Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 június 26 hétfő - 11:35:41     Sporthírek     Hozzászólás 0

iv_pontyfogo_horgaszverseny_abonyi_horgasz_egyesulet_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Horgász Egyesület 2017. június 25-én rendezte meg a IV. Pontyfogó horgászversenyét. Bár az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, a rendezvény jól sikerült.

Gazdára találtak a díjak és a kupák, mellyel az első három helyezettet és a legnagyobb halat fogó horgászt jutalmazták. A verseny nyertese kisorsolta a téli halőrzésért járó ingyenes területi engedélyt. A győztes Nagy József lett. A programra kilátogatók nem maradtak éhesek, Fehér Bandi gulyása mindenkit lenyűgözött. 
 
Eredmények:
I. helyezett: Varga Sándor 5,05 kg
II. helyezett: Juhász Sándor 4 kg
III. helyezett: S. Tóth János 2,95 kg
 
A legnagyobb halat (2,3 kg) Juhász Sándor fogta.
 
Gratulálunk!
 
Forrás: Abonyi Horgász Egyesület Facebook oldala
Kiegészítette: Darányi Erika
 
 
2017 június 26 hétfő - 10:49:57     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_tavaszi_zaro_fordulo_rendorors_abony_abony.hu_2017.jpg2017. június 22-én zajlott le a I. Pintér és Társa kispályás labdarúgó bajnokság tavaszi, záró fordulója, ahol a következő rangadók zajlottak:
 
Téba-Beton-Imperiál: 5-7
Gól: Csikos J(2), Diós M, Nagy A(2), Kállai I(6), Benkucs.
Az első mérkőzésen az Imperiál kezdte jobban Kállai Pisti vezetésével. A Téba rendezte sorait és egalizált: 4-4. A meccs közbeni pihenést felfüggesztve újra magasabb fokozatra kapcsolva az Imperiál simán hozta a mérkőzést!
 
Pintér és Társa-Rendőrőrs: 2-6
Gól: Lakatos M(2), Gór V(2), Petrezselyem T, Petrezselyem D, Nagy K(2).
A mérkőzés a tavaszi elsőségről döntött, ennek megfelelően bekezdett a Pintér. Sajnos csak ennek örülhettek, mert a Rendőrök ez után egalizáltak és simán szétcincálták Lakatosékat.


Olvasd tovább...
2017 június 19 hétfő - 09:30:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

Teljes fordulóval robogott tovább a seniorok bajnoksága, ahol a két éllovas rangadójával indult a nap. A Bármikő - Öregfiúk meccsen Micskóék nem tudták feltörni az „öregek” masszív védekezését, ezzel ellentétben Tarjányi Pisti kétszer is betalált Sarkadi Pisti hálójába. 

Az Öregfiúk győzelme egyben a tabella első helyét is jelentette számukra. Az Imperiál - Kéttorony meccsen a „Tornyosok” gyors két gólja után már-már eldőlni látszott a meccs, Hegedűs Misiék azonban nem adták fel. A második félidőben egy gólra csökkent a különbség, a szikrázó hajrában oda-vissza helyzetek után végül Pető Tomiék örülhetett a három pontnak. A nap igazi meglepetését a Gedi - Bercelóna mérkőzés hozta. A múlt héten kiválóan játszó „Gedit” megtréfálták a vendégek, akik végig vezették a rangadó hangulatú mérkőzést. Egedi Gabiék 2:2-nél a kapuhoz szögezték ellenfelüket, de közben megfeledkeztek a védekezésről, aminek eredményeként Tóth Robi egy remek kontrából szerzett góllal megszerezte a Bercelona első győzelmét. A záró meccsen a Gelbert szinte az első perctől alárendelte magát a Trans Plast-nak, aminek meg is lett az eredménye. A szűk kerettel felálló Trans-osok magabiztos játékkal és 5 góllal bizonyították fölényüket.


Olvasd tovább...
2017 június 17 szombat - 14:52:35     Sporthírek     Hozzászólás 0

gelbert_eco_fc_logo_kispalyas_labdarugutorna_abony_abony.hu_2017.jpgA GELBERT ECO FC kispályás labdarúgótornát szervez 2017. július 02-án.
Helyszín: Abony Városi Sportpálya (füves).
Tervezett csapatok száma: max. 12
(Egy csapat max. 10 játékossal nevezhet.)
 
Nevezési díj: 8 000 Ft.
 
Nevezni a 06-30/637-2664 telefonszámon vagy a klb@pr.hu email címen lehet.

Nevezési határidő: 2017. 06. 25.
 
A nevezési díj fizethető a 65100345-11413152 bankszámlára is.
 
Fődíj: Kupa + 20 000 Ft
 
A tornán nem szerepelhetnek a következő bajnokságokban igazolással rendelkező játékosok: futsal NB1, nagypálya NB1, NB2, NB3 (akik pályára léptek vagy nevezve voltak a 2016/2017-es szezonban a felnőtt csapatban!)
 
A játékidő 2x15 perc.
 
A csapatok három csoportban, csoportonként 4 csapattal mérkőznek. A csoportokból az első csapat jut be a legjobb négy közé és a legjobb második csapat. Pontegyenlőség esetén először a gólkülönbséget, aztán az egymás elleni eredményt, azután pedig a több gólt vesszük figyelembe.
 
GELBERT ECO FC vezetősége
2017 június 14 szerda - 10:32:13     Sporthírek     Hozzászólás 0

A pünkösdi pihenő után teljes erőbedobással folytatódott a seniorok bajnoksága. A forduló első mérkőzésén a Gelbert elgázolta a kiváló Sördögöket.

Boros Zsolti és Király Csabi hihetetlenül eredményes játékának köszönhetően kilenc gólig meg sem álltak az élbolyba igyekvő gelbertesek. A nap meccsét a Trans Plast és a Gedi-Press játszotta. A bajnokaspiráns Transok végig meddő mezőfölényben játszottak, a gólokat mégis a Gediék rúgták. Rafael Csupi látványos és Csanádi Csabi szemfüles találata után Egedi Gabiék örülhettek a három pontnak. A Bármikő-Imperiál rangadó mindig igazi kispályás labdarúgó csemege. Most sem volt ez másként. A Gulyás Norbi nélkül felálló bármiköveseket igencsak megszorongatták Hegedűs Misik, a végén mégis Balázs Karcsiék húzták be a három pontot. Az Öregfiúk-Bercelona meccsen a berceliek jó ideig tartották magukat, de a Tarjányi-Makai-Kárteszi hengernek nem sokáig tudtak ellenállni. A nagyarányú vereséget mégis elkerülte a Bercelona, ami a kitartásuknak és Tóth Robi eredményességének volt köszönhető.


Olvasd tovább...
2017 június 12 hétfő - 18:41:30     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_vii_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpgPintér és Társa-SzPDSE 4-2
Gól: Juhász, Molnár G(2), Kis B., Gyalcsos, Nagy P.
A  Pintér hozta a kötelezőt és verte a sereghajtót, de a Berceliek is kitettek magukért, nem szaladtak bele nagy vereségbe. A vég 4-2 lett.

Téba Beton-Imperiál(Csikók) 5-1
Gól: Molnár L(2),Csikós J(3).,Kovács B.
A Téba növelni akarta pontjait és gólarányát. A győzelem sima volt, csak a sok kihagyott helyzet miatt bosszankodhattak. Így is 5-1 lett a vége.

Bármikő Strand Kisvendéglő-Rendőrőrs 0-7
Gól: Petrezselyem D, Földi A, Petrezselyem T(2), Gór V, Kovács Cs, Nagy K.
A Rendőrök egymás után alakítottak ki helyzeteket és sokat értékesítettek is. Balázs Karcsiék súlytalanok maradtak, így 7-0 vereségbe szaladtak bele. A mérkőzés végén kapusukat is elvesztették egy súlyos sérülés miatt (Kovács Zoli). Innen is kívánunk gyors felépülést!

Gelbert Eco FC-Imperiál 2-13
Gól: Farkas S, Megyeri T., Kállai I(4), Benkucs(3), Király Z(2), Oláh K, Gulyka G, Molnár G(2).
A Gelbert 2 a tisztes helytállásban reménykedett, de rá kellett jönni, hogy nem ma lesz meg a csoda, így egy 13-2-es vereségbe szaladtak bele.

További információ: http://kispalyasfociabony.hu/


2017 június 12 hétfő - 13:08:38     Sporthírek     Hozzászólás 0

A fotóra kattintva képgaléria nyílik! Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás
2017 június 07 szerda - 13:56:51     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_nyarsapat_orszagos_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. június 03-án rendezték meg Nyársapáton a kötöttfogású Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságot diák és serdülő korcsoportban.

A diák korcsoportban 6 csapat részvételével két csoportban folytak a küzdelmek. Tököl csapata ellen magabiztos győzelmet arattunk, míg Érd csapatától vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért óriási csatában sikerült legyőznünk a Dunaferr csapatát. Serdülő korcsoportban 5 csapat indult. A Sziget SC csapatától 25-20-es vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért kiélezett küzdelemben 25-24-re győztük le az Érdi Spartacus csapatát. Az Abonyi BC diák és serdülő csapata III. helyen végzett és ezzel mindkét korosztályban indulási jogot szerzett az országos döntőn való részvételhez.
 
Diák csapat tagjai: Földi Krisztián, Terék Gerda, Czene Mihály, Habony Levente, Tánczos Levente, Pásztor Róbert, Baksa Bence, Tóth Marcell.
Serdülő csapat: Czene Pál, Kozma Dániel, Holló Bence, Kovács Viktória, Terék Fruzsina, Döme János

Dicséret illeti a fiatalokat, akik szívvel-lélekkel küzdöttek a csapat továbbjutásáért!


Olvasd tovább...
2017 június 07 szerda - 11:16:24     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_v_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpgV. forduló:
Gelbert Eco FC 1-Pintér és Társa 2-1
Gólszerzők: Szabó K, Kiss B., Szabó B.
 
Rangadóhoz méltón kemény küzdelem zajlott a pályán. Az első félidőben nem tudták feltörni egymás védelmét a csapatok. A második félidő szemfüles góllal kezdődött Szabó K. a Gelbertből nem hibázott! A Pintér mozgósította erőit, de gólt nem bírtak lőni, helyette Kiss Bence gurított a bal alsóba egy óriási cselsorozat után 2-0. A Pintér erejéből még futott egy szépítő gólra, de maradt a 2-1.
 
Gelbert Eco FC 2- Imperiál (Csikók) 4-2
Gólszerzők: Tóth Laci(3), Skultéti László, Kovács B, Balázsi
A Gelbert lassan melegedett be a fiatal fickándozó csikók meg is szerezték a vezetést. A válasz és a fordítás gyorsan jött a Kárpátok Maradonájától: Tóth Lacitól kétszer egymás után KILŐTTE A CAKKOT! A Fiatalok feljöttek még 3-2-re, de a Gelbert lőtt még egyet és eldőlt a mérkőzés.


Olvasd tovább...
2017 június 07 szerda - 09:52:24     Sporthírek     Hozzászólás 0
25 éves jubileumát ünnepli az abonyi Fergeteg Triatlon SE

Fergeteges Jubileumi Terepfutóverseny
 
Rendező: Fergeteg Triatlon Se, Medveczky Edit
Ideje: 2017. június 10. (szombat)
Helye: Abony-Vadászház (4-es főút előtt Abonytól Újszilvás felé)
Nevezés: 13.30-tól, Rajt: 15.00-tól
Bővebb info: 06705994619 www.fergetegabony.hu
Előnevezés: www.versenyzek.hu oldalon

Minden résztvevő csak egy távon indulhat!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 31 32 33
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények