Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2019 január 04 péntek - 07:56:27     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Növényi hulladék és szemét égett csütörtökön délután Abonyban, a Batthyány Lajos utcában. A huszonöt négyzetméteren égő tűz nem veszélyeztetett semmit, személyi sérülés nem történt.

   A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a területet - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. 

Fotó: PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2019 január 03 csütörtök - 07:45:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres családi házban kedden hajnalban Abonyban, a Harkányi Frigyes utcában.

   A tűzoltók kiérkezésekor a ház két helyisége égett, személyi sérülés nem történt. A ceglédi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, majd átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.


Olvasd tovább...
2019 január 03 csütörtök - 07:28:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Kerítésnek, majd egy távközlési oszlopnak ütközött egy személyautó kedden hajnalban Abonyban, az Abonyi Lajos utcában.

   Az ütközés következtében az oszlop eltört, személyi sérülés nem történt. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2018 december 06 csütörtök - 07:26:28     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A marcali rendőrök vádemelést javasolnak D. Attila ellen.

   Az ügy adatai szerint, akkor még ismeretlen személy 2018. április és július között számos alkalommal az országban több szálláshelyen szobát foglalt, a szolgáltatásokat igénybe vette, majd kijelentkezés és fizetés nélkül távozott.
 
   A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök látókörébe került egy 47 éves férfi, akit 2018 júliusában elfogtak. A nyomozók az abonyi lakost – őrizetbe vétele mellett – összesen nyolcrendbeli csalás és csalás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.
 
   A Marcali Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu

Fotó: haon.hu


Olvasd tovább...
2018 december 01 szombat - 14:52:29     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A képen látható, 15 esztendős Kerepeczki Cintia 2018. november 25-én ismeretlen helyre távozott Abonyból, a gyermekotthonból és azóta életjelet nem adott magáról. A rendőrség és édesanyja is keresi. Kerepeczki Cintia kb. 168 cm magas, 65 kg, szőke hajú, fehér bőrű, kék szemű. Eltűnéskor viselt ruházata nem ismert. 

   Kérjük önöket ha bárki felismeri, vagy információja van tartózkodási helyéről hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.

   Kérjük, hogy aki az eltűnt személy jelenlegi tartózkodási helyével, vagy eltűnésének körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik,hívja a rendőrséget:

a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait.
Ingyenesen hívható a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld száma.
vagy hívja a következő tel. számot: 06 70 625 8626

Ceglédi Rendőrkapitányság


Olvasd tovább...
2018 november 30 péntek - 09:00:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2018. november 30-án 8 órától 2018. december 2-án 23 óráig.

   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2018. november 30-án 8 órától 2018. december 2-án 23 óráig Pest megye teljes közigazgatási területére, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás


Olvasd tovább...
2018 november 28 szerda - 16:46:16     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A karácsony az év legmeghittebb, sokak számára talán a legszebb ünnepe. Szeretetről, melegségről, egymásra figyelésről szól. Az ország bármely pontján járjunk is, az ünnep fényeit látjuk.

   Az utcákon és kertekben megjelennek a színes égőkkel díszített fák, az asztalokon ott az adventi koszorú, sok helyen, az ajtókon, ablakokban is gyertyák köszöntik az arra járót.

Üzenet a biztonság jegyében.

A zsebtolvajok zsúfolt bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön, a figyelmet elterelve próbálják elemelni a pénztárcákat és egyéb értéktárgyakat.   Kérjük, legyen elővigyázatos az ünnepi bevásárláskor ne a bevásárlókosárba helyezze el kézitáskáját, illetve ne tartsa bankkártyáját és annak PIN kódját egy helyen!  


Olvasd tovább...
2018 november 26 hétfő - 09:22:22     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Lesodródott az útról és egy vízzel telt árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnapra virradóra Abony és Kőröstetétlen között.

   A gépkocsiban négyen utaztak, közülük ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentők kórházba szállították. A ceglédi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autót, majd létra segítségével a sérült embereket kisegítették a járműből - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Fotók: PMKI Cegléd HTP

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 november 16 péntek - 12:04:57     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A nyomozás adatai szerint a 26 éves férfi 2018. november 15-én 9 óra 45 perc körül a Szolnok felől Cegléd irányába közlekedő személyvonaton odament egy lányhoz, akivel beszélgetni kezdett.

    A férfi a beszélgetés során egy ollóval a sértettet megfenyegette és pénzének átadására szólította fel, amelynek hatására a lány odaadta neki a készpénzét. A támadó ezt követően az abonyi vasútállomáson leszállt a vonatról. Az esetről a sértett értesítette a jegykezelőt, aki bejelentést tett a rendőrségre. Az abonyi rendőrök a szolnoki férfit az abonyi vasútállomáson egy órán belül elfogták és a rendőrősre előállították. A nyomozók a rablót gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

    Ellene az eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu2018 november 15 csütörtök - 12:22:16     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy fiatalkorú abonyi fiú ellen. 

   A sértett tett feljelentést a Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrsén ismeretlen tettes ellen, aki 2018. október 05-én a délutáni órákban, a kerítést kibontva behatolt egy Abony, Kazinczy Ferenc utcában található ingatlan udvarára, majd ott lévő, nem zárt állapotú kocsiszínből eltulajdonított 1 db Strausz típusú motoros láncfűrészt, majd a közeli Losonczi utcában található nádas területén elrejtette.

   Az eltulajdonított és elrejtett láncfűrészt egy a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály állományához tartozó, szolgálaton kívüli rendőr szemfülességének köszönhetően megtalálták és az elkövetőt is azonosították, aki az elfogását követően az ügyben beismerő vallomást tett. A gyanúsítottal szemben szabadlábon hagyása mellett folyik a büntetőeljárás, a láncfűrész rövid idő alatt visszakerült jogos tulajdonosához.

Abony.hu


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 28 29 30
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények