Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2018 augusztus 13 hétfő - 09:17:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_torna_akrobatika_klub_edzotabor_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   - Immár 10. éve, hogy minden év júliusának utolsó hetében egy öt napos edzőtáborban vesznek rész az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub sportolói a Városi Sportcsarnokban. Az idei évben erre július 23-27. között került sor - számolt be az abony.hu-nak Szalinka Szilvia edző, majd hozzátette:

- A versenyzők napi 2 x 3 órát edzettek versenytalajon. Mivel az év folyamán csak ilyenkor van lehetőségünk a talaj folyamatos használatára, igyekeztünk a rövidke időben a legtöbb munkát végezni rajta, amit a versenyzők a nagy meleg ellenére nagyon jól viseltek. Remélem, hogy ez az öt nap nagyban megkönnyíti majd az őszi szezonra való felkészülést - fűzte hozzá a tréner.
 
Abony.hu

Klikk a képre a fotógalériáért!

2018 június 25 hétfő - 07:32:13     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kid_fc_u16_abonyban2_abony_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi KiD FC U16-os csapata a bajnokság megnyerése után jogosulttá vált, hogy harcba induljon a Pest megye abszolút bajnoka címért, melyért összesen négy együttes, Piliscsaba, Tárnok, Kismaros és Abony szállt versenybe.

   A Bajnokok Tornájának az abonyi sportpálya adott otthont június 18-án. Az U16-os csapat 16 mérkőzésen szerzett 16 győzelmével, 129 rúgott és 1 kapott góllal vágott neki az utolsó megmérettetésnek.
 
  - A négyes döntő egy eldöntővel indult az abonyi fiúk számára, ahol az ellenfél Tárnok csapata volt. Mindkét együttesen látszott, hogy tiszteli a másikat, de egyben tart is ellenfelétől, ami rányomta a bélyeget az első félidőre. A szünet után a hazai csapat két gyors kontratámadás után mattolta az ellenfelét, és 2-0-ra megnyerte a mérkőzést, amellyel a döntőbe jutott - értékelt lapunknak Boros Zsolt edző, aki hozzátette:


Olvasd tovább...
2018 június 12 kedd - 13:34:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

orokifju_abonyi_birkozok_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg
   2018. június 09-én, a Debreceni Egyetem sportcsarnokában, kiváló környezetben került megrendezésre a Veterán kötött és szabadfogású Országos Birkózó Bajnokság, ahol 123 örökifjú versenyző indult - tájékoztatta lapunkat Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Klub vezetőedzője.

   Természetesen a helyi klub sportolói is megmérettettek, és szép eredményeket szereztek az egyesületnek és városuknak:

Csizmadia István C korcsoport 100 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely

Kolozsvári József E korcsoport 70 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely
Horváth György D korcsoport 62 kg szabadfogásban és kötöttfogásban III. hely
Lőrinczy Attila C korcsoport szabadfogásban és kötöttfogásban II. hely

Gratulálunk! DE
 

2018 június 05 kedd - 06:54:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A hétvégi fordulóval befejeződött a seniorok tavaszi bajnoki sorozata. A Bármikő erőnyerőként a biztos első helyről nézhette a további hat csapat összecsapását.

   Az első meccsen a Trans Plastnak gyakorlatilag minden összejött az Imperiál ellen, így nem csak három pontot gyűjtöttek, hanem gólarányt is javítottak. A Gedipress dobogóshoz méltó játékkal szintén fölényes győzelemmel zárt a Bercelonaval szemben. A Kéttorony és a Gelbert ki-ki mérkőzésen a tornyosoknak a - sok helyzet ellenére - ismét nem jött össze a góllövés. Ezzel szemben Király Csabi szemfülesen kihasználta a lehetőségét, így a Gelbert örülhetett a három pontnak és a tavaszi negyedik helynek.


Olvasd tovább...
2018 június 03 vasárnap - 07:04:20     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_felnott_ferfi_csapat_pest_megyei_bajnok_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A döntő mérkőzést 15:7 félidőt követően 31:24-re megnyertük a VS Dunakeszi ellen 2018. június 02-án. A mérkőzésen mindenki a tőle elvárhatóan járult hozzá ehhez a felejthetetlen győzelemhez!

   Köztük is Bugyi Máté (9) és Mészáros Gábor (6) nyújtott gólokban kiemelkedőt, de legjobb abonyi játékosként a Megyei Szövetség Urbán Lászlót díjazta!

   Köszönjük minden abonyinak és nem abonyi szurkolónknak, hogy igen szép számban megtöltötték Bugyi község sportcsarnokát, így "hazai pályán" játszhattuk ezt a fontos mérkőzést! Köszönjük a Pest Megyei Kézilabda Szövetségnek és a Final24 szervezőbizottságának, valamint támogatóinak a rendezvényt, a profi körülményeket ami a csapatot, csapatokat fogadták! Találkozunk a 3. osztályban!

Addig is...HAJRÁ ABONYI KC!

Az abony.hu-nak beszámolt Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője!

Szívből gratulálunk! DE


2018 május 29 kedd - 08:58:23     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_orszagos_csapatbajnoki_donto2_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   2018. május 26-án, Nyársapáton rendezték meg a Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságot, ahol kötöttfogásban bizonyíthattak a diák és serdülő korcsoportos birkózók, köztük az Abonyi Birkózó Club sportolói. A diák korosztályban öt csapat részvételével, két csoportban folytak a küzdelmek.

- A Dunaferr diák csapata ellen magabiztos győzelmet arattunk, Ceglédtől viszont vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért a Dunaújvárosi Gurics együttesét sikerült legyőznünk - értékelt az abony.hu-nak a versenyt követően Lőrinczy Attila vezetőedző, majd hozzátette: - A serdülő korcsoportban öt csapat indult. Érd és a Sziget SC csapatával szemben alulmaradtunk, így a IV. helyezést értük el. A gyermekeknek rendezett versenyen Viszkok Bence ezüst, Baksa Bálint aranyérmet nyert. Köszönjük a szülők segítségét!

A III. helyezett - országos döntőbe jutott - diák csapat tagjai:
Földi Krisztián, Donkó Lehel, Bajtai Gergő, Lőrinczy Mirella, Flammer Benedek, Pásztor Kevin, Hajnal Gergő és Tóth Marcell.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 29 kedd - 08:41:38     Sporthírek     Hozzászólás 0

   A május 20-án és 27-én megrendezett 5. illetve 6. fordulón is túlvannak a senior bajnokság csapatai. Az ötödik körben a Gelbert jó játéka ellenére nem tudott ellenállni a Trans Plast válogatottjainak.

   A Bármikő megrendítő vereséget mért a Bercelonára, a Kéttorony pedig ki-ki meccsen nyert az Imperiál ellen. A Gedi-Press és a Sördögök mérkőzése elmaradt a vendégek távolléte miatt. A hatodik forduló rossz hírrel kezdődött. A jászkarai csapat sérülés és egyéb létszámhiány miatt végleg visszalépett a bajnokságból. A Bármikő egy gyors gól után magabiztos játékkal győzött a kapu előtt bizonytalankodó Kéttornyosok ellen. A nap rangadóján a Gedi-Press parázs hangulatú mérkőzésen egy gólos vereséget szenvedett a bajnoki elsőségre törő Trans ellen. A Gelbert és a Bercelóna szintén rangadót játszott aminek végén 9 gól és gelbertes győzelem született.


Olvasd tovább...
2018 május 23 szerda - 09:28:09     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_felnott_ferfi_csapat_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Május 13-a sokaknak emlékezetes nap lesz. Ezen a napon rendezték a Pest Megyei Bajnokság elődöntő visszavágóját a Váci KSE II. otthonában.

   Nagy izgalmak előzték meg ezt a mérkőzést, hiszen hazai pályán 29:29-es döntetlent értünk el a Váccal szemben. Így a visszavágón kellett eldőlnie a Final24 részvételnek. Ehhez mérten a legnagyobb sportszerűség mellett igen feszült hangulat uralkodott a váci csarnokban. Mindkét csapat igyekezett a hibákat kizárni a játékból, de a tét mellett talán pont ez eredményezte az amatőr hibákat.  Ezért nem is a kézilabda szépségeit mutatták meg a csapatok, de így is egy igen csak kiélezett és izgalmas mérkőzést hozott a visszavágó.

   A mérkőzést jól kezdtük és negyed óra kiváló játékkal 4 gólos előnyre tettünk szert (2:6). Ezt nem hagyhatta szó nélkül a hazaiak mestere és időt is kért. Ezzel megtörte lendületünket és felrázta az övéit, hiszen a mérkőzést megfordították 8:6-ra. A második negyedórában hibáinkból is élve a Vác még tudott az előnyén növelni. Csapatunk időkérést követően megrázta magát és ki is egyenlített 12:12-re, melyre a Vác még 2 góllal tudott reagálni a félidőre. (14:12)

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 15 kedd - 09:00:44     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Felsőházi rangadóval indult a senior bajnokság múlt vasárnapi 4. fordulója. Az első helyen álló Trans nem bírt a masszívan védekező és a helyzeteit jól kihasználó Bármikővel.

   A második meccsen a Gedi magabiztosan hozta a papírformát a Kéttorony ellen. A Bercelona és az Imperiál mérkőzését későbbi időpontra halasztották. A Gelbert és a Sördögök összecsapásán egy sajnálatos sérülés miatt a jászkarai csapat feladta a küzdelmet. A forduló végén jelentősen átalakult a tabella. A Gedi Press lépett az első helyre a Trans Plast pedig visszacsúszott a harmadikra. A Kéttorony lentebb esett a 4. pontosok középmezőnyébe, a Gelbert pedig végre megkezdte a felkapaszkodást.


Olvasd tovább...
2018 május 08 kedd - 13:00:55     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Túl vannak a seniorok a 2. és 3. fordulón. Kirajzolódtak a bajnokság erővonalai és kialakulóban van az alsó és felsőház.

   A megerősített Trans Plast magabiztos játékkal hozza a meccseit és 100%-os teljesítménnyel vezeti a tabellát. A Gedi-Press is új igazolásokkal erősítette meg magát és dobogós esélyét. A változatlan összeállítású Bármikő ebben az évadban is hozza a már megszokott formáját. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a Transsal és a Gedivel szemben? Az alsó házból feltörekvő Bercelona és Kéttorony hullámzó játékkal, hol saját magának, hol az ellenfélnek okoz meglepetést. Az Imperiálnak, a Gelbertnek és a Sördögöknek nem indult jól a szezon, azonban mindhárom csapat összeszokott játékosokból áll, így bármikor okozhatnak meglepetést a tabellán előttük állóknak.

Az április 29-én rendezett 2. forduló eredményei
Gelbert FC                                       -           Imperiál                                1:1
Góllövő: Brenyó G. illetve Hegedűs G.
Trans Plast                                       -           Abonyi Kéttorony                5:2
Góllövők: Tóth R.(2), Pető L., Bárány J, Spolmin Z. illetve: Győrfi T. és Szepesi T.
Sördögök                                          -           Bercelona                            1:4
Góllövők: Fazekas A. illetve: Várhegyi N.(3) és Herman A.
Bármi-kő Strand Kisvendéglő        -           Gedi-Press                            1:1
Góllövő: Micskó I. illetve: Csanádi Cs.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 42 43 44
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények