Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 november 12 vasárnap - 08:10:15     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Kigyulladt egy garázzsal egybeépített kazánhelyiség szombat éjszaka Abonyban, a Radák Katalin utcában.

A garázsban egy autó parkolt, amit a tűzoltók kiérkezése előtt az otthontartózkodók az udvarra kitoltak, majd megkezdték a tűz oltását. A ceglédi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével a végleges oltást befejezték, az épületet átszellőztették, illetve átvizsgálták, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta lapunkat Csámpai  Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP
2017 november 10 péntek - 08:20:20     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

baleset_kisteherauto_abony_abony.hu_2017.jpgÚtról lesodródott, árokba hajtott és az oldalára borult egy kisteherautó csütörtök délelőtt a 40-es úton, Abony közelében.

A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították, átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. A balesetben személyi sérülés nem történt, a jármű árokból való kivontatásáról a tulajdonos gondoskodott - tájékoztatta lapunkat Csámpai  Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Még több fotóért kattintson a képre!

Fotók: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP2017 november 09 csütörtök - 08:03:31     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

latni_es_latszani_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitánysága tájékoztatja a lakosságot, hogy az idei évben is zajlik - megújult formában - a „Látni és látszani” kampány.

A kampány ideje alatt - 2017. október 16. és 2017. december 08. között a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a gépjárművek megfelelő műszaki állapotának átvizsgálása mellett ellenőriztetheti látását is, felkeresheti az Önhöz legközelebbi szervizt és optikát.   A kerékpárosok láthatóságára kiemelt hangsúlyt fektetünk a kampány időszakában.

További információ az alábbi linkre kattintva érhető el: https://latnieslatszani.hu/

Mostantól egy BAGOLY hirdeti, hogy a kampányban való részvétel egy BÖLCS DÖNTÉS! 


2017 november 08 szerda - 09:05:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A lakások, lakóházak biztonsága évszaktól függetlenül fontos feladat, hiszen egy kis elővigyázatossággal rengeteg kellemetlenség, kár kerülhető el.

Ha otthonában nagyobb pénzösszeget tart, azt mindig tegye biztonságos, mások által nem ismert helyre! Tanácsos lemez vagy pénzkazettát vásárolni. A pontos hely ismerete csak önre tartozik, azt senkivel ne ossza meg!
 
Jellemzően a nyílászárókon keresztül történik a betörés, ezért szükséges az első és hátsó ajtók, ablakok megerősítése. Az ajtólap, ajtótok, pánt, zárszerkezet megerősítése acéllemezzel, fémrács szerkezet kialakításával lehetséges. Az ajtóbefeszítés ellen hatékony lehet a hevederzár, amennyiben az megfelelően van kialakítva, lehetőleg falba záródik és jó minőségű a zárszerkezet. Fontos szempont, hogy az ajtó több ponton záródjon. Amennyiben a földszinti ablakokra szerelt biztonsági rácsot túlzásnak érzi, az üvegfelületre helyezett törésvédelmi fólia láthatatlan védelmet biztosít. A fólia mellett további módszerekkel is nehezítheti az ablakon át való bejutást, ilyen a redőny felszerelése vagy az, ha szúrós, áthatolhatatlan akadályt jelentő növényeket telepít az ablak alá. Mindemellett elsődleges, hogy soha ne hagyjon nyitva ablakot, még bukóra sem, akármilyen elérhetetlennek tűnő helyen találhatók. 


Olvasd tovább...
2017 november 07 kedd - 16:23:19     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat M. J. abonyi lakos ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2017.  november 5-én délután – kihasználva, hogy barátja elaludt – eltulajdonította tőle Mercedes típusú személygépkocsijának indítókulcsát, majd azzal a lakás előtt leállított gépkocsit elindította. A járművel Abonyban közlekedett, ennek során egy villanyoszlopnak ütközött, majd az összetört autót visszavitte ismerőse háza elé. A balesetben személyi sérülés nem történt.  Az indítókulcsot ezek után a még mindig alvó sértett lakásába vitte.

A jármű tulajdonosa a bűncselekmény elkövetését csak később, az esti órákban észlelte, majd bejelentette a rendőrségen. Ezt követően a rendőrök rövid időn belül azonosították a gyanúsítottat, akit a Ceglédi Rendőrkapitányságon állítottak elő.

A férfi kihallgatása során elismerte a terhére rótt cselekmény elkövetését, az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezik.

Abony.hu információ 

2017 november 03 péntek - 14:11:49     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Október 30-án egy abonyi személy bejelentést tett az Abonyi Rendőrőrsön, miszerint egy ismeretlen, de igen meggyőző hang felhívta azzal, hogy nyert 120.000 Ft-ot.

A hívó tájékoztatta a sértettet, hogy a nyeremény átvételéhez 15 percen belül fel kell keresnie egy OTP bank automatát, melyet a jóhiszemű áldozat meg is tett. A telefonáló útmutatása alapján különböző "kódokat" kellett beütnie, amely a nem létező nyeremény átvételének feltétele volt. Mint utólag kiderült, a megadott számok hat különböző telefonszámot rejtettek, melyek egyenlegét egyenként 15.000,-Ft összeggel - összesen 90.000,-Ft értékben - töltötte fel a saját bankszámlájáról.

Sajnos nem ez az első eset, hogy a telefonos csaló abonyi áldozatot „szed". Az Abonyi Rendőrőrs nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, hogy ne dőljenek be, ha valaki telefonon nyereményt ígér, és az is legyen gyanús, ha a hívó azt kéri, hogy látogassanak el egy bank automatához. A rendőrség kéri továbbá, hogy minden esetről tegyenek bejelentést.

Darányi Erika


2017 november 03 péntek - 13:02:32     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
MTI

ellenorzik_jarmuvek_teli_felkesziteset_abony_abony.hu_2017.jpgÖsszehangolt akcióban ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a személyautók és az autóbuszok megfelelő felkészítettségét a téli időjárási körülményekre 2017 november 8. és 10. között - tájékoztatta közleményben az MTI-t a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

Emlékeztetnek arra, hogy az őszi-téli időszakban megváltozó út- és látási viszonyokhoz minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. Csúszós, havas úton a fékút hosszabb, ezért a gumiabroncsok állapota döntően befolyásolja a járművek menetstabilitását. A közlekedési hatóságként eljáró NFM és a kormányhivatalok munkatársai végzik az ellenőrzést. A személygépkocsik esetében azt vizsgálják, hogy a gumi megfelel-e az időszaknak, továbbá az abroncs műszaki állapotát, méret- és típusazonosságát. Ugyanakkor a fagyálló folyadék szintjét és fagyáspontját, az ablaktörlő lapátokat, az ablakmosó-, világító- és jelzőberendezéseket is ellenőrzik.


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 11:35:14     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

2017. október 30. és november 04. között az Abonyi Rendőrőrs rendőrei fokozottan és visszatérően ellenőrzik a temetőket, Halottak napján pedig folyamatos lesz a rendőri jelenlét.

Gulyás Pál r. alezredes, őrsparancsnok az abony.hu-nak elmondta, hogy a rendőr kollégák az ünnep méltóságához igazodva járnak majd el, tehát nem a büntetés lesz a cél, hanem inkább az, hogy segítsenek a lakosságnak.

Az Abonyi Rendőrőrs nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, hogy ne megszokásból vezessenek, figyeljenek oda a forgalmi rend megváltozása miatti közlekedési helyzetre, legyenek türelmesek egymással. Vigyázzanak a kerékpárosokra és gyalogosokra! Véletlenül se hagyjanak a kocsiban látható helyen értéktárgyat, zárják le a gépkocsit! A temetőkben is figyeljenek a táskáikra, értékeikre.

Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:
 
2017 október 30 hétfő - 10:57:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

viharos_szel_karok_felszamolasa_abony_abony.hu_2017.jpgLetört ágakat, kidőlt fákat és leszakadt villanyvezetékeket hagyott maga mögött a Pest megyén is átvonuló viharos, olykor orkánerejű szél. Abony és környékéről is rengeteg bejelentést kapott a Pest Megyei Katasztrófavédelem.

- Vasárnap délelőttől több mint hétszázötven bejelentés érkezett a Pest megyei műveletirányításra - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. - Gyakran gyökerestől kiforduló fák okoztak forgalmi akadályt, vagy képeztek veszélyhelyzetet. A hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók címről-címre járva számolták fel az eseményeket. A megrongálódott elektromos hálózat miatt rövidebb-hosszabb ideig közel negyvenezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Közel kétszáz esemény érintette Ceglédet és környékét. 

A bekövetkezett események során személyi sérülés nem történt, nagyobb ipari létesítményben, közintézményben nem keletkezett kár. Még mindig érkeznek a bejelentések a viharkárok kapcsán. A munkák hétfőn egész nap folytatódnak tovább.

DE

A fotó illusztráció! Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság


Olvasd tovább...
2017 október 30 hétfő - 10:23:16     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

 
Egyirányú forgalmi rend lépett életbe 2017. november 2-án, 8 óráig. 
 
Abonyban, a Szolnoki úti katolikus (nagy) temetőnél, a Temető utcában a Szolnoki út felől a Nyári Pál utca irányába, valamint a Szondi utcai katolikus (kis) temetőnél, a Szondi utcában a Szemere Bertalan utca irányából a Szelei út irányába. 
Nagyításért kattintson a térképre!


Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó hírek:
 

Oldal:  1 2 3 4 ... 19 20 21
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények