Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2017 január 13 péntek - 09:26:49     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

talalt_bicilik_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Rendőrőrs rendőrei ismét kettő kerékpárt találtak Abonyban.

Az egyik egy újszerű Atlantic névre keresztelt férfi montenbike, a másik pedig egy régi típusú Csepel kerékpár. A biciklik az Abonyi Polgármesteri Hivatalban várják gazdáikat, akik a tulajdonviszony igazolásával vihetik haza kerékpárjukat ügyfélfogadási időben.

Darányi Erika
2017 január 13 péntek - 07:16:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgA teherjármű vontatmánya a 4-es főút Abonyt elkerülő szakaszán fordult keresztbe az úton, míg a vontató az út menti árokba csúszott 2017. január 13-án a reggeli órákban.

Az eset során senki nem sérült meg, azonban a keresztbe fordult pótkocsi akadályozza a 4-es főút érintett szakaszának forgalmát. A műszaki mentést a ceglédi hivatásos tűzoltók végzik, akik egyben a helyszínt is biztosítják. A helyszínelést a rendőrök félpályás útlezárás mellett kezdték meg, a forgalom rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozó irányba halad - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Számtalan baleset történt az ország útjain a reggeli órákban a csúszós utak miatt! Kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!

DE


2017 január 09 hétfő - 10:20:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Útról lesodródva árokba hajtott és ott az oldalára borult egy személygépkocsi vasárnap délben a 4-es főút 89-es kilométerénél, Abony közelében. A gépkocsiban hárman utaztak, mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentők kórházba szállították. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a kerekeire állították a járművet.

Fotó: PMKI Cegléd HTP2017 január 07 szombat - 10:46:42     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A figyelem, a segítség életet menthet

rendorseg_polgarorseg_extrem_hideg_abony_2017.jpgAz elkövetkező napok időjárás előrejelzése szerint a napi középhőmérséklet tartósan -5 °C körül alakul, az esti és hajnali órákban pedig akár a -20 °C-ig is süllyedhet. A rendőrség kéri, hogy figyeljenek az idős, vagy nehéz körülmények között élő hozzátartozóikra, szomszédjaikra! Ha tudomásuk van olyan személyről, aki egyedül él és nincs fűtési lehetősége, kérjen segítséget, jelezze a rendőrség, polgárőrség felé!
 
- A krízisidőszak alatt gyakrabban keressék meg – személyesen, vagy telefonon, egyedül élő hozzátartozóikat, hogy meggyőződhessenek róla, jól vannak!
- Közterületen magatehetetlenül ülő, vagy fekvő személyhez kérjenek segítséget! Hívják a mentőszolgálatot, a rendőrséget, vagy a polgárőrséget.
- Több esetben is életet mentett az éberség, az odafigyelés. Figyeljenek a szomszédok egymásra, ha esetleg huzamosabb ideig nem látják az önök mellett lakót, akkor csengessenek át! Ha fennáll a gyanú, hogy baj történt, értesítsék a hatóságokat! 
- Ha hosszabb útra indulnak, mindig vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű folyadékot, illetve takarókat és tartalék, meleg holmit, felkészülve egy lehetséges elakadásra! A rendőrségi szolgálati gépjárművekben is van meleg pokróc, hogy a járőrök azonnal segítséget tudjanak nyújtani a bajbajutottaknak.


Olvasd tovább...
2017 január 05 csütörtök - 10:44:09     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

abony_megtalalt_kerekpar_abony.hu_2016.jpg
Az Abonyi Rendőrőrs keresi a képen látható Túra típusú megtalált kerékpár jogos tulajdonosát.

A biciklit 2016. december 12-én szállították be rendőreink az Abonyi Rendőrőrsre. Ha felismeri a kerékpárját, a tulajdonviszony igazolásával (kerékpár papírjaival) átveheti az Abonyi Rendőrőrs épületében (Ceglédi út 2.)

DE
2017 január 04 szerda - 11:59:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Hazánk északkeleti harmadában havazás, hóátfúvás, más területeken vegyes halmazállapotú csapadék miatt lefagyott útburkolatokra, csúszós útszakaszokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől!
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. január 4-én reggel kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint ma éjfélig az északkeleti megyékben (a csapadékos időszakokban) a havazás lesz a jellemző. Előbb a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, majd napközben a középső megyékben is ónos eső, havas eső, eső válthatja fel a havazást. A lehulló friss hó jellemzően lepel és 4 cm közé becsülhető, de nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és az északkeleti határvidéken 5 cm körüli mennyiség is lehet. A tovább erősödő, helyenként viharossá fokozódó nyugatias szél elsősorban az északkeleti megyékben és a magasabban fekvő részeken hordhatja a havat, és hóátfúvásokat képezhet. A legerősebb széllökések (szerda napközben és este) az Északi-középhegység térségének alacsonyabb részein és a Tiszántúl északi felén néhol 65-70 km/h körül alakulhatnak (a hegyekben ennél jóval erősebb szél is várható). Emellett főként estétől Sopron és Mosonmagyaróvár környékén is lehetnek 70-75 km/h körüli széllökések.

Kérjük az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

Forrás: police.hu
2017 január 02 hétfő - 19:30:02     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Műszaki hiba miatt összekoccant két vonat Cegléd és Ceglédbercel között hétfő este - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
 
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról számolt be, hogy három embert kórházba visznek. Csámpai Attila azt mondta, hogy az egyik szerelvény be akarta tolni a másikat. Közben azonban műszaki meghibásodás történt: az egyik vonat fékje elromlott, ami balesetet okozott. A szóvivő az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy a ceglédi hivatásos tűzoltók mentesítő járatra segítették át az utasokat. Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: három embert visznek kórházba. Egy férfi súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, valószínűleg eltört a karja. Egy másik férfi és egy nő könnyebben sérült meg. A Mávinform későbbre ígért tájékoztatást. (MTI)

- A koccanás Cegléden, a Külső-Budai úton történt. A ceglédi hivatásos tűzoltók és a mentők azonnal a helyszínre érkeztek, ahol megállapították, hogy egy fő súlyosan megsérült, míg négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az egyik járaton 244 utas tartózkodott. A tűzoltók a mentesítő járatra átsegítették az utasokat és biztosították a helyszínt. Jelenleg már egy vágányon megindult a közlekedés, de ezen a vonalon jelentős késések várhatók – tájékoztatott Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelem megyei szóvivője.
 


Olvasd tovább...
2017 január 02 hétfő - 12:01:50     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Újabb visszaélési forma van terjedőben az interneten, az OTP Bank nevével visszaélve, a bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek - közölte honlapján a pénzintézet.

A tájékoztatás szerint egyszerű kérdésekre kell választ adniuk az esetlegesen hiszékeny internetezőknek. A csalók célja: a bizalmas adatok megszerzése, az adathalászat. A gyanútlan internetező ugyanis olyan "szolgáltatásra" is regisztrálhat a játék során, amelynek magas sms-díját havonta fizetheti. Az OTP Bank nem szervez a születésnaphoz kötődő nyereményjátékot - hívja fel a figyelmet közleményében a pénzintézet; nem sorsol ki telefont, játékkonzolt vagy vásárlási utalványt.
    A bank logójával visszaélnek a csalók. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket. A bank kéri: senki "ne dőljön be a csalóknak", és ismeretlen internetes oldalon ne adja meg banki vagy személyes adatait - olvasható a tájékoztatásban.

(MTI)
2016 december 25 vasárnap - 15:12:20     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

karacsonyi_baleset_abonyban_2016.jpgVillanyoszlopnak hajtott egy személyautó Abonyban 2016. december 25-én, délután.
 
A járművezető beszorult a roncsba, a mentéshez riasztott ceglédi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőknek. A balesetben kidőlt oszlop miatt az áramszolgáltató szakembereit is a helyszínre hívták a tűzoltók. A baleset a Ceglédi úton történt - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A baleseti helyszínelés befejeződött, de a balesetben megrongálódott villanyoszlop helyreállítása folyamatban van, így a forgalmat továbbra is egy sávon váltakozva engedik el - tájékoztatott az Útinform.
 
Közlekedjenek óvatosan, vigyázzanak magukra és egymásra!
 
DE
 
Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP
2016 december 21 szerda - 11:45:59     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorsegi_statisztika_abony_2016_i_x_havi_abony.hu_2016.pngAbony vonatkozásában is rendelkezésre áll a 2016. évi I-X. havi rendőrségi statisztika, melyet Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka bocsátott rendelkezésemre. A táblázatban szereplő számadatok a lezárt rendőrségi eljárásokat tartalmazzák októberig bezárólag.
 
A rendőrségi statisztika szerint 2015-höz képest 28,2 %-al csökkent a bűncselekmények száma. A táblázatból jól látható, hogy a 2012. évi adatokhoz képest, amikor 657 (!) bűnesetet regisztráltak, az idei évben 200 bűncselekmény történt. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Abonyban nincs bűncselekmény, de az tény, hogy számuk visszaszorult az utóbbi években.

A bűnesetek alakulásának megtekintéséhez kattintson a képre.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 22 23 24 ... 30 31 32
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények