Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'közbiztonsági hírek'
2016 július 15 péntek - 14:55:14     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Interaktív bűnmegelőzési előadáson vettek részt a Kék Madár Jóléti Alapítvány táborozó gyermekei az Abonyi Rendőrőrsön 2016. július 6-án. Kérdésekkel, játékos feladatokkal és hadtörténeti kiállítással színesítették a programot a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai. Kiss Edit c. r. százados a nyári időszakban leselkedő veszélyekre hívta fel a gyerekek figyelmét, majd játékos kvízek és színezők segítségével a közlekedés és a KRESZ szabályait is megismerhették a nebulók. A Szilágyi Sándor ny. r. alezredes, saját gyűjteményéből előkerült, hatástalanított fegyvereket a gyerekek meg is foghatták, majd egy rendőrautót is „birtokba vehettek”.
 
A programról készült fotók megtekinthetők a képre kattintva!
 
Beszámolt: Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás
2016 július 08 péntek - 11:35:27     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

idosek_bunmegelozes_eloadas_idosek_klubja_abony_kiss_edit_csalok_abony.hu_2016.jpgBűnmegelőzési előadáson vehettek részt az idősebbek Abonyban, a Humán Szolgáltató Központban 2016. július 6-án. Kiss Edit címzetes r. százados, a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója hasznos tanácsokkal gazdagította a jelenlévők ismereteit, majd egy kötetlen beszélgetéssel folytatódott a délelőtt. A címzetes rendőr százados hangsúlyozta, a gyerekeken kívül az idős korosztály a csalók elsődleges célpontja. Arra kérte a megjelenteket, hogy bátran menjenek oda a rendőrökhöz és kérjenek segítséget.

A bűnmegelőzési előadások fontos célkitűzése, hogy a gyerekek és az idősek megismerjék a bűnelkövetők trükkjeit, és elővigyázatosan közelítsenek az idegenek felé. Mivel az idősek másképp szocializálódtak, a jóhiszeműségüket kihasználva könnyen válthatnak áldozattá. Nagyon fontos megszívlelendő tanács mindenki számára, hogy idegeneket ne engedjenek be az otthonukba!

15 tanács, hogy ne kerüljünk a bűnözők hálójába --> Elolvasom ide kattintva.


Olvasd tovább...
2016 július 08 péntek - 10:05:35     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Betörésvédelmi jótanácsok a nyaralás idejére

betores_abony_nyaralas_2016.jpgA hosszabb időre üresen hagyott ház meglehetősen nagy csáberőt jelent a betörők számára, érdemes tehát ügyelni a biztonságra elutazás előtt. De hogyan védjük meg házunkat, lakásunkat a betörőktől távollétünk alatt, míg nyaral a család? Sajnos százszázalékos biztonság nem létezik, de néhány óvintézkedéssel megnehezíthetjük a betörők dolgát.

Adunk 10 tippet, hogy ne az üres házba térjen haza a vakáció után. --> Elolvasom ide kattintva.
Olvasd tovább...
2016 július 07 csütörtök - 16:24:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Ingyenesen regisztrálják a kerékpárokat az Abonyi Rendőrsön azoknak a lakosoknak, akik elejét vennék a biciklilopásoknak.
 
A regisztráció mindössze 10 percet vesz igénybe az őrs épületében. Lényege, hogy egyedi UV azonosítóval jelölik meg, rendőrségi matricával látják el a biciklit, jellemzőit dokumentálják és lefényképezik. A könnyű azonosítás segítségével a tulajdonjog biztonságosan tisztázható.
 
- A regisztrációval a polgárbarát kerékpározás kultúráját kívánjuk elősegíteni. Cegléden két éve működik a nyilvántartás és sikeres. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a regisztrált kerékpárokat nem vagy csak csekély mértékben tulajdonítják el – mondja Szilágyi Sándor, ny. r. alezredes, a Ceglédi Rendőrkapitányság senior kollégája, miközben a regisztráció menetét mutatja.
 
A regisztráció pillanatait megtekintheti a képre kattintva.


Olvasd tovább...
2016 június 28 kedd - 10:22:52     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

Gulyás Pál r. alezredes értékelte az Abonyi Rendőrőrs elmúlt öt hónapban végzett munkáját.

Több rendőrt láthatunk a közterületeken, a kiemelt feladatokat pedig a migrációval és az időskorúak védelmével kapcsolatos fokozott ellenőrzések jelentetik – derül ki a 2016. évi I-V. havi rendőrségi beszámolóból, melyet kérésünkre az őrparancsnok úr juttatott el számunka.

Rendőreink több ízben teljesítenek közös, gyalogos szolgálatot is a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel. Több garázdaság, de kevesebb lopás történt a tavalyi év azonos időszakához képest júniusig Abonyban. A garázdaságok részben a mértéktelen alkoholfogyasztásnak tudhatók be, ezért ennek pozitív előmozdítása érdekében lakossági fórumot is tartott az Abonyi Rendőrőrs a szórakozóhelyek tulajdonosainak részvételével. A megoldási javaslatokat szívesen veszik és folyamatosan várják a lakosság, és a szórakozóhelyek vezetőinek részéről.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2016 június 26 vasárnap - 09:26:23     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

rendorseg_abony_droglabor_bekescsaba_2016_abony.hu.jpgA Békéscsabai Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte annak a 29 éves abonyi férfinak és társának, egy 30 éves békéscsabai férfinak az előzetes letartóztatását, akik „designer drogokat” állítottak elő és árulták is azokat.

A rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy az abonyi illetőségű, de ténylegesen Szolnokon élő férfi heti rendszerességgel új pszichoaktív anyagnak minősülő bódító szereket küldött postai úton a békéscsabai gyanúsított részére azért, hogy azok felhasználásával „herbált”, „biofüvet” állítson elő, azaz a bódító szereket oldat formájában szárított gyógynövényekkel keverje össze. A művelet elvégzését követően a békéscsabai férfi a kész „herbált” postai úton küldte vissza, amelyért cserébe rendszeres anyagi ellenszolgáltatás kapott az abonyi férfitól, aki pedig a visszaküldött anyagot továbbértékesítette.


Olvasd tovább...
2016 június 23 csütörtök - 17:18:58     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
A hőségnek sokszor van szerepe a közlekedési balesetek bekövetkezésében.

mento_baleset_abony_2016.jpgA járművezetők a hőségben általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre. Gyakori jelenség a lobbanékonyság, a kiszámíthatatlan, szeszélyes magatartás.

A közvetett hatások között figyelembe kell venni, hogy a légkondicionáló készülékkel nem rendelkező gépkocsik vezetői sok esetben nyitott ablakokkal próbálnak a hőség ellen "védekezni". Ezzel semmilyen szabály ellen nem vétenek, de nem szabad elfelejteni, hogy a nyitott ablak szintén fokozza a balesetveszélyt.

A nyári hőségben a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés, kevésbé néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre.


Olvasd tovább...
2016 június 17 péntek - 10:54:05     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0
Baleset-megelőzési tanácsok a nyári vakáció időszakára!

abony_baleset_nyar_2016.jpgA nyári hónapokban, a tanítási szünet időszakában jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége és ez egyaránt igaz a közlekedési, az otthoni, és az egyéb balesetekre. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válnak, sok szabadidővel rendelkeznek, így gyakrabban jelennek meg a közterületeken, a parkokban, játszótereken és az utak mentén, továbbá felügyeletük sincs mindig kellőképpen megoldva.

A közúti baleseti statisztikai adatok egyértelműen alátámasztják, hogy a legtöbb gyermekbaleset a nyári hónapokban történik (a legtöbb augusztusban, valamint júliusban) és a tragédiák száma is ekkor a legmagasabb. Nyáron jellemzően a kerékpáros balesetek a gyakoribbak. A kórházi/szakrendelői gyermekosztályok jelzései alapján a magános balesetek (elesések, útról való letérések stb.) és az ütközések mellett abból is adódnak sérülések, hogy a kerékpáron szabálytalanul szállított gyerek lába beszorul a küllők közé.


Olvasd tovább...
2016 június 07 kedd - 13:22:54     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

2016. június 2-án Bűn- és Balesetmegelőzési Napot szervezett az Abonyi Rendőrőrs a Varga István Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen bűnmegelőzési előadásokat és intézkedéstaktikai bemutatót is láthattak az érdeklődők. Az esemény díszvendége Dr. Zacher Gábor volt, akitől izgalmas és nem hétköznapi drogprevenciós előadást hallhattak a résztvevők.

A rendezvény fővédnöke: Török Csaba rendőr alezredes, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője volt. A rendezvény fő támogatója: Abony Város Önkormányzata

Az Abonyi Rendőrs az idei évben kiemelt feladatának tekinti a lakosság felé történő nyitást, fórumokkal és bűnmegelőzési előadásokkal. Május végén a szórakozóhelyek és a közbiztonság kapcsolata tárgyában hirdettek lakossági fórumot.

Darányi Erika

Az eseményről készült fotógaléria a képre kattintva tekinthető meg.
Fotó: Szilágyi Tamás
2016 június 03 péntek - 08:55:03     közbiztonsági hírek     Hozzászólás 0

viraglada_lopott_abony_szivarvany.jpgSzomorúan, és csalódással írom soraimat a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde dolgozói és gyermekei nevében. A szülőkkel közösen, szépítgetjük, csinosítgatjuk óvodánkat, hogy a gyerekek számára üde, virágos, esztétikus környezetet teremtsünk. A tegnapi nap délutánján (13-és 15 óra között) az óvodánk udvaráról ismeretlen személy (bár gyanúnk van) eltulajdonította a mellékelt képeken látható egyedi készítésű virágládát 4 db citromsárga napvirággal és 4 db mézvirággal. A láda a bejárat mellett, az utcáról kevésbé látható helyen állt, vagyis az eltulajdonítását megtervezték, s legnagyobb bánatunk, hogy valószínűleg olyan ember cselekedte, akivel naponta üdvözöljük egymást, hozzátartozója nevelését ránk bízta. Történt mindez nyitvatartási időben, amikor az illető tisztában volt vele, hogy szembe jöhetnek, illetve az ablakokból megláthatják. Milyen erkölcsi alapokkal rendelkezik az az ember, aki még a tettenérés kockázatát is vállalta cselekedetekor?

Az Abony.hu-nak beszámolt Kalászné Vámos Katalin óvodavezető
Oldal:  1 2 3 ... 28 29 30 31 32
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények