Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2018 november 10 szombat - 11:45:04     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrsére 2018. november 9-én 8 óra 51 perckor érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes egy abonyi ingatlan udvarára a kerítésen átmászva bejutott, majd onnan ellopott egy motoros fűnyírót.

   Az Abonyi Rendőrőrs parancsnok-helyettese és a helyi körzeti megbízott soron kívül értékelték az üggyel összefüggésben rendelkezésükre álló információkat és a tettes vélt menekülési útvonala felé indultak. Ezt követően, a bejelentéstől számított kilenc percen belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 30 éves abonyi férfit, majd a lopott fűnyírót is megtalálták.
 
   Az abonyi férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a ceglédi nyomozók, a lefoglalt fűnyírót pedig visszaadták tulajdonosának.

   A gyanúsítottal szemben a további eljárást szabadlábon hagyása mellett az Abonyi Rendőrőrs folytatja le - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu

 
2018 október 30 kedd - 14:52:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A fűtési szezon beköszöntével megjelentek a csaló tűzifaárusok Abonyban is - hívja fel a lakosság figyelmét honlapunk hasábjain Gulyás Pál r. alezredes.

   Az őrsparancsnok arra kér mindenkit, hogy körültekintően járjanak el a tüzelőanyag beszerzésekor. A legtöbb esetben jóhiszeműségük miatt az idősek esnek a csalók áldozatául.

   Gulyás Pál azt javasolja, hogy ha a tűzifa vásárlásakor gyanús jeleket észlelnek, vagy nem biztosak benne, hogy az eladó megbízható-e, nyugodtan hívják ki a járőröket, akik ellenőrzik az árusok személyét. Hivatalosan működő faárusoktól több dokumentumot is kell kapnia a vásárlónak, például szállítólevelet - hangsúlyozza az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka, aki szerint olyan kereskedőktől célszerű vásárolni, akit már korábbról ismerünk.

   A csalók jelenlegi módszere az, hogy erdei m3-ben hirdetik a fát, majd sokkal kevesebb m3-t szállítanak ki, mint amiről a megrendelés szólt. A leleményes árusok közkedvelt járművei a nyitott vagy ponyvás Mercedes kisteherautók, amivel a hajnali órákban, még sötétben végzik a kiszállítást.

Járőr mobiltelefon: 06-30-277-31-85  
Abonyi  Rendőrőrs: 06-53-505-860 
Ceglédi Rendőrkapitányság: 06-53-310-066 


Olvasd tovább...
2018 október 30 kedd - 13:28:17     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abonyi-rendorors-polgarorseg-fokozott-jelenlet-abonyban-abony-abony.hu-2018.jpg   Fokozott rendőri jelenlét lesz, elsősorban a temetők környékén és az oda vezető utakon mindenszentek és halottak napján, hogy az emlékezés zavartalan és biztonságos legyen - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A hírt Gulyás Pál r. alezredes is megerősítette az abony.hu-nak.

- Rendőreink és a polgárőrök is folyamatosan, illetve visszatérően jelen lesznek a temetőknél keddtől egészen vasárnap éjfélig - tájékoztatta lapunkat az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka, aki arra kéri a lakosságot, hogy fokozottan vigyázzanak az értékeikre, mind a gépkocsikban, mind a személyes tárgyak vonatkozásában, legyenek türelmesek és megértőek a parkolás, illetve a közlekedés során.


Olvasd tovább...
2018 október 22 hétfő - 05:57:40     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

lesodrodott-arokba-hajtott-szemelyauto-cegled-abony-kozott-abonyban-abonyi-abony.hu-2018.jpg   Lesodródott az útról és árokba hajtott, majd felborult egy személyautó vasárnap délután a 40-es út 27-es kilométerénél, Cegléd és Abony között - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tű. századosa.
 
   A megyei szóvivő hozzátette: A gépkocsiban három felnőtt és egy gyermek utazott, mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentők kórházba szállították. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. 

Fotó: PMKI Cegléd HTP
2018 október 18 csütörtök - 14:33:16     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

brfk-rendeszeti-kepzes-abony-2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 október 18 csütörtök - 10:07:21     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. október 18-án, 11 óra 21 perckor a 4-es számú főút 80+500-as kilométerszelvényében, Abony külterületén, ahol egy kamion és egy személygépkocsi frontálisan összeütközött.  

   Az ütközés következtében a személyautó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a személyautó kigyulladt, a vezetőt már nem tudták kimenteni. A lángokat a ceglédi tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. 
    
   Az egységek megkezdték a műszaki mentési munkálatokat, ezért a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, kerülni Abony felé lehetKérjük az arra közlekedők türelmét és fokozott óvatosságát! - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Abony.hu
MTI fotó: Donka Ferenc


2018 október 18 csütörtök - 05:18:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Sajnálatos módon a Mindenszentek időszakában nem csak a megemlékezni kívánók keresik fel a sírkerteket. Ebben az időszakban megszaporodnak a gépjármű-feltörések, zseblopások és az üresen hagyott ingatlanokban a lakásbetörések is.

- A megnövekedett jármű és gyalogos forgalomra tekintettel fokozottan ügyeljen a KRESZ szabályainak betartására 
- A gépjárművet, kerékpárt biztonságosan zárják le. Lehetőség szerint vegyék igénybe a kivilágított és őrzött parkolókat. A jármű riasztó berendezését parkolást követően aktiválják. Értékeiket ne hagyják a gépjárműben, a legkisebb érték reményében is feltörhetik járművet.  
- Okmányaikat, értékeiket tartsák biztos helyen pl: kabátja belső zsebében 
- Táskáját soha ne hagyja őrizetlenül a sírkertben, ne tegye a földre míg megemlékezik. Mindig szorosan tartsa magánál. 
- Amennyiben lehetséges, ne vigyen magával nagyobb értéket, bankkártyát.    
- Kérje meg szomszédjait míg távol van figyeljenek ingatlanára, ezt tegye meg Ön is míg szomszédjai is távol vannak. 
- Amennyiben ingatlana rendelkezik riasztó berendezéssel azt minden esetben kapcsolja be.  
- Amennyiben bűncselekményt észlel, vagy gyanúsan viselkedő személyt lát, kérjük jelezze azt járőröző kollégáinknak, kérje polgárőrség segítségét vagy hívja a Rendőrség ingyenesen hívható a 107 vagy 112-es segélyhívószámot. 

Mindenkinek békés, nyugodt megemlékezést és balesetmentes közlekedést kívánunk!  

Ceglédi Rendőrkapitányság


2018 október 10 szerda - 12:25:40     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abonyi-rendorors-abonyban-abony-abony.hu-2018.jpgCeglédi Rendőrkapitányság Vezetője
Török Csaba r. alezredes fogadóórája a CEGLÉDI RENDŐRKAPITÁNYSÁGON
Cegléd, Rákóczi u. 22-24. szám minden hónap első szerdáján 08:00 órától 12:00 óráig
 
Abonyi Rendőrőrs Őrsparancsnoka
Gulyás Pál r. alezredes őrsparancsnok fogadóórája minden hónap első csütörtöki napján - 10:00-12:00 óra között - előzetes telefonos egyeztetéssel -

ABONY VÁROS

Polyák Zoltán  c.r. ftzls. Abony Körzeti megbízott  tel.: 06-70 400 72-06
Mészáros Dávid c. r.tőrm. Abony Körzeti megbízott tel.: 06-70 400 72-04
Gór Viktor r. tőrm. Abony Körzeti megbízott tel.: 06-70 400 72-07
Petrezselyem Tibor c. r. tőrm. Abony Körzeti megbízott tel.: 06-70 400 72-05

fogadóórát tart minden hónap első csütörtöki napján 8:00 és 09:00 óra között.

Fogadóóra helye: Abony, Ceglédi út 1. szám alatti KMB iroda.  


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 13:03:05     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   Az Idősek Világnapja alkalmából tisztelettel adunk néhány jó tanácsot idősebb honfitársaink részére, áldozattá válásuk megelőzése érdekében.

   Az ENSZ 1991-ben rendezte meg először az idősek világnapja programsorozatát október elsején, azóta minden évben ezen a napon emlékeznek meg a világ számos országában - többek között hazánkban is – az idős emberekről. A programsorozat megalapításával az ENSZ célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a méltóságteljes időskorra.

   Magyarországon az emberek 20 százaléka időskorú (60 év felett), azaz mintegy két millióan. Sokan teljesen egyedül élnek, hiszen napjaikban egyre kevésbé jellemzőek a többgenerációs családok, ahol a nagyszülők, a gyerekek és az unokák is együtt élnek. Ez a megemlékezés is jó indok arra, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, törekedjünk óvni őket a veszélyektől. Ehhez fogadják meg tanácsainkat:


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 12:25:12     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

   A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat egy fiatalkorú abonyi fiú ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

   A sértett tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2018. augusztus 27-én 16 óra és augusztus 28-án 7 óra közötti időben az Abony, Kossuth Lajos téren lezárt állapotban hagyott kerékpárját eltulajdonította.
 
   A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeképpen azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2018. augusztus 31-én Abony belterületén vontak intézkedés alá, majd előállították a helyi rendőrőrsre. Az intézkedés során megállapították, hogy a fiút a Budapest Környéki Törvényszék BV Csoportja körözi, mivel eltávozásának lejártakor nem vonult vissza a számára kijelölt javító-nevelőintézetbe.
 
   A fiatalkorút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lopással összefüggésben, majd visszaszállították a javító-nevelőintézetbe. A lopott kerékpárt a gyanúsított abonyi tartózkodási helyén megtalálták és lefoglalták a rendőrök.

Abony.hu

Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás * A fotó illusztráció! 


Oldal:  1 2 3 4 ... 28 29 30
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények