Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 szeptember 22 csütörtök - 07:23:03     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A Ceglédi Járási Ügyészség kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal az abonyi férfival szemben, aki Olaszországban több nőt prostituáltként dolgoztatott. Aki ellenszegült, azt durván bántalmazta.
 
A bűnügy vádlottja, egy abonyi férfi 2011-től az ismeretségébe tartozó nőket rábeszélte arra, hogy dolgozzanak prostituáltként Magyarországon és Olaszországban, és az így keresett pénzük jelentős részét adják át neki. Az egyik sértett másfél évig dolgozott Olaszországban prostituáltként. Ez idő alatt több mint 10 millió forintnak megfelelő eurót keresett, amit át kellett utalnia a férfinak. Amikor a nő haza akart jönni, vagy a férfi kevesellte a bevételt, a vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy elmondja a rokonainak, mivel foglalkozik, majd őt és a családját is megveri.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 21 szerda - 18:55:55     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt az abonyi férfit, aki társaival 2014-ben több dohányboltot is kifosztott, az egyik helyen pedig életveszélyesen megsebesítette az őt tetten érő embert.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés és üzletszerűen elkövetett lopás bűntettében, valamint lopás vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A férfi és társai 2014 tavaszán határozták el, hogy trafikokba fognak betörni, és a dohányáru értékesítéséből szereznek pénzt.
 
A vádlott által kiválasztott településekre - Jobbágyiba, Fischerbócsára, Hajósra, Szurdokpüspökibe és Tiszaalpárra - házilag készített maszkot, fekete ruhát és a betöréshez szükséges szerszámokat vittek magukkal. A feladatokat megosztották egymást közt, egyikük általában vezetett, másikuk a szerszámokat cipelte és a bolton kívül figyelt, a vádlott pedig különböző módszerekkel - falbontás, ablakkibontás, lakatlevágás, ajtókifeszítés - bejutott az üzlethelyiségekbe. Előfordult, hogy megzavarták őket, így zsákmány nélkül távoztak, máskor több százezer forintnyi árut vittek magukkal.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 20 kedd - 13:18:32     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A délelőtti órákban adtunk hírt róla, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat Ajtai Claudia 22 éves abonyi lakos eltűnése miatt.
 
A jelenlegi adatok szerint a 22 éves lány 2016. szeptember 14-én - abonyi lakóhelyén - a ruháit magához vette azzal, hogy Szolnokra költözik a barátjához. Egy internetes alkalmazáson keresztül két nappal később azt közölte, hogy Bécsben tartózkodik, azóta életjelet nem ad magáról, tartózkodási helye ismeretlen - adta hírül a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság a police.hu-n.
 
Nem sokkal ezután lekerült a rendőrség hivatalos honlapjáról a közlemény, reményt adva arra, hogy megkerült a fiatal lány. Beluzsárné Belicza Andrea r. őrnagy sajtószóvivő nem sokkal dél után megerősítette az abony.hu számára, hogy a lány valóban előkerült, a felhívás ezért került le a rendőrség honlapjáról.
 
Darányi Erika
2016 szeptember 20 kedd - 12:52:18     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Légi megfigyeléssel egybekötött rendőrségi akciót hajtottak végre kedd délután Abonyban. Az Abonyi Rendőrőrs 8 rendőre vett részt a felderítésben, melynek keretében a levegőből is szemügyre vették településünk bel- és külterületét.

A városban első alkalommal került sor ilyen összehangolt és összetett – légi és földi - ellenőrzésre.
 
A Készenléti Rendőrség helikopterével tartott az Abonyi Rendőrőrs részéről Bálint Ádám r. ftörm., körzeti megbízott, Kapás Béla c. r. tzls. nyomozó és Bíró Zsolt, az Abonyi Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelője is. Lent három gépjárműves földi egység várta a jelzéseket az azonnali közbeavatkozásra. Az ellenőrzést Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka a helikopter felszállásának helyszínéről, a Vásátérről koordinálta. Az eseményen az Abonyi Polgármesteri Hivatal részéről részt vett Magyarné Nagy Nóra településfejlesztési ügyintéző is.
 
A képre kattintva megtekinthető a fotógaléria!


Olvasd tovább...
2016 szeptember 20 kedd - 07:26:43     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A ceglédi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a 22 éves lány megtalálásához.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13020/5872/2016. általános ügyszámon körözési eljárást folytat Ajtai Claudia 22 éves abonyi lakos eltűnése miatt.
 
A jelenlegi adatok szerint a 22 éves lány 2016. szeptember 14-én - abonyi lakóhelyén - a ruháit magához vette azzal, hogy Szolnokra költözik a barátjához. Egy internetes alkalmazáson keresztül két nappal később azt közölte, hogy Bécsben tartózkodik, azóta életjelet nem ad magáról, tartózkodási helye ismeretlen.
 
Ajtai Claudia 165 centiméter magas, 65 kilogramm testsúlyú, zömök testalkatú. Haja fekete, hátközépig érő, kissé hullámos. Szeme színe barna. jobb szeme sarkában kis anyajegy van. Zavartan beszél, zárkózott természetű.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 12 hétfő - 09:53:31     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Két személyautó és egy kamion rohant egymásba a 4-es főút abonyi elkerülőszakaszán. Az egyik személyautóban öten utaztak, az egyikük életéért ezekben a percekben is küzdenek a mentők, két másik utas könnyű sérüléseket szenvedett. A kamionban és a másik autóban utazók nem sérültek meg az ütközésben. A műszaki mentést a ceglédi hivatásos tűzoltók végzik, a beavatkozás idejére teljes szélességében lezárták az utat - adta hírül az Országos Katasztrófavédelem.

Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy személygépkocsi egy tehergépjárművel 2016. szeptember 12-én 10 óra 52 perckor a 4-es számú főút 89. kilométerszelvényében. Jelenlegi adataink szerint a balesetben ketten sérültek meg. Az érintett szakaszon teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök, a forgalmat a 40-es út felé, Abony irányába terelik. Kérjük, fokozott figyelemmel vezessenek! - tájékoztatott a police.hu.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 11 vasárnap - 14:41:03     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

A ceglédi rendőrök egy 43 éves abonyi férfit fogtak el. Kapcsolati erőszak bűntett, testi sértés bűntett kísérlet és zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya M. Zsolt 43 éves abonyi lakos ellen.
 
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2016. augusztus elején abonyi otthonukban – előzetes szóváltás követően – tettleg bántalmazta feleségét. M. Zsolt 2016. augusztus 13-án a délelőtti órákban ment el anyósa házához, ahol a felesége és közös gyermekük tartózkodott. A gyanúsított a felesége édesanyjával veszekedni kezdett, majd azzal fenyegette meg, hogy eltöri a nyakát. Néhány héttel később - 2016. szeptember első hetében – ismét többször bántalmazta a feleségét. A nőt rángatta, többször megrúgta és ököllel a végtagjait megütötte.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 10 szombat - 09:38:37     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

2016. szeptember 12-én, hétfőn 08:00-12:00 óra és 20:00-24:00 óra között a 4-es főúton Abonynál számíthatnak traffipaxra a közlekedők.

Szeptember 18-án, vasárnap 13:00-18:00 óra között mérhetik a közlekedők sebességét Abony belterületén - erről a police.hu adott hírt.
 
Közlekedjenek körültekintően, vigyázzanak egymásra és magukra, tartsák be a sebességhatárokat!
 
Darányi Erika
2016 szeptember 08 csütörtök - 11:19:18     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Nyár végével, az őszi időszakban egyre többen gondoskodnak a téli tüzelő beszerzéséről. 
 
Az ország több pontján újsághirdetésben megjelent telefonszámon rendeltek tűzifát, a vételár felét az ügyintéző által megadott számlaszámra utalták, de a megrendelt fát nem szállították ki nekik. Abonyban egyelőre nem tudni ilyen esetről.
 
Az elmúlt egy hétben országszerte több tűzifa árusítással kapcsolatos csalásról érkezett bejelentés a rendőrségre. A sértettek egy megyei terjesztésű lapban megjelent hirdetésben feltüntetett telefonszámon rendeltek fát. Az ügyintéző egy számlaszámot adott meg, amelyre el kellett utalniuk a vételár felét. Ezt megtették, de a tüzelőt az előre egyeztetett időpontban nem szállították ki nekik. A rendőrség keresi a csalás gyanúsítottjait és egyben ismételten óvatosságra inti a tűzifát vásárlókat - írja a police.hu.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 07 szerda - 12:40:51     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Az elmúlt hetekben újra elszaporodtak a telefonos csalások az országban, Abonyban is több ízben hívtak fel a „nyerteseket”. Előbb egy fiatal fiú, majd egy középkorú hölgy esett a csalás áldozatául.
 
Eddig két személy tett bejelentést az Abonyi Rendőrőrsnél. A csalások lényege a következő volt: Egy középkorú férfi magánszámról egy telefontársaság és a Szerencsejáték Zrt. közös nyereményjátékára hivatkozva hívta fel a sértetteket. A férfi nagyon kellemes hangú és meggyőző volt, előadta, hogy kisorsolták őket, és felkérte a sértetteket, hogy fáradjanak a legközelebbi ATM bank automatához, és regisztrációt követően vegyék át a pénznyereményüket. A hívó elmondta, hogy milyen lépéseket tegyenek meg, hogy megkapják a pénzösszeget, majd addig-addig beszélt, hogy mire észbe kaptak az áldozatok, akkor tudatosult bennük, hogy mobilegyenlegeket töltöttek fel, és csak később, a bizonylaton látták, hogy bizony ötször 15.000,-Ft összegű feltöltést végeztek idegeneknek, összesen 75.000,-Ft értékben. A két abonyi eset egy fiatal, 20 év körüli fiúval és egy negyvenes hölggyel esett meg. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 26 27 28 ... 30 31 32
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények