Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 július 28 péntek - 10:26:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgA 4-es és a 401-es út kereszteződésében történt balesetben egy ember súlyosan megsérült.

Két személygépkocsi ütközött össze a 4-es és a 401-es út kereszteződésében, Cegléd és Abony között 2017. július 28-án, késő délelőtt. A baleset helyszínén a ceglédi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, áramtalanították a gépjárműveket. Az elsődleges információk szerint a karambol következtében egy ember súlyos sérüléseket szenvedett. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Olvasd tovább...
2017 július 27 csütörtök - 08:49:18     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abony_kiskutya_mentes_abony_abony.hu_2017.jpgCsaládi ház udvarán egy szennyvízelvezető csőbe esett egy kiskutya szerda kora délután Abonyban, az Árpád utcában.

A ceglédi hivatásos tűzoltók először az udvarban, majd az utcán erőgép segítségével feltárták a csövet, majd a csatorna főági becsatlakozásánál sikerült kimenteni sérülések nélkül az ebet - tájékoztatott Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Fotó: PMKI Cegléd HTP


2017 július 14 péntek - 08:36:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kisbusz_traktorral_utkozott_abony_abony.hu_2017.jpgEgy kisbusz és egy traktor karambolozott a 40-es és a 4-es főút találkozásánál, Abony térségében 2017. július 13-án, az esti órákban.

A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. Az elsődleges információk szerint az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Forrás: Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: PMKI Cegléd HTP2017 július 12 szerda - 11:05:10     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kabitoszer_pszioaktiv_szerrel_valo_visszaeles_abony_abony.hu_2017.jpgA kecskeméti rendőrök felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta a két abonyi gyanúsítottat. A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói a készenléti rendőrök és a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével egyszerre két abonyi helyszínen tartottak házkutatást 2017. július 11-én kora reggel.
 
A 33 éves K. Gábor és a 32 éves K. János otthonában összesen bruttó 154,7 gramm kábítószergyanús fehér port, ismeretlen eredetű színtelen anyagot, valamint több százezer forint készpénzt és több mobiltelefont foglaltak le a rendőrök.


Olvasd tovább...
2017 július 09 vasárnap - 06:13:06     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési területe a vagyon elleni bűncselekmények, kiemelten a lakásbetörések visszaszorítás érdekében programsorozatot indít 2017. év július hónapban hetente egy alkalommal, csütörtöki napokon 09:00 órától 12:00 óráig Cegléd város különböző helyszínein.

A program célja: A lakosság tájékoztatása, figyelemfelhívása a lakásbetörések megelőzése illetve a vagyonvédelem kapcsán! Hasznos tanácsokkal, tájékoztató anyaggal valamint biztonság technikai eszközök bemutatásával készülnek a szakemberek. 


Olvasd tovább...
2017 június 30 péntek - 07:44:38     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kukaba_dobott_kiskutyak_abony_abony.hu_2017.jpg"Élve kukába dobtak 7 kiskutyát Abonyban. Az állatokat az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.  kollégái találták meg kukaürítés közben, ezt követően pedig a Szolnoki Állatotthonba szállították. Az egynapos kiskutyák nagyon gyengék, anya kutyára volna szükségük" - írja a Szolnok TV honlapján.
 
"Kollegáink a tegnapi napon Abonyban, a Bicskei utcában egy 120 literes kommunális hulladék gyűjtésére alkalmas edényzetben 5 élő és 2 halott kölyökkutyát találtak" - adta hírül az NHSZ Szolnok Kft. "Az eseményről tájékoztattuk a Szolnok Városi Állatotthon Alapítványt, és az élő kiskutyákat kollegáink a menhelyre szállították."

A fotóra kattintva videó nyílik.

Forrás: Szolnok TV, NHSZ Szolnok Kft.
Fotó: Szolnok TV
 
 
2017 június 28 szerda - 12:34:54     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Egy kisteherautó és egy kisbusz ütközött össze, egy ember életét vesztette.

baleset_4-es_fout_abony_szolnok_abony_abony.hu_2017.jpgTöbb autó, köztük egy kisteherautó és egy kisbusz karambolozott a 4-es főúton, Abony külterületén, a 92-es kilométerszelvénynél 

A legsúlyosabban két kisbusz károsodott, ezekből a ceglédi és szolnoki hivatásos tűzoltók két sérültet emeltek ki. A roncsokat feszítővágóval húzták szét, így tudták kiemelni a sérülteket, akiket a mentők elláttak, majd mentőhelikopterrel elszállítottak. A balesetben egy ember életét vesztette és heten megsérültek. Az utat az érintett szakaszon a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. A forgalmat Abony és Szolnok között a 40-es és a 32-es főút felé terelik el.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: JNSZ MKI

2017 június 27 kedd - 08:12:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a gépkocsiból.

autok_karamboloztak_abony_abony.hu_2017.jpgSzemélyautók karamboloztak Abonyban, a Nagykőrösi út és a Mátyás király utca kereszteződésénél 2017. június 27-én, délelőtt. A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a gépkocsiból, majd átadták a mentőknek.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotók: PMKI Cegléd HTP

2017 június 23 péntek - 10:41:51     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a 13 éves lány megtalálásához

zsigar_zsaklin_eltunt_abonyi_lakasotthon_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13020/3770/2017. ált. ügyszámon körözési eljárást folytat a 13 éves Zsigár Zsaklin Martina dunavarsányi lakos eltűnése miatt.   

A jelenlegi adatok szerint a 13 éves lány 2017. június 18-án 23 óra 30 perckor egy abonyi lakásotthonból engedély nélkül ismeretlen helyre távozott, tartózkodási helye azóta ismeretlen.  

Zsigár Zsaklin Martina 165 centiméter magas, testsúlya körülbelül 56 kilogramm, átlagos testalkatú. Haja barna, kleopátra fazonú, szeme színe barna, arca kerek.

A lány eltűnésekor szűk szabású fekete nadrágot, fekete alapon sárga foltos pólót viselt.


Olvasd tovább...
2017 június 21 szerda - 17:50:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_eloadas_gyulai_tabor_abony_abony.hu_2017.jpgIzgalmasan telnek a Gyulais diákok napjai a napközis táborban, ahová Kapás Béla r. törzszászlós és Sós Zsanett r. tőrm. kisasszony is ellátogatott 2017. június 19-én, hogy a nyári szünidőre ellássák a gyerekeket hasznos tanácsokkal.  
 
Sós Zsanett, a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály baleset-megelőzési előadója a gyalogos, kerékpáros közlekedés szabályait ismertette a gyerekekkel, Kapás Bélával pedig a kerékpáros akadálypályát próbálhatták ki a tanulók. A kisdiákok nagyon aktívak voltak és ügyesen megbirkóztak a feladatokkal. 
 
DE
 
Még több fotóért KLIKK a képre!

Oldal:  1 2 3 ... 10 11 12 ... 23 24 25
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények