Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 november 16 szerda - 19:30:10     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

penny.jpg30.000,-Ft-os vásárlási utalványt ígérnek, amelyért regisztrálni kell és meg kell adni a mobiltelefonszámot, cserébe azonban az utalvány helyett emelt díjas SMS-eket küldenek, amit a regisztráló számlájáról, kártyájáról több ezer forint értékben automatikusan levonnak.
 
A LIDL és a Penny Market áruházak Facebook oldalukon adtak ki közleményt, melyben cáfolták, hogy bármilyen módon kapcsolódnának a neten keringő nyereményjátékhoz.
 
Nagyon fontos, hogy ne dőljenek be ezeknek a kamu nyereményjátékoknak, és telefonszámukat, bankszámlaszámukat ne adják meg olyan honlapokon, amely nem hivatalos és biztonságos. Ha ezt a fotót meglátja a képernyőjén, inkább zárja be az oldalt! 
 
DE
 
Kapcsolódó hírek:
2016 november 16 szerda - 18:33:29     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A cikk tartalma elavult információkat tartalmazhat! Kérjük, keresse a frissebb tartalmakat!

ABONY VÁROS

Polyák Zoltán r. ftzls. Abony Körzeti megbízott  tel.: 06-70 400 72-06
Kovács Miklós r. ftőrm. Abony Körzeti megbízott tel.: 06-70 400 72-04
Ondok Zsolt r. ftőrm. Abony Körzeti megbízott tel.: 06-70 400 72-07
Bálint Ádám r. ftőrm. Abony Körzeti megbízott tel.: 06-70 400 72-05

fogadóórát tart minden hónap első csütörtöki napján 8:00 és 09:00 óra között.
 
Fogadóóra helye: Abony, Ceglédi út 1. szám alatti KMB iroda h.h.
 
TÁPIÓSZŐLŐS KÖZSÉG

Terék Róbertr. zls. Tápiószőlős Körzeti megbízott tel.: 06-20-489 67 15 fogadóórát tart minden hónap első hétfői napján 10:00 és 11:00 óra között.

Fogadóóra helye: Tápiószőlős, Alkotmány u. 3. szám alatti KMB iroda h.h.


Olvasd tovább...
2016 november 16 szerda - 11:26:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság határvadász toborzást tart 2016. november 28-án, 10:00-14:00 óra között az Abonyi Rendőrőrsön.
 
Az érdeklődők ezen a napon tájékoztató keretében pontosabban megismerkedhetnek a határvadász-képzéssel és a felvételi eljárás részleteivel.
 
A rendőrség munkatársai tisztelettel várják az érdeklődőket!
 
Darányi Erika
 
Kapcsolódó hírek:
2016 november 14 hétfő - 07:56:01     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Távol tartás volt elrendelve, mégis visszament.

Rongálás vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Attila 46 éves abonyi lakos ellen.
 
A férfi alig egy héttel azt követően, hogy az illetékes bíróság garázdaság, lopás és rongálás miatt vele szemben távoltartást rendelt el, ismét visszament a sértett tulajdonát képező két telephelyre és újabb bűncselekményeket követett el. B. Attila a jelenlegi adatok szerint 2016. november 5-én 14 óra és 2016. november 9-én 8 óra közötti időszakban a sértett tulajdonát képező egyik telephelyén az épület ablakain a redőnyöket festékszóróval fújta le, a másik telephelyre pedig bemászott és onnan élelmiszereket tulajdonított el.
 
A ceglédi nyomozók a gyanúsítottat 2016. november 10-én hajnalban elfogták, kihallgatták és ismét őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2016. november 11-én elrendelte az előzetes letartóztatását.
 
Forrás: police.hu
2016 november 02 szerda - 10:58:10     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a november 9-re meghirdetett ingyenes, nyílt kerékpár regisztráció 14:00 óra helyett 15:30-tól kezdődik. 
 
Ideje: 2016. november 9. (szerda) 15:30-18:00 óra között
Helye: Abonyi Rendőrőrs épülete (Ceglédi út 1.). Bejárat a Köztársaság utca felől (zöld nagykapu).
 
Új, régi és elektromos kerékpárokat is várnak a regisztrációra. Nem szükséges előzetes bejelentkezés, de természetesen azokat is várják, akik előzetesen már jelezték regisztrációs igényüket. 


Olvasd tovább...
2016 november 02 szerda - 07:32:48     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Garázdaság vétség, lopás vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán B. Attila 46 éves abonyi lakos ellen.
 
A férfit a járőrök 2016. október 31-én a késő esti órákban vonták intézkedés alá Abonyban a Kossuth Lajos téren, mivel az igazoltatása előtt néhány perccel - egy kővel - betörte egy közelben lévő étterem ablakát. B. Attilát elfogták, előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


Olvasd tovább...
2016 október 27 csütörtök - 16:51:02     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Kerékpár regisztrációval egybekötött bűnmegelőzési előadást tartottak 2016. október 25-én Abonyban, az Idősek Klubjában. A program ingyenes volt, és bárki részt vehetett rajta. Sokan érkeztek a hívó szóra, idősebb és fiatalabb lakosok is rendőrségi matricát kértek biciklijükre.
 
- Két kerékpáromat már elvittek, a harmadikat nem szeretném kockáztatni, ezért jelentkeztem - mondja egy idősebb hölgy. - Az egyiket a temetkezési szolgálattól, a másikat pedig egy kisbolt elől emelték el. Csak pár percre szaladt be a boltba, és mire kijött, már hűlt helye volt a drótszamárnak.
 
A regisztráció pillanatait megnézheti a fotóra kattintva.


Olvasd tovább...
2016 október 26 szerda - 15:24:32     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Több észrevétel érkezett honlapunkhoz, hogy az október 25-én megtartott kerékpár regisztráción a lakosság egy része nem tudott részt venni a délelőtti időpont miatt, pedig szeretné regisztráltatni biciklijét.

A lakossági észrevételeket továbbítottuk a Ceglédi Rendőrkapitányság regisztrációt végző munkatársához, aki készséggel együttműködik a megoldásban. A nagy érdeklődésre való tekintettel újra nyílt, ingyenes kerékpár regisztráció lesz Abonyban, ezúttal tehát délutáni időpontban a lakossági kéréseknek megfelelően, hogy a diákok és a dolgozók is élhessenek a lehetőséggel.

Ideje: 2016. november 9. (szerda) 15:30-18:00 óra között
Helye: Abonyi Rendőrőrs épületében (Ceglédi út 1.). Bejárat a Köztársaság utca felől (zöld nagykapu).

Új, régi és elektromos kerékpárokat is várnak a regisztrációra. Nem szükséges előzetes bejelentkezés, de természetesen azokat is várják, akik előzetesen már jelezték regisztrációs igényüket. 


Olvasd tovább...
2016 október 26 szerda - 14:02:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Országszerte segítik rendőrök a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve a temetők környékén. Mindenszentek és halottak napja alkalmából szeretteinkre emlékezünk és emiatt gyakorlatilag az egész ország útra kel.
 
Vannak, akik a közeli temetőbe gyalogolnak ki, hogy leróják kegyeletüket legtöbben viszont autóba ülnek és az ország távolabbi részeibe is elutaznak. Fontos tudni, hogy ez az időszak - különösen a 2016. október 29. november 1. közötti négynapos hosszú hétvége - az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedők számára. Abonyban is több a feladat ebben az időszakban.
 
- Kiemelten kezeljük a Mindenszentekhez és a Halottak napjához kapcsolódó ünnepet, minden nap lesz plusz szolgálat a rendes járőrszolgálaton felül, akiknek alapvetően a temetők visszatérő ill. állandó felügyelete lesz a feladatuk, különös tekintettel a bűncselekmények megelőzésére és a közlekedés segítésére - tájékoztatott Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka.


Olvasd tovább...
2016 október 14 péntek - 15:32:15     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Látni és látszani az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az XMEDITOR közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron ötödik alkalommal indul útjára, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára.
 
Idén október 15-én kezdődik és december 10-ig tart az az országos akció, melynek célja a figyelem felkeltése a viszonylag csekély, de gyakorta balesetet okozó hibák kiszűrésére, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása. Az országos kampány keretében a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői 2016. október 15-e és december 10-e között térítésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket – és most első ízben a szélvédők állapotát is – megvizsgálják, míg a regisztrált optikákban díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. A gépjármű-tulajdonosok számára kiterjesztett átvizsgálási lehetőséget biztosít a program. A kampányban résztvevő szervizeknél alapvetően kétfajta ellenőrzésre lesz lehetőség: egy ingyenes átvizsgálási csomag, valamint egy kibővített, kedvezményes átvizsgálás közül lehet választani. Az egyes szolgáltatáscsomagok tartalma szervizenként eltérő lehet.
 
Fotó és szöveg: police.hu
Oldal:  1 2 3 ... 24 25 26 ... 30 31 32
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények