Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 március 03 csütörtök - 10:40:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A regisztráció célja, hogy a kerékpárt azonosítani tudják, így a tulajdonjog könnyen és biztonságosan tisztázhatóvá válik. Cegléden már 2014 óta él ez a lehetőség, melyet Abonyban is bevezettek. A regisztráció mindösszesen 15 percet vesz igénybe az Abonyi Rendőrőrs épületében. A rendőr egyedi azonosítóval megjelöli a kerékpárt (UV festékkel egyedi azonosító számot kap), annak jellemzőit dokumentálja, lefényképezi, és a helyi rendőrségi adatbázisban rögzíti. A kerékpárt rendőrségi regisztrációs matricával is ellátják.
 
Kérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy regisztrációs szándékukat személyesen vagy telefonon (53/360-152) az Abonyi Rendőrőrsön jelezni szíveskedjenek!
 
Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás
2016 február 16 kedd - 07:37:29     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A gyalogos balesetek elkerülése érdekében is fontos, hogy a közlekedők figyeljenek egymásra!

Közlekedésük a télen - a rossz látási viszonyok és a hosszabb sötét időszakok miatt - nagyobb kockázatot hordoz magában. Emellett a hideg időben gyakran türelmetlenebbek, figyelmetlenebbek a közlekedők, minél előbb szeretnék úti céljukat elérni.Az éjszakai balesetek tekintetében jellemző, hogy a gyalogosan közlekedő személy nem visel láthatósági mellényt, illetve sötét árnyalatú ruházatban – ezáltal rosszul vagy nehezen látható módon – vesz részt a közlekedésben. A gyalogosok is sokat tehetnek biztonságukért, ha figyelnek arra, hogy láthatóak legyenek a közlekedés többi résztvevője számára. Legjobb, ha fényvisszaverővel ellátott ruházatot, illetve láthatósági mellényt viselnek. A gyalogosgázolások bekövetkezésének másik jellemző oka az, hogy a gyalogosok az úttesten szabálytalanul próbálnak átkelni, vagy az úttesten, esetleg az úttest szélén, szabálytalanul a jobb oldalon haladnak, illetve a járművezetők figyelmetlenül, a nem megfelelő sebesség megválasztásával vesznek részt a közlekedésben.


Olvasd tovább...
2016 január 28 csütörtök - 13:20:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A Rendőrség vigyáz Önre és értékeire! Ön is megtesz mindent ennek érdekében?

Az időskorúak sérelmére elkövetett jogsértések során az elkövetők azt használják ki, hogy az idősek jószívűek, olykor hiszékenyek is, a figyelmük könnyen elterelhető, és gyakran élnek egyedül. Hasonló esetben kérjük, vegyék figyelembe, hogy a biztonságuk nagymértékben növelhető megfelelő óvatossággal és körültekintéssel! 

A „trükkös lopásokról”: Mindennapjaink jelenségévé vált az a fajta bűnelkövetési módszer, amikor időskorúak lakóhelyén megjelennek idegenek, majd különféle hihetőnek tűnő magyarázatokkal, kéréssekkel bejutnak a lakásukba és a tulajdonos figyelmét elterelve elemelik étékeiket. 

A bűnelkövetők módszerének lényege: Valamilyen ürüggyel juss be az idős házába! Ha bejutottál érd el, hogy az idős ember elővegye pénztárcáját és pénzét a rejtekhelyéről! Tereld el a figyelmét és szabadítsd meg az értékeitől! Ezt nevezzük trükkös lopásnak! 

A trükköző mottója: „Ismerd meg a rejtekhelyet, ahonnan az értéket elviheted! Tereld el a figyelmet és cselekedj gyorsan”. 

A trükköző módszere: Veszek bármit, hoztam visszatérítést, ajándékot bárhonnan, egyet kérek, hogy adjon vissza a 20 ezresből és adjon egy pohár vizet. Én addig az elővett, vagy a rejtekhelyre visszatett pénzt megszerzem. 

Óvakodjunk az idegenektől, és ne engedjük be őket lakásunkba! Ha beengedjük, mindig legyen velünk egy szomszéd, egy rokon. Amennyiben a hívatlan vendég már akaratuk ellenére belépett otthonukba, ne hagyják egy pillanatra sem felügyelet nélkül. Amennyiben kellő körültekintéssel lépnek fel, meghátrál, és távozni fog. A „vendégtől” mindig kérdezzék meg a nevét, írják fel a gépkocsija rendszámával együtt. Tudjuk, hogy ez nehéz, de segíthet a szomszéd, a rokon. 


Olvasd tovább...
2015 december 14 hétfő - 17:56:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A téli közlekedési viszonyok megváltozása számos veszélyhelyzetet rejt magában. A csúszós utak, a rossz látási viszonyok nehezítik a közlekedést.

A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez és járművét is készítse fel a téli közlekedésre. A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.Kérjük a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően vezessék járművüket!

Police.hu
Fotó: Szilágyi Tamás
2015 december 01 kedd - 12:44:28     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az országos rendőrfőkapitány 2015. december 1-jén 0 órától 2016. január 31-én 24 óráig Magyarország teljes közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében.Police.hu
2015 december 01 kedd - 10:03:21     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos, nagyobb tömegeket vonzó helyszínek környékén rendszeres ellenőrzéseket tartanak a  heves megyei rendőrök a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel az esetleges vagyonelleni bűncselekmények megakadályozása és megelőzése érdekében.Az áldozattá válás kockázata azonban jelentősen csökkenthető néhány óvintézkedés betartásával:
 • Pénzt, hitelkártyát, iratokat olyan helyen tároljanak, ahová a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni! Erre megfelelő lehet például a kabát belső zsebe, vagy egy zárt kézitáska.
 • Zsúfolt helyen, tömegközlekedési eszközön lehetőség szerint szorítsák a karjuk alá táskájukat, melynek érintetlenségét többször ellenőrizzék!
 • Soha ne tegyenek pénztárcát, kézitáskát, autóstáskát, csomagot a bevásárlókocsiba, a kosár vagy a bevásárló táska tetejére, továbbá vásárláskor, az áru válogatásakor ne hagyják azokat felügyelet nélkül!
 • Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire aznap várhatóan szükségük lesz!
 • Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk kulcsaitól elkülönítve tárolják!
 • A bankkártya PIN-kódját ne írják rá a kártyára és ne tárolják együtt!


Olvasd tovább...
2015 november 19 csütörtök - 13:27:18     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az elmúlt napokban zseblopás sértettje lett egy szolnoki nő. A 39 éves fiatalasszony a piacon vásárolt, amikor valaki kabátjának külső zsebéből eltulajdonította a több tízezer forintot tartalmazó pénztárcáját. Az ilyen típusú jogsértés nem egyedi. A zsebtolvajok egész évben „dolgoznak”. Megjelenésükre jellemzően a nagy bevásárlóközpontokban és tömegközlekedési eszközökön, illetve nagyobb tömeget vonzó eseményeken lehet számítani. A rendőrség az alábbi praktikus ötletekkel és tanácsokkal segít, hogy Ön ne váljon a zsebtolvajok áldozatává: 
 • Fokozattan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, utazik!
 • A pénztárcáját, bankkártyáját, mobiltelefonját tegye biztonságos helyre! (pl.: kabát belső zsebe, kézitáska belső része)
 • Ne tartson magánál sok készpénzt, vagy ha mégis, egymástól elkülönítve tárolja!
 • A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tartsa egymás mellett!
 • Közlekedjen úgy, hogy válltáskáját maga előtt fogja!
 • Ne tartson okmányokat, értékeket hátizsák, hátitáska külső zsebeiben!
 • Tömegközlekedési eszközön fel- és leszállás közben figyeljen környezetére is, táskáját, csomagját lehetőleg szorítsa magához!


Olvasd tovább...
2015 november 19 csütörtök - 13:11:14     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt hetekben több jelzés is érkezett a rendőrséghez, amelyek szerint ismeretlen tettes az egyik közösségi oldalon megfenyegetett gyermekkorú, illetve fiatalkorú lányokat, hogy privát üzeneteiket nyilvánosságra hozza, ha nem küldenek részére ruhátlan fényképeket magukról. Több esetben a gyerekek engedtek a nyomásnak, megijedtek és elküldték a kért képet. A rendőrség nyomozást indított az ügyekben. A rendőrség kéri a szülőket, hogy hívják fel gyermekeik figyelmét a közösségi oldalak és az internet veszélyeire! Beszélgessenek el gyermekeikkel az egészséges bizalmatlanságról, az ismeretlenekkel való ismerkedés veszélyeiről, és kérjék, hogy azonnal szóljanak, ha bármi gyanúsat tapasztalnak, vagy ha kellemetlen szituációba kerülnek! A gyermekek és a szülők is bizalommal fordulhatnak az iskolarendőrökhöz, vagy az iskolai bűnmegelőzési előadókhoz a téma kapcsán felmerülő kérdéseikkel! Ne késlekedjenek, ha gyanúsat tapasztalnak, hanem azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen! 
 
Kérjük, fogadják meg ajánlásainkat, amelynek részletei IDE kattintva olvashatóak!
 
Police.hu
2015 november 10 kedd - 06:52:10     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Ősszel és télen a közlekedési balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a járművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Kijelenthető, hogy a közúti közlekedésben az októbertől februárig tartó időszak kezdetén a száraz és vizes utak hirtelen válthatják egymást, mely különös óvatosságot és figyelmet igényel. Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos (esős, havas) időjárás lesz a jellemző és ilyenkor a közlekedés legfőbb színterein, az utakon az aktuális időjárási viszonyok nem éppen optimális feltételeket teremtenek. A legtöbb problémát a csapadéktól csúszós út okozza, mely mellé társulnak többek között a fagy, a köd, és az általánosságban jellemző romló látási viszonyok. Az év ezen időszakaiban a járművezetők felelőssége, hogy közlekedésük során a többi közlekedő részére láthatóak legyenek, illetve hogy megfelelően felismerjék a körülöttük történő közlekedési szituációkat. Mindezek érdekében szükséges a járművek őszi-téli felkészítése, valamint a járművezetők megfelelő látása. Az őszi-téli átállással kapcsolatos felkészülés már időszerű, melynek keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer, és az ablaktörlők ellenőrzése, azonban az év végéhez közeledve egyre gyakrabban lesz szükség a jégkaparóra, a jégoldó sprayre is, az ablakmosó folyadékok pótlására, de a páramentesítők használata is előtérbe kerül. Mindezek a gépkocsiknak ugyan nem kötelező tartozékai, de az őszi-téli közlekedésnek annál fontosabb kellékei.


Olvasd tovább...
2015 október 29 csütörtök - 07:35:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Fogadja meg tanácsainkat, hogy ne váljon bűncselekmény áldozatává!

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak Napja, amikor a temetőkben meggyújtjuk az emlékezés lángjait.A megnövekedett gépjármű-, és gyalogosforgalom irányítása, valamint az ilyenkor előforduló bűncselekmények megelőzése érdekében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősített szolgálattal készül különösen a köztemetők, virágárusító helyek, valamint a tömegközlekedési központok környékén.   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel az ünnepre készülő állampolgárok figyelmét: A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása, és a torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe.A parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, műszaki cikkeket. A tömegközlekedési eszközökön utazók irataikat, tárcájukat és telefonjukat jól zárható felső ruházatukban vagy táskájukban helyezzék el. A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál sem, és a tömegközlekedési eszközön azokat úgy helyezzék el, hogy folyamatosan szem előtt tudják azt tartani. Járműveiket minden esetben zárják le!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 18 19 20 21
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények