Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 szeptember 07 szerda - 12:40:51     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az elmúlt hetekben újra elszaporodtak a telefonos csalások az országban, Abonyban is több ízben hívtak fel a „nyerteseket”. Előbb egy fiatal fiú, majd egy középkorú hölgy esett a csalás áldozatául.
 
Eddig két személy tett bejelentést az Abonyi Rendőrőrsnél. A csalások lényege a következő volt: Egy középkorú férfi magánszámról egy telefontársaság és a Szerencsejáték Zrt. közös nyereményjátékára hivatkozva hívta fel a sértetteket. A férfi nagyon kellemes hangú és meggyőző volt, előadta, hogy kisorsolták őket, és felkérte a sértetteket, hogy fáradjanak a legközelebbi ATM bank automatához, és regisztrációt követően vegyék át a pénznyereményüket. A hívó elmondta, hogy milyen lépéseket tegyenek meg, hogy megkapják a pénzösszeget, majd addig-addig beszélt, hogy mire észbe kaptak az áldozatok, akkor tudatosult bennük, hogy mobilegyenlegeket töltöttek fel, és csak később, a bizonylaton látták, hogy bizony ötször 15.000,-Ft összegű feltöltést végeztek idegeneknek, összesen 75.000,-Ft értékben. A két abonyi eset egy fiatal, 20 év körüli fiúval és egy negyvenes hölggyel esett meg. 


Olvasd tovább...
2016 szeptember 07 szerda - 09:55:18     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Nagy bosszúságot okoz a kerékpárlopás a településen, ezért jó hír az abonyi lakosok számára, hogy az utóbbi időben ritkábban fordul elő, hogy valaki más biciklijével megy haza, és több eltulajdonított kerékpár is visszakerült jogos tulajdonosához.
 
Augusztussal bezárólag tizenhárom bejelentett kerékpárlopás történt Abonyban - erről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatott. Ebből kettőt a tulajdonosa felismert a városban, és a rendőrök segítségével már újra a gazdájánál van. A számadatok alapján látható, hogy a bejelentett lopások még a havi kettőt sem érik el. Természetesen, itt csak a rendőrségen regisztrált esetekről van szó. Azok száma, amit nem jelentenek be, nem ismert. Nagyon fontos, hogy a lopás tényéről a rendőrséget tájékoztassák, hogy legyen esély megtalálni a kerékpárokat, és visszakerülhessenek Önökhöz, mert ha egy megkerült biciklit nem tudnak azonosítani, sajnos meg kell semmisíteni.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 07 szerda - 07:39:29     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

ket_uj_rendort_kap_az_abonyi_rendorors.jpgA két új, fiatal kolléga már belekóstolt a helyi feladatokba, de még nem látják el teljes munkaidőben a rendőri tevékenységet. A tavalyi évben kevesebb rendőrrel volt kénytelen működni az Abonyi Rendőrőrs, ami az idei évet is meghatározta, így szükség van az erősítésre.
 
A Ceglédi Rendőrkapitányság vezetői ünnepélyes állománygyűlés keretében fogadták a rendőrkapitányságon újonnan szolgálatban álló 11 fő próbaidős rendőr őrmestert, akik járőrtárs beosztásban kezdik meg rendőri hivatásuk gyakorlását. A pályakezdő fiatalok közül 5 fő a Ceglédi Rendőrkapitányság közrendvédelmi, illetőleg közlekedésrendészeti osztály, 2-2 fő pedig az Albertirsai, az Abonyi, illetőleg Jászkarajenői Rendőrőrs állományának mindennapi munkáját segítik.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 06 kedd - 14:00:10     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

hatarvadasz_toborzas_abony.hu_2016.jpgAz Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére 

A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várjuk. 
 
A felvételt nyert pályázók 6 hónapos időtartamú moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően – sikeres vizsga esetén – őr-járőrtárs rész-szakképesítést (OKJ 51 861 03) szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén – sikeres modulzáró vizsga letétele esetén – a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre. 


Olvasd tovább...
2016 szeptember 05 hétfő - 11:57:51     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

negy_jarmu_utkozott_abony_elkerulu_4-es_asvanyviz_szallito_teherauto_felborult_abony_2016.jpgFelborult egy ásványvízszállító kamion a 4-es főút abonyi elkerülő szakaszán szeptember 5-én, hétfőn kora délután. A forgalmat Abonyba terelik! /A helyszínelést befejezték, a forgalom már zavartalan!/

A balesetben két személyautó és egy kisteherautó is károkat szenvedett, hárman pedig könnyebben megsérültek. A kamionról leborult a rakomány is. A műszaki mentést a ceglédi hivatásos tűzoltók végzik - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Abony külterületén négy jármű ütközött össze. Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy teherautó és három személygépkocsi 2016. szeptember 5-én 13 óra 5 perckor a 4-es számú főút 86700-as méterszelvényében. A baleset következtében hárman sérültek meg. A helyszínelést teljes útlezárás mellett kezdték meg a rendőrség munkatársai, a forgalmat Abony felé terelik - adta hírül a Pest-Megyei Rendőrfőkapitányság.
 
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2016 augusztus 29 hétfő - 18:22:29     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Szeptemberben az oktatás kezdetének és befejezésének időszakában rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést azoknak az iskoláknak a környékén, ahol ez közlekedésbiztonságilag indokolt - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának (ORFK-OBB) főtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Kiss Csaba elmondta: folytatódik az iskola rendőre program, amelyben 2900 oktatási intézményben mintegy 2200 rendőr vesz részt. Ennek célja a kisiskolások balesetmentes közlekedésének elősegítése, a gyerekek biztonságát veszélyeztető tényezők felderítése, megszüntetése. Idén 1560 iskola tanévnyitóján képviselteti magát a rendőrség.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 29 hétfő - 08:49:13     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

tuz_abony_szolnok_kozott_vasuti_sinek_mellett_abony.hu_2016.jpgVasúti sínek mellett gyulladt ki az aljnövényzet Szolnok és Abony között vasárnap délután.

Mintegy háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű, de a tűz a közlekedést nem veszélyeztette. A szolnoki hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet, kár nem keletkezett - tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.2016 augusztus 22 hétfő - 13:27:34     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Szolnoki és ceglédi tűzoltók avatkoztak be az abonyi balesetnél, egy gyermeket kellett kiszabadítani a roncsok fogságából.

Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze Abonyban, a Mátyás király utca és a Nagykőrösi út kereszteződésénél. A kisbusz az úttesten maradt, az autó lesodródott, és az út mellett állt meg. A kisbusz négy utasa nem sérült meg, de a kocsiban utazó három ember közül egy kisgyermeket a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok fogságából.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelem szóvivőjének közlése szerint az abonyi Mátyás király úton történt balesetben a személyautó ajtaja beszorult, ezért a ceglédi és a szolnoki tűzoltóknak feszítővágót kellett használniuk, hogy kiszabadítsák a hátsó ülésen utazó tíz év körüli gyereket. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba ugyanúgy, mint a kocsi másik utasát, egy felnőttet - tette hozzá a szóvivő.

Közlekedjenek körültekintően az esős időben is, vigyázzanak egymásra!

Forrás: jasz.katasztrofavedelem.hu és MTI
A fotó csak illusztráció! Forrás: langlovagok.hu
2016 augusztus 17 szerda - 08:03:11     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság augusztusi vezénylési terve szerint 2016. augusztus 17-én az alábbi helyszíneken és időpontokban mérhetik az egyenruhások az autók sebességét:

13:00-18:00 óra között - Abony területe, 4-es főút
20:00-24:00 óra között - Abony területe, 4-es főút

A csapadékos időjárásra való tekintettel közlekedjenek még körültekintőbben!

Forrás: police.hu
2016 augusztus 11 csütörtök - 08:37:27     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Abony és Törtel között halálos kimenetelű baleset történt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. augusztus 11-én 2 óra 30 perc körül Abony és Törtel közötti vasúti átjárónál az ott közlekedő menetrend szerint járó vonat eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy férfit.
 
A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleseti helyszínelés idejére a közúti forgalmat visszafordították Törtel felé. A baleseti helyszínelés 5 órára véget ért, a forgalom megindult - írja a police.hu


Hosszabb a menetidő a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon

A Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon csütörtök hajnalban Abony és Cegléd között egy vonat egy férfit halálra gázolt. A helyszínelés idejére mindkét pályát kizárták a forgalomból. 4:45 óráig Szolnok és Cegléd között vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. A feltorlódások miatt a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon az elővárosi vonatokkal utazóknak a csütörtök reggeli órákban még hosszabb menetidővel kellett számolniuk. Az elővárosi menetrendszerű vonatközlekedés a délelőtti órákban áll helyre - tájékoztat a MÁVINFORM.
 
A fotó a vasúti átjáróról korábban készült.
Oldal:  1 2 3 ... 24 25 26 27 28 29
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények