Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2018 október 31 szerda - 17:18:31     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub tagjai a múlt hétvégén megkezdték az őszi versenyidényt. 

- Az idei őszi szezon elég rövid lesz, két pontszerző verseny és a Magyar Bajnokság áll a naptárban - számolt be lapunknak Szalinka Szilvia edző, aki szerint ez nehéz feladat elé állította a sportolókat:

- Nyolc egységünk közül hat a tavaszi szezontól eltérő felállásban, vagy korcsoportban indul, így mindössze az ÉTC és a Grassalkovich kupa áll rendelkezésükre, hogy kivívják a jogot Magyar Bajnokságon való indulásra. Az október 27-i ÉTC Kupán a gyerekek szépen szerepeltek, egy egységünkön kívül mindenkinek sikerült a kvótát megszerezni, a dobogókról is csak tizedekkel maradtuk le. Reméljük, a fejlődés töretlen marad - tette hozzá a tornászok edzője.

A fotógalériáért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 október 31 szerda - 11:04:44     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Október 21-én már a 13-ik fordulót rendezték a seniorok bajnokságában. A Bármikő és a Kéttorony találkozóján a bajnokesélyes magabiztos játékkal és Gulyás Norbi mesterhármasával simán hozta a három pontot, bebiztosítva ezzel a bajnoki elsőséget. 

   A Gedi és a Trans Plast meccse valódi összecsapást hozott aminek a végén egy szerencsés öngól döntötte el a rangadót. Az alsó házi mérkőzésen a hetek óta jól játszó Bercelonának összejött minden és biztosan nyert a Gelbert ellen.

   Az október 28-i záróforduló sem telt izgalmak nélkül. A Trans Plast fölényes kezdés után csak szoros eredmény mellett tudta hozni a három pontot az Imperiál elle. A Gedi Presst alaposan megtréfálta és pont osztozkodásra kényszerítette a lelkes Bercelona. A záró mérkőzésen a Gelbert és a nyolc gólt rúgó Király Csabi alaposan elbánt az álmos Kéttoronyosokkal.


Olvasd tovább...
2018 október 24 szerda - 16:33:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

birkozo_sportnap_grundbirkozas_abonyban_abony_abonyi_abony_1.jpg   Közel 500 gyermek részvételével került megrendezésre immár hagyományos birkózó sportnap. Abony város összes nagycsoportos óvodása - több mint 250 fő - vett részt a 2018. október 12-én, 10 órától kezdődő rendezvényen.

   Az Abonyi Birkózó Club fiataljai tartottak bemutatót, majd játékos sorverseny, és a grundbirkózás szerepelt a délelőtti programban. Grundbirkózó Bajnoksággal folytatódott a sportnap, amely délután fél kettőkor kezdődött. A 7-10 évesek tanulók számára immár hagyományosan megrendezésre kerülő versenyen 116 leány, és 129 fiú részvételével került lebonyolításra. Óriási küzdelmeket, nagyon sok ügyes tehetséges fiatalt láthattunk a küzdő körökben. Szurkolásból is jelesre vizsgáztak a gyermekek, szülők, pedagógusok - számolt be lapunknak Lőrinczy Attila vezetőedző.

Fotók: Járdány Vanda

Még több fotó a képekre kattintva érhető el!


Olvasd tovább...
2018 október 20 szombat - 07:10:49     Sporthírek     Hozzászólás 0
Nem sikerült a bemutatkozás Molnár Józsinak

molnar_jozsef_budapesti_birkozo_vilagbajnoksag_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Sajnos megszületett a budapesti birkózó-világbajnokság második magyar veresége a nyitónapon, 2018. október 20-án. Veréb István veresége után a 61 kilogrammos Molnár Józsefet a hétszeres Afrika-bajnok, kétszeres olimpikon szenegáli Adama Diatta 10-2 arányban múlta felül a selejtezőben.

   Józsi végig nagy iramot diktált, folyamatosan fárasztotta ellenfelét, de sajnos hibákat is vétett, ami az ellenfél malmára hajtotta a vizet.
 
Molnár Józsi nehéznek értékelte a bemutatkozást a hazai környezetben, szeretett volna bizonyítani családjának, rokonainak is, akik jelen voltak a versenyen. 

- Tudtam, hogy a szenegáli jobb birkózó, és kellemetlen ellenfél lesz. Sikerült kiismernie, a hibáimból rögtön tudott kontrázni és élt is a lehetőséggel. Megpróbáltam mindent, de a második menettől kicsit szétesett a mozgásom, és hibáztam, amit kihasznált az ellenfél. Nagyon nagy stressz volt bennem, amikor a szenegáli elment 8 ponttal, és tudtam, hogy ezt behozni másfél perc alatt majdhogynem lehetetlen lenne - nyilatkozta a selejtező után az abonyi származású magyar bajnok.
 
Még több fotó a képre kattintva!


Olvasd tovább...
2018 október 09 kedd - 17:21:39     Sporthírek     Hozzászólás 0

senior_labdarugo-bajnoksag-osz_abonyban-abonyi_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért KLIKK a képre! Fotó: Abonyi Kincskereső
2018 október 02 kedd - 07:37:29     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A 10. fordulót rendezték vasárnap a senior bajnokságban. Az első mérkőzésen a Gelbert három gólt is lőtt a Gedi-Pressnek, ennek ellenére Gediék magabiztosan hozták el a három pontot és versenyben tartják magukat az első helyért. A Trans Plast-Bercelona összecsapás hozta a nap meglepetését. A ceglédberceli alakulat alaposan meglepte a bajnokesélyest, aki a meccs végére csak döntetlent tudott kiharcolni. A Bármikő-Imperiál örökrangadón Gulyás Norbi nélkül is több gólos győzelmet aratott a listavezető.

A szeptember 30-án rendezett 10. forduló eredményei

Gelbert FC - Gedi-Press  3:6
Góllövők: Király Cs., Tóth Cs. és Szabó K.  illetve: Tóth F.(2), Rafael I.(2), Törőcsik A. és Makai T.

Bercelona  -  Trans Plast  3:3
Góllövők: Schenk A(2) és Vígh I. illetve:Benkucs Z., Fábián G és Tóth R. 

Bármikő-Strand Kisvendéglő  -  Imperiál  4:0
Góllövők: Kozma A.(2), Micskó I. és Barna Cs.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 25 kedd - 08:59:51     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Szeptember 16-án, vasárnap megkezdődött a seniorok 2018 évi bajnokságának őszi sorozata. Az évad 8. fordulójában két mérkőzést rendeztek.

   A Bármikő és a Gelbert találkozóján a listavezető magabiztos győzelemmel indított. A Kéttorony és a Bercelona küzdelmes összecsapása után a kéttornyosok örülhettek a három pontnak. A Gedi-Press és az Imperiál mérkőzését az utóbbi kérésére halasztották. A múlt hétvégén rendezett 9. fordulóban az Imperiál mindvégig nyílt és izgalmas meccsen győzte le a Gelbertet. A Kéttorony hiába dolgozott ki számtalan helyzetet a Trans Plaszt ellen, a jól kontrázó Trans kétszer villant és három ponttal gazdagodott. A Gedi és a Bármikő rangadó hangulatú játéka nem csak a játékosoknak, de a közönségnek is szórakoztató élményt nyújtott. Nem mellesleg a Gedi Press legyőzte a bajnokaspiránst.

A szeptember 16-án rendezett 8. forduló eredményei

Bármikő-Strand Kisvendéglő                     -           Gelbert FC                5:0
Góllövők: Kozma A.(3), Gulyás N. és Barna Cs.

Abonyi Kéttorony                                        -           Bercelona                  3:2
Góllövők: Bradács L.(2) és Koncsik J. illetve: Schenk A. és Schönléber Z. 

A szeptember 23-án rendezett 9. forduló eredményei

Gelbert FC                                                   -           Imperiál                     1:2
Góllövők: Király Cs. illetve Hegedűs M.

Abonyi Kéttorony                                        -           Trans Plast               0:2
Góllövők: Benkucs Z. és Sándor G.

Gedi-Press                                                    -           Bármikő-Strand Kisvendéglő 4:3
Góllövők: Tóth F.(2), Magyar T. és Barna A. illetve: Kozma A., Barna Cs. és Bazsó Cs


Olvasd tovább...
2018 szeptember 20 csütörtök - 11:27:54     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Birkózó Club 2018. szeptember 15-én rendezte meg a XIX. Skultéty Sándor emlékversenyt Abonyban, a Varga István Városi Sportcsarnokban. A rendezvény célja a hagyományápolás, valamint id. Skultéty Sándor és Dr. Skultéty Sándor emléke előtti tisztelgés volt.

   Az eseményen idén is részt vettek a család hozzátartozói. A verseny egyúttal remek felkészülési lehetőséget biztosított az egyes korcsoportok számára, és alkalmat teremtett a birkózó sport népszerűsítésére, a sportbaráti kapcsolatok ápolására is.

   Az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub látványos bemutatója után Lőrinczy László, a helyi klub elnöke köszöntötte a résztvevőket. A rendezvény díszvendége, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, edző, Abony város szülötte és díszpolgára, Varga János szívesen tett eleget a felkérésnek és jó kedélyűen biztatta az utánpótlás sportolókat. Majd Szőnyi János mesteredző szólt az ifjúsághoz, végül Asztalos Bálint, a verseny elnöke ismertette a legfontosabb tudnivalókat.

A képre kattintva megelevenednek a megnyitó ünnepség legjobb pillanatai.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 17 hétfő - 13:21:49     Sporthírek     Hozzászólás 0

soos_fanni_triatlon_ausztral_vilagbajnoksag_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Az elmúlt hétvége is sikerekben bővelkedett az abonyi Fergeteg Triatlon Sportegyesület versenyzői számára. A világ minden pontjáról érkeznek most eredményeink:
 
   Soós Fanni a 2018. szeptember 15-én, az ausztráliai Gold Coaston rendezett Triatlon világbajnokságon junior lány kategóriában 41. helyezett lett 01:03:04-es idővel.
 
“Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki felkelt az éjszaka közepén, hogy nézze a versenyemet. Megtettem mindent, épphogy lecsúsztam a nagy bolyról, így 3-an tekertünk az óriási szélben. Ez rengeteget kivett belőlem, hoztam, amit csak tudtam. Szerintem első vb élménynek jó volt” - értékelte Fanni a szereplését.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 13 csütörtök - 17:05:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_u14_bajnoki_szezon_rajt2_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Túl az edzőtáboron, nagy várakozással tekint az új szezonra az abonyi U14-es labdarúgócsapat, de egy kis türelmet kér a csapat. Némedi Tivadar edző értékelője.

   Augusztusban egy hét edzőtáborba vonult az együttes a szülői támogatásnak köszönhetően. Már a harmadik éve, hogy Tápiógyörgyére mentünk, ahol nagyszerű körülmények között, kiváló pályákon készülhettünk napi 3-4 edzéssel, illetve a héten két edzőmérkőzéssel Tápiógyörgye és Tápiószele csapataival. Elmondhatom, hogy mindkét egyesülettel, és annak vezetőivel kiváló kapcsolat alakult ki az évek során.

   Az egész csapat nevében köszönöm a segítséget Dudok Zoli barátomnak, aki az előző évekhez hasonlóan ismét megszervezte az edzőtábort, és egész idő alatt segített nekünk, így a csapatnak csupán az edzésekkel kellett foglalkoznia. Köszönettel tartozom Kosaras Misinek, a csapat kapusedzőjének is, akivel egész végig nagy összhangban, közösen vezettük az edzéseket, illetve mindazoknak, akik a háttérben segítették ezt a fantasztikusan jól sikerült edzőtábort.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 42 43 44
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények