Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 április 12 szerda - 17:07:30     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_torna_es_akrobatika_club_versenyszezon_abony_abony.hu_2017.jpgMegkezdődött a tavaszi versenyszezon az akrobatikus tornában is. Az év első megmérettetésének az FTC adott otthont.
 
Több szempontból is különleges volt ez a megmérettetés: egyrészről az idei évtől komoly szabályváltozásokat vezettek be, amikhez még alkalmazkodni kell, másrészről az egységeink 90 %-a új gyakorlattal indult, amit most csináltak először versenytalajon. Sajnos a bemelegítéskor egyik versenyzőnk sérülést szenvedett, de a többiek nagyon szépen helytálltak:   

Eredmények:
Újonc kategória:
- Leány páros: Diószegi Csenge- S. Tóth Dorka 1. hely
- Leány hármas: Szabados Szabina- Benyus Fruzsina- Debreczeni Lili 1. hely

Gyermek kategória:
- Leány páros: Debreczeni Lili- Nagy Karina 1. hely
- Leány hármas: Antal Fruzsina- Benyus Adél- Kovács Ildikó 4. hely

Youth kategória:
- Leány hármas: Gócsa Lili- Ádám Barbara- Bata Brigitta 4. hely

Serdülő kategória:
- Leány páros: Menyhárt Edia- Somodi Kincső 3. hely
- Leány hármas: Bajtai Evelin- Speckner Anna- Vágó Luca 3. hely

Kézállófa kupa:
Gyermek: Gócsa Lili 3., Debreczeni Lili 4. hely
Serdülő: Bajtai Evelin 5. Csapatban 2. hely

A következő verseny április 29-én Abonyban lesz, ahová mindenkit szeretettel várunk. A képeket köszönjük Antal Péternek.
 
Az Abony.hu-t tájékoztatta Szalinka Szilvia edző. Gratulálunk! DE
 
Sok-sok fotóért KLIKK a képre!

2017 április 04 kedd - 17:13:03     Sporthírek     Hozzászólás 0

Április első hétvégéjén megkezdődtek a Pest Megyei Férfi Kézilabda 2016/17. bajnoki évad rájátszás mérkőzései.
 
A negyeddöntők első mérkőzésein junior csapatunk Albertirsa csapatával csapott össze, felnőtt alakulatunk pedig a Csömör KSK II. (B. csoport 4. helyezett) otthonában lépett pályára. A felnőtt mérkőzés miatt izgultunk jobban, hiszen nem ismertük ellenfelünket. Sajnos azonban junior csapatunk hagyta ott a pontokat Irsán, ugyanis 3 gólos vereséget szenvedtek (26:23).
 
Felnőtt csapatunk magabiztosan lépett pályára és végig irányította a mérkőzést. Ellenfelünk fiatal játékosai jól bírták az abonyi csapásokat, illetve hibáinkat is könyörtelenül kihasználták. Ez azonban nem volt elég a győzelmükhöz. A jól működő védőfalunk feladta a leckét, illetve kapusaink ezúttal is maradandót alkottak. Támadó játékunk változatos és ötletes volt, lövési százalékunk is magas volt. Mindenki a mérkőzés súlyának megfelelően lépett pályára és ez által mindenki hozzá is tudott tenni a 26:35 végeredményű mérkőzéshez.


Olvasd tovább...
2017 március 27 hétfő - 21:26:34     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_csapatok_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Bajnokság A csoport alapszakaszának utolsó mérkőzésein a Martonvásári KSE junior és a Váci KSE II. felnőtt csapatát győztük le.
 
A mérkőzések előtt már tudtuk, hogy csoportelsőként folytatjuk a rájátszásokat. Ennek tudatában és ismerve ellenfeleinket, nem a legnagyobb összpontosítással tudtunk játszani sajnos. A mérkőzések bizonyos részében, pedig már a következő ellenfeleinkre készültünk. Mondhatjuk azt is, hogy a bajnokság részünkre most fog kezdődni.
 
Junior mérkőzés:
Játékosok: Bagi N.(4), Benyus M.(3), Bugyi Cs., Bugyi M.(7), Falusi D.(1), Komáromi Z.(2), Majoros L.(4), PrunnerA.(5), Szabó K.(3), Újhelyi T. (8), Varga A.(6), Varga M.(1)
Kapus: Pintér L.
Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 3:2; 11.p 10:4; 13.p. 11:6; 18.p. 16:6; 24.p 20:8; 27.p. 22:10; 30.p. 24:10; 35.p. 29:12; 40.p. 32:16; 48.p. 38:16; 55.p. 41:19; 60.p. 44:22


Olvasd tovább...
2017 március 22 szerda - 19:21:56     Sporthírek     Hozzászólás 0
Dübörög a versenyszezon a Power Karate Sportegyesületnél

power_karate_se_abony_abony.hu_2017.jpgFebruárban és márciusban is megmérettették magukat a Power Karate versenyzői.
 
2017. február 5-én Martfűn, az 5. Victory Gálán vettek részt a 110 versenyzővel zajló meghívásos klubversenyen, ahonnan dobogós helyezésekkel tértek haza a sportolók.
 
Nagy Dominik II. helyezés
Dezső Norbert III. helyezés
Török Zoltán II. helyezés
Rafael Krisztián I. helyezés
Rafael Ádám I. helyezés
Kádas Levente I. helyezés
Rafael Nóra Bianka I. helyezés
Lád Boglárka III. helyezés
Burai Károly II. helyezés
Horváth Béla III. helyezés
Mercz Andrea II. helyezés


Olvasd tovább...
2017 március 19 vasárnap - 16:31:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_leany_birkozo_diakolimpia_donto_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzői, Terék Gerda arany, Terék Fruzsina pedig bronz érmet nyert a leány birkózó Diákolimpia Országos Döntőjén, Budapesten.  
 
- A 2017. március 18-án megrendezett versenyen 80 szakosztály, több, mint 260 leány birkózója képviselte iskoláját. Az Abonyi BC három versenyzővel vett részt. Terék Gerda diák korcsoport 34 kg-ban öt akciódús mérkőzésen látványos, fordulatos mérkőzéseken győzedelmeskedett. Terék Fruzsina a serdülő korcsoport 60kg-ban két győzelemmel és egy verséggel végzett a harmadik helyen. Mindkét érmes versenyzőnk a Somogyi Imre Általános Iskola tanulója. Kovács Viktória a serdülő korcsoport 56 kg-ban egy győzelem és két vereséggel a 7. helyen végzett - tájékoztatott Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője.
 
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek! DE
2017 március 16 csütörtök - 07:54:06     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_edzes_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt hétvégén újabb hazai férfi kézilabda mérkőzéseknek adott helyet a Varga István Városi Sportcsarnok.
 
Ezúttal egy korábbi nagy riválisunkat láttuk vendégül, az Albertirsa SE csapatait a 8. és 9. helyről. Azonban most a korábbi rivalizálás igen csak feledhető volt, hisz az Irsa csapata teljesen átalakult, és már más súlycsoportba tartozik a két csapat. Szokás szerint először a juniorok léptek pályára és sok esélyt nem adva ellenfelüknek, gőzerővel menetelt az abonyi gépezet. Félidőre már komoly különbség alakult ki, ami a második játékrészben csak tovább gyarapodott. 25:9-es félidő után, 49:26-os győzelemnek örülhetünk.
 
Játékosok: Bagi N.(2), Benyus M.(3), Bugyi Cs.(2) Bugyi M.(2), Duka K.(6), Komáromi Z.(8), Majoros L.(4), PrunnerA.(6), Szabó K.(9), Újhelyi T. (3), Varga A.(3), Varga M.(1) Kapus: Bugyi G., Pintér L.
 
Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p4:0; 8.p 5:1; 15.p. 12:1; 20.p. 17:3; 25.p 21:5; 30.p. 25:9; 35.p. 28:10; 40.p. 30:13; 45.p. 35:15; 50.p. 39:19; 56.p. 43:23; 60.p. 49:26


Olvasd tovább...
2017 március 08 szerda - 15:44:29     Sporthírek     Hozzászólás 0

A felnőtt női kézilabda mérkőzés beszámolója: Az őszi szezonban kikaptunk Gyulától, itt volt az idő visszavágni nekik. Hazai pályán magabiztos játékkal, és rendezett, határozott védekezéssel sikerült megnyerni a meccset. A támadásaink zömében sikeresek voltak, amire talán Gyula nem számított. Rengeteg átlövésünk volt, amiből nagyon nagy előnyt tudtunk szerezni. A védekezésünk nagyon határozott, nagyon nehezen tudtak a gyulaiak gólt szerezni. A kapuban hatalmas bravúrokat láttunk, ami szintén csak megnehezítette a gyulaiak dolgát. A félidőt 8 gólos előnnyel zártuk, és a meccset 12 gólos előnnyel sikerült megnyernünk. A következő meccsünket szombaton (03.11.) játszuk Szeghalom ellen. Reméljük, ezzel a remek csapatmunkával sikerül Szeghalom csapata ellen is nyernünk. Hajrá Abony!
 
Gólszerzők: Áy Nikolett (18), Molnár Krisztina (4), Patkós Gabriella (1), Mertlik Edina (3), Németh Kata (6).


Olvasd tovább...
2017 március 06 hétfő - 18:34:40     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_kadet_valogato_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgA kadet szabadfogású válogató versenyt 2017. március 05-én rendezték meg Kiskunhalason, ahol az Abonyi Birkózó Club versenyzői az alábbi eredményeket érték el:

Kiss Máté (69 kg) III. hely
László Árpád (76 kg) V. hely
 
Gratulálunk! DE
 
 
2017 február 24 péntek - 09:25:07     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_karitasz5_abony_2016.jpgFebruár 18-án, hazai pályán a Mogyoródi KSK csapatait fogadtuk a Pest megyei bajnokság 16. fordulójában, kiknek otthonából a korábbi 6. fordulóban elhoztuk a 4 pontot. Ezúttal sem volt szabad hibáznunk, pontokat vesztenünk. Ehhez mérten a hullámzó teljesítmények ellenére, kiváló védekezéssel, magabiztos győzelmeket arattunk.
 
Junior mérkőzés:
Abonyi KC - Mogyoródi KSK 37:29 (19:13)
Játékosok: Bagi S. (9), Benyus M.(1), Bugyi Cs. (1), Bugyi M.(5), Komáromi Z.(3), Majoros L.(1), Prunner A.(4) Szabó K.(1), Újhelyi T. (8), Varga A.(4), Varga M.
Kapus: Bugyi G., Pintér L.
 
Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 1;2 10.p 4:5; 15.p 7:6; 19.p. 10:6; 22.p 12:10; 26.p. 13:11; 30.p 19:13; 33.p. 20:14; 38.p. 23:15; 44.p. 26:18; 50.p. 29:21; 55.p. 32:23; 60.p. 37:29;


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 13:11:43     Sporthírek     Hozzászólás 0

fergeteg_triatlon_se_abony_futapest_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Fergeteg Triatlon SE versenyzői is részt vettek 2017. február 12-én Pomázon, a Futapest versenyen, ahol a következő eredmények születtek:
 
Nyekeczki Bence 6. helyezés
Nagy Olívia 1. helyezés
Nyekeczki Dániel 4. helyezés
Farkas Lilla 2. helyezés
Soós Fanni 1. helyezés
Major Gábor 2. helyezés
Király László 18. helyezés
Medveczky Edit 4. helyezés
Soós Gyula 7. helyezés
Böröcz Mária 2. helyezés

Fotó: Nyekeczki Béla
 
Forrás: Fergeteg Triatlon SE 
Oldal:  1 2 3 4 ... 30 31 32
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények