Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 január 29 vasárnap - 09:39:02     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A rendőrök várják azon sértettek jelentkezését, akiket Budapesten vagy Pest megye területén késélezés címén becsapott R. Jenő.
 
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján R. Jenő 2016 májusa és 2017 januárja között Budapest több kerületében, illetve Pest megyei településeken késelézést ajánlva bejutott – főként idős – sértettek lakásába. A szolgáltatás elvégzése után azonban az előzőleg megállapodott összegek többszörösét kérte és végül kapta meg tőlük, ezzel becsapva őket. A férfit a rendőrök – beazonosítását követőn – Szigetszentmiklóson fogták el, amikor éppen hasonló módszerrel próbált egy ingatlanba bejutni. Ellene a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.
 
A nyomozók megállapították, hogy a 44 éves R. Jenő számos alkalommal csapta be hasonló módon az őt késélezéssel megbízó embereket, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akinek a sérelmére a férfi hasonló bűncselekményt követett el, hívja a 06-70/198-8531 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/55-111 Telefontanú számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
 
Forrás: police.hu
2017 január 23 hétfő - 10:58:19     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgTeljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök. Frontálisan ütközött össze két jármű 2017. január 23-án 10 óra 10 perckor a 40-es főút 27700-as méterszelvényében.
 
A baleset következtében két személy megsérült. A helyszínelést a rendőrök teljes útlezárás mellett végzik. Cegléd és Abony térségében 2017. január 23-án a délelőtti órákban több baleset is történt. A térségben köd nehezíti a közlekedést, a 4-es főút és a 40-es főút az időjárási körülmények miatt csúszóssá vált. Kérjük a járművezetőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg járműveik sebességét! Vezessenek óvatosan! - írja a police.hu.


Olvasd tovább...
2017 január 20 péntek - 07:42:17     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kun_szebasztian_eltunt_abonyi_beteg_kisfiu_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság az állampolgárok segítségét kéri Kun Szebasztián János megtalálásához. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13020/484/2017. általános ügyszámon körözési eljárást folytat Kun Szebasztián János 12 éves abonyi kisfiú eltűnése miatt.
 
A jelenlegi adatok szerint a gyermek 2017. január 18-án a délutáni órákban az Abonyi Lakásotthonból engedély nélkül ismeretlen helyre távozott. Tartózkodási helye azóta ismeretlen. Kun Szebasztián János 150 cm magas, 65 kilogramm testsúlyú, zömök testalkatú, haja barna, rövidre nyírt. Szeme színe barna, arca ovális. Eltűnésekor piros felsőt és szürke nadrágot viselt, amelyen zöld csíkokból álló felirat látható.


Olvasd tovább...
2017 január 17 kedd - 13:35:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Frontálisan ütközött két autó Abonyban, a Szolnoki úton 2017. január 17-én, reggel 07:55 perckor.
 
- Egy kisteherautó Szolnok irányából Cegléd felé közlekedett a 40-es úton, amikor az Abony, Szolnoki út 78. szám előtt eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személyautóval. A gépkocsiban a légzsákok kinyíltak, így a gépjármű vezetője csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A személyautóban keletkezett anyagi kár jelentős. Összesen mintegy 2 millió Ft-ra becsülik a két autóban keletkezett kárt - tájékoztatott a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. 
 
 
Az elmúlt napokban egyébként az időjárásnak köszönhetően több mint 20 baleset történt a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén!
 
Közlekedjenek óvatosan, vigyázzanak magukra és egymásra!
 
Darányi Erika


Olvasd tovább...
2017 január 13 péntek - 16:42:42     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

csuszos_utak_abony_pest_megye_tortel_abony.hu_2017.jpgPest megyében hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók reggeltől a kora délutáni órákig több mint egy tucatszor avatkoztak be, illetve végeztek műszaki mentési feladatokat a megye közútjain. A legtöbb esetben a megváltozott útviszonyok miatt személygépkocsik csúsztak árokba, autóbuszok, teherautók fordultak keresztbe okozva ezzel forgalmi akadályt.
 
Jelenleg a megyében hóesés Dabas és Vác térségében tapasztalható. Nagykáta, Ráckeve, Pomáz és Budaörs térségében eső esik, riasztás nincs érvényben. Az előrejelzések alapján az ország középső és észak-keleti részén a késő esti órákig további 15-20 cm, a hegyekben akár 25 cm-es hó is eshet. Az Útinform tájékoztatása szerint a kialakult időjárási körülmények miatt a 2-es főúton a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedésének a tiltása Nógrád megyében, illetve Szlovákiában továbbra is érvényben van, valamint a 102-es főút Zsámbék és Pilisjászfalu (10-es főútig) közötti szakaszán szintén fent van tartva.


Olvasd tovább...
2017 január 13 péntek - 09:26:49     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

talalt_bicilik_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Rendőrőrs rendőrei ismét kettő kerékpárt találtak Abonyban.

Az egyik egy újszerű Atlantic névre keresztelt férfi montenbike, a másik pedig egy régi típusú Csepel kerékpár. A biciklik az Abonyi Polgármesteri Hivatalban várják gazdáikat, akik a tulajdonviszony igazolásával vihetik haza kerékpárjukat ügyfélfogadási időben.

Darányi Erika
2017 január 13 péntek - 07:16:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgA teherjármű vontatmánya a 4-es főút Abonyt elkerülő szakaszán fordult keresztbe az úton, míg a vontató az út menti árokba csúszott 2017. január 13-án a reggeli órákban.

Az eset során senki nem sérült meg, azonban a keresztbe fordult pótkocsi akadályozza a 4-es főút érintett szakaszának forgalmát. A műszaki mentést a ceglédi hivatásos tűzoltók végzik, akik egyben a helyszínt is biztosítják. A helyszínelést a rendőrök félpályás útlezárás mellett kezdték meg, a forgalom rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozó irányba halad - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Számtalan baleset történt az ország útjain a reggeli órákban a csúszós utak miatt! Kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!

DE


2017 január 09 hétfő - 10:20:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Útról lesodródva árokba hajtott és ott az oldalára borult egy személygépkocsi vasárnap délben a 4-es főút 89-es kilométerénél, Abony közelében. A gépkocsiban hárman utaztak, mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentők kórházba szállították. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a kerekeire állították a járművet.

Fotó: PMKI Cegléd HTP2017 január 07 szombat - 10:46:42     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A figyelem, a segítség életet menthet

rendorseg_polgarorseg_extrem_hideg_abony_2017.jpgAz elkövetkező napok időjárás előrejelzése szerint a napi középhőmérséklet tartósan -5 °C körül alakul, az esti és hajnali órákban pedig akár a -20 °C-ig is süllyedhet. A rendőrség kéri, hogy figyeljenek az idős, vagy nehéz körülmények között élő hozzátartozóikra, szomszédjaikra! Ha tudomásuk van olyan személyről, aki egyedül él és nincs fűtési lehetősége, kérjen segítséget, jelezze a rendőrség, polgárőrség felé!
 
- A krízisidőszak alatt gyakrabban keressék meg – személyesen, vagy telefonon, egyedül élő hozzátartozóikat, hogy meggyőződhessenek róla, jól vannak!
- Közterületen magatehetetlenül ülő, vagy fekvő személyhez kérjenek segítséget! Hívják a mentőszolgálatot, a rendőrséget, vagy a polgárőrséget.
- Több esetben is életet mentett az éberség, az odafigyelés. Figyeljenek a szomszédok egymásra, ha esetleg huzamosabb ideig nem látják az önök mellett lakót, akkor csengessenek át! Ha fennáll a gyanú, hogy baj történt, értesítsék a hatóságokat! 
- Ha hosszabb útra indulnak, mindig vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű folyadékot, illetve takarókat és tartalék, meleg holmit, felkészülve egy lehetséges elakadásra! A rendőrségi szolgálati gépjárművekben is van meleg pokróc, hogy a járőrök azonnal segítséget tudjanak nyújtani a bajbajutottaknak.


Olvasd tovább...
2017 január 05 csütörtök - 10:44:09     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abony_megtalalt_kerekpar_abony.hu_2016.jpg
Az Abonyi Rendőrőrs keresi a képen látható Túra típusú megtalált kerékpár jogos tulajdonosát.

A biciklit 2016. december 12-én szállították be rendőreink az Abonyi Rendőrőrsre. Ha felismeri a kerékpárját, a tulajdonviszony igazolásával (kerékpár papírjaival) átveheti az Abonyi Rendőrőrs épületében (Ceglédi út 2.)

DE
Oldal:  1 2 3 ... 18 19 20 ... 27 28 29
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények