Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2019 január 08 kedd - 09:31:32     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az újév első hétvégéjén rendeztük meg az Abonyi Kézilabda Club hagyományos évzáró, évértékelő estjét, díjátadó gáláját a Kultúra Házában.

A Club jogelőd szervezetének 30 évvel ezelőtti megalakítása alkalmából, rövid visszatekintést is nyújtottunk a résztvevőknek és korábbi alapítóknak mondtunk köszönetet. Az egyesület elnöke, Bárány József által megtartott évértékelő beszéd után, támogatóinknak köszöntük meg az elmúlt évben nyújtott támogatást és végül 2018. év korosztályonkénti legjobb játékosait díjaztuk.

A 2018-as év legjobb női U14-es játékosa: Rékasi Rebeka, legjobb női serdülő játékosa: Egedi Gerda és a legjobb női felnőtt játékosa: Batta Fruzsina.

A képre kattintva fotógaléria nyílik a gála legjobb pillanatairól.


Olvasd tovább...
2018 december 17 hétfő - 09:18:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2018. december 16-án, Törökszentmiklóson 68 fő részvételével rendezték meg az évadzáró területi szabadfogású diák II. és gyermek versenyt. Az Abonyi Birkózó Club tizenegy versenyzővel vett részt, akik a mérkőzéseiken jól küzdöttek, sok szép akciót hajtottak végre.

   Donkó Lehel és Földi Krisztián 2018. évben nyújtott teljesítményükért különdíjat vehettek át. Sarkadi Imrének, a TBDSK vezetőjének ezúton is köszönjük a remek hangulatú versenyt és önzetlen munkáját.
 
Eredmények:   

Diák II. korcsoport (10-11 évesek) 
Földi Krisztián 29 kg I. hely 
Donkó Lehel 32 kg I. hely
Bajtai Gergő 46 kg III. hely
Flammer Benedek 50 kg I. hely


Olvasd tovább...
2018 december 07 péntek - 15:48:06     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2018. december 2-án a POWER Karate Sportegyesület részt vett az Újbuda Karate Kupán, Budapesten. Szép számmal képviseltettük magunkat, újult erővel csaptunk bele a versenyzésbe, ugyanis a versenyzők többségének ez volt élete első versenye.

   Így elmondhatjuk, hogy egy teljesen megújult versenyző gárdával vágunk neki a jövő évi versenyszezonnak. Mindenki pozitívan zárta a versenyt, mind az edzők, mind a gyerekek és szüleik meg voltak elégedve az eredményekkel. Remek alkalom volt a tapasztalatszerzésre, megkoronázva szép helyezésekkel. Összesen 16 indulónkból mind a 16 versenyző dobogós helyezést ért el. Küzdelem kategóriában indultak különböző korosztályban és súlycsoportban. Három fő 1. helyezett, 6 fő 2. helyezett és 7 fő 3. helyezett lett - számolt be lapunknak Pallérné Krupincza Renáta.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2018 december 06 csütörtök - 16:16:14     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Nagy izgalommal és felspannolt állapotban vártuk a szezon utolsó, Dabas KS VSE U23 csapata elleni hazai mérkőzést, 2018. december 1-jén.

Bajnoki pontjainkat mindenképp növelni szerettük volna az eddig 4 pontot szerző Dabas ellen, a múlt heti Dunaújvárosban elszenvedett újabb 2 gólos vereség (29:31) után - számolt be lapunknak Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője, majd hozzátette:

   A mérkőzést magabiztosan kezdtük, álomszerűen folytattuk. Lendületes, tudatos játékkal kézilabdázva már-már tetemes előnyre tettünk szert a félidő végére. 20:12-ről vártuk a folytatást. Dabasiak a mérkőzést abszolút nem adták fel és igyekeztek ledolgozni hátrányukat. Jól kezdték a félidőt, majd egy fokozattal feljebb kapcsoltak és még jobban folytatták. Szinte megbénították játékosainkat támadásban. 0:3 és 0:5 szériát produkálva a 41. percre ki is egyenlítettek. Szükség is volt Dengi Zoltán időkérésére, mely pozitívan sült el. 4:0 szériát hozva ismét meglógtunk ellenfelünktől. A dabasi fiatalok minden erőt megmozgattak a pontszerzésért. Ezzel és az elkövetett hibáinkkal is "izgalmassá" tettük a mérkőzést a hazai publikumnak, de a rutin diadalmaskodott felettük és végül 33:31-re megnyertük a mérkőzést. Nagyon fontos 2 pontot szereztünk az utolsó fordulóban megrendezendő Szolnok elleni rangadó előtt.

A képekre kattintva fotógaléria nyílik a mérkőzés legjobb pillanataiból!


Olvasd tovább...
2018 december 05 szerda - 12:12:27     Sporthírek     Hozzászólás 0

fociagala-abonyban-abony-abonyi-abony.hu-2018.jpg   2018. december 4-én második alkalommal rendezték meg a labdarúgók évadzáró ünnepségét, a Városi Focigálát.

   A Művelődési Ház színháztermében mintegy 150 gyermek és felnőtt, igazolt és amatőr futballista gyűlt össze. A gálán vendégként vett részt Benkő Tamás, az MLSZ Pest Megyei Igazgatója, Romanek János, egykori NB I-es labdarúgó, Csábi József tízszeres válogatott labdarúgó, egykori megbízott szövetségi kapitány, Nyila Elek tizennégyszeres válogatott labdarúgó és a város legidősebb labdarúgói közül Tóth József és Tóth Pál.

   A program első részében videó üzenetben köszöntötték a KID FC és a város labdarúgóit. Köszöntőt küldött Nagy Gergely a Paks abonyi kapusa, Rábl János válogatott futsal játékos, Kanta József az MTK játékosa, a Puskás Akadémia és a Ferencváros játékosai.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 17:22:43     Sporthírek     Hozzászólás 0

   2018. december 1-jén, Nyársapáton szabadfogásban rendezték meg a diák és serdülő korcsoport Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságát.

   Diák korcsoportban hat csapat részvételével, két csoportban folytak a küzdelmek. A Dunaferr Gurics csapata ellen győzelmet, a Sziget SC csapatától vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért Érd csapatát nem sikerült legyőznünk, így végül a IV. helyen végeztünk. Serdülő korcsoportban a Sziget SC és a Cegléd csapatától vereséget szenvedtünk, a harmadik helyért Érd csapatát sikerült legyőznünk.

Diákcsapat tagjai: Földi Krisztián, Donkó Lehel, Bajtai Gergő, Farkas Botond, Flammer Benedek, Hajnal Gergő, Tóth Marcell. 
Serdülő csapat: Özbas Yasin, Habony Levente, Kozma Dániel, Jónás Zoltán, Holló Bence, Pásztor Róbert, Baksa Bence, Szabó Levente.

Csapatverseny végeredménye:
Diák: Serdülő:
1. Ceglédi VSE 1. Ceglédi VSE
2. Dunaferr Gurics 2. Sziget SC
3. Érdi Spartacus 3. Abonyi BC
4. Abonyi BC 4. Érdi Spartacus 
5. Sziget SC 
6. Dunaferr

Gratulálunk a versenyzőknek! Köszönet a szülőknek a segítségért!


Olvasd tovább...
2018 november 19 hétfő - 17:06:40     Sporthírek     Hozzászólás 0

   November 17-én, Gödöllőn a Grassalkovich Kupán vettek részt versenyzőink. Sajnos a felkészülést több sérülés is hátráltatta, voltak olyan egységeink, akik el sem tudtak indulni. Mindezen nehézségek ellenére négy éremmel térhettünk haza - értékelt lapunknak Szalinka Szilvia edző.
 
Eredmények:

Újonc kategória:
- Kormos Levente- Antal Regina 3.

Gyermek kategória:
- S. Tóth Dorka- Sági Panna- Szabados Szabina 11.

Serdülő kategória:
- Antal Fruzsina- Benyus Adél 2.

AGG 11-16 kategória:
- Bajtai Evelin- Speckner Anna- Vágó Luca 3.
- Szabados Brigitta- Kiss Dorottya 4.
- Menyhárt Edina - Marchini Lorenza 3.

A képre kattintva galéria nyílik! A fényképeket köszönjük Antal Péternek!

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

 
Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 november 15 csütörtök - 16:53:37     Sporthírek     Hozzászólás 0

abonyi_birkozo_club_orszagos_diakolimpia_donto_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   2018. november 09-én, Szigetszentmiklóson rendezték meg a Diák I. szabadfogású diákolimpia országos döntőjét a 11-13 éves korosztály számára. Több mint hatvan egyesület 183 versenyzője küzdött meg az érmekért, helyezésekért.

   Az Abonyi Birkózó Club három versenyzője vett részt a döntőn, ahol Baksa Bence 85 kg-ban III. helyezést ért el! Tóth Marcell (76 kg) és Csepregi Miklós (+85 kg) V. helyezett lett - tájékoztatta lapunkat a legfrissebb eredményekről Lőrinczy Attila, a klub vezetőedzője. 

Gratulálunk! 

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 október 31 szerda - 17:18:31     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub tagjai a múlt hétvégén megkezdték az őszi versenyidényt. 

- Az idei őszi szezon elég rövid lesz, két pontszerző verseny és a Magyar Bajnokság áll a naptárban - számolt be lapunknak Szalinka Szilvia edző, aki szerint ez nehéz feladat elé állította a sportolókat:

- Nyolc egységünk közül hat a tavaszi szezontól eltérő felállásban, vagy korcsoportban indul, így mindössze az ÉTC és a Grassalkovich kupa áll rendelkezésükre, hogy kivívják a jogot Magyar Bajnokságon való indulásra. Az október 27-i ÉTC Kupán a gyerekek szépen szerepeltek, egy egységünkön kívül mindenkinek sikerült a kvótát megszerezni, a dobogókról is csak tizedekkel maradtuk le. Reméljük, a fejlődés töretlen marad - tette hozzá a tornászok edzője.

A fotógalériáért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 október 31 szerda - 11:04:44     Sporthírek     Hozzászólás 0

   Október 21-én már a 13-ik fordulót rendezték a seniorok bajnokságában. A Bármikő és a Kéttorony találkozóján a bajnokesélyes magabiztos játékkal és Gulyás Norbi mesterhármasával simán hozta a három pontot, bebiztosítva ezzel a bajnoki elsőséget. 

   A Gedi és a Trans Plast meccse valódi összecsapást hozott aminek a végén egy szerencsés öngól döntötte el a rangadót. Az alsó házi mérkőzésen a hetek óta jól játszó Bercelonának összejött minden és biztosan nyert a Gelbert ellen.

   Az október 28-i záróforduló sem telt izgalmak nélkül. A Trans Plast fölényes kezdés után csak szoros eredmény mellett tudta hozni a három pontot az Imperiál elle. A Gedi Presst alaposan megtréfálta és pont osztozkodásra kényszerítette a lelkes Bercelona. A záró mérkőzésen a Gelbert és a nyolc gólt rúgó Király Csabi alaposan elbánt az álmos Kéttoronyosokkal.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 44 45 46
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények