati szakaszában a ceglédi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.


Olvasd tovább...
2019 március 19 kedd - 10:24:45     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Az elmúlt 24 órában ismét több szabadtéri tűzeset történt Abonyban és Cegléden is.

   A délutáni órákban Abony külterületén három hektáron égett a nádas. Pár órával később szintén Abonyban, a tó környékén négyszáz méter hosszan égett a nádas, majd az esti órákban ismét Abonyban, a Török Ignác utcánál közel ötszáz négyzetméteren pusztítottak a lángok. A tüzeket a ceglédi hivatásos tűzoltók oltották el. A tűz épületekre egy esetben sem terjedt át, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

   A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a tűzesetek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza.

Az időnként jelentős kárral járó tüzek megelőzhetőek, ha tisztában vagyunk a szabadtéri égetés szabályaival:
• Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ilyen esetben is csak a rendeletben meghatározott időben szabad égetni. (az önkormányzat égetésre vonatkozó rendelete ide kattintva olvasható)
• Ha az önkormányzatnak nincs a kerti zöldhulladék égetésre vonatkozó rendelete, akkor az tilos.
• A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról.
• Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani.
• Ha feltámad a szél, azonnal hagyjuk abba az égetést és oltsuk el a tüzet.


Olvasd tovább...
2019 március 18 hétfő - 09:40:48     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A hosszú hétvége alatt ismét megszaporodtak a szabadtéri tűzesetek száma Pest megyében. Csak az elmúlt 24 órában harminc esetben kellett beavatkozni az ilyen jellegű eseményeknél a tűzoltóknak.

   Tegnap délután Abonyban is többször felcsaptak a lángok. A 40-es út mentén fél hektáron, a vasútállomás mögött egy hektáron égett a száraz növényzet. Szintén a délutáni órákban, Abonyban, a Csokonai utcánál egy hektáros területen égett az erdő aljnövényzete. A lángokat a ceglédi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át a leégett területeket - tájékoztatott Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Fotó: PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2019 március 15 péntek - 07:21:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság eljárást indított rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Géza abonyi lakos ellen.

   A 24 éves férfi 2019. március 13-án 15 óra előtt egy törökszentmiklósi áruházban ruházata alá rejtett több kozmetikai terméket, majd a pénztártól fizetés nélkül akart távozni. Az üzlet biztonsági szolgálatának munkatársa azonban észlelte a lopást és a bejáratnál fel akarta tartóztatni a férfit. A tolvaj az őrrel dulakodni kezdett, majd félrelökte és elfutott a helyszínről. Menekülés közben a rabolt dolgok egy részét eldobálta.

   A nyomozók a beszerzett adatok és információk alapján azonosították és 2019. március 14-én a délelőtti órákban elfogták a rablással gyanúsítható férfit. Gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.


Olvasd tovább...
2019 március 14 csütörtök - 12:46:52     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Ceglédi Járási Ügyészség indítványt tett egy férfi és egy nő letartóztatásának elrendelésére, akik Abonyban új pszichoaktív anyagot árultak.

   A jelenleg már őrizetben lévő férfi és élettársa 2018. márciusától kezdődően abonyi házukban herbál és pára néven ismert új pszichoaktív anyagokat adtak el nagykorú személyeknek. Az értékesítésre szánt mennyiségeket a nő kiporciózta, majd a lakóhelyükre vásárlási célból érkező, részben már kiépített vevőkörből származó személyeknek adták el. Az egyik ilyen alkalomnál közösen nevelt kiskorú gyermekük is jelen volt. A gyanúsítottak az így kapott készpénzt részben újra „befektették,” részben pedig felélték, mivel munkahelyük nem volt.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 30 31 32
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények