Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 december 05 kedd - 14:33:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az idei évben megújult formában zajlik a „Látni és látszani” kampány, melynek keretében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a kerékpározók láthatóságára.
 
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya részéről Sós Zsanett r. tőrm. kisasszony és Darányi István r. tzls., az Abonyi Rendőrőrs részéről Polyák Zoltán r. ftzls. és Ondok Zsolt r. ftőrm. hívták fel figyelmet a „látni és látszani” elv életmentő szerepére 2017. december 01-jén, Abonyban. A rendőrök a város több pontján megállították a bicikliseket és ellenőrizték a kerékpárok kötelező tartozékainak meglétét. Felhívták a közlekedők figyelmét a megváltozott út- és látási viszonyokra, illetve a láthatóság fontosságára. A balesetek megelőzése érdekében láthatósági mellényeket, kerékpár lámpákat, prizmákat adtak át részükre, utóbbiakat fel is szerelték a drótszamarakra.

A képre kattintva galéria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 december 04 hétfő - 10:41:16     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Kérjük, ne dőljenek be a csalóknak!

telefonos_csalo_abony_abony.hu_2017.jpgNyereményekre, telefonszámla tartozásra hivatkozva próbálják megtéveszteni a hívott személyt.
 
Az elmúlt időszakban több esetben előfordult, hogy ismeretlen személyek többnyire számkijelzés nélkül, esetenként számkijelzéssel telefonon felhívták a sértetteket. Közlik, hogy az egyik telefontársaság, vagy gazdasági cég által meghirdetett nyereményjátékban pénzösszeget, vagy nagyértékű tárgyat nyertek. A csalásra irányuló telefonálás elkövetője nyájas hangon arra kéri a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre, mivel ez a feltétele annak, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára. A becsapott állampolgárt egy, a lakhelyéhez közeli ATM automatához irányítja, és ott az általa diktált tranzakció végrehajtására kéri.


Olvasd tovább...
2017 december 01 péntek - 08:03:09     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Abonyi Rendőrőrs telefonszáma 2017. december 01-től megváltozott.

Az új telefonszám: 06-53/505-860.

Rendőrségi elérhetőségek, fogadóórák:

Ceglédi Rendőrkapitányság Vezetője
 
Török Csaba r. alezredes fogadóórája a Ceglédi Rendőrkapitányságon Cegléd, Rákóczi u. 22-24. szám minden hónap első szerdáján 08:00 órától 12:00 óráig.
 
Abonyi Rendőrőrs Őrsparancsnoka

Gulyás Pál r. alezredes őrsparancsnok fogadóórája minden hónap első csütörtöki napján - 10:00-12:00 óra között - előzetes telefonos egyeztetéssel.


Olvasd tovább...
2017 november 30 csütörtök - 19:43:21     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy ismeretlen holttest azonosításához kéri a lakosság segítségét.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 26-án 5 óra 40 perckor a 40-es számú út 41. kilométerszelvényében Abony térségében egy személygépkocsi elütött egy gyalogost. A férfi a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eljárás során az elgázolt férfi személyazonosságát nem lehetett megállapítani.

Az elhunyt körülbelül 50-55 éves, 175 centiméter magas, őszes hajú szakállas férfi. Sötétkék farmert, kék kabátot, fekete cipőt, valamint egy Ablon feliratú baseball sapkát viselt.


Olvasd tovább...
2017 november 29 szerda - 12:16:48     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_felhivas_allatkinzas_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse eljárást folytat különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az ismeretlen elkövető 2017. november 08-án, a 40-es főút Abony-Szolnok közötti szakaszától jobbra található dűlőúton, a vasúti pályatest közelében bálázó zsinórral felakasztott egy barna szőrű, közepes méretű, feltehetően keverék fajtájú kutyát. Az állat a felakasztás következtében elpusztult.

Az Abonyi Rendőrőrs kéri, hogy aki az üggyel kapcsolatban bármilyen információval tud szolgálni, értesítse az Abonyi Rendőrőrsöt a 06-53/ 505-860-as telefonszámon, vagy az ügy előadóját Petrezselyem Tibor r. törm. urat a 06-70/ 400-7205-ös telefonszámon, vagy Kapás Béla r. tzls. urat.

Darányi Erika

2017 november 26 vasárnap - 18:46:22     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

gyalogos_gazolas_40-es_fout_abony_abony.hu_2017.jpgEddig tisztázatlan körülmények között elgázolt egy személyautó egy gyalogost Abony térségében, a 40-es számú út 41.800-as méterszelvényében 2017. november 26-án 5 óra 42 perckor.

A baleset következtében a gyalogos a helyszínen életét vesztette.

Forrás: police.hu2017 november 22 szerda - 10:50:31     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2017. november 22-én 2 óra 30 perckor az M60-as autópályán a szajki pihenőnél ellenőriztek egy mikrobuszt illetve annak utasait.

A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 50 éves abonyi férfi 28, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akart jogellenesen külföldre juttatni. Az elfogott migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A képre kattintva videó indul.


Olvasd tovább...
2017 november 22 szerda - 08:43:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

viharkar_megdolt_fa_eltavolitasa_abony_abony_2.jpgVeszélyesen megdőlt fenyőfát távolítottak el a ceglédi tűzoltók kedd délelőtt Abonyban, a Mikes Kelemen utcában.

A korábbi viharkár miatt a tizenöt méter magas fa a villanyvezeték felé megdőlt, veszélyeztetve ezzel az áramszolgáltatást, valamint az arra közlekedőket. A ceglédi hivatásos tűzoltók – miután az elektromos művek szakemberei feszültségmentesítették a vezetékeket – motoros láncfűrész segítségével távolították el a növényzetet – tájékoztatta honlapunkat Csámpai  Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. 

Fotók: PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2017 november 20 hétfő - 11:11:57     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

szolnoki_aruhazbol_probalt_lopni_egy_abonyi_ferfi_abony_abony.hu_2017.jpgA Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt U. Ferenc abonyi lakos ellen.

A 28 éves férfi 2017. november 19-én 19 óra 30 perc körül egy szolnoki áruházban tele tömte zsebeit édességgel, egy parfümről és egy mobilkészülékről lefeszítette az áruvédelmi etikettet, majd a termékeket a ruházatába rejtve távozott a pénztártól. A biztonsági szolgálat munkatársai észlelték a lopást és a férfit még az üzletben visszatartották. A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták.
 
Forrás: police.hu2017 november 13 hétfő - 18:33:17     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Teljes útlezárás van érvényben a 4-es számú főúton történt személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset helyszínén.

kamion_kisteherauto_karambol_4-es_fout_abony_abony.hu_2017.jpgÖsszeütközött egy kamion és egy kisteherautó a 4-es főút Abonyt elkerülő szakaszán, a 81-es kilométernél november 13-án, 18 óra 46 perckor.

A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a kisteherautóból, majd átadták őt a mentőknek. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől. A helyszíni szemle idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. A 3119-es út felé terelik a Szolnok felől érkezőket, míg a Cegléd felől közlekedők a 401-es számú út felé kerülhetnek. Kérjük, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 19 20 21
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények