Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2018 szeptember 06 csütörtök - 11:56:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
MTI

traffipax_abony_abony.hu_2017.jpg   Bővítené a rendőrség a közúti ellenőrzési módszerek, eszközök körét például rejtve használt készülékekkel, mivel úgy értékeli, hogy az előre bejelentett ellenőrzések nem jelentenek megfelelő visszatartó erőt a szabályszegőknek - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből.

   A főkapitányság kommunikációs szolgálata azt írta: mostanra bebizonyosodott, hogy az előre bejelentett, jól látható módon végzett ellenőrzések nem jelentenek általános visszatartó erőt. A közlekedők egy része csak addig tartja be a szabályokat, amíg úgy érzi, hogy a hatóság látóterében van. 
Ezért a közlekedési helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében a rendőrség a jogszabályok által biztosított keretek között szükségesnek látja az ellenőrzési módszerek, eszközök bővítését - jelezték.

   Hozzátették: a jogszabályok alapján az ellenőrzéshez használt készülék akár rejtve is használhatók, az ellenőrzéseknek ez a módja nemzetközileg elfogadott gyakorlat, Európa számos országában (például Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, Németországban, Franciaországban) alkalmazzák.


Olvasd tovább...
2018 augusztus 31 péntek - 12:42:27     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A 4-es főutat a rendőrök lezárták, a forgalmat Abony városba terelik.

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. augusztus 31-én 13 óra 34 perckor a 4-es főút 89-es kilométerszelvényében, Abony külterületén, ahol egy személygépkocsi és egy motorkerékpár ütközött össze.

   A balesetben a motoros súlyosan sérült. A rendőrök a főút balesettel érintett szakaszát lezárták, a forgalmat Abonyon keresztül, a 40-es főútra terelik.

Kérjük az arra közlekedőket, hogy óvatosan és körültekintően, a követési távolság betartásával közlekedjenek!  - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.huOlvasd tovább...
2018 augusztus 06 hétfő - 07:16:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
MTI

sebessegellenorzes_abony_abony.hu_2017.jpg   Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) éves terve alapján, hétfőtől vasárnapig a rendőrség ismét a megengedett sebességre vonatkozó előírások betartását ellenőrzi az ország egész területén, és Európa szinte valamennyi országában.
 
   Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő, és ezzel a közlekedésbiztonságra fokozottan veszélyt jelentő járművek vezetőinek kiszűrése - írták.
 
   Jámbor István ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője elmondta, az ellenőrzéskor szinte az összes sebességellenőrző eszközt használják, így megnő a feltárt jogsértések száma. Szólt arról is, hogy nem a bírsággal fenyegetés, hanem a tettenérés valószínűsége hat a gyorshajtókra, az, hogy lelepleződik a gyorshajtásuk, aminek következménye is van. Felidézte: az objektív felelősség bevezetésével nem változott a feltárt jogsértések száma, de amíg korábban csak az esetek tizedében követte a jogsértést büntetés, az objektív felelősség bevezetése óta minden esetben.

A fotó csak illusztráció!
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás


2018 augusztus 03 péntek - 08:55:38     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indítottak nyomozást az ajkai rendőrök egy abonyi férfi ellen.

   A járőrök 2018. augusztus 2-án 18 óra körül Devecser belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 23 éves abonyi lakost. 

   Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfi autójára egy másik gépkocsihoz tartozó forgalmi rendszámot szereltek fel.  A sofőrt előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy a régi autója meghibásodott, ezért vásárolt egy ugyanolyan típusú és színű gépkocsit, majd az otthonában a régebbi autójáról leszerelte a rendszámot és átrakta az általa vásárolt újabb gépkocsira.
 
   A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
2018 július 29 vasárnap - 07:52:43     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

e107_handbook.png   Fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásait és hívják fel idős hozzátartozóik, ismerőseik figyelmét!

   A rendőrségi felhívások ellenére megtörténhet, hogy idős ember esik áldozatul trükkös tolvajoknak. Erre volt példa az elmúlt napokban Szolnokon, amikor egy ismeretlen férfi csengetett be az idős asszonyhoz azzal, hogy a szomszédhoz jött, aki nincs itthon és üzenetet szeretne hagyni neki. A hölgy beengedte az idegent, aki elterelte figyelmét, miközben társa besurrant a lakásba.

   Vannak bűnözők, akik kifejezetten erre a korosztályra „utaznak”, kihasználva jóhiszeműségüket, segítőkészségüket. A trükkös tolvajok legfőbb célja, hogy bejussanak a szépkorúak otthonába. A leghihetőbb történeteket képesek előadni, annak érdekében, hogy beengedjék őket, és ha bejutottak, kicsalják, vagy egyszerűen ellopják az idősek spórolt pénzét, értékeit.


Olvasd tovább...
2018 július 26 csütörtök - 13:51:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

szalmabalak_egtek_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Kigyulladt és teljes egészében égett tíz nagy körbálás széna, valamint kettőszáz darab szalmabála szerdán délután Abonyban, a Vécsey Károly utcában.

   A tűz veszélyeztette a közelben lévő istállót, amiből a tulajdonos a tűz keletkezésekor egy lovat biztonságos helyre vezetett. A ceglédi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd oltották el a lángokat - Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Fotó: PMKI Cegléd HTP

2018 július 26 csütörtök - 08:49:39     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rongalas1_varoskapu_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Szerda éjjel ismeretlen tettes megrongálta, pontosabban kiszaggatta a Városkapu lábazatában található virágokat.

   A Hivatal Közterület-felügyelete a térfigyelő kamerák felvételeit megtekintette, melyen látható a rongálás ténye és az elkövető is. A rendőrség segítségével a rongáló személy beazonosítása folyamatban van.

   Felháborító az a vandalizmus, amelyet egyesek megengednek maguknak. Míg mások vigyáznak értékeinkre, néhányan folyamatos rongálással keserítik meg közösségi életünket.

Abony Város Önkormányzata
Darányi Erika

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 július 25 szerda - 09:13:12     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

gepkocsituz_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Kigyulladt egy személygépkocsi motor-és utastere kedden kora este Abonyban, a Ceglédi úton. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók több porral oltóval a tüzet eloltották, a lángok továbbterjedését megakadályozták.

   A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével a még izzó részeket eloltották, a felhevült fém alkatrészeket visszahűtötték - tájékoztatott Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Fotó: PMKI Cegléd HTP
 
2018 július 25 szerda - 09:00:42     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Forrás: MTI, police.hu

   Belefulladt egy nyolcéves kisfiú az abonyi Mikes-tóba kedd délután - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

   Életét vesztette egy nyolcéves abonyi kisfiú, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2018. július 24-én 16 óra 30 perc körüli időben, eddig tisztázatlan körülmények között esett az abonyi Mikes-tó vizébe.

A mesterségesen kialakított belvíztárózóban egyébként tilos fürdőzni, melyre táblák is figyelmeztetnek.
 
    András Tamás szóvivő elmondta: a nyolcéves helyi kisfiú eddig tisztázatlan körülmények között beleesett a vízbe, és miután kihúzták, a mentők már nem tudták újraéleszteni.

   A megyei rendőr-főkapitányság az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást szakértők bevonásával - tette hozzá.
 
Abony Város Önkormányzata nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a kisfiú családjának, osztozunk gyászukban.

Abony.hu

A fotó illusztráció!

2018 július 23 hétfő - 08:51:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Két kamion és egy személyautó ütközött össze Abony térségében 2018. július 20-án 17 óra 10 perckor, a 4-es számú főúton, nem messze az újszilvási elágazástól.

   Az ütközés következtében az autó letért az útról. A balesetben senki nem sérült meg. A műszaki mentés és a helyszíni szemle idejére az utat félpályán lezárták.

   A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót és elvégezték a műszaki mentést - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Abony.hu

Oldal:  1 2 3 4 ... 27 28 29
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények