Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2017 május 15 hétfő - 10:45:08     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_pest_megyei_bajnoksag_dabas_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt hétvégeken csapataink a bajnokság eldöntő mérkőzésein léptek pályára. Először junior csapatunknak adatott meg a feladat, hogy megtegye az első lépést a döntő felé. 
 
Dunakeszi csapatával csaptunk össze, akiket az alapszakasz fordulóiban kétszer is meg tudtunk verni. Az elődöntő első mérkőzése egy szoros és izgalmas csatát ígért, de csak az első játékrészben. A második félidőben sajnos eléggé fáradt és pontatlan játékot produkáltunk, amely elég volt ellenfelünknek, hogy egy komolyabb előnyt szerezzen a visszavágóra. 14:13-as félidei eredményt követően 33:27-re a Keszi megnyerte hazai pályán az elődöntő első mérkőzését. Ez a különbség azonban egyik csapat számára sem volt megnyugtató, legalábbis ezt gondoltuk a visszavágó előtt.


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 11:47:55     Sporthírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 május 09 kedd - 11:19:50     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az eső mellett a gólok is záporoztak a senior bajnokság hétvégi fordulójában, ahol 5 meccsen 41 gól született. A Gedi-Öregfiúk rangadóval induló napon a Tarjányi-Makai-Kárteszi hármas ismét remekelt és magabiztos „öregek” győzelemre hozta a meccset.

Álmosan kezdtek a kéttornyosok a Trans Plast ellen, amit Balogh Józsiék rutinosan ki is használtak. Négygólos első félidei Trans előnyt végül csak háromig tudták faragni Palcsó Bandi góljai. A múlt heti fiaskó után magukra találtak a Sördögök, akik tetszetős játékkal hatot gurítottak a Bercelonának. Az újonc II. Kerület méretes vereségbe szaladt a háromszoros bajnok Bármikő ellen. A nap utolsó meccsén az LCD nevet visszacserélő Imperiál nem bírt a kiválóan játszó Gelberttel.


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 09:11:56     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_ii_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 4-én került sor az I. Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság második fordulójára a Mucsányi Tamás műfüves pályán.
 
A nyitó mérkőzés eredménye:
Gelbert ECO FC I - SZPDSE 6:1
Gól: Szabó K., Bodnár CS. (2), Földi I. (2), Boros Zs., - Sárfi M.
A Gelbert ECo FC  1 csapata esélyeshez méltóan nyomta a kapuja elé a fiatal Bercelieket! A fegyelmezetten védekező fiatalokat Szabó K. gólja törte meg és sima 6-1 győzelmet arattak!
 
A nap második mérkőzésén az Imepriál két csapata került össze.
Végeredmény: Imperiál - Imperiál Csikók 9:4
Gól: Törőcsik A. (3), Benkucs Z. (4). Hegedűs M., Gujka G., Homoki K., Kovács B. (2), Hegedűs M.


Olvasd tovább...
2017 május 03 szerda - 16:07:42     Sporthírek     Hozzászólás 0

2017. április 29-én Abony városa adott otthont az országos gúlatorna- és akrobatikus torna versenynek, melyet idén is az Abonyi Torna-és Akrobatika Klub szervezett meg nagy sikerrel. A VIII. Abony Kupára az ország számos pontjáról érkeztek neves tornaklubok, így közel 260 versenyző mérette meg magát.
 
Az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub eredményei:
Gúlatorna:
Arany minősítést szerzett csapat tagjai: Király Liliána, Marchini Lorenza,  S. Tóth Panka, Kovács Viktória, Komáromi Andrea, Nagy Cintia.
Ezüst minősítést szerzett csapat tagjai: Király Kitti , Rékasi Kitti, Kovács Gréti , Bevíz Liliána, Török Anna, Szabó Vivien, Egedi Roberta.
Bronzminősítést szerzett csapat tagjai: Rékasi Fruzsina, Lőrinczy Mira, Bóta Barbara, Lengvárszky Cintia, Lengvárszky Barbara, Petrezselyem Hanna, Duka Csenge.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 május 02 kedd - 08:06:35     Sporthírek     Hozzászólás 0

A hétvégén megrendezett első fordulóval megkezdődött a seniorok 2017. évi bajnoksága. Az Önkormányzat valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség által is támogatott rendezvény népszerűségét bizonyítja, hogy a résztvevő csapatok száma kettővel növekedett, így mintegy 120 amatőr labdarúgó számára biztosít játéklehetőséget 9 tavaszi és 9 őszi fordulóban. Új csapatként jelentkezett a II. Kerület és a sokat sejtető nevű Sördögök. Az újak mellett Hegedűs Misiék együttese LCD néven indul ebben az évben.  Az első játéknap első mérkőzésén a Gedi-Press küzdelmes meccsen győzte le az LCD-t.  A folytatásban a Bármikő presztízs csatát nyert a Gelbert ellen. A Bercelona magabiztos játékkal ütötte ki a frissen bemutatkozó II. Kerületet. Az újak közül a Sördögök sem jártak jobban, őket a Trans Plast „gázolta el”. A forduló utolsó meccsén az Öregfiúk lendületes játékkal húzták be a három pontot a Kéttornyosok ellen.


Olvasd tovább...
2017 május 01 hétfő - 08:48:51     Sporthírek     Hozzászólás 0

varosi_senior_bajnoksag_tavaszi_fordulok_abony_abony.hu_2017.jpgA Városi Senior Labdarúgó Bajnokság tavaszi fordulóinak időpontjait a képre kattintva tekintheti meg. 
 
Kapcsolódó hírek:


2017 május 01 hétfő - 08:27:40     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_gelbert_eco_amator_kispalyas_teremlabdarugotorna_i_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg2017. április 27-én került sor az I. Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság első fordulójára a Mucsányi Tamás műfüves pályán.
 
A nyitó mérkőzésen a Rendőrőrs csapata az Imperiál Csikók csapatával küzdött meg.
Rendőrőrs - Imperiál Csikók 4:1
Gólszerzők: Bálint Á. (2), Petrezselyem T., Nagy Kristóf - Balázs István
 
A második mérkőzésen a Bármikő-Strand Kisvendéglő csapata főlényes győzelmet aratott a Ceglébercelről érkező gárda ellen.
Bármikő-Strand Kisvendéglő - SZPDC SE 11:2
Gólszerzők: Gulyás N. (5), Imre J. (2), Barna Cs.,Bozderka Z., Balog Z,., Balázs K. - Barna G. (2)


Olvasd tovább...
2017 május 01 hétfő - 07:04:39     Sporthírek     Hozzászólás 0

mucsanyi_tamas_mufuves_palya_merkozes_abony_abony.hu_2017.jpgHelye: Mucsányi Tamás Műfüves Pálya
Ideje: 2017. május 1. 10:30 óra
 
Résztvevő csapatok:
Pintér és Társa Kft. Öregfiúk és Abonyi Öregfiúk
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
 
 
 
2017 április 26 szerda - 18:13:43     Sporthírek     Hozzászólás 0

pinter_es_tarsa_amator_kispalyas_teremlabdarugotorna_aabony_abony.hu_2017.jpg2017. április 27-én, 19 órakor kezdődik az I. Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság első fordulója.
 
A labdarúgótornára a következő csapatok neveztek: Pintér és Társa, Bármikő Strand Kisvendéglő, Téba Beton, SZPCD SE (Ceglédbercel), Gelbert ECO FC I., Gelbert ECO FC II., Imperiál, Imperiál (Csikók), Rendőrőrs.
 
A szurkolók megjelenésére feltétlenül számítanak!
 
 
DE
 
Oldal:  1 2 3 4 ... 31 32 33
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények