Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 április 24 hétfő - 12:50:17     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

juhasz_palne_abony_varosi_polgarorseg_kozgyules_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abony Városi Polgárőrség 2017. április 22-én tartotta évértékelő közgyűlését az egyik helyi vendéglátó egységben, ahol többek között az is elhangzott, hogy tovább csökkent a bűncselekmények száma Abonyban. Juhász Pálné, a polgárőrség vezetője adott tájékoztatást a 2016. évi eredményekről és az egyesület pénzügyi helyzetéről.
 
A beszámolóból kiderült, a polgárőrök munkája szorosan összeforr a városi rendezvények biztosításával, forgalomirányításával, de a külterületek biztonságosabbá tételében is óriási, nélkülözhetetlen feladatot vállaltak magukra. A polgárőrök vezetője szerencsésnek nevezte, hogy az önkormányzat, az intézmények és az egyesületek felkéréseinek eleget tudnak tenni. Kiemelte, a fenti szervek és a szülők megelégedésével sikerült helytállni ezekben a feladatokban. A közgyűlésen elhangzott, a szomszédos településekről is kapnak felkéréseket, sőt ebben az évben ők is meghívást kaptak Tihanyra, a Félmaraton biztosítására.
 
Még több fotóért keresse fel Facebook oldalunkat!


Olvasd tovább...
2017 április 20 csütörtök - 10:23:44     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Szent György nap, a Rendőrség napja.

police_logo_abony_abony.hu_2017.pngTájékoztatjuk a lakosságot, hogy Szent György nap, a Rendőrség napja alkalmából 2017. április 24-e a Rendőrség hivatásos állománya számára munkaszüneti nap. Erre való tekintettel a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken ezen a napon az ügyfélfogadás szünetel. A bejelentések felvétele ezen a napon is biztosított a rendőrkapitányságokon.
 
ORFK Kommunikációs Szolgálat2017 április 13 csütörtök - 07:56:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

sebessegellenorzes_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. április 13-ára tervezett sebességellenőrzések ideje és helyszínei ide kattintva tekinthetők meg.
 
Abonyban a következő időpontokban és helyeken várható traffipax:
 
20:00-22:00 Abony, Szolnoki út 95.
22:00-00:00 Abony, Ceglédi út 70.
 
Forrás: police.hu
 
 
2017 április 13 csütörtök - 07:34:07     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abonybol_lopott_allampolgari_bejelentes_abony_abony.hu_2017.gifAz állampolgárok segítségét kérik a ceglédi rendőrök az ismeretlen tettesek azonosításához. Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság 13020-467/2017. bü. ügyszámon ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrségen egy abonyi férfi tett feljelentést, mivel 2017. március 31-én a reggeli órákban egy abonyi telephelyen az ismeretlen tettes - miközben társa elterelte a sértett figyelmét - eltulajdonította a pénztárcáját.
 
abonybol_lopott_allampolgari_bejelentes_2_abony_abony.hu_2017.gif
A sértett elmondása alapján a két férfiról grafika készült. A rendelkezésre álló adatok szerint az a férfi, aki elterelte a sértett figyelmét 30-35 év körüli, vékony testalkatú, 170-175 centiméter magas, rövidre nyírt, szőke hajú. A bűncselekmény elkövetésekor világos színű, testhez simuló pulóvert viselt. Társa körülbelül 165 centiméter magas, barna hajú, zömök testalkatú, aki a lopás elkövetésekor kék színű kabátot viselt.
 
A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a grafikákon látható személyeket felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Ceglédi Rendőrkapitányságon vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon. Névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehet az ingyenesen hívható a 06-80/555-111-es "Telefontanú" zöld számán vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Nagyításért KLIKK a képekre!

 
2017 március 29 szerda - 19:00:56     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abony_nadas_tuz_abony.hu_2017.jpgEgy hektáros területen égett a száraz nád kedd este Abony külterületén.
 
A tűzoltást nehezítette, hogy a helyszínt csak gyalogosan lehetett megközelíteni. A ceglédi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a területet. A tűz épített környezetre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.
 
Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP
 
2017 március 27 hétfő - 21:31:05     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgEddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze négy személyautó 2017. március 27-én 15 óra 40 perckor a 4-es számú főút 91-es kilométerszelvényében, Abony lakott területén kívül.

A baleset következtében az elsődleges adatok szerint három személy megsérült. A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a helyszínelést, a forgalmat a 3122-es útra és a 40-es főútra terelik.

Forrás: police.hu
2017 március 24 péntek - 15:42:58     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

avartuz_gaz_abony_cegledi_ut_abony.hu_2017.jpgKigyulladt és mintegy háromszáz négyzetméteren égett a száraz gaz, avar csütörtökön, a kora esti órákban Abonyban, a Ceglédi úton. A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kézi szerszámok segítségével oltották el a lángokat, majd átvizsgálták a területet - tájékoztatott Csámpai  Attila tű. törzszászlós, Pest megyei szóvivő.
 
Az országban - így Pest megyében is - tűzgyújtási tilalom van érvényben. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is. A tűzgyújtási tilalom a közzétételtől a visszavonásig él!
 
Fotó: PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2017 március 24 péntek - 15:11:52     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg_abony_droglabor_bekescsaba_2016_abony.hu.jpgLopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán T. Károly 37 éves újszilvási, T. Sándor 32 éves abonyi lakosok és további két társuk ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves férfi 2016 novembere és 2017. március 17-e közötti időszakban a társaival befeszítette egy holland férfi tulajdonát képező újszilvási lakóház és ahhoz tartozó melléképület ajtaját és onnan műszaki cikkeket, lakásfelszerelési tárgyakat, egy kerékpárt és szerszámokat tulajdonítottak el. Ezeket a gyanúsítottak eladták. A lopott tárgyak egy részét a 32 éves abonyi férfi vásárolta meg. T. Sándor lakásán a nyomozók házkutatást tartottak, amelynek során kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. Kiderült, hogy a lopott tárgyak ellenértékének egy részét ezzel fizette ki T. Károlynak és két társának. A férfinak ezért kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.


Olvasd tovább...
2017 március 15 szerda - 10:36:46     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Három megye területén követtek el betöréses lopásokat

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt K. Ignác 36 éves dejtári, R. Attila 41 éves nagylóci, R. Tamás 44 éves őrhalmi, R. Ferencné 46 éves balassagyarmati, R. Ignácné 52 éves mohorai lakosok, és egy rendbeli bűnszövetségben elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt R. Krisztina 41 éves dejtári lakos ellen.
 
A nyomozás adatai szerint K. Ignác és társai 2015. március 17. és 2016. április 3. között Pest, Heves és Nógrád megyei településeken - így Szarvasgede, Tar, Demjén, Boldog, Markaz, Noszvaj, Kosd, Letkés, Abony és Gomba területén - követtek el vagyon elleni bűncselekményeket.


Olvasd tovább...
2017 március 07 kedd - 09:46:43     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

oz_baleset_auto_abony_abony.hu_2017.jpgPest megyében az elmúlt 24 órában 13 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A balesetek következtében 2 személy könnyű sérülést szenvedett, 11 baleset anyagi kárral végződött.
 
Abony lakott területén kívül egy őz szaladt ki az úttestre 2017. március 6-án az esti órákban. Az állatot egy személyautó elütötte. A baleset következtében anyagi kár keletkezett.
 
Elfogások az elmúlt 24 órában:
 
A Pest megyei rendőrök 11 személyt fogtak el, 5 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 főt az ellenük kiadott elfogatóparancs alapján, 3 személy pedig jogellenesen tartózkodott az ország területén. Előállítás 16 esetben történt.
 
Forrás: police.hu
Fotó: autonavigator.hu
Oldal:  1 2 3 4 ... 13 14 15
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
 *****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények