Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2018 május 02 szerda - 10:40:17     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_diak_orszagos_kotottfogasu_bajnoksag_abonyi_abony.hu_2018.jpg   2018. április 28-án, Szentesen rendezték meg a Diák II. (10-11 évesek) szabadfogású Országos Bajnokság döntőjét. Több mint hatvan egyesület 176 versenyzője küzdött meg az érmekért, helyezésekért.

   Az Abonyi Birkózó Club 4 fiatal versenyzővel vett részt, akik jól küzdöttek és tisztességgel helytálltak az igen erős mezőnyben.
 
Földi Krisztián 29 kg V. hely
Donkó Lehel 32 kg IX. hely
Bajtai Gergő 38kg XVI. helyabonyi_birkozo_club_serdulo_noi_minosito_verseny_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
Flammer Benedek IX. hely

   2018. április 15-én, az esztergomi serdülő női minősítő versenyen Terék Gerda 39 kg-ban, Terék Fruzsina 62 kg-ban nyert ismét bronzérmet. A lányok nagyon jól küzdöttek, de több versenyrutinra van még szükségük ahhoz, hogy megszerezzék a válogatottságot.
Olvasd tovább...
2018 április 26 csütörtök - 08:48:44     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A hétvégén megrendezett első fordulóval megkezdődött a seniorok 2018. évi bajnoksága. Az idei versengésre 8 csapat nevezett.

   Sajnálatos, hogy a 2017-es bajnok Öregfiúk csapata nem tud részt venni a küzdelmekben. Az első mérkőzésen a Makai Tiborral és Komáromi Miklóssal megerősített Gedi-Press a kezdeti gyengélkedés után magabiztosan győzte le Hegedűs Misi Imperiálját. A Bármikő hagyományos összeállításában kezdett és hagyományos magabiztossággal hozta a meccset a Gelbert ellen. A Kéttorony és a Bercelona a szó szoros értelmében küzdött egymással, aminek a végén egy senkinek sem igazán kedvező döntetlen született. A jelentős játékos transzplantáción átment Trans Plast 13 lőtt góllal gálameccset rendezett a Sördögök ellen.
 
Az április 22-én rendezett első mérkőzések eredményei
Gedi-Press                                      -           Imperiál                                 6:1
Góllövő: Raffael I (2) és Tóth F (2), Csanádi Cs. és Komáromi M. illetve: Szekeres Zs.
Bármi-kő Strand Kisvendéglő        -           Gelbert FC                              6:0
Góllövők: Gulyás N. (3), Barna Cs., Kozma A. és Micskó I.
Abonyi Kéttorony                           -           Bercelona                               1:1
Góllövők: Bradács L. illetve: Vígh I.
Trans Plast                                      -           Sördögök                               13:4
Góllövők: Kárteszi T (3), Bárány J., Pető L (4), Benkucs Z., Pintér R. (3) és Fábián G. illetve: Fazekas A (3) és Molnár F.


Olvasd tovább...
2018 április 08 vasárnap - 07:20:52     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_diak_szabadfogasu_bajnoksag_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi Birkózó Club sportolói is részt vettek a Közép-magyarországi diák területi szabadfogású bajnokságon, Mezőfalván 2018. április 07-én. Az eredmények alapján az egyesület 11 versenyzője jutott tovább az országos döntőbe. Az összesített csapatversenyen ezüstérmet nyert a helyi csapat.

Abonyi BC fiatal versenyzőinek eredményei:
Diák II. korcsoport
Földi Krisztián 29 kg III. hely
Donkó Lehel 32kg I. hely
Bajtai Gergő 38kg III. hely
Lőrinczy Mirella 42 kg V. hely
Flammer Benedek 46 kg III. hely
Diák I. korcsoport:
Földi Krisztián 29 kg III. hely
Habony Levente 46 kg III. hely
Czene Mihály 50 kg V. hely
Pásztor Kevin 54 kg V. hely
Jónás Zoltán 58 kg I. hely
Hajnal Gergő 63 kg III. hely
Baksa Bence 69 kg III. hely
Pásztor Róbert 69 kg V. hely
Tóth Marcell 76 kg I. hely
Szabó Levente +85 kg II. hely

Csapatverseny végeredménye:
I. Ceglédi VSE 
II. Abonyi BC 
III. Érdi Spartacus

Az Abony.hu-nak beszámolt Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk!

2018 március 29 csütörtök - 18:11:23     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Immáron IX. alkalommal rendeztük meg az Abony Kupa akrobatikus torna pontszerző versenyt és III. alkalommal a Gúlaépítő találkozót.

   Az előző évekhez képest korábban került sor a versenyünkre, amelynek oka, hogy ez volt az utolsó felkészülési állomása a két hét múlva esedékes Világbajnokságnak. A korai szezonkezdet és a hazai közönség miatt nagyon izgultak a versenyzők, de ennek ellenére szépen helytálltak - értékelt az abony.hu-nak Szalinka Szilvia edző.

KLIKK a képre a fotógalériáért!Olvasd tovább...
2018 március 28 szerda - 17:44:33     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_merkozesek_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Egy hét alatt három mérkőzés vár az Abonyi Kid FC U14-es focistáira. Szombaton 12:30-tól a Kistarcsai VSC, kedden 16:00 órától a Veresegyház VSK, pénteken 17:00 órától a Gödöllői SK csapatát fogadják a fiúk az abonyi sportpályán.

- Mindhárom mérkőzés hazai pályán lesz, bízunk benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak majd a mérkőzésekre. Mindig feldobja a csapatot, ha sokan kíváncsiak ránk. Az első tavaszi fordulóban Dunakesziről sikerült egy nagyon szoros meccsen elhozni a 3 pontot. Hazai pályán is csakis a győzelem a célunk, ami azért nem lesz egyszerű feladat, hiszen mindenki azt a csapatot akarja leginkább megverni, amelyik vezeti a bajnokságot - mondta lapunkn Némedi Tivadar edző.

Hajrá Abonyi Kid FC!2018 március 27 kedd - 08:14:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_nemzetkozi_verseny_abony_abony.hu_2018.jpg   2017 szeptembere óta köztudott, hogy az Abonyi Kézilabda Club megállapodást kötött a Törökszentmiklósi KE vezetésével.

   Ennek jóvoltából több abonyi játékosunk szerepet kaphatott magasabb osztályban, így az NBI/B-s junior bajnokságban, ahol 9 játékosunk szerepel meghatározó teljesítménnyel, valamint a serdülő másodosztályban, ahol jelenleg 1 játékosunkat versenyeztetjük. A közeljövőben három U12-es korosztályhoz tartozó játékosunk kap lehetőséget és szerepet, jövőhéten Horvátországban, ahol a Törökszentmiklósi KE U12-es csapatával vesznek részt egy öt napos nemzetközi tornán (INTERNATIONAL HANDBALL, FOOTBALL & TENNIS TOURNAMENT CROATIA TROPHY). A három játékos már korábban szerepelt TKE mezben egy felkészülési tornán (1. helyezés) és ott tették le névjegyüket fiataljaink. Az utóbbi időszakban már heti egy alkalommal a miklósi csapattal készülnek.

A három játékos név szerint: Bárány Máté, Jánny Dániel, Récsi Dávid.

Az Abonyi Kézilabda Club vezetősége nevében eredményes szereplést kívánunk nekik! Reméljük komoly tapasztalattal,rutinnal érkeznek majd haza Sok sikert fiúk!

Az Abony.hu-nak beszámolt az Abonyi Kézilabda Club.Olvasd tovább...
2018 március 22 csütörtök - 18:42:33     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Idén XI. alkalommal rendeztük meg az Ovi Olimpiát 10 abonyi, és 1 újszilvási óvodás csoportnak.

   Most is Skultétyné Őzse Hajnalka érdeme a szervezés, rendezés, a szponzorok felkeresése. Segítségükkel tudjuk megvendégelni a gyerekeket. Az Önkormányzat anyagilag támogatja az eseményt, így van lehetőségünk az érmek, ajándékok átadására, és a feladatokhoz szükséges eszköztár bővítésére. Idén óriási ejtőernyőket vettünk, ezzel színesítve (szó szerint) a játékot, és megismertettük az eszközzel azokat a csoportokat, akiknek eddig ezt nem volt lehetőségük kipróbálni.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2018 március 22 csütörtök - 10:22:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_eredmenyek_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpgHárom bronzérmet nyertek az Abonyi Birkózó Club fiatal leány versenyzői

   2018. március 17-én, Budapesten a serdülő női Országos Bajnokságon Bajtai Evelin 33 kg-ban, Terék Gerda 39 kg-ban és nővére Terék Fruzsina 62 kg-ban nyert bronzérmet. A lányok nagyon jól küzdöttek, mindent kiadtak magukból, hogy a dobogóra tudjanak állni.
 
Szépen csillogó ezüstérmet nyert Földi Krisztián, az Abonyi BC fiatal versenyzője

   2018. március 10-én, Zalaegerszegen a diák II. kötöttfogású Országos Bajnokságon Földi Krisztián 26 kg-ban a II. helyen végzett. Krisztián két tus győzelemmel jutott a döntőbe, ahol szoros mérkőzésen maradt csak alul. Donkó Lehel 32 kg-ban a 8. helyen végzett. Lehel egy tus győzelemmel és két akció dús, kiélezett mérkőzésen szenvedett vereséggel zárt a 8. helyen.


Olvasd tovább...
2018 március 16 péntek - 07:23:06     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén a Tápiószelei SE csapatait láttuk vendégül. A mérkőzések előtt számítani lehetett arra, hogy ezúttal nem fogunk nagy ellenállásba ütközni, hiszen a csoport sereghajtói közé tartozik a szelei alakulat.

   Ennek ellenére ellenfelünk fiatal játékosai elszántan és kitartóan játszották le a 2X60 percet, ugyanis szinte egy csapat küzdötte végig a junior és felnőtt mérkőzést. Izgalmak elmaradtak ezen a hétvégén, de ami fontos, hogy csapataink ismét pontokat szereztek és ismét egy lépéssel kerültek közelebb a továbbjutáshoz.

Junior mérkőzés:
Játékosok: Bagi N.(7), Benyus M.(5), Bugyi Cs., Hegedűs G., Kiss D. (6), Kelemen P.(1), Komáromi Z.(5),Majoros L. (2), Ollári Sz.(6), Seres T.(2),Szabó K., Varga A.(6), Kapus: Bugyi G., Pintér L.

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 5:0; 10.p 7:1; 15.p. 11:3; 20.p. 15:5; 26.p. 18:7; 30.p. 22:10; 35.p. 26:11; 40.p. 28:13; 45.p. 31:14; 50.p. 33:17; 55.p. 36:20; 60.p. 40:23

KLIKK a képre a galériáért!


Olvasd tovább...
2018 március 05 hétfő - 09:56:48     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Fergeteg Triatlon Sportegyesület 2018. március 15-én (csütörtök) rendezi meg a hagyományos VI. Évadnyitó Duatlon Fesztiválját a Radák úti általános iskola területén.

Nevezés: előnevezés 2018. 03. 11-én (vasárnap) éjfélig az www.versenyzek.hu oldalon, a nevezési díj 03. 12. (hétfő) 12.00 óráig történő átutalásával. A nevezési díjat a Fergeteg Triatlon Sportegyesület, OTP Bank 11742142-20005605 számlaszámra kérjük átutalni, feltüntetve a közleményben a versenyzők nevét, korcsoportját

Helyszíni nevezés és rajtszám felvétel: 9.00-10.15

Díjazás: Újoncoktól-serdülőkig, valamint a hobbi futaban korcsoportonként és nemenként 1-3 helyezettek érem, 4-6 helyezettek oklevél díjazásban részesülnek.

Eredményhirdetés: a délutáni futamok után.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 40 41 42
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények