Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 március 01 szerda - 11:20:27     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

traffipax_abony_abony.hu_2017.jpgPest megyében a mai napon is több ponton mérik a járművek sebességét a rendőrök.
 
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint 2017. március 1-jén (szerdán) 13:00-16:00 óra között sebességellenőrzésre lehet számítani a 4-es főút Abonyi elkerülő szakaszán.
 
Közlekedjenek körültekintően, tartsák be a sebességhatárokat! DE
 
Fotó: vezess.hu
2017 február 27 hétfő - 07:37:48     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 24 éves ceglédi nő és 34 éves férje ellen.
 
A jelenlegi adatok szerint az asszony az elmúlt hónapokban úgy árult marihuánát ceglédi otthonukban, hogy házi őrizet hatálya alatt állt. A kényszerintézkedést a Ceglédi Járásbíróság a 24 éves nővel szemben 2016. augusztus 26-án rendelte el, mivel 2016 márciusa és 2016. augusztus 3. közötti időszakban rendszeresen adott el marihuánát abonyi lakosoknak. Mivel a házi őrizet elrendelése után a lakását nem hagyhatta el, így a bűncselekmény elkövetését a nő férje azzal segítette, hogy a kábítószer beszerzésében rendszeresen közreműködött.
 
A ceglédi nyomozók a házaspárt 2017. február 22-én elfogták, előállították, majd kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
2017 február 27 hétfő - 07:16:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

szabadteri_tuzesetek_tavasz_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Csak a hétvégén közel hatvan esetben kellett vonulniuk a tűzoltóknak Pest megyében az ilyen jellegű káreseményekhez, köztük Abonyba is.
 
A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot. A tűzesetek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Az időnként jelentős kárral járó tüzek megelőzhetőek, ha tisztában vagyunk a szabadtéri égetés szabályaival:


Olvasd tovább...
2017 február 24 péntek - 10:10:31     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

hatarvadasz_toborzo_cegled_abony_abony.hu_2017.jpgTovább folytatódik a határvadászok toborzása, 2017. február 20-án például a Ceglédi Rendőrkapitányságra várták az érdeklődőket. Egy abonyi férfi, Pinviczki György is részt vett a tájékoztatón. Őt főtörzsőrmester édesapja és a hazaszeretete motiválja a képzés elvégzésére.  A jelentkezőket alkalmassági vizsgára várják, leellenőrzik életvitelüket, majd fél éves képzést kapnak, ami után vizsgázniuk kell.
 
"Kezdje meg a felvételi eljárást és legyen ön is határvadász" - szól az országos felhívás. A rendőrség már jó néhány településen tartott toborzást. Most ismét Ceglédre érkeztek. Az Országos Rendőr-főkapitányság által kiírt határvadász pályázatra a 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várják. 2017. február 20-án a Ceglédi Rendőrkapitányságon egy abonyi férfi, Pinviczki György is érdeklődött, szívesen jelentkezne határvadásznak.


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 08:37:54     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A lakosok segítségét kérik, hogy megtalálják a gazdáját!

Az Abonyi Rendőrős rendőrei 2017. február 20-án, késő délután állampolgári segítséggel befogtak egy elkóborolt lovat.
 
- A bejelentés szerint az állatot Törtel-Abony között, a Határ-útnál, a Krakkó patak partjánál látták, ahonnan Abony felé vágtatott. A kollégák két autóval lekövették a közúton „száguldozó” lovat, hogy nehogy baleset történjen. Végül sikerült befogni és lenyugtatni, és egy helyi lakosnál elhelyezni - tájékoztatott Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka.
 
Az ló ismertetőjegyei: sötét pej (sötét mályva) színű, kb. 3-4 éves kanca. Azonosító nincs rajta, tulajdonosa ismeretlen.


Olvasd tovább...
2017 február 15 szerda - 12:27:07     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

2017. február 20-án 9.00-14.00 között a Ceglédi Rendőrkapitányságon, illetve február 22-én 09.00-14.00 között az Albertirsai Rendőrőrsön a határvadász Toborzó Csoport helyi toborzást tart.
 
Az érdeklődők ezen a napon tájékoztató keretében pontosabban megismerkedhetnek a határvadász-képzéssel és a felvételi eljárás részleteivel.
 
A rendőrség munkatársai tisztelettel várják az érdeklődőket!
 
2017 február 10 péntek - 09:11:36     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. Lóránt 35 éves abonyi lakos ellen.
 
A gyanúsított a jelenlegi adatok szerint 2017. február 7-én a délutáni órákban többször becsengetett egy veresegyházi családi házba, körbejárta az ingatlant és mivel onnan senki nem jött ki, bement az udvarra, betörte a teraszajtó üvegét és a házból egy laptopot, valamint ékszereket tulajdonított el.
 
Néhány perccel később ugyanezzel a módszerrel ment be egy másik családi házba, azonban az otthon tartózkodó tulajdonos megzavarta, ezért elfutott a helyszínről.A gödöllői rendőrök a betörések utána város egyik utcáján elfogták a 35 éves férfit, előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Megtalálták nála és lefoglalták az eltulajdonított laptopot és ékszereket is.
 
A Gödöllői Járásbíróság 2017. február 9-én elrendelte G. Lóránt előzetes letartóztatását - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság.
 

2017 február 07 kedd - 08:43:18     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgTesti sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán G. Éva 38 éves abonyi lakos ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017. február 6-án a délelőtti órákban egy abonyi utcán kezdett veszekedni az apósával. A bottal közlekedő férfit egy lapáttal megpróbálta megütni, majd több követ dobott felé, amelyek a sértett fejét és lábát találták el. Az idős férfi ennek következtében megsérült. A bántalmazást követően az asszony kerékpárral hajtott el a helyszínről. G. Évát a ceglédi rendőrök a bűncselekmény elkövetése után rövid idővel elfogták, előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
2017 február 03 péntek - 11:29:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

fokozott_kozuti_ellenorzes_rendorseg_abony_abony.hu_2017.jpgFokozott ellenőrzést rendelt el az ország egész területén az országos rendőrkapitány, amit Abonyban is foganatosítnak.
 
2017. február 1-jén 0 órától 2017. május 31-én 24 óráig Magyarország teljes közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendeltek el a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében - írja a police.hu.  
 
Közlekedjenek körültekintően, tartsák be a közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat.
 
Darányi Erika
2017 január 30 hétfő - 15:03:11     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kulfoldi_munka_csalas_abony_abony.hu_2017.jpgIsmét megtévesztő álláshirdetéssel próbálnak megkárosítani jóhiszemű álláskeresőket. A csalók az emberek jóhiszeműségét, nehéz helyzetét kihasználva próbálnak meg anyagi haszonra szert tenni, amelyhez különböző trükköket vetnek be. Az egyik ilyen trükk a magas fizetést ígérő állásokhoz kapcsolható.
 
A trükkös csalók egy valósnak tűnő hirdetést helyeztek el egy weboldalon, amelyben ausztriai munkára kerestek alkalmazottakat. Az ajánlatban azt állították, hogy a munkavégzéshez szükséges lakhatást is biztosítják a jelentkezőknek, azonban ennek feltétele, hogy át kell utalni számukra 220 eurót. Hogy hiteles legyen a történetük telefonos elérhetőséget is biztosítottak, amelyen tartották is a kapcsolatot az érdeklődőkkel, azonban a sikeres pénzügyi tranzakciót követően minden kapcsolatot megszakítottak a jóhiszemű sértettekkel.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 17 18 19 ... 27 28 29
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények