Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2019 május 15 szerda - 13:20:11     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2019. május 11-én, Budapesten a serdülő női válogatottak versenyén az Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzői; Terék Gerda 46 kg-ban, Terék Fruzsina pedig 66 kg-ban nyert aranyérmet.

   A Terék lányok minden mérkőzésüket magabiztos birkózással, technikai tussal nyerték meg. Gerda a júniusi krakkói serdülő Európa Bajnokságra, míg Fruzsina a Budapesten megrendezésre kerülő Combat Games iskolások világ játékára készül - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk és további jó felkészülést kívánunk!
 
- de -


Olvasd tovább...
2019 május 14 kedd - 06:45:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Nem kis téttel utazott felnőtt csapatunk Dabasra. mint hogy egy esetleges győzelem megszerzésével elkerülhetővé tegye a kiesést a harmadosztályból.

   Bíztunk magunkban, de sajnos a hazai gépezet jobban működött.  5. percben szereztük az első gólunkat, azonban a Dabas már ekkorra már hármat dobott. A hátrányt a 17. percre sikerült ledolgoznunk, de azonnal megtörték lendületünket és 7-0 szériát produkáltak a hazaiak, főleg a hibáinkat kihasználva. Sajnos az időkérés sem segített és végül a félidőt 5 gólos hátránnyal zártuk (21:16).

   Második játékrészben nagy javulásnak kellett volna bekövetkezni játékunkban, ahhoz hogy felvegyük a versenyt a dabasi fiatalokkal. A második félidő közepén megcsillant a remény és a nyitott védekezéssel megleptük ellenfelünket, azonban csak pár támadás erejéig. 4 gólnál közelebb nem engedtek magukhoz. A végjátékban mindkét oldalon voltak hibák, de még így is lett volna esély feljebb kapaszkodni. Az egész mérkőzésen jellemző volt, hogy sok ziccer hibát vétettünk, jó védekezésünk szinte alig volt. Hiányzott a kellő agresszivitás, a pontosság, a koncentráció, a tűz. Összességében ez, illetve a nagyszámú kiállítások eredményezték, hogy 37:31-es végeredményű vereséget szenvedtünk.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!


Olvasd tovább...
2019 május 08 szerda - 07:36:02     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A hazai rendezésű verseny után még egy hét sem telt és az Abony TAK sportolói újra talajra léptek. Szombaton a BASE pontszerző Bajnokságon, vasárnap pedig a BASE utánpótlás Viktória kupán vettek részt. Mindkét versenyen nagyon szépen szerepeltek, sikerült a jelenlegi formájukból a legtöbbet kihozniuk, ami az eredményeken is meglátszott.
 
2019. május 04. BASE Bajnokság:
Youth leány páros: Bajtai Evelin-Szabados Szabina 3. hely 
Serdülő leány páros: Benyus Adél- Antal Fruzsina 2. hely 
Ifi-felnőtt II.: Marchini Martina- Marchini  Lorenza- Menyhárt Edina 1. hely

A képekre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2019 május 07 kedd - 14:36:08     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2019. május 04-én, Szentesen a Diák II. szabadfogású Országos Bajnokságon Donkó Lehel, az Abonyi Birkózó Club versenyzője 32 kg-ban aranyérmet nyert. Lehel súlycsoportjában 20 induló volt, öt magabiztos győzelemmel szerezte meg első bajnoki címét.

   Bajtai Gergő 46 kg-ban és Baksa Bálint 50 kg-ban V. helyen, Flammer Benedek 54 kg-ban a VIII. helyen végzett - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk a versenyzőnknek, szülőknek és az edzőknek!

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 08:47:02     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2019. április 28-án került megrendezésre az akrobatikus torna szakág idei első pontszerző és kvalifikációs versenye Abonyban, amelyet az utánpótlás versenyzők gúlatorna megmérettetése előzött meg.

   Mindkét versenyt az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub szervezte. Összesen 13 klub 185 sportolója lépett ezen a napon talajra. Az Abony TAK versenyzői délelőtt és délután is megmérettették magukat. Sikerült a várakozásoknak megfelelően teljesíteni és a szezonkezdethez képest szép pontszámokat és helyezéseket elérni. Reméljük a továbbiakban is hasonló eredményekkel folytathatjuk az évet. Ezúton is szeretném megköszönni a támogatóknak, hozzátartozóknak és a sportolóknak, a sok-sok segítséget, amit a rendezvény színvonalas lebonyolításához nyújtottak! - számolt be lapunknak Szalinka Szilvia edző.

KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2019 április 25 csütörtök - 05:48:53     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Április 28-án (vasárnap) 9.00 órakor kezdődik az idei Városi Senior Labdarúgó Bajnokság.

Az első forduló mérkőzései   
09.00-09.40  Imperiál – Gelbert ECO FC 
09.45-10.25  Trans Plast – Abonyi Kéttorony
10.30-11.10  Bármikő-Strand Kisvendéglő – Bercelona 
11.15-11.55  Öregfiúk – Gedipress (halasztva)

Helyszín: Varga István Városi Sportcsarnok műfüves pálya
Játékvezető: Varga Sándor


Olvasd tovább...
2019 április 17 szerda - 12:03:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2019. április 13-án Dunakeszin, a serdülő női Országos Bajnokságon Terék Gerda 46 kg-ban I. helyen, Terék Fruzsina 66 kg-ban II. helyen végzett.

   Gerda négy győzelemmel szerezte meg első Magyar Bajnoki címét. Nővére Fruzsina három magabiztos győzelme után a döntő mérkőzésen is vezetett, ügyesen birkózott, de sajnos a végén hibázott és így ellenfele örülhetett a bajnoki címének. Gerda magyar válogatottként a júniusi Serdülő Európa Bajnokságon képviselheti hazánkat. Mindkét versenyzőnk a válogató versenyek alapján aranyjelvényes minősítést ért el - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk a versenyzőnknek, szülőknek és az edzőknek!

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 április 04 csütörtök - 10:49:47     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Megkezdődött a hétvégén a GTC Hungary idei, 2019-es kiírás szerinti bajnoki sorozata. 8 kategóriában több mint 100 versenyző nevezett. Az abonyi, ifj. Tóth Sándor szinte a mindig legerősebb mezőnyt felvonultató Rotax Max Senior kategóriában indult, míg csapattársa István, bordasérülése miatt az Open kategóriában.

   A pénteki szabadedzéseken tettük a dolgunkat, lépésről lépésre állítottuk be a gépeket a pályára, igazodva az időjárási és tapadási viszonyokhoz. Az utolsó edzésre összeálltak a technikák, igen bíztató időket futottunk. Szombaton az időmérő előtti második szabadedzésen „Sancinál” sajnos motorproblémák jöttek elő, próbáltuk orvosolni, de teljes mértékben nem sikerült. Jó setup-al, és bizonytalan motorral vártuk az időmérőt. Sajnos csak a 4. hely sikerült, az egyébként sem erős motorunk nem igazán akart működni.


Olvasd tovább...
2019 április 01 hétfő - 07:26:21     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A III. osztályú serdülő bajnokság 16. fordulójában a 10. helyen álló Ráckeve VKSK csapatát láttuk vendégül. Nem volt szabad, hogy bármi gond merüljön fel a pontszerzést illetően. 

   Csapatunk az első negyed órában diktált remek tempónak köszönhetően már 7 gólos előnyre tett szert. Ez az előny már soknak bizonyult a ráckevei fiataloknak. Nem tudtak már feljebb kapaszkodni a félidőre. A második félidő elején újabb rohamot tudtunk indítani és nem sok gólszerzési lehetőséget adtunk ellenfelünknek. Előnyünket csak növelni tudtuk és végül fölényes győzelemre tettünk szert.

Abonyi KC – Ráckevei VKSK 40:22 (19:9)

Játékosok: Balogh M. (1), Brezvai L.(4), Fábián G.(2), Földi T.(1), Hegedűs G.(9), Jánny D. (4), Seres B. (4), Seres T.(3), Szűcs B. (6), Vágó B. (5)
Kapus: Varga Z.(1)

Fotógaléria a képre kattintva!


Olvasd tovább...
2019 március 28 csütörtök - 09:22:26     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2019. március 24-én Kaposváron rendezték meg a junior szabadfogású minősítő birkózó versenyt, ahol Kiss Máté 79 kg-ban ezüstérmet nyert.

   - Az Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzője három győzelemmel és egy vereséggel állhatott a dobogó második fokára. Máté az idén már a második ezüstérmét szerezte meg a kategóriájában, így jó esélye van rá, hogy az idén is aranyjelvényes minősítést szerezzen - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Darányi Erika


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 45 46 47
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények