Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 november 02 szerda - 10:58:10     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a november 9-re meghirdetett ingyenes, nyílt kerékpár regisztráció 14:00 óra helyett 15:30-tól kezdődik. 
 
Ideje: 2016. november 9. (szerda) 15:30-18:00 óra között
Helye: Abonyi Rendőrőrs épülete (Ceglédi út 1.). Bejárat a Köztársaság utca felől (zöld nagykapu).
 
Új, régi és elektromos kerékpárokat is várnak a regisztrációra. Nem szükséges előzetes bejelentkezés, de természetesen azokat is várják, akik előzetesen már jelezték regisztrációs igényüket. 


Olvasd tovább...
2016 november 02 szerda - 07:32:48     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Garázdaság vétség, lopás vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán B. Attila 46 éves abonyi lakos ellen.
 
A férfit a járőrök 2016. október 31-én a késő esti órákban vonták intézkedés alá Abonyban a Kossuth Lajos téren, mivel az igazoltatása előtt néhány perccel - egy kővel - betörte egy közelben lévő étterem ablakát. B. Attilát elfogták, előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


Olvasd tovább...
2016 október 27 csütörtök - 16:51:02     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Kerékpár regisztrációval egybekötött bűnmegelőzési előadást tartottak 2016. október 25-én Abonyban, az Idősek Klubjában. A program ingyenes volt, és bárki részt vehetett rajta. Sokan érkeztek a hívó szóra, idősebb és fiatalabb lakosok is rendőrségi matricát kértek biciklijükre.
 
- Két kerékpáromat már elvittek, a harmadikat nem szeretném kockáztatni, ezért jelentkeztem - mondja egy idősebb hölgy. - Az egyiket a temetkezési szolgálattól, a másikat pedig egy kisbolt elől emelték el. Csak pár percre szaladt be a boltba, és mire kijött, már hűlt helye volt a drótszamárnak.
 
A regisztráció pillanatait megnézheti a fotóra kattintva.


Olvasd tovább...
2016 október 26 szerda - 15:24:32     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Több észrevétel érkezett honlapunkhoz, hogy az október 25-én megtartott kerékpár regisztráción a lakosság egy része nem tudott részt venni a délelőtti időpont miatt, pedig szeretné regisztráltatni biciklijét.

A lakossági észrevételeket továbbítottuk a Ceglédi Rendőrkapitányság regisztrációt végző munkatársához, aki készséggel együttműködik a megoldásban. A nagy érdeklődésre való tekintettel újra nyílt, ingyenes kerékpár regisztráció lesz Abonyban, ezúttal tehát délutáni időpontban a lakossági kéréseknek megfelelően, hogy a diákok és a dolgozók is élhessenek a lehetőséggel.

Ideje: 2016. november 9. (szerda) 15:30-18:00 óra között
Helye: Abonyi Rendőrőrs épületében (Ceglédi út 1.). Bejárat a Köztársaság utca felől (zöld nagykapu).

Új, régi és elektromos kerékpárokat is várnak a regisztrációra. Nem szükséges előzetes bejelentkezés, de természetesen azokat is várják, akik előzetesen már jelezték regisztrációs igényüket. 


Olvasd tovább...
2016 október 26 szerda - 14:02:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Országszerte segítik rendőrök a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve a temetők környékén. Mindenszentek és halottak napja alkalmából szeretteinkre emlékezünk és emiatt gyakorlatilag az egész ország útra kel.
 
Vannak, akik a közeli temetőbe gyalogolnak ki, hogy leróják kegyeletüket legtöbben viszont autóba ülnek és az ország távolabbi részeibe is elutaznak. Fontos tudni, hogy ez az időszak - különösen a 2016. október 29. november 1. közötti négynapos hosszú hétvége - az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedők számára. Abonyban is több a feladat ebben az időszakban.
 
- Kiemelten kezeljük a Mindenszentekhez és a Halottak napjához kapcsolódó ünnepet, minden nap lesz plusz szolgálat a rendes járőrszolgálaton felül, akiknek alapvetően a temetők visszatérő ill. állandó felügyelete lesz a feladatuk, különös tekintettel a bűncselekmények megelőzésére és a közlekedés segítésére - tájékoztatott Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka.


Olvasd tovább...
2016 október 14 péntek - 15:32:15     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Látni és látszani az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az XMEDITOR közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron ötödik alkalommal indul útjára, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára.
 
Idén október 15-én kezdődik és december 10-ig tart az az országos akció, melynek célja a figyelem felkeltése a viszonylag csekély, de gyakorta balesetet okozó hibák kiszűrésére, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása. Az országos kampány keretében a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői 2016. október 15-e és december 10-e között térítésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket – és most első ízben a szélvédők állapotát is – megvizsgálják, míg a regisztrált optikákban díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. A gépjármű-tulajdonosok számára kiterjesztett átvizsgálási lehetőséget biztosít a program. A kampányban résztvevő szervizeknél alapvetően kétfajta ellenőrzésre lesz lehetőség: egy ingyenes átvizsgálási csomag, valamint egy kibővített, kedvezményes átvizsgálás közül lehet választani. Az egyes szolgáltatáscsomagok tartalma szervizenként eltérő lehet.
 
Fotó és szöveg: police.hu
2016 október 09 vasárnap - 11:09:27     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Akár fél órát is késhetnek egyes vonatok a ceglédi fővonalon

Tíz-harminc percet késhetnek egyes vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony fővonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel.

Peiper Károly tájékoztatása szerint Cegléd és Abony között elgázolt egy embert a Nyíregyházára tartó Szabolcs InterCity, a helyszínelés befejezéséig csak egy vágányon haladhatnak a szerelvények. (MTI)

2016 október 03 hétfő - 13:09:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Csökkenést mutatnak Abony város 2016. I-VIII. havi bűnügyi mutatói

Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka rendelkezésemre bocsátotta Abony város I-VIII. havi regisztrált bűncselekményeinek statisztikáját. A táblázatban augusztusig bezárólag szerepelnek az Abonyban elkövetett bűncselekmények.
 
- Az adatokból látható, hogy az összes bűncselekmény száma jelentősen visszaesett, és mérséklődött a közterületen elkövetett bűnesetek száma is. Csökkenés tapasztalható a 14 kiemelten kezelt bűncselekmény vonatkozásában is az összesített eredmények alapján, néhány kategóriában viszont látható minimális emelkedés. Rendőreinkkel ezekre próbálunk fókuszálni a következő időszakban – tájékoztatott Gulyás Pál, r. alezredes őrsparancsnok.


Olvasd tovább...
2016 október 02 vasárnap - 14:13:28     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kerekparos_kresz_abony_2016.jpgSzem- és fültanúja voltam egy biciklis és egy gyalogos vitájának. Az alapkonfliktusnál nem voltam jelen, csak a vitára érkeztem. Mindketten bizonygatták saját igazukat, persze – ahogy hallottam – a hatályos KRESZ-ről fogalmuk sem volt. Nem egyedi ez a vitás eset, gyalogos-biciklis-autós konfliktusokkal nap, mint nap szembesülhetünk. A kerekparosklub.hu oldal segítségével a legfontosabb tudnivalókat összegyűjtöttük a biciklis közlekedéssel kapcsolatban. Talán ezt olvasva sokan megismerik a biciklizés alapvető szabályait, és ezzel hozzájárulunk a balesetek és konfliktusok számának csökkentéséhez.

A kerékpár a KRESZ értelmében jármű, tehát a vezetéséhez ugyanazok a feltételek szükségesek, mint más jármű esetében: járművezetésre alkalmas állapotban kell lenni és ismerni kell a KRESZ-t!


Olvasd tovább...
2016 szeptember 30 péntek - 06:56:57     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi rendőrök sikkasztással gyanúsítják a 35 éves abonyi nőt.

Sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 35 éves abonyi nő ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított az Abonyi Polgármesteri Hivatal alkalmazottjaként 2013 tavasza és 2016 szeptember között több, mint 100 esetben utalt az önkormányzat intézményeinek számlájáról különböző összegeket a saját bankszámlájára. A 35 éves nő ezzel több, mint 20 millió forint kárt okozott a város önkormányzatának. A feljelentést követően a ceglédi nyomozók az abonyi nőt 2016. szeptember 29-én gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezte az előzetes letartóztatásának elrendelését - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 22 23 24 ... 27 28 29
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények