Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2018 július 09 hétfő - 09:17:20     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A 30 éves férfi hétfőn reggel kiugrott a 4-es számú főúton egy rabszállító járműből - FRISSÍTVE!

fogolyszokes_cegled_kozeleben_abony.hu_2018.jpg   A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult eljárás fogolyszökés bűntett gyanúja miatt a 13020/971/2018. bűnügyi számon.

   A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves Horváth István fogva tartott 2018. július 9-én 7 óra körüli időben Cegléd közigazgatási területén a 4-es számú főúton egy rabszállító szolgálati gépkocsiból kiugrott.

   A rendőrség a büntetés-végrehajtás munkatársaival közösen azonnal megkezdte a férfi felkutatását, amely ez idáig nem vezetett eredményre, ezért a nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A 30 éves férfi 167 cm magas, vékony testalkatú, barna szemű és rövid barna hajú, szökése során rabruhát viselt. Horváth Istvánról a mellékelt fénykép áll rendelkezésre. 

Nagyításért KLIKK a fotóra!


Olvasd tovább...
2018 július 04 szerda - 16:59:45     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

szemelygepkocsi_gyulladt_ki_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Kigyulladt egy személygépkocsi Abonyban, a Körte utcában 2018. július 04-én, a délutáni órákban. A jármű teljes terjedelmében égett, amikor a ceglédi hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek.

   Az egység megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd egy vízsugár segítségével elfojtotta a lángokat és visszahűtötte a felhevült fém alkatrészeket.
 
 A tűz a gépkocsiról nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, megyei szóvivő.

Abony.hu
Fotó: PMKI Cegléd HTP2018 július 03 kedd - 12:08:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. július 2-án 16 óra 40 perc körül Abonyban, a Ceglédi úton közlekedett egy tehergépkocsi a Mátyás király utca irányából, a Bem József utca irányába.

   Haladása során a Bem József utca kereszteződéséhez érve előzésbe kezdett, amelynek során összeütközött egy balra kanyarodó személygépkocsival. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

   A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. július 3-án 10 óra 24 perc körül Abonyban, a Nagykőrösi út 58. szám előtt egy kistehergépkocsi és egy tehergépkocsi - eddig tisztázatlan körülmények között - összeütközött. A baleset következtében egy fő könnyű sérülést szenvedett - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően!

Abony.hu


2018 július 02 hétfő - 07:23:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

tuzeset_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Abony közelében, a Feketehalom dűlőben, a 4-es főút mellett egy szántóföldön, 2018. július 1-jén, 22 óra körül.

   Az autóban ketten utaztak, mindketten idejében kiszálltak belőle, így az első hírek szerint nem sérültek meg.

   A ceglédi hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Abony.hu
2018 június 24 vasárnap - 06:59:32     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

baleset_arokba_borult_abonyban_ujszilvas_abonyi_abony_abony_2.jpg   Árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi szombaton délután az abonyi és az újszilvási települések kereszteződésében.

   Az autóban egy ember utazott, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították.

   A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínelést követően kerekeire állították a járművet - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. 

Fotók: PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2018 június 18 hétfő - 19:27:04     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

sulimoped_program_gyulai_iskola_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A vakáció kezdete nemcsak a tanév lezárását jelentette a programban résztvevő abonyi diákok számára. Idén nyáron ők már segédmotoros kerékpárral is részt vehetnek a közlekedésben.

   A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság koordinálásával megszervezett Sulimoped program a 2017/2018-as tanévben Abonyban került végrehajtása. A város két általános iskolájának érdeklődő diákjai élhettek az egyedülálló lehetőséggel és szerezhettek segédmotoros kerékpárra vezetői engedélyt a tanév végére az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság finanszírozása jóvoltából. A programban résztvevő 8. osztályos diákok a ballagási ünnepség alkalmával emléklapot vehettek át a program eredményes befejezéséért.   
 


Olvasd tovább...
2018 június 16 szombat - 16:42:45     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt egy abonyi lakos ellen.

   A járőrök 2018. június 15-én 23 óra 5 perckor igazoltatták a Szolnok külterületén személygépkocsival közlekedő 25 éves férfit, akiről megállapították, hogy a hatóság korábban eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök a sofőrt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették - tájékoztatta az abony.hu-t a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu

A fotó illusztráció!

Forrás: sziakomarom.sk


2018 június 11 hétfő - 08:02:28     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Lezárt ügy: A ceglédi rendőrök vádemelést javasolnak egy 23 éves abonyi férfi ellen.

   A nyomozás adatai szerint az abonyi férfi 2017. október 8-án délután egy Abony, Bicskei úton található házba betört és onnan egy játékkonzolt és tartozékait, valamint egy beltéri egységet tulajdonított el.

   Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök az ügyben végzett adatgyűjtés alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét egy 23 éves helyi férfit, akit 2017. november 17-én elfogtak, majd gyanúsítottként kihallgattak.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017. október 23-ára virradó éjjel egy abonyi ingatlan udvaráról eltulajdonított egy rotációs kapát, valamint 2017. november 2-ára virradó éjjel egy szintén abonyi házba is betört és onnan egy LCD tévét, valamint készpénzt lopott el.


Olvasd tovább...
2018 június 09 szombat - 07:09:22     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

gepkocsifeltoresek1_buncselekmenyek_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Huszonhét vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével hozható összefüggésbe az a férfi, akit a ceglédi rendőrök egy gépkocsifeltörés kísérletét követően fogtak el.
 
   A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 23 éves lajosmizsei férfi ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. június 6-án délelőtt Abonyban több gépkocsit kísérelt meg feltörni. A kiérkező járőr még a helyszínen elfogta, majd előállította a Ceglédi Rendőrkapitányságra.

   A nyomozók adatgyűjtést végeztek az ügyben, amelynek során megállapították, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy elfogásának napján hajnalban egy nagykőrösi utcán leparkolt Mercedes típusú személygépkocsit az utasterében talált indítókulcsot felhasználva ellopott. A járművel később defektet kapott, így azt Abony külterületén – utasterében más, feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyakkal – hátrahagyta.


Olvasd tovább...
2018 június 07 csütörtök - 11:43:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Évek óta csökkenő tendenciát mutat a bűncselekmények száma Abony városában. Az utóbbi időszakban a településen élők nagy segítségére voltak az abonyi rendőröknek, a bűnesetek megelőzése és az elkövetett bűncselekmények sikeres felderítése során.

   Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka nagyon hálás a lakosok jelzéseiért. Köszönetét ezúton, lapunk hasábjain szeretné tolmácsolni minden abonyi polgárnak:

- Köszönetemet és elismerésemet fejezem ki azon állampolgároknak, akik az utóbbi napokban, hetekben hasznos jelzésekkel, információkkal szolgáltak az általuk észlelt gyanús körülményekről, jelenségekről - mondta Gulyás Pál, aki kiemelte, többek között ennek is köszönhetően sikerült ebben az időszakban több bűncselekmény elkövetőjét is eljárás alá vonniuk.

- A nemrégiben történt ékszerbolti betörés elkövetőjét percekkel a cselekményt követően elfogtuk, valamint június 06-án szintén állampolgári jelzés alapján előállítottunk egy személyt, aki saját elmondása szerint is vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére készült városunkban, amelyek így meghiúsultak. Elszámoltatása során az is kiderült, hogy más településeken korábban számos bűncselekményt elkövetett már - részletezte a rendőr alezredes.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 26 27 28
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények