Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 május 22 hétfő - 16:28:36     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_amator_labdarugo_bajnoksag_negyedik_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 18-án tartották meg a Pintér és Társa amatőr labdarúgó bajnokság IV. fordulóját a városi műfüves pályán.

Téba-Beton-Gelbert Eco Fc 2. 14-2
Gól: Nagy A (4), Csikós J (3), Molnár L (4), Mihályi A (3), Király Cs (2)

A negyedik forduló első mérkőzésén az álmosan kezdő Gelbertet gyors gólokkal lepte meg a Téba. A Gelbert 2 nem ébredt fel a meccs végéig, így egy méretes zakóba szaladtak bele!


Olvasd tovább...
2017 május 22 hétfő - 14:36:35     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_torna_akrobatika_klub_szezon_utolso_versenyei_base_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt napokban a szezon utolsó megmérettetésein vettek részt az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub versenyzői. Előbb 2017. május 13-án, a BASE pontszerző versenyén, majd a május 19-i START Kupán bizonyíthattak az abonyi lányok.

- Sajnos sok betegség nehezítette a lányok felkészülését, de ennek ellenére is szépen teljesítettek. A nagy létszám miatt mindkét verseny maratoni hosszúságúra sikeredett, de szerencsére ez csak kevés egységünknél befolyásolta a végeredményt. Nyáron még több fellépés és edzőtábor is vár a lányokra, így a szünetet is hasznosan töltjük - számolt be az abony.hu-nak Szalinka Szilvia edző.
Olvasd tovább...
2017 május 16 kedd - 19:05:54     Sporthírek     Hozzászólás 0

power_karate_se_ujbuda_abony_abony_hu_2017.jpgMájus 6-án Újbudán, az Újbuda Karate Kupa meghívásos versenyén vettek részt a Power Karatésok. Az országból 92 karatéka indult a megmérettetésen. A Power Karate Sportegyesületet képviselő versenyzők mindegyike éremmel tért haza:
 
Baranyai Fanni 2. hely,
Bori Márton 2. hely,
Bukovits Milán 2. hely,
Dezső Norbert 1. hely,
Fekete Szilárd 2. hely,
Fekete Zsófia 3. hely,
Igaz Kristóf 3. hely,
Karsai Roland 3. hely,
Mucsi Róbert 2. hely,
Nagy Dominik 2. hely,
Nagy István 1. hely,
Nagy Levente 2. hely,
Rafael Ádám 1. hely,
Rafael Nóra 1. hely,
Rafael Krisztián 3. hely,
Sebők Mihály 1. hely,
Török Zoltán 1. hely.
 
Gratulálunk! DE
2017 május 16 kedd - 10:56:10     Sporthírek     Hozzászólás 0

Péntekre előrehozott Öregfiúk - Gelbert meccsel kezdődött a senior bajnokság múlt heti 3. fordulója. A mérkőzésen nagy küzdelem után az öregek egy gólos győzelemmel folytatták győzelmi sorozatukat. A vasárnapi első mérkőzésen az Imperiál játék nélkül húzhatta be a három pontot és a 3:0-s gólkülönbséget a távolmaradó II. Kerület ellen. A következőkben a Trans Plast a Bercelona elleni magabiztos győzelemmel csatlakozott a 100%-osok táborához. A Gedi-Press idén is nagy csatát vívott a Kéttoronnyal, melynek végén „szokás szerint” ismét Gediék örülhettek a három pontnak. A záró meccsen a Sördögök 3:2-ig tudták tartani a tempót a Bármikő ellen, a tavalyi bajnok azonban nagyobb sebességre kapcsolt és egyértelművé tette a végeredményt.


Olvasd tovább...
2017 május 15 hétfő - 14:16:33     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_mezofalva_teruleti_kotottfogasu_bajnoksag_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzői legutóbb Mezőfalván jártak, a területi kötöttfogású diák és serdülő bajnokságon, amelyet 163 induló részvételével rendeztek meg 2017. április 23-án. Abonyi birkózóink ismét szépen helytálltak, és a következő eredményekkel tértek haza: 
 
Serdülő korcsoport:
Czene Pál 46kg III. hely
Kozma Dániel 54kg III. hely
Terék Fruzsina 76 kg III. hely
Döme János +100 kg II. hely
Diák I. korcsoport:
Terék Gerda 38kg IV. hely
Czene Mihály 42kg V. hely
Czene Pál 46kg III. hely
Holló Bence 54 kg III. hely
Baksa Bence 58kg III. hely
Pásztor Róbert 63 kg IV. hely
Terék Fruzsina 76kg II. hely
Diák II. korcsport:
Tóth Marcell 69kg II. hely
 
Gratulálunk! DE
2017 május 15 hétfő - 10:48:26     Sporthírek     Hozzászólás 0

Múlt csütörtökön a III. fordulójához érkezett az I. Pintér és Társa amatőr labdarúgó bajnokság. Május 11-én az alábbi csapatok mérkőztek meg egymással a Mucsányi Tamás műfüves pályán:
 
A 3. forduló első mérkőzését a Gelbert ECO FC II. a Rendőrőrs csapatával játszotta. A vezetést a rendőrök szerezték meg, de Tóth Laciék nem adták fel, és feljöttek 2-1-re, de több helyzetet kihagytak. A rendőrök viszont nem hibáztak, így 4-1-re győztek.

Gelbert ECO FC II.-Rendőrőrs 1-4
Gólszerzők: Tóth L, Petrezselyem D, Petrezselyem T(2) Kósik G


Olvasd tovább...
2017 május 15 hétfő - 10:45:08     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_pest_megyei_bajnoksag_dabas_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt hétvégeken csapataink a bajnokság eldöntő mérkőzésein léptek pályára. Először junior csapatunknak adatott meg a feladat, hogy megtegye az első lépést a döntő felé. 
 
Dunakeszi csapatával csaptunk össze, akiket az alapszakasz fordulóiban kétszer is meg tudtunk verni. Az elődöntő első mérkőzése egy szoros és izgalmas csatát ígért, de csak az első játékrészben. A második félidőben sajnos eléggé fáradt és pontatlan játékot produkáltunk, amely elég volt ellenfelünknek, hogy egy komolyabb előnyt szerezzen a visszavágóra. 14:13-as félidei eredményt követően 33:27-re a Keszi megnyerte hazai pályán az elődöntő első mérkőzését. Ez a különbség azonban egyik csapat számára sem volt megnyugtató, legalábbis ezt gondoltuk a visszavágó előtt.


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 11:47:55     Sporthírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 május 09 kedd - 11:19:50     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az eső mellett a gólok is záporoztak a senior bajnokság hétvégi fordulójában, ahol 5 meccsen 41 gól született. A Gedi-Öregfiúk rangadóval induló napon a Tarjányi-Makai-Kárteszi hármas ismét remekelt és magabiztos „öregek” győzelemre hozta a meccset.

Álmosan kezdtek a kéttornyosok a Trans Plast ellen, amit Balogh Józsiék rutinosan ki is használtak. Négygólos első félidei Trans előnyt végül csak háromig tudták faragni Palcsó Bandi góljai. A múlt heti fiaskó után magukra találtak a Sördögök, akik tetszetős játékkal hatot gurítottak a Bercelonának. Az újonc II. Kerület méretes vereségbe szaladt a háromszoros bajnok Bármikő ellen. A nap utolsó meccsén az LCD nevet visszacserélő Imperiál nem bírt a kiválóan játszó Gelberttel.


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 09:11:56     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_ii_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 4-én került sor az I. Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság második fordulójára a Mucsányi Tamás műfüves pályán.
 
A nyitó mérkőzés eredménye:
Gelbert ECO FC I - SZPDSE 6:1
Gól: Szabó K., Bodnár CS. (2), Földi I. (2), Boros Zs., - Sárfi M.
A Gelbert ECo FC  1 csapata esélyeshez méltóan nyomta a kapuja elé a fiatal Bercelieket! A fegyelmezetten védekező fiatalokat Szabó K. gólja törte meg és sima 6-1 győzelmet arattak!
 
A nap második mérkőzésén az Imepriál két csapata került össze.
Végeredmény: Imperiál - Imperiál Csikók 9:4
Gól: Törőcsik A. (3), Benkucs Z. (4). Hegedűs M., Gujka G., Homoki K., Kovács B. (2), Hegedűs M.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 31 32 33
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények