Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 december 12 hétfő - 12:27:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szemtanúk jelentkezését várja! Az alábbi felhívást juttatták el az abony.hu számára:
 
A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat közlekedési baleset miatt, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. december 9-én 11 óra 12 perc körüli időben a 40-es számú út 27+578 kilométerszelvényében egy személygépjármű eddig tisztázatlan okok miatt fának ütközött és kiégett. A gépjárművezető a balesetben életét vesztette.
 
A baleset tényállásának tisztázása érdekében kérjük azon tanúk jelentkezését, akik a közlekedési balesetnek szemtanúik voltak, esetlegesen érdemleges információval rendelkeznek a balesettel kapcsolatban, jelentkezzenek személyesen a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy a 107-es segélyhívón vagy a 53/ 505-850-es telefonszámon - tájékoztatott Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.
2016 december 08 csütörtök - 11:02:11     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Hulladék kapott lángra mintegy ötven négyzetméteres területen szerda reggel Abony külterületén.
 
A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, személyi sérülés nem történt – számolt be lapunknak Csámpai  Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. 
 
Fotó: PMKI Cegléd HTP
2016 december 07 szerda - 15:31:14     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgKét közlekedési baleset is történt Abonyban kedden és szerdán. Egy buszsofőr elmulasztotta az elsőbbségadást és elütött egy biciklist kedd este, egy hölgy pedig elaludt a volánnál szerda reggel. Életét a biztonsági öv mentette meg. Kedd este tehervonat gázolt el egy embert Cegléd és Abony között. 

Elmulasztotta az elsőbbségadást és elütötte a biciklist

Autóbusz ütött el egy kerékpárost december 6-án, délután az Újszászi út és a Bólyai út kereszteződésében.
 
Az autóbusz a Bólyai úton haladt, majd az Újszászi úti kereszteződéshez érve nem állt meg az elsőbbségadás táblánál, így a jó látási viszonyok között sem vette észre a balról érkező, szabályosan közlekedő biciklist, és nekifordult. Az ütközés következtében a kerékpáros 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 
A balesetben intézkedő Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők tartsák be a KRESZ szabályait, adják meg az elsőbbséget, hogy elkerülhetők legyenek a balesetek. Egyben kérik, hogy a kerékpárosok használják a megfelelő kivilágítást közlekedési eszközükön, lakott területen kívül pedig vegyék fel a láthatósági mellényt.


Olvasd tovább...
2016 december 06 kedd - 12:47:33     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Tragédiához is vezethet a túlzott italozás

Az elmúlt hétvégén két ittas személy ügyében is kellett intézkedniük az abonyi járőröknek.
 
- Az egyik esetben egy erősen ittas, magatehetetlenül a kerékpárja mellett fekvő személyt találtak a kollégák Abonyban, akit a mentők azonnal kórházba szállítottak. A hideg idő miatt akár tragédiához is vezethetett volna a mértéktelen alkoholfogyasztásból származó öntudatlan állapot. A másik eset nem volt ennyire súlyos, értesítettük a hozzátartozókat, akik hazavitték az illuminált állapotban lévő családtagjukat – tájékoztatott Gulyás Pál r. alezredes, őrsparancsnok.


Olvasd tovább...
2016 december 05 hétfő - 15:36:24     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

jarasi_kozbiztonsgi_forum_romhanyine_dr_balogh_edit_gulyas_pal_abony_2016.jpgJárási közbiztonsági egyeztető fórumot tartottak a Ceglédi Rendőrkapitányságon november 30-án. A fórum célja, hogy a járás aktuális közbiztonsági helyzetéről a rendőrség közvetlenül kapjon visszajelzést a lakosságot képviselő szervezetek vezetőitől.
 
Az egyeztető fórumra a járásban működő önkormányzatok, a járási hivatal, egyházak, iskolák és a kisebbségi önkormányzat vezetőit hívták meg. A kapitányságvezető, Török Csaba beszámolt a Ceglédi Járás 2016-os esztendő első 10 hónapjának a közbiztonsági és közlekedésbiztonsági mutatóiról összevetve az előző évek adataival. Az eseményen részt vett Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka is.


Olvasd tovább...
2016 november 30 szerda - 17:32:45     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Nyílt napot tartottak a rendőrőrsökön.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportja 2016. november 28-án Abonyban, november 29-én pedig az Üllői Rendőrőrsön megrendezett nyílt nap keretében várta azokat, akik a határvadász-képzés iránt érdeklődtek.

A toborzó csoport tagjai az állampolgároknak felvilágosítást adtak a jelentkezés és a képzés feltételeiről - tájékoztatott a Pest megyei Rendőr-főkapitányság.


Olvasd tovább...
2016 november 30 szerda - 13:48:09     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

trukkos_csalok_2016.jpgNyeremény ígéretével mobiltelefonon hívják a kiszemelt áldozatot. Újfajta feltöltő-kártyás csalások terjedésére hívta fel a figyelmet Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok, országos rendőrfőkapitányi biztos 2016. november 30-án, a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztatón.

Több száz embert károsítottak már meg országszerte a bűnözők úgy, hogy valamelyik mobilszolgáltató cég vagy a Szerencsejáték Zrt. nevében hívták fel őket – ismertette a módszer lényegét a tábornok. A csalók legtöbb esetben azt mondták, hogy a hívott fél nagyobb pénzösszeget nyert, de hivatkoztak már nyaralásra vagy lakásnyereményre is. A sértettől a nyereményért cserébe azt kérték, hogy egy megadott mobiltelefon egyenlegét töltse fel. Az is előfordult, hogy egy bediktált kódot kellet a sértettnek beütnie egy bankautomatánál – amiről utólag kiderült, hogy valójában szintén egy feltöltendő mobiltelefonszám volt. Olyan is volt, akit arra tudtak rávenni, hogy regisztrációs díjként egy bankszámlára utaljon pénzt.

A képre kattintva megnézheti a csalásokról készült videót.


Olvasd tovább...
2016 november 23 szerda - 09:52:45     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_felhivas_kerekpar_lopas_abony_2016.jpgA térfigyelő kamerák tanúsága szerint a felvételeken szereplő személyek a napokban eltulajdonítottak egy Schwinn Csepel márkájú 26-os montenbike típusú fekete színű kerékpárt a Kossuth tér 1. szám alatt található Taverna szórakozóhely mögötti kerékpártárolóból.
 
A lopás tényét a térfigyelő kamerák rögzítették.
 
A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse kéri, hogy akik érdemi információval rendelkeznek a felvételen szereplő személyekről, hívják Ondok Zsolt rendőr főtörzsőrmester Urat vagy Kapás Béla rendőr törzszászlós Urat a 06-53/ 360-152-es telefonszámon.
 
Nagyítésért kattintson a képekre!
 
 
2016 november 21 hétfő - 08:26:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi nyomozók őrizetbe vették az 59 éves abonyi férfit.

Testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán K. Mihály 59 éves abonyi lakos ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2016. november 19-én az esti órákban – abonyi családi házukban -  összeveszett az élettásával. A vita tettlegességig fajult, amelynek során a férfi ököllel többször megütötte a sértettet, majd ellökte. A nő a földre esett, de K. Mihály még ekkor sem hagyta abba a bántalmazást, az asszonyt rugdosni kezdte és egy késsel megfenyegette. A sértett az orvos elsődleges véleménye szerint könnyű sérülést szenvedett.
 
A rendőrök az 59 éves férfit a helyszínen elfogták, előállították és a gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság.
2016 november 18 péntek - 11:31:49     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

2016. december 10-én (szombaton) délelőtt 8:00-12:00 óra között ismét rendőrségi kerékpár regisztrációt végeznek az Abonyi Rendőrőrs épületében a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai. A program ezúttal hétvégi időpontban lesz, hogy a munkavállalók és a diákok is részt vehessenek az eseményen.
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel, a gyors, rugalmas regisztráció elősegítése és a hosszadalmas várakozási idő elkerülése érdekében kizárólag az Abonyi Rendőrőrsön való bejelentkezéssel (Tel.: 53/360-152), és időponttal lehet részt venni a regisztráción. Új, régi és elektromos kerékpárokat is várnak a regisztrációra. Aki rendelkezik a bicikli vásárlására vonatkozó papírokkal, mindenképpen vigye magával a regisztrációra!
 
A kerékpárok rendőrségi nyilvántartásba vétele ingyenes. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 20 21 22 ... 27 28 29
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények