Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 május 25 csütörtök - 08:42:51     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
21 ITTAS JÁRMŰVEZETŐ BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTÁSA GYORSÍTOTT ELJÁRÁSBAN CEGLÉDEN

2017 áprilisában és májusában Cegléden és környékén ugrásszerűen megnőtt a járműveket ittasan vezetők száma. Ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság fokozott közúti ellenőrzést tartott, ahol számos ittas vezetőt értek tetten.

A Ceglédi Rendőrkapitányság dinamikus nyomozásait követően a Ceglédi Járási Ügyészség egy napon, 2017. május 24-én gyorsított eljárásban 20 férfit és egy nőt állított a Ceglédi Járásbíróság elé, akik az elmúlt hónapokban ittasan vezettek Cegléd, Albertirsa, Törtel, Abony, Újszilvás és Csemő utcáin.

Volt olyan vádlott, aki írástudatlan, ennek ellenére jogosítvány nélkül vezetett.


Olvasd tovább...
2017 május 24 szerda - 18:36:52     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Abony külterületén félpályás útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök.

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgEgy műszaki hiba miatt az út szélén álló teherautónak ütközött egy kamion 2017. május 24-én 19 óra 30 perckor a 4-es főút 82-es kilométerszelvényében, Abony külterületén.
 
A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A helyszínelést a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai félpályás útlezárás mellett kezdték meg. A forgalom rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozó irányba halad.
 
Forrás: police.hu
 
 
2017 május 20 szombat - 10:37:26     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

erdotuz_abony_abony_2.jpgTízhektáros erdőben kigyulladt a nyárfa virága péntek délelőtt Abonyban, a Szemere Bertalan utcánál. A terület nagysága és a gyorsan terjedő lángok miatt több tűzoltóegység lett a helyszínre riasztva, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat felügyelte. A ceglédi, nagykátai és a szolnoki hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kézi szerszámok segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a területet. Az oltási munkálatokhoz magánszemélyek is csatlakoztak, személyi sérülés nem történt - számolt be az abony.hu-nak Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: PMKI Cegléd HTPT

2017 május 17 szerda - 09:02:53     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

vademeles_abonyi_polgarmesteri_hivatal_volt_dolgozoja_abony_abony_hu.jpgA Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki az abonyi polgármesteri hivatal dolgozójaként három év alatt több mint 24 millió forintot utalt az önkormányzat pénzéből a saját számlájára.
 
A bűnügy vádlottja az abonyi polgármesteri hivatalban dolgozott és feladatai közé tartozott az önkormányzat, az óvodák, a rendelőintézet, és a városi sportcsarnok működésével összefüggő pénzügyi-gazdálkodási feladatok ellátása, így a közüzemi számlák rendezése is. A vádlott munkaköre folytán hozzáfért a könyvelési programhoz és a banki rendszerben átutalási jogosultsága volt.


Olvasd tovább...
2017 május 04 csütörtök - 16:41:53     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2017 május 02 kedd - 19:11:16     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kerekparost_utottek_el_abony_abony.hu_2017.jpgPest megyében az elmúlt 24 órában 18 közlekedési baleset történt. A balesetek következtében 5 személy sérült meg.

Abony lakott területén 2017. május 1-jén 10 óra 17 perckor az elsőbbség meg nem adása miatt ütközött össze egy kerékpáros és egy személyautó. A baleset következtében a kerékpárt hajtó férfi könnyű sérülést szenvedett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek! 

Forrás: police.hu

2017 május 01 hétfő - 08:04:09     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

traffipax_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 1-jén 14:00-18:00 óra között a 4-es számú főút Abonyi elkerülő szakaszán számíthatnak a közlekedők sebesség-ellenőrzésre!
 
Figyeljenek egymásra és magukra, közlekedjenek óvatosan!
 
 
 
 
 
 
 
2017 április 24 hétfő - 12:50:17     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

juhasz_palne_abony_varosi_polgarorseg_kozgyules_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abony Városi Polgárőrség 2017. április 22-én tartotta évértékelő közgyűlését az egyik helyi vendéglátó egységben, ahol többek között az is elhangzott, hogy tovább csökkent a bűncselekmények száma Abonyban. Juhász Pálné, a polgárőrség vezetője adott tájékoztatást a 2016. évi eredményekről és az egyesület pénzügyi helyzetéről.
 
A beszámolóból kiderült, a polgárőrök munkája szorosan összeforr a városi rendezvények biztosításával, forgalomirányításával, de a külterületek biztonságosabbá tételében is óriási, nélkülözhetetlen feladatot vállaltak magukra. A polgárőrök vezetője szerencsésnek nevezte, hogy az önkormányzat, az intézmények és az egyesületek felkéréseinek eleget tudnak tenni. Kiemelte, a fenti szervek és a szülők megelégedésével sikerült helytállni ezekben a feladatokban. A közgyűlésen elhangzott, a szomszédos településekről is kapnak felkéréseket, sőt ebben az évben ők is meghívást kaptak Tihanyra, a Félmaraton biztosítására.
 
Még több fotóért keresse fel Facebook oldalunkat!


Olvasd tovább...
2017 április 20 csütörtök - 10:23:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Szent György nap, a Rendőrség napja.

police_logo_abony_abony.hu_2017.pngTájékoztatjuk a lakosságot, hogy Szent György nap, a Rendőrség napja alkalmából 2017. április 24-e a Rendőrség hivatásos állománya számára munkaszüneti nap. Erre való tekintettel a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken ezen a napon az ügyfélfogadás szünetel. A bejelentések felvétele ezen a napon is biztosított a rendőrkapitányságokon.
 
ORFK Kommunikációs Szolgálat2017 április 13 csütörtök - 07:56:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

sebessegellenorzes_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. április 13-ára tervezett sebességellenőrzések ideje és helyszínei ide kattintva tekinthetők meg.
 
Abonyban a következő időpontokban és helyeken várható traffipax:
 
20:00-22:00 Abony, Szolnoki út 95.
22:00-00:00 Abony, Ceglédi út 70.
 
Forrás: police.hu
 
 
Oldal:  1 2 3 ... 10 11 12 ... 22 23 24
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények