Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2019 április 04 csütörtök - 10:49:47     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Megkezdődött a hétvégén a GTC Hungary idei, 2019-es kiírás szerinti bajnoki sorozata. 8 kategóriában több mint 100 versenyző nevezett. Az abonyi, ifj. Tóth Sándor szinte a mindig legerősebb mezőnyt felvonultató Rotax Max Senior kategóriában indult, míg csapattársa István, bordasérülése miatt az Open kategóriában.

   A pénteki szabadedzéseken tettük a dolgunkat, lépésről lépésre állítottuk be a gépeket a pályára, igazodva az időjárási és tapadási viszonyokhoz. Az utolsó edzésre összeálltak a technikák, igen bíztató időket futottunk. Szombaton az időmérő előtti második szabadedzésen „Sancinál” sajnos motorproblémák jöttek elő, próbáltuk orvosolni, de teljes mértékben nem sikerült. Jó setup-al, és bizonytalan motorral vártuk az időmérőt. Sajnos csak a 4. hely sikerült, az egyébként sem erős motorunk nem igazán akart működni.


Olvasd tovább...
2019 április 01 hétfő - 07:26:21     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A III. osztályú serdülő bajnokság 16. fordulójában a 10. helyen álló Ráckeve VKSK csapatát láttuk vendégül. Nem volt szabad, hogy bármi gond merüljön fel a pontszerzést illetően. 

   Csapatunk az első negyed órában diktált remek tempónak köszönhetően már 7 gólos előnyre tett szert. Ez az előny már soknak bizonyult a ráckevei fiataloknak. Nem tudtak már feljebb kapaszkodni a félidőre. A második félidő elején újabb rohamot tudtunk indítani és nem sok gólszerzési lehetőséget adtunk ellenfelünknek. Előnyünket csak növelni tudtuk és végül fölényes győzelemre tettünk szert.

Abonyi KC – Ráckevei VKSK 40:22 (19:9)

Játékosok: Balogh M. (1), Brezvai L.(4), Fábián G.(2), Földi T.(1), Hegedűs G.(9), Jánny D. (4), Seres B. (4), Seres T.(3), Szűcs B. (6), Vágó B. (5)
Kapus: Varga Z.(1)

Fotógaléria a képre kattintva!


Olvasd tovább...
2019 március 28 csütörtök - 09:22:26     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2019. március 24-én Kaposváron rendezték meg a junior szabadfogású minősítő birkózó versenyt, ahol Kiss Máté 79 kg-ban ezüstérmet nyert.

   - Az Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzője három győzelemmel és egy vereséggel állhatott a dobogó második fokára. Máté az idén már a második ezüstérmét szerezte meg a kategóriájában, így jó esélye van rá, hogy az idén is aranyjelvényes minősítést szerezzen - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 március 25 hétfő - 17:03:44     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Miután szombaton III. osztályú serdülő csapatunk (Abonyi KC - Ráckeve VKSK 40:22 (19:9) és III. osztályú ifjúsági csapatunk (Abonyi KC - PP Kiskunfélegyházi HTK 38:17 (18:8) is győzelemmel jött le a parkettáról, vasárnap legifjabb játékosaink is önfeledten utaztak haza Dabasról.

   Ez már az első mérkőzésen megmutatkozott ahol igen gyorsan a maguk javára fordították a fiúk a mérkőzést. Nem is vettek vissza és 9-3-as félidei vezetés után mondhatni még nagyobb fokozatra kapcsoltak és magabiztosan nyertek 27-7 arányban a Gyáli BKSE csapata ellen. Második mérkőzésüket a Csömöri SSZN KFT csapata ellen játszották a fiúk. Gyakorlatilag mintha az első mérkőzést lekopírozták volna. Az első perctől magukhoz ragadták a vezetést és meggyőzően, magabiztosan tudtak játszani és érvényesíteni az akaratukat.

14-9-es félidő után 33-10 arányban nyerték meg a mérkőzést.


Olvasd tovább...
2019 március 22 péntek - 10:13:26     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2019. március 16-án, Egerben a diák II. kötöttfogású Országos Bajnokságon Donkó Lehel 32 kg-ban bronzérmet nyert. Lehel három magabiztos győzelemmel és egy vereséggel érte el ezt a szép eredményt. Baksa Bálint, Bajtai Gergő, Flammer Benedek jutott még be az országos döntőbe, ahol most nem sikerült pontszerző helyen végezniük.
 
   2019. március 09-én, Somogyjádon serdülő női minősítő versenyen Terék Gerda 46 kg-ban I. helyen végzett. Gerda ezzel a győzelmével nagy lépést tett, hogy magyar válogatottként a Serdülő Európa Bajnokságon képviselhesse hazánkat. Terék Fruzsina 66 kg-ban III. helyen végzett, Baksa Bence 85 kg-ban V. helyezést ért el. Habony Levente, Pásztor Róbert, Szabó Levente, Csepregi Miklós most nem ért el helyezést.
 
Az Abony.hu-nak beszámolt Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője.   
 
Gratulálunk a versenyzőknek!
 
Abony.hu


Olvasd tovább...
2019 március 22 péntek - 09:35:19     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A Lurkó Focimánia által a szászbereki új csarnokban rendezett 6 csapatos tornán minden mérkőzésen győzött csapatunk. A döntő kivételével minden mérkőzés 1-0-ás győzelemmel zárult.

   A döntőben elért 2-0 már szinte "sima ügy volt". A győzelem kulcsa nem a látványos játék volt, hanem a győzni akarás, és a fegyelmezett védekezés. Ennek köszönhető, hogy kapott gól nélkül tudtuk megnyerni a tornát. Mindig volt valaki, aki az utolsó pillanatban megakadályozta az ellenfelet a gólszerzésben, illetve berúgta a győztes gólt.

A legjobb mezőnyjátékos különdíját Huszka Sándor érdemelte ki, aki a fentiekben jeleskedett.   

A csapat tagjai: Szandi Imre, Szabó Levente, Huszka Sándor, Molnár Milán, Mihály Kristóf, Nagy Barnabás, Mészáros Benedek, Tóth Bence, Pnishi Leon   

Gratulálok a csapat teljesítményéhez!   

Barna Attila beszámolója


Olvasd tovább...
2019 március 12 kedd - 09:22:56     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Felnőtt labdarúgóink nagyon várják a szurkolókat a szombati, hazai pályán megrendezendő összecsapásra!

   Az őszi szezon után kieső helyen álló csapat a tavaszi szezon kezdetére megerősödött. Több régi-új játékos tért vissza a csapatba (Herédi János, Szepesi Bence, Lakatos Márk, Szabó Bence, Baksa Máté, Babcsány Gergő).

   A tavaszi teljesítmény eddig 100 %-os. Két idegenbeli és egy hazai győztes mérkőzés. A csapat célja a kiesés elkerülése és egy jó középmezőnyös csapatként zárni ezt az idényt!

Hajrá Abony! Hajrá Abonyi KID FC! 


Olvasd tovább...
2019 február 25 hétfő - 08:54:17     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Terék Gerda, az Abonyi Birkózó Club versenyzője 2019. február 23-án, a Görögországban megrendezésre kerülő nemzetközi Akropolisz kupán serdülő női 46 kg-ban két győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmet nyert - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila vezetőedző.

   A Ceglédi Birkózó Club színeiben versenyző Komáromi Viktor, szabadfogásban 68 kg-ban lett aranyérmes.


 
 


Olvasd tovább...
2019 február 04 hétfő - 10:04:27     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2019. február 3-án rendezte meg immár 20. alkalommal a Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezete, a hagyományos Szegfű Kupa teremlabdarúgó tornáját, a Varga István Városi Sportcsarnokban.
 
   Idén is nagy érdeklődés mellett, 15 csapat nevezésével, 5 csoportba sorsolva kezdődtek el a selejtező mérkőzések. Jó volt látni, hogy az Abonyban meghatározó szerepet játszó kispályás csapatok komoly utánpótlás-nevelést folytatnak, így több fiatal játékosnak is játéklehetőséget biztosítottak ezen a tornán. A mérkőzések végig nagyon sportszerű keretek között folytak, élvezetes meccseket láthatott a szép számú közönség.
 
   Az 5 csoportgyőztes, és a legjobb csoportmásodik folytatta az elődöntőben az összecsapásokat. Rajtuk kívül még az alábbi csapatok voltak a résztvevők: Pintér és Társa I. és II. csapata, Előre FC, Accél FC, Gelbert ECO FC II. csapata, Imperiál FC Öregfiúk és Imperiál FC II. csapata.


Olvasd tovább...
2019 január 21 hétfő - 15:04:00     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Birkózó Club 2019. január 12-én tartotta meg évzáró bankettjét a Lilaakác étteremben több mint 80 fő részvételével. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Varga János olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója és Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, a MBSZ szakmai elnöke is.

   Lőrinczy László a club elnöke és Lőrinczy Attila vezetőedző értékelte a 2018-as évet, kiemelve, hogy a Magyar Birkózó Szövetség által összesített országos rangsorban a helyi klub a 125 szakosztályból az előkelő 28. helyen végzett, 360 olimpiai ponttal. A versenyzők több mint 30 megmérettetésen indultak el, illetve számos edzőtáborban vettek részt. Az egyesület sikeresen megrendezte a Skultéti Sándor Emlékversenyt, a Városi Grundbirkózó Bajnokságot, valamint közel 250 helyi óvodás részvételével a birkózó sportnapot. Számos magyar bajnoki éremmel és rengeteg helyezéssel gazdagodott a club - tájékoztatta lapunkat az Abonyi Birkózó Club.

Nagyításért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 44 45 46
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények