Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 december 21 szerda - 10:52:40     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

baleset_abony_2016.jpgÁrokba hajtott és az oldalára borult egy gépkocsi kedd délután Abonyban, a Táncsics Mihály utcában.
 
A személyautóban két ember utazott, akik sérülések nélkül elhagyták a járművet. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították a bajbajutott autót, majd biztosították a helyszínt - tájékoztatott Csámpai  Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.
 
Fotó: PMKI Cegléd HTP
2016 december 21 szerda - 09:20:43     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

korozes_alatt_az_abonyi_fenyofa_tolvaj_abony.hu_2016.jpgEgy abonyi családi ház körbekerített udvaráról egy kb. 6 éves, 3,5 méter magas lucfenyőt vágott ki ismeretlen tettes és azt eltulajdonította - érkezett a bejelentés 2016. december 16-án az Abonyi Rendőrőrsre. 
 
- Azonnal megkezdtük az adatgyűjtést, melynek eredményeképpen információ merült fel az elkövető kilétére. A lakosság nagyon sok segítséggel szolgált a kollégáknak, így az eltulajdonított fenyőfát sikerült viszonylag hamar megtalálnunk egy bezárt garázsban, melyet lefoglaltunk és vissza is adtunk a sértettnek. Az eljárás folyamatban van - tájékoztatott Gulyás Pál, r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka.
 
Az elkövető személye ismert, de egyelőre még nem került rendőrkézre.
 
Darányi Erika
 
A fotókon a kivágott fa helye és a megkerült fenyőfa látható. 
2016 december 19 hétfő - 08:11:41     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

dscn0645.jpgÚtról lesodródva árokba hajtott, majd egy fának csapódott és felborult egy gépkocsi vasárnap a kora esti órákban a 4-es főút 90-es kilométerénél, Abony közelében.
 
A gépkocsiban hárman utaztak, őket a tűzoltók kiérkezése előtt a mentőszolgálat szakemberi kimentették a roncsból. A három ember közül ketten könnyű sérüléseket, egy személy pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi a mentők többször újraélesztési kísérlete ellenére a helyszínen elhunyt. A szolnoki, ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították a roncsot, biztosították a helyszínt, majd a baleseti helyszínelést követően kerekeire állították a járművet - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.
 
Eddig ismeretlen okból hajtott árokba egy személygépkocsi 2016. december 18-án 19 órakor a 4-es számú főút 90-es kilométerszelvényében. A helyszínre érkező mentők közel másfél órán keresztül küzdöttek az 54 éves utas életéért, aki a helyszínen - 20 óra 15 perckor  - belehalt sérüléseibe. A rendőrök a helyszínelést nem sokkal 22 óra után befejezték - írja a police.hu.
 
Fotó: PMKI Cegléd HTP
2016 december 14 szerda - 12:42:48     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abony_rendorsegi_kerekpar_regisztracio_abony.hu_2016.jpgIsmét több abonyi kerékpár-tulajdonos közlekedési eszköze került be a rendőrségi adatbázisba 2016. december 10-én, szombaton.
 
A hétvégi időpontban tartott programmal azoknak az abonyi lakosoknak szerettünk volna kedvezni, akik munkájuk vagy tanulmányaik miatt a korábbi, hétköznap tartott regisztrációs lehetőséggel nem tudtak élni. A Ceglédi Rendőrkapitányság részéről Szilágyi Sándor ny. r. alezredes és Kánya Vivien álltak a lakosság rendelkezésére. Az Abony Városi Polgárőrség részéről Varga Róbertné közreműködött a regisztráció sikeres lebonyolításában. 


Olvasd tovább...
2016 december 12 hétfő - 17:15:38     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

iskolarendor_rendorsegi_eloadas_somogyi_imre_altalalanos_iskola_2016.jpgKapás Béla rendőr törzszászlós, iskolarendőr osztályfőnöki órák keretében tartott előadásokat a Somogyi Imre Általános Iskolában 2016. december 8-án és 9-én az Iskolarendőr-program keretében.
 
A prevenciós célú órák témája elsősorban a téli időszakban a gyerekekre leselkedő veszélyek voltak. Kapás Béla r. törzszászlós ismertette a kerékpározás, a jégen való tartózkodás és a szánkózás szabályait. A tanulók információt szerezhettek arról is, hogyan oldják meg a konfliktusokat, hogyan előzhetők meg az iskolai verekedések, de az internet használatának veszélyeivel is megismerkedtek.


Olvasd tovább...
2016 december 12 hétfő - 12:27:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szemtanúk jelentkezését várja! Az alábbi felhívást juttatták el az abony.hu számára:
 
A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat közlekedési baleset miatt, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. december 9-én 11 óra 12 perc körüli időben a 40-es számú út 27+578 kilométerszelvényében egy személygépjármű eddig tisztázatlan okok miatt fának ütközött és kiégett. A gépjárművezető a balesetben életét vesztette.
 
A baleset tényállásának tisztázása érdekében kérjük azon tanúk jelentkezését, akik a közlekedési balesetnek szemtanúik voltak, esetlegesen érdemleges információval rendelkeznek a balesettel kapcsolatban, jelentkezzenek személyesen a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy a 107-es segélyhívón vagy a 53/ 505-850-es telefonszámon - tájékoztatott Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.
2016 december 08 csütörtök - 11:02:11     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Hulladék kapott lángra mintegy ötven négyzetméteres területen szerda reggel Abony külterületén.
 
A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, személyi sérülés nem történt – számolt be lapunknak Csámpai  Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. 
 
Fotó: PMKI Cegléd HTP
2016 december 07 szerda - 15:31:14     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgKét közlekedési baleset is történt Abonyban kedden és szerdán. Egy buszsofőr elmulasztotta az elsőbbségadást és elütött egy biciklist kedd este, egy hölgy pedig elaludt a volánnál szerda reggel. Életét a biztonsági öv mentette meg. Kedd este tehervonat gázolt el egy embert Cegléd és Abony között. 

Elmulasztotta az elsőbbségadást és elütötte a biciklist

Autóbusz ütött el egy kerékpárost december 6-án, délután az Újszászi út és a Bólyai út kereszteződésében.
 
Az autóbusz a Bólyai úton haladt, majd az Újszászi úti kereszteződéshez érve nem állt meg az elsőbbségadás táblánál, így a jó látási viszonyok között sem vette észre a balról érkező, szabályosan közlekedő biciklist, és nekifordult. Az ütközés következtében a kerékpáros 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 
A balesetben intézkedő Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők tartsák be a KRESZ szabályait, adják meg az elsőbbséget, hogy elkerülhetők legyenek a balesetek. Egyben kérik, hogy a kerékpárosok használják a megfelelő kivilágítást közlekedési eszközükön, lakott területen kívül pedig vegyék fel a láthatósági mellényt.


Olvasd tovább...
2016 december 06 kedd - 12:47:33     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Tragédiához is vezethet a túlzott italozás

Az elmúlt hétvégén két ittas személy ügyében is kellett intézkedniük az abonyi járőröknek.
 
- Az egyik esetben egy erősen ittas, magatehetetlenül a kerékpárja mellett fekvő személyt találtak a kollégák Abonyban, akit a mentők azonnal kórházba szállítottak. A hideg idő miatt akár tragédiához is vezethetett volna a mértéktelen alkoholfogyasztásból származó öntudatlan állapot. A másik eset nem volt ennyire súlyos, értesítettük a hozzátartozókat, akik hazavitték az illuminált állapotban lévő családtagjukat – tájékoztatott Gulyás Pál r. alezredes, őrsparancsnok.


Olvasd tovább...
2016 december 05 hétfő - 15:36:24     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

jarasi_kozbiztonsgi_forum_romhanyine_dr_balogh_edit_gulyas_pal_abony_2016.jpgJárási közbiztonsági egyeztető fórumot tartottak a Ceglédi Rendőrkapitányságon november 30-án. A fórum célja, hogy a járás aktuális közbiztonsági helyzetéről a rendőrség közvetlenül kapjon visszajelzést a lakosságot képviselő szervezetek vezetőitől.
 
Az egyeztető fórumra a járásban működő önkormányzatok, a járási hivatal, egyházak, iskolák és a kisebbségi önkormányzat vezetőit hívták meg. A kapitányságvezető, Török Csaba beszámolt a Ceglédi Járás 2016-os esztendő első 10 hónapjának a közbiztonsági és közlekedésbiztonsági mutatóiról összevetve az előző évek adataival. Az eseményen részt vett Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka is.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 18 19 20 ... 25 26 27
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények