Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 június 12 hétfő - 13:08:38     Sporthírek     Hozzászólás 0

A fotóra kattintva képgaléria nyílik! Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás
2017 június 07 szerda - 13:56:51     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_nyarsapat_orszagos_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. június 03-án rendezték meg Nyársapáton a kötöttfogású Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságot diák és serdülő korcsoportban.

A diák korcsoportban 6 csapat részvételével két csoportban folytak a küzdelmek. Tököl csapata ellen magabiztos győzelmet arattunk, míg Érd csapatától vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért óriási csatában sikerült legyőznünk a Dunaferr csapatát. Serdülő korcsoportban 5 csapat indult. A Sziget SC csapatától 25-20-es vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért kiélezett küzdelemben 25-24-re győztük le az Érdi Spartacus csapatát. Az Abonyi BC diák és serdülő csapata III. helyen végzett és ezzel mindkét korosztályban indulási jogot szerzett az országos döntőn való részvételhez.
 
Diák csapat tagjai: Földi Krisztián, Terék Gerda, Czene Mihály, Habony Levente, Tánczos Levente, Pásztor Róbert, Baksa Bence, Tóth Marcell.
Serdülő csapat: Czene Pál, Kozma Dániel, Holló Bence, Kovács Viktória, Terék Fruzsina, Döme János

Dicséret illeti a fiatalokat, akik szívvel-lélekkel küzdöttek a csapat továbbjutásáért!


Olvasd tovább...
2017 június 07 szerda - 11:16:24     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_v_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpgV. forduló:
Gelbert Eco FC 1-Pintér és Társa 2-1
Gólszerzők: Szabó K, Kiss B., Szabó B.
 
Rangadóhoz méltón kemény küzdelem zajlott a pályán. Az első félidőben nem tudták feltörni egymás védelmét a csapatok. A második félidő szemfüles góllal kezdődött Szabó K. a Gelbertből nem hibázott! A Pintér mozgósította erőit, de gólt nem bírtak lőni, helyette Kiss Bence gurított a bal alsóba egy óriási cselsorozat után 2-0. A Pintér erejéből még futott egy szépítő gólra, de maradt a 2-1.
 
Gelbert Eco FC 2- Imperiál (Csikók) 4-2
Gólszerzők: Tóth Laci(3), Skultéti László, Kovács B, Balázsi
A Gelbert lassan melegedett be a fiatal fickándozó csikók meg is szerezték a vezetést. A válasz és a fordítás gyorsan jött a Kárpátok Maradonájától: Tóth Lacitól kétszer egymás után KILŐTTE A CAKKOT! A Fiatalok feljöttek még 3-2-re, de a Gelbert lőtt még egyet és eldőlt a mérkőzés.


Olvasd tovább...
2017 június 07 szerda - 09:52:24     Sporthírek     Hozzászólás 0
25 éves jubileumát ünnepli az abonyi Fergeteg Triatlon SE

Fergeteges Jubileumi Terepfutóverseny
 
Rendező: Fergeteg Triatlon Se, Medveczky Edit
Ideje: 2017. június 10. (szombat)
Helye: Abony-Vadászház (4-es főút előtt Abonytól Újszilvás felé)
Nevezés: 13.30-tól, Rajt: 15.00-tól
Bővebb info: 06705994619 www.fergetegabony.hu
Előnevezés: www.versenyzek.hu oldalon

Minden résztvevő csak egy távon indulhat!


Olvasd tovább...
2017 június 02 péntek - 08:34:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

A fotógaléria megtekintéséért KLIKK a képre! Nagy Zoltán képriportja
2017 május 30 kedd - 16:26:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

A II. Kerület visszalépésével 9 csapatra csökkent a Seniorok bajnoksága, a kieső csapattal már lejátszott mérkőzések eredményei, a szerzett pontok és a góllövők találatai törlésre kerültek. Az 5. fordulót egy pénteki Gedi-Gelbert halasztott rangadó előzött meg.

A felsőházba törekvő két csapat igazi ki-ki meccset vívott, ahol egyik és másik csapat is átmenetileg szerezte meg a vezetést, a végén azonban a senkinek sem jó döntetlennel zártak. A vasárnapi mérkőzéseket a Trans Plast és az Imperiál kezdte. A transosok igazi bajnokesélyesként magabiztos focival egy pillanatra sem adtak esélyt a feltörekvő imperiálosoknak. Az Öregfiúk-Sördögök mérkőzést a vendégek kérésére június 2-ára halasztották. A sorban harmadik mérkőzésen a Bercelona sokáig állta a sarat az Öregfiúk ellen. Már-már érett a meglepetés, amikor Balázs Karcsiék megrázták magukat és hét gólig meg sem állva kiütésre hozták a meccset. Gelbert és Kéttorony találkozója mindig igazi alsóházi rangadó, ahol mind két együttes a három pontra hajt. Most sem volt ez másként. A kéttornyosok érezhetően korábban ébredtek és gyorsan megszerzett két gólos előnyüket végig tartani tudták Boros Zsoltiékkal szemben.

Az Öregfiúk-Sördögök mérkőzést a vendégek kérésére június 2-ára halasztották. A meccsen a jó formában játszó öregek domináltak, akik magabiztos győzelemmel biztosították be a tabellán elfoglalt előkelő helyüket.


Olvasd tovább...
2017 május 30 kedd - 16:03:01     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_u19_csapatkep_bajnok_abony_abony.hu_2017.jpgHétvégén volt az utolsó felnőtt bajnoki mérkőzés, Albertirsa csapatát láttuk vendégül. A meccs előtt tudtuk, hogy elég lesz egy döntetlen, hogy megszerezzük a második helyet.
 
Sajnos nem jól alakult a mérkőzés, mert az első negyed órában az öltözőben maradtunk. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, és a 65. percben egy szép támadás után Homoki Márk egyenlített. Csak egy perccel később Osztás Norbert rúgta a második gólt, és ez az eredmény kitartott a végéig. A meccs végen a csapat átvette az ezüstérmet a szövetségből, és ünnepelte a megérdemelt második helyet.
 
Az U19 csapat már a bajnokság vége előtt egy héttel az utolsó két mérkőzésen bebiztosította a bajnoki címét. Nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat, két döntetlen mellett 15 győzelemmel érte el a 192:15-ös gólarányt. 
 
A felnőtt csapatból 25 találattal Gór Viktor lett a gólkirály. Az ifiben Balogh Krisztián 53 góllal végzett az élen, Osztás Norbert pedig 38 találattal a második helyen.
 
Az Abony.hu-nak beszámolt Rieger Armin.
 
További információk: www.kidfcabony.com


Olvasd tovább...
2017 május 29 hétfő - 07:23:19     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_kiskun_kupa_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 27-én rendezték meg, több mint 270 birkózó részvételével a Kiskun Kupa - idősebb Besze László Emlékversenyt Kiskunfélegyházán. A nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapatversenyt lehetőséget biztosított hazai és határon túli sportolók megmérettetésére.
 
Az Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzőinek eredménye:
Gyermek korcsoport:
28 kg Donkó Lehel I. hely
32kg Bajtai Gergő V. hely
42 kg Flammer Benedek I. hely
Diák II. korcsoport
26 kg Földi Krisztián III. hely
Diák I. korcsoport
42 kg Czene Mihály V. hely
50 kg Tánczos Levente V. hely
55kg Jónás Zoltán III. hely
Serdülő korcsoport
50 kg Kozma Dániel II. hely


Olvasd tovább...
2017 május 25 csütörtök - 14:39:22     Sporthírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 május 23 kedd - 09:13:28     Sporthírek     Hozzászólás 0

Trans Plast és a Bármikő rangadójával indult a senior bajnokság múlt heti 4. fordulója. A két kitűnő csapat között egy különbség mutatkozott. A Bármikőnek van egy Gulyás Norbija, aki három góllal egymaga képes volt eldönteni a mérkőzést.

A Kéttorony lendületes kezdéssel a meccs elején kettőt gurított a Bercelónának, a hajrában viszont igencsak megizzadt a három pont megtartásáért. Az Öregfiúk és a II. Kerület találkozója dicstelenül fejeződött be az újonc kerületieknek, miután 13:0-s állásnál levonultak a pályáról. A záró mérkőzésen az Imperiál nagy küzdelem mellett szerezte meg a győzelmet az egyébként kiválóan játszó Sördögök ellen. A Gelbert Eco FC és a Gedi-Press rangadóját 26-án péntek estére halasztották. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 31 32 33
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények