Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 szeptember 28 csütörtök - 17:52:32     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_diakolimpia_donto_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Birkózó Club két versenyzővel vett részt a Diákolimpiai Országos Döntőn, melyet 2017. szeptember 23-án rendeztek meg Hajdúszoboszlón. A diák II. (10-11 éves korosztály) csoport bizonyult a legnépesebbnek, miután 80 szakosztály, több mint 160 birkózója jutott a döntőbe.

- Tóth Marcell 69 kg-ban akció dús mérkőzéseken három győzelemmel és egy vereséggel a II. helyen, Földi Krisztián 26 kg-ban egy győzelemmel és két verséggel az V. helyen végzett - számolt be az abony.hu-nak Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk!

DE


Olvasd tovább...
2017 szeptember 28 csütörtök - 11:10:54     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_szakosztaly_abony_abony.hu_2017.jpgMiután győzelemmel tértek hazai csapataink az előző fordulóban az ESMTK és a Pásztói KC otthonából, az elmúlt hétvégén mi láttuk vendégül a Martonvásári KSE junior és a Százhalombattai KE felnőtt csapatát.

A mérkőzéseket megelőzően, mérlegelve ellenfeleink korábbi eredményeit, nem lehetett kérdés, hogy itthon tudjuk-e tartani a bajnoki pontokat. A junior mérkőzés első perceiben rendeződtek az erőviszonyok. Negyed óra játék után már egy megnyugtató előnyre tettünk szert, amit folyamatosan növelni tudtunk és így csak a saját játékunkra tudtunk koncentrálni. Juniorjaink - bár kissé szezonkezdeti formában - tudatosan és magabiztosan hajtották végre az edzői utasítást. A martonvásári fiatalok nem adták fel és végig küzdötték a 60 percet. Mieink közül mindenki pályára lépett és mindenki hozzá tudott tenni a 40:26-os eredményhez.

A mérkőzésekről készült galériáért klikk a képre!


Olvasd tovább...
2017 szeptember 26 kedd - 10:54:12     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Gelbert és az Imperiál múlt hétről elmaradt mérkőzésével indult a seniorok vasárnapi fordulója. A két méltatlanul hátul kullogó együttes nagy küzdelem után kénytelen volt megosztozni 1-1 ponton.

A második meccsen a Bercelona jó kezdés után összeroppant a Trans Plast nyomása alatt. A háromszoros bajnok Bármikő esélyeshez méltóan fölényes győzelmet aratott a szimpatikus jászkarai Sördögök felett. Lapzárta után kedden pótolják a Gedi-Press és a Kéttorony és pénteken az Öregfiúk-Gelbert mérkőzést.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 12:11:12     Sporthírek     Hozzászólás 0

2017. szeptember 17-én szakadó esőben rendezte meg az Újszászi VVSE duatlon és triatlon szakosztálya a 33. Újszászi Futónapot.

Az előző éjszakai és a hajnali eső sokakat elriasztott. Kora reggel sokan kikukucskáltak a takaró alól, és fázósan megállapították, hogy esik. Fusson, akinek nincs jobb dolga – mormogták – és aludtak tovább. Az igazi futóknak azonban nem volt akadály az eső. Sőt még nagyobb volt a kihívás. Azon azonban még a rendezők is meglepődtek, hogy végül 19 település – Abony, Budapest, Besenyszög, Csobánka, Gyomaendrőd, Jászapáti, Jászberény, Kisújszállás, Martfű, Nyárlőrinc, Szászberek, Százhalombatta, Szolnok, Tápiógyörgye, Tápiószele, Tiszaföldvár, Túrkeve, Újszász, Zagyvarékas –, 129 futója állt rajhoz, és teljesítette a távokat. Sokan indultak Abonyból és Jászberényből.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 11:41:03     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_kispalyas_labdarugo_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpg2017. szeptember 21-én tartották az I. Pintér és Társa Kispályás Labdarúgó Bajnokság 4. fordulóját.

Téba Beton-Gelbert Eco FC II: 8-3
Gól: Molnár L 4, Serfőző A 2, Mihályi A 2, Farkas S, Földi I, Csányi P.
A Téba hamar vezetést szerzett, de a Gelbertesek kettővel válaszoltak. A csoda 5percig tartott, mert a Tébások szétzilálták az ellenfél védelmét és 8 gólig meg sem álltak.

Imperiál Csikók-SzPDSE: 2-3
Gól: Hegedűs M, Kovács B, Kucsák I 3.
Az alsóházi rangadót a Berceliek kezdték jobban, gyorsan vezetést szereztek. A csikók meglepetésre két góllal válaszoltak. Már majdnem sikerült az első győzelem, amikor beleszaladtak két gyors gólba.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 22 péntek - 16:44:42     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_noi_szolnok_abony_abony.hu_2017.jpgVasárnap délután játszottuk az idei szezon első bajnoki meccsét, méghozzá hazai pályán. Szolnok csapata - amely most került fel NB II-be - látogatott el elsőként hozzánk. 

Junior csapatunk új arcokkal, és új edzővel mutatkozott be mind a szolnoki csapatnak, mind a nézőknek. Az első félidő elég szoros volt, a mérkőzés elején lendületesen játszottunk, de a sok technikai hibánk miatt hamar felzárkózott az ellenfél csapata. A félidő után egy teljesen más hangulatú csapat lépett a pályára. Gördülékenyen vettük az akadályokat, sikerült előnyhöz jutnunk és ezután már csak néhány gólt tudtak dobni a szolnoki játékosok. Remek eredménnyel zártuk az első fordulót. Jövő héten Makóra utazunk, addig is keményen edzünk tovább és készülünk a következő megpróbáltatásra! 


Olvasd tovább...
2017 szeptember 22 péntek - 14:10:08     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_amator_labdarugo_bajnoksag_oszi_ii_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpgSzeptember 7-én és 14-én játszották le a Pintér és Társa kispályás labdarúgó bajnokság őszi szezonjának II. és III. fordulóját a sportcsarnokban.

A II. forduló összefoglalója:
Gelbert Eco Fc-Spcd Se: 4-0.
Gól: Kiss B, Király Cs, Homoki M, Boros Zs.
Az első mérkőzés három kiállítást is hozott, bár nem a durvaságok miatt. Két játékost sípszó utáni labda elrúgás miatt, egy edzőt reklamálásért. A Gelbert a mérkőzést simán lehozta négy góllal.

Bármikő-Strandkisvendéglő-Tébabeton: 3-0.
Balázs Karcsiék sima mérkőzésen vannak túl. Az ellenfél egy embert tudott kiállítani ellenük, így a Bármikő játék nélkül vitte a 3 pontot.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 19 kedd - 17:14:36     Sporthírek     Hozzászólás 0

Elmaradt mérkőzés pótlásával kezdődött a seniorok múlt hétvégi fordulója. A Trans Plast igazi nyílt csatát folytatott a jászkarai Sördögökkel, melynek végén a hazai csapat hozhatta el a három pontot. 

Vasárnap a Gedi-Press hatalmas küzdelmet vívott az Öregfiúk ellen, de az éllovast Csizmadia Gézával megerősítve sem tudták megállítani. A Kéttorony szintén izgalmas meccset játszott a Trans Plasttal, de meglepetés itt sem született. A Bercelóna a Sördögökkel szemben sima három ponttal zárta a napot. Az Imperiál és a Gelbert találkozóját az Imperiál kérésére 24-én vasárnapra halasztották.

Szeptember 16-én lejátszott mérkőzések eredményei
Trans-Plast - Sördögök 5:3

Szeptember 17-i forduló eredményei
Öregfiúk - Gedi-Press 3:1
Góllövők: Tarjányi I.(3) illetve Raffael I.
Abonyi Kéttorony - Trans-Plast 0:2
Góllövők: Bárány N. és Válóczi B.
Bercelona - Sördögök 3:0


Olvasd tovább...
2017 szeptember 18 hétfő - 17:57:26     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_nyarsapati_diakolimpia_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Birkózó Club fiataljai a nyársapáti Területi Szabadfogású Diákolimpián vettek részt 2017. szeptember 17-én. A 146 induló részvételével zajló viadalon remek végeredményt sikerült beállítaniuk a gyerekeknek.

Végeredmény:
Serdülő korcsoport: Kozma Dániel 50 kg I. hely

Diák I. korcsoport: 
Habony Levente 42 kg III. hely,
Komáromi Viktor 50 kg I. hely, Czene Pál 50 kg II. hely, Jónás Zoltán 50 kg V. hely, Holló Bence 58 kg III. hely, Tánczos Levente 54 kg III. hely, Pásztor Róbert 63 kg V. hely

Diák II. korcsoport: Földi Krisztián 26 kg I. hely, Tóth Marcell 69 kg I. hely, Hajnal Gergő 63 kg III. hely

Gratulálunk!

DE

2017 szeptember 18 hétfő - 07:39:32     Sporthírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
Oldal:  1 2 3 ... 35 36 37
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények