Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 október 09 vasárnap - 11:09:27     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Akár fél órát is késhetnek egyes vonatok a ceglédi fővonalon

Tíz-harminc percet késhetnek egyes vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony fővonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel.

Peiper Károly tájékoztatása szerint Cegléd és Abony között elgázolt egy embert a Nyíregyházára tartó Szabolcs InterCity, a helyszínelés befejezéséig csak egy vágányon haladhatnak a szerelvények. (MTI)

2016 október 03 hétfő - 13:09:25     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Csökkenést mutatnak Abony város 2016. I-VIII. havi bűnügyi mutatói

Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka rendelkezésemre bocsátotta Abony város I-VIII. havi regisztrált bűncselekményeinek statisztikáját. A táblázatban augusztusig bezárólag szerepelnek az Abonyban elkövetett bűncselekmények.
 
- Az adatokból látható, hogy az összes bűncselekmény száma jelentősen visszaesett, és mérséklődött a közterületen elkövetett bűnesetek száma is. Csökkenés tapasztalható a 14 kiemelten kezelt bűncselekmény vonatkozásában is az összesített eredmények alapján, néhány kategóriában viszont látható minimális emelkedés. Rendőreinkkel ezekre próbálunk fókuszálni a következő időszakban – tájékoztatott Gulyás Pál, r. alezredes őrsparancsnok.


Olvasd tovább...
2016 október 02 vasárnap - 14:13:28     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

kerekparos_kresz_abony_2016.jpgSzem- és fültanúja voltam egy biciklis és egy gyalogos vitájának. Az alapkonfliktusnál nem voltam jelen, csak a vitára érkeztem. Mindketten bizonygatták saját igazukat, persze – ahogy hallottam – a hatályos KRESZ-ről fogalmuk sem volt. Nem egyedi ez a vitás eset, gyalogos-biciklis-autós konfliktusokkal nap, mint nap szembesülhetünk. A kerekparosklub.hu oldal segítségével a legfontosabb tudnivalókat összegyűjtöttük a biciklis közlekedéssel kapcsolatban. Talán ezt olvasva sokan megismerik a biciklizés alapvető szabályait, és ezzel hozzájárulunk a balesetek és konfliktusok számának csökkentéséhez.

A kerékpár a KRESZ értelmében jármű, tehát a vezetéséhez ugyanazok a feltételek szükségesek, mint más jármű esetében: járművezetésre alkalmas állapotban kell lenni és ismerni kell a KRESZ-t!


Olvasd tovább...
2016 szeptember 30 péntek - 06:56:57     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi rendőrök sikkasztással gyanúsítják a 35 éves abonyi nőt.

Sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 35 éves abonyi nő ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított az Abonyi Polgármesteri Hivatal alkalmazottjaként 2013 tavasza és 2016 szeptember között több, mint 100 esetben utalt az önkormányzat intézményeinek számlájáról különböző összegeket a saját bankszámlájára. A 35 éves nő ezzel több, mint 20 millió forint kárt okozott a város önkormányzatának. A feljelentést követően a ceglédi nyomozók az abonyi nőt 2016. szeptember 29-én gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezte az előzetes letartóztatásának elrendelését - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 


Olvasd tovább...
2016 szeptember 28 szerda - 13:28:19     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Rendőrségi ajánlás a mikrocenzus, más néven népesség-összeírás időszakára.

mikrocenzus egy népesség-összeírás, amely két népszámlálás között követi nyomon a társadalmi folyamatokat mintavételes felméréssel. Az idei mikrocenzusra 2016. október 1. – november 8. között kerül sor Abonyban is.


Miről ismerhető fel a számlálóbiztos?

Magyarország területén 2016. október 10. és november 08. közötti időben a mintába került címeket számlálóbiztos keresi fel. A számlálóbiztos magát számlálóbiztosi igazolvánnyal igazolja, amelyen szerepel a neve és az azonosítószáma.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 22 csütörtök - 07:23:03     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Ceglédi Járási Ügyészség kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal az abonyi férfival szemben, aki Olaszországban több nőt prostituáltként dolgoztatott. Aki ellenszegült, azt durván bántalmazta.
 
A bűnügy vádlottja, egy abonyi férfi 2011-től az ismeretségébe tartozó nőket rábeszélte arra, hogy dolgozzanak prostituáltként Magyarországon és Olaszországban, és az így keresett pénzük jelentős részét adják át neki. Az egyik sértett másfél évig dolgozott Olaszországban prostituáltként. Ez idő alatt több mint 10 millió forintnak megfelelő eurót keresett, amit át kellett utalnia a férfinak. Amikor a nő haza akart jönni, vagy a férfi kevesellte a bevételt, a vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy elmondja a rokonainak, mivel foglalkozik, majd őt és a családját is megveri.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 21 szerda - 18:55:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt az abonyi férfit, aki társaival 2014-ben több dohányboltot is kifosztott, az egyik helyen pedig életveszélyesen megsebesítette az őt tetten érő embert.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés és üzletszerűen elkövetett lopás bűntettében, valamint lopás vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A férfi és társai 2014 tavaszán határozták el, hogy trafikokba fognak betörni, és a dohányáru értékesítéséből szereznek pénzt.
 
A vádlott által kiválasztott településekre - Jobbágyiba, Fischerbócsára, Hajósra, Szurdokpüspökibe és Tiszaalpárra - házilag készített maszkot, fekete ruhát és a betöréshez szükséges szerszámokat vittek magukkal. A feladatokat megosztották egymást közt, egyikük általában vezetett, másikuk a szerszámokat cipelte és a bolton kívül figyelt, a vádlott pedig különböző módszerekkel - falbontás, ablakkibontás, lakatlevágás, ajtókifeszítés - bejutott az üzlethelyiségekbe. Előfordult, hogy megzavarták őket, így zsákmány nélkül távoztak, máskor több százezer forintnyi árut vittek magukkal.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 20 kedd - 13:18:32     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A délelőtti órákban adtunk hírt róla, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat Ajtai Claudia 22 éves abonyi lakos eltűnése miatt.
 
A jelenlegi adatok szerint a 22 éves lány 2016. szeptember 14-én - abonyi lakóhelyén - a ruháit magához vette azzal, hogy Szolnokra költözik a barátjához. Egy internetes alkalmazáson keresztül két nappal később azt közölte, hogy Bécsben tartózkodik, azóta életjelet nem ad magáról, tartózkodási helye ismeretlen - adta hírül a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság a police.hu-n.
 
Nem sokkal ezután lekerült a rendőrség hivatalos honlapjáról a közlemény, reményt adva arra, hogy megkerült a fiatal lány. Beluzsárné Belicza Andrea r. őrnagy sajtószóvivő nem sokkal dél után megerősítette az abony.hu számára, hogy a lány valóban előkerült, a felhívás ezért került le a rendőrség honlapjáról.
 
Darányi Erika
2016 szeptember 20 kedd - 12:52:18     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Légi megfigyeléssel egybekötött rendőrségi akciót hajtottak végre kedd délután Abonyban. Az Abonyi Rendőrőrs 8 rendőre vett részt a felderítésben, melynek keretében a levegőből is szemügyre vették településünk bel- és külterületét.

A városban első alkalommal került sor ilyen összehangolt és összetett – légi és földi - ellenőrzésre.
 
A Készenléti Rendőrség helikopterével tartott az Abonyi Rendőrőrs részéről Bálint Ádám r. ftörm., körzeti megbízott, Kapás Béla c. r. tzls. nyomozó és Bíró Zsolt, az Abonyi Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelője is. Lent három gépjárműves földi egység várta a jelzéseket az azonnali közbeavatkozásra. Az ellenőrzést Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka a helikopter felszállásának helyszínéről, a Vásátérről koordinálta. Az eseményen az Abonyi Polgármesteri Hivatal részéről részt vett Magyarné Nagy Nóra településfejlesztési ügyintéző is.
 
A képre kattintva megtekinthető a fotógaléria!


Olvasd tovább...
2016 szeptember 20 kedd - 07:26:43     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a 22 éves lány megtalálásához.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13020/5872/2016. általános ügyszámon körözési eljárást folytat Ajtai Claudia 22 éves abonyi lakos eltűnése miatt.
 
A jelenlegi adatok szerint a 22 éves lány 2016. szeptember 14-én - abonyi lakóhelyén - a ruháit magához vette azzal, hogy Szolnokra költözik a barátjához. Egy internetes alkalmazáson keresztül két nappal később azt közölte, hogy Bécsben tartózkodik, azóta életjelet nem ad magáról, tartózkodási helye ismeretlen.
 
Ajtai Claudia 165 centiméter magas, 65 kilogramm testsúlyú, zömök testalkatú. Haja fekete, hátközépig érő, kissé hullámos. Szeme színe barna. jobb szeme sarkában kis anyajegy van. Zavartan beszél, zárkózott természetű.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 25 26 27 ... 30 31 32
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények